‘Közbiztonság’ kategória archívum

Sohasem fogjuk magukra hagyni az egyenruhásainkat – videó

2020. június 27. szombat

Magyar Nemzet

Magyarországon sosem fogják magukra hagyni az egyenruhásokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavatóján.

A kormányfő a budai Várban, a Kapisztrán téren tartott ünnepségen – ahol 102 hallgató tett tiszti esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt – azt mondta, az egyenruhásokra váró jövő nem ígérkezik egyszerűnek, meglepő és felkavaró dolgok történnek ugyanis: jómódú országok egészségügyi rendszerei omlottak össze néhány nap alatt, gazdag országok indultak el a pénzügyi összeomlás irányába, példátlan erőszakhullám perzsel végig nagyvárosokon.

(tovább…)

Iskolaőrséget hoz létre a kormány

2020. május 28. csütörtök

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola.

(tovább…)

Borbély: katasztrófát akadályoztunk meg

2020. május 8. péntek

Csepel.info

2019 novemberében a fővárosi Fidesz-KDNP frakció megakadályozta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester az idősotthonokba is hajléktalanokat költöztessen. Most már látható, hogy ha sikerül Karácsony emberkísérlete, katasztrófa történt volna a járvány idején.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán így írt a történtekről:

(tovább…)

A vírus elleni küzdelemben Te is segíthetsz

2020. április 17. péntek

csepel.hu

Mit tehetsz gyerekként a járvány idején?

(tovább…)

Polgármesteri kérés a csepeli szállásadók felé

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd csepeli polgármester levélben fordult a kerületi szállásadókhoz, arra kérve őket, nyújtsanak segítséget a bajbajutott családoknak, személyeknek azzal, hogy a veszélyhelyzet alatt senkinek ne szüntessék meg a lakás- vagy szobabérleti szerződését – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutott levélből.

Alább közöljük a teljes írást.

(tovább…)

Változik a Csepeli Piac működési rendje

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Többen jelezték, hogy a Csepeli Piac nyitva tartásával kapcsolatban szeretnének változást kérni, hogy a 65 év alattiak kora reggel is be tudjanak vásárolni. Az elmúlt napok tapasztalatait összegeztük – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a piacot meglátogatva hallgatta meg a vásárlók és az árusok véleményét.

Ennek alapján változik a működési rend.

(tovább…)

Karácsony Gergely ki mellett áll?

2020. március 30. hétfő

Vélemény – Ábel Attila

Budapest történelmében először alakult ki olyan különleges helyzet, hogy a parkolás ingyenessé tételével vagy könnyítésével emberek életét lehet megmenteni.

Az elmúlt évtizedben a családi autó általánossá vált Magyarországon. Sokaknál két kocsi is áll a ház előtt, függetlenül attól, hogy tehetős vagy kevésbé tehetős családokról van szó. (tovább…)

Orbán: Négy frontvonalon folyik egyszerre a védekezés

2020. március 23. hétfő

888

A széthúzás és viták helyett most az összefogás ideje érkezett el – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint 12 napja hirdették ki a rendkívüli jogrendet, amelyre azért volt szükség, mert egyelőre nincs ellenszer a koronavírus ellen, de míg lesz, az is hónapokig tarthat. (tovább…)

Katonai rendészek Csepelen

2020. március 20. péntek

A mai naptól az ország több pontján is találkozhatnak katonai rendészekkel az utcákon az emberek. Úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot több nagyvárosban.

(tovább…)

Koronavírus: vigyázat, köztünk járnak a csalók!

2020. március 18. szerda

Police.hu

Íme, a rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává.

Világszerte tapasztalható, hogy az új koronavírus által terjesztett járvány miatt a sebészeti maszkok és más orvosi segédeszközök iránt megnövekedett a kereslet, és egyre nehezebb ezek beszerzése. Ezzel párhuzamosan megjelentek az olyan értékesítők, akik weboldalakon, közösségi oldalakon és e-mail címeken kínálják ezeket az árucikkeket megvételre. A gyanútlan vásárlók a megrendelés után azonban a terméket sem kapják kézhez, a pénzüket sem tudják visszaszerezni.

(tovább…)