‘Közbiztonság’ kategória archívum

Húsz éve történt a móri mészárlás

2022. május 10. kedd

Magyarnemzet.hu

Nagy László rendőrök gyűrűjében (Fotó: rendőrségi felvétel)

Kaiser Edét életfogytiglani fegyházra ítélték a móri mészárlás miatt, majd a nyomozók megtalálták a valódi gyilkost, Nagy Lászlót. A Móron nyolc embert kivégző skizoid férfi börtönnaplója szerint legalább tizenhárom embert ölhetett meg. Tetteit nem torolhatta meg az igazságszolgáltatás, még a per előtt öngyilkos lett a cellájában.

Húsz éve, 2002. május 9-én 12 óra 23 perckor érkezett az első riasztás a rendőrségre: valami történt a móri Erste-bankfiókban, az ügyfelek nem jönnek ki, a bejárati ajtó kulcsra zárva, az ablakokon lövésnyomok. A bejelentő lányát és vejét várta a bankfiók előtt, ám késtek. Az azóta elhunyt férfi odament a bejárati ajtóhoz, ahol egy papírlapra írt üzenet várta: „Technikai okok miatt zárva”. Aggódva körbejárta a bankfiók épületét, és a hátsó ablakok egyikén lövésnyomokat fedezett fel. (tovább…)

Meghalt M. Richárd

2022. május 6. péntek

Blikk.hu

Fotó: Fuszek Gábor

A férfi halálának hírét a családja tudatta a közösségi oldalakon.

„Ég veled, Ricsi!” – írta Lakatos Levente, M. Richárd unokatestvére az Instagramon. (tovább…)

Kutya támadott meg egy nőt Csepelen

2022. április 27. szerda

Csepel.hu

Magas büntetés kaphatnak a kutyatartási szabályokat megszegők

Szerkesztőségünkhöz jutott el a hír, mely szerint április 23-án egy a gyermekével sétáló nőt a József Attila utcában állítólag megharapott egy kiszökött kutya, akit a gazdája nem tudod megfogni. A hölgy a combján szenvedett sérülést, a kisfiúnak az ijedségen kívül nem lett semmi baja. Hogy mi lett az ügy következménye, nem derült ki, azonban portálunk az eset kapcsán megkereste az önkormányzatot, ahol nyomatékosan felhívták a figyelmet az ebtartás szabályainak betartására. A szabály kapcsán hozzátették: minden esetben kötelező az állatot pórázon tartani belterületi közterületen. (tovább…)

Többszörösen körözött notórius bírságbefizetés-tagadót fogtak el Csepelen

2022. április 21. csütörtök

Biztonsagpiac.hu

Mintegy két és félmillió forint be nem fizetett bírság miatt tizennyolc körözés volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit Csepelen fogtak el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Közleményükben azt írták: a csepeli körzeti megbízottak adatgyűjtés miatt mentek egy Duna-parti telekre múlt kedden, ahol egy mobil lakókonténerből kilépő férfi a közeledő rendőröket meglátva sarkon fordult, visszament, és többszöri kopogtatásra sem volt hajlandó kijönni. (tovább…)

Öt tonna második világháborús lövedéket és fegyvert találtak Csepelen

2022. április 15. péntek

Origo

További képek itt láthatók

Több mint öt tonna első és második világháborús lövedéket, illetve fegyvermaradványt találtak Csepelen az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén a földbe ásva. Szakértői feltételezés szerint így akarhatták a második világháború végső szakaszában, a szovjet csapatok közeledtével minél gyorsabban eltüntetni a különböző korú, típusú és állapotú robbanóeszközöket és fegyvereket.

A Magyar Honvéd csütörtökön megjelent számában Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje írt cikket a példa nélküli tűzszerészeti mentesítésről.

(tovább…)

Orbán Viktor: Még csak a krízis elején járunk

2022. március 4. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda) 

– Amit most látunk az a krízisnek az eleje. Tipikusan a belső ukrajnai területekről jönnek, de vannak kárpátaljai magyarok is – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Hozzátette: harmadik országbeliek is menekülnek, közülük legtöbben egyetemisták.

– Kárpátalja jelen pillanatban nem katonai terület, azonban, ha ez megváltozna, akkor az onnan érkezők száma hirtelen a sokszorosára növekedne – húzta alá a miniszterelnök. Mint mondta, a menekültek közül vannak, akik rokonokhoz mennek, a harmadik országbeliek hazautaznak, míg vannak, akik itt maradnak Magyarországon. Jelenleg 70-80 százaléka a menekülteknek továbbutazik. (tovább…)

Magyarország békepárti – Orbán Viktor a Mandinernek

2022. március 3. csütörtök

Mandiner.hu

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ha válságkezelésből járna diploma, nekünk, magyaroknak már lenne négy-öt – mondja a kormányfő. Exkluzív interjút adott Orbán Viktor Putyinról, háborúról és a közelgő választásról.

Épp most érkezett vissza Budapestre a magyar–ukrán határról. Szomszédunk, Ukrajna háborúban áll Orosz­országgal. A magyar miniszterelnök székéből nézve hogyan jutottunk el idáig?

Miből lett a háború? Nagy geopolitikai szereplők kereszttüzében vagyunk, a NATO folyamatosan bővült kelet felé, és Oroszországnak ez egyre kevésbé tetszett. Az oroszok két követeléssel léptek fel: Ukrajna nyilvánítsa ki semlegességét, a NATO pedig azt, hogy nem fogja felvenni Ukrajnát. Ezeket a biztonsági garanciákat az oroszok nem kapták meg, ezért úgy döntöttek, hogy háborúban fogják azokat megszerezni. Ez a geopolitikai jelentősége ennek a háborúnak. Az oroszok átrendezik a kontinens biztonsági térképét. A biztonságpolitikai elképzelésük az, hogy Oroszországot semleges övezetnek kell körülvennie ahhoz, hogy ők biztonságban érezzék magukat. Az eddig köztes zónának tekintett Ukrajnát, amelyet nem sikerült diplomáciai eszközökkel semlegessé tenniük, most katonai erővel akarják azzá tenni. Ugyanakkor Magyarországnak világossá kell tenni, hogy a háborút semmilyen cél érdekében nem lehet elfogadni, és aki ezt az utat választja, azt Magyarország egyértelműen elítéli.

 

(tovább…)

Ülésezett a képviselőtestület

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen elfogadták Csepel idei költségvetését és döntöttek a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátások kibővítéséről.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd közölte, felvette a kapcsolatot Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal és tájékozódott az Ukrajnában folyó háborús helyzetről. A polgármester a képviselőtestület és a csepeliek nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította Budapest kárpátaljai testvérvárosát. (tovább…)

Elindult a lomtalanítás

2022. február 14. hétfő

Csepel.hu

A Háros városrészen megkezdődött a lomtalanítás Csepelen. A csepeli közterület-felügyelet megkettőzött erővel, a helyi rendőrséggel együttműködve felügyeli a lomok kihelyezésének, elszállításának menetét. Információnk szerint eddig hat embert bírságoltak meg illegális szemét miatt.

A szokásos évi lomtalanítás alatt fontos tudni, hogy a jogszabályok értelmében a lomtalanítás idején az utcára kihordott kacatok tulajdonosa a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A rendőrség eljárást indíthat azok ellen, akik a lomot megdézsmálják, ez ugyanis tulajdon elleni szabálysértésnek minősül. Az sem megengedett, hogy más helyekről Csepelre hordják a szemetet. Ha ezt észlelik a közterület-felügyelet emberei, a szállítótól elkérik a lakcímkártyáját. A bírság összege nem kicsi. Nem egy esetben szabtak ki bírságot, de a tettenérés nem könnyű. (tovább…)

Orbán Viktor: Magyarország jégtörő lehet a nemzetközi konfliktusokban

2022. február 4. péntek

Magyarnemzet.hu

Borítókép: Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Tizenkétszer tárgyaltam eddig az orosz elnökkel, de ilyen különleges kérdések miatt még sohasem – összegezte az orosz elnökkel való találkozóját Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, megjegyezve: a találkozó különlegességét nem az orosz–magyar kapcsolatok, hanem a fokozódó nemzetközi helyzet okozta.

A kormányfő szerint a kormány céljai teljesültek, hiszen az orosz–magyar ügyekben jó megállapodásokat sikerült kötni, de a találkozó fókuszában mégis az Ukrajna és Oroszország közötti katonai feszültség állt. Mivel pedig hazánk is NATO- és EU-tagállam, ezért részei vagyunk ennek a konfliktusmezőnek – fogalmazott. (tovább…)