‘Közbiztonság’ kategória archívum

E-kerékpáros közterület-felügyelők Csepelen

2024. május 9. csütörtök

Csepel.hu

Május 1-én megkezdte szolgálatát Csepel Közterület-felügyeletének e-kerékpáros járőrszolgálata. Munkájuk során fokozottan jelen lesznek Csepel belvárosában, a sétáló utcában és annak környékén, de megtalálhatóak lesznek kerületünk bármely pontján.

Aktív és fokozott közterületi jelenlétük során intézkednek a jogsértések elkövetőivel szemben és határozott, magabiztos szolgálati fellépésükkel mindent megtesznek a szabályokat megsértők visszaszorítása, s ezáltal egy barátságosabb belváros kialakítása érdekében – írja a csepeli közterület-felügyelet közösségi oldala. (tovább…)

Nyomozz velünk!

2024. március 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Betörőt fogtak és életet mentettek a rendőrnők Csepelen

2024. március 4. hétfő

Csepel.hu

Az egyaránt 21 éves Szép Virág és Szép Csenge rendőr őrmesterek csupán névrokonok, de mind a ketten egy évvel ezelőtt szereltek fel rendőrnek, és szolgálnak a csepeli rendőrkapitányságon járőrként.

Szintén hasonlóság bennük, hogy ez alatt a rövid idő alatt máris figyelemre méltó teljesítményt értek el, amely elöljáróik elismerését váltotta ki: Virágot tavaly novemberben terjesztették fel önkormányzati jutalomra, Csengét pedig Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya részesítette elismerésben és jutalomban egy életmentésben való közreműködéséért nem sokkal azután, hogy rendőrnek állt.

(tovább…)

Ismét akcióztak a csepeli rendőrök és a közterület-felügyelet

2024. február 15. csütörtök
A kép illusztráció
Tovább folytatták az ellenőrzéseket a közteres kollégák és a csepeli rendőrség járőrei. A keddi naphoz hasonlóan február 14-én szerdán is fülön csíptek néhány notórius lomizó szabályszegőt. Az eredmény: egy esetben műszaki érvénytelenítés, hét esetben pedig műszaki vizsgára berendelés volt. Ők esetenként 100.000 Ft feletti pénzbírságra is számíthatnak.
A rendőrség ezen kívül négy alkalommal szabott ki bírságot, alkalmanként 42 500 Ft-os büntetést kaptak az illetők. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv miatt, és összesen 43 alkalommal igazoltattak.

(tovább…)

Megkettőzött erővel dolgozik a csepeli közterület-felügyelet a lomtalanítás alatt

2024. február 13. kedd

Csepel.hu

Kerületünkben, Csepelen 2024.02.11- 02.22-ig tart az FKF lomtalanítási szolgáltatása, amelynek keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Csepel Közterület-felügyelete kiemelt feladatként tekint erre az időszakra, ezért folyamatosan együttműködnek a kerületi Rendőrkapitánysággal, a Csepeli Városgazda munkatársaival, az FKF Divízió felelős vezetőjével a közös gondolkodás és a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

A lomtalanítás során a kerületrészekre beosztott közterület-felügyelők minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik az aktuális „lomis” körzetet, ahol a fokozatosság elvének betartása mellett, akár helyszíni bírság kiszabására, illetve feljelentés megtételére is van jogszabályi felhatalmazása kollégáinknak. Az intézkedések, a korábbi évek tapasztalatai alapján lehetnek: (tovább…)

Tényleg a bankjával telefonál?

2024. január 17. szerda

Police.hu

Az online csalók gyakran telefonon hívják fel kiszemelt áldozatukat, magukat pénzintézet ügyintézőjének kiadva.

Azt állítják, hogy az ügyfél bankszámlája veszélybe került, és pénze biztonsága érdekében egy másik számlára kell ideiglenesen átutalni.

(tovább…)

Rendőrségi állásbörze

2024. január 15. hétfő

Csepel.info

A közterület felügyelők segítségével lett meg a mobil

2023. szeptember 13. szerda

Csepel.info

Ma reggel 07.50-kor a Szent Imre téren egy középiskolás fiú segítséget kért a téren éppen szolgálatba igyekvő egyenruhás szabálysértési előadótól. A fiú elmondta, hogy a Szent Imre téri buszmegállóban letette maga mellé a mobiltelefonját a padra, amíg a buszra várakozott.

A busz megérkezésekor felszállt arra, a telefonját viszont ott felejtette a megállóban a padon. Mire visszament a megállóba addigra a mobiltelefon eltűnt.

(tovább…)

Iskolakezdéssel kapcsolatos bűnmegelőzési tanácsok!

2023. szeptember 5. kedd

Csepel.hu

Az iskolában is TILOS az erőszak minden formája. Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert tettleg, szavakkal, vagy az interneten keresztül bántani, sértegetni, megalázni, nevetségessé tenni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.

Tiszteld társaidat és a pedagógusaidat!

(tovább…)

Mit tegyen, hogy ne váljon a bank nevében történő visszaélés áldozatává?

2023. június 23. péntek

Csepel.hu

Ennél a csalástípusnál az elkövetők hasonló módon próbálják megkárosítani áldozataikat, mint a phishing, vishing vagy a smishing esetén: hivatalosnak tűnő adathalász e-mailekkel, hívásokkal vagy sms-ekkel próbálják személyes vagy bankszámlaadatok megadására, illetve fizetésre, pénz utalására rávenni célpontjaikat.

Ezekben az esetekben azonban nem banknak vagy pénzügyi szolgáltatónak álcázva, hanem valamilyen nagy ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató – pl. közmű-, telekommunikációs vagy kábelszolgáltató – nevében keresik fel áldozataikat.

(tovább…)