‘Közbiztonság’ kategória archívum

Ismét akcióztak a csepeli rendőrök és a közterület-felügyelet

2024. február 15. csütörtök
A kép illusztráció
Tovább folytatták az ellenőrzéseket a közteres kollégák és a csepeli rendőrség járőrei. A keddi naphoz hasonlóan február 14-én szerdán is fülön csíptek néhány notórius lomizó szabályszegőt. Az eredmény: egy esetben műszaki érvénytelenítés, hét esetben pedig műszaki vizsgára berendelés volt. Ők esetenként 100.000 Ft feletti pénzbírságra is számíthatnak.
A rendőrség ezen kívül négy alkalommal szabott ki bírságot, alkalmanként 42 500 Ft-os büntetést kaptak az illetők. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv miatt, és összesen 43 alkalommal igazoltattak.

(tovább…)

Megkettőzött erővel dolgozik a csepeli közterület-felügyelet a lomtalanítás alatt

2024. február 13. kedd

Csepel.hu

Kerületünkben, Csepelen 2024.02.11- 02.22-ig tart az FKF lomtalanítási szolgáltatása, amelynek keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Csepel Közterület-felügyelete kiemelt feladatként tekint erre az időszakra, ezért folyamatosan együttműködnek a kerületi Rendőrkapitánysággal, a Csepeli Városgazda munkatársaival, az FKF Divízió felelős vezetőjével a közös gondolkodás és a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

A lomtalanítás során a kerületrészekre beosztott közterület-felügyelők minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik az aktuális „lomis” körzetet, ahol a fokozatosság elvének betartása mellett, akár helyszíni bírság kiszabására, illetve feljelentés megtételére is van jogszabályi felhatalmazása kollégáinknak. Az intézkedések, a korábbi évek tapasztalatai alapján lehetnek: (tovább…)

Tényleg a bankjával telefonál?

2024. január 17. szerda

Police.hu

Az online csalók gyakran telefonon hívják fel kiszemelt áldozatukat, magukat pénzintézet ügyintézőjének kiadva.

Azt állítják, hogy az ügyfél bankszámlája veszélybe került, és pénze biztonsága érdekében egy másik számlára kell ideiglenesen átutalni.

(tovább…)

Rendőrségi állásbörze

2024. január 15. hétfő

Csepel.info

A közterület felügyelők segítségével lett meg a mobil

2023. szeptember 13. szerda

Csepel.info

Ma reggel 07.50-kor a Szent Imre téren egy középiskolás fiú segítséget kért a téren éppen szolgálatba igyekvő egyenruhás szabálysértési előadótól. A fiú elmondta, hogy a Szent Imre téri buszmegállóban letette maga mellé a mobiltelefonját a padra, amíg a buszra várakozott.

A busz megérkezésekor felszállt arra, a telefonját viszont ott felejtette a megállóban a padon. Mire visszament a megállóba addigra a mobiltelefon eltűnt.

(tovább…)

Iskolakezdéssel kapcsolatos bűnmegelőzési tanácsok!

2023. szeptember 5. kedd

Csepel.hu

Az iskolában is TILOS az erőszak minden formája. Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert tettleg, szavakkal, vagy az interneten keresztül bántani, sértegetni, megalázni, nevetségessé tenni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.

Tiszteld társaidat és a pedagógusaidat!

(tovább…)

Mit tegyen, hogy ne váljon a bank nevében történő visszaélés áldozatává?

2023. június 23. péntek

Csepel.hu

Ennél a csalástípusnál az elkövetők hasonló módon próbálják megkárosítani áldozataikat, mint a phishing, vishing vagy a smishing esetén: hivatalosnak tűnő adathalász e-mailekkel, hívásokkal vagy sms-ekkel próbálják személyes vagy bankszámlaadatok megadására, illetve fizetésre, pénz utalására rávenni célpontjaikat.

Ezekben az esetekben azonban nem banknak vagy pénzügyi szolgáltatónak álcázva, hanem valamilyen nagy ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató – pl. közmű-, telekommunikációs vagy kábelszolgáltató – nevében keresik fel áldozataikat.

(tovább…)

Elsősegély szimulációs oktatás után újraélesztéshez szükséges eszközöket kaptak a közteresek

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

A nyár beköszöntével újabb feladattal birkóztak meg a csepeli közteresek. Az állomány járőrei elsősegély szimulációs oktatáson vettek részt tegnap, értesült portálunk.

Az oktatást Liktor Lajos mentőtiszt, egyetemi szakoktató tartotta. Az oktatás során a járőrök az újraélesztés folyamatait gyakorolták és a kórházon kívüli baleseti, traumatológiai elsősegélynyújtás alapelvein nyugvó traumatológiai elsősegélynyújtást sajátították el.   (tovább…)

Jól működnek a térfigyelő kamerák: újabb illegális szemetelőket fogtak a csepeli rendőrök

2023. május 17. szerda

Csepel.hu

A közterület-felügyelet munkatársainak és az önkormányzat által finanszírozott kamerarendszernek köszönhetően néhány napja újabb illegális szemetelőket sikerült elkapnia a kerületi rendőrségnek.

A csepeli közteresek a vadonatúj ügyeleti és térfigyelő központban lettek figyelmesek egy kamerafelvételre, mely szerint egy női páros több alkalommal is nagyobb méretű zsákokat helyez a Lámpás utca és a II. Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében lévő közterületre. A közterület-felügyelet emberei a felvételeket átadták a rendőrségnek, akik hamar felismerték a felvételeken szereplő anyja-lánya párost. A csepeli rendőrök az érintettek ellen eljárást indítottak és az ügyet átadták az illetékes kormányhivatalnak. Az elkövetőkre valószínűsíthetően közigazgatási bírságot szabnak majd ki. (tovább…)

Vishing: hamis banki hívások

2023. április 19. szerda

Csepel.hu

Vishing: csalárd telefonhívások, amelyek érzékeny (személyes, banki, stb) adatok megszerzését célozzák.

A vishing (az angol „voice” és „phishing”, vagyis hang és adathalászat szavak kombinációja) olyan telefonos csalás, amelynél a támadó megpróbálja személyes, pénzügyi vagy biztonsági információi megosztására, vagy pénz átutalására rávenni az áldozatokat, akik általában banki ügyfelek. Tipikus formája a vishingnek, amikor a csaló az adathalász hívás során megpróbálja elhitetni a felhasználóval, hogy ténylegesen egy banki alkalmazottal beszél, és egy pénzügyi tranzakció során fellépett hiba vagy csalásgyanú miatt telefonál. (tovább…)