2018. június havi archívum

Felborult egy gépkocsi a Szent István úton

2018. június 30. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Informátorunktól kapott információk szerint szombaton délután felborult egy Peugeot 206 típusú személygépkocsi a Szent István úton a Martinász utcánál.

Elmondása szerint az autó az Kolozsvári utca felől érkezett, és egy padka megdobta és felborult. Akinek bővebb információi vannak az esettel kapcsolatosan, írja meg a fórumba.

Update: a Peugeot vezetőjét kórházba szállították. Információk szerint lába sérült.

Vasárnap jön a taxis áremelés

2018. június 30. szombat

NTT, INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Vasárnaptól drágább lesz Budapesten taxival utazni. A Fővárosi Közgyűlés áprilisi döntése nyomán a korábbi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő, írja az MTI.

A taxisok javaslatára módosított rendelet szerint július elsejétől a kilométerdíj 280-ról 300 forintra, a percenkénti várakozási díj pedig 70-ről 75 forintra nő. (tovább…)

Megnyílt a Csepeli Alkotó Fórum éves kiállítása

2018. június 30. szombat

Csepel.hu

A Csepeli Alkotó Fórum és barátainak éves csoportos kiállítása újra a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában látható június 29-től. Az Anno Domini MMXVIII tárlatot idén is Erdei Kvasznay Éva és Farkas Enikő rendezte, valamint Kopócsy Judit festő, textilművész nyitotta meg. A megnyitót Vaskó Andrea énekszáma színesítette.

Az alkotó fórumot 1999-ben tizenhat csepeli művész alapította. Tevékenységük közé tartozik többek között a hagyományőrzés és hagyományteremtés, kiállítások, művészeti fórumok, karitatív munka és irodalmi rendezvények szervezése. A fórum képviseletében elnöke, Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész köszöntötte a vendégeket. Elmondta: jövőre lesz húsz éve, hogy megalakult a művészeti csoport, amelynek legfőbb szempontja a kvalitás. (tovább…)

Elismerések és köszönet Semmelweis napon

2018. június 30. szombat

Csepel.hu

Semmelweis nap alkalmából szakmai elismeréseket adtak át a kerület egészségügyi dolgozóinak. Az ünnepi köszöntést ezúttal a Királyerdei Művelődési Házban tartották, ahol a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dicsérő oklevelét vehették át a díjazottak.

Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Szuhai Erika, a Csepeli Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottságának (SZEFB) elnöke, Cser Károlyné az SZEFB alelnöke, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi helyi vezetője, Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) főigazgatója, dr. Illés Krisztina, a TIESZ orvos-igazgatója, Szabó Andrásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti általános alelnöke, valamint Avni Hafuzi, az Albán Köztársaság tiszteletbeli magyar konzulja is. (tovább…)

Traffipax info

2018. június 30. szombat

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbi táblázatban megtalálható a mai napra várható sebesség ellenőrzési tevékenység.

Budapest többi kerületei

Pest megyei települések és autópályák
30
09.00-12.00
II. Rákóczi F. u.
13.00-15.00
II. Rákóczi F. u.
16.00-18.00
Szent István u.

Romokban hagyná az ellenzék az egykori Görgey Iskolát – Ülésezett a képviselő-testület

2018. június 29. péntek

csepel.hu

A júniusi testületi ülésen döntés született az egységes arculatú fedett buszvárókról, valamint megújulhat a Széchenyi Általános Iskola tornaterme és az Arany János Általános Iskola kézilabdapályája. A legnagyobb vita az egykori Görgey Iskola omladozó épülete miatt volt: az ellenzék nem támogatta, hogy az önkormányzat a bontási-átépítési munkálatok feltételeit megteremtse. Zárt ülés keretében döntöttek Csepel Díszpolgára cím és a Csepel Örökség kitüntetés odaítéléséről is. (tovább…)

Generációk találkozása

2018. június 29. péntek

Csepel.hu

Bár külföldön hagyományai vannak, itthon még ritkaságnak számít, hogy közös programokkal, foglalkozásokkal hozzanak közelebb egymáshoz távol eső generációkat: időseket és óvodásokat. A csepeli Olajág Idősek Otthona interaktív előadásokkal, közös csapatjátékokkal, kézműves-foglalkozásokkal éppen erre tesz kísérletet.

E remek kezdeményezésnek köszönhetően különleges programok keretében ismerkedhet egymással a két korosztály. Nagy volt a nyüzsgés az otthonban, amikor a Festő Tagóvoda középsős és nagycsoportosai látogattak az intézménybe. (tovább…)

Harmadik Székely–Magyar Utánpótlás Futballtorna

2018. június 29. péntek

csepel.hu

Két korosztályban (U11 és U13) összesen hat-hat anyaországi és hat-hat székelyföldi gyermekcsapat vett részt a csíkszeredai focitornán. (tovább…)

Zene, tánc és játszóház a zöldovisok ünnepén

2018. június 29. péntek

csepel.hu

Élénk gyermekzsivaj töltötte meg az Erdősor Tagóvoda udvarát a zöldovisok ünnepén. (tovább…)

Új építésű társasházak a kerületben: az önkormányzat keresi a megoldást

2018. június 29. péntek

Csepel.hu

A Hírmondó az elmúlt hetekben többször foglalkozott a csepeli lakáshelyzettel, pontosabban az új építésű társasházak iránti nagy kereslettel.

Ennek keretében kérdeztünk meg csepelieket, és kíváncsiak voltunk ingatlanirodák véleményére is. A válaszokból kiderült, hogy hiába lenne rá nagy igény, gyakorlatilag nincs megfelelő hely építkezésekre.

(tovább…)