2018. június havi archívum

A Csepeli Mentőalapítvány újabb adományt adhatott át

2018. június 21. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepeli Mentőalapítvány egy Infunix IP-1020 betegőrző monitort adományozott  a I. Sz. Bókay Gyermekklinika Gasztroenterológia és Hepatológia Osztályának.

Ezzel az adománnyal kicsit könnyebbé és még biztonságosabbá tudták tenni az osztályon gyógyuló gyerekek életét.

Csak árnyékot kerestem – Suttyók parkolnak

2018. június 21. csütörtök

MR.Gabee, Csepel.info

Sanyi olvasónk küldte be a fenti képet Mr.Gabee suttyó parkolós rovatába, melyet csütörtökön kora délután készített az Auchan szigetszentmiklósi hipermarketjének parkolójában.

Emberünk feltehetőleg nem szerette volna, hogy bevásárlás után kellően felmelegedjen a gépjárműve, ezért fittyet hányva a parkolási szabályoknak és szokásoknak, mindent elkövetett annak érdekében, hogy az utastér árnyékba legyen (bár ez csak részben sikerült).

Újabb fejlesztések Csepelen

2018. június 21. csütörtök

Csepel.hu

Alighogy megnyitott Csepel több száz millió forintból felújított strandfürdője és a megújult Kalózhajós Játszótér, máris újabb fejlesztés veszi kezdetét a kerületben.

Június 25-én hétfőn a Rákóczi Kertnél vonulnak fel a munkagépek, ahol a munkaterület átadására kerül sor. A munkálatok előreláthatólag több hónapig zajlanak majd.

(tovább…)

Június 21 – A zene ünnepe

2018. június 21. csütörtök

sulihalo.hu

A Zene Ünnepét 1982. június 21-én tartották először Franciaországban. Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a csillagászati nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg.

Ma már a Zene Ünnepe európai, sőt nemzetközi méretűvé vált: több mint 100 országban rendezik meg ugyanazon a napon, június 21-én, amikor a zenészek tisztelegnek maga a zene előtt. (tovább…)

Megújult a csepeli strand, de bekeményítettek a rendbontókkal szemben

2018. június 21. csütörtök

Csepel.info

Nem csak műszakilag újult meg a csepeli strand, és nem csak a játszóeszközöket, csúszdákat újították fel, bővítették ki. A rendbontókat is gyorsan kivezetik, mióta újra kinyitott az intézmény. Szeretettel várják ugyanakkor a valóban pihenni, felfrissülni vagy mozgásra vágyó fiatalokat és időseket. Köztük a nyugdíjasokat, akiknek hétfőn, kedden és szerdán csepeli lakcímkártya bemutatása esetén továbbra is ingyenes a belépés – értesült a Csepel.info.

Megépítése után évtizedekig nem nyúltak komolyabban a csepeli strandhoz, amely 2010-re már bőven megérett a felújításra. Az első komoly lépéseket az üzemeltetést átvevő csepeli önkormányzat tette meg a téli uszodasátor kiépítésével Németh Szilárd polgármestersége idején. Most újabb műszaki felújítás mellett a játszóeszközöket, csúszdákat fejlesztették, egészítették ki. És nincs vége. Vinkovics Norbert fürdővezető érdeklődésünkre elmondta: a strand fejlesztése folytatódik, ősszel többek között egy őrzött biciklitároló kiépítésével. A régi, “szocreál” öltözőktől is hamarosan elbúcsúzhatunk. (tovább…)

Mostantól bűncselekmény az illegális bevándorlás támogatása

2018. június 21. csütörtök

Magyar Idők

Elfogadta tegnap a T. Ház az alaptörvény módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. Az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik támogatta a kormány által előterjesztett javaslatokat, amelyek célja többek közt keresztény kultúránk, valamint hazánk védelme az illegális migrációval szemben.

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. A Trócsányi László igazságügyi miniszter által benyújtott alaptörvény-módosítás lényege, hogy az államnak kötelessége megvédeni az ország alkotmányos önazonosságát és keresztény kultúráját, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. (tovább…)

Képmentő: kommunista szombatra gyülekeznek a CSM bejáratánál 1977. március 12-én

2018. június 21. csütörtök

MTVA Archívum, Töriblog, Csepel.info

Gyülekeznek a munkások a Csepel Művek kapujánál a társadalmi munkában végzett kommunista műszakra – írják Fehér József MTI-s képe mellett az archívumban.

A kommunista szombatokon a dolgozók ingyenmunkát végeztek, amit a Magyar Szocialista Munkáspárt idővel igyekezett valamilyen pozitív társadalmi célhoz kötni. Iskolák, óvodák, szociális intézmények is épültek így, de mivel sokszor olyanok végezték a munkát, akik nem értettek hozzá, a minőség többnyire hagyott kívánnivalókat maga után. (tovább…)

Június 21 – a csillagászati nyár kezdete

2018. június 21. csütörtök

ORIGO

Foto: www.ridikul.hu

A mai napon, június 21-én kezdődik a csillagászati nyár az északi féltekén. A Nap éves járása során ezen a napon emelkedik a legmagasabbra az égen, ekkor leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka.

Ma kezdődik a csillagászati nyár, mégsem ez az év legmelegebb napja. A nyári melegedés oka a felszíni hőmérsékletet befolyásoló legfőbb tényezővel, a Nappal, pontosabban a róla bolygónkra jutó sugárzás mennyiségével és eloszlásával függ össze. Az évszakok változása pedig a Föld forgástengelyének helyzete révén áll elő. Bolygónk tengelye 23,5 fokos szöget zár be a Nap körüli keringés által leírt pályasík merőlegeséhez képest, ennek megfelelően hol az északi, hol a déli félteke dől jobban csillagunk felé, és kap erősebb besugárzást.

(tovább…)

Ritkábban közlekedik a HÉV

2018. június 20. szerda

BKK, Mr. Gabee, Csepel.info

A BKK tájékoztatása szerint szerda 15 óra óta A H7-es hév Boráros tér és Csepel között ritkábban közlekedik járműhiba miatt.

A 8 perc helyett 10 percenként közlekednek a szerelvények.

Elkezdődött a lomtalanítás

2018. június 20. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Június 20-án elkezdődött a lomtalanítás a kerületben. Az esetleges bejelentéseket követően az Önkormányzat közterület-felügyelőket fog küldeni a helyszínekre, akik a rendőrökkel karöltve plusz erőkkel vannak jelen az egyes körzetekben az adott napokon – egészen július 3-áig.

  • A csepeli közterület-felügyelet 0-24 óráig hívható telefonszáma: 278-0150
  • A csepeli rendőrkapitányság közvetlen elérhetősége: 427-4640

Arra kérünk mindenkit, hogy csak a postaládában található tájékoztató levélben megjelölt időpontban tegye ki a lomokat, így a kellemetlenségek nagy része megelőzhető.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Az alábbiakban az FKF közleményét olvashatják: (tovább…)