2023. július havi archívum

Felháborítónak érezzük, de tiszteletben tartjuk a bíróság döntését

2023. július 31. hétfő

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

A csepeli önkormányzat 2018 végén a Városgazdán keresztül megbízott egy addig számára ismeretlen vállalkozót a Csepeli Strandfürdő felújításával. A cég azonban sajnos óriási csalódást okozott. Hónapokon keresztül minimális munkát végzett. Többnyire egyetlen munkás dolgozott a munkaterületen, a végén pedig már előfordult, hogy egyetlen egy sem. 2019 júniusában, kettő héttel a tervezett átadás és a strand nyári nyitása előtt 33%-os készültségi fokot teljesítettek. Ezzel veszélybe sodorták a strand nyitását: veszélybe került a csepeli lakosság strandolása, kikapcsolódása, és a teljes nyári árbevétel százmilliós összege.

A munka „előrehaladását”, vagyis a tétlenséget a csepeliek látták, szóvá tették a közösségi oldalakon. De bármennyire próbálta az önkormányzat munkára noszogatni a vállalkozót, végül maga ismerte el, hogy nem képes tartani a határidőt, nem képes befejezni a munkát. A Csepeli Városgazda Zrt. ezért felmondta a céggel között szerződést. (tovább…)

Élménynapok Csillagtelepen

2023. július 29. szombat

Csepel.hu

Hétfőtől péntekig tartó ismeretterjesztő élménynapokat tartottak a Radnóti Miklós Művelődési Házban július 24-28-a között.

Az élménynapok finanszírozását az önkormányzat segítségével pályázat útján szerezték meg a szervezők. A színes programokról Ligeti Ágnes, a Radnóti Művelődési Ház intézményvezetője számolt be.

(tovább…)

Görög dráma: ötméteresekkel világbajnok a férfi pólóválogatott

2023. július 29. szombat

M4Sport

Végletekig kiélezett döntőben 10-10 után ötméteresekkel győzte le a világbajnoki címért Görögországot a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A magyar és a görög csapat a vébék történetében eddig kilencszer találkozott egymással, mindegyik összecsapást a magyarok nyerték, legutóbb a 2017-es viadalon, a margitszigeti elődöntőben 7-5-re. A görögök először az 1997-es athéni világkupa elődöntőjében tudták legyőzni a magyar együttest (8-4). Ezt követően a 2021-es tokiói olimpiáig kellett várniuk arra, hogy világversenyen ismét nyerjenek, ekkor viszont kétszer is megtették, a csoportküzdelmek során 10-9-re, majd az elődöntőben 9-6-ra. A két csapat napra pontosan 22 évvel ezelőtt is megmérkőzött egymással Fukuokában, akkor az ötödik hely volt a tét.

(tovább…)

Sportos élménynapok Csepelen

2023. július 29. szombat

Csepel.hu

Tarnay Zsuzsi elmondta, hogy a mostani héten huszonhat-huszonnyolc gyerek vesz részt a sportos élménynapokon, ugyanis nem minden nap ugyanazok jelennek meg a Rákóczi Kertben.

A következő héten harminckét-harmincnégy jelentkezőt várnak a helyszínen. A hétfőtől péntekig tartó eseményen minden alkalommal más-más programot állítottak össze, de a lényegük ugyanaz: sportosan, színesen, élményekben gazdagon teljen el az idő.

(tovább…)

Hódít a strandröplabda

2023. július 29. szombat

Csepel.hu

A strandröplabda egyre népszerűbb sportág, így a Strandröplabdázásért Sportegyesület létszáma is folyamatosan nőtt az utóbbi években: jelenleg több mint 120 utánpótláskorú sportolójuk van, akik közül többen már most a felnőttek között versenyeznek. Hobbiszinten is sokan hódolnak a sportágnak.

A strandröplabda 1996 óta olimpiai szám, és az első aranyérmet egy magyar származású amerikai versenyző szerezte meg: Charles Frederick „Karch” Kiraly. Előtte az amerikai válogatott tagjaként kétszeres olimpiai bajnok lett teremröplabdában 1984-ben és 1988-ban. Jelenleg az amerikai női válogatott vezetőedzője.

(tovább…)

Csepeli sikerek az ISSF Junior Világbajnokságon

2023. július 28. péntek

Csepeli Lövész Egylet Facebook oldala

Az idei évben Dél-Koreában, Changwon városában rendezték a junior világbajnokságot. A Csepeli Lövész Egylet két sportlövője kvalifikálta magát a korosztályuk legrangosabb világversenyére.

A Magyar válogatott versenyzői két csapatversenyben is dobogóra állhattak, az érmet szerző mindkét csapatban szerepelt csepeli versenyző.

(tovább…)

Helytörténeti élménynapok Csepelen

2023. július 28. péntek

Csepel.hu

Egy hétig tartó helytörténeti élmény – napokat tartottak a Királyerdei Művelődési Házban, amelyen huszonöt csepeli gyerek ingyen vehetett részt a csepeli önkormányzat jóvoltából.

Idén nyáron második alkalommal, az előzőtől eltérő tematikával szerveztek itt szabadidős programsorozatot 8–12 éves gyerekek számára. A részletekről Samai Katalin programszervező számolt be.

(tovább…)

Tájékoztatás a CYEB lakossági ledcsere programról

2023. július 28. péntek

Csepel.hu

A jogi-, energetikai-, és logisztikai munka az elmúlt héten lezárult, így Csepel Önkormányzata megkapta a CYEB által jóváhagyott mennyiségű és teljesítményű led lámpákat.

A kollégák – a CYEB szakmai előírásait követve – megkezdik a több ezer lámpa igénylőnkénti összeválogatását. A korábbi ütemtervnek megfelelően az Önkormányzat augusztusban kezdi meg a lámpák lakossági kiosztását.

(tovább…)

Nyílt nap a flottásoknál a Kis-Duna parton

2023. július 27. csütörtök

Csepel.hu

Budapesti Ifjúsági Flotta Egyesület nyílt napot tartott július 27-én csütörtökön a Kis-Duna-parton. Az érdeklődők megismerkedhettek a vízitúrázással, a vízen való közlekedés alapvető szabályaival, ezen kívül lehetőség volt kipróbálni a túrakenukat, túrakajakokat.

A részvevők a program alatt átbeszélték a vízen való közlekedés alapvető szabályait, veszélyeit, ismereteit, a kenu kötelező felszereléseit, azután a kenuzás gyakorlati tudnivalóit, utána vízre szálltak és a Csepeli Napközis Tábor környékén tettek egy nagy kört, még a soroksári Molnár-sziget mögötti nádasvilágába is benéztek.

(tovább…)

Kölyöknapok a csepeli strandon

2023. július 27. csütörtök

Csepel.hu

Nagyszerű kezdeményezés indult ezzel útjára, hiszen a meghatározott napokon a 14 éven aluli, csepeli lakcímkártyával rendelkező gyerekeknek ingyenes a belépés.

Az akció egy felnőtt kíséretével maximum három gyerekre érvényes, csoportos belépésre nem vonatkozik.

(tovább…)