‘Közpénzek’ kategória archívum

Elfogadta a csepeli képviselő-testület a 2023-as költségvetést

2023. március 9. csütörtök

Csepel.hu

Csepel önkormányzatának költségvetése stabil és kiszámítható működést biztosít az önkormányzatnak. Az erről szóló rendeletet Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a kerületben működő pártokkal és civil szervezetekkel is egyeztette, véleményeztette. A testületi ülésen kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt támogatták, így a szokottnál magasabb arányban, 12 igennel, 6 nem ellenében szavazták meg.

Napirend előtt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte azokat, akik az elmúlt időszakban öregbítették Csepel jó hírnevét. Dencsi Krisztián, a Budapest Mentőszervezet tagjaként vett részt a törökországi földrengést követő mentési munkálatokban. Segítségével egy tizenhét éves lányt tudtak élve kimenteni a romok alól. Lengyel Géza, a Jedlik Ányos Gimnázium nyugalmazott biológia‒földrajz szakos tanára, a Katona József Általános Iskola korábbi igazgatója a Falvak Kultúrájáért Alapítványtól a Magyar Kultúra Lovagja címet vehette át a kortárs irodalom érdekében kifejtett életművéért.
(tovább…)

Felhívás a Csepeli Sportsziget Programhoz való csatlakozásra

2023. február 15. szerda

Csepel.hu

(Képünk illusztráció)

Csepel Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel a kerületi sport és szabadidősport támogatására, hiszen a sport és azon keresztül megvalósítható célok, az egészséges életmód, a közösségi összetartásra nevelés, valamint a szabadidő hatékony eltöltésének előmozdítása az önkormányzat kiemelt célja.

A fenti célok megvalósítása a csepeli sportegyesületek és szervezetek támogatásával, a csepeliek sporttevékenységéhez megfelelő infrastruktúra biztosításával, a sportágak képviselőivel való szoros együttműködés alapján jöhet létre.

 

(tovább…)

Elkészült az idei költségvetés tervezete

2023. február 13. hétfő

Csepel.hu

2023-ban is kiegyensúlyozottan, stabilan és biztonságosan működhet Csepel – erről szól a kerületünk idei költségvetési tervezete – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy elkészült az önkormányzat idei költségvetés-tervezete (A dokumentumba most Önök is betekinthetnek itt: Koltsegvetes_2023.pdf.).

A polgármester kiemelte: hosszú hónapok szakmai előkészítése és folyamatos egyeztetések mellett, valamint számos bizonytalansági tényező figyelembevételével elkészült Csepel Önkormányzatának 2023. évi költségvetés tervezete. Erről szavaznak majd a képviselők a soron következő, február 23-i képviselő-testületi ülésen.

 

(tovább…)

Csúcstechnológiával veszi fel a harcot a bűnözőkkel szemben a csepeli önkormányzat

2023. február 7. kedd

Csepel.hu

A kerület közbiztonságnak növeléséhez nagymértékben hozzájárul az a vadonatúj és a legkorszerűbb kamerákból álló térfigyelő kamerarendszer, amelyet február 6-án állított hadrendbe a csepeli önkormányzat. Az átadón jelen voltak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, dr. Terdik Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitánya, valamint a kerületi közterület-felügyelet szakemberei.

62 új térfigyelő kamerával, 10 új vadkamerával, teljes rendszám regisztrációval és kontrollal növeli tovább a kerületi önkormányzat Csepel közbiztonságát. Ezen felül a kamerák számát még idén 7 új csillagtelepi helyszínnel tervezik bővíteni. Megújult a csepeli közterület-felügyelet ügyeleti és térfigyelő központja is, ahol a nap 24 órájában látják el a diszpécserek a szolgálatot. A csepeli rendőrkapitánysággal pedig továbbra is szorosan együttműködnek. (tovább…)

Most Ön is belenézhet a csepeli politikusok vagyonába

2023. február 3. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat 2010 óta hozza nyilvánosságra a polgármester, az alpolgármesterek valamint önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatait.

A politikusoknak január 31-ig kellett nyilatkozniuk az előző évi jövedelmi helyzetükről.

A bevallásokból mi csak szemezgetünk, de aki kíváncsi, a Csepel.hu oldalon visszamenőlegesen valamennyi vagyonbevallást megnézheti.

(tovább…)

Ismét szabotál a főváros: két éve ígérgetik a Tejút park rendbetételét

2023. február 2. csütörtök

Csepel.info

A kép tavaly novemberben készült

A független Kovács Dávid Attila képviselő megkérdezte, mikor méltóztatja a főváros kijavítani a Tejút park hónapokkal ezelőtt tönkrement és körbekerített gumiszőnyegét. Majd tavasszal – hangzott a válasz, ám van olyan része a parknak, amiről két éve ezt ígérik.

A csepeli Tejút park Tarlós István főpolgármester úrnak és Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesnek köszönhetően épült meg, ám az új, Karácsony Gergely-féle fővárosi vezetés kezdettől fogva éreztette, hogy nem örülnek neki. A kivitelező ugyanis a FŐKERT volt. Ők eleve nem kapkodták el a megépítését, de erre még rá lehet fogni, hogy a késlekedés a világjárvány miatt történt. A park pedig végül csak megépült, szép és jó lett. A fővárosnak egy forintjába sem került a kivitelezés. Ám a park fenntartását már nekik kellene megoldaniuk. Ebből lettek a problémák gyakorlatilag az első pillanattól kezdve. (tovább…)

Tönkretett kerékpárút – Borbély Lénárd csepeli polgármester az illetékes Fővároshoz fordult

2023. január 30. hétfő

Korántsem egyedi történet a szabályokra fittyet hányó vállalkozóról és a bürokratikus hivatalok tehetetlenségéről. Egy felbontott kerékpárút botrányos helyreállításáról lesz szó, ahol nem maradt más, csak a hivatali „ejnyebejnye” és a megállíthatatlan munkagépek. Ilyen az, amikor a Főváros “dolgozik” – igazi magyar rögvalóság, tanulság nélkül.

Silány technológia, eredménytelen felszólítások, nem létező engedélykérelmek. Röviden így lehetne összefoglalni, mi minden történt az elmúlt félévben a csepeli Weiss Manfréd úton, ahol egy fővárosi beruházás, egy több kilométeres biciklisút okozza a kálváriát most már hosszú ideje, megkeserítve ezzel nemcsak a kerékpárosok szerelmeseinek, hanem az itt közlekedő autósok mindennapjait is. (tovább…)

Kerületi útjavítások: a Főváros nem törődik a kerülettel

2023. január 25. szerda

Miközben a csepeli önkormányzat megkettőzött erővel dolgozik a nagy esőzések után kialakult kátyúk betömésén, a Főváros láthatóan nem törődik a kezelése alatt álló csepeli utakkal. Egyelőre nem tudni, mikor szánják rá magukat a csepeli utak rendbetételére, az itt élők addig is tanakodhatnak, mi végre az ok, hogy Karácsony Gergelyék nem akarják befoltozni az olykor méteres átmérőjű krátereket.

Fotós kollégánkkal Csepel fontosabb útszakaszait jártuk végig, hogy megnézzük, milyen károk keletkeztek az elmúlt hetek nagy esőzései után. Számtalan lyukkal, gödörrel találkoztunk és tapasztalataink szerint van mit javítani a kerület útszakaszait illetően. Jó hír azonban, hogy a csepeli önkormányzat hosszú évek óta építi az utakat; az elmúlt években több tíz kilométernyi új útszakasz épült meg Csepelen. (tovább…)

Visszakerült a fejlesztési listára a Gubacsi híd és a Csepeli Szabadkikötő is

2023. január 23. hétfő
Világgazdaság.hu
 
A Nyugati Pályaudvar tervezésének fejlesztésére az Európai Uniótól kapott 1,1 milliárd forintról egyáltalán nem mondott le a kormány, a projekt egyelőre nem valósul meg, ezért jelenleg a tervezése sem indokolt – ezzel magyarázta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Világgazdaságnak, hogy miért került le a fejlesztés tervezése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pályázati projektlistájáról.
 
Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy a jelen gazdasági helyzet miatt a korábbi CEF-projektlista módosult. Többek között olyan fejlesztések kerültek fel a listára, mint a Gubacsi vasúti híd vagy a Csepeli Szabadkikötő fejlesztése.

(tovább…)

Örülnek a Rigó utca felújításának

2023. január 13. péntek
Csepel.hu
A kormány támogatásával tovább folytatódnak az útépítések a kerületben. Miközben zajlik a Táncsics Mihály utca felújítása, a napokban elkészült a Rigó utca, ahol a járdát és a kapubeállókat leaszfaltozták, valamint a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.
 
Ennek pedig nagyon örül az utcában élő 70 éves Lengyel Istvánné, aki, mint portálunknak elmondta, nehezen tudott közlekedni egy nagyobb esőzés után. Az udvarukon ilyenkor folyamatosan állt a víz és csak gumicsizmában tudtak menni. Az út megépítésével és a két oldal kiegyenlítésével ez megoldódott.

(tovább…)