‘Közpénzek’ kategória archívum

Megújul a Laurencz László Sportcsarnok hangszigetelése

2024. június 5. szerda

 

A munkaterület átadásával megkezdődött a Laurencz László Sportcsarnok utólagos hangszigetelése.

Bár zajtechnikai mérések szerint a Lauerncz László Sportcsarnok átlagos zajterhelésének mértéke nem haladja meg a törvényben rögzített határértékeket, a környéken élők kérésének és Kovács Dávid Attila önkormányzati képviselő közbenjárásának megfelelően megújítják a létesítmény hangszigetelését. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hivatalosan is átadta a munkaterületet a generálkivitelezőnek, a munkálatok 8 hétig fognak tartani. Az utólagos hangszigetelés megvalósításának költsége hozzávetőlegesen bruttó 150 millió forint, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség az „Országos Tornaterem Felújítási Program” elnevezésű pályázata keretében biztosít az önkormányzat számára. (tovább…)

Megújult az Akácfa utcai Kiserdő

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban teljesen megújította az önkormányzat Csepel egyik büszkeségét, az Akácfa utcai kiserdőt, amelyet ma sportos keretek között avattak fel.

Az eseményen részt vett a Mosoly Nővérszolgálat prevenciós csepeli csoportja is, amely a tiszta levegőn való mozgást népszerűsíti a méltán híres nordic walking edzésekkel. (tovább…)

Két ütemben megkezdődik a Kossuth Lajos utcai üzletsorok megújítása

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

A több mint negyvenéves ingatlanok tetőszigetelése elöregedett, így elérkezett az idő a felújításra. A tervezésbe a vízszigetelés cseréjén túl az épület homlokzatát, álmennyezetét és sétálótereit is bevontuk, a tervek előreláthatóan június végén készülnek el.

A tetőszigetelésre elkülönített fedezet a 2024-es költségvetésben rendelkezésre áll, ezért a kivitelezés még ebben az évben megkezdhető. A beruházásra két ütemben kerül majd sor. Első ütemben a térszín feletti beavatkozások valósulnak majd meg, amelyeknek legfontosabb eleme a tetőszigetelés cseréje és a villámvédelmi rendszer megújítása lesz. (tovább…)

Új orvosi eszközöket kapott a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézete

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Új orvostechnikai eszközök érkeztek a csepeli szakorvosi rendelőbe, amelyeket Borbély Lénárd polgármester és dr. Dobák András főigazgató közösen adtak át.
Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás során a fül-orr-gégészet és a fogászati röntgen két új, korszerű elektromos kezelőszékkel gazdagodott. (tovább…)

Támogatások a csepeli mentősöknek

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Mentőalapítvány kérésére önkormányzati forrásból létesült új konyhabútor, amelyet Borbély Lénárd polgármester adott át a csepeli mentőállomáson.
A csepeli mentőállomás dolgozóinak jobb munkakörülményeket biztosító új konyha 2.147.800 forintból újult meg. (tovább…)

Nyitva a strand! – kedvezmények nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Strandfürdő május 19-én nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. A szokásos tavaszi nagytakarításon kívül az elmúlt hetekben karbantartási munkák is zajlottak: tisztasági festést és térkövezést végeztek, vízkőmentesítették a medencéket, valamint több új információs táblát helyeztek ki. A gyermekmedence burkolatának teljes fugázására is sor került.

Új napvitorlákat helyeztek ki a gyermekmedence és az élményelemek fölé. A fenntartási munkálatok során a gépházban található vízkezelő berendezések modernizálása, korszerűsítése is megtörtént. A locsolórendszer üzemeltetését gazdaságosabbá tették. Ugyanakkor új vendéglátó egységeket alakítottak ki, így több büfé kínálatából választhatnak a vendégek. A strandfürdő a közelmúltban egy új medencelifttel is bővült. A berendezés lehetővé teszi a mozgássérültek számára, hogy könnyedén és biztonságosan jussanak be a medencébe. A stand jelenleg előszezoni árakkal dolgozik, a csúszdák főszezonban, június 17-től működnek majd. (tovább…)

Helyi sportklubokat támogat az önkormányzat

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Sportsziget Program keretében idén is meghirdette az önkormányzat a kerületi sportklubok támogatását célzó sportpályázatot. A pályázat eredményeként 16 csepeli sportegyesület részesült összesen több mint 11 millió forint támogatásban.

A támogatási megállapodásokat tegnap délután ünnepélyes keretek között írták alá az egyesületekkel polgármesteri hivatalban. (tovább…)

Négy éve került alapítványi magántulajdonba a Csepel SC

2024. május 23. csütörtök

Négy éve szerezte meg Németh Szilárd által gründolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia a Csepel SC-t, valamint annak ingatlanjait, köztük a Béke téri sporttelepet.

Az ingatlanokra sokáig az önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom volt életben, azonban a rezsibiztos gondoskodott róla, hogy kiemelt kormányzati beruházásra minősítsék át a teljes ingatlanállományt. (tovább…)

Megújult a Mesevilág Bölcsőde udvara

2024. május 16. csütörtök

Csepel.hu

Átadták a Mesevilág Bölcsőde új udvarát, amely a Csepeli Gyermeksziget Program részeként, önkormányzati forrásból újulhatott meg.

Borbély Lénárd polgármester az ünnepélyes átadón elmondta, miután több szülői megkeresést kapott, hogy a bölcsőde udvara nem biztonságos és a játékok nem megfelelőek, az önkormányzat úgy döntött, a Csepeli Gyermeksziget Program keretében megújítják az intézmény kertjét. (tovább…)

Modern sportpályát adtak át a Nyírfa utcában

2024. május 10. péntek

Csepel.hu

Tegnap délután újabb fejlesztést adott át az önkormányzat az ÁMK környékén. Kovács Dávid Attila önkormányzati képviselő javaslatára és az ott lakók kérésére modern sportpályát avattak a Nyírfa utcában, a régit elbontották, ott később parkoló lesz.

A pályát a környéken lakókkal és a Csepel FC USE ifjú labdarúgóival avatták fel. (tovább…)