‘Közpénzek’ kategória archívum

Erre költi Karácsony Gergely egy stadion árát

2020. július 3. péntek

Pesti Srácok

Nem, nem kórházra, nem rendelőre, nem metróra, nem a Lánchídra, és még csak nem is kerékpárútra vagy P+R parkolóra.

A főpolgármester azokra a tanácsadókra költi egy stadion árát, akik a “munkájuk” részeként elveszik a nem balliberális kerületek polgáraitól az útfejlesztéseket, akadályozzák a fővárosi kórházfejlesztést, eltörölték a dél-pesti kerékpáros fejlesztéseket és a tervezett P+R parkolókat, amelyekre megvolt a pénz. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikkét olvashatják. (tovább…)

Szép és fájdalmasan üres Csepel legújabb szabadidőparkja

2020. április 21. kedd

Csepel.info

Hétfőn már nem dolgoztak Csepel legújabb, Tejút utcai szabadidőparkjában a munkások – értesült a Csepel.info. Kívülről nézve a park készen áll, de vélhetően még nem történt meg az átadás-átvétel. Ezért az sem biztos, hogy a kijárási korlátozás után megnyithatják. Ez a park a Tarlós Istvánhoz kötődő utolsó nagy fejlesztés Csepelen.

A szépen rendezett területen kültéri edzőeszközök, sportpálya, futókör, játékok valamint pihenő- és közösségi tér egyaránt helyet kapott. Ezeket egészíti ki közvilágítási és információs rendszer, utcabútorok, mosdó. Talán éppen a Csillagtelep elnevezés ihlette, de tény, hogy egy nagy rakéta-mászókát is építettek. A csepeli ellenzék szokás szerint ezt a fejlesztést is élesen támadta. Mi azonban biztosak vagyunk abban, hogy a pihenésre, játékra és egészségmegőrző sportra is egyaránt alkalmas szabadidőparknak a gyerekek, fiatalok, a felnőttek és a közeli idősotthon lakói részéről egyaránt óriási sikere lesz. (tovább…)

Százmilliókat fizet ki haveri ügyvédeknek Újbuda önkormányzata

2020. április 16. csütörtök

Pesti Srácok

Három ügyvédi irodának több, mint kétszázmillió forintot fizet ki Újbuda önkormányzata, ebből csak Czeglédy Csabának és munkatársainak több, mint tizennyolcmillió jut, de a DK-s polgármester, László Imre folyamatosan azt híreszteli, hogy a járványügyi védekezés költségeit az önkormányzat nem tudja kigazdálkodni.

A XI. kerületi Fidesz azt ajánlotta fel a városvezetésnek, hogy szívesen segítenek tanácsaikkal a szükséges hatszázmillió forint megtakarításához, ehhez ötletként azt adta a kormánypárti képviselőcsoport, hogy vizsgálják felül az ügyvédi irodákkal kötött szerződéseket – tette közzé a helyi Fidesz-KDNP véleményét a Facebookon Hoffmann Tamás, Újbuda korábbi, kormánypárti polgármestere.

(tovább…)

És akkor megszólalt Rolex Laci: “fizessenek a gazdagok!”

2020. április 7. kedd

Orbán Viktor miniszterelnökkel szinte egy időben ismertette saját gazdaságmentő javaslatait Botka László, Szeged szocialista polgármestere. Az egyébként luxuséletet élő politikus “Nemzeti Szolidaritási Programot” hirdetett. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy leporolta a régi szlogent, amivel még az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként turnézott.

Most a szolidaritás miatt van szükség arra, hogy “fizessenek a gazdagok”. Közleménye arra nem tér ki, hogy ő személy szerint mennyivel járul hozzá a gazdaságmentő akcióhoz, mennyi Rolexét vagy éppen melyik luxus autóját dobja be a közösbe.
(tovább…)

Karácsony Gergely lemondását követelik a budapestiek

2020. április 4. szombat

Karácsony Gergelynek nem sikerül a helyzeten felülkerekedni, lassan elnyeli a káosz Budapestet. A koronavírus-járvány közepén sikerült meghoznia azt a döntést, hogy ritkábban járjanak a tömegközlekedési eszközök a fővárosban (bár a tömegfelháborodás miatt visszakozott később), a parkolási díjakhoz pedig foggal-körömmel ragaszkodik – írja a Ripost.

Az emberek természetesen fel is háborodtak és a főpolgármester Facebookján kérik számon: mégis miért játszik még mindig emberéletekkel?
(tovább…)

Czeglédy Csaba újságíró sértegetése közben ismerte be, hogy adócsaló

2020. március 13. péntek

Lopott pénzekről beszélt Czeglédy Csaba a Hír TV riporterének, amikor szembesítették a hatmilliárdos adócsalásban lévő érintettségével.

Czeglédy Csaba vérlázító stílusban sértegette Szarvas Szilvesztert, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettesét, aki a Hír TV Informátor című műsorának műsorvezetőjeként tett volna fel kérdéseket Gyurcsány Ferenc ügyvédjének.

(tovább…)

Így járatják le Magyarországot a Soros-szervezetek

2020. január 24. péntek

Origo

A korábbi évekhez képest is otrombább hazugságokkal támadja Magyarországot Soros György egyik hazai kitartott szervezete. A Transparency International egyik legújabb “elemzésében” azt állította, hogy az egyajánlatos közbeszerzések aránya az EU-ban az egyik legmagasabb Magyarországon. Ezzel szemben hazánkban tavaly 25,5 százalék volt ezen ajánlatok aránya (jelentősen csökkent, 34%-ról), míg az uniós átlag 24 százalék volt.

Az elmúlt hat évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma emellett 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Magyarországon tavaly a kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya a 2008-as 39 százalékról 58 százalékra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly.

(tovább…)

Fekete kassza az MSZP-nél?

2020. január 14. kedd

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van – mondta el az Azonnalinak Szanyi Tibor, aki múlt hétfőn lépett ki az MSZP-ből.

„Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan” – nyilatkozta Szanyi az Azonnalinak. Az egykori szocialista prominens beszélt arról is, hogy az ő ismeretei szerint a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

(tovább…)

Rekordnagyságú lesz a honvédelmi költségvetés 2020-ban

2019. december 19. csütörtök

Honvédelem.hu

Összesen 616 milliárdos költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédelmi tárca – mondta Németh Szilárd parlamenti államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón, december 18-án.

Németh Szilárd rámutatott: a honvédelem, Magyarország függetlenségének és biztonságának szavatolása jövőre is a kormány egyik legfontosabb feladata lesz, ezért idén is olyan jogszabályokat alkottak, amelyek biztosítják, hogy a Magyar Honvédség a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejévé váljon, hiszen Európa és Magyarország biztonságának megőrzésében a hazai haderő kulcsszerepet játszik. Mint mondta, ehhez az anyagi források is biztosítottak, a 2020-as évi védelmi költségvetés egyenesen rekordösszegűnek tekinthető. „103 milliárd forinttal több, mint a 2019-es, ami összesen 616 milliárd forintot jelent. Ebből 216 milliárdot, azaz több, mint 30 százalékot a Magyar Honvédség fejlesztésére kell fordítani” – tájékoztatott az államtitkár. (tovább…)

Ellenzéki hazugságok kontroll nélkül

2019. december 12. csütörtök

A Honvédség eszközbeszerzéseit mindig a magyar érdek szempontjai határozzák meg

Németh Szilárd, Magyar Nemzet

„Fegyvervásárlás kontroll nélkül” címmel közölt hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő írást a 168 Óra múlt heti száma a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Persze ezen nincs mit csodálkoznunk, hiszen a szélsőségesen balliberális lap szélsőségesen balliberális „szakértőket” szólaltat meg, az ő pártpolitikai indíttatású hamisságaikra alapozza a témáról szóló megállapításait.

A megszólalók: Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter, Vadai Ágnes volt politikai államtitkár és bizonyos Kovács Gyula nyugállományú alezredes. Mindannyian a Gyurcsány–Bajnai-kormányok levitézlett és bukott emberei, tele sértődöttséggel, bosszúvággyal, amiért az emberek – köztük sok-sok katona – nem szavaztak rájuk. Csúfos bukásuk nem véletlen, hiszen 2002 és 2010 között ők ártottak legtöbbet a honvédelem ügyének, ők vágták gajra a Magyar Honvédséget. (tovább…)