‘Közpénzek’ kategória archívum

Csak a saját pénzük számít?

2024. február 16. péntek

Csepel.hu

Új javaslatot adott be a csepeli költségvetésről a csepeli Fidesz négy képviselője. E szerint a csepeli politikusok akkor is megkapják a tiszteletdíjukat, ha a kerület működése leáll – értesült a Csepel.hu.

Amennyiben a csepeli önkormányzatnak március 15-ig nem lesz költségvetése, veszélybe kerül a kerület működése. Az önkormányzat ez esetben nem kap állami támogatást, sőt nettó befizetővé válik az állam felé. A kerület cégeinél vagy az önkormányzatnál dolgozók, pedagógusok így nem kapják meg a béremelésüket, megszűnik a segélyek kifizetése, nyár elejére pedig a csepeli szakorvosi rendelő működése teljesen leállhat. A javaslatot benyújtó politikusok egyébként havonta 800 ezer forintot keresnek, és csak akkor tudják elfogadtatni, ha összefognak DK-MSZP-Momentum csepeli politikusaival. (tovább…)

Költségvetés a stabil és biztonságos működésért

2024. február 16. péntek

Csepel.hu

Hosszas és alapos munka eredményeképpen az önkormányzat pénzügyi szakemberei elkészítették Csepel 2024-es költségvetését, amely biztonságos, stabil és nyugodt működést tesz lehetővé erre az évre is, a megszokott rendben – jelentette ki Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán tegnap. Az előterjesztés tegnap került aláírásra és beterjesztésre.

Ennek értelmében jöhet az óvodapedagógusok egyedülállóan magas béremelése. Sőt, 1700 dolgozót érintően jelentős, átlagosan 15%-os fizetésemelést terveznek. Ez fontos, mert sokan vannak, akiknek ez nagy segítséget fog jelenteni. (tovább…)

Pártpolitikai adok-kapok lett a Budapest-bérlet és az infláció ügye

2024. január 24. szerda

Csepel.hu

Annyi nyilatkozat volt a Budapest-bérletről az elmúlt hetekben, hogy egyre nehezebb eligazodni, kinek van igaza. Az egyik oldalon Budapest-ellenességre hivatkoznak, és nem hajlandók elfogadni, hogy az elmúlt években jelentős infláció volt, de a másikon is megy a mutogatás. Aztán január 19-én reggel kiderült, hogy a főváros is érvényesítette az inflációt, csak másként.

Nem a bérletek árát emelték fel, hanem ritkítottak 53 busz-, troli- és villamosjáratot. (tovább…)

Aláírásgyűjtésbe kezd a HÉV-ért a Közösen Csepelért Polgári Egyesület

2024. január 15. hétfő

 

Álljunk ki közösen a csepeli HÉV-ért!

Az elmúlt hetek megmutatták: nagypolitikai küzdelmek áldozatául eshet 50 ezer csepeli család legfontosabb közlekedési eszköze, a csepeli HÉV.

Ez ellen fel kell lépnünk közösen! (tovább…)

Folytassuk közösen, Csepelért!

2024. január 11. csütörtök

Csepel.hu

Az év eleji interjúban többek között a helyi szinten megvalósult rengeteg új fejlesztésről, a kerület stabil gazdálkodásáról, a jövőbeni tervekről és Csepel vagyonának a megvédéséről is beszélt Borbély Lénárd polgármester a Csepeli Hírmondónak.

2023-at egy több ezer fős óévbúcsúztatóval zárta a csepeli önkormányzat. Hogyan értékeli az elmúlt évet, mire a legbüszkébb?

Először is közös sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok a csepelieknek és Csepelnek! December 30-án Kowalsky meg a Vega koncertjével búcsúztunk el 2023-tól, ahol rengetegen voltunk, jó hangulatú, nagyszerű koncertet adott az együttes. Amire a legbüszkébb vagyok, az nem közéleti, hanem magánéleti esemény: megszületett a negyedik kislányunk, Ilka, aki nagyon nagy boldogságot hozott a családunkba.

(tovább…)

Radikális béremelés: Csepelen lehetnek a legjobban kereső óvodapedagógusok

2023. december 9. szombat

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat november végén Borbély Lénárd polgármester javaslatára az országban egyedülálló óvodapedagógus-béremelésről döntött. A polgármester javaslatára befagyasztják a szociális lakások bérleti díjait, és jelentősen bővülnek egyes szociális támogatások jogosultsági feltételei. Ám hiába emelték ki többen, hogy a béremelés és a szociális juttatások csak akkor valósulhatnak meg, ha a 2023-2024-es költségvetést is elfogadják a képviselők.

Ez a polgármester ellen összefogott DK-Fidesz-Momentum-MSZP-s többség miatt meghiúsulhat. (tovább…)

Jövő ősszel három óriásprojekt is be tud indulni a fővárosi közlekedésfejlesztésben

2023. november 30. csütörtök

Magyarepitok.hu

Összesen közel 50 kilométernyi HÉV-vasútvonal újul meg, az új uniós ütemterv szerint 2024 szeptember végéig a H5-ös, a H6-os és a H7-es esetében egyaránt meg kell kötni a kivitelezési szerződéseket – írja a Magyar Építők.

Jövő év harmadik negyedévében elindulhat a három elővárosi HÉV-vonal felújítása. A H5-ös szentendrei, a H6-os ráckevei vonal és a H7-es csepeli vonal fejlesztési terveiről a Portfolio számolt be részletesen. (tovább…)

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Elfogytak az FKF-es zsákok

2023. november 17. péntek

Csepel.hu

Információink szerint csütörtök délelőtt minden zsák elkelt, az önkormányzat ingyenes akciója keretében sikerült a tervezett dupláját kiosztani: az eredetileg tervezett 10 ezer helyett 20 ezer darab zöldhulladékgyűjtő zsák fogyott el egy hét alatt.

Mint ismeretes, a kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhettek háztartásonként. A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhettek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy vehette fel. (tovább…)

10 ezer ingyenes zöldhulladékgyűjtő zsákot ad az önkormányzat a csepelieknek

2023. november 7. kedd

Csepel.hu

Örömmel tájékoztatok minden csepeli lakost, hogy hamarosan 10 ezer FKF jelzésű zöldhulladékgyűjtő zsák kerül kiosztásra a lakosoknak – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. Ennek értelmében:

– A kertes házak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek háztartásonként. Lakcímkártya szükséges!

– A társasházak lépcsőházanként ugyancsak 10 ingyenes zsákot igényelhetnek. A gyűjtőzsákokat itt a közös képviselő vagy egy arra meghatalmazott személy veheti fel. (tovább…)