‘Közpénzek’ kategória archívum

Czeglédy Csaba újságíró sértegetése közben ismerte be, hogy adócsaló

2020. március 13. péntek

Lopott pénzekről beszélt Czeglédy Csaba a Hír TV riporterének, amikor szembesítették a hatmilliárdos adócsalásban lévő érintettségével.

Czeglédy Csaba vérlázító stílusban sértegette Szarvas Szilvesztert, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettesét, aki a Hír TV Informátor című műsorának műsorvezetőjeként tett volna fel kérdéseket Gyurcsány Ferenc ügyvédjének.

(tovább…)

Így járatják le Magyarországot a Soros-szervezetek

2020. január 24. péntek

Origo

A korábbi évekhez képest is otrombább hazugságokkal támadja Magyarországot Soros György egyik hazai kitartott szervezete. A Transparency International egyik legújabb “elemzésében” azt állította, hogy az egyajánlatos közbeszerzések aránya az EU-ban az egyik legmagasabb Magyarországon. Ezzel szemben hazánkban tavaly 25,5 százalék volt ezen ajánlatok aránya (jelentősen csökkent, 34%-ról), míg az uniós átlag 24 százalék volt.

Az elmúlt hat évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma emellett 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Magyarországon tavaly a kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya a 2008-as 39 százalékról 58 százalékra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly.

(tovább…)

Fekete kassza az MSZP-nél?

2020. január 14. kedd

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van – mondta el az Azonnalinak Szanyi Tibor, aki múlt hétfőn lépett ki az MSZP-ből.

„Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan” – nyilatkozta Szanyi az Azonnalinak. Az egykori szocialista prominens beszélt arról is, hogy az ő ismeretei szerint a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

(tovább…)

Rekordnagyságú lesz a honvédelmi költségvetés 2020-ban

2019. december 19. csütörtök

Honvédelem.hu

Összesen 616 milliárdos költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédelmi tárca – mondta Németh Szilárd parlamenti államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón, december 18-án.

Németh Szilárd rámutatott: a honvédelem, Magyarország függetlenségének és biztonságának szavatolása jövőre is a kormány egyik legfontosabb feladata lesz, ezért idén is olyan jogszabályokat alkottak, amelyek biztosítják, hogy a Magyar Honvédség a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejévé váljon, hiszen Európa és Magyarország biztonságának megőrzésében a hazai haderő kulcsszerepet játszik. Mint mondta, ehhez az anyagi források is biztosítottak, a 2020-as évi védelmi költségvetés egyenesen rekordösszegűnek tekinthető. „103 milliárd forinttal több, mint a 2019-es, ami összesen 616 milliárd forintot jelent. Ebből 216 milliárdot, azaz több, mint 30 százalékot a Magyar Honvédség fejlesztésére kell fordítani” – tájékoztatott az államtitkár. (tovább…)

Ellenzéki hazugságok kontroll nélkül

2019. december 12. csütörtök

A Honvédség eszközbeszerzéseit mindig a magyar érdek szempontjai határozzák meg

Németh Szilárd, Magyar Nemzet

„Fegyvervásárlás kontroll nélkül” címmel közölt hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzsegő írást a 168 Óra múlt heti száma a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Persze ezen nincs mit csodálkoznunk, hiszen a szélsőségesen balliberális lap szélsőségesen balliberális „szakértőket” szólaltat meg, az ő pártpolitikai indíttatású hamisságaikra alapozza a témáról szóló megállapításait.

A megszólalók: Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter, Vadai Ágnes volt politikai államtitkár és bizonyos Kovács Gyula nyugállományú alezredes. Mindannyian a Gyurcsány–Bajnai-kormányok levitézlett és bukott emberei, tele sértődöttséggel, bosszúvággyal, amiért az emberek – köztük sok-sok katona – nem szavaztak rájuk. Csúfos bukásuk nem véletlen, hiszen 2002 és 2010 között ők ártottak legtöbbet a honvédelem ügyének, ők vágták gajra a Magyar Honvédséget. (tovább…)

Rákosi visszatért: közpénzből kezdtek személyi kultuszba a nyolckerben

2019. december 11. szerda

Csepel.info

A Fidesz után felperzselt föld maradt Józsefvárosban: a csodákat végrehajtó Kedves Vezető aggodalommal, ám reménnyel telve tekint a szebb jövőbe

Háromoldalas öndicsőítő interjúval jelentette meg az új önkormányzati lapot Pikó András, az összefogás józsefvárosi polgármestere. A Kedves Vezető az első hat oldalon nyolcszor szerepel fényképen – minden oldalról megcsodálhatjuk Őt -, és 19 alkalommal írják le hősi nevét.

A lap szerint csodákat végrehajtó “demokrata” korábban arról beszélt, hogy nem akar közpénzből Észak-Koreát idéző pártlapot: ez nem sikerült. (tovább…)

Karácsony Gergely után Pikó András is lebukott

2019. november 19. kedd

Hír TV

Karácsony után Pikó is lebukott. Az újdonsült VIII. kerületi polgármester korábban azt mondta, hogy BKV-val és biciklivel jár majd dolgozni. Kampányvideójában ezt külön ki is hangsúlyozta.

A 888 egyik olvasója azonban lefilmezte a kerületvezetőt, ahogy beül szolgálati autójába és egy sofőrrel elhajt.

(tovább…)

Kétszázmillió forinttal kerülnek többe Karácsony Gergely helyettesei

2019. november 17. vasárnap

Origo


Karácsony Gergely pusztán azzal a lépéssel, hogy Tarlós Istvánnal szemben, háromról ötre emelte a helyettesei számát, ráadásul megnövelte azok fizetését és illetményeit maximalizálta, a teljes önkormányzati ciklusra máris 200 millió forint többlettel terhelte meg a fővárosi költségvetést.

Vagyis, a magyar adófizető embereket. Azt a költségvetést növelte, amit a kampányban nem győzött szidni, de egyértelmű, hogy a hatalomba kerülése után egyből eloszlott minden aggálya. Most viszont azt mondta Karácsony: helyettesei a város érdekét szolgálják, fizetésük pedig nem tétel a fővárosi költségvetésnek. Ötből három helyettesének egyébként semmilyen városvezetési tapasztalata nincs.

(tovább…)

Máris magyarázkodni kényszerült Horváth Csaba

2019. október 29. kedd

Pesti Srácok

Kellemetlen magyarázkodásba kezdett Horváth Csaba, zuglói szocialista polgármester vasárnap, mivel kiderült: megválasztását követően gyanús gyorsasággal készül olyan tervezetet lerakni a zuglói képviselőtestület asztalára, amellyel biztosíthatja, hogy bizonyos kérdésekben egyszemélyben dönthessen.

Mivel a korábban kiszivárogtatott hangfelvételen maga Karácsony Gergely beszél a szocialisták durva korrupciós ügyeiről, megfélemlítésekről, elásásról, magától értetődő természetességgel ötlött fel – nemcsak bennünk, de elsőként a jobboldalisággal a legnagyobb jóakarattal sem vádolható Átlátszó.hu-nál – a kérdés, milyen szándékok is állhatnak Horváth Csaba elképzelései mögött. Az utolsó szó jogán természetesen közöljük a szocialista polgármester vasárnapi közleményét, amelyet stílszerűen azzal indít: Zugló eddig is a legátláthatóbb módon működő önkormányzatok közé tartozott, és ez ezután is így lesz.

(tovább…)

Karácsony szövetségeseit csak a pénz érdekli

2019. október 11. péntek

888

A kiszivárgó hanganyagok alapján úgy tűnik, hogy a kispesti szocialisták a közügyeket és a politikát is ügynek tekintik – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A beszélgetők visszaemlékezése szerint Gajda Péter polgármester arra ösztökélte embereit, hogy hozzák létre a kerületben a Demokratikus Koalíció alapszervezetét, mert azzal „sokkal több pénzt lehetne keresni”. A jelek szerint a kerület mostani vezetője már csak egy ciklust vállalna, mert nem szeretné, ha „ráégnének” az ellenzéki összefogásból érkező „éhes” fiatalok.

(tovább…)