‘Közpénzek’ kategória archívum

Hatmilliárddal nőtt Csepel vagyona

2020. szeptember 22. kedd

Csepel.hu

Közel hatmilliárd forinttal növekedett a csepeli önkormányzat vagyona az elmúlt egy év során. A jelentés szerint a vagyonnövekedés a kerületünkben megvalósult fejlesztéseknek köszönhető.

Az elmúlt tíz évben egymást követték a nagyléptékű fejlesztések Csepelen. Ezek egy része saját forrásból, de sok más uniós, kormányzati és fővárosi forrásokkal kiegészülve valósulhatott meg. Jelenleg is számos hasonló beruházás folyik – például a Napközis Tábor, a Daru domb, a Kis-Duna part más területein, a sétányoknál, a királyerdei útépítéseknél. Ehhez tartozik, hogy Csepel kimagaslóan teljesít a fejlesztési pályázatok eredményességét tekintve is.

(tovább…)

Lomtalanítás: részletek itt!

2020. szeptember 11. péntek

Csepel.hu

Budapest Főváros Önkormányzata a vírushelyzetre hivatkozva szeptember 22-30 között egy gyűjtőpontos lomtalanítást tesz lehetővé a csepeli lakosságnak. Borbély Lénárd polgármester kérésére a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ígéretet tett arra, hogy kárpótlásul februárban Csepelen kezdődik majd a hagyományos lomtalanítás. Így annak sem kell sokáig várnia, aki nem tudja most autóval elszállítani a háztartási lomot a gyűjtőpontra – értesült a Csepel.hu.

A csepeli gyűjtőpont a Szállítók útján lesz, ahol folyamatos jelenlétet biztosít a fővárosi közterület-felügyelet. A rendőrség és a csepeli közterület-felügyelet eközben az illegális szemétlerakást igyekszik megelőzni az utak mentén és a közterületeken. Az illegális szemétlerakás bűncselekménynek minősül, a büntetés is ennek megfelelő – vagyis nem érdemes próbálkozni vele.

(tovább…)

Átadták az év KRESZ-parkja díjakat

2020. szeptember 11. péntek

Csepel.hu

Második helyezést ért el a csepeli Bringaváros “Az év KRESZ-parkja 2020” pályázaton. A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából megrendezett konferencián és díjátadón Morovik Attila alpolgármester képviselte kerületünket.

„Közlekedési kultúránk értékei” címmel idén tavasszal indított pályázatot a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület, a Közlekedéstudományi Intézet, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, és a Közlekedéstudományi Egyesület. A projekt alapvető célja, a gyermekek biztonságtudatos közlekedésre nevelése, a KRESZ-parkok tevékenységének népszerűsítése, a parkokat működtető óvodák, iskolák, települési önkormányzatok, alapítványok, egyesületek tevékenységének elismerése volt.

(tovább…)

Januártól újra a korábbi nyomvonalán haladhat a csepeli HÉV

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Megújul és bővül a budapesti HÉV hálózat, várhatóan 2030-ig összekötik a csepeli, ráckevei és a szentendrei vonalakat a Duna alatt. Több százezer budapesti és az agglomerációban élő lakos napi közlekedését könnyítik meg és teszik kényelmesebbé.

Egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csepeli HÉV végállomás kocsiszínében rendeztek szeptember 9-én.

(tovább…)

Zajlik a parképítés az egykori Görgey iskola helyén

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Összesen 16 ezer négyzetméteren varázsolják újjá a volt Görgey iskola területét. Az önkormányzat idén őszre ígéri az átadást, tudta meg portálunk.

Mint ismeretes, a szocialisták által elherdált ingatlant 2018-ban sikerült visszaszereznie az önkormányzatnak, miután az előző városvezetés 2007-ben azt egy magánvállalkozó részére értékesítette. A leromlott állapotú, balesetveszélyes épületet 2019-ben elbontották, ugyanebben az évben pedig az önkormányzat kérdőíves felmérésbe kezdett a terület hasznosítása kapcsán. A kérdőívek beérkezését követően az önkormányzat egy lakossági fórum keretében meghallgatta az érdeklődők észrevételeit, ötleteit, majd ezeket figyelembevéve döntött arról, milyen elemeket tartalmazzon a beruházás.

(tovább…)

Tovább épülnek az utak Csepelen

2020. augusztus 27. csütörtök

Csepel.hu

A Magyar Kormány támogatásával és önkormányzati önerőből együttesen több mint másfél milliárd forintból újul meg a Csalitos, a Gondolás, a Bokros, a Százszorszép utca és a Százszorszép köz. Az érintett utcákban nemcsak a járdákat, hanem a csapadékvíz-elvezetést is megépítik – tudta meg lapunk.

Az útépítések folytatása része annak a programnak, amelyet a csepeli önkormányzat korábban meghirdetett.

(tovább…)

Zajlanak a munkálatok a Herman iskolánál, új nyílászárókat kapott a Tündérkert óvoda

2020. augusztus 25. kedd

Csepel.hu

Néhány hete indult el Csepel nagyszabású iskolafejlesztési projektje, amelynek első állomása a Herman Ottó Általános Iskola.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló munkálatok gőzerővel zajlanak. Az épületet csaknem teljes egészében kifestik, cserélik a melegpadlókat és lábazatukat, a villanykapcsolókat, az aljzatokat. Mint kiderült, nemcsak belül varázsolják újjá a sulit, hanem megújul az iskola udvara is. Itt utcabútorok, padok egy felújított sportpálya és egy tollaslabdapálya várják majd a tanulókat.

(tovább…)

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

2020. augusztus 24. hétfő

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre – értesült a Csepel.info.

A védekezés pontos időpontja: 2020.08.26. napján, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020.08.27. vagy 2020.08.28. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

(tovább…)

Erre költi Karácsony Gergely egy stadion árát

2020. július 3. péntek

Pesti Srácok

Nem, nem kórházra, nem rendelőre, nem metróra, nem a Lánchídra, és még csak nem is kerékpárútra vagy P+R parkolóra.

A főpolgármester azokra a tanácsadókra költi egy stadion árát, akik a “munkájuk” részeként elveszik a nem balliberális kerületek polgáraitól az útfejlesztéseket, akadályozzák a fővárosi kórházfejlesztést, eltörölték a dél-pesti kerékpáros fejlesztéseket és a tervezett P+R parkolókat, amelyekre megvolt a pénz. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikkét olvashatják. (tovább…)

Szép és fájdalmasan üres Csepel legújabb szabadidőparkja

2020. április 21. kedd

Csepel.info

Hétfőn már nem dolgoztak Csepel legújabb, Tejút utcai szabadidőparkjában a munkások – értesült a Csepel.info. Kívülről nézve a park készen áll, de vélhetően még nem történt meg az átadás-átvétel. Ezért az sem biztos, hogy a kijárási korlátozás után megnyithatják. Ez a park a Tarlós Istvánhoz kötődő utolsó nagy fejlesztés Csepelen.

A szépen rendezett területen kültéri edzőeszközök, sportpálya, futókör, játékok valamint pihenő- és közösségi tér egyaránt helyet kapott. Ezeket egészíti ki közvilágítási és információs rendszer, utcabútorok, mosdó. Talán éppen a Csillagtelep elnevezés ihlette, de tény, hogy egy nagy rakéta-mászókát is építettek. A csepeli ellenzék szokás szerint ezt a fejlesztést is élesen támadta. Mi azonban biztosak vagyunk abban, hogy a pihenésre, játékra és egészségmegőrző sportra is egyaránt alkalmas szabadidőparknak a gyerekek, fiatalok, a felnőttek és a közeli idősotthon lakói részéről egyaránt óriási sikere lesz. (tovább…)