2015. január havi archívum

Mentőt kellett hívni a csepeli Aldihoz

2015. január 31. szombat

Csepel.info

Mentoaldi

Szombaton délután 16 órakor rosszul lett valaki a csepeli Aldiban. Mentőt kellett hívni – értesítette lapunkat két olvasónk.

Reméljük nem történt komolyabb baj; aki többet tud az esetről, kérjük írja meg a fórumban!

Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből

2015. január 31. szombat

“valódi pénzügyi katasztrófát sikerült elhárítani, ha a kormány nem lépett volna időben, mintegy 700 milliárd forinttal nagyobb adóssággal kellene szembenézniük az embereknek”

MTI, Csepel.hu

0___anyagok_kepek_cikkek_2015_januar_varga

Fotó: Eisenmann József

Február elsejétől nem lesz deviza alapú lakáshitel, és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombati sajtótájékoztatóján.

A miniszter kiemelte: február elseje történelmi fordulónap, megkezdődik az elszámolás és a forintosítás, valamint hatályba lép a fair bankrendszerről szóló törvény is. A forintosítással 1000 milliárd forint tartozásnövekedéstől védte meg a kormány a lakosságot, az önkormányzatokat és az államháztartást – tette hozzá. (tovább…)

Alternatív irodalomóra Csepelen

2015. január 31. szombat

Csepel.hu

Alternatív irodalomóra Csepelen

Immár harmadik alkalommal látogatott el az országszerte ismert slammer, Színész Bob a Karácsony Sándor utcában található Alternatíva ifjúsági klubba. Célja, hogy a fiatalokat megismertesse a slam poetry művészetével, és segítsen nekik a szókincsük, irodalmi műveltségük bővítésében az iskolán túl is.

Az Alternatíva a Kompánia Alapítvány fenntartásával működik, és egy olyan közösségi tér, mely iskola után helyet biztosít azoknak a fiataloknak, akik egyébként nem tudnák mivel eltölteni a szabadidejüket. Az Alapítvány működteti a Dominó tanodát is, mely az egykori Vasas Bisztró helyén üzemel sikeresen immár másfél éve. A tanoda egyfajta kis létszámú napköziként működik, tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok iskolai felkészülését segíti önkéntes tanárok segítségével, este hétig pedig az Alternatívához hasonlóan közösségi térként szolgál.

(tovább…)

Nemzetközi Fuvolaverseny a Vienna és az Egressy rendezésében

2015. január 31. szombat

Csepel.info

16296_815562848511452_4704108738930049366_n
Balogh Gábor, a Vienna Konservatorium Budapest és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola igazgatója nyitotta meg a Benczúr Hotelben megrendezett Nemzetközi Fuvolaversenyt.

Balogh Gábor beszédének kezdetén átadta a megjelenteknek Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Borbély Lénárd Csepel polgármesterének üdvözletüket, akik hivatali elfoglaltságuk miatt nem tudtak jelen lenni a rendezvényen. (tovább…)

Baleset történt a Sás utcában

2015. január 30. péntek

Katasztrofavedelem

wm.php

Fotós: Winter László tű. zls / FKI

Egy eszméletlen férfit emeltek ki a tűzoltók abból a járműből, ami pénteken délelőtt karambolozott egy furgonnal a XXI. kerületi Ív utca és Sás utca kereszteződésében. Az ütközés után a személyautó egy kerítésnek csapódott. A mentés után a tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd felitatták a kiszivárgott üzemanyagot. A férfit a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Az eseményről készült képeket ide kattintva megtekinthetik.

Németh Szilárd lett a birkózó szövetség elnöke

2015. január 30. péntek

birkozoszov.hu

Németh Szilárd: olcsóbb, hatékonyabb, egyszerűbb és demokratikusabb rendszer jön létre

Hegedüs Csaba 22 év után búcsúzik a poszttól. Nagy csata után dőlt el a küzdelem: a Magyar Birkózó Szövetség tisztújító közgyűlésén a küldöttek döntöttek. Németh Szilárdot választották meg a következő öt évre a szövetség elnökének. A küldöttektől 70 szavazatot kapott, míg Hegedüs Csabára 55-en voksoltak. Az esemény súlyának megfelelően rendkívül magas volt a részvételi arány, 125-en szavaztak a Magyar Sport Házának konferenciatermében.

Hatalmas érdeklődés kísérte az eseményt, a szavazás előtt mindkét elnökjelölt kapott 15-15 percet, hogy elmondhassa beszédét. Először Németh Szilárd, Hegedüs Csaba kihívója kapott szót. A kihívó előbb elmondta, hogy diákkorában ő is birkózott – a Csepel színeiben -, aztán a párbeszédről,  a birkózás megújulásáról, a változtatás szándékáról is ejtett néhány szót: (tovább…)

Gyorshír: Németh Szilárdot választották a Magyar Birkózó Szövetség elnökének

2015. január 30. péntek

MTI

Gyorshír: Németh Szilárdot választották a Magyar Birkózó Szövetség elnökének

Németh Szilárdot választotta meg új elnökévé a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) pénteki tisztújító közgyűlése.

A szavazáson a 125 érvényes szavazatból 70-et kapott Németh Szilárd és 55-öt az eddigi elnök, Hegedűs Csaba, aki 1992-tól irányította az MBSZ-t.
A fideszes országgyűlési képviselő beszédében megköszönte a bizalmat, s hangsúlyozta, hogy szoros volt a verseny, ami azt jelenti, hogy rengeteg támogatója van az eddigi vezetésnek, éppen ezért szeretné megtartani az eddigi értékeket a jövőben.
“Nyújtsunk egymásnak kezet és dolgozzunk együtt a magyar birkózás sikeréért” – mondta Németh Szilárd, a Csepeli BC vezetője, akit öt évre bíztak meg az MBSZ irányításával.

30 millió forint a Csepeli Munkásotthonnak – ülésezett a képviselő-testület

2015. január 30. péntek

A baloldal nem akart üvegzsebet

Csepel.hu

30 millió forint a Csepeli Munkásotthonnak – ülésezett a képviselő-testület

A képviselő-testület január 29-én 30 millió forintos közművelődési támogatást szavazott meg a Csepeli Munkásotthonnak.

A városatyák rendeletben szabályozták a kerületi szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartását, csepeli vállalkozásokat segítő intézkedésekről döntöttek, és határoztak a graffiti elleni fellépésről; a nyomravezetők „jutalmazásáról” is.

(tovább…)

Hárosi fórum

2015. január 30. péntek

Csepel.hu

Hárosi fórum Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket január 30-án, pénteken 17 órai kezdettel tartandó fórumára.

Az érdeklődőket – akik kérdéseiket is feltehetik – a polgármesteri hivatal nagytanácstermébe várják.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

Balogh Ernő önkormányzati képviselő, tanácsnok

(tovább…)

Tájékoztatás termék forgalmazása céljából tartott rendezvények helyszínét biztosító vállalkozások részére

2015. január 30. péntek

Csepel.hu

Tájékoztatás termék forgalmazása céljából tartott rendezvények helyszínét biztosító vállalkozások részére

Budapest XXI. kerület Kereskedelmi Hatósága ezúton tájékoztatja a Budapest XXI. kerület közigazgatási területén terem bérbeadási szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat, valamint a kulturális és közösségi intézményeket az üzleten kívüli kereskedelem keretében, termék forgalmazása céljából tartott rendezvények (termékbemutatók) jogszabályi hátteréről:

A Kormány kereskedelmi hatóságként és a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságként üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység esetében Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzőjét jelöli ki.[1]

(tovább…)

Baleset az Ív utcában

2015. január 30. péntek

Csepel.info

Sás ív utca

Baleset történt pénteken délelőtt az Ív utca és a Sás utca kereszteződésénél – értesítette lapunkat egyik olvasónk.

Olvasónk elmondása szerint két autó ütközött egymásnak, és a balesetnek egy sérültje is volt. Aki többet tud, kérjük írja meg a fórumban!

Orbán Viktor: megállapodhatunk a gázszállításról a Putyin-látogatás idején

2015. január 30. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor: megállapodhatunk a gázszállításról a Putyin-látogatás idején

Ma nincs biztosítva a magyar gazdaság működéséhez szükséges energia 2015 után, és ma nincs biztosítva a háztartások gázellátása sem 2015 után, ezt a kérdést kell nekem megoldanom – jelentette ki a 180 percben a miniszterelnök.

Merkel kancellár budapesti látogatása felhívja a figyelmet a két nép közti régiós és tartós barátságra, stratégiai együttműködésre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A német-magyar kétoldalú együttműködésben nincs probléma, Európa viszont tele van ezekkel, a német kancellár pedig a legnagyobb tekintélyű vezető Európában – tette hozzá a kormányfő a 180 percben. Orbán Viktor nem számít kritikára a német fél részéről, szerinte ez csak a „revolverlogikára” épülő közbeszédben lehet téma. Az ellenzék ilyen jellegű megnyilvánulásai ugyanakkor magyarázhatók, azt remélik ugyanis, kívülről lehet majd a kormányt félretenni, hiszen ehhez belülről gyengék.

(tovább…)

ANNO 1968 – Új kiállítás a Csepel Galériában

2015. január 30. péntek

Csepel.hu

ANNO 1968 – Új kiállítás a Csepel Galériában

Huszonkilenc művész alkotásaiból nyílt kiállítás január 29-én a Csepel Galériában: festmények, kisplasztikák, grafikák, szobrok várják a látogatókat. Wehner Tibor művészettörténész bevezetőjében elmondta, 1968 fontos és eseménydús év volt: ekkor zajlottak a párizsi diáklázadások, a vietnami háború elleni tüntetéseket, a prágai tavasz eseményei, Nixon lett az Egyesült Államok elnöke.

Magyarországon elkezdődtek – Új gazdasági mechanizmus néven – a gazdaságpolitikai reformok, megjelent Örkény István: Egyperces novellák című könyve, elkészült az Egri csillagok című film. S az Iparművészeti Főiskolán végzett egy osztály. Az egykori csoporttársak most személyesen is találkozhattak a galériában, hiszen az ő alkotásaik a mostani tárlat „szereplői”. Ketten – Kovács Tamás és Nádler Tibor – már csak műveikkel lehetnek jelen a kiállításon.

(tovább…)

Hangfürdő felnőtteknek

2015. január 30. péntek

10612768_865269940161052_3897423563153006781_n

Csepelen is beköszöntött az igazi tél

2015. január 29. csütörtök

Csepel.info

Keleten beköszöntött a tél - nyugatra ekkor érkezik

Csepelt is belepte a tél takarója. Vannak olyan emberek, akik örülnek a nagy mennyiségű hónak, és természetesen vannak emberek akik kevésbé, vagy egyáltalán nem. Az utóbbiak a közlekedés miatt nem szeretik az időjárás ezen részét.

Természetesen többen kihasználták a havat és Csepel dombjain szánkóztak. Várjuk a csepel.info@gmail.com email címünkre olyan olvasói felvételeket, melyek Csepelen készültek a mai havazás alatt. Szeretnénk belőle egy galériát csinálni,  amit természetesen Önöknek is megosztunk.