‘Játék’ kategória archívum

Fotópályázat

2022. augusztus 25. csütörtök
Csepel.hu
 
Augusztus 29-e a Magyar Fotográfia Napja. 1840-ben, ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép (dagerrotípia).
 
Ennek alkalmából úgy döntöttünk, hogy fotópályázatot hirdetünk – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

(tovább…)

Két éve adták át a csepeli Tejút parkot

2022. május 19. csütörtök

Csepel.info

2020. május 19-én, vagyis éppen két évvel ezelőtt adták át a csepeli Tejút parkot. A park első éve nem indult túl jól, a lámpáit sem sikerült a fővárossal felkapcsoltatni. De mindenki abban reménykedik, hogy a folytatás jobb lesz, az új játszótér és sportpályák ugyanis gyorsan közkedvelt közösségi térré váltak.

Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szentkirályi Alexandra sokat tettek azért, hogy Csillagtelepen új fitnesz park és játszótér létesüljön. A kivitelező a FŐKERT volt, és bár Karácsony Gergely színre lépése után – részben a járvány miatt – csak lépésben folyt a csepeli építkezés, a park végül megépült, szép és jó lett. A fővárosnak egy forintjába sem került a megépítése, de fenntartását már nekik kellene megoldaniuk. Ebből lettek a problémák gyakorlatilag az első pillanattól fogva. (tovább…)

Szombaton támadnak a csepeli kalózok

2022. március 7. hétfő

Csepel.info

Szombaton reggel 8 órakor nyit a híres-neves kalózhajós játszótér – értesítette olvasóit Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán.

A kalózhajós játszóteret 2016. június 9-én adták át, és hagyományosan tavasztól őszig tart nyitva. A kalózhajó, a kalózfalu és a többi különleges, egyedi készítésű játék rendkívül népszerű. A fából készült játszóteret ugyanakkor ősszel téliesítik, hogy tovább bírja az egyébként is komoly igénybevételt és a párás levegőt.

Hungarikum vetélkedő: a Karácsony Sándor Általános Iskola csapata nyerte a versenyt

2022. február 24. csütörtök

Csepel.hu

A Karácsony Sándor Általános Iskola Herendi hölgyek csapata nyerte a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőt.  A Lakiteleki Népfőiskola az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezte népszerű vetélkedőjét, melynek fő célja a hungarikum mozgalom népszerűsítése, a nemzeti értékek bemutatása.

A játékos vetélkedőre a kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhettek.

(tovább…)

Fotópályázat

2021. november 11. csütörtök

Csepel.hu

Önkormányzati naptár-fotópályázatot hirdet a csepeli önkormányzat a kerületi hobbifotósok számára. Várjuk azoknak a lelkes amatőröknek a jelentkezését, akik saját készítésű, Csepel épített vagy természeti értékeit, kerületi eseményeket, rendezvényeket vagy közösségi életérzéseket ábrázoló kreatív fotójukkal beneveznek a Csepel naptár – 2022 elnevezésű pályázatra.

A beérkezett pályaműveket Borbély Lénárd polgármester Facebook oldalán fogjuk megjelentetni, ahol online közönségszavazáson dönthetik el, mely képek jelenjenek meg a jövő évi falinaptárban. (tovább…)

Játszóház a Szent Imre téren 09.08

2018. szeptember 3. hétfő

Csepel.hu

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2018. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

Gumiburkolatot és napvitorlát kapott a játszótér

2018. július 2. hétfő

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban számos panasz érkezett a Kossuth Lajos utca 88. számú társasház közelében található játszótér okozta problémák miatt. A lakók egy része azt kifogásolta, hogy a játszótéren található, a csúszda körül védőrétegként funkcionáló gyöngykaviccsal dobálóznak a gyerekek, zavarva az itt élők nyugalmát.

Borbély Lénárd polgármester döntésének köszönhetően az önkormányzat cége, a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. a jelenlegi gyöngykavics helyett gumiburkolattal fedte le a csúszda környezetét. Sőt, a homokozó fölé a gyerekek védelme érdekében egy napvitorlát is szereltek.

(tovább…)

Kedden nyílik a kibővített kalózhajós játszótér – így néz ki

2018. június 5. kedd

Csepel.info

 

Kedden délelőtt tíz órakor nyílik a kerület méltán legnépszerűbb játszótere – jelentette be Borbély Lénárd polgármester.

A játszótér kezdettől fogva hatalmas terhelésnek volt kitéve, mivel – főként a nyári időszakban – naponta akár több ezer látogatót is vonzott. Ennek ellenére nem műgyep és műanyag, hanem valódi fű és egyedi fajátékok várták a gyermekeket és szüleiket. Mivel a játszótér éppen ettől különleges, ez a kibővítés után most sem változott. Más viszont igen: (tovább…)

Május 4. – Nemzetközi Star Wars nap

2017. május 4. csütörtök

Story, Wiki,

 

Május 4-én különleges nap köszönt világszerte a Star Wars rajongókra, ugyanis elérkezik a várva várt “May the 4th Be With You” nemzetközi Star Wars Nap.

Miért pont május 4-én tartják a Star Wars Napot? Május hónap a Star Wars rajongók számára eseményekben dús. George Lucas, a filmek atyja májusban született. A hat élőszereplős filmek mindegyikét májusban mutatták be. Ami miatt május 4-re került a Nap, az egy angol szójáték. A film híres mondata: „Az erő legyen veled.”, angolul így hangzik: „May the force be with you.”. Ezt a rajongók kicsit megváltoztatták: „May the fourth be with you.”, azaz „Május 4. legyen veled.”.

Játékra invitáljuk olvasóinkat

2017. május 3. szerda

Csepel.info

10847996_975566095789324_4046926925919576991_n

Játékra invitáljuk azokat az olvasókat akik a weboldalon keresztül, illetve azokat is akik a facebook oldalunkon keresztül követnek nyomon bennünket, hogy készítsük el a hozzászólásoknak a világ legnagyobb szó láncát.