2009. január havi archívum

Tragédia Csepelen

2009. január 31. szombat

MTI, Mno.hu

Kigyulladt egy elhagyatott ház Csepelen, a kiérkező tűzoltók egy halottat találtak a helyszínen – közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsokság ügyelete az MTI-vel.

A tűzoltók gyorsan körülhatárolták az egyes fokozatú – kisebb kiterjedésű – tüzet, így a környéken élők nem kerültek veszélybe – tette hozzá.

Eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait

2009. január 30. péntek

MTI, Origo

Mintegy kétszázan vettek végső búcsút pénteken a csepeli kettős gyilkosság áldozataitól. Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg, a két gyanúsított előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint egy sikkasztási ügy áll a bűncselekmény háttérében, de a nyomozás még folyamatban van.

Péntek délután eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait, Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és Papp Lászlót, az iskola igazgatóhelyettesét. A temetésen mintegy kétszázan vettek végső búcsút az áldozatoktól, köztük a csepeli önkormányzat tisztségviselői, az iskola több diákja és helyi lakosok.

(tovább…)

Már 295 forintnál az euró

2009. január 30. péntek

Index

Csütörtök este átlépte a 291 forintos szintet az euró ára, ezzel megdőlt a múlt pénteki történelmi csúcs. Az újabb forintmélypontra már nem kellett hat napot várni: péntek reggel az euró ára előbb 292,62 forintig, majd egészen 295 forint közelébe menetelt.

Péntek reggel, nyolc óra után néhány perccel 292,62 forintos árfolyamon született kötés az euróra. Ezzel a forint újabb történelmi mélypontot ért el az előző esti 292,1 forintos szint után. Az árfolyam innen visszatért ugyan a 291,8-292 forintos szintre, ám negyed kilenc után néhány perccel már átlépte a 293 forintot. (tovább…)

Ön milyen címet adna a képnek?

2009. január 30. péntek

Nagyot álmodtak a budapesti képviselők

2009. január 30. péntek

Index

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön elfogadta Budapest 2020-ig szóló közlekedési fejlesztési tervét. Rengeteg új metrómegálló van benne. Megkezdődött a 2010-es választási kampány.

2020-ig a következő közlekedési fejlesztéseket javasolja Budapest közgyűlése csütörtöki határozata alapján: Budán és Pesten is legyen a most tervezettnél is hosszabb a 4-es metró. Járjon 5-ös metró Csepel és Kaszásdűlő között az Astoria érintésével. A 3-as metró menjen ki Káposztásmegyerig. Kössék össze a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel. (tovább…)

Takács József és Papp László temetése

2009. január 29. csütörtök

Csepel.hu

A gyászoló családok és a Csepeli Önkormányzat vezetői értesítik mindazokat, akik ismerték, tisztelték, szerették a január 7-i csepeli kettős gyilkosság áldozatait: a 62 éves korában elhunyt Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét, Csepel egykori alpolgármesterét, az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetőjét és Papp Lászlót, az iskola 32 éves korában elhunyt igazgatóhelyettesét, hogy a két kiemelkedő csepeli személyiség végső búcsúztatására és temetésére 2009. január 30-án, pénteken 13 órai kezdettel a Csepeli temetőben kerül sor.

Takács Józsefet és Papp Lászlót a Csepeli Önkormányzat saját halottjának tekinti, az áldozatokat egymás mellett, két külön sírban helyezik végső nyugalomra.

Rablókat fogtak el a csepeli rendőrök

2009. január 29. csütörtök

Gyerek és idős asszony egyaránt volt a kiszemelt áldozatok között

Csepel.hu

Bilincs

Éjszakai akció közben fogták el a csepeli rendőrök azokat a fiatalokat, akik múlt év decemberétől kezdve idősebb asszonyokra támadtak Csepelen.

A rablók a kiszemelt áldozatukat körbe vették, és kiragadták a kezéből a táskát, csomagot. A pénzt és az értékesebb tárgyakat magukhoz vették, a táskát pedig elhajították vagy szemeteskukába dobták. A XXI. kerületi kapitányságtól kapott tájékoztatás szerint az említett rendőrségi akció során összesen hat olyan 14-18 év közötti fiatalt fogtak el, aki részese volt a rablássorozatnak. (tovább…)

Kilenc csepeli, tíz „aranykesztyű”

2009. január 29. csütörtök

Golden Gloves World Cup 2009

SG

A január 24-25-én Mareno di Piave-ban megrendezésre került Golden Gloves kick-box világkupa szervezői már a torna beharangozó-információs kiadványában is külön megemlékeztek a ,,rettegett” Király Team-ről, amely 2008-ban oly sok kupát vitt el a versenyről!

Pedig a kiadvány megfogalmazásának pillanatában a szervezők még nem is sejthették, hogy a tavalyi év eredményesség szempontjából szelíd játszadozás volt ahhoz képest, amit kerületünk csapata a hétvégén ,,művelt” az olaszországi világkupán. (tovább…)

A negyedszázados esély avagy a féltudású politikai elit alkonya

2009. január 29. csütörtök

Index

Nem vette napirendre az Országgyűlés feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP indítványt a parlament a csütörtöki rendkívüli ülésen, miután a sürgős tárgyalást 158 igen és 197 nem ellenében elutasították. Gyurcsány Ferenc ez után megkezdte legeslegújabb új megszorító és adóvariáló csomagjának bejelentését, amelyet, ha tartja az eddigi tempót, 2010-ig még 35-40 legeslegújabb újabbnál is újabb új program, sarokkő, pillér, csomag, adóváltoztatási bejelentés fog követni.

Az alábbiakban azonban “Publius Hungaricus” Index.hu-n megjelent, mélyen elgondolkoztató sorait közöljük, mivel Gyurcsány Ferenc legeslegújabb új programjáról holnap is tudunk írni, amikor várhatóan még újabb pontokkal kiegészítve a jelenleginél is újabb lesz. (tovább…)

Kövér László: van még lejjebb is az MSZP-nek

2009. január 29. csütörtök

Magyar Hírlap

Magyarország újabb, ezúttal százharmincmilliárd forintos, komolyabb indok nélküli hitelfelvételére reagálva Kövér László figyelmeztetett: “Hovatovább szemérmetlenül belemondják az emberek arcába, hogy a kölcsönfelvételnek az az oka, hogy Magyarország csődben van, csak úgy tudja a fejlesztési programokra lehívni az unió forrásait, ha ebből a hitelből finanszírozza az önrészt.

A válságkezelés legfontosabb eleme a politikai változás. Tehát Gyurcsány Ferenc azzal tenné a legtöbbet a változásért, ha fogná a cókmókját meg a haverjait, és a lehető legrövidebb idő alatt lelépne az ország közéleti színpadáról. Lendvai Ildikó téved: nem a választások kiírásával létrejövő esetleges bizonytalanság fenyeget katasztrófával, hanem az a bizonyosság maga a katasztrófa, amit Lendvai Ildikó pártjának hatalmon maradása jelent.”  Az alábbiakban a Magyar Hírlap Kövér Lászlóval készített interjúját közöljük. (tovább…)