2009. január havi archívum

Tragédia Csepelen

2009. január 31. szombat

MTI, Mno.hu

Kigyulladt egy elhagyatott ház Csepelen, a kiérkező tűzoltók egy halottat találtak a helyszínen – közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsokság ügyelete az MTI-vel.

A tűzoltók gyorsan körülhatárolták az egyes fokozatú – kisebb kiterjedésű – tüzet, így a környéken élők nem kerültek veszélybe – tette hozzá.

Eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait

2009. január 30. péntek

MTI, Origo

Mintegy kétszázan vettek végső búcsút pénteken a csepeli kettős gyilkosság áldozataitól. Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg, a két gyanúsított előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint egy sikkasztási ügy áll a bűncselekmény háttérében, de a nyomozás még folyamatban van.

Péntek délután eltemették a csepeli kettős gyilkosság áldozatait, Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és Papp Lászlót, az iskola igazgatóhelyettesét. A temetésen mintegy kétszázan vettek végső búcsút az áldozatoktól, köztük a csepeli önkormányzat tisztségviselői, az iskola több diákja és helyi lakosok.

(tovább…)

Már 295 forintnál az euró

2009. január 30. péntek

Index

Csütörtök este átlépte a 291 forintos szintet az euró ára, ezzel megdőlt a múlt pénteki történelmi csúcs. Az újabb forintmélypontra már nem kellett hat napot várni: péntek reggel az euró ára előbb 292,62 forintig, majd egészen 295 forint közelébe menetelt.

Péntek reggel, nyolc óra után néhány perccel 292,62 forintos árfolyamon született kötés az euróra. Ezzel a forint újabb történelmi mélypontot ért el az előző esti 292,1 forintos szint után. Az árfolyam innen visszatért ugyan a 291,8-292 forintos szintre, ám negyed kilenc után néhány perccel már átlépte a 293 forintot. (tovább…)

Ön milyen címet adna a képnek?

2009. január 30. péntek

Nagyot álmodtak a budapesti képviselők

2009. január 30. péntek

Index

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön elfogadta Budapest 2020-ig szóló közlekedési fejlesztési tervét. Rengeteg új metrómegálló van benne. Megkezdődött a 2010-es választási kampány.

2020-ig a következő közlekedési fejlesztéseket javasolja Budapest közgyűlése csütörtöki határozata alapján: Budán és Pesten is legyen a most tervezettnél is hosszabb a 4-es metró. Járjon 5-ös metró Csepel és Kaszásdűlő között az Astoria érintésével. A 3-as metró menjen ki Káposztásmegyerig. Kössék össze a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel. (tovább…)

Takács József és Papp László temetése

2009. január 29. csütörtök

Csepel.hu

A gyászoló családok és a Csepeli Önkormányzat vezetői értesítik mindazokat, akik ismerték, tisztelték, szerették a január 7-i csepeli kettős gyilkosság áldozatait: a 62 éves korában elhunyt Takács Józsefet, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét, Csepel egykori alpolgármesterét, az önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetőjét és Papp Lászlót, az iskola 32 éves korában elhunyt igazgatóhelyettesét, hogy a két kiemelkedő csepeli személyiség végső búcsúztatására és temetésére 2009. január 30-án, pénteken 13 órai kezdettel a Csepeli temetőben kerül sor.

Takács Józsefet és Papp Lászlót a Csepeli Önkormányzat saját halottjának tekinti, az áldozatokat egymás mellett, két külön sírban helyezik végső nyugalomra.

Rablókat fogtak el a csepeli rendőrök

2009. január 29. csütörtök

Gyerek és idős asszony egyaránt volt a kiszemelt áldozatok között

Csepel.hu

Bilincs

Éjszakai akció közben fogták el a csepeli rendőrök azokat a fiatalokat, akik múlt év decemberétől kezdve idősebb asszonyokra támadtak Csepelen.

A rablók a kiszemelt áldozatukat körbe vették, és kiragadták a kezéből a táskát, csomagot. A pénzt és az értékesebb tárgyakat magukhoz vették, a táskát pedig elhajították vagy szemeteskukába dobták. A XXI. kerületi kapitányságtól kapott tájékoztatás szerint az említett rendőrségi akció során összesen hat olyan 14-18 év közötti fiatalt fogtak el, aki részese volt a rablássorozatnak. (tovább…)

Kilenc csepeli, tíz „aranykesztyű”

2009. január 29. csütörtök

Golden Gloves World Cup 2009

SG

A január 24-25-én Mareno di Piave-ban megrendezésre került Golden Gloves kick-box világkupa szervezői már a torna beharangozó-információs kiadványában is külön megemlékeztek a ,,rettegett” Király Team-ről, amely 2008-ban oly sok kupát vitt el a versenyről!

Pedig a kiadvány megfogalmazásának pillanatában a szervezők még nem is sejthették, hogy a tavalyi év eredményesség szempontjából szelíd játszadozás volt ahhoz képest, amit kerületünk csapata a hétvégén ,,művelt” az olaszországi világkupán. (tovább…)

A negyedszázados esély avagy a féltudású politikai elit alkonya

2009. január 29. csütörtök

Index

Nem vette napirendre az Országgyűlés feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP indítványt a parlament a csütörtöki rendkívüli ülésen, miután a sürgős tárgyalást 158 igen és 197 nem ellenében elutasították. Gyurcsány Ferenc ez után megkezdte legeslegújabb új megszorító és adóvariáló csomagjának bejelentését, amelyet, ha tartja az eddigi tempót, 2010-ig még 35-40 legeslegújabb újabbnál is újabb új program, sarokkő, pillér, csomag, adóváltoztatási bejelentés fog követni.

Az alábbiakban azonban “Publius Hungaricus” Index.hu-n megjelent, mélyen elgondolkoztató sorait közöljük, mivel Gyurcsány Ferenc legeslegújabb új programjáról holnap is tudunk írni, amikor várhatóan még újabb pontokkal kiegészítve a jelenleginél is újabb lesz. (tovább…)

Kövér László: van még lejjebb is az MSZP-nek

2009. január 29. csütörtök

Magyar Hírlap

Magyarország újabb, ezúttal százharmincmilliárd forintos, komolyabb indok nélküli hitelfelvételére reagálva Kövér László figyelmeztetett: “Hovatovább szemérmetlenül belemondják az emberek arcába, hogy a kölcsönfelvételnek az az oka, hogy Magyarország csődben van, csak úgy tudja a fejlesztési programokra lehívni az unió forrásait, ha ebből a hitelből finanszírozza az önrészt.

A válságkezelés legfontosabb eleme a politikai változás. Tehát Gyurcsány Ferenc azzal tenné a legtöbbet a változásért, ha fogná a cókmókját meg a haverjait, és a lehető legrövidebb idő alatt lelépne az ország közéleti színpadáról. Lendvai Ildikó téved: nem a választások kiírásával létrejövő esetleges bizonytalanság fenyeget katasztrófával, hanem az a bizonyosság maga a katasztrófa, amit Lendvai Ildikó pártjának hatalmon maradása jelent.”  Az alábbiakban a Magyar Hírlap Kövér Lászlóval készített interjúját közöljük. (tovább…)

A tanárgyilkosságok után gondban az iskola

2009. január 29. csütörtök

Népszabadság

Elhúzódik a belső vizsgálat abban a csepeli iskolában, ahol a közelmúltban kettős gyilkosság történt. Eközben nem kizárt, hogy az intézmény anyagi háttere veszélybe került – legalábbis erre lehet következtetni a fenntartó alapítvány képviselőjének szavaiból.

Még legalább két hétre van szükség a belső vizsgálat lefolytatásához – mondta lapunknak Weszelovszky Károly, a kettős gyilkosságról elhíresült csepeli iskolát fenntartó alapítvány képviselője. A vizsgálat elhúzódik, hiszen épp egy héttel ezelőtt is kéthetes határidőt jelöltek meg lapunknak. Kiderült az is, hogy az intézmény anyagi háttere is veszélybe került. (tovább…)

Szocialista érdekszövetség hálózza be Csepelt

2009. január 29. csütörtök

Bűnösök és áldozatok: a Csepel Művek ifjú kommunistái voltak a kettős gyilkosság érintettjei

Magyar Nemzet

A “lenini útról” már mi is írtunk

A csepeli kettős gyilkosság utáni napokban már több érintett is előállt a lehetséges „megoldással”: vagyis azzal, hogy a szocialista körökhöz köthető iskola igazgatójának azért kellett meghalnia, mert nyomára bukkant egy négy-öt millió forintos sikkasztásnak.

Mégis kevesen tartják valószínűnek, hogy egy néhány millió forintos sikkasztás elegendő indítékul szolgálna egy ilyen szörnyű gaztetthez; a sajtóban szocialista maffiáról és leszámolásról is megjelentek hírek. Ezt természetesen minden érintett tagadja, és cikkünk sem állít ilyesmit.

Az azonban biztos, hogy Csepelen a szocializmusból átmentett kapcsolati és pénztőke segítségével egy olyan hálózat jött létre, amely a kerület oktatási és sportéletét teljes felügyelete alá vonta, természetesen az ágazatokhoz tartozó többmilliárdos vagyonnal együtt. Írásunkban megkíséreljük feltárni a Csepelt átszövő szocialista érdekszövetségeket. A Magyar Nemzet cikkét itt olvashatják.

Csepelen mérgezik Budapest ivóvizét?

2009. január 29. csütörtök

ATV

Katt a videóhoz!

Ha igaz, amit az ATV-nek nyilatkozó cégvezető mond, vagy negyven évig hordták a szemetet a csepeli csápos kutak mellé. Elképesztő, hogy erről a csepeli önkormányzat is tudott, sőt – kapaszkodjanak meg – a cégvezető szerint engedélyezte is. Nem csoda hát, hogy a kutak mellett, ahonnan az ivóvizünket kaptuk, a sitt- és hulladékhalom elérte 15 méteres magasságot.

Jó hír, hogy bár a Fidesz képviselőinek kifogása jogos volt, szerencsére már lezárták a kutakat. Rossz hír, hogy Csepel környezetvédelmi problémáiról korábban sem tájékoztatták a lakosságot és az ellenzéki pártokat – mint kiderült, a csepeli galvániszapot is engedéllyel hozták ide, és azt is elhallgatták – és senki nem tudja, mennyi ilyen eset van még. És rossz hír, hogy ha a cégvezetőnek igaza van, a kutak lezárása a hulladéklerakás ellenére évtizedekig nem történt meg. A csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése, amely a riport szerint tudott róla, sőt hagyta a sittlerakást, még a baráti ATV-nek sem nyilatkozott.

Átverte majd cserben hagyta a csepeli vagyonkezelő egy társasház lakóit?

2009. január 28. szerda

“Hagyományos értékek, haladó szemlélet”

Csepel.info

Parkoló

Így néz ki “csúcsidőben” a parkoló

„Arra kérjük a Polgármester Urat és a tisztelt képviselőket, hogy Szenteczky Jánost, mint a CSEVAK Zrt. vezérigazgatóját tisztességtelen magatartása miatt a lehető leghatározottabban vonják felelősségre!” – Többek között ez szerepel abban a petícióban, amelyet a csepeli képviselő-testület januári ülésén adtak át a lakók a polgármesternek és a képviselőknek.

A társasház lassan egy éve tiltakozik a ház elé tervezett kétszintes parkoló megépítése ellen. Ez alatt az idő alatt sok mindent megtapasztaltak, de amit Csevak most művelt velük, azon még ők is megdöbbentek. (tovább…)

Rossz közhangulat, visszaeső MSZP

2009. január 28. szerda

Népszabadság

A magyar társadalom depressziós állapotban van. Az emberek 89 százaléka úgy érzi, hogy rossz irányba mennek a dolgok hazánkban. Nem sok bizodalmuk van abban, hogy a politikai elit képes lesz enyhíteni a terheket, megoldani a problémákat.

A politikai vezetőkkel szembeni súlyos bizalmatlanságot jellemzi, hogy 44 százalék szerint a pártokat továbbra is a mostanihoz hasonló konfliktusok mozgatják majd a válság terheinek enyhítése helyett. További 44 százalék úgy érzi, hogy a helyzet a következő időszakban még romlik, a politikai ellentétek fokozódnak. (tovább…)