‘Önkormányzat’ kategória archívum

Így folytatódnak a csepeli út- és csatornaépítések

2018. április 24. kedd

Facebook, Csepel.info

Idén is folytatjuk az aszfaltos utak építését és a csapadékvíz elvezető csatornák kiépítését – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Nemsokára elkezdődik a Repkény utca egy jelentős szakaszának, a Sügér utcának és a Csónak utcának az építése, a csapadékvíz elvezető csatornával együtt. A több száz milliós beruházást saját költségvetésből fizetjük – írta a csepeli polgármester a Facebook-oldalán. (tovább…)

Hamarosan újjáépülnek a csepeli buszmegállók

2018. április 23. hétfő

Facebook

18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán.

A buszvárók nem az önkormányzat tulajdonában voltak. Az a cég, aki kezelte ezeket, nem volt hajlandó megvárni, hogy a kerület újakat telepítsen. Azonnal elbontotta a beállókat. (tovább…)

Mátyás király virágágyásokat díjaztak a Föld napján

2018. április 23. hétfő

Csepel.hu

A környezet, a természeti szépségek, a fák és virágok szeretetéről szólt a Föld napja Csepelen, amelyet a Szabó Magda Közösségi Térben és az előtte felállított színpadon rendeztek meg április 22-én.

Világszerte ezen a napon tartják a Föld napját, amely a környezetünk megóvását, az élhetőbb lakókörnyezetünk kialakítását szolgálja. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

(tovább…)

Csepel „Zöld Sziget” program: 2020-ig 2000 új fát ültetnek a kerületben

2018. április 19. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat számára kiemelten fontos a zöldterületek karbantartása és bővítése. Egy nagyszabású projekt, a Csepel „Zöld Sziget” program keretében 2020-ig kétezer új fát terveznek ültetni a kerületben.

A munkálatokat végző Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt.-től megtudtuk, hogy az eddig elültetett 700 darab facsemete támrudat kapott, ahol szükséges volt talajt is cseréltek, egységes szalaggal és „Csepel természetesen, 2000 új fát ültetünk” felirattal látták el őket. (tovább…)

Újabb 11 helyen bővül a közvilágítás Csepelen

2018. április 18. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester előterjesztése nyomán tavaly év végén született döntés arról, hogy újabb tizenegy helyszínen építik ki a közvilágítást a kerületben, vagy bővítik a meglévő rendszert.

A kivitelezés jelenleg is folyamatban van, eddig hat helyszínnel készültek el a beruházók. A Béke téri, a Szabadság utca 16-i, a Százszorszép közi, a Szent László utcai, a Görgely téri és a Kis Nyírfa utcai szakaszokat fejezték be, hátravan még a Kossuth Lajos utca kerékpárútja, a parti sétány kiegészítése, a Krizantém utcai kutyafuttató fejlesztése, a Kossuth udvar és a Szabadság köz. (tovább…)

Így épül a sváb tájház Csepelen

2018. április 18. szerda

Mi folyik itt már megint?

Csepel.info

Hagyományos módszerrel, kézi erővel, vályogtéglákból épül a sváb tájház a csepeli Királyerdei Művelődési Ház udvarán. Pont úgy, ahogy az évszázadokkal ezelőtt tették ezt a Csepelt újranépesítő svábok. Csak a vályogtéglák gyártásánál, az összetevők keveréséhez használnak gépet – értesült a Csepel.info.

A művelődési ház melletti buszmegállónál épül meg a kerület vezetői által megígért új bevásárlóház (eredetileg a ’70-es években ígérték azt meg a tanácsi vezetők). A bolt épületében kap majd helyet a kis posta is. Ezek engedélyeztetése információink szerint megkezdődött. (tovább…)

Tájékoztató: Megváltozott ügyfélfogadási rend

2018. április 17. kedd

Csepel.hu

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2018. április 20-án, pénteken a Polgármesteri Hivatal meghosszabbított ideig, 15.30-ig fogadja az ügyfeleket.

2018. április 21-én szombaton a Hivatal technikai okok miatt zárva tart.

Szíves megértésüket megköszönöm! (tovább…)

Sikeresen telt a negyedik nyugdíjas táncverseny

2018. április 15. vasárnap

Csepel.hu

Örömteli hangulat és nagy érdeklődés kísérte ismét a negyedik alkalommal megrendezett nyugdíjasok táncversenyét. Április 14-én a Királyerdei Művelődési Házban 13 táncospár lépett színre, többek között rockyval, bugival, keringővel, tangóval, salsával és country tánccal is lenyűgözték a közönséget.

A zsúfolásig telt felújított színházteremben Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket. „Csepelen jó nyugdíjasnak lenni” – hangsúlyozta. A különböző rendezvények sikerének eredménye s a pozitív visszajelzések arra sarkallják a városvezetést, hogy tovább folytatódjanak a színes programok a kerületben – tette hozzá. Utalt a nyugdíjasok népszerű hajókirándulására, az ingyenes strandbelépőre és a díjmentes sóterápiára. A polgármester a táncverseny kapcsán megköszönte még a Csepeli Városkép minden munkatársának aktivitását, legfőképp Babics Sarolta főszervezését.

(tovább…)

Kitört az üdvrivalgás: Manchester United nap a sport népszerűsítésére

2018. április 12. csütörtök

Csepel.hu

Az utánpótláskorú sportolók és a labdarúgás népszerűsítésére Manchester United napot rendeztek a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában április 12-én. Az eseményre a Gulf nemzetközi olajipari cég, mint a Manchester United szponzora érkezett vendégként, akik a hazai utánpótlás egyesületek jó néhány meghívása közül a Csepeli Utánpótlás Sportegyesületet választották, hogy itt bátorítsák a fiatalokat a sportolásra. A találkozón megjelent Borbély Lénárd polgármester, valamint Csepel több elöljárója. A sztárvendég Louis Saha egykori francia válogatott labdarúgó volt, aki korábban hosszú éveken át játszott a Manchester Unitedben, végül az olasz Lazio együttesében fejezte be pályafutását. Most a futball nagyköveteként jelent meg Csepelen.

Amikor Louis Saha belépett a Nagy Imre Általános Iskola csarnokába, a rá váró gyerekek körében olyan üdvrivalgás és tapsvihar tört ki, mint még soha előtte ebben a teremben. Saha meg is jegyezte, hogy úgy fogadták, mintha világhírű popénekes lépne fel egy telt házas koncerten. A francia sportos szerelésben érkezett, arcán szerény mosoly és érdeklődő tekintet. Mire lassan csillapodott a gyerekzsivaj, Camille Nehme, a Gulf cég európai alelnöke szólt néhány szót a közönségnek. A Gulf a társadalmi szerepvállalása részeként támogatja a sportot és a sportolni vágyó fiatalokat. Számukra fontos csapat a Manchester United, amely a világ egyik legjobb klubja. A cég partneri kapcsolatot ápol az angol együttessel. Közös értékeik közé tartozik a minőség; legyen szó sportról vagy a cég eredményeiről. Az alelnök a gyerekeknek címezve mondta: „ti vagytok a jövő!”

(tovább…)

Elgurult a gyógyszer? Most egy nőre támadt rá a jobbikos politikus – videóval!

2018. április 7. szombat

Csepel.info

Lehet, hogy csak alkoholból volt sok, de nem először ilyen agresszív és vádaskodó a jobbikos “kamubáró”

Pár nappal ezelőtt Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét inzultálta és rágalmazta Bereczki Miklós, a Jobbik csepeli-soroksári jelöltje. Pártja azóta elismerte a rágalmazást, amit viccelődésnek neveztek. Bereczki most Orbán Gyöngyi soroksári alpolgármester asszonyra támadt rá.

A jobbikos politikus estefelé inzultálta az asszonyt, azt kérdezve tőle, hogy csepeli és soroksári választópolgárokat fognak-e megverni. (tovább…)