‘Önkormányzat’ kategória archívum

Képmentő: ilyen volt a Kis-Duna öböl 2006-ban

2017. június 26. hétfő

Csepel.info

Ma már itt gyönyörű nádas, padok és világítás is van

 

Különleges fotókat kaptunk, amelyek a csepeli Kis-Duna öblöt mutatják még 2006-ból.

Bár a képek alapján hihetetlennek tűnik, de ez a terület volt akkor a Kis-Duna part egyetlen valamennyire rendben tartott és fejlesztett része. (tovább…)

A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársat keres

2017. június 26. hétfő

Városgazda, Mr. Gabee

A Csepeli Városgazda Zrt. felvételt hirdet

FASORFENNTARTÁSI CSOPORTVEZETŐ

munkakör betöltésére.

A munkakörről bővebben az alábbiakban olvashatnak: (tovább…)

Panorámakép: ilyen a mi gyönyörű Kis-Duna partunk

2017. június 25. vasárnap

Csepel.info

Volt már megbecsült és gondozott park a Csepel Művek fennállásának idején, majd lepusztult vízparti szeméttelep és hajléktalantábor a rendszerváltás utáni évtizedekben. Egy részét eladták, és megpróbálták lakóparkokkal beépíteni. Most mégis szebb, mint valaha. Mai panorámaképünk és fotóink a vasárnapi kánikulában készültek, de még így is idilli nyugalmat árasztanak.

A rendszerváltás utáni évtizedekben lepusztult és részben kiprivatizált csepeli Kis-Duna part felújítása 2011 tavaszán kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Ötvennél is több teherautó vitte el végül a parton felhalmozott szemetet. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével lett itt uszoda, BMX-pálya, fitnesz parkok, több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. (tovább…)

15 éve ígérték meg, hogy nem zárják be a Csepeli Kórházat

2017. június 23. péntek

Csepel.info

JFK Csepel

Éppen 15 évvel ezelőtt ígérte meg a főváros akkori, MSZP-SZDSZ-es vezetése, hogy nem zárják be, helyette fejleszteni kívánják a Csepeli Kórház aktív részlegeit. És éppen 14 évvel ezelőtt, 2003. június 26-án meg is szavazták a kórházbezárást. A csepeli polgármester eközben nyaralt, Demszky Gábor főpolgármester aludt, Horváth Gyula akkori csepeli alpolgármester pedig kijelentette, hogy a kórházbezárással – és a Jahn Ferenc Kórházhoz csatolással – csak javulhat a csepeli egészségügyi ellátás.

Mivel hosszabb távon csak központi, regionális kórházakat érdemes fenntartani – Nyugat-Európa valamennyi országában ez a jellemző – a Csepeli Kórházról a választási kampányban azt ígérték, hogy az M0-ás autópálya miatt is itt érdemes kialakítani ezt a központi intézményt. Amikor kiderült, hogy a fővárosi MSZP-SZDSZ mégis be akarja zárni a Csepeli Kórház aktív részlegeit, a dolgozók Tóth Mihály polgármesterhez fordultak. Együtt kérték Csepel akkori vezetőjétől, hogy álljon ki az intézmény további működtetése mellett. A polgármester ezt ismételten megígérte. Majd csendben elment nyaralni. A nyaralása fontosabb volt annál, mintsem hogy felszólaljon a Fővárosi Közgyűlésen a kórház dolgozói és a csepeli lakosság mellett. Horváth Gyula akkori csepeli alpolgármester közben azt állította, hogy a Csepeli Kórház afganisztáni színvonalú, a bezárásról és a Jahn Ferenc Kórházzal való összevonásról szóló vitán pedig kijelentette: Csepel egy mikroközösség, (tovább…)

Párakapuk felállításával igyekszik enyhíteni a forróságon a csepeli önkormányzat

2017. június 22. csütörtök

Csepel.hu

A négy helyszínen – Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál, a Csepeli Piacnál, a Sétáló utcában és a Szent Imre téren – felállított kapuk reggeltől estig várják a felfrissülni vágyókat.

A nagy hőségnek kitett szervezetet persze mással is tudjuk hűteni.  Érdemes megfogadnunk a tanácsot, mely szerint a testet nem szabad tartósan magas hőfoknak kitenni, mert az akár súlyos égési sérüléseket okozhat, a tűző napon pedig napszúrást, vagy akár hőgutát is kaphatunk. Fontos továbbá, hogy a déli órákban ne tartózkodjunk a tűző napon.  (tovább…)

Játszóház a Szent Imre téren 06.24

2017. június 21. szerda

Csepel.hu

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink!

A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

Változott a Városgazda Követeléskezelési csoportjának ügyfélfogadási ideje

2017. június 20. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee, Városgazda

A Csepeli Városgazda Zrt. szerkesztőségünkhöz elküldött információi szerint a Követeléskezelési Csoport ügyfélfogadási ideje változott:

  • Hétfő: 7.00-13.00
  • Szerda: 13.00-16.00, 16.00-18.00 óráig előzetes telefonos bejelentkezés alapján
  • Péntek: 7.00-12.00

Elkezdődött a Nagy Imre Általános Művelődési Központ tornacsarnokának felújítása.

2017. június 16. péntek

Csepel.hu

A Csepel Diáksport Egyesülettel közös beruházás részben Csepel Önkormányzatának saját forrásából, részben a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s pályázatának 104 millió forintos támogatásával valósul meg.

A kivitelezés 2017. június 12-én kezdődött, a munkák befejezésének tervezett időpontja, 2017. szeptember 29.

(tovább…)

Átadták a Metrans új telephelyét a Salak utcában

2017. június 16. péntek

Csepel.hu

Másfél évvel az alapkőletétel után átadták a német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Csepelen működő Metrans Konténer Kft-nek a telephelyét a Salak utcában június 14-én.

(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó júniusi második száma

2017. június 15. csütörtök

Csepel.hu

A tartalomból: Kolonics György nevét viseli a Kis-Duna-parti sétány június 4-étől. Ezen a napon bronzszobrot avattak a 2008-ban tragikus körülmények között elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenusról. Képes beszámoló a lapban. 

Korszerű paviloncsoporttal gazdagodik Szent Imre tér. A munkák már elkezdődtek.  (tovább…)