‘Önkormányzat’ kategória archívum

Parlamenti különóra csepeli diákoknak

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Parlamenti különórán vehettek részt a BGSZC Csete Balázs Szakgimnázium 9. és 11. osztályos tanulói február 20-án. A csepeli önkormányzat képviselőtestülete tavaly ősszel döntött arról, hogy parlamenti látogatásokat szervez a kerületi középiskolásoknak.

A különórán a fiatalok megismerkedhetnek a parlamenti demokrácia alapjaival, a plenáris ülésen keresztül pedig betekintést nyerhetnek az Országgyűlés tevékenységbe, a képviselők munkájába. (tovább…)

Emlékezzünk együtt a kommunista diktatúrák áldozataira

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Csepeliekkel közösen fejlesztik a Jedliket

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, Németh Szilárd ország gyűlési képviselő közbenjárásara ötmilliárd forintot adott a kormány Csepelnek a Jedlik Ányos Gimnázium teljes felújítására.

Nemcsak az intézmény épületének korszerűsítésétől van szó, hanem arról is, hogy a Jedlik egy olyan tudásalapú központ legyen, amely a középfokú oktatásban a csúcsot jelenti. A fejlesztés fő irányait egy társadalmi egyeztetőtanács határozza meg, melynek létrejöttéről Borbély Lénárd polgármester döntött. Elnökének Németh Szilárdot kérte fel, s a tanács felkért tagjainak névsora is ismert. (tovább…)

Partra emelték a csepeli kalózhajót

2018. február 20. kedd

Csepel.info

Így nézett ki a partra emelt hajótest hétfőn

Megkezdődött a csepeli kalózhajós játszótér kibővítése. Elsőként a hajótestet emelték ki a vizet szimbolizáló homoktengerből.

A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip-homokozó építése is szerepel a tervekben. (tovább…)

Február 22-én testületi ülést tart a csepeli önkormányzat

2018. február 18. vasárnap

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2018. február-22-én (csütörtök) 20:00 órai kezdettel testületi ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).

A részletes napirend-tervezetek ide kattintva érhetők el. (tovább…)

Ismét igényelhető sóterápiás bérlet nyugdíjasok számára

2018. február 18. vasárnap

Csepel.hu

Weiss Manfréd Terv – Csepel újjászületik

2018. február 16. péntek

Csepel.hu

Tisztelt csepeliek!

A 2010 óta eltelt két ciklusban Csepel új erőre kapott. Magunk mögött hagytuk a rendszerváltást követő évtizedek súlyos terheit. Csepelt lendületbe hoztuk! Csepel most újra nagy lehetőség előtt áll! Az itt élők igényeit figyelembe véve megszületett Csepel középtávú fejlesztési terve: a Weiss Manfréd Terv. Ez a terv garanciát jelent rá, hogy Csepel az egyik legfejlődőbb, legsikeresebb budapesti kerület legyen.

Ehhez azonban a kormányzat támogatására is szükségünk van. Németh Szilárd országgyűlési képviselő úrnak köszönhetően a Kormány már meg is kezdte Csepel jövőjét garantáló Weiss Manfréd Terv tárgyalását. Az itt élők nevében köszönöm Németh Szilárd képviselő úrnak Csepelért és a csepeliekért végzett parlamenti munkáját. Hathatós támogatására a jövőben is számítunk!

(tovább…)

Megszüntetnék Csepel önállóságát is

2018. február 15. csütörtök

Csepel.hu

Dr. Szabó Szabolcs pártja, az Együtt önkormányzatokat vonna össze.

Fő céljuk az önkormányzati ellenállás eltakarítása a bevándorlás útjából. Ha nincs polgármester, ha nincs önkormányzat, akkor nincs, aki a helyiek hangját hallassa, akkor nincs, aki a csepeliek érdekében lépjen fel. Szabadon jöhetnének a migránsok Csepelre. (tovább…)

Egyéves a jegyescsomag

2018. február 14. szerda

Csepel.hu

Gyűrűpárna és esküvői munkafüzet – ez a két legkedveltebb tárgy a jegyescsomagból a csepeli párok szerint. Az elmúlt évben 177 útravaló csomagot adtak át a kerületben, mely idén újabb elemmel bővül. A kezdeményezéshez kapcsolódó újdonságokról közös sajtótájékoztató keretében számolt be a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Csepeli Önkormányzat február 14-én. Az eseményen részt vett Király Nóra, a FICSAK alapítója, Novák Katalin államtitkár, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, valamint Borbély Lénárd polgármester.

Király Nóra, a FICSAK alapítója köszöntőjében kiemelte két éve született meg a jegyescsomag gondolata, melyhez a XXI. kerület az elsők között csatlakozott, jelenleg tizenegy önkormányzat vesz részt a programban. „A legfőbb feladat, hogy megerősítsük a házasság intézményét, amely az egyesületünk egyik lényeges célkitűzése. Fontos, hogy a családot egyben tartsuk, rávegyük a fiatal párokat, hogy minél többen és minél fiatalabban merjenek megházasodni, gyermeket vállalni” (tovább…)

Novák Katalin: A házasság reneszánszát éli

2018. február 14. szerda

Magyar Hírlap

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Király Nóra, a Ficsak alapítója, a rendezvényen köszöntött jegyespár, Mattyasovszky Lilla és Szapponos Bence, valamint Novák Katalin (b-j) felvág egy tortát a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) jegyescsomag kezdeményezése elindulásának első évfordulója alkalmából tartott rendezvényen – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán egy csepeli sajtótájékoztatón, amelyen egy civil szervezet azt ünnepelte, hogy egy éve indította el jegyescsomagját.

Novák Katalin arra emlékeztetett, hogy míg 2002 és 2010 között drámaian, 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010-ről 2016-ra 46 százalékkal emelkedett. Ezzel párhuzamosan csökkent a válások száma, ez pedig azt jelzi, hogy a házasságok egyre stabilabbak, kevésbé esnek szét, mint korábban.

(tovább…)