‘Önkormányzat’ kategória archívum

Szabadidős programok a HSZI szervezésében

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Az alábbiakban megtekinthetik a Humán Szolgáltatások Igazgatósága által szervezett nyári szabadidős programokat.

A gyerekek 5 fős csapatokban nevezhetnek az augusztus 24-i focibajnokságra, 23-án társasjáték versenyen vehetnek rész, végül beszámolhatnak nyári emlékeikről egy rajzverseny keretei között. Kellemes szórakozást kívánunk mindenkinek. A részletes programokat megtekinthetik a galéria képeire kattintva.

Augusztus 20-i ünnepség a Daru-dombon

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Mindenkit szeretettel várunk augusztus 20-i ünnepségünkre a Daru-dombon!
Hagyományőrző kézműves foglalkozások, válogatások történelmi rockoperákból, csikós bemutató, TNT koncert, végül tűzijátékkal zárjuk az estét. 

A programokon való részvétel ingyenes, ünnepeljük közösen az államalapítást! A részletes programleírást megtekinthetik a képre kattintva.

 

A lakosságvédelmi szirénákat ellenőrzik a kerületben

2018. augusztus 1. szerda

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

A katasztrófavédelem szakemberei 2018. augusztus 6 és 10 között végzik a kerületben elhelyezett lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését, próbáját. Ebből adódóan egy-egy sziréna időnként rövid ideig megszólal.

Kérjük, a tisztelt lakosságot, hogy a lakosságvédelmi sziréna hangos próbájától ne ijedjen meg, ugyanis az nem jelez veszélyt.

(tovább…)

Napközis tábor: élmények, sport, kirándulás

2018. július 27. péntek

Csepel.hu

A kerületi napközis tábor az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is változatos programokkal várja a gyerekeket. „A tábor központi témája idén az európai örökség, a gyerekek különböző művészeti ágakon keresztül ismerkedhetnek meg a környező országok kultúrájával” – mondja Varga Erika táborvezető.

„Hétről hétre különböző témákat – zene, tánc, szobrászat – járunk körbe, péntekenként pedig ebből adunk különleges gálaműsort. Ez már hosszú évek óta hagyomány nálunk” – teszi hozzá.

(tovább…)

Napi egyszeri étkezés a rászoruló gyerekeknek

2018. július 27. péntek

Csepel.hu

Az előző évekhez hasonlóan a csepeli önkormányzat az idei évben is – a Humán Szolgáltatások Igazgatósága segítségével – napi egyszeri melegíthető ételt biztosít az arra rászoruló gyerekek számára a nyári szünet ideje alatt.

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat szervezi meg, és a jogosult gyermek szülőjének vagy más törvényes képviselőjének kérelmére biztosítja azt. A jogosultság megállapítása után a Családtámogatási Iroda kiküldi a szülőnek azt a formanyomtatványt, amin igényelheti a helyben fogyasztandó egyszeri, fő étkezést. A Humán Szolgáltatások Igazgatósága munkatársai ezenfelül külön is felkeresik az érintett családokat és segítenek az adatlap kitöltésében. (tovább…)

Három nemzet táncestje az Arénában

2018. július 27. péntek

Csepel.hu

Tájékoztató a polgármesteri hivatal igazgatási szünetéről

2018. július 27. péntek

Csepel.hu

Tisztelt csepeli polgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalában (Szent Imre tér 10., Ügyfélszolgálat, Petz F. u. 1-3., Városrendezési, Főépítészi és Városépítési Iroda Kossuth L. u. 65.) 2018. július 30-tól 2018. augusztus 21-ig igazgatási szünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Az anyakönyvi hivatal munkanapokon 8-12 óráig ügyeleti rendszerben működik, ügyintézés csak haláleset anyakövezése tárgyában van. (tovább…)

A Kalózhajós játszótér hétfőnként délután nyit ki

2018. július 26. csütörtök

Csepel.hu

Kertészeti munkálatok miatt a Hollandi úton található Kalózhajós játszótér a hétfői napokon reggel 8 és délután 13 óra között zárva tart.

A Városgazda munkatársai kiemelt feladatként kezelik a játszótér rendben tartását, a heti fűnyírási és egyéb kertészeti munkákat hétfő délelőtt végzik el. Az esetleges egyéb javítási munkákat is megpróbálják ezen időszakba besűríteni, hogy a kedves lakók zavartalanul használhassák a Kalózhajós játszóteret.

Kellemes családi szórakozást kívánunk a játszótéren! (tovább…)

Elektromos kerékpárral közlekednek a halőrök a Kis-Duna parton

2018. július 23. hétfő

Csepel.hu

Mától két új elektromos kerékpárt használhatnak a Csepeli Horgász Egyesület halőrei a Kis-Duna partján. A csepeli önkormányzat ajándékát Borbély Lénárd polgármester adta át Mészáros Ferencnek, az egyesület elnökének a polgármesteri hivatalban július 23-án.

A vadonatúj kétkerekűekkel a halőrök sokkal hatékonyabb munkát végezhetnek, különös tekintettel lesznek a szemetelőkre, amely mindenképp pozitív segítséget jelent a sétány tisztább környezetéért – mondta el kérdésünkre az egyesületi elnök. (tovább…)

A főváros környezetvédelmi pályázatot hirdet

2018. július 23. hétfő

Csepel.hu

Budapest Főváros Közgyűlésének Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága Budapest környezeti állapotának javítása, fejlesztése és a Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott környezetvédelmi program céljai megvalósításának érdekében nyílt pályázatot hirdet.

A pályázaton részt vehet minden a Rendelet 9. § (1) bekezdés szerinti civil szervezet, budapesti telephelyű köznevelési intézmény, budapesti telephelyű felsőoktatási intézmény és budapesti társasház, amely az elnyert összegből Budapest közigazgatási területén végez környezet- és természetvédelmi tevékenységet.

(tovább…)