‘Önkormányzat’ kategória archívum

Mondja el véleményét a H7 HÉV fejlesztéséről!

2021. május 12. szerda

csepel.hu

Kedden a Budapesti Fejlesztési Központ szervezésével online társadalmi egyeztetés indult a H7 HÉV vonalának fejlesztéséről. Az egyeztetésen a tervek ismertetése után a lakosok is hozzászólhattak a fejlesztéshez és feltehették kérdéseiket is.

Borbély Lénárd a Facebookon jelentette meg, hogy a kormány döntése alapján megújulnak a szentendrei, a ráckevei és a csepeli hévvonalak, kerületünk pedig egy korszerű, modern és a XXI. századi színvonalnak megfelelő városrésszé alakulhat. Most online kérdőív formájában is elmondhatják véleményüket a fejlesztésről.

(tovább…)

Karácsony Gergely Szijjártó segítségére szorult, amikor beszélgetnie kellett

2021. május 11. kedd

Mandiner, Csepel.info

Nem csak a jogosítvány megszerzése volt sikertelen projekt Karácsony Gergely életében, és nem csak akkor gyűlik meg a baja az általános műveltséggel, amikor Csepel helyét keresi a térképen. Egy tavalyi felvétel bizonyítja, hogy önállóan néhány szót sem tud váltani akkor, amikor külföldivel kellene beszélnie.

Tavalyi videóval bizonyítja a drót.info nevű blog, hogy Karácsony Gergelynek problémái lehetnek az angol nyelvű tárgyalásokkal. A videón az látható, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter, a főpolgármester és a dél-koreai nagykövet megemlékezést tart a Hableány-tragédia egyéves évfordulóján. Az esemény végén (tovább…)

A csepeli HÉV-ből metró lesz, most te is elmondhatod milyen legyen az új vonal

2021. május 11. kedd

Budapestkornyeke.hu

Nagyszabású dolgok vannak készülőben, kérdés, milyen legyen az új csepeli HÉV? Kedden, május 11-én 17:30-tól online lakossági fórumot tart a Budapesti Fejlesztési Központ a MÁV HÉV-vel és Csepel önkormányzatával közösen a H7-es hév fejlesztéséről.

A cikkünk végén megtalálod a fórum linkjét! (tovább…)

Országos bajnok lett az U-16-os 4×100 m-es fiú váltófutó csapatunk

2021. május 10. hétfő

Csepel.hu

Kecskeméten került megrendezésre a 2021. évi Váltófutó Magyar Bajnokság. A csepeli DAC-ot két csapat, az U-16 fiú és az U-18 fiú képviselte.

.Az U-18 4×100 m-es váltócsapatunk a második előfutam győzteseként 45,25 mp-el, összesítésben a harmadik legjobb idővel került be a döntőbe, ahol nagyszerű versenyzéssel, tovább javítva az időeredményükön, 44,59 mp-el harmadikként értek célba és ezzel a bronzérem birtokosai lehettek. Csapatunk Schuch Szilárd Péter, Tari Tibor György, Raffay Csanád, Pesti Máté összeállításban versenyeztek.

 

(tovább…)

Megkezdődött a diákok egész napos, ingyenes koronavírus szűrése

2021. május 10. hétfő

csepel.hu

A május 10-ei iskolakezdés előtt egész napos, ingyenes koronavírus szűrésre várták a felső tagozatos általános iskolásokat és a középiskolásokat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakrendelőjében május 8-án.

A tesztelést szülői beleegyező nyilatkozattal a Csepelen élő vagy a kerületben tanuló gyerekek, fiatalok vehetik igénybe.

(tovább…)

Szombaton szűrhetik a csepeli diákokat

2021. május 7. péntek
Csepel.hu
Csepel polgármestere Facebook oldalán adta hírül, hogy a jövő héten iskolába készülő összes Csepelen élő vagy Csepelen tanuló felső tagozatos és középiskolás diák koronavírus tesztjét elvégzik, amennyiben a szülők kérik. A tesztelés ingyenes.
Május 8-án szombaton a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat telephelyén (1212. Görgey Artúr tér 8.) reggel 9.00 óra és délután 17.00 óra között várjuk azokat a diákokat, akik igénybe szeretnék venni a gyorsteszt lehetőségét. Az általános iskolások felső tagozatosait délelőtt 9.00-től 13.00-ig, a középiskolásokat délután 13.00 órától 17.00 óráig fogadja a rendelő az épület 2. emeletén.

(tovább…)

Milyen legyen az új csepeli hév? Május 11-én, 17 óra 30-tól online lakossági fórum lesz a Budapest Fejlesztési Központ szervezésében

2021. május 6. csütörtök

Csepel.hu

Már elindult a csepeli hév teljes felújításának és meghosszabbításának tervezése a BFK és a MÁV-HÉV Zrt. irányításával, az építkezéshez szükséges talajvizsgálatok is folynak. A fejlesztés legfontosabb része, hogy a hévet beviszik a Kálvin térig, ezzel a csepeliek átszállás nélkül érhetik el az M3-as és M4-es metrót, valamint a belvárost. Régi ígéretről van szó, már a vonal 1951-es megnyitásakor, sőt, még korábban, amikor a szerelvények még a Közvágóhídtól jártak Csepelre, tervezték a hosszabbítást. A csepeli vonal a Kvassay híd után megy majd a föld alá, a ráckeveivel vonallal a Közvágóhídnál fog találkozni, és a szintén felszín alatti Boráros téri új állomás érintése után a 4-es és a 3-as metró alá fog megérkezni a Kálvin térre.

Ugyancsak hosszabb lesz a hév Csepelen: egy megállóval, az Erdősor utcáig futnak majd a járművek, újabb utasok számára lehetővé téve a közvetlen eljutást a belvárosba. Ezen kívül a vonalat teljesen felújítják, új megálló épül ott, ahol a tervezett Új Duna-hídhoz kapcsolódó úthálózatot és villamosvonalat keresztezi a hév, így Újbuda vagy Ferencváros déli része felé is a mostaninál gyorsabban lehet majd utazni Csepelről. Az összes megálló akadálymentes lesz, a vonalon pedig új, szintén akadálymentes és klimatizált járművek közlekednek majd.

 

(tovább…)

Arattak a Csepeli DAC versenyzői hévégén, a Vácon megrendezett U-14 és U-16 Atlétikai Bajnokság Észak-keleti terület első versenyfordulóján

2021. május 6. csütörtök

Csepel.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség 2021 évben megújította az U-14 és U-16 korosztályok versenyrendszerét. Négy területre osztották fel Magyarországot és ez alapján osztották be a területeken működő sportegyesületeket is, észak-nyugati, dél-nyugati, dél-keleti és észak-keletire. A területek elosztásának célja, hogy az országos bajnokságra a négy területről és a három versenyfordulóból csak a ténylegesen legjobb teljesítményt nyújtó, versenyszámonként összesen húsz versenyző vehessen részt. Ez egy pörgős, minőségibb bajnokságot eredményez.

A Csepeli Diák Atlétika Club az észak-keleti területre, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyékkel, valamint Budapesttel lett besorolva.

 

(tovább…)

Óvodai tapasztalatok a nyitás után

2021. május 6. csütörtök

Csepel.hu

Áprilisi 15-én megnyitottak az általános iskolák alsó tagozatai és az óvodák. Az elmúlt két hét tapasztalatairól Hirholczné Faragó Tündét, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda (CSEO) intézményvezetőjét kérdeztük.

„Rendben elindult az óvodai élet, relevánsan nem nőtt a gyermeklétszám, a gyerekek körülbelül 76 százaléka jár óvodába. A korábbi biztonsági intézkedéseket, protokollokat jelenleg is betartjuk. A szülők továbbra sem léphetnek be az intézményekbe, a fertőtlenítés folyamatos. Elindultak a foglalkozások, de külső programokat nem szervezünk.

 

(tovább…)

Iskola, óvoda a nyitás után

2021. május 5. szerda

Csepel.hu

Áprilisi 15-én megnyitottak az általános iskolák alsó tagozatai és az óvodák. Az elmúlt két hét tapasztalatairól kérdeztük Tóth Endrét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatóhelyettesét és Hirholczné Faragó Tündét, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda (CSEO) intézményvezetőjét.

Tóth Endre elmondta, folyamatosan nő azoknak a gyerekeknek a száma, akik bejárnak az iskolába, az otthon tanuló diákok száma átlagosan 25 százalék körül mozog. A kérdésre, hogy meg lehet-e oldani a tantermekben a távolságtartást, így válaszol: „Az intézményeink mindent megtesznek, a járványügyi szabályokat szigorúan betartják. Mivel jelenleg csak az alsó tagozat van jelen az iskolákban, csoportbontásban, külön termekben tanulnak a gyerekek, így a távolságtartás is biztonságosan betartható. Jelenleg beteg (covidos) tanulóról nem tudunk Csepelen, és kevesebb mint öt gyermek van otthon hatósági karanténban a szülő, vagy családtag fertőzöttsége miatt” – tudtuk meg. (tovább…)