‘Önkormányzat’ kategória archívum

Képes mesekönyv minden csepeli óvodának

2017. február 15. szerda

Csepel.hu

tbe_6005

Óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló négykötetes képeskönyvet ajándékozott a csepeli önkormányzat a Csodakút óvodának február 15-én. A kiadványt minden csepeli önkormányzati óvoda megkapja, de az alapítványi működtetésű roma óvodát is megajándékozzák.

A kötet címe: Világnak virága, szerzője Czárán Eszter. A köteteket Borbély Lénárd polgármester és Kispál György atya adta át Szűcsné Gál Etelka óvodavezető jelenlétében az óvodásoknak. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester.

(tovább…)

Pályázati kiírás üzlethelyiségek bérbeadására

2017. február 14. kedd

Városgazda, Csepel.info, Mr. Gabee

palyazat[1]

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) szerint Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának Polgármestere az Önkormányzat tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló üzlethelyiségeinek bérbeadására pályázatot ír ki.

Mégsem kerül utcára a volt válogatott focikapus

2017. február 14. kedd

Blikk

kovacs-attila-20170213

Mégis vannak csodák: a Blikk decemberben írt arról, hogy a korábbi válogatott futballkapus, Kovács Attila (60) az utcára kerülhet, kilakoltatás vár rá. Kilátástalan volt a helyzete, de szerencsére hatalmasat fordult vele a világ. Szombaton kapott egy új esélyt az élettől, ugyanis beköltözhetett egy csepeli önkormányzati bérlakásba.

Nagy boldogság ez számomra – fejtette ki örömét lapunknak a nemzeti csapat mezét hétszer magára öltő egykori játékos. A hét végén vehette birtokba a lakást. Egyszobás, 33 négyzetméteres, tulajdonképpen kicsi menedék, de neki ez az esélyt jelenti arra, hogy normális kerékvágásba kerüljön a sorsa.

(tovább…)

Március 31-ig várja a sportolni vágyókat a csepeli jégpálya

2017. február 10. péntek

Csepel.hu

jegpalya_600x365

Ugyan eredetileg most vasárnap, február 12-én véget ért volna a szezon a csepeli jégpályán, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel március végéig lehet korcsolyázni a Szent Imre téren.

A sok olvasói levél és komment eredményeképp az önkormányzat meghosszabbította a szerződést a vállalkozóval, így nem csak a nagyközönség élvezheti a jégpálya előnyeit, hanem a délelőtti időszakban tovább folytatódik az iskolások testnevelés óra keretein belül történő korcsolyaoktatása is. Több iskola jelezte ugyanis, hogy a szmogriadó miatt nem tudtak annyit korcsolyázni, mint szerettek volna. Így most az ő kívánságuk is teljesül.

(tovább…)

Demszky szerint semmi köze nincs a 4-es metróhoz – videóval

2017. február 7. kedd

Tarlós: Demszky nagyon furcsán viselkedik az OLAF-jelentés óta

TV2, Mandiner

Hagyó és Demszky

Demszky Gábornak csak protokolláris szerepe volt a 4-es metró projektjében, azt a BKV vitte, a felelősség is az övék – Magyar György, a volt főpolgármester ügyvédje szerint.

Néhány napja még maga is várta a 4-es metróról készített OLAF-jelentés publikálását, miután viszont ez megtörtént, azóta eltűnt a nyilvánosság elől Demszky Gábor. A volt főpolgármestert utoljérte a TV2, de nem nyilatkozott, hanem ügyvédjéhez irányította a csatornát.  (tovább…)

Játszóház a Szent Imre téren február 11-én

2017. február 6. hétfő

Csepel.hu

jatszohaz_600x365

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink!

A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

Ilyen a csepeli képviselők vagyoni helyzete

2017. február 6. hétfő

Csepel.hu

Immáron hetedik éve, hogy a csepeli önkormányzat nyilvánosságra hozza a kerületi polgármester, alpolgármesterek és képviselők vagyonnyilatkozatait. Miközben a kevésbé tehetős képviselőknek se lakásuk, se kocsijuk nincsen, a tehetősebbek számos ingatlannal rendelkeznek. A vagyonbevallások a Csepel.hu oldalon, az „Önkormányzat” menüpontból érhetők el.

A kerület vezetése a 2010-es önkormányzati választások óta minden évben közzéteszi a csepeli városatyák vagyonbevallásait, amelyek akár visszamenőleg is megtekinthetők. (A 2010 előtti vagyonnyilatkozatokat sajnos jogszerűen, utólag már nem lehet megtekinteni.) A képviselők szegényedése vagy éppen vagyonosodása így mindenki számára nyomon követhetővé vált. A kevésbé tehetős képviselők továbbra is a Fidesz-KDNP frakció tagjai, míg a módosabbak – néhány kivétellel – az MSZP-s vagy az abból kivált ellenzék táborát erősítik. (tovább…)

Kiterjesztett visszaélési technikák a 4-es metrónál

2017. február 6. hétfő

Folytatja, sőt gyarapíthatja is tevékenységi körét a fővárosi vizsgálóbizottság a testület elnöke szerint

Magyar Hírlap

„Megkockáztatom, nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya a 4-es metróberuházás ügye” – közölte a lapunknak adott interjúban Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, a fővárosi ideiglenes Alstom-vizsgálóbizottság elnöke. Szerinte az államnak küzdenie kell azért, hogy a hazánkra kirótt büntetés összege csökkenjen.

– A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén megszavazta, hogy az OLAF, azaz az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése tükrében az ideiglenes Alstom-vizsgálóbizottság folytassa munkáját. Pontosan mi a teendőjük? (tovább…)

Állampolgársági eskütétel – 2017.02.06

2017. február 6. hétfő

Csepel.hu

csoport

2017. február 6-án tizenegyen kapták meg a magyar állampolgárságot Csepelen, a polgármesteri hivatal nagytanácstermében. A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Ábel Attila alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságot igazoló kártyát. Ezt követően Wass Albert Üzenet haza című versét és a Szózatot hallgatták meg a jelenlévők.

A Magyar Országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el az Orbán Viktor, Semjén Zsolt, illetve Kövér László, Németh Zsolt és Kósa Lajos által benyújtott törvényjavaslatot, az egyszerűsített honosítási eljárást, közkeletű nevén a kettős állampolgárságot. A törvénymódosítás anélkül ad lehetőséget a határon túli magyarok kedvezményes honosítására, hogy a kérvényezők Magyarországra költöznének. A jogszabály 2010. augusztus 20-án lépett hatályba és a 2011. január 1. óta alkalmazzák. (tovább…)

Így lopott a baloldal – Nyilvános az OLAF-jelentés

2017. február 3. péntek

Pesti Srácok

Hagyó és Demszky

A magyar kormány nyilvánosságra hozta az uniós korrupcióellenes szervezet, az OLAF jelentését a 4-es metró beruházásáról. A jelentés itt érhető el bárki számára.

Csepreghy Nándor államtitkár azzal indokolta az időzítést, hogy az OLAF nemrég közölte velük: ha a közzététel megfelel a magyar adatvédelmi szabályoknak, akkor nyilvánosságra hozhatják a dokumentumot. Csepreghy azt mondta, Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos álláspontja most érkezett meg a kormányhoz. Ebben az áll, hogy ha szerepelnek is benne személynevek, ők akkor közfeladatot láttak el a beruházásban, ezért nyilvános lehet a nevük. (tovább…)

Négyes metró: kiszivárgott a korrupciós jelentés

2017. február 2. csütörtök

Így lopták szét az országot azok, akik most korrupciót kiáltanak

Figyelő, Index, Mandiner

Hagyó és Demszky

Kiszivárgott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése a négyes metró ügyéről. A csütörtöki Figyelő szerint 59 milliárd eurót visszakér az EU és öt esetben, az Alstom, a Siemens, a BAMCO-konzorcium, a Swietelsky és a Strabag-Hídépítő szerződéseinél találta a kár 96 százalékát. A fő okok között a bennfentes információk és a közbeszerzési szabálytalanságok állnak.

A Figyelő csütörtöki számában ismertette az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) négyes metró ügyéről szóló jelentését – írja az Index. Összesen 60 darab szerződés esetében talált problémát a szervezet, ám az okozott kár (az EU-nak visszafizetendő 59 milliárd forint) 96 százaléka öt szerződés kapcsán összpontosul. (tovább…)

Új parkolók épülnek Budapesten

2017. február 2. csütörtök

Napi.hu

pr_csepel_02

Újabb parkolók épülhetnek

Békásmegyeren, Csepelen, a Mexikói útnál, a Népligetnél, valamint az Újpest-Városkapunál kíván P+R parkolókat építtetni a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás ezek tervezésére szól.

A feladat része a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, majd a tervezés és az engedélyeztetés is. A BKK 67,3 millió forintra becsüli ezek ellenértékét.

(tovább…)

Ágacska – Csukás István Meséje alapján

2017. február 1. szerda

Királyerdei Művelődési Ház, Csepel.info

agacska-csepel-2017-02

Időpont: 2017. február 5., vasárnap 11 óra

Belépő: 900 Ft, jegyek elővételben kaphatók.

csepel.info

Képviselői vagyonnyilatkozatok 2017

2017. február 1. szerda

Csepel.hu

korcimer

A csepeli önkormányzat a 2010-es önkormányzati választások óta nem csak az aktuális vagyonnyilatkozatokat hozza nyilvánosságra, hanem azok visszamenőlegesen is megtekinthetők.

A tisztségviselők (polgármester, alpolgármesterek) és képviselők vagyonnyilatkozatait itt tekinthetik meg.

Csepel.hu

Játszóház a Szent Imre téren február 4-én

2017. január 30. hétfő

Csepel.hu

jatszohaz_600x365

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)