‘Önkormányzat’ kategória archívum

Borbély Lénárd: Még a csepeli DK is támogatja az atlétikai centrum beruházását

2019. november 20. szerda

Hír TV

A csepeli önkormányzat többsége támogatja az atlétikai stadion felépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését. A keddi Magyarország élőben című műsorunkban a képviselő-testület hétfői döntéséről Borbély Lénárd polgármestert kérdeztük.

Még a Demokratikus Koalíció csepeli szervezete is támogatásáról biztosította az atlétikai centrum beruházását – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere Magyarország élőben című műsorunkban azt követően, hogy az ügyben rendkívüli önkormányzati ülést hívott össze. A politikus kifejtette: a beruházás óriási városfejlesztési lehetőséget jelent a kerület számára.

(tovább…)

Csepel az atlétikai világbajnokság és a fejlesztések mellett szavazott

2019. november 19. kedd

csepel.hu

November 18-án a csepeli képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött arról, hogy kerületünk támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, ami a kerületet érintő hatalmas közpark- és közlekedési fejlesztésekkel jár együtt.

A döntés az itt élőknek olyan előnyöket jelent, mint Budapest történelmében a Városliget vagy a Népliget létrehozása volt.

(tovább…)

Jön a tél: búcsúzik a csepeli szökőkút

2019. november 19. kedd

Csepel.info

A Csepeli Városgazda munkatársai lezárták a Szent Imre téri szökőkutat, és megkezdték a befedését. Jövő tavasszal láthatjuk majd újra – értesült a Csepel.info.

Jönnek a hidegebb napok, és – reméljük – lesz hó is idén télen. Mivel azonban a hideg beálltával a szökőkutakat le kell zárni, a Szent Imre térit is elkezdték befedni. Az ősszel kiültetett virágok azért reméljük, hogy egy darabig még szépek lesznek.

 

Csepel támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését

2019. november 18. hétfő

MTI

November 18-án, hétfőn a csepeli önkormányzat képviselő-testülete megszavazta, hogy Csepel támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, a Csepelt érintő közpark megvalósítását, valamint a hozzájuk kapcsolódó fejlesztéseket. 

Az atlétikai világbajnokság a világon a harmadik legnépszerűbb sportesemény. Ezt 2023-ban a tervek szerint Budapesten rendeznék meg. A tervezett atlétikai központ és közpark jelentős része Csepelen épülne meg, ami a kerület és az itt élők számára éppen olyan hosszú távú előnyöket jelentene, mint Budapest történelmében a Városliget vagy a Népliget létrehozása volt.  (tovább…)

Épül a Badacsonyi utca – Képek!

2019. november 18. hétfő

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

A Badacsonyi utcában csapadékvíz-elvezetést és utat épít a csepeli önkormányzat. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Térfigyelő rendszer figyeli a Brenner János Parkot

2019. november 15. péntek

csepel.hu

Önkormányzatunk 2018. évi TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázaton nyert forrást, melynek keretein belül „Brenner János tér közterületi rehabilitációja” projekt elnevezéssel újult meg a Széchenyi iskola előtti terület.

(tovább…)

Csepeliek kiállása az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett

2019. november 15. péntek

csepel.hu

Jómagam és a csepeli sportegyesületek kiállunk a 2023-ban megrendezendő budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséért – közölte Borbély Lénárd polgármester sajtótájékoztatóján, amelyet a polgármesteri hivatalban tartottak november 14-én. A határozott véleménynyilvánítást az tette szükségessé, hogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester korábban bejelentette, nem támogatja a budapesti stadionépítéseket.

Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy az ellenzék által irányított kispesti önkormányzat stadionépítését nem kifogásolta. „Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét a kerületekkel szemben, és ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyen fejlesztéseket” – fogalmazott Borbély Lénárd.

(tovább…)

A Momentum szerint ők azzal rúgták ki Szenteczkyt, hogy Csepelen a Fidesz nyert

2019. november 15. péntek

Csepel.info, Hír24, Valaszonline

Tudok jó pár példát említeni, amikor momentumosok kiszorítottak az önkormányzatokból vállalhatatlan figurákat

– jelentette ki Fekete Győr András, a Momentum vezetője a valaszonline-nak adott interjújában, miközben Csepelről is fontos infókat mondott. Szenteczky János esetét. Szenteczky azért nem lett Csepelen alpolgármester vagy kabinetvezető, mert Erdősi Éva, az MSZP-Párbeszéd jelöltje helyett Borbély Lénárd nyert. De adjuk át a szót inkább Fekete Győr Andrásnak: (tovább…)

Kiakadt az RTL Klub, hogy nem bűnözők Csepel vezetői

2019. november 14. csütörtök

RTL Klub, HVG, Csepel.info

2010 után kiemelt figyelemmel fogott hozzá Csepel önkormányzata a kerületi földutak aszfaltozásához, amihez minden létező támogatást igyekeznek megszerezni. Jelenleg – többek között – a Királyerdő út építése zajlik. Ám az RTL Klub tudósítása szerint problémát okoz, hogy a csepeli önkormányzat a szomszéd település lakóinak nem épít kocsibeállókat. Ami hűtlen kezelés, vagyis bűncselekmény lett volna.

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szigetszentmiklós korábbi polgármestere ígéretet tett arra, hogy megoldják a kocsibeállók megépítését. Utódja – úgy tűnik – inkább tereli a felelősséget. Az alábbiakban a HVG cikkét olvashatják. (tovább…)

Csepel polgármestere kiáll a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság mellett

2019. november 14. csütörtök

Magyar Nemzet

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés.

Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amelyből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg, és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel. (tovább…)