‘Önkormányzat’ kategória archívum

Június 16-án szombaton ingyenes lesz a csepelieknek a Csepeli Strandfürdő

2018. június 15. péntek

Csepel.hu

A Magyar Úszás Napja alkalmából június 16-án szombaton ingyenes a belépés a megújult Csepeli Strandfürdőbe a csepeli lakcímkártyával rendelkezőknek.

A csepeli strand több mint 220 millió forintból újult meg az idei év első felében. A felújítások első ütemével még a szezon előtt elkészültek, a második szakasz ősszel kezdődik.

(tovább…)

Különleges meghallgató szoba a rendőrségen

2018. június 14. csütörtök

Csepel.hu

Egy különleges meghallgató szobát mutattak be a csepeli rendőrkapitányságon június 12-én, amelynek létrehozását a csepeli önkormányzat is támogatta. A helyiség arra szolgál, hogy a 14. életévüket be nem töltött gyermekeket terheltként vagy tanúként olyan szobában hallgathassák meg, amely erősíti a lelki és fizikai biztonságérzetüket.

A helyiséget a különleges bánásmódot igénylő sértettek vagy idős emberek meghallgatására is használhatják. A szoba kialakításáról szigorú szabályok rendelkeznek.

(tovább…)

Nyár esti hajókirándulás a Dunán

2018. június 14. csütörtök

Csepel.hu

Budapest este is lenyűgöző. A főváros éjszakai fényei nemcsak a turistákat varázsolják el, de az itt élőket is arra késztetik, hogy időről-időre újra felfedezzék a város szépségeit.

Megtapasztalhatták ezt a nyugdíjas hajókirándulás résztvevői is, akik ezúttal estébe nyúlva élvezhették a dunai programot. Az eseményen jelen volt Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester is.

(tovább…)

Erzsébet program keretében belépő nyerhető a Forma 1 szabadedzésére

2018. június 12. kedd

Csepel.hu

Pályázat formájában belépő nyerhető a Forma 1 szabadedzésére családok számára, az alábbi feltételekkel. A pályázat benyújtásának határideje július 2 éjfél.

(tovább…)

Foci VB a Szurkolói Arénában

2018. június 11. hétfő

Csepel.hu

Már csak néhány napot kell aludni és elkezdődik az oroszországi futballvilágbajnokság. A meccseket nemcsak otthon, hanem a Csepeli Szurkolói Aréna kivetítőjén is figyelemmel kísérhetik a foci iránt rajongók.

Mint megtudtuk, az aréna felkészítése a VB-re folyamatban van. Szerdán kezdődik a ledfalak beszerelése, csütörtöktől pedig a különböző molinókat, táblákat helyezik ki.

(tovább…)

Dunai sétahajózás nyugdíjasokkal

2018. június 6. szerda

Csepel.hu

Kiváló hangulatban és csodás napsütésben megannyi vidámsággal telt a csepeli nyugdíjasok hajókirándulása a Dunán június 6-án. Immáron sokadik alkalommal futott ki a Zsófia főhercegné hajó a Petőfi térről közel háromszáz nyugdíjassal. A csepeli önkormányzat támogatta sétahajózáson ezúttal is Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Elmondta: a városvezetés főként olyan programokat szervez, amelyek a hétköznapokat színesebbé, élménydúsabbá teszik. A polgármester ismét a nyugdíjasok figyelmébe ajánlotta az ingyenes csepeli strandbelépőt és az öt alkalmas sóterápia bérletet, majd jó szórakozást kívánt mindenkinek.

(tovább…)

Megkezdődik a Tóth Ilona rendelő klimatizálása

2018. június 6. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat közbeszerzésének eredményeként hamarosan megkezdődik a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelő épületének klimatizálása. A több mint 70 milliós beruházás keretében három szinten, összesen 64 darab beltéri légkondicionálót szerelnek fel.

Mindezt új szellőzőrendszer egészíti ki, mely a már hűtött friss levegő befújása mellett az elhasznált levegő elszívását is végzi.

(tovább…)

Megnyílt a Kalózhajós játszótér

2018. június 5. kedd

Csepel.hu

Befejeződtek a Kalózhajós játszótér átalakítási munkálatai, ismét birtokba vehetik a gyerekek a megújult parkot.

A korszerűsítések nyomán új és látványos elemekkel bővült a terület.

(tovább…)

Átadták az idei első, 15 ezer forintos iskolakezdési támogatást

2018. június 5. kedd

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester 2018 június 5-én nyújtotta át a 15 ezer forintos utalványt Gaburi Kármen és Szabó Csalló Kolos végzős óvodások szüleinek a polgármesteri hivatalban.

(tovább…)

Felújítja az önkormányzat a Petz Ferenc utcai sportpályákat

2018. június 5. kedd

Csepel.hu

Június közepétől elkezdik a Petz Ferenc utcában található két sportpálya és környezetük teljes felújítását. A tervek szerint a pályák aszfaltburkolatát kijavítják, majd egy akrilgyanta alapú lépésálló sportpályaburkolattal látják el. A két pálya közé egy teqball asztalt helyeznek ki, a kapukat felújítják és kosárpalánkokat is telepítenek.

A pályák környékét is rendberakják, kerékpártárolókat és kukákat helyeznek ki, több mint 150 cserjét telepítenek, a dühöngő és az iskola közötti rész pedig térkőburkolatot kap.

(tovább…)