‘Önkormányzat’ kategória archívum

Szemetet szedtek az önkormányzat munkatársai

2021. szeptember 15. szerda

Csepel.hu

A Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére több köbméternyi illegális hulladékot szedtek össze az önkormányzat munkatársai tegnap a Francia-öbölnél. A figyelemfelhívó akcióban részt vett Borbély Lénárd csepeli polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek is.

Az Egyesület felhívja a figyelmet arra is, hogy a társasházak, családi házak előtti portát a tulajdonosok tartsák rendben. Csepel komfortosabbá, szebbé tétele mindannyiunk közös érdeke.

(tovább…)

Coubertin-nap Csepelen

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.hu

A nemzetközi Coubertin-nap alkalmából a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület egész napos családi programot szervezett a Csepeli Strandfürdő területén.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság először 2018-ban hirdette meg a nemzetközi Coubertin Napot, így a szervezők idén már a második Coubertin Napi rendezvényt tarthatták Csepelen, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület bázisán. Báró Coubertin a modern olimpiai eszmeiség és az öttusa sportág megalkotója, így a rendezvény tisztelgés az ő emléke előtt, és egyben kiváló lehetőség az öttusa népszerűsítésére.

(tovább…)

Aranylakodalom: szeretet, kitartás, elkötelezettség egy életen át

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.hu

Tizenkét házaspár erősítette meg újra 50, illetve 60 évvel ezelőtt tett házastársi esküjét szeptember 10-én a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében. Az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő párok köszöntésének hosszú évek óta hagyományai vannak a kerületben.

Bár a járvány miatt tavaly elmaradt az ünnepség, ezúttal azok a párok is meghívást kaptak, akik egy évvel ezelőtt tartották kerek évfordulójukat.

(tovább…)

Újra együtt a Csepel Művek egykori dolgozói Kiemelt

2021. szeptember 13. hétfő

csepel.hu

Újra találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói a Királyerdei Művelődési Ház kertjében szeptember 10-én. Első alkalommal 2017-ben rendezték meg az eseményt, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend. Az ötletet Zombori Béla vetette fel, aki maga is a gyárban dolgozott, de sajnos már nincs közöttünk.

A csepeli önkormányzat felkarolta a javaslatot, és a Csepeli Városkép Kft. szervezésében tartják meg a hagyományos összejövetelt. Ezúttal a tavalyinál is számosabban, több mint háromszázan jelentkeztek a találkozóra.

(tovább…)

Összeolvadnak a csepeli labdarúgó-egyesületek

2021. szeptember 10. péntek

csepel.hu

„Összefogással erősítjük a csepeli futball- utánpótlást” – jelentette be Borbély Lénárd polgármester augusztus 16-án, a Béke téri stadionban.

(tovább…)

Ilyen volt, ilyen lett Királymajor “bevásárlóközpontja”

2021. szeptember 9. csütörtök

Csepel.info

A Brenner János park ma Csepel egyik kedves, üde színfoltja. A története is érdekes. Itt állt egykor a pofonjaival elhíresült Makarenkóról elnevezett óvoda, jelenleg is működik iskola, bevásárlóközpont, pékség, virágüzlet és cukrászda. De lássuk a képeket!

Ma már abszurdnak tűnik, de bizony a nevelő célzatú pofozást nem megvető Anton Szemjonovics Makarenkóról óvodát neveztek el Királymajorban. Az intézményt 1949. október 20-án adták át a Csepel Művek gyári munkásainak számára. A Széchenyi út 85. szám alatti, meglehetősen depressziós hangulatú épületet 1972-ben fényképezték le: (tovább…)

A főváros végre levágta a füvet és kigazolta a Tejút parkot

2021. szeptember 8. szerda

Csepel.info

Szerdán délelőtt kigazolták a virágágyásokat (fotó: Pákozdi József alpolgármester)

A világítás felkapcsolását viszont az elmúlt 16 hónap számtalan levele, újságcikke és Borbély Lénárd csepeli polgármester közgyűlési felszólalása sem tudta elérni Karácsony Gergelynél.

Kedden levágták a füvet, szerdán délelőtt pedig kigazolták a csepeli Tejút park virágágyásait – értesült a Csepel.info. Érthetetlen azonban, hogy a világítást miért nem kapcsolják fel a 16 hónapja átadott parkban, amikor ez teret enged a vandalizmusnak. Az is felfoghatatlan, hogy miért kell Karácsony Gergelyt újságcikkekkel, levelek tömegével és politikai nyomásgyakorlással munkára késztetni, amikor főpolgármesteri feladatkörét napi szinten, magától kellene elvégeznie. Összefoglalónk az eddig történtekről. (tovább…)

Fogadj örökbe egy fát!

2021. szeptember 8. szerda

csepel.hu

Tisztelt csepeli lakosok!

Önkormányzatunk idén ősszel egy új lakossági faültetési kezdeményezést indít „Fogadj örökbe egy fát!” címmel. A kezdeményezés célja, hogy a Csepeli Zöld Sziget Program keretében a kerület lakóit is ösztönözzük a környezetükben lévő fák gondozására és újabb fák ültetésére, természetesen az utcaképhez igazodva.

(tovább…)

Tusnádfürdői fiatalok táboroznak Csepelen

2021. szeptember 8. szerda

csepel.hu

A Fitt Jövő Alapítvány szervezésében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a Dévai Szent Ferenc Alapítvány harminc fiatalja táborozik szeptember 6-12 között a Csepeli Napközis Táborban. A 14-18 év közötti határon túli gyermekeket és kísérőiket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

(tovább…)

Három csepeli játszótér van a legjobbak között

2021. szeptember 8. szerda

Felelős Szülők Iskolája

Sokszor nehéz kitalálni, hova menjünk gyerekkel, szeretnénk kimozdulni, szeretnénk, ha szaladgálna, szeretnénk, ha esetleg lekötné magát, magukat. A Felelős Szülők Iskolája által felsorolt budapesti játszóterek szinte mindegyike ingyenes, ahol belépőt kell fizetni, azt külön feltüntették.

A gyűjteményt a Market4u csapata készítette, és három csepeli játszótér került bele – a csepeliek mind ingyenesek, és mind az elmúlt 11 évben készültek. Büszkék lehetünk rá, de a siker ellenére azért érdemes időnként kimozdulni Csepelről. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósított Városligeti Nagyjátszóteret például – szerintünk – semmiképpen sem szabad kihagyni, akkora élményt nyújt, de a gyűjtemény többi játszóterét is szívesen ajánljuk mi magunk is a családoknak. Az alábbiakban a teljes cikk olvasható. (tovább…)