‘Önkormányzat’ kategória archívum

Kovács István és Sajgál Erika pódiumestje a magyar kultúráért

2020. január 23. csütörtök

csepel.hu

A művészházaspár pódiumestjével köszöntötték Csepelen a magyar kultúra ünnepét a Szabó Magda Közösségi Térben január 22-én.

A vendégművészek szerelmes verseken és dalokon keresztül közvetítették a magyar kultúra értékét a közönségnek.

(tovább…)

Munkában a “szakértők”: gigabírságot kapott a BKV Karácsony Gergely miatt

2020. január 23. csütörtök

Origo, Mandiner

A Közbeszerzési Döntőbizottság 115 millió forintra büntette a BKV-t a főpolgármester egyik előterjesztése miatt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette azt a fővárosi közbeszerzést, amiben a budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosítását tervezték. Mindezek mellett 115 milliós bírságot is kiszabott a Közbeszerzési Döntőbizottság a közlekedési vállalatra.

(tovább…)

Ma van a magyar kultúra napja

2020. január 22. szerda

888

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte a magyar kultúra napját.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

(tovább…)

Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

2020. január 22. szerda

Máris megtartotta virtuális szűzbeszédét Vitézy Dávid

888, Infostart

Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Gulyás Gergely kiemelte: Budapest jelentősége, szerepe, lakosságszáma és lehetőségei alapján is a legfontosabb magyar város. A kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként Fürjes Balázs irányításával jön létre és működik a BFK. A névhasználathoz Karácsony Gergely főpolgármester hozzájárulását is megkapták, ezt köszönik neki, korrekt partneri gesztus volt – közölte. Elmondta, Fürjes Balázs az új Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának Vitézy Dávidot kérte fel, aki a felkérést elfogadta.

(tovább…)

100 éves nyugdíjast köszöntöttek Csepelen

2020. január 21. kedd

csepel.hu

2020 január 21-én délelőtt Borbély Lénárd polgármester és Bercsik Károly önkormányzati képviselő születésnapja alkalmából köszöntötték a 100 éves Szkala Pál Péterné nénit .

(tovább…)

Száz nap alatt kórházstop és vészhelyzet

2020. január 21. kedd

Magyar Nemzet

Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett.

Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni. (tovább…)

Fölényes kormánypárti siker Budatétényben: a többség is meglett

2020. január 20. hétfő

Pesti Srácok

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. Csiszár Zsuzsannával a PestiSrácok.hu készített exkluzív interjút a választások előtt, melyben a kerület polgármesterével, Karsay Ferenccel közösen felidézték, 2009-ben Nagytétényből indult a Fidesz első kétharmadát hozó kampánya, ezért a vasárnapi választásnak szimbolikus jelentősége lehet.

Budafok-Nagytétényben a Fidesz-KDNP jelöltje, Csiszár Zsuzsanna a voksok 55 százalékát kapta meg, míg ellenfele, Nádor Iván a voksok 45 százalékát nyerte el. Így a XXII. kerületben a kormánypártok kerültek többségbe. Az eredményről Csiszár Zsuzsanna számolt be Facebook-oldalán. A voksolást azért kellett megrendezni, mert október 13-án szavazategyenlőség alakult ki az élen végzettek között. A választáson 3.793 jogosultból összesen 1298 fő vett részt. (tovább…)

A kitelepített németekre emlékeztek

2020. január 19. vasárnap

csepel.hu

A magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából január 19-én megkoszorúzták a csepeli polgármesteri hivatal falán elhelyezett emléktáblát.

Ezen a napon emlékeznek azokra, akiket a II. Világháborúban, a szovjet hadsereg bevonulása után német nemzetiséghez való tartozásuk miatt Németországba deportáltak, és azokra is, akiket a Szovjetunióba hurcoltak el kényszermunkára.

(tovább…)

Szombaton, Csepelen: jégpályák éjszakája

2020. január 15. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

2020. január 18-án, szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség ötödik alkalommal rendezi meg a Jégpályák Éjszakáját. A programhoz a csepeli korcsolyapálya is csatlakozott.

A csepeli jégpályán szombaton délután 16 órától 22 óráig jégdiszkó várja a látogatókat. A belépőjegy ára 700 Ft! További részletek itt.

Ceaușescu miatt szakadt ketté a csepeli ellenzék

2020. január 14. kedd

Csepel.info

A rossz emlékű román diktátor magyarellenes tetteit idézte fel a Demokratikus Koalíció csepeli szervezete, amikor Wass Albert erdélyi magyar író-költő szobrának és műveinek kitiltását követelték.

Wass Albert műveit Nicolae Ceaușescu tiltotta be. A szoboravatáson azonban a “Wass Albertet nem kérjük!” szöveget skandáló MSZP-s és DK-s politikusok mellett még két ellenzéki képviselő is jelent volt. Utóbbiak nem a tüntetők maroknyi csapatában, hanem a megemlékezők tömegében. (tovább…)