‘Önkormányzat’ kategória archívum

Magyar-lengyel barátság Csepelen

2017. március 23. csütörtök

Csepel.hu

img_5546

Március 23-án, a Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából három csepeli helyszínen tartottak megemlékezést.

A csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, a csepeli Fidesz-KDNP frakció képviselői, a Magyar Országgyűlés nevében pedig Németh Szilárd országgyűlési képviselő munkatársa helyeztek el koszorút először a Jerzy Popieluszko atya emlékére emelt haranglábnál a Hollandi úti Sport, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. (tovább…)

Tájékoztatás – nyári átállás a Csepeli Strandfürdőben

2017. március 22. szerda

Csepel.hu

csepeli_strand5

A Csepeli Strandfürdő 2017. április 3-tól 2017. április 30-ig zárva tart. A nyári átállás és a felújítás utáni tervezett nyitás időpontja: 2017. május 1.

Megértésüket ezúton is  köszönjük.

(tovább…)

Megkezdődött a Csepeli Művészeti Szemle – Cél a tehetséges gyerekek felfedezése

2017. március 22. szerda

Csepel.hu

csmsz12

„Az igazi művészet az emberiség emelkedésének egyik leghatalmasabb eszköze, s aki ezt minél több embernek hozzáférhetővé teszi, az emberiség jótevője.” Kodály Zoltán idézetével nyitotta meg Morovik Attila alpolgármester a Csepeli Művészeti Szemlét a Kék Általános Iskolában március 20-án. A képzőművészeti kategória díjait átadták a tanulóknak, több mint kétszáz rajzot állítottak ki munkájukból az iskola galériájában.

A rendezvénysorozat megnyitóján köszöntötték Morovik Attila alpolgármestert, Tóth Endrét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettesét, Lázár Zsuzsát, a képzőművészeti zsűri elnökét, a Budai Rajziskola vezetőjét, Geisbühl Tündét, a művészeti szemle szakmai vezetőjét, Baksayné Tőzsér Editet, az alsós vers- és prózamondó verseny és a mozgásművészeti kategória felelősét, Szabó Ágnest, a szóló- és csoportos ének felelősét, Visnovitsné Németh Katalint, a felsős vers- és prózamondó verseny felelősét, Körömi Gábort, a báb és színjátszás felelősét, valamint dr. Szentkirályi Aladárt, a hangszeres zene felelősét. (tovább…)

Mansfeld Péterre emlékeztek

2017. március 21. kedd

Csepel.hu

k5

Mansfeld Péter halálának 58. évfordulójára emlékeztek meg a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületében március 21-én. Az 1959-ben kivégzett Mansfeld Péter az iskola tanulója volt, később pedig részt vett az 1956-os forradalomban.

Mansfeld Péter emléktábláját az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint dr. Szeles Gábor jegyző és dr. Vincze Anikó aljegyző, a Magyar Országgyűlés nevében pedig Németh Szilárd munkatársa koszorúzta meg. Ezt követően az intézmény vezetése és a fenntartó, valamint a csepeli Fidesz-KDNP frakció emlékezett meg a fiatalon elhunyt esztergályos tanulóról, majd mécseseket gyújtottak.

Csepel.hu

A lakók előzetesen véleményezhetik Csepel településképének készülő tervezetét

2017. március 21. kedd

Csepel.hu

forum

Csepel építési szabályzatáról, a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről volt szó azon a partnerségi egyeztetés keretében megtartott lakossági fórumon, amelyet a polgármesteri hivatal épületében rendeztek meg március 20-án.

A csepeli önkormányzat főépítészi irodájának munkatársai a lakosok előzetes véleményére, igényeire voltak kíváncsiak, egyben tájékoztatták őket arról, hogy változtak a kerület városrendezési és építési előírásait is érintő országos jogszabályok. A lakosok március 28-ig írásban is elküldhetik észrevételeiket a polgármesteri hivatal főépítészi irodájának.

(tovább…)

Elismerést kapott a csepeli Jézus Szíve Karitászcsoport

2017. március 21. kedd

Katolikus Karitász

karitasz2

Március 15-én Csepel Szolgálatáért Díjban részesült a csepeli Jézus Szíve Karitászcsoport. Az elismerést olyan személyek kapják, akik kiemelkedő szakmai felkészültségükkel, magatartásukkal jelentős mértékben segítik a köz szolgálatát.

„Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete kinyilvánította, hogy mindazok, akik munkájuk, életük során öregbítik kerületünk jó hírnevét, különleges megbecsülésben részesüljenek Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász Csoportnak a rászorulók megsegítéséért végzett áldozatos és odaadó munkájáért Csepel Szolgálatáért Díjat adományozott”. (tovább…)

Állást keres Csepelen? Ide kattintson!

2017. március 20. hétfő

Csepel.info

csepeli_allasok

A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársat keres

2017. március 18. szombat

Hírmondó, Mr.Gabee, Csepel.info

nevtelen

Cserélik a Katona József Általános Iskola ablakait

2017. március 17. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee

17274875_478703525853314_1541056927_n

Olvasónk információi szerint ablakcsere lesz 2017. március 27. és 31. között a Katona József Általános Iskolában.

Olvasónknak köszönjük az információt.
csepel.info

Koncerttel emlékeztek a magyar zászló és címer napjára

2017. március 17. péntek

 

Csepel.hu

koncert

A Országgyűlés Németh Szilárd javaslatára 2014. december 16-i ülésnapján március 16-át a magyar zászló és címer napjává minősítette. Azért ezt a napot választották, mert március 16-án fogadták el az 1848-as XXI. törvénycikket,  amely nyilvános ünnepek alkalmával az összes közintézmény és magyar hajó esetében kötelezővé tette a nemzeti lobogó és az ország címerének használatát.

A magyar zászló és címer napja alkalmából a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott koncertet a Királyerdei Művelődési Házban. A jó hangulatú esten Antal Mátyás Liszt-díjas karmester, a Nemzeti Filharmonikusok tiszteletbeli örökös karnagya vezényelt. (tovább…)

Borbély Lénárd: elkezdődik a gerincút hátralevő részének tervezése

2017. március 17. péntek

Csepeli Hírmondó

img_9695

Újabb fejlesztések indulnak

Milliárdos tartalékokkal vág neki a 2017-es évnek a csepeli önkormányzat. A megtakarításoknak hála soha nem látott fejlesztések, régóta várt beruházások valósulhatnak meg a kerületben. Az elfogadott költségvetés részleteiről Borbély Lénárd, a kerület polgármestere számolt be lapunknak.

A csepeli önkormányzat elfogadta a kerület 2017. évi költségvetését, ám a csepeliek javát szolgáló fejlesztések többségét sajnos az ellenzék nem támogatja. 2011-től kezdve látható volt, hogy Csepel kezd kimászni a gödörből. Megszüntették a működési hiányt, visszafizették a közel 4 milliárdos tartozást, és egyre több fejlesztésbe tudtak kezdeni. Azóta az önkormányzat anyagi helyzete évről évre jobb, 2017-ben pedig az eddigi évek legtöbb tartalékkal rendelkező költségvetése született. A több milliárd forintos tartaléknak hála a kerület biztonságban van. (tovább…)

Megbüntették az ellenzéki politikust, szerinte nem véletlenül

2017. március 16. csütörtök

Csepel.info

horvath-gyula-20170315

Horváth Gyula március 15-én felolvassa beszédét (fotó: Facebook)

Megbüntették Horváth Gyulát a csepeli közterület-felügyelők – adta hírül a felháborodott politikus a Facebook-oldalán. A Demokratikus Koalíció és a balliberális pártok 2014-es közös polgármester-jelöltje szerint ez csak azért történhetett meg, mert a személye nem tetszik a kerület vezetésének. A közterület-felügyelet viszont azt állítja: csak a tiltott helyen parkoló autókat büntetik. 

A DK politikusa szerint március 15-én büntették meg, “amikor minden fővárosi parkolási díjfizetés feloldásra került”, és azért, “hogy megbüntetik azokat, akik nem tetszenek nekik”. A politikus történetének kissé ellent mond, hogy Csepelen nincs, soha nem is volt parkolási díj. Így annak elmulasztásáért sem lehet pótdíjat vagy büntetést fizettetni. (tovább…)

Március 15-i megemlékezés a Petőfi-szobornál

2017. március 16. csütörtök

Csepel.hu

marc15kep

A csepeli önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartott a Görgey Artúr téren. A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester átadta a Csepel Szolgálatért díjakat.

A Görgey Artúr téren lévő Petőfi Sándor szobornál Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester és Dr. Szeles Gábor jegyző a csepeli önkormányzat nevében helyezett el koszorút. A Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Kontur Pál képviselő koszorúzott. Az emlékművet megkoszorúzták továbbá Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi Kormányhivatalának képviselői, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd önkormányzati képviselőcsoportja, a Történelmi Egyházak Csepeli Lelkészi Körének tagjai, a Csepeli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselői, valamint az Örmény, a Görög, a Német, a Roma és a Román Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dél-pesti Tankerületének képviselői, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakorvosi rendelőintézet, a Vitézi Rend és a Történelmi Vitézi Rend képviselői.

GALÉRIA (tovább…)

Több ütemben újul meg a Csepeli Strandfürdő

2017. március 14. kedd

Csepel.hu

strand431

A csepeli önkormányzat döntése alapján több ütemben, összesen 700 millió forintból fog megújulni a Csepeli Strandfürdő. A termálmedence, a gyermekmedence, a strandmedence vagy az élménymedence gyógyító és pihentető vize egész nyáron élvezhető, 2013 óta pedig már télen is lehet fürdőzni.

A hatvanas években épült nyári strandfürdő egyes részei felett az évek során alaposan eljárt az idő. Különösen a műszaki és vendégforgalmi területek rekonstrukciója vált elengedhetetlenné. Az önkormányzat ezért több ütemben, egy összesen 700 millió forintos felújítást tervez. Az elő lépcsőben a gépészeti berendezéseket és a medencéket teszik rendbe mintegy 200 millió forintból. Nem mindenki örül ennek. Horváth Gyula, a Kis-Duna part fejlesztését gyakran támadó 2014-es balliberális polgármester-jelölt például megszüntetné a strand fenntartását, és ezzel a csepeli nyugdíjasok ingyenes fürdőzési lehetőségét. (tovább…)

Pályázati kiírás: Önkormányzati tulajdonban lévő üresen álló üzlethelyiségek

2017. március 13. hétfő

Csepel.hu

korcimer

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete a 14/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) szerint, a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának Polgármestere az Önkormányzat tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló üzlethelyiségeinek bérbeadására pályázatot ír ki, az alábbiakban részletezett feltételek szerint: