‘Önkormányzat’ kategória archívum

És lőn világosság: kigyulladtak a fények a csepeli Tejút parkban

2020. december 4. péntek

Csepel.info

A villanyvilágítás felkapcsolásáért Balogh Ernő helyi képviselő is sokat küzdött – bármilyen abszurd is, hogy ezért a XXI. században még küzdeni kell

Hét hónappal az átadás után kapcsolta fel a villanyt a főváros a csepeli Tejút parkban. A kerület egyik legszebb szabadidőparkja Borbély Lénárd polgármesternek, a kormánynak, Tarlós István korábbi főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettesnek egyaránt köszönhető. Ám a villanykapcsoló tavaly októberben Karácsony Gergelyhez került. Neki pedig nem sikerült felkapcsolnia – egészen december 4-éig.

A Tejút park átadása május 19-én történt. A szemetesek ürítésétől a locsolás és a gumiszőnyeg kivitelezési hibáinak javításán keresztül a világítás bekapcsolásáig a csepeli önkormányzat minden követ megmozdított a fővárosnál. A szemeteseket például annak ellenére a csepeli önkormányzat üríti, hogy a park fenntartása a főváros dolga (lenne). Mivel azonban Karácsony Gergely főpolgármester nem csak a fejlesztéseket állította le a nem balliberális vezetésű kerületekben, hanem ezen felül is próbál minden lehetséges eszközzel bosszút állni a helyi lakosságon, a villanykapcsolót május 19-e óta valahogy nem sikerült felkapcsolniuk – egészen december 4-ig. (tovább…)

A kormány 64 vadonatúj buszt állítana forgalomba Budapesten, csak Karácsonynak jóvá kellene hagynia…

2020. december 4. péntek

888

A21_autobuszok_atadasa_CSS32

A kormány biztosítja, hogy a budapesti közösségi közlekedés támogatásának és fejlesztésének részeként forgalomba álljon 64 darab vadonatúj, korszerű autóbusz a budapesti és elővárosi közlekedésben – jelezte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára egy pénteki sajtótájékoztatón.

Fürjes Balázs azt mondta, a harminc, Budapesten már forgalomba állított kék, a BKK-menetrendben közlekedő új busszal együtt 64 alacsony padlós, légkondicionált autóbusz áll forgalomba egy év alatt Budapesten a kormány támogatásával.

(tovább…)

Csepel kiürítésének megakadályozására emlékeztek

2020. december 4. péntek

csepel.info

Csepel kiürítésének megakadályozásáról és lakóinak bátor kiállásáról emlékeztek meg az önkormányzat falán elhelyezett emléktáblánál, majd dr. Koncz János főjegyző, posztumusz Csepel Díszpolgára sírjánál a Csepeli temetőben.

A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek vettek részt az önkormányzat részéről.

(tovább…)

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

(tovább…)

Ajándék a Mészáros suli tanulóinak

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat mikulásváró ajándékként 130 tábla csokoládét ajándékozott a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói részére.

Az édességeket a polgármesteri hivatal nagytanács termében Morovik Attila alpolgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő adták át Gintliné Orosz Csilla, valamint Kóczáné Suba Edit intézményvezető-helyetteseknek.

(tovább…)

Óvodások is feldíszítették Csepel karácsonyfáját

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

 

Saját készítésű díszekkel öltöztette ünneplőbe Csepel karácsonyfáját a Szent Imre téren a Tátika óvoda vegyes csoportja december 3-án. Egy királyerdei lakos, Szabó András által felajánlott fát a csepeli Városgazda munkatársai állították és díszítették fel még a múlt héten.

A fenyőt az esti óráktól ünnepi hangulatot ébresztő apró égők világítják meg, karácsonyi atmoszférát teremtve kerületünk központi terén.

(tovább…)

Tűzifa a rászorulóknak

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága és a Városgazda munkatársai elkezdték kiosztani a tűzifát azoknak, akik szociális rászorultságuk miatt igényeltek.

A fát az önkormányzat nem vásárolja, hanem a kerületi beruházások (tereprendezések, óvodafelújítások) során megmaradt faanyagot gyűjtik össze, és osztják szét a rászorulóknak.

(tovább…)

A piac parkolója helyett az átriumban lesz az idei fenyőfa árusítás

2020. december 2. szerda

Csepel.hu

Lapunk arról értesült, hogy a Csepeli Piac északi parkolójában a már megszokott fenyőfa árusítás idén áthelyezésre kerül a piac belső átriumába.

Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán tette közzé, hogy a koronavírus szűrést végző buszok állomása okán egy nagy parkolórész jelenleg is le van zárva a szűrések miatt. Az önkormányzat nem szeretné elzárni egy további nagy parkoló területet a bevásárolni érkezők elől.

(tovább…)

Senki sem bűnös: Kaleta bírája most a csepeli lakásmutyi-bűnügyben döntött

2020. december 1. kedd

Csepel.info

Nem bűncselekmény szegényeknek szánt lakásokat titokban és törvénytelenül gazdagoknak bérbeadni, közpénzből felújítani, a felújítás költségeit egekbe tornázni és fiktív számlákkal lenyúlni, majd a felújított lakást egyharmadáron odaadni – erről döntött hétfőn a korábban Kaleta Gábort vagy Dopemant is “elítélő” bíró.

A csepeli lakásmutyi ügyként elhíresült büntetőper ítéletét hallva az ügyészség azonnal, minden vádlott esetében és minden vádpontban fellebbezett – értesült a Csepel.info. (tovább…)

A zárt üzletek kivételével megszűnik az idősáv a piacon

2020. november 30. hétfő
Csepel.info
Novemberben a maszkviselés szabályának be nem tartása miatt is volt gond a piacon (korábbi, áprilisi kép)

A Csepeli Piac árusaival egyeztetve és a kérésüket meghallgatva, december 1-től a piac területén a 65 év felettiek idősávját eltöröljük – jelentette be Borbély Lénárd polgármester. Ezzel a piaci szabályozás kissé bonyolultabbá válik, hiszen az idősáv a zárt boltokra továbbra is vonatkozik.

“Személyesen is tapasztaltam, hogy a 65 év feletti lakosok többségükben nem élnek a nekik fenntartott idősávval, szombaton 8 és 10 között pangott a piac. Ezzel együtt pedig a fiatalabb vásárlók inkább máshova mennek bevásárolni, amivel jelentős kiesést okoznak a csepeli árusoknak. Ezért született meg a döntés.” – indokolta a változtatást a polgármester.

(tovább…)