‘Önkormányzat’ kategória archívum

Leváltotta az MSZP a csepeli jelöltjét – új fejlemények!

2019. június 26. szerda

Sándor Máriát lökné be a DK

Csepel.info

Takács Mónika, Ujhelyi István és Bangóné Borbély Ildikó a katasztrofális eredményű uniós kampányban

Kedden délután botrányos körülmények között leváltotta az MSZP taggyűlése Takács Mónikát a csepeli polgármester-jelöltségről – értesült a Csepel.info.

Úgy tudjuk, hogy Takács Mónika nem akart beleegyezni abba, hogy a 2010 előtti ügyeiben számos bűncselekménnyel vádolt, MSZP-s Szenteczky János és a szintén 2010 előtti alpolgármester, a DK-s Horváth Gyula legyenek mindenben a főnökei. Ez végzetes hibának bizonyult, mivel – úgy tűnik – a Momentum már alárendelte magát a csepeli szocialisták akaratának. Az MSZP új jelöltje Erdősi Éva lett, aki Karácsony Gergelyhez hasonlóan a parazitapártként működő Párbeszédnek a politikusa. Egy forrásunk azt is elmondta, hogy a DK Sándor Máriát dobná be polgármester-jelöltnek. Az MSZP-s döntés hatására több pártszimpatizáns is tiltakozni kezdett, és azt kérik, hogy Takács Mónika függetlenként induljon a választáson. (tovább…)

Baráti tűz: szoci politikusra csapott le a Momentum Csepelen

2019. június 25. kedd

Csepel.info

Nem elég, hogy először a fideszes szavazók lakásait akarták elkobozni, most – véletlenül – az MSZP frakcióvezetőjét tennék ki a bérlakásából a momentumosok – értesült a Csepel.info.

Közérdekű adatgyűjtésbe kezdett a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor arra kíváncsi, hogy a politikusok milyen önkormányzati lakások bérleti jogát kaphatták meg. Az természetesen nem érdekli, hogy jogszerűen jutottak-e a bérleményhez, hiszen botránykeltéshez kellenek neki az adatok. (tovább…)

Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció

2019. június 25. kedd

Csepel.hu

Korábbiakhoz hasonló módon a csepeli önkormányzat a kerület jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Az önkormányzat célja az, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésének alapelveit. 

A 3. Csepeli Konzultáció, amely ezt a célt szolgálja, a közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre.

(tovább…)

Újra várja a gyerekeket a nyári napközis tábor

2019. június 24. hétfő

Csepel.hu

A vakáció idején újra várja az iskolás gyerekeket a nyári napközis tábor július elsejétől augusztus 16-áig. A Kis-Duna-parti fejlesztések miatt az Arany János és a Mészáros Jenő iskola ad otthont a vakációzóknak. Tavaly mintegy kétszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

Az önkormányzat által támogatott táborba a csepeli lakóhellyel rendelkező iskolás gyerekek, valamint másik kerületben/településen élő, de csepeli iskolába járó tanulók járhatnak. A leendő első osztályosok a már megszokott óvodai ügyeletet vehetik igénybe. A Mészáros iskolába a tanévben is oda járó gyermekeket, az Arany iskolában pedig a kerület egyéb iskoláiba járó gyerekeket fogadják.

(tovább…)

Határtalanul – csepeli gyerekek Erdélyben

2019. június 24. hétfő

Csepel.hu

Az Arany János Általános Iskola 7. osztályos tanulói az Emberi Erőforrások Minisztériuma által finanszírozott Határtalanul program keretében május 13-17 között tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek címe és mottója: „Múltunk a jelenben”. A programok megvalósulásához anyagi támogatást nyújtott Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata is.

Egy hét a csodás Erdélyben! A diákok azt kutatták, hogy a jelenlegi országhatártól több száz kilométerre rátalálnak-e közös múltunk nyomaira. Nagyszalontán, Arany János emlékeit tanulmányozva; Aradon, a vesztőhelyen emelt emlékmű; Vajdahunyadon a Hunyadiak évszázadokon át fennmaradó ikonikus vára; Kolozsváron Mátyás szülőháza előtt állva igazolva látták, hogy nemzetünk határai sokkal tágabbak, mint eddig gondolták.

(tovább…)

Miniszteri elismerés a Kölcsey iskola nevelőtestületének

2019. június 22. szombat

Csepel.hu

Miniszeri elismerő oklevélben részesült a Kölcsey Ferenc Általános Iskola nevelőtestülete.

(tovább…)

Kampány és valóság: favágások és faültetések budapesti kerületekben

2019. június 21. péntek

Csepel.hu

Budapesten Csepelen nő a legjobban a fák száma, itt ülteti a kerületi önkormányzat a legtöbb fát – a zuglói önkormányzatnál viszont negatív a mérleg

A Csepel.hu közérdekű adatigénylésekkel próbálta kideríteni, hogy egyes kerületeknek mennyire fontos a faállomány rendben tartása, pótlása és növelése. Tényszerűen, darabszámra nézve vizsgáltuk meg, hogy különböző pártállású polgármestereknél hogyan teljesül a 2019-es önkormányzati választás legfontosabb témáinak egyike. Kizárólag az önkormányzatok által felügyelt faállományt néztük, a fővárosi faültetések nem befolyásolják az eredményeket.

Amelyek egyszerre elkeserítőek, és adnak okot mégis optimizmusra. Elkeserítőek, mert a kampányban magukat leginkább környezetbarátnak beállító pártok vagy politikusaik kormányzó erőként megbuktak. Hatalomhoz jutva ők már nem foglalkoznak a környezet védelmével, faültetésekkel. Mégis van ok optimizmusra, mert a legjobb eredményeket elérő fideszes polgármesterek mellett van MSZP-s és független polgármester is, aki tudott jelesre vizsgázni. Az viszont egyértelműen kimondható, hogy Karácsony Gergely, Zugló MSZP-P-s polgármestere valamint Németh Angéla, a Demokratikus Koalíció XV. kerületi polgármester asszonya jobb, ha nem kampányolnak környezetvédelemmel, faültetésekkel, mert ezekben megbuktak.

(tovább…)

Miniszteri elismerő oklevelet kapott a Mészáros iskola nevelőtestülete

2019. június 21. péntek

Csepel.hu

Morovik Attila alpolgármestertől vehette át Gajdócsi Nóra, a csepeli Mészáros Jenő Speciális Iskola igazgatónője azt a miniszteri elismerő oklevelet, amit Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere adományozott az intézmény nevelőtestületének.

(tovább…)

Mi történt a csepeli strandon?

2019. június 20. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat korábban döntött a strand felújításáról és megújításáról, amit több éven át, több ütemben tervez megvalósítani. 2019-re a régi öltözők elbontását és újak építését tervezte, valamint a gyerekmedencénél további élményeszközök beszerzését. Ezeket meg is vásárolta és rendben is vannak. Az öltözők és vizesblokkok kivitelezésére közbeszerzés történt.

Ahogy arról előzőleg részletesen is írtunk, a közbeszerzésen nyertes cégnek június 15-re kellett volna befejeznie a munkát. A megbízási díja – szerződés szerint – nettó 388 millió forint volt. Az ellenőrzéseken látni lehetett, hogy alig dolgozik néhány ember a strandon, de a vállalkozó állandóan hitegette az önkormányzatot, hogy ha nem is készül el teljesen, de határidőre megnyitható állapotban lesz a strand. Aztán június első hétvégéjén fel sem vették a munkát.

(tovább…)

Ingyenes OKJ-s képzések Csepelen

2019. június 20. csütörtök

Csepel.hu

 

Csepel.hu