‘Önkormányzat’ kategória archívum

Csepel részvétét fejezi ki

2017. január 21. szombat

Csepel.hu

gyasz

Megrendülten fogadtuk a budapesti diákok szörnyű buszbalesetének hírét. A csepeliek nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családtagjainak.

Mielőbbi teljes felépülést kívánunk a baleset sérültjeinek!

Borbély Lénárd
polgármester
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

csepel.hu

Csepel részvétét fejezi ki

2017. január 21. szombat

Csepel.hu/facebook

gyasz

Megrendülten fogadtuk a budapesti diákok szörnyű buszbalesetének hírét. A csepeliek nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok családtagjainak. 

Mielőbbi teljes felépülést kívánunk a baleset sérültjeinek!

Borbély Lénárd
polgármester
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az extrém hideg miatt

2017. január 19. csütörtök

Csepel.hu/MTI

wcti20170119_0906coldx

Több megyére – köztük Pest megyére és Budapestre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hajnalra több felé mínusz 15 Celsius-fok alá hűl a levegő, a következő napokban mínusz 20 fok alatti értékekre is készülni kell, több helyen napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Hasznos telefonszámok a rendkívüli hidegben

2017. január 19. csütörtök

Csepel.hu

hideg

A következő napokban (főleg éjszaka és a reggeli órákban) ismét rendkívüli hideg időjárás várható. 
Arra kérünk mindenkit, nagyon figyeljen különösen az egyedül élőkre és ha tudomása van olyan személyről, akinek segítségre van szüksége, jelezze önkormányzatunknak!
A Humán Szolgáltatások Igazgatósága munkaidőn túl (péntek 14 órától hétfő reggel 8 óráig) hívható telefonszáma: 0620/518-9150.
Munkaidőben és szombat-vasárnap 8 és 16 óra között az alábbi telefonszámot is tárcsázhatják: 425-2408 vagy 425-7632

 

Megemlékezés a kitelepített és elhurcolt németekről

2017. január 19. csütörtök

Csepel.hu

n23

A magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából megkoszorúzták a polgármesteri hivatal Petz Ferenc utcai falán elhelyezett emléktáblát január 19-én. Ezen a napon emlékeznek azokra, akiket a II. világháború után a német nemzetiséghez való tartozásuk miatt Németországba deportáltak, de azokra is, akiket a Szovjetunióba hurcoltak el kényszermunkára. Az ünnepségen a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium diákjai adtak műsort.

Az Országgyűlés 2013. december 17-én nyilvánította a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapjává január 19-ét, arra emlékezve, hogy 1946-ban ezen a napon hagyta el Magyarországot az elüldözött német lakosokat szállító első vonatszerelvény. Az Országgyűlés határozatában hangsúlyozta, tisztelettel adózik mindazok emléke előtt, akiket a második világháború után a kollektív bűnösség igaztalan vádja és elve alapján üldöztek és hurcoltak el. (tovább…)

Borbély Lénárd, A hét embere a Karc FM műsorában – Álláspont

2017. január 18. szerda

Csepel.hu

bl

A hét embere – Álláspont (Téma: az Alstom-jelentés és csepeli aktualitások)

A Karc FM vasárnapi adása már meghallgatható az alábbi hivatkozásra kattintva: http://karcfm.hu/musorok/allaspont/

Ingyenesen látogatható az 1956-os Csepeli Büszkeségpont

2017. január 17. kedd

Csepel.hu/Csepeli Városkép

bunker-plakat-web-formatum

Önök jártak már a Tamariska-domb alatti bunker állandó kiállításán? Munkatársaink az alábbi napokon 10 és 16 óra között várják a látogatókat.

Az Unió legnagyobb lenyúlása volt Demszky alatt

2017. január 16. hétfő

Magyar Idők

az-unio-legnagyobb-lenyulasa-volt-demszky-alatt

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot – közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Csepreghy Nándor kijelentette: Brüsszel elkészítette a szocialista és szabad demokrata kormányok, illetve a szocialista és szabad demokrata budapesti városvezetés mérlegét, és eszerint a 4-es metró beruházása Magyarország 13 éves európai uniós történetének legnagyobb fejlesztése és egyben legnagyobb korrupciós ügye is volt. (tovább…)

A Jobbik-DK-MSZP összefogás is kevés volt Szentendrén

2017. január 16. hétfő

Index, Csepel.info

MSZP Jobbik DK

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szentendrei időközi választást. Az ellenzék egy új modellel kísérletezett, az LMP-n kívül a komplett baloldal beállt egy civil jelölt mögé, és a Jobbik sem indított ellenjelöltet. Matematikailag így már volt esélyük, de hiába. A választók nem kajálták be a poszkommunista-posztnáci összefogást.

A különbség a Fidesz és a TESZ jelöltje között 41 szavazat. 2014-ben még 63 szavazattal sikerült itt győznie a Fidesznek, de akkor még nem fogott össze a Jobbikkal a balliberális ellenzék.

(tovább…)

Tarlós: akár már májusban megkezdődhet a 3-as metró felújítása

2017. január 12. csütörtök

MTI, Mandiner

majusban-megkezdodhet-a-3-as-metro-felujitasa

Májusban-júniusban kezdődhet meg a 3-as metró infrastrukturális felújítása – mondta Tarlós István csütörtökön Mokkában. A főpolgármester reméli, hogy most – a legutóbbi esettel ellentétben – döntés születhet a tenderekről. Hozzátette ugyanakkor, hogy a metró életveszélyességéről szóló hírek nélkülözik a valóságot.

Várhatóan májusban-júniusban megkezdődhet a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása – mondta el Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

(tovább…)

Egymást hallgatják le az ózdi jobbikosok

2017. január 9. hétfő

888

egymast-hallgatjak-le-az-ozdi-jobbikosok

Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid meztelen fotóval tiltakozott a lehallgatása ellen. Korábban az akció miatt belső vizsgálat is indulhat, azonban mára kiderült, hogy a polgármester is le akarta hallgatni saját párttársait.

Ózd jobbikos polgármestere meztelen irodai fotót posztolt magáról a közösségi oldalán, így akarta megmutatni, mennyire meztelennek és kiszolgáltatottnak érzi magát, amiért szerinte lehallgatták az irodáját.

(tovább…)

Játszóház a Szent Imre téren január 14-én

2017. január 9. hétfő

Csepel.hu

jatszohaz_600x365

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink!

A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

Ha elmúlik karácsony…

2017. január 9. hétfő

Csepel.info

karacsonyfa20170109_082907

Mire elkészült a fotó, elbontották és összevágták a fát, amely majd egy szegényebb család tűzifája lesz

Lebontották a csepeliek karácsonyfáját a Szent Imre téren, hamarosan a betlehemi jászolt is pihenőre viszik – értesült a Csepel.info.

Csepelnek 2010 óta van karácsonyfája, és 2011-ben állították fel először a betlehemi jászolt, amely Sárossy Tibor fafaragó művész munkája. A szobrász ma már az önkormányzatnak dolgozik, az ő fafaragó csapatának köszönhetik a csepeli gyerekek a 2016-ban elkészült kalózhajós játszóteret is. Azért nem kell elbúcsúzni a téli örömöktől: a csepeli korcsolyapálya továbbra is várja a gyermekeket!

Wass Albert igazsága… – emlékezés az íróra

2017. január 8. vasárnap

 

Csepel.hu

wa11

Wass Albert íróra emlékeztek születésének 109. évfordulóján a Nagy Imre Általános Művelődési Központban január 8-án. A csepeli önkormányzat 2010 óta minden évben emlékműsort rendez, hogy bemutassák az író munkásságát. A mostani zenés-verses előadást Wass Albert igazsága… címmel hirdették meg, amelyen Tomanek Gábor és Mészáros Mihály színművészek olvastak fel részleteket az író műveiből. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.  

Tomanek Gábor és Mészáros Mihály, a békéscsabai Jókai Színház művészei felidézték, hogy Wass Albert 1908-ban született és kalandos életet élt. Számtalan regényt, verset írt, amelyek többnyire a rendszerváltás után váltak ismertté Magyarországon. A Farkasverem című regényét Baumgartner-díjjal jutalmazták. Egyetlen drámát alkotott, amelyet 1944-ben mutattak volna be a Nemzeti Színházban, de a bemutató az ostrom miatt elmaradt. Az író végigharcolta a II. világháborút, majd a szovjet csapatok közeledtével elhagyta szülőhelyét. Nem várta meg Észak-Erdély újbóli román elfoglalását, hanem 1945 húsvétján Németországba távozott. Egészen 1955-ig élt ott, majd az Egyesült Államokba költözött. Floridában halt meg 90 éves korában. (tovább…)

Újévi koncertet adott a Csepeli Szimfonikus Zenekar

2017. január 8. vasárnap

 

Csepel.hu

ujevi2

Újévi koncerttel köszöntötte a 2017-es új esztendőt a Csepeli Szimfonikus Zenekar a Királyerdei Művelődési Házban január 7-én. A harmadik alkalommal rendezett hagyományteremtő koncerten Vivaldi, Mascagni és Strauss zenéi is felcsendültek Werner Gábor karmester vezényletével. A meghívott vendégek között volt Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. dr. Szeles Gábor jegyző, valamint Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese.

A teltházas esten Borbély Lénárd polgármester mindenkinek boldog, békés új évet kívánt. Köszöntő beszédében beszámolt a csepeli önkormányzat elmúlt évének sikereiről, munkájáról, elért eredményekről, majd megosztotta gondolatait a 2017-es év tervezett munkáiról. (tovább…)