‘Önkormányzat’ kategória archívum

Budapest csapata nyerte el Dortmundban a 23. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi gyermek és serdülő fedett pályás, városok közötti viadalt

2019. február 22. péntek

Csepel.hu

A csapatok rangsorában kiemelkedő volt Budapest csapatának sikeres szereplése, akik meg tudták védeni a REWE Kupát. Budapest 958 ponttal nyert, megelőzve Dortmund /898pont/ és Újvidék csapatát /816 pont/. A több kimagasló eredmény közül is a legkiválóbbnak mondható, Babinyecz Anna 2,18.10 p. eredménye 800 m síkfutásban.

A 46 fős magyar csapatban 16 atléta, Babinyecz Anna, Bazsó Levente, Botos Katalin, Diemer Anna, Fekete Boglárka, Galsi Laura, Gasztonyi Csaba, Hevesi Flóra, Kenyeres Jázmin, Nagy Levente, Pesti Máté, Pintér Nóra, Tari Tibor, Tari Zoltán, Vadász Virág, Vágó Zsófia képviselte rendkívül eredményesen a Csepeli Diák Atlétikai Clubot, s eredményeikkel nagyban hozzájárultak a végső győzelemhez.

(tovább…)

Mi változott? – Szent Imre téri képek és panorámaképek 2008-2015-2019

2019. február 21. csütörtök

Csepel.info

Szent Imre tér 2008_kicsi

Részlet a 2008-as panorámaképből

A Csepel.info talált egy Szent Imre téri panorámaképet, ami adataink szerint 2008-ban készült. Ábel Attila 2015-ben és most, 2019 februárjában ugyanonnan készített újabb panorámaképeket.

Hamarosan nagy változások jöhetnek Csepel központjának életében, hiszen a tervek szerint a BKV-s buszpályaudvar nagyobb részéből park lehet. A jelenlegi állapot is mutatjuk 😉 (tovább…)

Lebontják az Ady Endre úti lepusztult üzletsort

2019. február 19. kedd

Csepel.info

Kihalt és lepusztult az az egykori Ady Endre úti üzletház, amely az utolsó éveiben leginkább a kocsmájáról volt ismert.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az épület magánkézben van, de olyan szégyenletes látványt nyújt éppen “Csepel kapujában”, hogy az önkormányzat – amennyiben nem sikerül megállapodni a tulajdonossal – maga fogja lebontani. Erről Borbély Lénárd polgármester számolt be a Facebook oldalán.

 

Csepeli disznótor: hagyományok, ízek, családi programok

2019. február 17. vasárnap

Csepel.hu

Idén új helyszínen, a Királyerdei Művelődési Ház kertjében rendezték meg a hagyományos csepeli disznótort. A kulináris élmények mellett színes színpadi programok, mese előadások, népi játszóház, Fekete László és fiai erőbemutatója, valamint Völgyi Zsuzsi koncertje szórakoztatta a közönséget. 

A disznóvágás a vidéki élet fontos tradíciói közé tartozik, igazi közösségi élmény, mely manapság népszerű turisztikai és hagyományőrző programmá vált. Nem véletlen, hogy a csepeli disznótor is évről-évre egyre több látogatót vonz.

(tovább…)

Praktikus tanácsok családi házas építkezésekhez

2019. február 15. péntek

Csepel.hu

A gazdaságélénkítő intézkedések következtében jelentősen megnőtt lakásépítési kedv kerületünkben is nyomon követhető– mondta el a Hírmondónak Hollainé Fekete Anna, a kerületi önkormányzat főépítészi irodájának városrendezési ügyintézője. Az okleveles építészmérnök egy házépítés tervezési folyamatairól és az építési szabályzat legfontosabb elemeiről is beszélt a lapnak. A helyi iroda számos tanáccsal segíti az építkezni vágyókat.

-Egy építkezés sokszor egész életre kiható, nehéz és költséges folyamat, de a végeredmény remélhetőleg megéri a befektetett energia- és anyagi ráfordítást. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy ezt a folyamatot jó irányba tereljük?

(tovább…)

Egészségügyi fejlesztések Csepelen

2019. február 15. péntek

Csepel.hu

Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés történt a kerületben. A tüdőgondozó és a Szent István úti rendelő felújítása, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat klimatizálása, a 24 órás felnőtt- és gyermekügyelet kialakítása, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett jelenleg is zajlik a Táncsics Mihály utcában és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása.

Önkormányzati forrásból nyolc év alatt a szakrendelő műszerparkja is megújult, és szolgálati bérlakásokat biztosítottak néhány mentős dolgozónak.

(tovább…)

Közösen Csepelért – interjú Klinghammer István akadémikussal

2019. február 14. csütörtök

Csepel.hu

Harminc évvel ezelőtt, elkötelezett kertvárosi csepeli polgárokból alakult egy baráti társaság, amely akkoriban a rendszerváltás aktualitásait volt hivatott átbeszélni. Nemrég ismét összeültek, hogy Csepel elmúlt tíz évéről, a kerületben rejlő fejlődési potenciálról beszélgessenek. Fontosnak tartják, hogy megismerjék Borbély Lénárd polgármester elképzeléseit a városrész jövőjét illetően. A feladatokról, kérdésekről listát állítottak össze és arra kérték a polgármestert, töltse meg tartalommal – mondta lapunknak a kerületben élő Klinghammer István akadémikus, egyetemi tanár, Csepel díszpolgára.

A társaság köztiszteletben álló csepeli polgárokból áll. Tagjai Csurgay Árpád és Sára Ernő akadémikusok, dr. Siklósy Ferenc, Mészáros László tanár, dr. Filip Tamás közjegyző, Versic Judit– a kinek a családja Csepel alapítói közé tartozik – valamint Klinghammer István professzor.

(tovább…)

Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban

2019. február 14. csütörtök

Csepel.info

A csepeli “pártmunkás otthon” a megszépítő távolból, és a jelenlegi állapota kicsit közelebbről

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is csak temperáló fűtés van a Csepeli Munkásotthonban. A hidegebb napokban előfordult, hogy 17 fokot mutatott a hőmérő. A gyerekek reszkettek a hidegtől – panaszolták el a szülők a Csepel.infonak. Takács Mónikát, az intézmény vezetőjét ez nem zavarja, nem kért segítséget.

Az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal lett volna pályázati, kormányzati és önkormányzati pénz a fűtés és a nyílászárók felújítására, a Munkásotthon vezetése azonban nem élt a lehetőségekkel. A fűtésnek így eleve rossz a hatásfoka. Ezt tetézi, hogy a vezetőség pont a fűtésen, és így az oda járó gyerekeken spórol. Gyaníthatóan azért, hogy felvehessék a fizetést. Az elmúlt években ugyanis alaposan megcsappant az intézmény támogatása – de ezért csak magukat okolhatják.

(tovább…)

Megnézheti a csepeli képviselők vagyonát

2019. február 14. csütörtök

Csepel.hu

Kilenc éve hozza nyilvánosságra a csepeli önkormányzat a polgármester, az alpolgármesterek, a képviselők, valamint a tisztségviselők vagyonnyilatkozatait. Lapunk most a bevallásokból szemezgetett.

A korábbi, szocialista városvezetés nem hozta nyilvánosságra a vagyonbevallásokat. Utólag ezt nem lehet megtenni, így a 2010 előtti vagyonbevallások nem ismerhetők meg. Csepelen az MSZP és a DK politikusai a legtehetősebbek, és a Fidesz-KDNP képviselői közül élnek a legtöbben szerény körülmények között.

(tovább…)

Kamerák az illegális szemetelők ellen

2019. február 13. szerda

Csepel.hu

Az illegális szemétlerakás elleni fellépés jegyében, a csepeli önkormányzattal együttműködve, térfigyelő kamerákat állított szolgálatba a helyi rendőrkapitányság a kerületben.

Az illegális hulladék felszámolása minden évben komoly kihívás elé állítja az önkormányzatot. A kerületben léteznek olyan gócpontok, ahol jellemző módon rendszeresen felhalmozódik a hulladék. Ezek közé tartozik a Francia-öböl, az Ófalu, a Csepeli út és a Vasas utcakörnyéke, de ilyen például a Budafoki útnak a Duna-partiszakasza és a Petőfi tér is. Az ilyen típusú szeméttelepek végleges felszámolása csak összehangolt munkával lehetséges, ezért tavaly, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére, a kerületi rendőrség, a helyi közterület-felügyelet, valamint a Csepeli Városgazda Zrt. szakembereinek részvételével munkacsoport alakult, amely célul tűzte ki az illegális telepek megszüntetését.

(tovább…)