‘Önkormányzat’ kategória archívum

Üléseztek a képviselők: nem támogatta az MSZP-DK az útépítések gyorsítását

2018. október 19. péntek

csepel.hu

A csepeli képviselő-testület októberi ülésén döntés született a tavaly indult úszásoktatási-program folytatásáról, a Szent István út csapadékvíz-elvezetéséről és arról is, hogy vadkamerákat helyeznek ki az illegális szemetet lerakók elfogása érdekében. Nagy vita volt az egykori Dagi Étterem lepusztult épületéről: a DK és az MSZP nem támogatta a bontását, és egy vandálbiztos illemhely kialakítását. A tervezett helyreállítási költségeket az önkormányzat inkább útépítésekre csoportosítja át.

(tovább…)

„Magyar örökségünk” – Többször visszatapsolták a Marica grófnőt Csepelen

2018. október 14. vasárnap

Csepel.hu

Kálmán Imre egyik legnépszerűbb nagyoperettjét Bozsó József rendezésében láthatta a közönség, Marica grófnő szerepében Geszthy Veronika lépett a színpadra a Királyerdei Művelődési Házban október 13-án. A Magyar Zenés Színház tánckarának színvonalas előadását a Csepeli Szimfonikus Zenekar kísérte Werner Gábor karmester vezényletével.

A vidám hangulatú operettet két felvonásban tekintette meg a nagyérdemű Kis Krisztina koreografálásában. A főbb szerepeket Geszthy Veronika, Domoszlai Sándor, Csonka Zsuzsanna, Bodor Szabina, Kovács Szilárd, Bozsó József, Kokas László és Várkonyi Szilvia játszották. A szórakoztató történet sikerét olyan ismert dallamoknak köszönheti, mint a Szép város Kolozsvár, a Hej, cigány vagy a Ringó vállú csengeri violám. (tovább…)

Támogatás fiatal csepeli mérnökhallgatóknak

2018. október 12. péntek

Csepel.hu

 

Hét csepeli mérnökhallgatónak nyújtott át támogatást Morovik Attila alpolgármester és Ambrovics Dénes, a Csepeli Mérnök Hallgatók Alapítványának kuratóriumi elnöke a polgármesteri hivatal épületében október 11-én.

A támogatást pályázat útján nyerte el Tóth Gergely, Wanger Tamás, Bencze Márton, Dankó Péter, Gergely László Zsolt, Pongrácz Ádám és Turjányi Attila. Az alpolgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat anyagi segítségével sikerül támogatni az arra érdemes csepeli mérnökhallgatókat. A támogatást minden évben kiosztják fiatal csepeli mérnök tehetségeknek. (tovább…)

Királymajor újabb része újul meg

2018. október 12. péntek

Csepel.info

A megújuló tér és park a Google 2011-es felvételén

Tarlós István főpolgármester támogatásával két csepeli terület megújítására összesen 250.000.000 Ft-os támogatást nyert Csepel a fővárostól – jelentette be Facebook oldalán Borbély Lénárd polgármester.

A támogatásnak köszönhetően hamarosan megkezdődhet a királymajori Spar előtti terület – amely Brenner Jánosról lesz elnevezve – teljes felújítása. Ugyanígy, fővárosi támogatással kezdődhet majd meg a korábbi, MSZP-s csepeli önkormányzati vezetés által lakóparknak eladott és a jelenlegi vezetés által visszavásárolt Kis-Duna parti Napközis Tábor felújítása. (tovább…)

Újjávarázsolt tornaszoba a Csalitos utcai óvodában

2018. október 11. csütörtök

Csepel.hu

Az elmúlt két hónapban átalakították és újjávarázsolták a Csalitos utcai óvoda tornaszobáját, amelyet megtekintett Morovik Attila alpolgármester, Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetője és Metz Tímea, a csepeli önkormányzat ágazatvezetője október 11-én.

A vendégeket Bangó Anikó, a Csalitos utcai intézmény tagóvoda vezetője fogadta. Az óvodás gyerekek rövid műsorral köszöntötték a látogatókat.

(tovább…)

Fejlesztési terveken módosít a kerület

2018. október 10. szerda

Csepel.hu

 

Bruttó 470 millió forintra becsüli a tervezői értékbecslés a Daru domb melletti Dagi étterem felújítását és közvetlen környezetének kialakítását, ami az építőipari áremelkedés miatt tovább növekedhetne.

Ezért a kerület vezetése úgy döntött,hogy az épületet inkább elbontják. A dombnál nyilvános toalet épül, a fennmaradó pénzt pedig útépítésre fordítják. Ábel Attila alpolgármester fejtette ki, miért módosulnak a fejlesztési tervek.

(tovább…)

Átadták az Idősbarát Önkormányzat díjakat

2018. október 10. szerda

Csepel.hu

Átadták az Idősbarát Önkormányzat és az Idősekért díjakat a Pesti Vígadóban október 9-én. Az ünnepségen beszédet mondott Prof. Dr. Kásler Miklós az EMMI minisztere, Novák Katalin az EMMI államtitkára és Pogácsás Tibor BM államtitkára.

A tavalyi év díjazottjaként Csepel Önkormányzata is részt vett az eseményen, melyen Morovik Attila alpolgármester képviselte a kerületet.

(tovább…)

Tájékoztatás a forgalmi munkálatokról a kerületben

2018. október 9. kedd

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

A fővárosi önkormányzat beruházásában a Budapest Közút Zrt. a Teller Ede úthoz kapcsolódóan az alábbi forgalomtechnikai korrekciós munkákat végzi, a mai nappal kezdődően.

(tovább…)

Mustkóstoló és madárijesztők a Csepeli Szüreti Mulatságon

2018. október 8. hétfő

Csepel.hu

Több kilónyi szőlőt préseltek ki, és bőven fogyott a must a Csepeli Szüreti Mulatságon október 7-én. A gyerekek madárijesztőket, bábfigurákat és lepényeket készítettek a Királyerdei Művelődési Ház udvarán.

Az egész napos családi rendezvény sok látogatót vonzott a szép őszi időben.

(tovább…)

Új eszközök, új orvosok a csepeli egészségügyben

2018. október 8. hétfő

csepel.hu

A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézet 2010 óta tartó fejlesztései új minőséget hoztak Csepelen az egészségügyi ellátásban. Bár az orvoshiány időnként nehézséget okoz, számos új szakma is megjelent – mondta el dr. Juhász György, az intézmény főigazgató-főorvosa. (tovább…)