‘Önkormányzat’ kategória archívum

Álláslehetőség megváltozott munkaképességű munkavállalók részére

2017. április 27. csütörtök

Városgazda, Mr.Gabee, Csepel.info

allas

Á L L Á S H I R D E T É S

MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ MUNKAVÁLLALÓK SZÁMÁRA

A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. megváltozott munkaképességű, csepeli munkatársak jelentkezését várja az alábbi munkakör betöltésére: parkgondozó, közterület-takarító, betanított munkás (tovább…)

Utak, kalandok, felfedezések – ifjú tehetségek seregszemléje

2017. április 27. csütörtök

Csepel.hu

tbe_1541

Több mint kilencszáz pályamű érkezett a Csepel-sziget ifjú tehetségei XVI. regionális képző-és iparművészeti pályázatra, melynek díjátadóját április 26-án tartották a Nagy Imre ÁMK aulájában. Körömi Gábor intézményvezető-helyettes köszöntötte a szép számban összegyűlt vendégeket, köztük Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth Jánost, a Dél-pesti tankerület igazgatóját, valamint az intézményvezetőket, tanárokat, szülőket, gyerekeket.   

Dobos Benedek, a Fasang Árpád Zeneiskola növendékének trombitajátéka után Borbély Lénárd polgármester – aki a rendezvény fővédnöke volt – mondott köszöntőt. Elmondta: az önkormányzat folyamatosan támogatja a családokat, a tehetséges fiatalokat, s nem csak ilyen alkalmakkor. Az önkormányzaton belül működik egy tehetséggondozó csoport, melynek éppen az a feladata, hogy kiemelten figyelje a tehetséges gyerekeket.  Ezt a célt szolgálja az is, hogy a közeljövőben a művészeti iskola kiterjeszti működését, több telephellyel működik majd, így még inkább oda tudnak figyelni tehetséggondozásra. (tovább…)

Május 5-én nyit a kalózhajós játszópark

2017. április 26. szerda

Borbély Lénárd facebook

jatszopark

“Ma délelőtt a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójával személyesen látogattunk el a Kis-Duna-partra, hogy megnézzük, az elmúlt napok esőzése után milyen állapotban van a kalózhajós játszópark.

A 2016-ban átadott játszóparknak hatalmas sikere volt – naponta száznál is többen látogattak el ide, hogy kipróbálhassák a különleges játékokat. Azonban ahhoz, hogy bírja a terhelést, ősszel bezártuk. De csak azért, hogy fejleszthessük.   (tovább…)

Május elején megkezdődnek a Daru-domb és a környezetében található park felújítási munkálatai

2017. április 26. szerda

 

Csepel.hu

darudomb

Május első felében megkezdődik a Daru-domb és a mellette lévő közpark teljes körű felújítása. A terület zöldfelületi megújítása mellett új, burkolt gyalogos ösvények kialakítása is megvalósul. Az átalakítás után akadálymentesen lehet lejutni a Kis-Duna part menti sétányra, a vízpart felé pedig ülőfalak lesznek kialakítva LED-es díszkivilágítással. Megújul a rendezvénytér, a park új, intelligens közvilágítást kap és egy új gördeszka-pálya is lesz a meglévő fitneszpark mellett.

A kivitelezési munkálatok előre láthatólag nyár végéig tartanak majd. A felújítást követően egy természetközeli, a vízparttal kapcsolatot teremtő parkban tölthetik szabadidejüket az oda látogatók és Csepel egy méltó szabadtéri rendezvényhelyszínnel gazdagodik. A kivitelezési munkálatok alatt a lakosság megértését és türelmét kérjük!

 

Csepel.hu

 

Rendőröket jutalmaztak Szent György napján

2017. április 25. kedd

Csepel.hu

tbe_1099

A kormány határozata alapján 1992-től immár hagyományosan Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon a rendőrség napját. Ebből az alkalomból a csepeli önkormányzat jutalmakat adott a csepeli rendőrkapitányság munkatársainak a polgármesteri hivatalban április 24-én.

Az elismeréseket Borbély Lénárd polgármester nyújtotta át Szilágyi Sándor alezredes, megbízott csepeli rendőrkapitány jelenlétében. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

(tovább…)

Ökomosószer-készítés és tudatos növényvédelem a Föld napján a Radnótiban

2017. április 23. vasárnap

Csepel.hu

foldnapja4

A környezetvédelemről szóltak a Föld napi programok Csepelen, a Radnóti Miklós Művelődési Házban rendezett eseményen. Minden évben április 22-én tartják a Föld napját, világszerte számos akciókkal hívják fel a figyelmet természeti kincseink megóvására, környezetünk élhetőbbé, szebbé tételére.  

A kerület helyi rendezvényén idén a közös virágültetés a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ám számos programlehetőség közül válogathattak a látogatók a művelődési házban. Az ott dolgozó munkatársak segítettek többek között a kézműves foglalkozásban, ahol a gyermekek lelték örömüket a fűfej készítésében vagy a használt CD-lemezekből gyártott pörgettyű alkotásában.

GALÉRIA (tovább…)

Újratárgyalják a politikus sikkasztási ügyét

2017. április 18. kedd

Egy fideszes UFO vagy időgép is az MSZP ellen dolgozhat

Csepel.info

Takács Krisztián újra a bíróság előtt

Horváth Csaba, Takács Krisztián és Szenteczky János MSZP-s politikusok

Új eljárást indított másodfokon a bíróság Takács Krisztián MSZP-s politikus sikkasztási perében – értesült a Csepel.info. Takács hamisítatlan MSZP-s: eddig magánokirat-hamisítás és rágalmazás miatt ítélték el jogerősen. De szerinte mindez természetesen azért van, mert a bíróság “politikai színezetű”.

Az MSZP-s vezetésű csepeli önkormányzat 2007. októberében döntött úgy, hogy az iskolai sportudvarok korszerűsítésére “külső beruházókat” vonnak be. A Széchenyi István Iskola sportudvarára kiírt eljárást az egyetlen induló, a V-Tel Kft. nyerte el. Akkoriban megszokott volt, hogy a pályázatok nyertesei MSZP-s párttagok. Így senkit nem lepett meg, hogy a cég egyik tulajdonosa Takács Krisztián, aki politikusként jelenleg is a csepeli MSZP frakció tagja. (tovább…)

Kínos ügy miatt visszahívja a Jobbik pesterzsébeti képviselőjét

2017. április 14. péntek

Index

kinos-ugy-miatt-visszahivja-a-jobbik-pesterzsebeti-kepviselojet

A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el.

Gémesi 2014-ben a Jobbik listáján jutott mandátumhoz. A párt közleménye szerint a visszahívásához vezető első lépés az volt, hogy a pártja megkérte, nyújtson be közérdekű adatigénylést az önkormányzati bérlakásállományról, de nem akart ráállni. Kiderült, hogy azért nem, mert megválasztása után szolgálati lakáshoz jutott a kerületben az ő egyik, az önkormányzatban dolgozó családtagja, írták.

(tovább…)

Visszaáll az eredeti autóbusz-közlekedési rend Csepel központjában

2017. április 11. kedd

Csepel.hu

bkk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetést követően, a csepeli önkormányzat kérésére úgy döntött, hogy május 5-től a 35-ös, a 36-os, a 148-as és a 151-es autóbuszjáratok újra az eredeti útvonalon, vagyis a Kossuth Lajos úton közlekednek majd Pesterzsébet felé.

A történet előzménye, hogy 2015-ben a Kossuth Lajos utca felújítási munkálatai során a 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es autóbuszjáratokat a Szent Imre teret követően ideiglenesen a II. Rákóczi Ferenc út-Ady Endre út nyomvonalára terelték. A BKK Zrt. a munkálatok befejeztével ezt az útvonalat kívánta véglegesíteni. A társaság álláspontja szerint az eredeti útvonal visszaállítására azért nem volt lehetőség, mert a felújítás után a szűk keresztmetszet miatt a Vermes Miklós utcáról a Kossuth Lajos utcára nagy ívben balra kanyarodás csak „komolyabb” építési munkálatokkal lehetett volna megvalósítani. (tovább…)

160 éve született Weiss Manfréd

2017. április 11. kedd

 

Csepel.hu

wmkoszoruzas

2017. április 11-én, Weiss Manfréd születésének 160. évfordulóján a tiszteletére állított emlékműnél koszorút helyezett el Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint dr. Szeles Gábor jegyző. A Magyar Országgyűlés nevében pedig Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnökének munkatársa koszorúzott.

A gyáróriás emlékére a csepeli önkormányzat 2010-ben állíttatta a dombornyomott emlékművet a Szigetcsúcsnál, valamint a kerület jelmondatának megalkotásakor is tisztelegtek munkássága és elévülhetetlen érdemei előtt: „Csepel – Árpád földje, a magyar ipar bölcsője”.

Csepel.hu

 

A Csepeli Piac ünnepi nyitvatartása

2017. április 11. kedd

Városgazda, Mr.Gabee, Csepel.info

Az élet ára – dokumentumfilm a Weiss családról

2017. április 11. kedd

Csepel.hu

azeletara4

Mi lehet egy élet ára? Az, hogy egy szép napon a család összes vagyona odavész, mert csak így menthetik meg az életüket. Röviden így summázható a Weiss Manfréd családról szóló dokumentumfilm lényege, amelynek rendezője Katona Zsuzsa, producere Nyeste Péter. A filmet a Királyerdei Művelődési Házban vetítették le április 10-én. Az eseményen megjelent Ábel Attila alpolgármester és Kontur Pál, Csepel díszpolgára. A film elkészítését a csepeli önkormányzat is támogatta.  

Molnár Krisztián, a Királyerdei Művelődési Ház intézményvezetője köszöntötte a közönséget, aki Csepel történetének vonatkozásában maga is hozzájárult a film elkészítéséhez. A Weiss család élete 1892-től, a gyár alapításának évétől összeforrt Csepel történetével. A film külön aktualitását az adta, hogy Weiss Manfréd éppen 160 éve született április 11-én. (tovább…)

Ekkorát kamuzott a csepeli politikus

2017. április 10. hétfő

Csepel.info

Szenteczky_Janos01

Botkához hasonlóan szereti a luxust, és a vagyonnyilatkozata is bűzlik

Szenteczky Jánost a csepeli önkormányzat testületi ülésén kérték számon az általa elkövetett egyik köztörvényes bűncselekmény miatt. A fővárosi MSZP alelnöke, pártjának csepeli országgyűlési jelöltje erre megpróbálta a polgármestert támadni. Azt állította, hogy az őt elmarasztaló bírósági döntés nem végleges, mert felülvizsgálati kérelmet adott be. Lapunk azonban kiderítette, hogy Szenteczky átverte a hallgatóságot. Nem adott be semmilyen kérelmet. Hozzászólásából ráadásul más sem volt igaz.

Az MSZP csepeli elnöke és frakcióvezetője különböző indokokkal kerülte az önkormányzati munkát az elmúlt hónapokban, mióta kiderült, hogy a bíróság aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen is elítélte. A politikus a március végi testületi ülésre csak azért ment be, mert akkor próbálta ki az országgyűlési választásokra összeállított sajtós kampánycsapatát. A számonkérést azonban nem úszta meg. (tovább…)

Idén is: Csepeli Retró Majális

2017. április 7. péntek

Csepel.hu

majalis

Csepeli Retró Majális május 1-jén 10 és 20 óra között a Királyerdei Művelődési Házban

Programok:

(tovább…)

Hoppá: Csepel láthatóan egyre jobb hely :-)

2017. április 6. csütörtök

Csepel.info

csaladbarat_index

Az Otthontérkép alapján Csepel a legjobb dél-pesti kerületek egyike

A legprofibb fiatalok soha nem felejtik el megnézni az Otthontérkép adatait, amikor belevágnak egy új lakás vagy albérlet keresésébe. Márpedig ebben Csepel egyre ígéretesebb hely. A családbarát-indexben már megelőzzük Budafokot, Pesterzsébetet és Soroksárt – miközben budapesti összehasonlításban itt még mindig olcsó az albérleti díj és a lakásvásárlás.

Nem volt ez mindig így. 2010 előtt a ferencvárosi putritelepek felszámolásakor a nem kívánatos lakókat még ide, Budapest akkor legelhanyagoltabb kerületébe költöztették. (tovább…)