‘Önkormányzat’ kategória archívum

Üléseztek a képviselők: az ellenzék is támogatta Németh Szilárd kérését

2020. szeptember 28. hétfő

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat szeptemberi képviselő-testületi ülésén döntés született arról, hogy két részre választják a Kis-Duna parti birkózócsarnoknak helyt adó önkormányzati telket. A javaslatot a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kérésére, az ellenzéki pártok támogatásával szavazták meg.

Döntés született a Napközis Tábor építésének folytatásáról is – ez az egyike azon fejlesztéseknek, amelyek a járvány miatt megakadtak. A képviselők megszavazták a zárt hulladéktároló konténerekről szóló programot, valamint kibővítették a pneumococcus baktérium elleni védőoltásra térítésmentesen jogosultak körét.

(tovább…)

Nagyot bukott a náci-szoci-liberális koalíció

2020. szeptember 28. hétfő

Magyar Nemzet

Újra Fidesz–KDNP-s polgármester állhat Mohács élén, miután a választópolgárok a vasárnapi időközi választáson Pávkovics Gábornak, a kormánypártok jelöltjének szavaztak bizalmat, a képviselő-testületben jobboldali többség lesz. A Fidesz–KDNP Karcagot megtartotta, az alföldi városban Szepesi Tibor lett az új polgármester.

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a mohácsi időközi polgármester-választást, Pávkovics Gábor a szavazatok csaknem hatvan százalékát szerezte meg. A polgári oldal jól szerepelt az egyéni választókerületekben is, így a képviselő-testületben a kormánypárti erők kétharmados többségben lesznek. (tovább…)

Kitálaltak a kispesti politikusok korrupciós- kábítószeres- és prostiügyeiről

2020. szeptember 26. szombat

Mandiner

A Hír TV műsorában elképesztő részleteket hallhattunk Lackner Csaba, Gajda Péter és Kránitz Krisztián közeli ismerősétől.

Egy évvel ezelőtt hozta nyilvánosságra a Hír TV és a Magyar Nemzet azokat a felvételeket, amelyeken Lackner Csaba, akkori szocialista önkormányzati kispesti képviselő arról beszél, hogyan lopták ki a kerületi pénzeket az önkormányzatból – írta a Hír TV. A kerületi lakosok ennek ellenére újraválasztották az őszi önkormányzati választásokon Gajda Péter polgármestert, és Lackner Csaba képviselőt is. (tovább…)

COVID-tesztelő autó a csepeli mentősöknek

2020. szeptember 25. péntek

Csepel.hu

Egy Ford személygépkocsit adományozott használatra a LeasePlan Hungária Zrt. flottakezelő vállalat a csepeli mentősöknek. A cég nemcsak üzemanyagtámogatást, hanem országos autópályamatricát is rendelkezésre bocsátott a mentőállomásnak. A gépjárművet Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa is megtekintették és megköszönték a felajánlást.

Behán László, a cég igazgatója által átadott autókat a COVID tesztek mintavételéhez történő kiszállásokra használják a mentőszolgálat munkatársai három hónapon keresztül, december 31-ig.

(tovább…)

Fordulat: megszavazta az ellenzék Németh Szilárd kérését

2020. szeptember 24. csütörtök

Csepel.info

Miután a Fidesz egyik képviselője koronavírusos lett, matematikailag nem maradt esély arra, hogy – Németh Szilárd kérésére – döntsön a csepeli birkózó csarnok telekmegosztásáról a kerület önkormányzatának képviselő testülete.

Meghökkentő módon, ellenzéki javaslatra, ellenzéki támogatással, az eredeti javaslattól kissé eltérően, ám éppen Németh Szilárd kérésének megfelelő tartalommal szavazták meg végül a határozati javaslatot – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Elképesztő, amit a csepeli momentumos tett

2020. szeptember 24. csütörtök

Csepel.info

“Szintet léptünk az obstrukcióban” – ezzel kommentálta Dukán András Ferenc, a csepeli Momentum politikusa, hogy koronavírusos lett az egyik fideszes képviselő, és ezért társai nem tudtak jelen lenni a pénzügyi bizottság ülésén.

A fideszes képviselő kedden este betegedett le, a koronavírus-tesztje pedig szerdán délután lett pozitív, nem sokkal a pénzügyi bizottság ülése előtt. Mivel a Fidesz frakció tagjai négy nappal korábban érintkeztek a koronavírusos képviselővel, a polgármester arra kérte a frakció tagjait, hogy a biztonság kedvéért valamennyien végezzenek el koronavírus tesztet, nehogy bármelyikük fertőző legyen. A történtekről – a képviselő nevének említése nélkül – tájékoztatták Dukán András Ferencet, az önkormányzat pénzügyi bizottságának vezetőjét. (tovább…)

Ingyenes gyümölcsfa akció Csepelen!

2020. szeptember 24. csütörtök

csepel.hu

 

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le.

csepel.hu

Itt az ősz, Csepelen már ültetik az árvácskákat

2020. szeptember 23. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Árvácskákat ültetnek az egynyári virágok helyére a Városgazda munkatársai – adta hírül a Csepeli Hírmondó.

Jelentősen megváltoztak a közterületek az elmúlt tíz évben. 2010-ben még a Szent Imre tér volt az egyetlen ápolt közpark Csepelen. Azóta azonban a kerület számos pontján, és nem pusztán a városközpontban alakítottak ki új virágágyásokat a Városgazda munkatársai.

Védőmaszk adomány Csepelnek

2020. szeptember 23. szerda

csepel.hu

Összesen 1000 darab maszkot adományozott kerületünknek a csepeli székhellyel rendelkező VT Logistic Kft. A védőfelszereléseket Morovik Attila alpolgármester vette át a cég egyik ügyvezetőjétől, megköszönve a felajánlást.  

(tovább…)

Figyelem: változik a 152-es és a 71-es buszok útvonala!

2020. szeptember 23. szerda

Csepeli Hírondó

A tervek szerint október elsejétől tesztjelleggel összekötik a 152-es és a 71-es buszjáratok útvonalát, és kétirányú körjáratot alakítanak ki. A tesztüzem alatt tapasztalatokat gyűjtenek a szakemberek, az önkormányzat pedig a lakosok véleményét kéri ki.

A módosítást a csepeli önkormányzat tavalyi beruházása tette lehetővé: ekkora kerület önerőből és kormányzati támogatásból megépítette a Királyerdő utat. A szakemberek szerint a járatok összekapcsolásával Csepelen belül harántirányú kapcsolat jöhet létre, így például a Kis-Duna-part térsége közvetlenül elérhetővé válik, többek között a Szent László utcai lakótelep térségéből is. (tovább…)