‘Önkormányzat’ kategória archívum

Darth Vader Csepelen: pedig csak egy buszmegállót festenek ki

2024. május 24. péntek

Csepel.info

A Németh Szilárdhoz kapcsolódó mémoldal a gonosz birodalmának mesterkedését látja abban, hogy a csepelieké maradt a Kis-Duna-part, nem épülhetnek lakóparkok és szállodák

Hamarosan készen lesz a Rákóczi Kert előtti buszmegálló festése. Az utazók, leginkább a gyerekek örömére bő tíz éve építi és festi az önkormányzat csepeli buszmegállókat. Ez a falfestmény mégis elemi erejű dühöt váltott ki Németh Szilárdból. Akkorát, hogy a rezsibiztos mémoldalán Darth Vaderrel ábrázolják a polgármestert.

A csepeli Kis-Duna-partra a 2010 előtti években haszontalan, ám értékes ingatlanvagyonként tekintett az akkori fővárosi és csepeli önkormányzat. Ezért a két önkormányzat befektetőknek adott el egy-egy partszakaszt. Az egykori Napközis Tábor helyére hatalmas, hat épületből és hat szintből álló, fallal körülvett “luxuslakópartot” terveztek. A Kis-Duna öböl mellé egy szintén hatszintes wellness hotel komplexum épült volna – ha teljesül az akkori, baloldali vezetés álma. (tovább…)

Nyitva a strand! – kedvezmények nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Strandfürdő május 19-én nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. A szokásos tavaszi nagytakarításon kívül az elmúlt hetekben karbantartási munkák is zajlottak: tisztasági festést és térkövezést végeztek, vízkőmentesítették a medencéket, valamint több új információs táblát helyeztek ki. A gyermekmedence burkolatának teljes fugázására is sor került.

Új napvitorlákat helyeztek ki a gyermekmedence és az élményelemek fölé. A fenntartási munkálatok során a gépházban található vízkezelő berendezések modernizálása, korszerűsítése is megtörtént. A locsolórendszer üzemeltetését gazdaságosabbá tették. Ugyanakkor új vendéglátó egységeket alakítottak ki, így több büfé kínálatából választhatnak a vendégek. A strandfürdő a közelmúltban egy új medencelifttel is bővült. A berendezés lehetővé teszi a mozgássérültek számára, hogy könnyedén és biztonságosan jussanak be a medencébe. A stand jelenleg előszezoni árakkal dolgozik, a csúszdák főszezonban, június 17-től működnek majd. (tovább…)

Helyi sportklubokat támogat az önkormányzat

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Sportsziget Program keretében idén is meghirdette az önkormányzat a kerületi sportklubok támogatását célzó sportpályázatot. A pályázat eredményeként 16 csepeli sportegyesület részesült összesen több mint 11 millió forint támogatásban.

A támogatási megállapodásokat tegnap délután ünnepélyes keretek között írták alá az egyesületekkel polgármesteri hivatalban. (tovább…)

Négy éve került alapítványi magántulajdonba a Csepel SC

2024. május 23. csütörtök

Négy éve szerezte meg Németh Szilárd által gründolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia a Csepel SC-t, valamint annak ingatlanjait, köztük a Béke téri sporttelepet.

Az ingatlanokra sokáig az önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom volt életben, azonban a rezsibiztos gondoskodott róla, hogy kiemelt kormányzati beruházásra minősítsék át a teljes ingatlanállományt. (tovább…)

Nepomuki Szent Jánosra emlékeztek

2024. május 16. csütörtök

Csepel.hu

Ma délelőtt Nepomuki Szent János vértanúságára emlékeztek az önkormányzat elöljárói. Liturgikus emléknapján az emlékezés virágait és mécseseit helyezte el a Szent Imre téri szobornál Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila, Pákozdi József alpolgármesterek, Tóth Sándor önkormányzati képviselő és dr. Vincze Anikó jegyző. A szobor egyben egyike a főváros legrégebbi köztéri alkotásának.

Nepomuki Szent Jánost a folyók, hidak, vízimolnárok, hajósok, halászok védőszentjeként, a gyónási titok mártírjaként tartják számon, árvizek idején is hozzá fohászkodtak. (tovább…)

Megújult a Mesevilág Bölcsőde udvara

2024. május 16. csütörtök

Csepel.hu

Átadták a Mesevilág Bölcsőde új udvarát, amely a Csepeli Gyermeksziget Program részeként, önkormányzati forrásból újulhatott meg.

Borbély Lénárd polgármester az ünnepélyes átadón elmondta, miután több szülői megkeresést kapott, hogy a bölcsőde udvara nem biztonságos és a játékok nem megfelelőek, az önkormányzat úgy döntött, a Csepeli Gyermeksziget Program keretében megújítják az intézmény kertjét. (tovább…)

A csepeli önkormányzat egy Csepel Kerékpárt ajándékozott a zágrábi Liszt Intézetnek

2024. május 15. szerda

Csepel.hu

A zágrábi Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ idén januárban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját és ezen alkalomból egy Csepel kerékpárral lepte meg a polgármester az intézet dolgozóit. A biciklit dr. Mladenovics Anna, a Központ igazgatója vette át Borbély Lénárdtól.

Az igazgatóasszony megköszönte az ajándékot az önkormányzatnak, amellyel elmondása szerint hosszú évek óta kiváló kapcsolattal rendelkeznek. „Őszintén mondhatom, a kerékpár a legjobb helyre került. Még korábban Fiuméba szerettünk volna magyar napokat szervezni, ami nem valósulhatott volna meg Csepel nélkül. Ezt szerettük volna megismételni, ennek kapcsán pedig úgy gondoltunk, hogy Csepelnek vannak olyan értékei, amit Zágrábban is bemutathatunk. Tavaly Csepel egy rendkívül színvonalas programmal mutatta meg kultúráját, múltját. Megtudhattuk azt is, hogy milyen vendégszeretők a csepeliek. Hogy a megélt, közös élmények ne merüljenek feledésbe, úgy gondoltunk, hogy az intézetben szeretnénk elhelyezni egy Csepel kerékpárt, amit majd mindenki megcsodálhat.” (tovább…)

A hárosiak attól tartanak, hogy idegeneket telepítenek hozzájuk

2024. május 15. szerda

Csepel.info

Elterjedt Hároson a szóbeszéd, hogy Németh Szilárdék a választás megnyerése érdekében tömegesen telepítenek be idegeneket az egyébként is problémás területre. Állítólag Balogh Ernő áll emögött, mert nem ellenzi, hogy illegális munkásszállókként működjenek egyes hárosi ingatlanok. Erre a szóbeszéd szerint az a bizonyíték, hogy Balogh maga is két helyen indul jelöltként. Nem csak a Fidesz egyéni jelöltjeként, de egy roma szervezet budapesti jelöltjeként is – értesült a Csepel.info.

Utánajártunk, hogy mi lehet az igazság. (tovább…)

Németh Szilárd hátba szúrta a Fidesz főpolgármester-jelöltjét

2024. május 15. szerda

Csepel.info

Még a videó címe is ez lett: “Szentkirályi Alexandra apja taccsra teszi Sacit,a csepeli Nyugdíjas Ház vezetőjét”

Korábban a csepeli polgármester beszélt arról, hogy Németh Szilárd alvilági módszerekkel, többek között családtagokon keresztül támadja. Úgy tűnik, ezt már Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltje is tapasztalhatja.

Fiala János Németh Szilárddal és a csepeli polgármester-jelöltekkel is készített interjúkat, melyekben – időnként személyeskedésig fajulóan – jellemzően a csepeli polgármester bírálatára koncentráltak. Egy forrásunk szerint “Németh Szilárd akkor ad interjút, ha azt kérdezik tőle, amit előre leegyeztettek. Ezt pedig támogatásokkal érik el, ahol vagy az újságírót, vagy a műsorát, esetleg azt a konkrét televíziót támogatják.”
(tovább…)

Csepeli Szabó Bélára emlékeztek

2024. május 14. kedd

A 100 éve, 1924. május 14-én született Csepeli Szabó Bélára emlékeztett meg ma reggel az önkormányzat. Az író a kerület egyik legismertebb személyisége, a József Attila-díjas magyar költő, újságíró, Csepel Díszpolgára, aki a lehető legszebben írta le költeményeiben a magyar tájat, és benne Csepelt.

Éppen száz éve született Csepeli Szabó Béla, József Attila-díjas költő, író, újságíró. Iskolai tanulmányait Csepelen végezte. 1939-től a Weiss Manfréd Acél- és Fémművekben dolgozott szerszám- és géplakatosként, valamint vasgyári kifutófiúként. 1952-től a ELTE BTK magyar szakos hallgatója lett. Irodalmi pályája a gyárban indult. Az 1940-50-es években a Friss Újság, és a Szabad Ifjúság munkatársa, majd szabadúszó lett, rövid ideig a Magyar Újságírók Országos Szövetségének titkáraként is tevékenykedett. (tovább…)