‘Önkormányzat’ kategória archívum

CSEPEL DÍSZPOLGÁRA LETT HANTOS JENŐ ÉS TARLÓS ISTVÁN

2020. július 10. péntek

Gratulálunk!

Demokrata, Csepel.info

Csepel díszpolgára lett Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, valamint Hantos Jenő nyugalmazott lelkipásztor, a Csepeli Lelkészi Kör megalapítója – közölte a XXI. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: Tarlós István két cikluson át tartó vezetése alatt Budapest nem csupán a budapestiek otthona volt, hanem valóban a nemzet fővárosává válhatott és a város történetének egyik legsikeresebb korszakát élhette meg. Tarlós István főpolgármesteri munkássága során „mindvégig szívén viselte” Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak.

(tovább…)

Vadkamerák az illegális szemétlerakók ellen

2020. július 10. péntek

csepel.hu

Az illegális szemétlerakások elleni küzdelem keretében újabb öt vadkamerát helyeznek el Csepel különféle pontjain, ahová jellemző módon rendszeresen borítanak le szemetet, lomokat.

A csepeli önkormányzat korábban már átadott a csepeli rendőrség számára öt vadkamerát, hogy lefüleljék, és eljárás alá vonják az illegális szemétlerakókat.

(tovább…)

Gázvezetékek cseréje kezdődik meg a Táncsics Mihály utcában

2020. július 10. péntek

csepel.hu

NKM Földházhálózati Kft. megbízásából a Colas-Alterra Zrt. gázvezeték felújítását kezdi meg a Táncsics Mihály utca Károli Gáspár utca-Deák Ferenc utca szakaszán, valamint a Táncsics Mihály utcával párhuzamos névtelen utcában.

A kivitelezés július 13-tól várhatóan augusztus 31-ig tart. A felújításra a gázvezeték kora és leromlott műszaki állapota miatt van szükség.

(tovább…)

Ezt kérik a csepeliek Karácsony Gergelytől

2020. július 10. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy „legyen valamennyi budapesti, így minden csepeli polgár főpolgármestere”. Kérik, hogy a főpolgármester ne vegye el a XXI. kerület joggal kért és betervezett fejlesztéseit csak azért, hogy más politikai vezetésű kerületeknek adja át azokat. A javaslatot csütörtökön este ellenzéki szavazatokkal fogadták el. Ellene senki nem szavazott, csak tartózkodás volt.

Csepel önkormányzata a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, konkrétan a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, Védgát utca, Szent László utca felújítását kéri a főpolgármestertől. Ezeket a felújításokat a koronavírus-járvány elleni intézkedésként csoportosította át más kerületekbe Karácsony Gergely. Arra, hogy a négy évre szóló negatív diszkrimináció mitől koronavírus-elleni védekezés, a főpolgármester nem adott magyarázatot.

(tovább…)

Karácsony megtagadta az állatok támogatását

2020. július 9. csütörtök

Magyar Nemzet

Egy kutya örökbefogadásának pillanata az Illatos úton: így nem kell elaltatni őket

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly júniusi kampányában még budapesti állatvédelmi charta létrehozását ígérte. Az érdekvédelmi szervezet azóta sem alakult meg, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnál (FÖRI) megkezdődött a tisztogatás. A vezetőt leváltották, a vezető állatorvost lefokozták, az összes szerződést felbontották, és az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (Dokta) is felmondták a szerződést.

A FÖRI nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította. A Magyar Nemzet úgy tudja: az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által között szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is. (tovább…)

Képviselő-testületi ülés lesz csütörtökön

2020. július 9. csütörtök

Mr.Gabee, CSepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2020. július 09-én csütörtökön 17.00 órai kezdettel testületi ülést tart a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében.

Napirendi pontok ide kattintva érhetők el.

Illegális szemetelés: Hej, de nehéz a csepeli mélyszegények élete!

2020. július 7. kedd

Nem fussa szemétdíjra

Csepel.info

Hell energiaitalt, Coca Colát és más különböző üdítőket isznak, a La Guna étteremből szállíttatják ki a napi betevőt azok a mélyszegények, akik a Vasas utcánál teszik ki utána a maradékot és a hulladékot – derül ki a helyszíni fotókból.

Az illegális szemétlerakás szempontjából Csepel egyik legkritikusabb pontja a Vasas utca – Védgát utca által határolt “Bermuda-háromszög”. A háromszög alakú telek a fővárosé: ide hordják ki a környező házakból a szemetet a “mélyszegénységben élő” helyiek, akiknek szemétdíjra sajnos már nem telik. Ezért a főváros szállítja el rendszeresen az ide lerakott kommunális hulladékot. Az itt élőket – a tisztességes, nem szemetelő családokat is – ugyanakkor joggal zavarja a bűz, ami rendszeresen elárasztja a környéket. A látványról nem is beszélve. (tovább…)

A pofátlanság teteje

2020. július 6. hétfő

Vélemény – Ábel Attila

Hétfőn egy bizottsági ülésen Erdősi Éva (MSZP) és Horváth Gyula (DK) felváltva próbálták bemagyarázni, hogy a lakásvásárlásban a szociális bérlőknek nyújtott mindennemű segítség voltaképpen hűtlen kezelés. Erdősi valahogy úgy fogalmazott, hogy “Btk-szintű” kedvezményt adni azoknak, akiknek nincs saját lakásuk.

Nos, először is: a magyar lakosság kb. kétharmada pont így jutott az első saját lakásához 1990 óta. Másodszor: az MSZP 2010 előtt kétharmados kedvezményt adott a csepeli bérlakások megvásárlásához. De nem annyira a szociális bérlőknek, hanem inkább azoknak a kivételezetteknek, akiknek előbb az önkormányzat pénzén felújították a lakásukat. Például egy 9 millió forint értékű lakást 2,1 millióért – közpénzből – felújítottak, átadták a bérlőnek (aki picit sem volt szociálisan rászoruló, és a legnagyobb titokban, “mutyiban” kapta a lakást, nem pályázaton), majd hat hónap múlva megvette a lakást 2,9 millióért. Ez után már csak be kellett seperni a 9 milliót a lakás eladásakor – ami 6 millió forint tiszta haszon. Megéri? Naná. (tovább…)

Semmelweis-díjat kapott a Tóth Ilona szakrendelő kardiológusa

2020. július 6. hétfő

Csepel.hu

Szakmai kitüntetéseket, miniszteri elismerő okleveleket adtak át Semmelweis nap alkalmából a Pesti Vigadóban. A díjakat Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár adta át.

Az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és gyógyítása terén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű munkája elismeréseként Semmelweis-díjat vehetett át Dr. Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. sz. belgyógyászati, kardiológiai osztályának osztályvezető főorvosa, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat kardiológusa.

(tovább…)

Gyászistentisztelettel emlékeztek a holokauszt áldozataira

2020. július 6. hétfő

Csepel.hu

A Budapesti Zsidó Hitközség Dél-Pesti Körzete az 1944-ben Soroksárról, Pesterzsébetről, Csepelről elhurcoltak emlékére közös mártír megemlékezést tartott a Nefelejcs utcai izraelita temetőben. A szertartást Totha Péter Joel főrabbi vezette.

Nyitóbeszédében Kerényiné Rippner Zsuzsa, a Dél-Pesti Körzet elnöke elmondta: Pesterzsébetről több mint 4500 embert, Csepelről 960 zsidó lakost, Soroksárról pedig 180 családot, mintegy 300 személyt hurcoltak el. Az Erzsébetiek a monori gyűjtőbe, a csepeliek és a Soroksáriak a budafoki gyűjtőtáborba kerültek, innen deportálták őket. A csepeliek közül mindössze hatvanan térhettek haza – tette hozzá.

(tovább…)