‘Önkormányzat’ kategória archívum

Fokozottan ellenőriznek a közteresek

2023. június 7. szerda

Csepel.hu

A Közterület-Felügyelet járőrei, valamint a XXI. kerületi rendőrkapitányság munkatársaival június hónapban fokozott ellenőrzéseket tartanak Csepel belvárosában a Karácsony Sándor, Petz Ferenc utcákban, illetve a Görgey Artúr és a Szent Imre tereken a közterületi szeszes ital fogyasztás visszaszorítása érdekében.

Az itt működő térfigyelő kamerákat is be fogják vetni a fokozott ellenőrzések során.

(tovább…)

Tájékoztató a Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. átköltözéséről

2023. június 7. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. a 1215 Budapest, Katona József u. 62-64. szám alatti, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. épületéből elköltözött.

Szakügyintézőink a 1211 Budapest, Kossuth Lajos utca 80. szám alatt található, újonnan kialakított ügyfélszolgálati iroda helyszínén változatlanul fogadják az ügyfeleiket.

(tovább…)

A lenyugvó Nap ereje: a csepeli MSZP megválasztotta képviselőjelöltjeit

2023. június 5. hétfő

Csepel.info

A pártiroda legfőbb dísze, a tömeggyilkos Che Guevara szigorú tekintete alatt választották meg hétfőn az MSZP csepeli polgármester- és képviselő-jelöltjeit. Azt nem tudni, hogy ők kicsodák, mert ilyesmit a párt nem közölt. Információink szerint azonban néhány fontos személy már régóta ki volt jelölve, hetvenöt év felett pedig mindenki automatikusan jelölt lett, már aki bevállalta.

A közös fotón így – többek között – hat olyan politikus is szerepel, aki a szó szerint lopásba és gyilkosságba fulladt 2010 előtti MSZP-s önkormányzati vezetéshez és az akkori testülethez tartozott. Egy ember hiányzik a képekről, a hűtlen kezelés miatt jogerősen elítélt Szenteczky János. Ennek okát egyelőre mi sem tudjuk. Lehet, hogy csak beteg volt, de persze az is, hogy “szakértelmét” máshol kamatoztatja. (tovább…)

A trianoni tragédiára emlékeztek

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az önkormányzat számos rendezvénnyel emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról és annak tragikus következményeiről.

Az Összetartozás Háza – Trianon Emlékkiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel várta az érdeklődőket. Tarcsa Tímea szakszerű, informatív előadását Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművész egészítette ki élvezetes, lebilincselő stílusával. A kárpátaljai születésű színművész megosztotta a közönséggel, milyen hatással volt családjára a trianoni döntés. Kitért arra is, hogy ő Magyarországon most dezertőrnek minősül, hiszen a katonai behívót a Beregszászi Színház minden művésze megkapta. A több mint egy órás tárlatvezetést mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel. (tovább…)

Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.   (tovább…)

Lakossági fórum a Kertvárosban és a Királymajorban élők javaslataiért

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a fórum elején felsorolta azokat az intézményi felújításokat és beruházásokat, amelyek az elmúlt években a Gyermeksziget Program keretein belül valósultak meg.

Megújult az Egyesített Bölcsőde, a Hétszínvirág Óvoda, a Gyermeksziget Óvoda és a Kádár Kata óvoda udvara, az oktatási intézmények közül pedig a Mátyás Király Általános Iskola és a Katona József Általános Iskola. Megjegyezte, a koronavírus-járvány óta robbanásszerűen megnőtt a gyermekszületések száma, így a bölcsődei férőhelyek teljesen be vannak töltve.

(tovább…)

Társasjátékok éjszakája Csepelen

2023. június 5. hétfő

Csepel.hu

Idén először Csepelen is megrendezték a különleges programot, amelynek a Rákóczi Kert-Családok Parkja adott otthon.

A legkitartóbb csapatot, amelyik a kezdettől éjjel kettőig kitartott külön játékkal is díjazták.

(tovább…)

Bozsik Fesztivál az óvodásoknak

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

Idén második alkalommal, 11 helyszínen zajlottak a versenyek, amelyek 18 óvodából 28 sportcsoportja vett részt. A csapatok 12-15 fővel indultak.

Az egyes állomásokon labdás ügyességi játékokban, fogócskában, kapura lövésben és különböző akadályversenyekben mérkőztek meg a gyerekek. A végén mindenkit oklevéllel és ajándékkal jutalmaztak.

(tovább…)

Hatvan éves HÉV-vel népszerűsíteni az atlétikai stadiont és a világbajnokságot: jó ötlet ez?

2023. június 2. péntek

Csepel.info

Csepelen is sokan várják az augusztusban megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokságot. Ám Németh Szilárdnak úgy sikerült “népszerűsítenie” a lenyűgöző méretű, vadonatúj stadiont és a versenyt, hogy azzal csak dühöt váltott ki a csepeliek többségéből. Nem kellett hozzá más, mint Németh Szilárd fotója saját magáról, az atlétikai stadionról, és a mellette felbukkanó, múzeumba való HÉV-szerelvényről. 

Evett birkafejet, mászott villanyoszlopra, számtalan nevetséges jelenettel örvendeztette meg ellentáborát, ám most páros lábbal szállt bele a csepeliekbe Németh Szilárd. Az atlétikai világbajnokságért “cserében” ugyanis rengeteg rég várt fejlesztést ígértek Csepelnek. Volt itt minden: új hidak, új HÉV, új park, új kerékpárút. Ám ebből alig valósul meg valami, és azok sem a legfontosabb, legrégebben várt fejlesztések. (tovább…)

Elsősegély szimulációs oktatás után újraélesztéshez szükséges eszközöket kaptak a közteresek

2023. június 2. péntek

Csepel.hu

A nyár beköszöntével újabb feladattal birkóztak meg a csepeli közteresek. Az állomány járőrei elsősegély szimulációs oktatáson vettek részt tegnap, értesült portálunk.

Az oktatást Liktor Lajos mentőtiszt, egyetemi szakoktató tartotta. Az oktatás során a járőrök az újraélesztés folyamatait gyakorolták és a kórházon kívüli baleseti, traumatológiai elsősegélynyújtás alapelvein nyugvó traumatológiai elsősegélynyújtást sajátították el.   (tovább…)