‘Önkormányzat’ kategória archívum

Borbély Lénárd a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul az önkormányzati választáson

2023. december 6. szerda

Csepel.hu

Hivatalosan is bejelentette indulását a jövő évi önkormányzati választásokon Csepel polgármestere, Borbély Lénárd. A polgármester december 5-ei sajtótájékoztatón mutatta be azokat az egyéni képviselőjelölteket, akikkel együtt vág neki a 2024-es választásnak.

Borbély Lénárd pártfüggetlenként indul, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben. (tovább…)

Jótékonysági adomány a rászorulónak

2023. december 6. szerda

Csepel.hu

A kilencedik alkalommal megrendezett Szent Erzsébet Jótékonysági Bál bevételét jótékony célra fordítják.

A belépő- és támogatói jegyek árából befolyt 2,4 millió forint összegű adományt december 5-én adta át Borbély Lénárd polgármester a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának és a Csepeli Történelmi Egyházak Lelkészi Körének.

(tovább…)

HVG: Csepelen Németh Szilárd hozhatja el az ellenzék győzelmét

2023. december 4. hétfő

HVG, Csepel.info

Csak a zöld az igen szavazat: a csepeli Fidesz frakció látványosan együttműködik a DK-val, a Momentummal és az MSZP-vel azért, hogy ellehetetlenítse az önkormányzat működését

A pártok közvélemény-kutatói szerint kimondottan népszerű Borbély Lénárd csepeli polgármester. Emiatt nehéz lesz segítség nélkül leváltani. Ahogy azonban korábban a 444 és a Telex is írt a csepeli helyzetről, Németh Szilárdnak köszönhetően mégsem lehetetlen ez a feladat. “Sok szavazatot elvehet tőle a kormánypárt új jelöltje, így az ellenzék arra számít, hogy nevető harmadikként bemasírozhat. Kérdés, hogy DK-s vagy momentumos jelölt lesz-e az emberük” – fogalmaz a balliberális HVG hetilap elemző cikke. 

A csepeli önkormányzat ülésein több mint harminc alkalommal szavazott együtt a DK-Momentum-MSZP a csepeli Fidesz frakciójával. Jelenleg minden lehetséges módon próbálják ellehetetleníteni a kerület működőképességét. A november 30-i ülésen is ilyen arányban, vagyis DK-Momentum-Fidesz-MSZP-s minősített többséggel utasították el azokat az előterjesztéseket, melyek a költségvetést bevételi oldalról érintették. Azt pedig mindenki tudja, hogy bevételek nélkül kiadások sem lehetségesek. (tovább…)

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

2023. december 4. hétfő

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalban 2023. december 18-tól 2024. január 5-ig igazgatási szünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

(tovább…)

A hősökre emlékeztek

2023. december 4. hétfő

Csepel.hu

Hetvenkilenc évvel ezelőtt csepeliek ezrei álltak ki Csepel kiürítése ellen.

A kiürítési parancsot az akkori főjegyző, dr. Koncz János november 30-án, szóban kapta a nyilasoktól. A parancsot viszont megtagadta, amiért letartóztatták. Közben december 4-én Csepelen több ezren gyűltek össze a községháza előtt a parancs végrehajtása ellen, amit a tömeg hatására visszavontak.

(tovább…)

Karácsonyra hangoló programot szerveztek a Rákóczi Kertben

2023. december 4. hétfő

Csepel.hu

Az ünnepi készülődés jegyében a programra regisztráló családok többek között bejglit süthettek, mézeskalácsot díszíthettek, adventi koszorút, karácsonyfadíszeket és vegán édességeket is készíthettek.

A gyerekek és szüleik a kreatív foglalkozások mellett, közös játékokban is részt vettek. A Rákóczi Kert a belépőjegyek árából befolyt összeg egy részét az Agenor Civil Állatvédő Egyesületnek ajánlotta fel.

(tovább…)

Fogyatékkal élők találkozója az ÁMK-ban

2023. december 3. vasárnap

Csepel.hu

A hagyományokhoz hűen és a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában jó hangulatú eseményt rendeztek, melyen több száz érintett vett részt.

A találkozó vendéglátója Borbély Lénárd polgármester, háziasszonya Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnöke volt.

(tovább…)

Ünnepi készülődés Csepelen

2023. december 1. péntek

Csepel.hu

Advent első vasárnapja előtt Csepel karácsonyfáját idén is felállította és feldíszítette az önkormányzat a Szent Imre téren.

Hagyományosan a fenyőfadíszítésre ebben az évben is a kerületi óvodások közreműködésével, Borbély Lénárd polgármesterrel közösen került sor, aki megköszönte a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Zsongás Tagóvoda óvodásainak és óvodapedagógusainak az ünnepi műsort.

(tovább…)

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Egynapos sebészeti részleg Csepelen

2023. november 28. kedd

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között átadták az egynapos sebészeti részleget a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épületében november 28-án.

Az eseményen többek között részt vett Borbély Lénárd polgármester, Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős helyettes államtitkára  és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

(tovább…)