‘Önkormányzat’ kategória archívum

30 éves a Csepeli Hímző Kör

2022. december 3. szombat

Csepel.hu

Örökség és küldetés címmel nyílt jubileumi kiállítás a Csepeli Hímző Kör munkáiból a Szabó Magda Közösségi Térben. A tárlaton a hímzés és a csipkekészítés gazdag motívumvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók. A kiállítást Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, a hímzés a magyar kultúra fontos része, és ez a kultúra képes összetartani a kárpátmedencei magyarokat.

A kiállított szőttesek is mutatják, hogy hiába vagyunk országhatárokkal szétválasztva, mégiscsak összetartozunk. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan kerületnek lehetek a polgármestere, mely egy ilyen értékes közöséggel gazdagodott harminc évvel ezelőtt. Hála és köszönet, mindazoknak, akik életben tartották ezt a kört és ezt a szép hagyományt” –fogalmazott.
(tovább…)

Megnyílt a Csepeli Jégpark

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. 

November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion – a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai – fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.
(tovább…)

Felhívás a kerületi ebtartók, ebtulajdonosok felé kötelező adatszolgáltatásra

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

 

Tisztelt csepeli ebtartók, ebtulajdonosok!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Tájékoztatjuk az ebtartókat és ebtulajdonosokat, hogy fenti törvényi kötelezettségének eleget téve Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2022. évben ismét ebösszeírást kíván kezdeményezni a lakosság részvételével.

(tovább…)

Elismeréseket adtak át a főváros napján

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

Budapest egyesítésének 149. évfordulóján, a főváros napján idén is elismeréseket adtak át az Új Városháza dísztermében.

Budapestért-díjat vehetett át dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója és Rizmajer József vállalkozó, a Rizmajer Kézműves Sörfőzde alapító tulajdonosa. Dr. Barna Sándor emlékéremben részesült Zsarnóczki László, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának alezredese, a rendészeti osztály vezetője. Kiemelkedő sportteljesítménye elismeréseként pedig Papp László Budapest-Sport – díjat kapott Nagybányai-Nagy Anna sportlövő. Velük beszélgettünk.

(tovább…)

Lakhatási támogatás: kik jogosultak?

2022. december 1. csütörtök

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester javaslatára  a képviselő-testület elfogadta a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló rendelet módosítását.

Ennek értelmében a lakhatási támogatás összege a jelenlegi havi ötezer forintról tizenötezer forintra emelkedik. Kik jogosultak a támogatás igénybevételére és hogyan kell azt kérelmezni? Tamás Juditot, a Családtámogatási Iroda vezetőjét kérdeztük.
(tovább…)

Nekem továbbra is Csepel az első! – Drámai bejelentést tett Csepel polgármestere

2022. december 1. csütörtök

Csepel.info

Fotó: Ábel Attila alpolgármester

Szerdán ismét összeállt az a furcsa koalíció Borbély Lénárd csepeli polgármester ellen, ami az elmúlt másfél évben 16 alkalommal szavazott együtt.

Szerdán este a kilencből öt fideszes képviselő szavazott az ellenzéki pártokkal. Döntéseik következtében hamarosan leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, és több száz ember munkahelye kerül veszélybe. Emellett ellehetetlenülhet a csepeli önkormányzat működése is. Borbély Lénárd polgármester csütörtökön reggel emiatt drámai közleményt fogalmazott meg, amit az alábbiakban idézünk:

(tovább…)

Rendkívüli testületi ülés november 30-án

2022. november 30. szerda
Csepel.hu
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. november 30-án (szerda) 18.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).
 Részletes napirendi pontok itt.

(tovább…)

Tegyél jót és tedd szebbé a gyermekek karácsonyát

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

A Rákóczi Kert november utolsó szombatján kreatív karácsonyra hangoló programot szervezett, melynek keretében rászoruló gyermekek neve és kívánsága került egy-egy díszes dobozba, majd a park karácsonyfájára.

A Rákóczi Kert és a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának ünnepi összefogása révén idén ötven gyermek karácsonyát teszik emlékezetessé.
(tovább…)

Borbély Lénárd: Karácsony Gergely Csepelt is bünteti, amin változtatni kell

2022. november 28. hétfő

Hír TV

A Fidesznek külvárosi főpolgármester jelöltje kell, hogy legyen – erről Kubatov Gábor beszélt nemrég. A Fidesz alelnöke Csepel kormánypárti polgármesterére gondolhatott.

Borbély Lénárd híradónknak elmondta: Karácsony Gergely Csepelt is bünteti, amin változtatni kell. Borbély Lénárd szerint a főpolgármester nemcsak Csepelt, de az összes jobboldali vezetésű kerületet háttérbe szorítja. A XXI. kerületi városvezető megerősítette, hogy Karácsony Gergely a covid járvány ideje alatt egyetlen fejlesztési tervet sem osztott meg a főváros jobboldali polgármestereivel. Videó itt.

 

Fellobbant az adventi gyertya első lángja Csepelen

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján fellobbant az első gyertyaláng a Szent Imre téren felállított betlehemi jászolnál.

A hitet szimbolizáló gyertyát Borbély Lénárd polgármester gyújtotta meg.
(tovább…)