‘Önkormányzat’ kategória archívum

Augusztus 20-át ünnepelték a csepeliek a Daru-dombon

2017. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

A hagyományoknak megfelelően a Daru-dombon emlékeztek a csepeliek államalapításunk nemzeti ünnepére augusztus 20-án. Pontosan délben megtörtént az új kenyér szentelése és megszegése, majd több tucat cipót osztottak ki a jelentkezőknek.

A kenyeret Borbély Lénárd polgármester szegte meg Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő jelenlétében. Németh Szilárd ünnepi beszédében azt emelte ki, hogy minden előttünk járó nemzedéket próbára tett a történelem, és ez most sincsen másképpen. Az egész napos programsorozatot a Csepeli Városkép Kft. rendezte a csepeli önkormányzat támogatásával.

(tovább…)

Liberális demokrácia: az önkormányzat döntött, melegbárt kell nyitniuk a lakóknak

2017. augusztus 5. szombat

Mandiner

Tíz melegbárt vesztett el 2006 óta a londoni Tower Hamlets kerület, ezért a helyi tanács melegbár nyitására kötelezte a lakóház kivitelezőit.

Egy újépítésű londoni lakóház kivitelezőjének a helyi tanács képviselői kikötötték: az új ingatlaban mindenképpen nyitni kell egy melegbárt – írja a Daily Mail. 

(tovább…)

2017. augusztus 3. csütörtök

Csepel.hu

Kedves Véradó,

Várjuk véradásra 2017. augusztus 4-én (pénteken) a Csepel Plázában, 14.00 és 18.00 között.
Címe: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc utca 156-170.

(tovább…)

„Mi vagyunk a végvárak”

2017. augusztus 3. csütörtök

Magyar Hírlap

bl

Borbély Lénárd: A főváros világszínvonalú várossá lett, ezt rengeteg eredmény bizonyítja, csak Csepelen az idén egymilliárd forintnyi támogatást adunk fejlesztésekre.

Budapest politikailag sokszínű, különleges város, és többségében semmiképp sem liberális – mondta a lapunknak adott interjúban Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, aki a saját kerületét ebből a szempontból állatorvosi lónak tartja. Beszélt arról is, hogy Németh Szilárddal, a kerület korábbi polgármesterével, a Fidesz alelnökével a lehető legjobb viszonyban van. (tovább…)

Ingyenes családi hajókirándulás

2017. augusztus 3. csütörtök

Hírmondó, Csepel.info, Mr.Gabee

Budapest XXI. kerület önkormányzata három órás ingyenes családi hajókirándulást szervez 2017. augusztus 27-ére 

Csepeli lakcímkártyával rendelkező családok jelentkezését várják két felnőtt kíséretében (szülők, illetve szülő és nagyszülő), 4 és 12 év közötti gyerekekkel. A férőhelyek száma erősen korlátozott, így akik az augusztusi hajókiránduláson nem vehetnek részt, előnyt élveznek majd a következő családi programon.

  • Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 15.
  • Jelentkezni lehet a 06-70/439-7769-es telefonszámon.

Igazgatási szünet a csepeli önkormányzatban

2017. augusztus 3. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalában (Szent Imre tér 10., Ügyfélszolgálat, Petz F. u. 1-3., Városrendezési, Főépítészi és Városépítési Iroda Kossuth L. u. 65.) 2017. július 31-től 2017. augusztus 18-ig Igazgatási szünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Az anyakönyvi hivatal munkanapokon 8-12 óráig ügyeleti rendszerben működik, ügyintézés csak haláleset anyakövezése tárgyában van.
Legközelebbi ügyfélfogadás ideje: 2017. augusztus 21. hétfői munkarend szerint.

dr. Szeles Gábor sk. jegyző

A legmagasabb hőségriasztás lesz érvényben keddtől – tartós marad a meleg

2017. július 31. hétfő

Csepel.hu

Augusztus 1-től augusztus 4. éjfélig a legmagasabb, harmadik szintű hőségriasztás lesz érvényben az országban, ezt rendelt el az EMMI  országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára.

(tovább…)

Családi programok augusztus 20-án a Daru-dombnál

2017. július 31. hétfő

Csepel.hu

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT

AUGUSZTUS 20.

 

EGÉSZ NAPOS CSALÁDI PROGRAM A DARU-DOMBON

(tovább…)

Jól szórakoztak a gyerekek – Körhinta, kishajó, szörf szimulátor a mini vidámparkban

2017. július 30. vasárnap

Csepel.hu

Ismét sok család választotta kikapcsolásul a mini vidámparkot a Csepeli Szurkolói Arénában július utolsó hétvégéjén. Az ingyenesen kipróbálható játékok vidám perceket szereztek a kicsiknek és nagyoknak.

A gyerekek legjobban a négypályás bungeen a szabadesést élvezték, a szörf szimulátoron kipróbálták az egyensúlyozást, az óriáscsúszdánál a gyors lesiklás élményét élték át. A kézzel hajtható kishajó hűsítő élményt adott a nyári melegben, a megunhatatlan körhinta és kisvasút az apróságok kedvence volt az önkormányzat által támogatott Csepeli Városkép szervezte rendezvényen.

(tovább…)

Lendületben a csepeli sportélet – Laurencz Lászlóról nevezik el az új kézilabda csarnokot

2017. július 28. péntek

Csepel.hu

A most felújítás alatt álló Csepeli Általános Művelődési Központ tornacsarnoka mellett épül meg az az új kézilabda csarnok, amelyet Laurencz László kézilabda mesteredzőről, volt női szövetségi kapitányról neveznek el. A Csepel Diáksport Egyesülettel közös beruházás a csepeli önkormányzat támogatásával és a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s pályázatának hozzájárulásával valósul meg.

Az egyesület névadó ünnepséget szervezett pénteken a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban Laci bácsi 83. születésnapjára, melyet július 29-én ünnepel. A kiváló sportolót, Csepel díszpolgárát Borbély Lénárd polgármester és Kalmár Zsolt egyesületi elnök köszöntötték.

(tovább…)