‘Önkormányzat’ kategória archívum

Ingyenes napi egyszeri főétkezést biztosít az önkormányzat rászoruló gyerekeknek a szünidőre

2022. július 1. péntek
Csepel.hu

Csepeli nyári szünidei gyermekétkeztetés

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2012. (III.27.) önkormányzati rendelete a személyes a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról 23/A. § (4) pontja alapján déli meleg főétkezésnek megfelelő étkezést biztosít ingyenesen 2022 augusztus 31. napjáig azon gyermekek részére, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek.

 

(tovább…)

Borbély Lénárd: Csepel sportéletében békére van szükség

2022. július 1. péntek

Csepel.hu

Ez a szomorú nap is elérkezett. Csepel polgármestereként ezt pedig nem hagyhatom szó nélkül – írja ma reggel Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán, aki hosszasan beszélt a Csepel SC-ről.

Nem is olyan rég egy amerikai hátterű ingatlanfejlesztő cég kezében volt a klub, de ennek ellenére a kerület nagymúltú focicsapatának jogutódja és annak utánpótlás gyerekei ott focizhattak. Ez volt az otthonuk, immáron 110 éve. (tovább…)

Semmelweis nap Csepelen

2022. július 1. péntek

Csepel.hu

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték a csepeli egészségügyi dolgozókat a Csepeli Napközis Táborban június 30-án. Az önkormányzat ünnepségén polgármesteri elismeréseket kaptak a kiemelkedő munkát végzettek, valamint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat részéről főigazgatói dicséretben részesültek a legkiválóbbak. Az eseményen nagysikerű koncertet adott Vastag Tamás énekes.

Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, Szuhai Erika, a Csepeli Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottságának elnöke, Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

 

(tovább…)

Orvosi ügyelet, szemészet

2022. június 30. csütörtök

csepel.hu

A májusi képviselő-testületi ülésen döntés született a szemészeti ellátás újjászervezéséről. A gyermekszemészeti rendelés hamarosan újra elérhető lesz a kerületben. Többek között erről és az ügyeleti rendszert érintő panaszokról is kérdeztük dr. Dobák Andrást, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatóját. (tovább…)

Július 1-jén lesz a Semmelweis-nap, emiatt leáll az egészségügy nagy része, és akkor lesz a köztisztviselők napja is

2022. június 30. csütörtök
Csepel.hu
Zárva lesz a csepeli önkormányzat is.
A legtöbb településen a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén. Az egészségügyi dolgozók napján a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok – írja a Pénzcentrum.

(tovább…)

Járdajavítás a Vermes iskolánál

2022. június 30. csütörtök
Csepel.hu
 
A Tejút utca 2-nél, a Vermes Miklós Általános Iskolával szemközti oldalon, a park mellett lévő járdarész javítását végezte el a napokban Városgazda.
 
Mint írják, a járdarész állapota indokolta a javítást, amit április végén kezdtek meg.

(tovább…)

Júniustól nem adnak igazolást a csepeli gyermekorvosok

2022. június 30. csütörtök

Csepel.hu

A gyermekes családok bizonyára értesültek arról, hogy a csepeli gyermekorvosok júniustól a kerületi bölcsődések és óvodások betegség miatti hiányzását a továbbiakban nem szeretnék igazolni. Erről a szülőknek kell gondoskodnia egy megfelelő formanyomtatványon – hívta fel a csepeliek figyelmét Borbély Lénárd polgármester.

A céljuk – mondják -, hogy valódi, minőségi idő jusson a betegellátásra. Ezzel szerintük mindenki könnyebben, hamarabb tudja majd felvenni a rendelővel, saját orvosával a kapcsolatot, és jut tényleges orvosi ellátáshoz. Hangsúlyozzák, hogy nem az orvoshoz jutás rendjét, hanem az orvosi igazolások rendjét szeretnék megváltoztatni. (tovább…)

Semmelweis nap a Jahn Ferenc Kórházban

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház idén is megtartotta hagyományos Semmelweis napi ünnepségét.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester is. (tovább…)

A csepelieknek ingyenes kell maradjon a parkolás Csepelen

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzattal való egyeztetés nélkül került napirendre a Fővárosi Közgyűlés ülésére Karácsony Gergelynek a budapesti parkolási rendszer változtatásával kapcsolatos előterjesztése, amely többek között azt is tartalmazta, hogy Csepelen a Szent Imre tér fizetős övezet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hiba volt, hogy a kerületünkkel nem egyeztettek. Ha így lett volna, jeleztük volna, hogy már foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudjuk a csepelieket megvédeni attól, hogy Csepel az agglomeráció P+R parkolója legyen – folytatta.

 

(tovább…)

Kerületünk büszkeségei: kitűnő diákokat köszöntöttek

2022. június 29. szerda

csepel.hu

8 és 12 éven át kitűnő tanulmányi eredményt elért csepeli és soroksári tanulókat köszöntöttek a polgármesteri hivatalban június 28-án. Összesen 48 színötössel záró végzősnek gratulált Borbély Lénárd polgármester, Bese Ferenc Soroksár polgármestere és a Dél-pesti Tankerületi Központ nevében Tóth János igazgató.

(tovább…)