‘Önkormányzat’ kategória archívum

Tagadja a Jobbik, hogy ők ragasztottak jobbikos matricákat

2017. október 21. szombat

Csepel.info

Mindenhol ott vannak – állítják a jobbikos matricák, de a Jobbik szerint nem ők voltak ott

Berecki Miklós jobbikos politikus szerint semmi közük nincs ahhoz, hogy ismét teleragasztották jobbikos matricákkal Csepel központját és a csepeli HÉV szerelvényeit.

A politikus közleményt adott ki, melyben azt állítja, hogy jobbikos matricákhoz bárki hozzájuthat, így bárki gondolhatja úgy, hogy az idejét matrica ragasztással tölti ki. A közlemény nem sokkal az után jelent meg, hogy Borbély Lénárd csepeli polgármester nyilvánosságra hozta: borsos ára lesz a rengeteg matrica lekaparásának. (tovább…)

Elérhetővé vált a Pavilonok bérbeadására kiírt pályázat

2017. október 20. péntek

Csepel.hu

A mai napon (2017. 10.20-án) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata bérleti pályáztatás útján meghirdeti a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tulajdonát képező, nem lakás céljára szolgáló, emeltszintű szerkezetkész állapotban átadásra kerülő üzlethelyiségek (pavilonok) bérbevételét.

(tovább…)

Számlát kapott a Jobbik

2017. október 19. csütörtök

Csepel.info

Lapunk többször is beszámolt arról, hogy Berecki Miklós, a Jobbik hivatalosan Békéscsabán lakó politikusa és csapata végigszemetelték Csepel központját. Bár volt alkalom, hogy valamennyit letakarítottak a matricáikból, a héten már a HÉV szerelvényeit is teleragasztották.

Borbély Lénárd polgármester csütörtökön este Facebook oldalán tette közzé az újabb fényképeket arról, hogyan szemetelte össze Bereczki kampánycsapata a Szent Imre tér kandelábereit. A polgármester ugyanakkor bemutatta a számlát is, amelyet az ifjú politikusok kapnak azért, mert megint másoknak kellett rendet tenni utánuk. (tovább…)

Boldog Jerzy Popiełuszkora emlékeztek

2017. október 19. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett Jerzy Popiełuszkora, halálának harmincharmadik évfordulóján október 19-én.

Az önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, illetve dr. Vincze Anikó aljegyző voltak jelen. A Magyar Országgyűlés képviseletében Németh Szilárd országgyűlési képviselő vett rész a megemlékezésen. (tovább…)

Játszóház a Szent Imre téren 10.21

2017. október 17. kedd

Csepel.hu

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

(tovább…)

Elkészültek a csepeli tüdőgondozó felújításával

2017. október 16. hétfő

Csepel.info

Október 5-én még teljes erővel folyt a munka

Elkészültek a munkások a csepeli tüdőgondozó felújításával. Most már csak vissza kell költözni a felújított helyiségekbe, és megújult környezetben folytatódhat a gyógyító munka – értesült a Csepel.info.

A felújítást végző önkormányzati cég, a Csepeli Városgazda közreműködésével az ötvenéves épület összes helyisége megújult. A tüdőszűrő és tüdőgondozó teljes körű rendbetételét Borbély Lénárd polgármester választási programja is tartalmazta. A tüdőszűrő már augusztus 21-től az új helyén, a kerületi rendelőintézetben, az elérhető legmodernebb berendezéssel működik tovább. (tovább…)

Emlékezzünk együtt ’56 hőseire!

2017. október 16. hétfő

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt október 23. alkalmából tartandó rendezvényeire.

Mondókázzunk, játszunk, énekeljünk együtt!

2017. október 14. szombat

Csepel.hu

A közös mondókázás, éneklés és a játék öröméről szólt anyáknak-babáknak a Csepeli Babaklub ősszel folytatódó első foglalkozása. Október 13-án a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban két órán keresztül lehettek együtt a picik a közel egykorúakkal. A legfiatalabb résztvevő most a nyolc hónapos Milán volt.

A kisteremben tartott félórás mondókázás során a ringatás, az anyukák saját éneklése lelki táplálékul szolgált kisgyermeküknek. Utána közös evés-ivás, rajzolás, játszás, gyurmázás, beszélgetés, s a végén egy rövid mese következett. A kicsik hamar megszokják ezt a forgatókönyvet – mondta el oldalunknak a mostani foglalkozást vezető Győrfi Krisztina. (tovább…)

Gyorsuló ütemben zajlanak a kerületi útépítések

2017. október 13. péntek

Csepel.hu

Az új önkormányzat megalakulása, 2010 óta korábban soha nem tapasztalt mértékben, összesen 79 utcában végeztek út- és járdaépítést, illetve újították fel a burkolatot Csepelen. Az útfelújítások üteme különösen az utóbbi években gyorsult fel, s a tervek szerint a lendület gyorsulni fog a közeljövőben.

A következő esztendőkben még több pénzt, évente 2,5 milliárd forintot szánnak útépítésekre. Az utcák kiválasztásáról – Borbély Lénárd polgármester javaslata alapján – a képviselő-testület dönt és határozza meg a tennivalókat. Elsőbbséget élveznek a veszélyeztetett területek és az ellátatlan közintézmények.

(tovább…)

Tisztelet a nagy költő előtt – Arany János nevét vette fel a korábbi Kék Iskola

2017. október 13. péntek

Csepel.hu

Szeptember elsejétől Arany János Általános Iskolának nevezik a korábbi Kék Iskolát. Az ünnepélyes névadót október 12-én rendezték meg az intézményben, amelyen beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Török László, a testvérváros Nagyszalonta polgármestere és Morovikné Fülöp Csilla, az iskola intézményvezetője. Az eseményen mások mellett részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth János tankerületi igazgató. A névadás egyik apropója, hogy idén ünnepeljük Arany János születésének kétszázadik évfordulóját, aki Nagyszalontán látta meg a napvilágot.

Az ünnepség a Szent László és az Arany János utca sarkán kezdődött, ahol emléktáblát avattak Arany János születésének kétszázadik évfordulójának tiszteletére. Az emléktáblát Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Török László és Morovikné Fülöp Csilla leplezte le. Koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila. Az országgyűlés nevében Németh Szilárd, a szülőváros Nagyszalonta részéről Török László. Az Arany János Általános Iskola nevében Morovikné Fülöp Csilla, valamint az iskola diákjai. Az emléktáblát Kispál György katolikus plébános áldotta meg.

(tovább…)