‘Önkormányzat’ kategória archívum

Képviselő-testületi ülés december 14-án

2017. december 12. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. december 14-én 17:00 órakor képviselő-testületi ülést tart, melynek helyszíne a polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.).

A testületi ülés előterjesztéseit ide kattintva megtekinthetik.

Ideiglenes változás a Városgazda ügyfélszolgálati rendjében

2017. december 11. hétfő

Városgazda, Mr.Gabee, Csepel.info

“Demszky mindenről tudott, még azt is ő mondta meg, hogy a fúrópajzs mikor indul” – Borbély Lénárd csepeli polgármester járt a Polbeatben (VIDEÓ)

2017. december 11. hétfő

Pesti Srácok

“Demszky Gábor kézi vezérléssel irányította a négyes metró beruházást, még azt is ő mondta meg, hogy a fúrópajzs mikor indulhat el. Ezt is a választásokhoz mérték. (…) Nyilvánvaló, hogy Demszky Gábor mindenről tudott.” – mondta Borbély Lénárd csepeli polgármester a keddi Polbeat adásunkban Huth Gergely és Stefka István kérdésére.

A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi bizottság volt elnöke és a végső jelentés megfogalmazója szerint a beruházás korrupciógyanús, vagy szabálytalan szerződéseit egytől egyig Gyurcsány Ferenc kormányzása idején köttettek. Szerinte ugyan nagyon nehezen de a végén majd lehet számszerűsíteni, hogy hány milliárd forintot loptak el a négyes metró építésekor, általánosságban és biztosan azt lehet kijelenteni, hogy az egész beruházást a korrupció hatotta át. (tovább…)

Eldőlt: a Nyárfás utcát egyirányúsítják a Szent István út felé

2017. december 8. péntek

Csepel.hu

A Nyárfás utcát egyirányúsítják a Szent István út felé, és a Borókás utca ellenirányú forgalmát szintén egy irányba vezetik a Határ út felé, a Határ útig – erről döntöttek az érintett lakók elsöprő többséggel a Mátyás Király Általános Iskolában megrendezett lakossági fórumon december 7-én.

Az ügy előzménye, hogy tavasszal a Nyárfás utca lakói aláírásokat gyűjtöttek annak érdekében, hogy csökkentsék az áthaladó forgalmat és biztonságosabbá tegyék a kereszteződések közlekedését. Szuhai Erika, a körzet egyéni képviselője utánajárt a dolognak: előbb szeptemberben rendeztek lakossági fórumot a kérdésben, amelyen a lakók különféle javaslatokkal álltak elő. Az elmúlt hónapokban ezeket megvizsgálták, s most öt reális lehetőség közül lehetett választani.

(tovább…)

Almát és mandarint kaptak az óvodások

2017. december 8. péntek

Csepel.hu

Örömmel fogadták a Gyermeksziget Tagóvoda apróságai a gyümölcsöket a Csepeli Piac kereskedőinek jóvoltából az intézmény nemrég felújított udvarán.  A több ládányi almát és mandarint Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Beer Krisztián piacvezető adták át a gyermekeknek december 7-én.

A csepeli árusok példaértékű összefogásának köszönhetően összesen 200 kg almát, mandarint és narancsot ajánlottak fel a csepeli óvodások számára. Most a Gyermeksziget Tagóvoda és a Kerek Világ Tagóvodába szállítottak a gyümölcsből.

(tovább…)

A Csepeli Szurkolói Arénában járt a Mikulás

2017. december 6. szerda

Csepel.hu

Nagy izgalommal várták a gyermekek a Mikulást a Csepeli Szurkolói Arénába december 5-én. Szent Miklós zsákjából hamar előkerültek a szaloncukrok, nem csak a kicsiknek, a felnőtteknek is jutott egy-egy darab.

A színpadon remek hangulatú interaktív zenés műsorral szórakoztatta a Színházikó Társulat a családokat, a közönség örvendezve fogadta a tréfás produkciót. A krampuszok énekeltek, viccelődtek, a gyermekek hangosan válaszoltak a Mikulásváró kérdésekre. Lelkesedésük nem volt hiábavaló, mert a nagyszakállú hozzájuk is megérkezett. (tovább…)

PS-videó: ismét felállították a csepeli kőkeresztet

2017. december 5. kedd

Pesti Srácok

A csepeli Ady Endre úton lévő Lidl áruházzal szemben avatták, illetve szentelték fel advent első vasárnapján a városrész harmadik kőkeresztjét. A helyszín kiválasztása két okból is szimbolikus. Egyrészt innen nem messze állt egykor a környék másik keresztje, amely megsemmisült a II. világháború harcaiban.

A másik ok, hogy a Lidl volt az, amelyik multinacionális kereskedőláncként keresztények sokaságát sértette meg szeptemberben, amikor az úgynevezett görög termékeinek csomagolásáról leretusálta a híres templom, a santorini Anastasis csúcsán lévő keresztet. A csepeli kezdeményezés egyik ötletgazdája Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője a PestiSrácok.hu stábjának nyilatkozva az újabb kőkereszt felszentelésének üzenetéről is beszélt. (tovább…)

Állampolgársági eskütétel

2017. december 5. kedd

Csepel.hu

2017. december 4-én tizenhárman kapták meg a magyar állampolgárságot Csepelen, a polgármesteri hivatal nagytanácstermében.

A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Morovik Attila alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságot igazoló kártyát. Ezt követően Wass Albert Üzenet haza című versét és a Szózatot hallgatták meg a jelenlévők.

(tovább…)

Kőkeresztet állítottak Csepelen és fellobbant az adventi gyertya első lángja

2017. december 4. hétfő

Csepel.hu

Kőkeresztet adtak át Csepelen az Ady Endre út 25. szám előtti közterületen advent első vasárnapján. A feszület állítását Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezte, melyet a csepeli önkormányzat képviselőtestülete szintén támogatott.

A három méter magas fehér műkő keresztet Kertész Péter plébános és Prodán Gábor görög katolikus esperes megáldották és felszentelték.

(tovább…)

Meghívó Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata adventi rendezvényeire

2017. december 3. vasárnap

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket adventi rendezvényeire, amelyen Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke kezdeményezésére a kereszténység nemzet és közösségmegtartó szerepének erősítése, a keresztény értékek megőrzése érdekében kőkeresztállítására és szentelésére kerül sor.

(tovább…)