2014. január havi archívum

Élesen bírálta a közoktatást a baloldali ellenzék – fórum a Munkásotthonban

2014. január 31. péntek

Csepel.hu

Szaboszabolcspedforum 01

Az oktatás rendkívül fontos terület, de ha nem működik jól, akkor a gazdaság sem kap erőre – mondta Szabó Szabolcs, a balliberális ellenzék csepeli és soroksári közös képviselőjelöltje azon a fórumon, amelyen ellenzéki oktatási szakpolitikusok vitatták meg a közoktatást helyzetét, s az általuk tervezett tennivalókat.

Szabó Szabolcs nem szólt arról, hogy a balliberális összefogás programja alapján győzelmük esetén a pedagógusokat is megfosztanák a családi adókedvezményektől és az árfolyamgát lehetőségétől. Ugyancsak egyetértés mutatkozik a rezsicsökkentés megszüntetésében és egy „progresszív” adórendszer bevezetésében: ezzel nőhet a tapasztalt pedagógusok jövedelemadója. Mindezek jövedelemcsökkentő hatásáról és esetleges kompenzálásáról szintén nem esett szó a fórumon. Szabó Szabolcs arra sem tért ki, hogy miért tett ki egy gyerekek elgázolásán viccelődő verset a Facebook-oldalára. (tovább…)

Jól figyelj: így lopnak mobilt a buszon

2014. január 31. péntek

Index, Csepel.info

Ha valaki a mobilodat figyeli, és melletted sündörög, az már rossz jel. Aki pedig a buszmegállóban, nyitott ajtónál nem figyel mobilozás közben, rosszul teszi. A fenti videón látható rablót és társát szerencsére 20 perc alatt elfogták a rendőrök.

A 48 éves nő kezéből az egyik megállónál kapták ki a telefont az ötös buszon. A sértett leírása alapján a rendőrök az Erzsébet királyné útja és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében fogták el a gyanúsítottakat. B. János 20 éves és R. Péter 18 éves budapesti lakost lopással vádolják, szabadlábon védekezhetnek.

Horváth Csaba: Akinek nincs jogsija az együgyű

2014. január 31. péntek

Index, Csepel.info

horváth és mesterházy

Sorminta – Mesterházy Attila köteles botránya után most Horváth Csaba mondott egy “felejthetetlen ostobaságot”

Ha valakinek nincs jogosítványa, az meglehetősen egysíkú, egyoldalú, együgyű gondolkodást mutat – mondta a Magyar Nemzet szerint Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője. A politikus később bocsánatot kért sértő kijelentéséért, de egyben félremagyarázási kísérlettel vádolta meg a sajtót.

Az Index.hu eközben arra emlékeztetett:  Tarlós István biztosan nem lepődött meg Horváth kijelentésén, ugyanis a főpolgármester már októberben elítélően írt Horváthról: „Horváth Csaba rendkívül korlátolt fickó, aki több ízben feltűnően igazolta már, hogy rendszerint felejthetetlen ostobaságokat beszél, amikből aztán nem tud visszajönni.” (tovább…)

Drogkereskedőket buktattak le egy családi házban

2014. január 31. péntek

Csepel.hu

Drogkereskedőket buktattak le egy családi házban

Nagykereskedelmi forgalmat bonyolított le az a kábítószer-kereskedő hálózat, amelyet egy csepeli családi házból irányítottak, s amelyen a csepeli rendőrség rajtaütött január 27-én – tudtuk meg rendőrségi forrásból.

A házkutatás során több millió forint értékű amfetamin kábítószert, a drog terjesztéséhez szükséges eszközöket, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. Három személyt gyanúsítottként őrizetbe vettek.

(tovább…)

Elhunyt Jancsó Miklós

2014. január 31. péntek

MNO

Elhunyt Jancsó Miklós

Életének 93. évében meghalt Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendező.

A hírt a Hvg.hu-nak megerősítette második felesége, Mészáros Márta.

(tovább…)

Böszmefogás: megérkezett Bokros Lajos is – teljes lett a régi csapat

2014. január 31. péntek

Csepel.info, Index

Pártjának tizennégy tagja van, de most őt is beveszik az ellenzéki összefogásba, igaz, pozíciót nem kap. Vezető MSZP-s és DK-s politikusok mellett egy Dávid Ibolya-hasonmás is feltűnt a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) csütörtöki rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon már beszéltek arról, hogy megszorításokkal és adóemelésekkel kezdenék a kormányzásukat, így győzelmük esetén akár egy újabb Bokros-csomagot is kaphatnánk az idei karácsonyfa alá. Szabó Szabolcs, a balliberális pártok csepeli és soroksári jelöltje szintén kitért arra a programjában, hogy – többek között – a családi adókedvezményeket, a rezsicsökkentést és az árfolyamgátat is megszüntetnék azoknál, akik dolgoznak. Szabó úgy fogalmazott a programjában, hogy kedvezmények csakis azoknak járnának, akik “átmenetileg saját erejükből nem képesek a létminimumot biztosítani a családjuknak.”

Ma már adóbevallási határidő van

2014. január 31. péntek

Index.hu

Ma már adóbevallási határidő van

A magánszemélyek az idén is kérhetik, hogy munkáltatójuk állapítsa meg személyi jövedelemadójukat. Ha megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek és a szervezetük is vállalja, hogy megcsinálja helyettük. A dolgozóknak erről január 31-ig kell nyilatkozniuk munkahelyükön.

Az adónyilatkozat többek között akkor választható, ha a munkáltaltatónk folyamatosan levonja az adóelőleget az ember fizetéséből, és ez szinte pontosan (ezer forint lehet a különbség) meg is egyezik az adóévben ténylegesen befizetendő adóval. Az adónyilatkozat az adózó által benyújtott bevallásnak minősül.

(tovább…)

A Magyar Vöröskereszt XXI. ker. Szervezete Szociális vásárt szervez

2014. január 31. péntek

Csepel.info

A Magyar Vöröskereszt XXI. ker. Szervezete Szociális vásárt szervezA vásár időpontja: 2014. február 12. SZERDA 9.00 – 16.00-ig

Helyszín: Budapest XXI. ker. Ady Endre út 61.

Megközelíthető: 148, 36, 151-es autóbusszal (Papírgyári megálló)

Használt, jó minőségű gyermek, női, férfi ruhaneműt, cipőt, játékot kínálunk igen kedvező áron.

(tovább…)

Mi várható január utolsó napjára traffipax szempontjából?

2014. január 31. péntek

Csepel.info, Mr. Gabee

Mi várható január utolsó napjára traffipax szempontjából

Az alábbiakban megmutatjuk mi várható a mai napra sebességellenőrzés szempontjából.

Továbbra is várjuk azokat az olvasói információkat, melyeket alkalmasnak találnak arra, hogy megosszunk olvasóinkkal (legyen szó közlekedésről, forgalmi akardályokról, terelésekről, stb.)
(tovább…)

Biszku Béla és Nyers Rezső is lemondhat a nyugdíjpótlékról

2014. január 31. péntek

Origo.hu

Biszku Béla és Nyers Rezső is lemondhat a nyugdíjpótlékról

Nyilvános a kommunista kitüntetés miatt nyugdíj-kiegészítésekre méltatlanok listája. A rendszerváltás előtto legfőbb ügyész, több államtitkár és számos magas rangú tiszt is azok között van, akiktől megvonták a kommunista kitüntetésük után járó nyugdíjpótlékot.

Nyilvános azoknak az egykori pártfunkcionáriusoknak a listája, akiktől egy 2012-es törvénymódosítás nyomán megvonták a kommunista kitüntetése után még a rendszerváltást követően is járó nyugdíj-kiegészítést – írja a Magyar Nemzet.

(tovább…)