2014. január havi archívum

Élesen bírálta a közoktatást a baloldali ellenzék – fórum a Munkásotthonban

2014. január 31. péntek

Csepel.hu

Szaboszabolcspedforum 01

Az oktatás rendkívül fontos terület, de ha nem működik jól, akkor a gazdaság sem kap erőre – mondta Szabó Szabolcs, a balliberális ellenzék csepeli és soroksári közös képviselőjelöltje azon a fórumon, amelyen ellenzéki oktatási szakpolitikusok vitatták meg a közoktatást helyzetét, s az általuk tervezett tennivalókat.

Szabó Szabolcs nem szólt arról, hogy a balliberális összefogás programja alapján győzelmük esetén a pedagógusokat is megfosztanák a családi adókedvezményektől és az árfolyamgát lehetőségétől. Ugyancsak egyetértés mutatkozik a rezsicsökkentés megszüntetésében és egy „progresszív” adórendszer bevezetésében: ezzel nőhet a tapasztalt pedagógusok jövedelemadója. Mindezek jövedelemcsökkentő hatásáról és esetleges kompenzálásáról szintén nem esett szó a fórumon. Szabó Szabolcs arra sem tért ki, hogy miért tett ki egy gyerekek elgázolásán viccelődő verset a Facebook-oldalára. (tovább…)

Jól figyelj: így lopnak mobilt a buszon

2014. január 31. péntek

Index, Csepel.info

Ha valaki a mobilodat figyeli, és melletted sündörög, az már rossz jel. Aki pedig a buszmegállóban, nyitott ajtónál nem figyel mobilozás közben, rosszul teszi. A fenti videón látható rablót és társát szerencsére 20 perc alatt elfogták a rendőrök.

A 48 éves nő kezéből az egyik megállónál kapták ki a telefont az ötös buszon. A sértett leírása alapján a rendőrök az Erzsébet királyné útja és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében fogták el a gyanúsítottakat. B. János 20 éves és R. Péter 18 éves budapesti lakost lopással vádolják, szabadlábon védekezhetnek.

Horváth Csaba: Akinek nincs jogsija az együgyű

2014. január 31. péntek

Index, Csepel.info

horváth és mesterházy

Sorminta – Mesterházy Attila köteles botránya után most Horváth Csaba mondott egy “felejthetetlen ostobaságot”

Ha valakinek nincs jogosítványa, az meglehetősen egysíkú, egyoldalú, együgyű gondolkodást mutat – mondta a Magyar Nemzet szerint Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője. A politikus később bocsánatot kért sértő kijelentéséért, de egyben félremagyarázási kísérlettel vádolta meg a sajtót.

Az Index.hu eközben arra emlékeztetett:  Tarlós István biztosan nem lepődött meg Horváth kijelentésén, ugyanis a főpolgármester már októberben elítélően írt Horváthról: „Horváth Csaba rendkívül korlátolt fickó, aki több ízben feltűnően igazolta már, hogy rendszerint felejthetetlen ostobaságokat beszél, amikből aztán nem tud visszajönni.” (tovább…)

Drogkereskedőket buktattak le egy családi házban

2014. január 31. péntek

Csepel.hu

Drogkereskedőket buktattak le egy családi házban

Nagykereskedelmi forgalmat bonyolított le az a kábítószer-kereskedő hálózat, amelyet egy csepeli családi házból irányítottak, s amelyen a csepeli rendőrség rajtaütött január 27-én – tudtuk meg rendőrségi forrásból.

A házkutatás során több millió forint értékű amfetamin kábítószert, a drog terjesztéséhez szükséges eszközöket, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. Három személyt gyanúsítottként őrizetbe vettek.

(tovább…)

Elhunyt Jancsó Miklós

2014. január 31. péntek

MNO

Elhunyt Jancsó Miklós

Életének 93. évében meghalt Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendező.

A hírt a Hvg.hu-nak megerősítette második felesége, Mészáros Márta.

(tovább…)

Böszmefogás: megérkezett Bokros Lajos is – teljes lett a régi csapat

2014. január 31. péntek

Csepel.info, Index

Pártjának tizennégy tagja van, de most őt is beveszik az ellenzéki összefogásba, igaz, pozíciót nem kap. Vezető MSZP-s és DK-s politikusok mellett egy Dávid Ibolya-hasonmás is feltűnt a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) csütörtöki rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon már beszéltek arról, hogy megszorításokkal és adóemelésekkel kezdenék a kormányzásukat, így győzelmük esetén akár egy újabb Bokros-csomagot is kaphatnánk az idei karácsonyfa alá. Szabó Szabolcs, a balliberális pártok csepeli és soroksári jelöltje szintén kitért arra a programjában, hogy – többek között – a családi adókedvezményeket, a rezsicsökkentést és az árfolyamgátat is megszüntetnék azoknál, akik dolgoznak. Szabó úgy fogalmazott a programjában, hogy kedvezmények csakis azoknak járnának, akik “átmenetileg saját erejükből nem képesek a létminimumot biztosítani a családjuknak.”

Ma már adóbevallási határidő van

2014. január 31. péntek

Index.hu

Ma már adóbevallási határidő van

A magánszemélyek az idén is kérhetik, hogy munkáltatójuk állapítsa meg személyi jövedelemadójukat. Ha megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek és a szervezetük is vállalja, hogy megcsinálja helyettük. A dolgozóknak erről január 31-ig kell nyilatkozniuk munkahelyükön.

Az adónyilatkozat többek között akkor választható, ha a munkáltaltatónk folyamatosan levonja az adóelőleget az ember fizetéséből, és ez szinte pontosan (ezer forint lehet a különbség) meg is egyezik az adóévben ténylegesen befizetendő adóval. Az adónyilatkozat az adózó által benyújtott bevallásnak minősül.

(tovább…)

A Magyar Vöröskereszt XXI. ker. Szervezete Szociális vásárt szervez

2014. január 31. péntek

Csepel.info

A Magyar Vöröskereszt XXI. ker. Szervezete Szociális vásárt szervezA vásár időpontja: 2014. február 12. SZERDA 9.00 – 16.00-ig

Helyszín: Budapest XXI. ker. Ady Endre út 61.

Megközelíthető: 148, 36, 151-es autóbusszal (Papírgyári megálló)

Használt, jó minőségű gyermek, női, férfi ruhaneműt, cipőt, játékot kínálunk igen kedvező áron.

(tovább…)

Mi várható január utolsó napjára traffipax szempontjából?

2014. január 31. péntek

Csepel.info, Mr. Gabee

Mi várható január utolsó napjára traffipax szempontjából

Az alábbiakban megmutatjuk mi várható a mai napra sebességellenőrzés szempontjából.

Továbbra is várjuk azokat az olvasói információkat, melyeket alkalmasnak találnak arra, hogy megosszunk olvasóinkkal (legyen szó közlekedésről, forgalmi akardályokról, terelésekről, stb.)
(tovább…)

Biszku Béla és Nyers Rezső is lemondhat a nyugdíjpótlékról

2014. január 31. péntek

Origo.hu

Biszku Béla és Nyers Rezső is lemondhat a nyugdíjpótlékról

Nyilvános a kommunista kitüntetés miatt nyugdíj-kiegészítésekre méltatlanok listája. A rendszerváltás előtto legfőbb ügyész, több államtitkár és számos magas rangú tiszt is azok között van, akiktől megvonták a kommunista kitüntetésük után járó nyugdíjpótlékot.

Nyilvános azoknak az egykori pártfunkcionáriusoknak a listája, akiktől egy 2012-es törvénymódosítás nyomán megvonták a kommunista kitüntetése után még a rendszerváltást követően is járó nyugdíj-kiegészítést – írja a Magyar Nemzet.

(tovább…)

Ónos eső: lelassult a közlekedés, fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem

2014. január 31. péntek

Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a fővárosban

Hirado.hu

Ónos eső: lelassult a közlekedés, fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívta a figyelmet, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen, aki útnak indul, függetlenül attól, hogy autóval vagy gyalogoson teszi-e. A síkos, csúszós útfelületen megnő a balesetveszély, és hosszabb menetidőre kell számítani mind az autósforgalomban, mind a tömegközlekedésben. A közútkezelők és a közterület-fenntartó gépei folyamatosan dolgoztak az éjszaka folyamán.

A közúthálózaton lelassult a forgalom, de fennakadás egyelőre nincs, a belterületi utakon és főleg a hegyvidéki szakaszokon azonban nagy a csúszásveszély. A síkosságmentesítést már csütörtökön megkezdték, 265 járművel szórták az utakat, de hatékonyabban csak az ónos eső elállta után tudnak dolgozni. A Magyar Közút arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.
(tovább…)

Csepeli futók sikerei az Etyeki télben

2014. január 31. péntek

Csepel.hu

Csepeli futók sikerei az Etyeki télben

Hagyományos futóversenyre került sor január 26-án Etyeken. A Futapest Etyek Cross 2014 elnevezésű rendezvényen a csípős hideg ellenére sokan neveztek be és a Csepel Dolphins versenyzői kiemelkedően teljesítettek.

A kis csúszással befejeződött nevezési procedúra lezárást követően száznál is több versenyző állt rajthoz különböző távokon és kategóriákban. A Csepel Dolphins színeiben versenyzők közül az utánpótláskorú Horváth Karolina Helga teljesített a legjobban, aki a 19 év alatti lányok rövidtávját és a rövidtávú (4 km) összetettet is megnyerte.

(tovább…)

Gyerekek elgázolásával viccelődött Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőjelölt

2014. január 30. csütörtök

Politikai csatatérré válhatnak a csepeli iskolák és óvodák

Csepel.info

Szabó Szabolcs vicc teljes

Szabó Szabolcs Facebook-oldala a teljes verssel

“Ha a sétatéren elütök néhány gyereket, odajönnek és megnézik ittam-e eleget, s mielőtt a szondát a pofám elé raknák, telehányok a környéken minden rendőrsapkát”

A fenti sorokkal alig két évvel ezelőtt viccelődött Facebook-oldalán Szabó Szabolcs, a balliberális pártok közös csepeli országgyűlési képviselő-jelöltje – értesült a Csepel.info. Bár lehet, hogy létezik az a szellemi színvonal, ahonnan viccesnek tartják a részegen és drogosan elgázolt gyerekekről szóló verseket, egy egyetemi tanárból biztosan nem nézné ki az ilyet senki.  Márpedig Szabó Szabolcs nem csak egyetemi adjunktusként oktat az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézetében, hanem az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok támogatásával éppen az Országgyűlésbe is készül. (tovább…)

Menedzsere megerősítette: megkezdték Schumacher felébresztését

2014. január 30. csütörtök

Telesport.hu

Menedzsere megerősítette: megkezdték Schumacher felébresztését

Sabine Kehm megerősítette a hírt, miszerint az orvosok megkezdték Michael Schumacher felébresztését a mélyaltatásból. A menedzser újabb közleményében kiemelte, további információkkal egyelőre nem fognak szolgálni.

Szerdán a francia média számolt be arról, hogy a grenoble-i orvosok megkezdték az éppen egy hónapja síbalesetet szenvedő Michael Schumacher fokozatos felébresztését a mesterséges kómából. Miközben ezen hírket Sabine Kehm, a német menedzsere akkor még spekulációnak nevezte, miután több francia lap hangsúlyozta, forrásaik és információik hiteles körökből származnak, a mai napon újabb közlemény érkezett a menedzsment részéről.
(tovább…)

Wittner Mária a szocialistákhoz: Mégis hogy gondolják ezt?

2014. január 30. csütörtök

MNO

Teljesen ledöbbentem, hogy 25 évvel a rendszerváltás után ilyen elhangozhat – mondta a baloldal hétvégi kongresszusán elhangzott „Kötelet!” felkiáltásra reagálva Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.

Az 1956-os halálraítélt Wittner Mária úgy vélekedett, nem tudják felfogni, milyen zárkában ülni, hogy milyen, mikor naponta visznek akasztani. „25 év után elhangzik egy ilyen olyanok szájából, akik működtették ezt a szocialista halálgyárat, (…) mégis hogy gondolják ezt?” – tette fel a szónoki kérdést a képviselő. Hozzátette, nem változtak semmit, ezt bebizonyította a 2006-os 50 éves évfordulós megemlékezés vérbe fojtása. „Miért akarják kiirtatni a másként gondolkodókat? (…) Nem vagyunk egyforma felfogásúak és egyforma mentalitásúak, tehát nem vagyok köteles a jóról rosszat gondolni, vagy éppen a rosszról jót” – vélekedett Wittner.

(tovább…)