‘Internet’ kategória archívum

Február 25-én reggel indul a Hullám utca felújítása

2021. február 24. szerda

Csepel.hu

Információink szerint február 25-én, azaz holnap megkezdik a királyerdei Hullám utca felújítási munkálatait. Az ott lakókat a mai napon szórólapon tájékoztatják a részletekről. Az útépítés mellett járdarekonstrukció, valamint csapadékvíz-elvezetés is épül.

Ahogy korábban beszámoltunk, jelenleg három utcaszakasz kivitelezése zajlik (Horgony utca, Horgász utca, Diós út). Az utcák szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapnak. A vállalkozónak a forgalomba helyezési engedélyt 2021.május 15-ig meg kell kérnie. Ezen kívül összesen 18 (!) utcaszakasz rendelkezik építési engedéllyel.

(tovább…)

Felelősséggel Csepelért

2021. február 19. péntek

Csepel.hu

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi ülést nem lehet tartani, de Borbély Lénárd polgármester rendszeresen egyeztetésre hívja a testület frakcióinak vezetőit, ahol tájékoztatást ad a fontosabb ügyekről, és lehetőség van közösen konzultálni.

Az e hét csütörtöki egyeztetés fő témája Csepel Önkormányzatának 2021. évi költségvetése volt. “Az idei esztendő ismét rendkívüli lesz önkormányzatunk életében, ezért a járványhelyzet hosszabb távú hatásait is figyelembe véve racionalizálnunk kell a kerület költségvetését, intézményeink és gazdasági társaságaink működését” – írta bejegyzésében a polgármester.

(tovább…)

Megkettőzött erővel végzi a Városgazda a síkosságmentesítést

2021. február 11. csütörtök

Csepel.hu

Drasztikusan lehűlt a levegő ma reggelre virradóra, a Csepeli Városgazdánál pedig már hajnalban elkezdték a munkát. A cég emberei kora reggel megkezdték a csepeli közterületek síkosságmentesítését.

Úgy tudjuk, az óvodák és iskolák környezete élvez prioritást, tájékoztatásuk szerint csak eszközökre volt szükségük és maguk oldották meg a nevelési intézmények környezetének biztonságossá tételét.

(tovább…)

Hide the pain Harold kellemeset csalódott a „sokat szidott egészségügyben”

2021. február 2. kedd

Mandiner

A nemzetközi mémmé vált magyar villamosmérnök két ujját törte el.

Arató András magyar villamosmérnök jellegzetes mosolyával a Hide the pain Harold nevet kapta a világ körüli online közösségtől, itthon is mémmé vált. Közösségi oldalán mesél arról, hogy vasárnap baleset érte, két ujját törte el. Mint írja, először a körzeti rendelőbe ment, onnan tovább küldték a a Fiumei úti baleseti intézetbe. (tovább…)

Elhunyt Kegye Tibor úszó, triatlon-mesteredző

2021. január 11. hétfő

Csepel.hu

Kegye Tibor az elmúlt több mint 40 évben Csepelen végezte elhivatottan a munkáját. Kezei alatt fejlődtek az úszás és triatlon sportág legerősebb és legelhivatottabb sportolói, valamint nemzedékeket tanított meg úszni a Posztógyár utcai tanuszodában.

Az évtizedek alatt nemcsak Európa-bajnokokat és Ironman-győzteseket nevelt ki, hanem a sport szeretetét és annak fontosságát is közvetítette.

(tovább…)

Ajándékok a Dél-pesti tankerületnek

2020. december 16. szerda
Csepel.hu
“Ma a Segítség Köve Alapítvánnyal közösen 725 db illatszer csomagot adtunk át a Dél-Pesti Tankerületi Központnak. A csomagok a csepeli iskolákban dolgozó pedagógusok között kerülnek kiosztásra” –  adta hírül Facebook oldalán Morovik Attila alpolgármester, aki egyben megköszönte a pedagógusok egész éves áldozatos és kitartó munkáját.

(tovább…)

Koronavírus: lehet regisztrálni az ingyenes védőoltásra

2020. december 8. kedd

Magyar Nemzet

Mostantól lehet az interneten regisztrálni a koronavírus elleni oltásra – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán.

A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor – tette hozzá az államtitkár. (tovább…)

A posztoknak van súlya

2020. szeptember 21. hétfő

Csepeli Hírmondó

Fábián László húsz éve él Csepelen, szereti a kerületet. Aktív résztvevője a közösségi médiának, a közéleti témák mellett, a kerületben zajló történések is érdeklik. Mindenről van véleménye, szívesen posztol, indít el egy-egy beszélgetést. Ahogy mondja, ha szembe jön vele egy fontosabb, érdekesebb hír, fejlemény, akkor azt megosztja.

Az utóbbi időben talán a legtöbbet a járvánnyal, a TIESZ online előjegyzésével és a lomtalanítással foglalkozott. A pandémia kapcsán úgy látja, sokan nem veszik komolyan a második hullámot, nem tarják be az óvintézkedéseket, a tömegközlekedésen sem viselnek maszkot. (tovább…)

Elegük van a digitális diktatúrából és cenzúrából

2020. július 30. csütörtök

Magyar Nemzet

Amerikai republikánus politikusok keltek ki szerdán a közösségi oldalakat működtető nagy médiavállalatok ellen, amiért azok látszólag kizárólag a jobboldali véleményeket cenzúrázzák.

– A Facebook, a Google-hez tartozó YouTube és a Twitter a modern kor fórumai, ahol politikai vitákat lehet folytatni. Ám komolyan aggasztanak azok a hírek, amelyek szerint az eltérő – gyakran konzervatív – vélemények célponttá váltak, azokat cenzúrázzák. (tovább…)

„Éljen a kibersztálinizmus! Éljen a Google!”

2020. február 19. szerda

Pesti Srácok

Tüntetést tart a PestiSrácok.hu szerkesztősége csütörtökön ötkor a Google budapesti irodája előtt. Az ok: az internetes óriás durva kettős mércét alkalmaz a portállal szemben.

Amíg az újabban influenszerként a fiatalok rokonszenvét kereső, egykori szemkilövető Gyurcsány Ferenc YouTube-csatornája a letiltás után újraindulhatott, addig a PS-nek ezt már nem engedték meg. A PS csatornája egyébként azért került törlésre, mert a belső levelezésben, tehát a nem publikus részben a Google pornográf tartalmat talált. Miután az esetet tisztázták – ők tettek feljelentést, ezért volt ott a tiltott tartalom, a Google magyarországi képviselője megerősítette, hogy nem követtek el bűncselekményt. Ezt követően mégis törölték az újonnan indított csatornájukat is. Bár „igazmondó” Gyurcsány Ferenc a Google szerint szintén megsértette az irányelveket, ő mégis folytathatja „szolgálatát” a fiatalok felé. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikkét olvashatják, az igazságszerető embereket pedig várják csütörtökön a tüntetésre! (tovább…)