‘Internet’ kategória archívum

Oltási akcióhét: Több mint 5000-en vették fel az oltást a Tóth Ilona szakrendelőben

2021. november 29. hétfő

Csepel.hu

Sikeres volt az Oltási akcióhét Csepelen – tudta meg portálunk. Információink szerint meghaladta az 5000-t a múlt héten a szakrendelőben beoltottak száma. A hétköznap reggel 7 óra és este 7 óra között tartó oltakozás során zömében a harmadik oltást vették fel az emberek, de szép számban akadtak olyanok is, akik most adatták be az elsőt. Az oltások beadását mintegy ötven egészségügyi dolgozó végezte két műszakban. Az adminisztrációs terhek enyhítésében ugyanakkor a csepeli önkormányzat cége, a Csepeli Városkép Kft. és a kormányhivatal munkatársai segédkeztek.

Miközben országosan folytatódik az Oltási Akcióhét, a Tóth Ilona szakrendelő csak a múlt héten vett részt az akcióban. Regisztrációval és előzetes időpontfoglalással azonban továbbra is elérhető az oltás a helyszínen. A Szputnyikon kívül mindegyik oltás a rendelkezésre áll. (tovább…)

Fotópályázat

2021. november 11. csütörtök

Csepel.hu

Önkormányzati naptár-fotópályázatot hirdet a csepeli önkormányzat a kerületi hobbifotósok számára. Várjuk azoknak a lelkes amatőröknek a jelentkezését, akik saját készítésű, Csepel épített vagy természeti értékeit, kerületi eseményeket, rendezvényeket vagy közösségi életérzéseket ábrázoló kreatív fotójukkal beneveznek a Csepel naptár – 2022 elnevezésű pályázatra.

A beérkezett pályaműveket Borbély Lénárd polgármester Facebook oldalán fogjuk megjelentetni, ahol online közönségszavazáson dönthetik el, mely képek jelenjenek meg a jövő évi falinaptárban. (tovább…)

Forgalomkorlátozással jár Csepelen az internethálózat fejlesztése

2021. október 6. szerda

csepel.hu

2021. október 6. napjától várhatóan 2021. október 15. napjáig bezáróan a Magyar Telekom Nyrt. optikai hálózat kiépítési munkálatokat tervez a Budapest XXI. kerület önkormányzati fenntartású és kezelésű közutakon.

(tovább…)

Leállt a cenzúra világhálója

2021. október 4. hétfő

Mandiner

A cég szerint dolgoznak a hiba elhárításán.

Leállt a Facebook, a Messenger és az Instagram is Magyarországon. (tovább…)

Oltásellenes álhír volt a Facebook legnagyobb sikere

2021. augusztus 23. hétfő

Csepel.info

A Facebookon az év első negyedében, januártól márciusig egy olyan cikk volt a legnépszerűbb, amely arról szólt, hogy egy floridai orvos halálát a Covid-19-vakcina okozhatta, két héttel az oltás után.

Az írás több mint 53 millió ember hírfolyamában jelent meg, és álhír volt. Eközben a Facebook folyamatosan cenzúrázza a jobboldali politikusokat, médiát és sokszor még az átlagos felhasználókat is. Vagyis óriási energiát fordítanak cenzúrára – ám nem ott, ahol megmagyarázható lenne. (tovább…)

Nem kell maszk a belső tereken, védettségi igazolvány nélkül is lehet strandolni

2021. június 24. csütörtök

Magyarnemzet.hu

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az újraindításért felelős két operatív törzs javaslatait hallgatták meg a tegnapi kormányülésen, ezek hatására a kormány úgy döntött, hogy 5,5 millió beoltottnál megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, az a belső helyiségekben sem lesz szükséges.

Nem kell védettségi igazolvány, éttermekbe, fürdőkbe, de tömegrendezvényeken továbbra is szükség lesz a plasztik kártyára, az éjjeli szórakozóhelyekre is – sorolta Gulyás Gergely a kormányinfón.

 

(tovább…)

Dávid és Góliát: csepeli blogos perli a Facebookot

2021. április 29. csütörtök

Csepel.info

Pert indítottam a Facebook közösségi oldal ellen a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Bíróságon, mert a Facebook – semmibe véve a regisztrációval létrejött szerződést, saját közösségi irányelveit, az Alaptörvényről, a magyar törvényekről és európai irányelvekről nem is beszélve – egy egészen banális semmiségért harminc napra korlátozta a fiókomat – írja a csepeli Mernyó Ferenc a Blogstaron.

Az alábbi írásából megismerhetik az ügyet, amely a perirat (keresetlevél) rövidített, összegzett, részben illusztrációkkal kiegészített kivonata. Mivel a Facebook korlátozta a fiókját, ezért posztolni nem tud. Mi is csak így tudunk segíteni neki. Kéri, hogy blogbejegyzését osszák meg minél többen. (tovább…)

Durván sértheti a demokráciát a Facebook korlátozó akciója

2021. április 12. hétfő

Magyar Nemzet

A demokratikus folyamatokba történő durva beavatkozásnak tekinthető a Facebook múlt pénteki akciója, amelynek során drasztikusan korlátozták a politikusok által megosztott tartalmak elérhetőségét – mutatott rá a Magyar Nemzet által megkérdezett médiajogász. Papp János Tamás szerint a közösségi médiacég lépése azt is előrejelezheti, hogy profitra igyekeznek szert tenni az eddig ingyenes szolgáltatásból.

A nagy techcégek digitatúrája az USA-ban akkor tetőzött, amikor Trump elnököt is törölték a közösségi oldalakról. Magyarországon sem ez a Facebook első durva cenzúrája. A Csepel.info oldalt több más jobboldali portállal együtt 2020 decemberében korlátozta a Facebook: akkor olvasóink több mint 90 százalékát veszítettük el. (tovább…)

Borbély Lénárd: bízzanak az orvosokban!

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a koronavírus elleni védőoltások beadásának időpontját megszervezzük a lakosság részére. Szomorúan azt tapasztaljuk, hogy miközben tombol a járvány, rengetegen betegszenek meg, kerülnek kórházba, intenzív osztályokra, és sajnos sokan halnak meg, ezalatt nagyon sok csepeli lakosunk elutasítja a keletről származó oltásokat – írja Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

A csepeli önkormányzat tegnap szinte végig a Szputnyik oltások beadását szervezte, segítve ezzel a háziorvosok munkáját, és nagyon sok telefonhívás végződött úgy, hogy ezt a vakcinát nem kérik.

 

(tovább…)

Orbán Viktor: átállunk a négyzetméteralapú nyitvatartásra

2021. március 26. péntek

Origo.hu

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Négyzetméter alapon lehetnek majd nyitva a boltok, és nagy valószínűséggel április 19-én nyithatnak ki az oktatási intézmények – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint a brüsszeli döntéshozók a beszerzési árra összpontosítottak, de az idő lett volna a fontos. 

Nem az a kérdés, mikor érjük el a harmadik hullám csúcsát, hanem hogy mikor indulunk el lefele az úgynevezett platóról – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy a szakemberek véleménye alapján most még nem lehet tudni, mikor kezdenek el lefelé menni a számok. A kormányfő elmondta, tegnap 275 embert vesztettünk el, 11823 beteg van kórházban, 1480 ember pedig lélegeztetőgépen. Orbán Viktor köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik, mint fogalmazott, emberfeletti munkát végeznek.

 

(tovább…)