‘Internet’ kategória archívum

Nem akart szaladni…

2017. február 21. kedd

 

Facebook

Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért Facebook oldal jelentette meg a hét fotóját véleményünk szerint, melyen jól látható, hogy egy tanár egész furcsa indok miatt adott egy tanulónak szaktanári figyelmeztetést.

Ahogy a figyelmeztetőben olvasható, azért kapott szaktanárit, mert a gyerekek nem akart szaladni a testnevelés órán.

Pozitív terhességi teszt jó áron eladó

2017. február 8. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

10984983_2a5906b2e3a12431050dc3983bf1bd39_wm[1]
Vicces ajánlatra bukkant a jófogáson egy facebookozó: valaki feltette az online piactérre pozitív terhességi tesztjét.

Az ára potom 5000 forint, páratlan lehetőség bármely heteroszexuális kapcsolatban élő nőnek, aki szívesen megtréfálná, vagy csak tesztelné a vele élő férfit.

Rászorulóknak gyűjt adományokat a Budapest Bike Maffia

2017. január 7. szombat

RTL Klub, Csepel.info, Facebook/Budapest Bike Maffia

bbm

Az egyesület jelenlegi akciója

A bringás segítők. 2011 karácsonyán döntött úgy néhány fiatal, hogy addig ismeretlen módon próbálnak meg segíteni a rászorulókon. Önkéntesség, adományozás, kerékpározás, innováció: ezek az ország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezetének jelszavai – számolt be korábban az RTL Klub. Csepelen is találkozhatunk az önkéntes segítőkkel.

A közösségi főzéseken elkészített ételeket maguk hordják ki a rászorulóknak. Már nem csak a fővárosban, hanem vidéken is segítenek. Az egyesület facebook oldalát ide kattintva tekinthetik meg, a kapcsolatot a bbmkrizis@gmail.com címen vehetik fel velük. (tovább…)

Elveszett és kóborló állatok Csepelen

2016. december 26. hétfő

Csepel Hol-Mi?/ Facebook, Csepel.info

erika-major-macska-2016-12-26

A csepeli Karácsony Sándor utcában találták a képen látható macskát, akinek keresik a gazdáját. A fotót Erika Major bejegyzése nyomán közöljük, melyet a Csepel Hol-Mi? facebook csoportban találnak meg.

A fenti állaton kívül szintén hétfőn veszett el az alábbi fotón látható fekete színű kutya. Chip van benne, oltásokat kapott. Aki látja valahol az Kozma Hajnee Bolacska-nak írjon a facebookon. (tovább…)

Készüljön az ünnepekre biztonságban! – 3. rész: Gépjárműfeltörések megelőzése és az internetes vásárlások veszélyei

2016. november 29. kedd

Police.hu, Csepel.info

gepjarmu-feltores-origo-hu

Fotó: Origo.hu

Bűn- és balesetmegelőzési tanácsok az év végi ünnepekkel kapcsolatban: az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Bűnmegelőzési sorozatunk harmadik részében a gépjárműfeltörések megelőzéséről és az internetes vásárlások veszélyeiről teszünk közzé információkat. (tovább…)

Fővárosi kerületek fejlesztése – Karácsony Gergelyéket mindenki lenyomta

2016. október 29. szombat

Origo, Csepel.info

A pesti oldalon a nagy kerületek között nagyon jó teljesítményt nyújt a IV., a XIII., a XVI., a XVII., a XVIII., a XX. és a XXI. kerület

fejlesztesek8

Csepel látványos sikereket ért el az utóbbi időszakban a városrehabilitáció területén

Kőbányán történik a legtöbb fejlesztés a fővárosi kerületek közül, míg Zuglóban a legkevesebb – derült ki az Origo által készített összesítésből. A kerületek között próbáltunk a méretbeli, az infrastrukturális lehetőségek alapján különbséget tenni, de a választói megítélést is beemeltünk az elemzésünkbe – a hírportál cikkét bejegyzésünkben olvashatják. 

Meglehetősen nehéz feladatra vállalkoztunk még pár hónappal ezelőtt, miszerint a budapesti kerületek beruházási ranglistáját szerettük volna elkészíteni két évvel az önkormányzati választások után. A célunk az volt, hogy megnézzük a fővárosi kerületek milyen beruházásokat hajtottak végre a mögöttünk hagyott években, és mit terveznek a hátralévő szűk három évben. A lista összeállításához természetesen megkerestük az összes kerületet, valamint a honlapjukon lévő információkat is megpróbáltuk összesíteni. (tovább…)

Egy kis ősz…

2016. október 28. péntek

Bé György/Facebook, Csepel.info

sz-i1

A bejegyzésben található szépségeket Bé György tette közzé a Csepeliek facebook csoportban.

A kerülettel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre küldhetik el. (tovább…)

Állást keres? Segít az önkormányzat!

2016. október 20. csütörtök

Csepel/Facebook, Csepel.info

allasoldal

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata honlapján specifikus virtuális munkaerő-piaci portált (allas.csepel.hu) üzemeltet csepeli állások oldala néven, ezzel is segítve a helyi munkavállalók és munkaadók egymásra találását.

Az oldalt az alábbi linkre kattintva érhetik el:

allas.csepel.hu

Információink szerint az oldal létrehozásában számos önkormányzati munkatárs dolgozott együtt, és több önkormányzati képviselő is hasznos tanácsokkal segítette a megvalósítást.

csepel.info

Csepeli lakosok által végzett önkéntes munkák a kerületben

2016. augusztus 29. hétfő

Pintér József Gáborné/Facebook, Csepel.info

önkéntes

Alábbiakban Pintér József Gáborné csepeli önkormányzati képviselő bejegyzését osztjuk meg. Véleményét körzetének mai bejárása után fogalmazta meg.

“Körzetemet járva ma nagyon kedves dologgal találkoztam. Egy kapufeljáró mellett virágokkal teli kis kertet láttam. Ugyanitt találkoztam egy házaspárral akik nem csak ezt a kertet szokták ápolni, hanem most önszorgalomból az átjáró korlátját festették. Ilyenkor megerősítést kapok az elméletemre: mindig akad olyan ember(ek) aki(k) a közösségért és saját magukért is tenni akarnak. Köszönöm a munkájukat.”

csepel.info

Akkor most mekkora?

2016. augusztus 20. szombat

A Facebook közösségi oldalt böngészve egy érdekes bejegyzésre bukkantunk.

Elvégre nem lehet egyszerre fotózni és mérni…. Aki vizuális gondolkodású, kérjük írja meg nekünk, hogy pontosan mi a típusa a Samsung által gyártott telefonnak.

Amikor a Super Mario találkozik egy zongoraművésszel

2016. augusztus 11. csütörtök

Csepel.info, Facebook, Mr.Gabee

A közösségi oldalt böngészve találtunk rá a fenti mókás és egyben zseniális videóra.

A Super Mario alatt játszódó zenét egy zongoraművész élőben adja elő. Mi a véleményük róla?

Slágerek kifordítva – hogyan kell énekelni hungrishül

2016. július 21. csütörtök

Mr.Gabee

Bizonyára Önök is hallottak olyan felvételeket, amelyben bizonyos emberek slágereket próbálnak átfordítani az ő nyelvükre és úgy éneklik el az ország és a világ előtt.

Megpróbáltunk összegyűjteni több olyan felvételt, mely egytől egyig egy gyöngyszem. Ha önök is tudnak olyan felvételről, mely nem került be a cikkbe, küldjék el nekünk a felvétel linkjét a csepel.info@gmail.com címre. (tovább…)

Internet a könyvtárban – idős kor nem akadály!

2016. március 8. kedd

Ittlakunk.hu

nagyinet

Nagyinet a Nagy Imrében

Várják a csepeli nagyikat netezni a Nagy Imre ÁMK könyvtárában nyitvatartási időben – írja az Ittlakunk.hu.

A használat feltétele csupán a könyvtári tagság. Kezdőket, haladókat is szívesen várják, s ha szükséges, még segítenek is a számítógép használatában.

Ki feleljen a kommentekért?

2016. február 12. péntek

Facebook, Mandiner

Ki feleljen a kommentekért

Nem tehetők felelőssé kizárólag a hírportálok a kommentekért az Emberi Jogok Európai Bírósága legújabb ítélete szerint. De mit jelent ez a magyar gyakorlatban? A Kazimír Kávéházban összegyűlt kerekasztal résztvevői egyetértettek abban: nem biztos, hogy a magyar bíróságok ennek megfelelően fognak eljárni, ez pedig tovább növeli a jogbizonytalanságot a kommentszabadság ügyében. Tudósításunk.

A Strasbourgban működő Emberi Jogok Európai Bírósága 2016. február 2-i döntésében kimondta, hogy a korábbi magyar ítéletekkel sérült az Emberi Jogok Európai Egyezményének 10. cikke, ami a kifejezés szabadságának gyakorlását garantálja, azaz nem lehet feltétlenül, korlátlanul felelőssé tenni az online médiát a felhasználók által írt kommentek miatt. Mit fog ez jelenteni a gyakorlatban? A Kazimír kávéházban rendezték meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) kerekasztal-beszélgetését Balogh Judit (ATV) moderálásával: Bodolai László és Bodrogi Bea ügyvédek, a beadvány készítői és Nádori Péter, az MTE volt elnöke, a Lapcom vezérigazgató-helyettese vettek részt a vitában.

(tovább…)

Konzultáció a tervezett királyerdei közért ügyében – Felhívás!

2016. február 11. csütörtök

Csepeli Hírmondó, Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Csepeli Hírmondó - felhívás

Véleményüket a Csepeli Hírmondó alábbi elérhetőségeire, és Bercsik Károly önkormányzati képviselőnek írhatják meg. A képviselő felhívása szerint a bercsik.karoly@fidesz.hu címen, illetve facebook elérhetőségein várja az észrevételeket.  (tovább…)