‘Internet’ kategória archívum

„Éljen a kibersztálinizmus! Éljen a Google!”

2020. február 19. szerda

Pesti Srácok

Tüntetést tart a PestiSrácok.hu szerkesztősége csütörtökön ötkor a Google budapesti irodája előtt. Az ok: az internetes óriás durva kettős mércét alkalmaz a portállal szemben.

Amíg az újabban influenszerként a fiatalok rokonszenvét kereső, egykori szemkilövető Gyurcsány Ferenc YouTube-csatornája a letiltás után újraindulhatott, addig a PS-nek ezt már nem engedték meg. A PS csatornája egyébként azért került törlésre, mert a belső levelezésben, tehát a nem publikus részben a Google pornográf tartalmat talált. Miután az esetet tisztázták – ők tettek feljelentést, ezért volt ott a tiltott tartalom, a Google magyarországi képviselője megerősítette, hogy nem követtek el bűncselekményt. Ezt követően mégis törölték az újonnan indított csatornájukat is. Bár „igazmondó” Gyurcsány Ferenc a Google szerint szintén megsértette az irányelveket, ő mégis folytathatja „szolgálatát” a fiatalok felé. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikkét olvashatják, az igazságszerető embereket pedig várják csütörtökön a tüntetésre! (tovább…)

Digitális gulág – íme, a Google

2020. február 15. szombat

Pesti Srácok

Az okoseszközök uralta világ számos meglepetést tartogat számunkra, hiszen szinte mindent az online térben intézünk: bankolunk, vásárolunk, levelezünk, információt osztunk meg magunkról. A digitális térben azonban nem mindenki lehet egyenlő súllyal jelen, legalábbis erre enged következtetni a PestiSrácok.hu Youtube-csatornájának végleges törlése is. A világ egyik legismertebb cége, a Google digitális gulágot hozott létre a kibertérben, ahova portálunkat is száműzni kívánta – az esélyegyenlőség jegyében.

A Nagy Testvér már nemcsak mindent figyel, lát, hanem úgy tűnik, büntet is. (tovább…)

ÉletMentő – Elindult az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone közös applikációja

2020. január 24. péntek

Pesti Srácok

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást – írja a telekommunikációs cég közleményében.

Az applikáció amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is. (tovább…)

Megtévesztő magyar híroldalak listája 2020

2020. január 15. szerda

Urbanlegends

A legtöbb álhíroldal közvetítője a Facebook

Elképesztő mértéket öltött az olvasókat hülyének néző álhíroldalak száma. Gyanítható, hogy idén is a nyugdíjasok lesznek a rémisztgetések célpontjai. Nyugdíjuk és az egészségügyi ellátásuk elvételével fogják őket sokkolni azok, akik ebből politikai hasznot remélnek.

De továbbra is kapjuk majd az egészségügyi csodákról, kórházak mocskolásáról és különböző csodaszerekről szóló álhíreket, amik mellett ismert emberek soha nem létezett, ám rendkívül sértő kijelentései, betegségei és halálesetei is várhatók. A listában nem kaptak helyet a különböző titkosszolgálatok által működtetett oldalak, melyekből szintén több akad. Év elején mindenesetre az Urbanlegends szedte össze az ismertebb oldalakat, az alábbiakban ő cikküket idézzük. Köszönjük! (tovább…)

Cenzúrázott a Facebook – ez véletlenül pont olyan, mint egy diktatúra?

2019. október 16. szerda

Origo

A Facebook cenzúrázza a jobboldali tartalmakat. A nemzeti-konzervatív oldallal szemben a Facebook mindig magasabb szintre emeli a cenzúra fokozatát, de ami történt a mostani önkormányzati választási kampányban, az mindenen túltett – írja az Origo.

A Csepel.info érdekes módon pont ugyanezzel találkozott.

(tovább…)

Játszótéri körkép, 4. rész

2019. augusztus 19. hétfő

“Az ideális játszótér kialakításánál fontos szempont, hogy izgalmas, gyermekbarát, korszerű és biztonságos legyen.”

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A csepeli önkormányzat 2015-ben indította útjára a Csepeli Gyermeksziget Programot, melynek keretében számos játszóteret korszerűsítettek az elmúlt években. Többek között megújult a Szent Imre téri, a Petz Ferenc, a Reggel, a Makád és a Katona József utcai Süsü játszótér is.

A Csepeli Hírmondó cikkét bejegyzésünkben közöljük, a képek egy részét a kerületi lapból vettük át.  (tovább…)

Hibátlan Csepeli Dac!

2019. január 22. kedd

Csepel.hu

Január 20-án Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában csatlakoztak a 2019-es versenyszezonhoz a Sport XXI korosztály atlétái is. 

A vasárnapi napon megrendezett eseményen az U11 és U13-as korcsoportban összesen 24 csapat vetélkedett egymással.

(tovább…)

Cifra nagy maflást kapott a pszeudoszékely troll Bangóné oldalán

2018. december 14. péntek

Kellett neki benyalni

Csepel.info

Igazi kincsre bukkantunk Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus asszony Facebook oldalán.

Bangóné 2005-ben, éppen 13 évvel ezelőtt volt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és az MSZP-SZDSZ magyarellenes kampányarca a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson. A magyargyűlölet most is az MSZP és a DK egyik rejtett erőforrása. Ezért nem kevés “feketeöves” szocialista tartja hősnek a mai napig a politikus asszonyt. (tovább…)

Elismerték: szétszakítja a családokat a Facebook

2018. március 9. péntek

InfoRadio

Példátlan őszinteséggel ismerte el nemrég a Facebook egyik alapítója, hogy a közösségi hálót nem a közösségek összekovácsolására, hanem az emberek szétválasztására hozták létre.

„A koncepciónk lényege az volt, hogy hogyan tudnánk annyi időt és figyelmet elvonni az emberektől, amennyit csak lehetséges” – mondta a 38 éves Sean Parker még novemberben, egy Philedalphiai konferencián. Ennek elérése érdekében a Facebook fejlesztői az emberi psziché sebezhetőségét próbálták kihasználni, magyarázta a cégtől 2005-ben visszavonult Parker.

(tovább…)

Januártól még tovább csökken az internet-előfizetések díja

2017. december 29. péntek

PCFORUM, Mr.Gabee, Csepel.info

Januártól tovább, 18 százalékról 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás áfája. A 13 százalékpontos csökkentés a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábbi számításai szerint mintegy 22 milliárd forintot hagy a lakosságnál és a vállalkozásoknál.

 Az internet áfája első lépésben az idén januárban csökkent 27 százalékról 18 százalékra. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy korábbi konferencián kiemelte: a minden eddiginél kedvezőbb árú szolgáltatás több tízezer, de akár százezer új előfizetőt is hozhat a szolgáltatóknak.

(tovább…)