2015. február havi archívum

Nem jár a H7-es HÉV

2015. február 28. szombat

BKK

Új utastájékozató vitrinek a H7-es hév vonalán

A BKK szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében olvasható, hogy 17 óra óta A H7-es hév helyett pótlóbuszok járnak a teljes vonalon. A pótlóbuszok terelt útvonalon, jelentősen megnövekedett menetidővel közlekednek, nem érintik a Szabadkikötő megállóhelyet, mivel ahogy korábban beszámoltunk egy robbanótestet hatástalanítanak.

A pótló buszok a Boráros tér felől a végigmegy a Soroksári úton egészen a ,a Gubacsi-hídig, amelyen áthaladva érik el a Csepeli végállomást. A BKK az utasok türelmét és megértését kéri.

Bombát találtak a Szabadkikötőben – teljes útzár

2015. február 28. szombat

Katasztrófavédelem, Csepel.info

Bomba

A kép illusztráció

Kábelfektetés közben bombát találtak szombat délután Csepelen, a Szabadkikötőnél. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Több mint fél kilométer hosszan lezárták a Weiss Manfréd utat Budapest huszonegyedik kerületében arra az időre, amíg a honvédségi tűzszerészek hatástalanítják a helyben talált második világháborús bombát. A munka HÉV forgalmát is érinti.

Kábelfektetés közben második világháborús bombát találtak Budapest huszonegyedik kerületében, Csepel-Szabadkikötőnél. A tűzszerészek a helyszínen veszik ki és semmisítik meg a bomba gyújtószerkezetét. Erre az időre hatszáz méter hosszan lezárták a csepeli gyorsforgalmi utat (Weiss Manfréd út). A munkálatok érintik a HÉV-forgalmát is, az utasokat pótlóbuszokkal szállítják. A fővárosi tűzoltók a világítástechnikát biztosítják a tűzszerészek munkájához.

(tovább…)

Teljes számban Csepelen is a BKK-automaták

2015. február 28. szombat

Csepel.hu

Teljes számban Csepelen is a BKK-automaták

Csepelen összesen nyolc új jegy-és bérletkiadó automatát helyeztünk ki, hogy ügyfeleink gyorsan és könnyen éjjel-nappal tudjanak jegyet és bérletet vásárolni. A fejlesztés előtt a kerületben csupán a csepeli hév végállomáson lévő pénztárunkban tudták ügyfeleink ezt megtenni. A nyolc új jegy-és bérletkiadó automatával jelentősen nőtt az értékesítési szolgáltatás színvonala Csepelen is, s immár több helyszínen tudják termékeinket megvásárolni.

A kerületben a Királyerdei Művelődési Ház buszmegállójánál, az Erdősor utcában a Csille utcai buszmegállóban, a Vénusz utcában a Csillagtelep buszvégállomásnál, a Széchenyi István utcában a Kikötő utcai buszmegállóban, a Kossuth Lajos utcában a Karácsony Sándor utcai buszmegállóban, a Csepel és a Szent Imre tér hévállomáson, valamint az Ady Endre úton a Védgát utcai buszmegállóban található egy-egy BKK-automata. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is gyorsan és kényelmesen lehet fizetni.

(tovább…)

Csökkent a munkanélküliség, nőtt a foglalkoztatottság

2015. február 28. szombat

Hirado.hu

Csökkent a munkanélküliség, nőtt a foglalkoztatottság

A munkanélküliségi ráta 7,4 százalékos volt a 2014. november és 2015. január közötti időszakban, 1,4 százalékponttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi időszakban – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A munkanélküliek száma 54 ezerrel csökkent egy év alatt és 330 ezer volt 2014 novembere és 2015 januárja között. A férfiak és nők munkanélkülisége közel azonos szintű volt, a nőket nagyobb mértékű javulás jellemezte.

(tovább…)

Megépülhet az új csepeli birkózócsarnok

2015. február 28. szombat

Csepel.hu

kt

 

Február 26-án ülésezett a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A városatyák döntöttek arról, hogy az állam által nyújtott 400 millió forintból birkózócsarnok épül Csepelen. Megszavazták, hogy Csepel szebb, igényesebb városképe érdekében felszámolják az igénytelen árusító bódékat, helyettük egységes pavilonok épülnek.

Parázs vitát váltott ki az óvodák szervezeti átalakításának kilencvenes években kezdődött bejfejezése, és a képviselők szavaztak a március 15-én nemzeti átadandó Csepel Szolgálatért díjakról is.
(tovább…)

Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét

2015. február 28. szombat

Origo

Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét

Megölték Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt szombatra virradóra Moszkva központjában – közölte a helyi rendőrség. Nemrégiben azt mondta, fél, hogy Putyin likvidáltatja őt. 

Putyin elnök egyik legkomolyabb kritikusa ukrán barátnőjével, a fotómodell Anna Durnickajával sétált az orosz főváros központjában, a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Moszkvorecki-hídon, amikor az ismeretlen támadó egy fehér színű gépkocsiból tüzet nyitott rá, és 7-9 golyót eresztett a politikusba. (tovább…)

Orbán nyomdokaiba lépnének a britek

2015. február 28. szombat

Segély helyett közmunka

Origo

Orbán nyomdokaiba lépnének a britek

A pályakezdő munkanélküliek nem segélyt, hanem ifjúsági támogatást kapnak majd, de ehhez gyakornoki munkát vagy közmunkát kell vállalniuk. Erről fog beszélni a választásokra készülő David Cameron brit miniszterelnök.

Közmunkához vagy gyakornoki álláshoz kötné a munkanélküli támogatás kifizetését David Cameron brit miniszterelnök, írja a Theguardian.com. A szigorítás a 18-21 közötti korosztályt érintené, egész pontosan azokat a fiatalokat, akik még soha nem álltak alkalmazásban. Nagy-Britanniában évente körülbelül 50 ezer olyan 18-21 közti fiatal igényel munkanélküli segélyt, aki még soha nem dolgozott, ők teszik ki az összes munkanélküli 10 százalékát.

(tovább…)

Újra együtt a hivatal nyugdíjas dolgozói

2015. február 28. szombat

Csepel.hu

Újra együtt a hivatal nyugdíjas dolgozói

A régi hagyományokhoz híven a csepeli önkormányzat nyugdíjas dolgozóit látta vendégül a polgármesteri hivatal nagytanácstermében február 27-én.

Az egykori munkatársakat – akik közül többen hosszú élet munkáját és tapasztalatát tudhatják maguk mögött – Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

(tovább…)

Orbán Viktor: Egyéni ambíció nem kerülhet a haza érdeke elé

2015. február 27. péntek

Hirado.hu

Orbán Viktor: Egyéni ambíció nem kerülhet a haza érdeke elé

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert bazárban tartott évértékelő beszéde elején.

A kormányfő azt is hangsúlyozta szónoklatát megnyitva, hogy “mi egy kereszténydemokrata alapokon álló néppárti közösség vagyunk, amelynek eszménye, vezércsillaga a polgári Magyarország”.

(tovább…)

Egressy nagy sikere Szerbiában

2015. február 27. péntek

Csepel.info

Az Egressy újabb dobogós eredményt zsebelt be

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola nagy sikert aratott a Szerbiában megrendezésre kerülő FEMUS Nemzetközi Versenyen, ahol az alábbi eredmények születtek:

FUVOLA

II. korcsoport:

 • II. hely: Kovács Regina
  tanár: Radnóti Katalin

III. korcsoport:

 • I. hely: Baglyas Anita
  tanár: Dr. Csetényi Gyula
 • II. hely: Nyercse Nikolett
  tanár: Dr. Csetényi Gyula

IV. korcsoport:

 • I. hely ért el: Hetei – Bakó Teodóra
  tanár: Dr. Csetényi Gyula
 • II. hely ért el: Varga Bontod Bence
  tanár: Dr. Csetényi Gyula

SZAXOFON

II. korcsoport:

 • I. helyezést ért el: Patócs Dominik
  tanár: Balogh Gábor
 • III. helyetést ért el: Horváth Barbara
  tanára: Puskás Levente

IV. korcsoport:

 • I. helyezést ért el: Imre Adrienn
  tanár: Balogh Gábor (a videón szerepel)

KLARINÉT

Mini korcsoport:

 • I. helyezést ért el Petik Balázs
  tanár: Varga István
 • II. helyezést ért el Mészáros Jázon
  tanár: Varga István

III korcsoport:

 • II. helyezést ért el Jónás Dániel
  tanár: Varga István
 • III. helyezést ért el Kovács Orsolya
  tanár: Varga István

IV korcsoport:

 • I. helyezést ért el Babindák István
  tanár: Varga István

LEGJOBB
TANÁR

Mini korcsoport:

 • Legjobb szaxofon tanár díja: Balogh Gábor

Zongorán kísért: Miskei László, Mocsári Emma és Bernáth Viktória

ongorán kísért: Mocsári Emma és Bernáth Viktória

Trükkös tolvajokat keresnek

2015. február 27. péntek

Csepel.info

Sértett jelentkezését várja a rendőrség

Sárga villogós fehér kocsit keresnek Csepelen a rendőrök: azt gyanítják, hogy trükkös tolvajok járják az utcákat – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja, hogy a keresett fehér autó oldalán egy piros csík vagy jel is lehet. Aki többet tud, az írja meg a fórumban, aki látta a kocsit, hívja a rendőrséget!

Szenteczky is Zuglóban folytatná?

2015. február 27. péntek

Csepel.info

Szenteczky_Janos01

A jólét fenntartásához szükség van megfelelő forrásokra

Gőzerővel keresik Szenteczky János csepeli pártelnök helyét a fővárosi MSZP-ben – értesült a Csepel.info. Az ellenzéki politikus hatszázezer forintos jövedelméből 210 ezer forintot tett ki, hogy a BKK felügyelőbizottságában “a közpénzekre vigyázott”. Csakhogy, miután hűtlen kezelés miatt a harmadik köztörvényes bűnügyben emelt ellene vádat az ügyészség, a Fővárosi Közgyűlés szerdán a felügyelőbizottságból való visszahívását kezdeményezte. 

A Csepel.info úgy tudja, hogy Szenteczkynek jó kapcsolatai vannak a zuglói MSZP-vel, amely az elmúlt hónapokban nagy csatát folytatott a párt megélhetési politikusainak elhelyezéséért. Most a felügyelő-bizottságból visszahívott politikusnak is ott próbálhatnak új helyet keresni. Ám a helyi erővonalak megváltozása miatt ez már nem biztos, hogy sikerül. (tovább…)

Itt a lopott autók hazai toplistája

2015. február 27. péntek

Vezess.hu, Origo, Csepel.info

Autótolvaj Csepelen 002

Mára az autótolvajok többsége megtanulta, hogy ha Csepelen lopnak, fotó is készül róluk

Sokkal kevesebb autót loptak el tavaly Magyarországon, mint az elmúlt két évben. A Vezess.hu szerint 2014-ben 4803 gépjárműlopást jelentettek, ezzel szemben 2013-ban még 5691, a kiugró 2012-es évben pedig 6920 volt az esetek száma. Egy év alatt 888 darabbal csökkent az ellopott gépjárművek száma.

Csepelen még durvább a lopások csökkenése. A fideszes önkormányzat segítségével létrehozott rendszám-felismerő kameratrendszer  elindítása óta ötödére esett vissza az autólopások száma, és ami még érdekesebb, a betöréses lopások száma is ezzel párhuzamosan állt zuhanó pályára. Az okok egyértelműek: a más kerületekből érkező tolvajok rájöttek, hogy ha a rendőrség ismeri vagy megismeri a rendszámukat, a “portyáikról” is azonnal tudomást szereznek, vagy legalábbis utólag rekonstruálni lehet azokat. (tovább…)

Szigetszentmiklósi ügy: a bíróság válaszolt az ügyészi kritikára

2015. február 27. péntek

Index

Szabadlábra helyezték

“A Budapest Környéki Törvényszék sajnálattal vette tudomásul, hogy a Pest Megyei Főügyészség sajtótájékoztató keretében vitatta az elsőfokú bíróság ítéletét az ún.”szigetszentmiklósi ügyben”

– áll a bíróság péntek reggeli közleményében. (tovább…)

1 éves a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény átalakult állandó kiállítása

2015. február 27. péntek

Csepel.hu

1 éves a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény átalakult állandó kiállítása

Egy éve nyitotta meg kapuit a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállítása – Csepel és a gyár története címmel – a Királyerdei Művelődési Házban. Ez alkalomból látogattak el a Szárcsa Általános Iskola tanulói a több évtizedes múltú, tavaly újjáépült és átalakított tárlat helyiségeibe, mely valódi időutazást jelent minden látogató számára.

Az elmúlt időszakban számos kíváncsiskodó érdeklődő és iskolai csoportok keresték fel a gyűjtemény Csepel emlékeit, helyi érdekességeit bemutató kiállítását mintegy 300 négyzetméteren.

(tovább…)