2018. október havi archívum

„Budapest a világ egyik sportfővárosa” – a NOB elnöke és mi is elégedettek lehetünk a birkózó-vébével

2018. október 31. szerda

Pesti Srácok

Egy arany, két ezüst, egy bronz, csodálatos, utolérhetetlen hangulat – Magyarország és Budapest ismét jelesre vizsgázott, látványos, remek világbajnokság házigazdája volt az ország. Thomas Bach, a NOB-elnöke is el volt ájulva a magyar rendezéstől, és birkózóinkra is büszkék lehetünk. Lassan megszokjuk: a miénk a világ egyik legkomolyabb sportfővárosa.

„Pörgős, remek hangulatú” világbajnokságnak nevezte a vasárnap, Lőrincz Tamás ezüstjével zárult budapesti birkózó-vébét Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Bach is megerősítette azt, ami nyilvánvaló: (tovább…)

Hatalmas baleset történt az éjjel Csepelen

2018. október 31. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: Mr. Gabee 

Mr. Gabee információi szerint baleset történt Csepelen kedden éjjel  a Szent István út 233/a előtt. 

Egy Vw Lupo feltehetőleg nagy sebességgel haladt a főúton, amikor elvesztette uralmát a gépkocsi felett és kerítésnek csapódott.

Sérültekről nem érkezett jelentés, ahogy arról sem, hogy a sofőr fogyasztott-e alkoholt vagy kábító tartalmú anyagot.

Videó: roncsvadászok is megkeresték a Dunából kihúzott Zsigulit

2018. október 30. kedd

Csepel.info

A Szellemvárosok blog  “Roncsok” című sorozata foglalkozik most a Dunából Csepelen kihúzott 1200-as Ladával, amelyet mára alaposan leharcoltak a látogatók.

Az idén nyár vége óta tartó csapadékhiányos időszak leginkább a Duna vízszintjén mutatkozik meg. A folyó apadása már megdöntötte az eddigi rekordot: 71 éve nem volt ilyen alacsony a víz szintje a fővárosban. Ennek örömére rengeteg érdekesség, hajóroncsok, régi pénzérmék, meg persze több autó is előkerült már a Duna mélyéről. Ezen autók egyike egy 1200-es Lada, ami Csepelen bukkant ki a vízből. (tovább…)

Álhírkereső: gyűlölködő kamulap jelent meg a “Hírkeresőben”

2018. október 30. kedd

Csepel.info

Egy álhírgyártó Facebook-csoportból alakult fake news lap gyűlöletkeltő, hamis cikkeit is kidobja a “Hírkereső” című oldal. A “Hírkereső” a neve alapján hírek keresésére szakosodott. Gyakorlatilag azonban pont az ellenkezőjét teheti, amikor álhírekkel megtéveszti olvasóit.

Az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága (OLKT) gyűlöletcsoportként alakult a Facebookon. Olyanok hozták létre, akik vádaskodó, fenyegetőző megjegyzéseket, rágalmazó álhíreket terjesztettek a miniszterelnökről és a kormányzó pártokról. A portfólióba a fórumozó társak gyilkossággal való fenyegetőzése is bőven belefér, az pedig természetes, hogy nem foglalkoznak a valósággal. Inkább maguk találnak ki “híreket”. Az OLKT természetesen bármilyen más álhírt is kontroll nélkül átvesz, “saját álhíreiknek” pedig nincs szerzőjük, mint ahogy az oldalnak sincs felelőse. A “Hírkeresőt” mindez nem zavarja, a tartalma alapján nyilvánvaló fake news lapot valódi híroldalként kezeli.  (tovább…)

Baleset történt az Erdősor utcában

2018. október 29. hétfő

Csepel.info, Balogh Gábor

A Csepel Hol Mi Facebook csoport információi szerint baleset történt Csepelen az Erdősor utcában a Kölcsey utcánál.

A baleset miatt a BKK járatai terelt útvonalon közlekednek. Aki teheti, kerülje el a kereszteződést.

Meg nem erősített információk szerint a jelzőlámpák nem működtek

A migrációs nyomás tovább fokozódik a Nyugat-Balkánon

2018. október 29. hétfő

888

Németh Szilárd a határon: több tízezer illegális bevándorló mozog Magyarország felé

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 hétfő reggeli műsorában elmondta, hogy a balkáni migrációs útvonalon ezrek vannak, a bevándorlók folyamatosan tesztelik a magyar határ erősségét.

Folyamatosan szervezik, hogy Európába behozzák a migránsokat, emögött egyértelműen Soros György áll, ahogy az Egyesült Államok felé tartó migránsok, a »Soros-expressz« mögött is”

– jelentette ki. (tovább…)

Itt a Zsiguli, ami Csepelnél került elő a Dunából

2018. október 29. hétfő

Csepel.info

Fotó: Ma.hu

Sok fotó jelent meg arról a kocsiról, ami a Duna különösen alacsony vízállása miatt került felszínre Csepelnél.

A Yuoutbeon egy kis videót is készítettek a képekből, ezt láthatják a kattintás után. (tovább…)

Székelyföld autonómiájáért lobbant fel az őrtűz Csepelen

2018. október 29. hétfő

Csepel.hu

Idén negyedik alkalommal gyújtottak őrtüzet Csepelen Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombnál. Október utolsó vasárnapján az őrtüzet Borbély Lénárd polgármester gyújtotta meg, a jelenlévők együtt elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

A jelzőtűz meggyújtásánál az önkormányzat képviseletében jelen voltak még Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

(tovább…)

Rendkívüli járatok és sűrűbb közösségi közlekedés mindenszentekkor és halottak napján

2018. október 29. hétfő

Balogh Gábor, BKK

A halottak napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK 2018-ban is rendkívüli járatokat indít, emellett nagyobb kapacitással indítja számos, sírkertet is érintő közösségi közlekedési járatát már október 27-től. Fontos változás, hogy az Új Köztemető idén a Fiumei úti felújítási munkák miatt a belváros felől az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomása mellett az M2-es metró Örs vezér tere végállomásáról is elérhető a 68B jelzésű gyors autóbuszjáratra átszállva.

A várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt a temetők megközelítésére érdemes az egyéni közlekedés helyett a közösségi közlekedési járatokat választani, a sírkertek megközelítéséhez pedig utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazás használatával megtervezni; a járatok menetrendjei a BKK honlapján is megtekinthetők. Október 31-én, szerdán nyitástól november 2-án zárásig gépjárművel csak az Új Köztemetőbe lehet behajtani, a többi sírkertben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be gépkocsival. (tovább…)

Lőrincz Tamás ezüstérmes, Kiss Balázs ötödik a birkózó-vb zárónapján

2018. október 28. vasárnap

Origo

Hatalmas csatában végül ezüstérmet szerzett Lőrincz Tamás a birkózó-világbajnokságon. A 77 kg-os magyar versenyző a vb utolsó napján hatalmas csatában kapott ki orosz riválisától. 97 kg-ban Kiss Balázs ötödik lett.

Célegyenesbe érkezett a budapesti birkózó-világbajnokság, amelynek első része magyar szempontból egy kicsit döcögősre sikeredett, hiszen az első hazai éremre egészen a hatodik napig várni kellett, de aztán beindult a henger: előbb a nőknél Barka Emese bronzérmet, majd a kötöttfogásúaknál Bácsi Péter arany-, Korpási Bálint pedig ezüstérmet szerzett. (tovább…)