2018. október havi archívum

A fagyhalál jogáért tüntettek a balliberálisok

2018. október 15. hétfő

Pesti Srácok, Figyelő, Csepel.info

A közrend és a hajléktalanok védelmét egyaránt szolgálják azok az intézkedések, melyek értelmében tilos lett életvitelszerűen az utcán élni, ám minden hajléktalannak szállást biztosít az állam. Az ellenzék szerint azonban nem kellene szállással és fürdési lehetőséggel “támadni” a hajléktalanokat, inkább hagyni kellene, hogy úgy éljenek – és haljanak meg -, ahogy eddig.

A hajléktalanok ellátását jelenleg kétszáznegyven szervezet támogatja Magyarországon. A kormány kiemelt célja, hogy főleg a téli hónapok közeledtével a rászorulók igénybe vegyék a segítségnyújtást, amelyet az ellátórendszer nyújt.

(tovább…)

Hatalmas buszbaleset a XX. kerületben: egy ember bilincsben, ellenállt a sofőr

2018. október 15. hétfő

Személyautó ütközött egy busszal a XX. kerületben.

Foto: Blikk

Foto: Blikk

Kanyarodó busz oldalának hajtott egy személygékocsi a XX. kerületben, a Határ út és a Baross utca kereszteződésénél. Információink szerint a balesetben egy ember súlyosan megsérült.

Úgy tudjuk, a személygépkocsi vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja. Amikor a rendőrök ezt ellenőrizni akarták, a sofőr ellenállt, ezért megbilincselték.

Ismét megszervezik a Csepeli Fitnesz Napot

2018. október 15. hétfő

csepel.hu

csepel.hu

Panorámakép: ilyen szép őszi időnk van

2018. október 15. hétfő

Csepel.info

Aki csak tudta, kihasználta a gyönyörű őszi időt a hévégén: tele volt a Kis-Duna part gyerekekkel sétálókkal, sportolókkal.

Most a Kalózhajós játszótérről és a játszótér melletti partról kaptunk egy-egy panorámaképet. Tavaly egy egész galériát töltöttünk meg képekkel, amely most is aktuális 😉 (tovább…)

Ilyen volt a Boráros tér 1955. március 3-án

2018. október 15. hétfő

Csepel.info, MTVA

A csepeli gyorsvasút Boráros téri végállomásán a beérkező szerelvényről szállnak le az utasok – ezt a pillanatot örökítette meg 1955 egy ködös tavaszi napján Pap Jenő, az MTI fotósa.

A Boráros téri HÉV-ről kerületünk legsúlyosabb balesetével kapcsolatban itt írtunk. 1979-ből van még egy fotónk, amely a 2/A villamos megállóját mutatja. A kép az MTVA Archívumában 2000 forintért megvásároltató.

Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

2018. október 15. hétfő

Katasztrófavédelem, HVG

Elgázolt egy embert a HÉV hétfő reggelt a XX. kerületben – közölte a katasztrófavédelem. A sérült a helyszínen meghalt.

A baleset a Gubacsi hídnál történt, a H6-os HÉV helyett a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső között a reggeli órákban pótlóbusz járt.

Elfogtak egy csepeli dílert

2018. október 14. vasárnap

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2018. október 12-én este megjelentek a 24 éves T. Róbert lakásánál, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy ott marihuánát és amfetamint árul.

A rendőrök a férfit Csepelen, a Katona József utcai lakása előtt fogták el. A nyomozók a kutatáskor még a hűtőszekrényben is kábítószert találtak, így összesen 518 gramm fehér színű és 580 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket foglaltak le. (tovább…)

Hatalmas baleset a Szent István úton

2018. október 14. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Balogh Gábor József

Foto: Balogh Gábor József

Balogh Gábor József külsős szerkesztőnk információi szerint baleset történt Csepelen a Szent István úti Poci Büfé előtti kereszteződésében.

A baleset miatt a 148 és a 152-es buszokat terelik. Fokozott körültekintéssel közelítsék meg a helyszínt.

„Magyar örökségünk” – Többször visszatapsolták a Marica grófnőt Csepelen

2018. október 14. vasárnap

Csepel.hu

Kálmán Imre egyik legnépszerűbb nagyoperettjét Bozsó József rendezésében láthatta a közönség, Marica grófnő szerepében Geszthy Veronika lépett a színpadra a Királyerdei Művelődési Házban október 13-án. A Magyar Zenés Színház tánckarának színvonalas előadását a Csepeli Szimfonikus Zenekar kísérte Werner Gábor karmester vezényletével.

A vidám hangulatú operettet két felvonásban tekintette meg a nagyérdemű Kis Krisztina koreografálásában. A főbb szerepeket Geszthy Veronika, Domoszlai Sándor, Csonka Zsuzsanna, Bodor Szabina, Kovács Szilárd, Bozsó József, Kokas László és Várkonyi Szilvia játszották. A szórakoztató történet sikerét olyan ismert dallamoknak köszönheti, mint a Szép város Kolozsvár, a Hej, cigány vagy a Ringó vállú csengeri violám. (tovább…)

Világhírű állatszobrok a csepeli gyár egy műhelyében

2018. október 13. szombat

Csepel.hu

Bemutatót tartottak az egykori Csepel Művek területén, a Bronzöntő utcában található Gábor M. Szőke Stúdió alapítói, egyben mindenkit meginvitáltak a DANTE XXI. háromnapos kortárs művészeti fesztivál programsorozatára október 12-én. Szőke Gábor Miklós képzőművész monumentális állatszobrairól híres nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is.

A csepeli műhelyben négy éve dolgoznak. Borbély Lénárd polgármester gratulált a képzőművésznek, és egy Csepel zászlót adományozott a stúdiónak. Kispál György plébános megáldotta a műhelyt. Lendvai Zoltán rédicsi plébános, akit „gördeszkás atyaként” is ismernek, a sport szeretetét hangsúlyozta.

(tovább…)