‘Kultúra’ kategória archívum

Csepel 21 – kiállításmegnyitó

2017. április 28. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee

meghivo_mafosz-1

Kisebb közjátékkal bemutatták a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilmet

2017. április 28. péntek

Csepel.hu

meghalni-ukrajnaert-plakat

Élénk érdeklődés és kisebb közjáték mellett rendezték meg a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilm díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban április 26-án. A filmet magyarul, angol felirattal vetítették. Rendezője Csarnai Attila, producere Skrabski Fruzsina.

A bemutatón megjelent és beszédet mondott Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete. A vendégek között köszöntötték az orosz, amerikai, horvát, szlovén, albán nagykövetségek munkatársait. A filmet megtekintette Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is.

(tovább…)

Óriási “Hangya-buli” a csepeli rocker 50. születésnapja alkalmából

2017. április 27. csütörtök

Csepel.info

hangya50

Lévai-Hangyássy László – közismertebb nevén ‘Hangya’ –  immár 30 éve szerves része a hazai zenei életnek. Rengeteg csapat megálmodójaként, motorjaként – és természetesen basszusgitárosaként ismerhetjük őt.

Pályafutása első komolyabb bandája a Magazin zenekar volt, amelynek hamvaiból alakult meg a ’90-es évek népszerű zenekara, a Sing Sing. Ezután rengeteg izgalmas projektbe kezdett – egyebek mellett több csapat menedzselésével is foglalkozott. 2002-ben megalapította a Zorall zenekart, mely azóta is töretlenül gyúrja össze a hazai örökzöldeket a külföldi rockhimnuszokkal. (tovább…)

Marvel hétvége a Csepeli moziban

2017. április 27. csütörtök

Csepel Mozi, Mr.Gabee, Csepel.info

Április 29 és Május 1 között Marvel hétvégét tart a Csepel Plazaban működő Kultik Csepel mozi

Az alábbiakban a mozi közleményét olvashatják: (tovább…)

Heti programajánló

2017. április 24. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

szinhaz[1]

Szerkesztőségünk összegyűjtötte azokat a rendezvényeket, eseményeket, melyeket az előttünk álló héten kerül megrendezésre.

A listát az alábbiakban megtekinthetik: (tovább…)

Horváth Balázs fotói az Erdei galériában

2017. április 23. vasárnap

Csepel.hu

hb5

Horváth Balázs fotóművész fényképei láthatók április 22-től az Erdei Éva Galériában. A Forradás címmel nyílt kiállítást Fáy András festő restaurátor művész, a Szépművészeti Múzeum főrestaurátora nyitotta meg, Pálfy Margit színművész verset mondott.

A vendégeket Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész köszöntötte, majd a tárlatbemutatón Fáy András a képekről elmondta: a fotóművész gondolkodásra késztető képeket készít, amelyeknek van múltjuk, jelenük és jövőjük. A fotók tömény üzenetet hordoznak, megjelenik rajtuk a lelkiség, a tartalmi csoda. (tovább…)

Zsoldos Irén belső sugallatra fest – Képei az ÁMK galériájában

2017. április 22. szombat

Csepel.hu

zsoldosiren18

„Amíg nem foglalkoztam képzőművészettel, az életemben jelen volt egyfajta hiányérzet. Ez az űr azóta betöltődött” – vallotta Zsoldos Irén festő kiállítására invitáló meghívójának borítóján. A Nagy Imre ÁMK Galériájában nyílt tárlatát Véghseő Klára festőművész nyitotta meg április 21-én. A szép számmal összegyűlt érdeklődők először Gál Virág, a Fasang Árpád Zeneiskola növendékének zongorajátékát hallgatták meg.

A festő 1994-ben egy autóbaleset után mozgássérült lett. 2013-ban minden előképzettség nélkül kezdett el festeni és rajzolni. 2014-ben a Mozgássérültek Egyesületének Országos Szövetsége által meghirdetett Paraszupersztár nevű országos tehetségkutató versenyen grafika kategóriában a „Beszűrődés” című képével a második helyezést érte el. 2015 májusában az Art Feszt Original országos amatőr alkotói pályázaton képzőművészet kategóriában a „Konstelláció” grafikájával az első díjat nyerte. (tovább…)

Moziműsor – április 21-26-ig

2017. április 21. péntek

Kultik Mozi, Csepel.info, MR.Gabee

csepeli-mozi-04-20-04-26-hetvege

Megjelent a Csepeli Hírmondó áprilisi második száma

2017. április 20. csütörtök

Csepel.hu

600x365_csh2

A tartalomból: Százmilliókból szépül a kerület: ismét a gyerekeké lesz a napközis tábor, s a Rákóczi Kert is megújul. Cikkünk látványtervekkel mutatja be az átalakulást.

Visszaáll az eredeti autóbusz-közlekedési rend Csepel központjában. Fontos tudnivalók és térkép.

(tovább…)

Műsorváltozás a Kultik Csepel moziban

2017. április 18. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

nevtelen

A Csepel Mozi szerkesztősége levélben értesítette szerkesztőségünket, hogy 2017. április 19-én szerdán változik a Csepel Plázában található mozi műsorkínálata.

A moziműsor a fentiekben megtekinthető.

A férfiak a fejükre estek

2017. április 18. kedd

A Turay Ida Színház rendezésében kerül megjelenítésre Topolcsányi Laura – Berkes Gábor közös szerzeménye, a férfiak a fejükre estek vígjáték 2017. április 19-én 19 órától a Csepeli Munkásotthonban

Az előadásról: a fantasztikus színésznők énekelnek ebben a szenvedélyes és rendkívül mulatságos “szakítás-történetben”! Az új zenés vígjátékban három becsapott, kijátszott és megalázott, válófélben lévő feleséget alakítanak. De vajon tűri ezt a három nő? Hagyja? Elviseli ezt a helyzetet? Vagy a sarkukra állnak és visszavágnak? Esetleg megbosszulják? Sok kacagásra készülhet a néző, mert itt aztán minden lesz! A nevetéstől a rekeszizmok garantáltan elfáradnak!

Pódium

2017. április 18. kedd

FSZEK, Csepel.info, Mr.Gabee

szinhaz_fokep[1]

A Sétáló utcai könyvtár színházba invitál minden érdeklődőt. Ugyanis a könyvtár szervezésében 2017. május 20-án (szombaton) 19 órától a Pesti Színházban nézik meg Peter Morgan: Audencia című előadást, amelynek bemutatója 2016. október 16-án volt.

Főbb szereplők: Halász Judit, Igó Éva, Hegedűs D. Géza

Jegyek a könyvtár nyitvatartási idejében vásárolhatóak 2017. május 10-ig a Földszint 16-17. sorba, 3190 Ft/db áron.

Az előadásról: (tovább…)

MEGHÍVÓ

2017. április 15. szombat

Galéria 21, Mr.Gabee, Csepel.info

meghivo_mafosz-1

„Én vagyok a feltámadás és az élet” – (János 11,25)

2017. április 14. péntek

Csepel.hu

gma_9307

Jézus Krisztus szenvedésének és feltámadásának történetére emlékeztek a Reformáció 500. évében munkaszüneti nappá nyilvánított Nagypénteken.

A Csepeli Lelkészkör tagjai János evangéliumából olvastak fel, a szünetekben pedig csepeli hittanosok vezetésével a közönséggel együtt énekeltek.

Szavalóverseny a Radnótiban

2017. április 12. szerda

Csepel.hu

tbe_0204

A magyar költészet napja alkalmából „A dalszöveg is vers” mottóval szavalóversenyt rendeztek a Radnóti Miklós Művelődési Házban. A 39 versenyző 4 kategóriában indulva adta elő prózában kedvenc dalszövegét. Ákostól, Demjén Ferenctől és Máté Pétertől több dalszöveg is elhangzott, míg a musicalek közül A padlás, A Pál utcai fiúk és a Macskák voltak népszerűek.

A produkciókat Barbaró Attila, a Zorall gitárosa és szövegírója, Lévai-Hangyássy László, a Zorall basszusgitárosa, és Máger Judit szerkesztő-újságíró értékelte. A díjakat Ábel Attila alpolgármester adta át. Minden résztvevő emléklapot kapott, a dobogósok pedig értékes ajándékot is átvehettek.

(tovább…)