‘Kultúra’ kategória archívum

Sing Sing Csepelen

2023. január 28. szombat

Csepel.info

A csepeli Barba Negrában lép fel február 11-én a kilencvenes évek egyik közkedvelt rockzenekara, a Sing Sing.

Idén lesz harminc éve, hogy megjelent a legendás Sing Sing zenekar leghíresebb dala, a Halál a májra.
A zenekar a februári, Barba Negrában tartandó koncertjükkel szeretné ünnepelni ezt a kerek évfordulót.
(tovább…)

Lukács Sándorral ünnepelték a magyar kultúra napját

2023. január 23. hétfő

Csepel.hu

Hagyományosan január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját 1989 óta. Kölcsey Ferenc 200 évvel ezelőtt, 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Csepelen a Szabó Magda Közösségi Térben Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész önálló estjét tekinthette meg a közönség.

Az eseményre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy a színházterem mellett, az intézmény kiállítóterében kivetítőn is közvetítették az estet. A megjelenteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

(tovább…)

Még lehet jelentkezni: csepeli újévi koncert január 28-án

2023. január 18. szerda

Csepel.info

A koncertre korlátozott számban lehet jegyeket kapni: érdeklődni és jelentkezni a protokoll@budapest21.hu email címen és a 0670-903-9983-as telefonszámon lehet.

Karácsonyi történet

2022. december 16. péntek

Csepel.hu

Egy olvasónk saját írását, egy kedves karácsonyi történetet juttatott el szerkesztőségünkhöz. Fogadják szeretettel!

A szerzőről: Márkuszné Joódy Anna a Győr-MosonSopron megyei Farádon töltötte gyermekkorát. Tizenhét évesen Budapestre költözött, ápolónő lett. A munka mellett tanulni kezdett, leérettségizett, majd főiskolát végzett. Egész életében foglalkoztatta az írás, hajtotta a közlési vágy, úgy érezte, mondandója van az emberek számára.

(tovább…)

Diákvetélkedő Weiss Manfréd halálának századik évfordulóján

2022. december 15. csütörtök

Csepel.hu

Weiss Manfréd gyáriparos halálának századik évfordulója alkalmából rendeztek emlékversenyt a BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Középiskolájában december 14-én.

A vetélkedő célja, hogy népszerűsítsék, minél jobban megismertessék Weiss Manfréd személyét és tevékenységét, erősítsék a helyi identitást és a lokálpatriotizmus érzését. A versenyt a csepeli önkormányzat írta ki, a feladatok kidolgozását és a vetélkedő lebonyolítását a Weiss Manfréd középiskola végezte Gulyás József igazgató-helyettes irányításával. Az eseményen megjelent és a díjakat átadta Morovik Attila alpolgármester.

(tovább…)

KromatiCanto – a zene gyöngyszemei

2022. december 15. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli KromatiCanto énekegyüttes egyedi hangzásának, előadásmódjának, sokszínű repertoárjának köszönhetően egyre népszerűbb és elismertebb a zenekedvelők körében. A különleges kórus Mozarttól az Abba együttesig mindenféle műfajban otthonosan mozog.

Kiemelten fontos számukra az igényes, kifinomult zenei értékek megőrzése, egyedi bemutatása. Az énekegyüttes vezetője, karnagya Faragó Attila, akivel a kórus múltjáról, jelenéről és a karácsonyi készülődésről is beszélgettünk.
(tovább…)

Hímzések, csipkék, kézimunkák

2022. december 14. szerda

Csepel.hu

Örökség és küldetés címmel nyílt jubileumi kiállítás a Csepeli Hímző Kör munkáiból a Szabó Magda Közösségi Térben. A tárlaton a hímzés és a csipkekészítés gazdag motívumvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A kiállítást Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, a hímzés a magyar kultúra fontos része, és ez a kultúra képes összetartani a kárpátmedencei magyarokat. A kiállított szőttesek is mutatják, hogy hiába vagyunk országhatárokkal szétválasztva, mégiscsak összetartozunk. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan kerületnek lehetek a polgármestere, mely egy ilyen értékes közöséggel gazdagodott harminc évvel ezelőtt. Hála és köszönet, mindazoknak, akik életben tartották ezt a kört és ezt a szép hagyományt” –fogalmazott.
(tovább…)

Nyolcvanéves a Fasang Árpád Zeneiskola

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

A zenekedvelők jubileumi koncertekkel ünnepelhették a Fasang Árpád Zeneiskola fennállásának nyolcvanéves évfordulóját november 23-a és 25-e között. A zene ünnepe Csepelen elnevezésű hagyományos rendezvénysorozaton zenekari és kamarazenei koncertet, növendékhangversenyt és művésztanári koncertet adtak a növendékek és pedagógusok.

A zárórendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató. A polgármester e jeles jubileum alkalmával díszoklevelet adott át dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezetőnek.

(tovább…)

80 éves a Csepeli Fasang Árpád Zeneiskola

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

A zenekedvelők jubileumi koncertekkel ünnepelhették a Fasang Árpád Zeneiskola fennállásának 80 éves évfordulóját november 23-25. között. „A zene ünnepe Csepelen” hagyományos rendezvénysorozat jegyében zenekari és kamarazenei koncertet, növendékhangversenyt és művésztanári koncertet adtak a növendékek és pedagógusok.

A záró rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató. A polgármester e jeles jubileum alkalmával díszoklevelet adott át Dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezetőnek.

(tovább…)

Karácsonyi nagykoncert Csepelen

2022. november 21. hétfő

Csepel.hu