‘Kultúra’ kategória archívum

Augusztus 20-i ünnepség a Daru-dombon

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Mindenkit szeretettel várunk augusztus 20-i ünnepségünkre a Daru-dombon!
Hagyományőrző kézműves foglalkozások, válogatások történelmi rockoperákból, csikós bemutató, TNT koncert, végül tűzijátékkal zárjuk az estét. 

A programokon való részvétel ingyenes, ünnepeljük közösen az államalapítást! A részletes programleírást megtekinthetik a képre kattintva.

 

Augusztus 22-től ismét Zorall Sörolimpia

2018. augusztus 13. hétfő

Facebook

Augusztus 22-én ismét lesz Zorall Sörolimpia Alsóörsön.

A rendezvényen fellép a Kárpátia, a Republic, a Tankcsapda, Bikini Edda, Ossian, és még sokan mások is.

POP84 retro party a Rizmajerben

2018. augusztus 5. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info
Augusztus 5-én, vasárnap ismét felcsendülnek a ’80-as évek fantasztikus pop melódiái a csepeli Rizmajer Kézműves Sörházban.

Kezdés: 17:00
Cím: Rizmajer Kézműves Sörház
(Táncsics Mihály utca 110., Budapest XXI. kerülete, 1211)

A belépés INGYENES!

Napra pontosan 32 éve volt a Queen Budapesten

2018. július 27. péntek

queenfan.gportal.hu

Forrás. urania-nf.hu

1986. július 27-én csendült fel a Népstadionban a Tavaszi szél Freddie Mercury hangján. A rockbanda hatnapos budapesti látogatását a fellépés szervezőjével és a Queen-koncertfilm egyik stábtagjával idéztük fel.

Pontosan ma van 31 éve, hogy a világhírű, azóta is a rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekaraként számon tartott Queen, Freddie Mercuryval a csapat élén legendás koncertet adott a budapesti Népstadionban. Az emlékezetes, 70 ezres közönség előtt bemutatott show jubileuma alkalmából Kovács Györggyel, a Magic – A Queen Budapesten című koncertfilm hangmérnökével és a Queent hazánkba csábító Hegedűs Lászlóval beszélgettünk. (tovább…)

Három nemzet táncestje az Arénában

2018. július 27. péntek

Csepel.hu

A legjobb dokumentumfilmek között a Meghalni Ukrajnáért

2018. július 20. péntek

csepel.hu

 

Az elmúlt két év legjobb magyar dokumentumfilmjei közé válogatták a Meghalni Ukrajnáért című alkotást, amely az előzsűrizés után bekerült a Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe.

(tovább…)

Díszpolgári címeket adományoztak

2018. július 19. csütörtök

Csepel.hu

Díszpolgári címeket és Csepel Örökség Díjakat adományoztak Csepel napján, július 18-án. A Szent Imre téren rendezett díjátadó után a Bon-Bon együttes adott koncertet.

A képviselők a júniusi testületi ülésen döntöttek az idei díszpolgári címekről és a Csepel Örökség Díjakról. Díszpolgári címet kapott Jenei János pedagógus és Sára Ernő tervezőgrafikus. A testület posztumusz díszpolgári címben részesítette Dr. Koncz Jánost, kerületünk egykori főjegyzőjét. Csepel Örökség Díjban részesült Mahó Andrea színésznő, énekesnő és Dr. Szentkirályi Aladár, a Fasang Árpád Zeneiskola Igazgatója.

(tovább…)

Fáklyás evezéssel tisztelegtek Kolonics György emlékének

2018. július 17. kedd

Csepel.hu

Fotógaléria a megemlékezésről itt

Kolonics György halálának tizedik évfordulóján fáklyás emlékevezést tartottak a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Vízitelepén július 15-én.

A megemlékezésen megjelent dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány elnöke és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

(tovább…)

Meghívó Kolonics György fáklyás megemlékezésére

2018. július 13. péntek

Csepel.hu

Tisztelt Hölgyem/ Uram!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a tíz éve tragikus körülmények között elhunyt Kolonics György emlékére tartott közös néma főhajtásra.

Az eseményre 2018. július 15-én (vasárnap) 15 órakor a Kolonics-szobornál (Csepel, Kolonics György sétány) kerül sor. (tovább…)

Hajóvonták találkozása tilos: indulnak a Zorall kalózok!

2018. július 10. kedd

Csepel.info

Ez a nyár sem marad Zorall kalóztúra nélkül – értesült a Csepel.info. Nyugalom, még senki sem maradt le a nagy buliról, de ideje készülődni: július 14-én vízen, motoron és biciklin is indul a csapat.

A hajós kalózok délelőtt 10 órakor indulnak a Kvassay Zsiliptől, de a vizet – gyanítjuk – csak lapátolni fogják. A biciklis kalózok ugyanekkor a Csepel Plaza elől indulnak, és friss, behűtött sörökkel várják a hajón érkezőket. Az országúti kalózok 15 órakor indulnak a Csepel Plaza elől, de az esti nagy buli őket is megvárja. Ideje tehát edzésbe hozni a söremelő izmokat és garatokat – amíg négy napot nem számolunk. Aki pedig többet szeretne tudni és csatlakozni akar, a Facebookon is felveheti a kapcsolatot a szervezőkkel.