‘Kultúra’ kategória archívum

Radics – A megátkozott ember: premier előtti filmvetítés

2022. szeptember 28. szerda

Csepel.hu

A zene világnapja

2022. szeptember 26. hétfő

Csepel.hu

A zene világnapján október 1-én, szombaton 9-11 óra között a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar ad műsort a Csepeli Piacon.

Sok szeretettel várják az érdeklőket!
(tovább…)

Fúvószenekarok fesztiválja

2022. szeptember 12. hétfő

Csepel.hu

Szombaton rendezték meg az 5. Csepeli Fúvószenekari Fesztivált a Görgey Artúr téren. Az esős időjárás után az égiek is kegyeikbe fogadták a szervező, Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekart, valamint a vendégfellépő Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekart és a Keil Ernő Fúvószenei Egyesület tagjait.

Az érdeklődőket Ábel Attila alpolgármester köszöntötte.
(tovább…)

Rovásírás – egy ősi írásmód nyomában

2022. szeptember 8. csütörtök

Csepel.hu

Az Összetartozás Háza tavaly júniusban nyitotta meg kapuit. A Trianon emlékkiállítás nagy népszerűségnek örvend, az elmúlt közel egy évben nemcsak a kerületből, az ország minden pontjáról érkeztek ide látogatók.

Az állandó kiállítás mellett az előadások, a tematikus programok is kedveltek.
(tovább…)

5. Csepeli Fúvószenekari Fesztivál szeptember 10-én

2022. szeptember 7. szerda

Csepel.hu

Kora őszi hangverseny várja az érdeklődőket most szombaton délelőtt, Csepel központjában, a Görgey Artúr téren.

A koncerten közreműködik a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar, Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar és a Keil Ernő Fúvószenei Egyesület.
(tovább…)

Szabadtéri filmvetítés volt a Szurkolói Arénában

2022. szeptember 5. hétfő

Csepel.hu

Szombaton sokan vettek részt a szabadtéri filmvetítésen, melyet ezúttal a Csepeli Szurkolói Arénában tartottak.

Az 1978-ban bemutatott nagysikerű Grease című filmmusicalre nemcsak az idősebb korosztály volt kíváncsi, a fiatalok is szívesen csatlakoztak a programhoz. A vetítés a nemrég elhunyt filmcsillag, Olivia Newton-John emléke előtt tisztelgett.
(tovább…)

Őszköszöntő Kis-Duna Party

2022. szeptember 5. hétfő

Csepel.hu

Évszakváltó bulit tartottak a Csepeli Napközis Táborban szeptember 2-án. A nyarat is záró és egyben az őszi hónapokat indító eseményen változatos színpadi programokkal várták az érdeklődőket. Este a Vastag testvérek is felléptek.

A parti nyitányaként kalózos interaktív gyerekműsorral szórakoztatta Jack Spenót kapitány a kicsiket. Korhű jelmezében valóságos időutazásra invitálta a bátor fiúkat és lányokat. Őt követték a Brazil harcművészet mozgásformációit bemutatók a Capoeira Academia Egyesület színeiben. A csapat immáron húsz éve tevékenykedik Csepelen Novais da Silva Joao (Mestre Joao) alapító irányításával. Egyaránt oktatnak ovisokat, iskolásokat és felnőtteket, ahogy parádés bemutatójukon is jól látszott a mesterektől elsajátított mozgástudások előadásmódja.
(tovább…)

Jubileumi koncert a Királyerdei Művelődési Házban

2022. augusztus 29. hétfő
Csepel.hu
 
A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara idén ünnepli 10. évfordulóját, ennek alkalmából alkalomból ünnepi koncertet szervez 2022. szeptember 17-én 19 órakor a Királyerdei Művelődési Házban (1213 Budapest, Szent István út. 230).
A belépés díjtalan!

(tovább…)

Nyári koncert a Szent Imre téren

2022. július 28. csütörtök

Csepel.hu

Nagysikerű nyári hangversennyel lepte meg az érdeklődőket a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar ma a Szent Imre téren.

A koncerten Péntek János, Artisjus-díjas és Csepel Örökség Díjas karmester és Nagy Zsolt karmester vezényeltek. (tovább…)

Még húsz évig praktizálna dr. Tugyi Klára reumatológus

2022. július 27. szerda

Csepel.hu

A Semmelweis-nap alkalmából polgármesteri elismerésben részesült a már nyugdíjasként gyógyító, 71 esztendős dr. Tugyi Klára, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat reumatológus főorvosa, aki harmincnégy éve dolgozik Csepelen, 1991 óta lakik a kerületben, népszerűségére pedig jellemző, hogy úton-útfélén megismerik és megszólítják az emberek.

Vele beszélgettünk. (tovább…)