‘Kultúra’ kategória archívum

Karácsonyi koncert a Jézus Szíve templomban

2017. december 12. kedd

Csepel.hu

December 15-én, 17 órakor karácsonyi koncert lesz a Béke téri Jézus Szíve plébániatemplomban.

Fellépők: a Lajtha László Általános Iskola kórusai, és a kispesti Jézus Szíve plébániatemplom énekkara.

Vendégművészként Sánta Jolán operaénekes, az iskola operanagykövete lép fel.

Zongorán kísér: Kemény Gábor (tovább…)

Adventi Családi Nap a Szabó Magda Közösségi Téren

2017. december 12. kedd

Csepel.hu

Madárgyűrűző bemutató a kiserdőben

2017. december 7. csütörtök

Csepel.hu

2017. december 16-án szombaton madárgyűrűző bemutatót tartunk Csepelen, az Akácfa utcai kiserdőben kihelyezett madáretetőknél. Testközelből lesznek láthatóak az etetőket látogató madárfajok.

A gyűrűzéssel párhuzamosan tájékoztatjuk az érdeklődőket a kiserdőben előforduló madár és kisemlős fajokról, a téli madáretetésről, a madárgyűrűzés jelentőségéről. Tűzzománc kitűzők, madaras esernyők adományért cserébe kaphatók. (tovább…)

Festménykiállítás Királyerdőben

2017. december 7. csütörtök

Varoskep, Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepeli Szurkolói Arénában járt a Mikulás

2017. december 6. szerda

Csepel.hu

Nagy izgalommal várták a gyermekek a Mikulást a Csepeli Szurkolói Arénába december 5-én. Szent Miklós zsákjából hamar előkerültek a szaloncukrok, nem csak a kicsiknek, a felnőtteknek is jutott egy-egy darab.

A színpadon remek hangulatú interaktív zenés műsorral szórakoztatta a Színházikó Társulat a családokat, a közönség örvendezve fogadta a tréfás produkciót. A krampuszok énekeltek, viccelődtek, a gyermekek hangosan válaszoltak a Mikulásváró kérdésekre. Lelkesedésük nem volt hiábavaló, mert a nagyszakállú hozzájuk is megérkezett. (tovább…)

A polgármesterek nem kérnek a migránsáradatból és az őket segítő irodákból

2017. december 6. szerda

Az önkormányzatok visszautasítják Brüsszel és Soros György tervét, hogy felső korlát nélkül engedjenek be migránsokat Európába, ráadásul bevándorlást szervező irodákat hozzanak létre – jelentette ki Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke Csepelen, az Ady Endre út 25. szám alatt minap felszentelt kőkeresztnél december 5-én.

Borbély Lénárd polgármester csatlakozott Szita Károly kezdeményezéséhez, mert a budapesti kormánypárti polgármesterek sem szeretnék, ha migránsok lepnék el a főváros kerületeit. (tovább…)

A Dorko idén is összefogta a hírességeket

2017. december 5. kedd

Csepel.hu

Robbanásszerűen lepték el idén is a magyar márka Loyalty is Royalty kampányfotói a Social Media oldalakat. A Dorko újra összekovácsolta hazánk hírességeit, művészeit, előadóit és sportolóit.

Magyarországon jelenleg 85 vak ember vár speciális kutyára! Az elmúlt évek eredményeként, közös erővel már 4.000.000 Ft gyűlt össze a Dorko termékek eladásából. Ez a hatalmas összeg azonban csak 2 vakvezető kutya kiképzését finanszírozza a magas költségek miatt. A kampány sikerességének, eredményességének és fontosságának köszönhetően idén is folytatják a kezdeményezést, bízva abban, hogy közös erővel a listán várakozó vak emberek száma lecsökkenhet 2018-ban! (tovább…)

Adventi Hangfürdő Nyugdíjasoknak

2017. december 4. hétfő

Csepel.hu

Megemlékeztek Csepel kiürítésének megakadályozásáról

2017. december 4. hétfő

Csepel.hu

A csepeliek bátor kiállásáról emlékeztek meg dr. Koncz János főjegyző sírjánál a Csepeli temetőben december 4-én. Hetvenhárom évvel ezelőtt dr. Koncz János és a Szent Imre téren összegyűlt tömeg nem hajtotta végre a nyilasok parancsát a település kiürítéséről.

A főjegyző és felesége sírjánál Németh Szilárd országgyűlési képviselő nevében munkatársa, az önkormányzat részéről pedig Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester helyeztek el koszorút. Borbély Lénárd kezdeményezésére a csepeli önkormányzat hamarosan felújítja dr. Koncz János és családja sírját.

(tovább…)

Kőkeresztet állítottak Csepelen és fellobbant az adventi gyertya első lángja

2017. december 4. hétfő

Csepel.hu

Kőkeresztet adtak át Csepelen az Ady Endre út 25. szám előtti közterületen advent első vasárnapján. A feszület állítását Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezte, melyet a csepeli önkormányzat képviselőtestülete szintén támogatott.

A három méter magas fehér műkő keresztet Kertész Péter plébános és Prodán Gábor görög katolikus esperes megáldották és felszentelték.

(tovább…)