‘Kultúra’ kategória archívum

Újra „Szépírás a kézírás és ékes rovás” című vetélkedő

2023. június 6. kedd

Csepel.hu

Szépírás a kézírás kategóriában, az első fordulóban 40 pályamű érkezett márciusban. Pilinszky János: Levél Petőfi Sándorhoz című esszéjét kellett leírni. Húszan jutottak be a döntőbe. Ékes rovás kategóriában hatan küldték be Petőfi Sándor: Nemzeti dalát.

A döntőben a szépírók Ravasz László: A magyarság című írását kapták feladatul, a rovók az ismert A Vidrócki híres nyája kezdetű betyárdalt róhatták papírra. A vetélkedőn a diákok mellett egy pedagógus, illetve egy iskolai dolgozó is megmérettette magát szépírásban.

(tovább…)

Néptáncosok táncgálája a Munkásotthonban

2023. június 4. vasárnap

Csepel.hu

Felléptek a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Szín-Pad-Kép Tagintézménye táncos növendékei, a közös munkát segítő együttesek és a Munkásotthon tánccsoportjai.

A csepeli kistáncosok virágcsokorral köszönték meg a kerületben kiemelkedő tevékenységet végző Kreiszné dr. Paál Sára felkészítő munkáját.

(tovább…)

Oláh Katalin Kinga kiállításának zárórendezvénye Csepelen

2023. május 31. szerda

Csepel.info

Gyöngyhajú lány Csepelen

2023. május 28. vasárnap

Csepel.hu

A Csepeli Munkásotthon a Vadak Ura című musical kapcsán bizonyította, hogy tökéletes helyszíne lehet a Gyöngyhajú lány című darabnak is.

Az előadás kapcsán Szabó Máté és Füredi Nikolett musicalszínésszel beszélgettünk.

(tovább…)

Széchy Beáta Munkácsy-díjas képzőművész Emlékezés – Jut egy út című kiállításának megnyitója

2023. május 11. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Elkezdődik a Munkásotthon felújítása

2023. május 9. kedd

Csepel.hu

Németh Szilárd új frakciója „turbóellenzékként” mutatkozott be az április 24-ei csepeli képviselő-testületi ülésen. Olyan előterjesztéseket sem támogattak, melyek leszavazása fideszes kerületekben nem fordulhat elő.

A DK–MSZP–Momentum korábban 18 alkalommal szavazott együtt Németh Szilárd embereivel Csepel vezetésével szemben, de ez a sorozat most „csak” kettővel növekedett. Ezért kezdődhet el a Csepeli Munkásotthon tetőzetének javítása, ezért lesz idén is napközis táboroztatás. Ezért nem épülhetnek magas házak a Kis-Duna-parton, és szintén ezért marad önkormányzati fenntartásban a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat.

(tovább…)

Nyitnak a közművelődési intézmények

2023. május 5. péntek

Csepel.hu

Az energiaválság következtében ideiglenesen bezárásra került közművelődési intézmények (Radnóti Miklós Művelődési Ház és a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház) újra megnyitották kapuikat a látogatók előtt.

A Királyerdei Művelődési Ház nyitására sem kell már sokat várni, ugyanis hamarosan befejeződnek az energetikai korszerűsítési munkálatok és újra birtokba vehetik a csepeli családok és közösségek. (tovább…)

Meghalt Vágó István

2023. április 29. szombat

Index

Meghalt Vágó István – közölte a Demokratikus Koalíció. A népszerű televíziós műsorvezető, szerkesztő, a hazai televíziós kvízek legsikeresebb alakja, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció tagja 74 éves volt.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

(tovább…)

Adomány a rászoruló csepelieknek

2023. április 25. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

Az Érted teszem Alapítvány ma délelőtt összesen 100 darab színházjegyet adományozott a csepeli önkormányzatnak.

A mesedarabra szóló jegyeket Borbély Lénárd polgármester vette át Balázs Fülöp Emesétől, az alapítvány elnökétől és Gégény Péter kuratóriumi tagtól. Mint megtudtuk, a jegyekkel csepeli rászoruló családokat fog támogatni az önkormányzat a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán keresztül.

(tovább…)

ZeneVarázslat Csepelen

2023. április 25. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

Április 20-23-a között rendezték meg a VII. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyt és Zongorakurzust a Csepeli Munkásotthonban. A versenyen több mint 250 jelentkező vett részt, rajtuk kívül pedig mintegy száz felkészítőtanár is megjelent. A kísérőprogramokon és esti eseményeken vendégként további 1000-1200 látogatót fogadtak.

Magyarország mintegy hetven településéről érkeztek versenyzők, ezen kívül a Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, Németországból jöttek fiatal muzsikusok, Kanadából és az USA-ból versenyvideókat küldtek. A növendékek hat korcsoportban versenyeztek, emellett tanár-diák, tanár-tanár és szülő-gyermek kategóriában is versenyeztek a résztvevők. A zsűri egy minősítő-rendszert alkalmazva mindenkit díjazott. Valamennyi páros arany-ezüst-bronz fokozatot kapott a teljesítményétől függően, a kimagasló versenyprogramokat pedig nívódíjjal ismerték el.

(tovább…)