‘Kultúra’ kategória archívum

Görög táncház a Radnótiban

2017. január 20. péntek

CSepeli Városkép

Czapp József emlék-és segélykoncert

2017. január 18. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Ingyenesen látogatható az 1956-os Csepeli Büszkeségpont

2017. január 17. kedd

Csepel.hu/Csepeli Városkép

bunker-plakat-web-formatum

Önök jártak már a Tamariska-domb alatti bunker állandó kiállításán? Munkatársaink az alábbi napokon 10 és 16 óra között várják a látogatókat.

Meghalt Udo Ulfkotte

2017. január 14. szombat

888

Meghalt Udo Ulfkotte

A német újságíró olyan könyvek szerzője volt, mint például az “A menekültipar” című mű, amelyben lerántja a leplet a menekültválságról.

56 éves korában érte a halál, családja szerint szívinfarktust kapott.
(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó 2017-es első száma

2017. január 12. csütörtök

Csepel.hu

cimlap

A tartalomból: Járda épül Hároson, sebészeti lézert kap a rendelőintézet – többek között erről is döntöttek a képviselők a decemberi testületi ülésen. További részletek a lapban. 

Csepeli álláspiac: kiket keresnek most? Állások, kereseti lehetőségek.

(tovább…)

Arany János 200: leghíresebb szülöttjét ünnepli Szalonta

2017. január 11. szerda

Hiradó.hu

arany_janos_nagszalonta

Arany János szobra Nagszalontán. Fotó: Wikimedia Commons / Kiss István

A költő szülővárosában, Nagyszalontán, valamint erdélyi és magyarországi helyszíneken is megemlékeznek Arany János születésének 200. évfordulójáról: a költőóriás 1817. március 2-án látta meg a napvilágot a hajdúvárosban.

Egész évben tart a költő szellemiségét felelevenítő rendezvénysorozat Nagyszalontán: a programok láncszerűen kapcsolódnak egymáshoz, az ünneplésbe a helyi iskolák, szervezetek, egyházak is bekapcsolódnak, ugyanakkor nagyobb lélegzetű rendezvényekre is sor kerül, és az egyesület fogja össze az egész éves sorozatot – mondta el a Krónikának Patócs Júlia, a helyi Arany János Művelődési Egyesület (AJME) vezetője. (tovább…)

Wass Albert igazsága… – emlékezés az íróra

2017. január 8. vasárnap

 

Csepel.hu

wa11

Wass Albert íróra emlékeztek születésének 109. évfordulóján a Nagy Imre Általános Művelődési Központban január 8-án. A csepeli önkormányzat 2010 óta minden évben emlékműsort rendez, hogy bemutassák az író munkásságát. A mostani zenés-verses előadást Wass Albert igazsága… címmel hirdették meg, amelyen Tomanek Gábor és Mészáros Mihály színművészek olvastak fel részleteket az író műveiből. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.  

Tomanek Gábor és Mészáros Mihály, a békéscsabai Jókai Színház művészei felidézték, hogy Wass Albert 1908-ban született és kalandos életet élt. Számtalan regényt, verset írt, amelyek többnyire a rendszerváltás után váltak ismertté Magyarországon. A Farkasverem című regényét Baumgartner-díjjal jutalmazták. Egyetlen drámát alkotott, amelyet 1944-ben mutattak volna be a Nemzeti Színházban, de a bemutató az ostrom miatt elmaradt. Az író végigharcolta a II. világháborút, majd a szovjet csapatok közeledtével elhagyta szülőhelyét. Nem várta meg Észak-Erdély újbóli román elfoglalását, hanem 1945 húsvétján Németországba távozott. Egészen 1955-ig élt ott, majd az Egyesült Államokba költözött. Floridában halt meg 90 éves korában. (tovább…)

Újévi koncertet adott a Csepeli Szimfonikus Zenekar

2017. január 8. vasárnap

 

Csepel.hu

ujevi2

Újévi koncerttel köszöntötte a 2017-es új esztendőt a Csepeli Szimfonikus Zenekar a Királyerdei Művelődési Házban január 7-én. A harmadik alkalommal rendezett hagyományteremtő koncerten Vivaldi, Mascagni és Strauss zenéi is felcsendültek Werner Gábor karmester vezényletével. A meghívott vendégek között volt Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. dr. Szeles Gábor jegyző, valamint Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese.

A teltházas esten Borbély Lénárd polgármester mindenkinek boldog, békés új évet kívánt. Köszöntő beszédében beszámolt a csepeli önkormányzat elmúlt évének sikereiről, munkájáról, elért eredményekről, majd megosztotta gondolatait a 2017-es év tervezett munkáiról. (tovább…)

Újévi operettkoncert

2017. január 7. szombat

CSMOA, MR.Gabee, Csepel.info

Czapp József emlék-és segélykoncert

2017. január 5. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Magyar Kultúra Napja

2017. január 5. csütörtök

CSepel.hu

Emlékezés Wass Albertre – 2017.01.08.

2017. január 5. csütörtök

Csepel.info

emlekezes-wass-albertre-2017-01-08

csepel.info

Magyar Kultúra Napja – Puszták népe

2017. január 4. szerda

Csepel.hu

mkn_2017_a3

A Nemzeti Táncszínház szervezésében a Duna Művészegyüttes Puszták népe c. előadásával köszöntjük Csepelen a magyar kultúra ünnepét, melyre Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata szeretettel vár mindenkit.

Időpont: 2017. január 22., 17 óra
Helyszín: Nagy Imre ÁMK sportcsarnok (1214 Budapest, Simon Bolivár sétány 4-8.)

Megtöltöttük rendezvényekkel naptárunkat

2017. január 2. hétfő

Mr. Gabee

Ma ismét megtöltöttük rengeteg színes programmal oldalunk naptárát, amiben összeszedjük azokat a rendezvényeket, eseményeket, melyeket csepeli intézmények, szervezetek, művelődési házak, és az Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzata rendez.

Amennyiben önök tudnak olyan eseményről, mely nem szerepel a jobb oldali sávban található naptárban, írja meg nekünk a csepel.info@gmail.com email címre.

Csepeli moziműsor – január 2. és 11. között

2017. január 2. hétfő

Csepel Mozi, Mr.Gabee

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy a következő napokon milyen mozifilmeket vetítenek a Csepel Plázában található Kultik moziban.

Az alábbiakban 2017. január 2 és 11 közötti vetítéseseket gyűjtöttük össze. (tovább…)