‘Kultúra’ kategória archívum

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

(tovább…)

Online kiállítást tart az Erdey Éva Galéria

2020. november 23. hétfő

csepel.hu

csepel.hu

Balázs Fecót lélegeztetik, koronavírussal van kórházban – Imára kérik a rajongóit

2020. november 18. szerda

Blikk

Fotó: MTI

Szörnyű hír: súlyos állapotban kórházban fekszik Balázs Fecó (69). A Blikk információit Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique erősítette meg, aki arra kérte a Korál legendájának tisztelőit, imádkozzanak a zenészért.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekest a koronavírus fertőzte meg, a rádiós műsorvezető pedig úgy tudja, a légzését géppel segítik, de az állapotát stabilizálták. (tovább…)

November 9-től szünetel a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház működése

2020. november 6. péntek

Csepel.hu

A vírushelyzetre való tekintettel november 9-től, azaz hétfőtől bizonytalan ideig bezár a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház – értesült a Csepel.hu.

Dr. Babics Sarolta, az intézmény vezetője portálunknak megerősítette a hírt, egyúttal elmondta, pontosabb információért az érdeklődők hívják napközben reggel 8.00 óra és 16.00 óra között a 06-1-278-0128-as telefonszámot, ahol minden tájékoztatást megadnak.

(tovább…)

Koronavírus: kórházba került Rost Andrea, Csepel díszpolgára

2020. október 27. kedd

Origo

Rost Andrea koronavírusos, a Szent László Kórházban van. Erről a világhírű operaénekesnő saját maga számolt be Facebook-oldalán.

“Tegnap volt az opera világnapja, amit idén egészen máshogy ünnepeltem, mint korábban. Néhány napja a Szent László Kórházba kerültem koronavírus fertőzéssel. Hálás vagyok az orvosoknak és a nővéreknek, akik mindent megtesznek ebben a nehéz helyzetben Szeretettel és együttérzéssel gondolok minden embertársamra, aki a fertőzéssel küzd! Még Amerikából is imádkoztak a gyógyulásomért. Már sokkal jobban vagyok! Mindenkinek köszönöm, aki gondol rám ezekben a napokban!” – írta Rost Andrea. Az operaénekesnő 2010-ben lett Csepel díszpolgára.

Tök jó Halloween a Kultik Csepel moziban

2020. október 26. hétfő

Mr.gabee, Csepel.info

Rémisztően jó filmek, igazi halloween-i hangulatban október 31-én szombaton, egész nap!

Az alábbiakban a Kultik Csepel Mozi bejegyzését olvashatják:

(tovább…)

Bővültek a gyógypedagógiai szolgáltatások: új óvodai csoport, nyugodtabb környezet az iskolások számára

2020. október 25. vasárnap

Csepel.hu

Idén szeptember elsejétől bővült a kerületben elérhető gyógypedagógiai szolgáltatások köre. A Hétszínvirág Tagóvodában elindult a nem integrálható gyógypedagógiai ellátásban részesülő gyermekek óvodai csoportja. Az iskoláskorú gyermekek nevelése, pedig a Vénusz Tagóvodában valósul meg. Az idei tanévtől mindkét intézmény a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és EGYMI tagintézménye lett.

Az újonnan létrejött óvodai csoportról, az átszervezés fontosságáról, jelentőségéről beszélgetett a Csepeli Hírmondó Gajdócsi Nórával, az intézmény vezetőjével.

(tovább…)

Csepel Örökség díj – Kálmán György énekes

2020. október 24. szombat

Csepel.hu

A Csepel Örökség díjat idén Kaltenecker Antalné és Kaltenecker Antal, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesületének alapítótagjai, Kálmán György énekes, valamint Nógrádi László kerékpárkonstruktőr kapta.

Ezúttal Kálmán György énekessel készült interjút olvashatják.

(tovább…)

Október 24 – Az operett napja

2020. október 24. szombat

Szinhaz.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

A műfaj elkötelezettjei 2002-ben Kálmán Imre születésének 120. évfordulóján A Magyar Operett Napjává nyilvánították október 24-ét, születésnapját. Ezen a napon halt meg a másik híres operettszerző, Lehár Ferenc.

A Budapesti Operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én, két zeneszerző Lehár Ferenc (1870-1948) halálának és Kálmán Imre (1882-1953) születésének évfordulóján ünneplik a magyar operettet a kulturális tárca védnökségével. Hagyomány immár, hogy a magyar operett estéjén adják át a Budapesti Operettszínház elismeréseit több kategóriában. (tovább…)

Csepel Örökség díj – sváb hagyományok nyomán

2020. október 23. péntek

Csepel.hu

Bár az idei kerületi díjátadó elmarad október 23-án a koronavírus-járvány miatt, a Csepel Örökség díjasok névsora már ismert. Ez a kitüntető cím azoknak a természetes személyeknek és szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a kerület értékeinek növelése érdekében maradandó eredményt értek el.

Ebben az évben Kaltenecker Antalné és Kaltenecker Antal, Kálmán György, valamint Nógrádi László veheti majd át díjat. Elsőként a Kaltenecker-házaspárral beszélgetett a Csepeli Hírmondó.

(tovább…)