‘Kultúra’ kategória archívum

Aradi Varga Show Csepelen

2020. szeptember 22. kedd

CSMOA, Mr.Gabee, Csepel.info

Füriné Babits Ágnes képei a Szabó Magda galériában

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

A XIV. Ars Sacra Fesztivál keretében Füriné Babits Ágnes festőművész tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában. Az Ars Sacra Poetika című tárlatot Sipos Endre festőművész, művészetfilozófus nyitotta meg.

A festőművész mögött több évtizedes tanári pálya áll. Negyven éven át igyekezett saját és gyermekalkotásokon keresztül üzenni kicsiknek és nagyoknak, hogy az igaz, a szép, a jó és a szent egybecsengése nagyon fontos. Ez a mi életünk biztos mércéje – mondta el Farkas Enikő intézményvezető-helyettes köszöntő beszédében.

(tovább…)

„A mi szakmánkban most kezdődik a rendszerváltás” – Vidnyánszky Attila a Mandinernek

2020. szeptember 8. kedd

Mandiner

Vidnyánszky Attila Nemzeti Színház igazgatója 2016.05.06. Fotó: Horváth Péter Gyula

A Színművészeti ügye már régen átkerült a politikai térbe, a diákokat ugyanazok az erők manipulálják, akik a decemberi színházi tüntetéseket mozgatták – mondja Vidnyánszky Attila, az SZFE újonnan kinevezett kuratóriumi elnöke a napok óta tartó állóháborúról.

Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy minden diák és tanár egyetért azzal, ami most a Vas utcában zajlik? Az igazán aggasztó kérdés az, hogy miért nem merik felvállalni a véleményüket – fogalmaz a Nemzeti Színház igazgatója. Lesz-e fordulópont az ügyben, és hogyan tovább most, hogy nem indult el az oktatás? Vidnyánszky Attilát kérdeztük. (tovább…)

Megnyílt Farkas Attila kiállítása Csepelen

2020. augusztus 28. péntek

csepel.hu

Elkezdődött az új kiállítási évad a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában, ahol Farkas Attila alkotó kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 27-től.

A galéria munkatársai a Színek és Formák című tárlatot a Csepeli Roma Önkormányzat közreműködésével szervezték meg. A kiállítást Balogh Ernő önkormányzati képviselő nyitotta meg.

(tovább…)

Díszpolgári címeket adtak át

2020. augusztus 20. csütörtök

Csepel.hu

Átadták a díszpolgári címeket a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármesterének és Hantos Jenő, nyugalmazott lelkipásztornak.

A hagyományoktól eltérően a díszpolgári címeket a járványhelyzet miatt idén nem Csepel napján, július 18-án, hanem augusztus 20-án, államalapításunk napján adta át Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

(tovább…)

Szent István – napi köszöntő

2020. augusztus 20. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Színek és formák – kiállítás a Szabó Magda Közösségi Térben

2020. augusztus 19. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Roma Önkormányzat és a Szabó Magda Közösségi Tér tisztelettel meghívja Önt Farkas Attila festőművész Színek és formák című kiállításának megnyitójára.

Farkas Attila hétgyermekes családban született, nyolcéves korában állami gondozásba került. Az általános iskola nyolc osztályát Csepelen végezte el, majd 1995-ben érettségizett a Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

(tovább…)

Jég dupla whiskyvel – Ambrus Attilával készült a Zorall új klipje

2020. augusztus 18. kedd

Csepel.info

Stílusosan készült a Zorall új videóklipje, ugyanis Ambrus Attila, az egykori “Viszkis rabló” is szerepet kapott benne.

És ez csak az első klip a szeptember 18-án megjelenő “Fémforgácsok” című albumukról – árulta el lapunknak Hangyássy “Hangya” László. Az együttessel legközelebb a Barba Negrában találkozhatnak az érdeklődők augusztus 24-én, hétfőn este hat órától.

Premier előtt: Tenet

2020. augusztus 9. vasárnap

Egy héttel az amerikai premier előtt, augusztus 26-án érkezik Christopher Nolan új filmje a Tenet. a KULTIK Csepel Moziba!

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie. A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos feladatot kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Christopher Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is. (tovább…)

Patthelyzet: augusztus 6-tól a mozikban

2020. augusztus 2. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Amerikai filmek nélkül, de számos európai és jó néhány friss magyar alkotással nyitnak újra a mozik.

A július 30-án debütáló Pesti balhé után, de még a napokban leleplezett HAB előtt, augusztus 6-án kerül a mozikba a Patthelyzet című magyar akció-krimi, melynek rendezője az elsőfilmes Szűcs Dóra. A történet egy bankfiókban játszódik, amit épp kirabolni készül egy férfi, ám az akció nem várt fordulatot vesz.
(tovább…)