‘Kultúra’ kategória archívum

Dominanciaharc zajlik a baloldalon

2018. február 22. csütörtök

Hirado.hu

Nem kormányváltást akarnak, csak azt, hogy frakciójuk legyen – ezt mondta Botka László, az MSZP egykori miniszterelnök-jelöltje az ellenzékről.

Arról az ellenzékről, amelynek pártjai és politikusai egymást sem kímélik: Gyurcsány Ferenc évértékelőjében kapott az LMP, az MSZP is, aztán Gyurcsány Ferenc az LMP-től, a csepeli körzeten az Együtt és a szocialisták szólalkoztak össze, és még ott van a Jobbik is, amelyik nyitna balra, de ott egyelőre csak zárt ajtókat talált. (tovább…)

Parlamenti különóra csepeli diákoknak

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Parlamenti különórán vehettek részt a BGSZC Csete Balázs Szakgimnázium 9. és 11. osztályos tanulói február 20-án. A csepeli önkormányzat képviselőtestülete tavaly ősszel döntött arról, hogy parlamenti látogatásokat szervez a kerületi középiskolásoknak.

A különórán a fiatalok megismerkedhetnek a parlamenti demokrácia alapjaival, a plenáris ülésen keresztül pedig betekintést nyerhetnek az Országgyűlés tevékenységbe, a képviselők munkájába. (tovább…)

Zámbó Jimmy emlékkoncert a Munkásotthonban

2018. február 21. szerda

CSMOA, Mr.Gabee, Csepel.info

Emlékezzünk együtt a kommunista diktatúrák áldozataira

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Református templom alapkőletétele Soroksáron

2018. február 21. szerda

Csepel.hu

Hálaadó istentisztelet keretében egy új református templom alapkövét helyezték el Soroksár-Újtelepen, a Dinnyehegyi úton. Kiss László református esperes azt emelte ki, hogy Krisztusra alapozva épül az egyház és hoznak létre egy új keresztény templomot Soroksáron, miközben Nyugaton sorra bezárják vagy mecsetté alakítják őket.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő – akinek közbenjárására 280 millió forintot adott a kormány a templom építésre – a minap Kolozsváron eltemetett Kallós Zoltán emlékét idézte, akinek a szellemében cselekszenek most Soroksáron.

(tovább…)

Meghívó hangversenyre

2018. február 20. kedd

Egressybeni.hu

Gyémánt László képei a Mansfeld Péter Galériában

2018. február 16. péntek

Csepel.hu

Február 15-től látható Gyémánt László festőművész Chicago Blues című kiállítása a Mansfeld Péter Galériában.

A Kossuth-díjas festő tárlatát Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria címzetes főigazgatója nyitotta meg, az érdeklődőket Keppel Gyula galériavezető köszöntötte a már 10 éves galéria 70. eseményén.

(tovább…)

Bevándorlóország vagy magyar Magyarország?

2018. február 15. csütörtök

Csepel.hu

„Mi a választás tétje?” Ezt a kérdést járta körül Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója beszélgetőpartnerével, Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével és országgyűlési képviselőjével a Polgárok Házában.

Stefka István felidézte Charles Michel belga miniszterelnök kijelentését, miszerint az unióban szeptembertől akkor is áterőltetik a kötelező kvótát, ha a visegrádi négyek elutasítják azt. „Belgium, amely egykor hatalmas gyarmatbirodalommal rendelkezett, most lelkiismereti okokból milliókat akar Afrikából és Ázsiából Európába betelepíteni” – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd. (tovább…)

Filmpremier Csepel Moziban Magyarósi Csabával

2018. február 8. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

 

2018. 02. 08-án 18 órától Magyarósi Csaba Magyarország egyik kedvenc vloggere társaságában nézheted meg a Nick Park rendezésében az Ősember című filmet. A film megnézését követően, pedig Csaba személyesen értékeli a látottakat.

JEGYRENDELÉSÉRT KLIKK IDE

Röviden a filmről: (tovább…)

Több százan idén is a sváb bálon

2018. február 7. szerda

Csepel.hu

28. alkalommal sereglettek össze svábok és nem svábok Csepelről és környékéről, hogy idén is egy jót mulassanak a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett hagyományos sváb bálon a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában.

A bált Borbély Lénárd, Csepel polgármestere nyitotta meg, majd Németh Szilárd – aki polgármestersége előtt, alatt és után is szívén viselte a csepeli svábok ügyét – mindenkori támogatásáról biztosította a jelenlévőket. A szép számban megjelent közönségnek elmondta, reményei szerint a bálnak 2019-ben még ennél is nagyobb hely, a Kis-Duna-parton épülő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka adhat helyet. A képviselő több felajánlással is érkezett a tombolára. (tovább…)