‘Kultúra’ kategória archívum

Augusztus 20-át ünnepelték a csepeliek a Daru-dombon

2017. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

A hagyományoknak megfelelően a Daru-dombon emlékeztek a csepeliek államalapításunk nemzeti ünnepére augusztus 20-án. Pontosan délben megtörtént az új kenyér szentelése és megszegése, majd több tucat cipót osztottak ki a jelentkezőknek.

A kenyeret Borbély Lénárd polgármester szegte meg Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő jelenlétében. Németh Szilárd ünnepi beszédében azt emelte ki, hogy minden előttünk járó nemzedéket próbára tett a történelem, és ez most sincsen másképpen. Az egész napos programsorozatot a Csepeli Városkép Kft. rendezte a csepeli önkormányzat támogatásával.

(tovább…)

Három nemzet táncestje a Szurkolói Arénában

2017. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

Augusztus 21-én hétfőn délután 17 órakor három nemzet – Ciprus, Törökország és hazánk – fiatal táncosai lépnek fel. Szeretettel várunk mindenkit!

Csepel.hu

Kiállítás és könyvbemutató Erdei Kvasznay Éva 75. születésnapján

2017. augusztus 21. hétfő

Csepel.hu

Virágcsokrokkal és ajándékokkal köszöntötték családtagok, barátok, művésztársak Csepel kulturális életének egyik meghatározó képzőművészét 75. születésnapja alkalmából. A csepeli önkormányzat nevében Bercsik Károly önkormányzati képviselő köszöntötte Erdei Kvasznay Éva művészetszervezőt.

E jeles jubileumon megnyílt Szó-Kép című kiállítása, valamint két új könyvét Mezey László Miklós irodalomtörténész mutatta be az érdeklődőknek. Az ünnepi eseményen közreműködött dr. Szűcs Lajos zongoraművész.

(tovább…)

A Setét torony premierje a Csepel Moziban

2017. augusztus 2. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Magyarósi Csaba Magyarország egyik kedvenc bloggere társaságában nézhető meg a Stephen King regényéből készült A Setét torony c filmet. A film megnézését követően, pedig Csaba személyesen értékeli a látottakat.

Röviden a filmről: Egy revolverhős vándorol a végtelen pusztában. Igazi harcos, aki az igazság nyomában jár, és szörnyekkel viaskodik. Roland Deschain (Idris Elba) magányos harcos, aki a Setét Toronyt keresi. Elmúlt világok árnyai nyomasztják, miközben maga is világok és korok között közlekedik. A világ egyik legsikeresebb regényírója, Stephen King életműve legfontosabb regénysorozatának első kötetéből készült film minden szempontból hatalmas vállalkozás. A 40 országban több mint 30 millió példányban eladott könyv misztikus, fantáziadús és vad világot teremt, amely a thriller, a horror, a fantasy és a western keveréke, benne hihetetlen és izgalmas, vad figurákkal.

Jegyrendelésért klikk ide!

Csepeli moziműsor – augusztus 3-9

2017. augusztus 2. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Családi programok augusztus 20-án a Daru-dombnál

2017. július 31. hétfő

Csepel.hu

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT

AUGUSZTUS 20.

 

EGÉSZ NAPOS CSALÁDI PROGRAM A DARU-DOMBON

(tovább…)

André Rieu – Maastricht-i koncertje élőben a Csepel Moziban

2017. július 29. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info, Csepel Mozi

A több mint 40 millió eladott albumot és DVD-t, számos nagy sikerű világturnét és budapesti koncertet maga mögött tudó, sokak által a „Keringők királyának” is nevezett André Rieu minden év júliusában nagyszabású koncertet ad szülővárosában, a középkori emlékeket őrző Maastrichtban.

A koncerten állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra mellett nemzetközi sztárvendégek, szoprán és tenor énekesek is közreműködnek, Rieu pedig igazi hangszer-ritkaságon, egy 1732-es Stradivari-hegedűn játszik. (tovább…)

Nézze vissza a csepeli Edda koncertet

2017. július 25. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

A legnagyobb videómegosztó oldalt böngészve bukkantunk rá az EDDA művek csepeli koncertjének felvételeire. A 21. századi technikának köszönhetően a videó minősége kifogástalan (1080p).

Aki kinn volt, azért, aki viszont valami okból kifolyólag nem tudott elmenni, akkor viszont azért nézze vissza a koncertet.

POP84 retro party a Rizmajerben

2017. július 22. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info
július 23-án, vasárnap ismét felcsendülnek a ’80-as évek fantasztikus pop melódiái a csepeli Rizmajer Kézműves Sörházban.

Kezdés: 17 óra
Cím: Rizmajer Kézműves Sörház (Táncsics Mihály utca 110., Budapest XXI. kerülete, 1211)
A belépés INGYENES!

Egressy fúvószenekara a Duna TV-ben

2017. július 21. péntek

Egressybeni.hu, Csepel.info

Az MTVA információi szerint az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola fúvószenekara Reformárció 500 programsorozatán elhangzott koncertjéből készített egy bejátszást a Duna TV, melyet az alábbi időpontban tekinthetnek meg:

  • Időpont: 2017. július 23. 10:24
  • Műsor: Reformáció magazin
  • Csatorna: Duna TV