‘Kultúra’ kategória archívum

Polgármesteri látogatás a Csepeli Munkásotthonban

2021. február 18. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Munkásotthonban tett látogatást tegnap Borbély Lénárd polgármester. A munkásotthon jelenleg a pandémia miatt zárva tart ugyan, de a kulturális élet fellendítésének előkészítő munkái már elkezdődtek az intézményben.

A polgármester a Csepeli Munkásotthon Alapítvány megújult kuratóriumi és felügyelő-bizottsági tagjai részvételével megtartott egyeztetésen és bejáráson betekintett a patinás intézmény múltjába és jelenébe, és körbevezették a ház legkülönfélébb helyiségeibe is.

(tovább…)

Zenélni vágyó gyerekektől vett el egy épületet a szélsőbalos politika

2021. február 11. csütörtök

888

Minden remény elveszett – írta közleményében a Molnár Antal Zeneiskola vezetése Erzsébetváros baloldali önkormányzatának döntése kapcsán.

Niedermüller Péter szerint nyílt és szabályos pályázat útján került a néhány hónapja megalakult FreeSZFE Egyesülethez az az erzsébetvárosi ingatlan, amelyet 2019-ben a Molnár Antal Zeneiskola számára újított fel a kerület akkori, fideszes vezetése – írta meg a Hír TV.

(tovább…)

Dokumentumfilmmel emlékeznek a legendás magyar gitárosra – videó

2021. február 8. hétfő

Origo

radics5

A legendás gitáros emléktáblája a Radnóti művház falán

A tragikusan fiatalon meghalt Radics Béla születésének 75. évfordulójára készített egy dokumentumfilmet a Pesti TV. A magyar Jimi Hendrixnek nevezett zenészre pályatársai emlékeznek.

“Radics Béla 75″ – Rock és lázadás a „Legvidámabb Barakkban” címmel készített dokumentumfilmet a Pesti TV a legendás magyar gitáros születésének 75 évfordulójára.

(tovább…)

Könyvtári cserepontot indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

2021. február 8. hétfő

FSZEK, Mr.Gabee, Csepel.info

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre, 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

A Könyvtári Cserepontokon a jogszabályi előírások miatt (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) a könyvtárba való belépés nélkül – ajtón vagy ablakon keresztül, az utcán történő várakozással – lehetséges a kölcsönzés. Kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést. Az igények leadására 2021. február 8-ától nyílik lehetőség. A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és tartozások rendezése is biztosított. A Könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett 13.865 könyvújdonsággal is várja olvasóit. (tovább…)

Meghalt Börcsök Enikő színművész

2021. január 28. csütörtök

Víg, MR.Gabee, CSepel.info

A Vígszínház társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy csütörtök hajnalban, hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes– és Kiváló Művész.

Halála nemcsak a Vígszínház számára, de az egész magyar színházi és kulturális életnek is felbecsülhetetlen veszteség. (tovább…)

Ma van a magyar kultúra napja

2021. január 22. péntek

ORIGO, Mr.Gabee, Csepel.info

Ma van a magyar kultúra napja, amelyet országszerte és a határokon túl is megünnepelnek, a koronavírus-járvány miatt azonban idén rendhagyó módon, elsősorban online programokkal.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint KÖLCSEY FERENC 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Listázhatta a csepeli DK a Munkásotthon dolgozóit

2021. január 17. vasárnap

Csepel.info

Pártházként tekintett a Demokratikus Koalíció a Csepeli Munkásotthonra, a dolgozókat pedig listázhatták: legalábbis mindenkiről tudták, mely pártokra szavaznak. Ez is kiderült az elmúlt hetek üzenetváltásaiból.

Ábel Attila, a csepeli önkormányzat alpolgármestere Várkonyi András DK-s képviselő provokatívnak szánt kérdéseire válaszolt. Az alpolgármester aláhúzta: csak korábbi ellenzéki politikusok vannak a Munkásotthon vezetésében, és a decemberben Csepel érdekében lemondott pártképviselők helyére csak szakembereket delegált az önkormányzat.  (tovább…)

Meghalt Sas József

2021. január 17. vasárnap

Telex, Mr. Gabee, Csepel.info

82 éves korában meghalt Sas József humorista, írja a Blikk.

A lap január elején még azt írta, a humorista koronavírussal került kórházba, oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni. (tovább…)

Itt a Zorall raktárkoncertje!

2020. december 17. csütörtök

Csepel.info

Rég találkoztunk, de reméljük egy picit kárpótolja a koncertmentes időszakot ez a remek felvétel – írta a zenekar a Facebook oldalán, kiemelve: külön köszönet, hogy ebben a nehéz időszakban a Zorall CREW ilyen jól teljesített.

A régi magyar slágereket külföldi rockhimnuszokkal összegyúró Zorall 2002-ben alakult, Barbaró Attila ötlete nyomán. A zenekar egyedi formátumának és stílusának köszönhetően a siker gyakorlatilag a kezdetektől fogva garantált volt. Megalakulások óta a legtöbb hazai fesztiválón és koncerthelyszínen megfordultak már. (tovább…)

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

(tovább…)