‘Társadalom’ kategória archívum

Képmentő: kommunista szombatra gyülekeznek a CSM bejáratánál 1977. március 12-én

2018. június 21. csütörtök

MTVA Archívum, Töriblog, Csepel.info

Gyülekeznek a munkások a Csepel Művek kapujánál a társadalmi munkában végzett kommunista műszakra – írják Fehér József MTI-s képe mellett az archívumban.

A kommunista szombatokon a dolgozók ingyenmunkát végeztek, amit a Magyar Szocialista Munkáspárt idővel igyekezett valamilyen pozitív társadalmi célhoz kötni. Iskolák, óvodák, szociális intézmények is épültek így, de mivel sokszor olyanok végezték a munkát, akik nem értettek hozzá, a minőség többnyire hagyott kívánnivalókat maga után. (tovább…)

Elkezdődött a lomtalanítás

2018. június 20. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Június 20-án elkezdődött a lomtalanítás a kerületben. Az esetleges bejelentéseket követően az Önkormányzat közterület-felügyelőket fog küldeni a helyszínekre, akik a rendőrökkel karöltve plusz erőkkel vannak jelen az egyes körzetekben az adott napokon – egészen július 3-áig.

  • A csepeli közterület-felügyelet 0-24 óráig hívható telefonszáma: 278-0150
  • A csepeli rendőrkapitányság közvetlen elérhetősége: 427-4640

Arra kérünk mindenkit, hogy csak a postaládában található tájékoztató levélben megjelölt időpontban tegye ki a lomokat, így a kellemetlenségek nagy része megelőzhető.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Az alábbiakban az FKF közleményét olvashatják: (tovább…)

Július 31-én adják át a liftet a Csepeli Piacon

2018. június 20. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

MR.Gabee korábbi fotója az építkezésről

Korábban beszámoltunk róla, hogy nagy a sürgés-forgás a Csepeli Piacon.

A Csepel.info fő célja, hogy első kézből származó információkat közöljünk, így Mr. Gabee felkereste Beer Krisztiánt, aki a Csepeli Piac csoport csoportvezetője, és az alábbiakat nyilatkozta:

(tovább…)

Óbudán állították fel a szovjet megszállás áldozatainak emlékművét

2018. június 20. szerda

Csepel.hu

Tegnap átadták Óbudán, az Árpád fejedelem útján a szovjet megszállás áldozatainak emlékművét.

Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen arról beszélt: a második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása.

 

(tovább…)

Múzeumok éjszakája Csepelen

2018. június 19. kedd

Csepel.info

Ismét színvonalas programok lesznek Csepelen a Múzeumok éjszakáján – derül ki a meghívóból. Sokan nem is sejtik milyen különleges helyek vannak kerületünkben, amelyeket érdemes megnézni: tavaly Budapest más kerületeiből és vidékről is sok százan érkeztek hozzánk. Most a szokásos programok mellett Koltai Róbert zenés kabaréját is megtekinthetik az érdeklődők.

Beszakadt az út és csőtörés az Erdősor utcában

2018. június 16. szombat

Csepel.info, Mr. Gabee,

 

Szombaton délelőtt csőtörés okozott nehézséget Csepelen az Erdősor utca és az Arany János utca kereszteződésében. A fennakadás miatt terelik a forgalmat. A terelést végző egységek értesítették a vízművek szakembereit.

A csőtörésre kiérkező vízművek gépkocsija beszakitotta útburkolatot egy kisebb szakaszon. Jelenleg is dolgoznak a hiba elhárításán és a gépkocsi műszaki mentésén.

Június 16-án szombaton ingyenes lesz a csepelieknek a Csepeli Strandfürdő

2018. június 15. péntek

Csepel.hu

A Magyar Úszás Napja alkalmából június 16-án szombaton ingyenes a belépés a megújult Csepeli Strandfürdőbe a csepeli lakcímkártyával rendelkezőknek.

A csepeli strand több mint 220 millió forintból újult meg az idei év első felében. A felújítások első ütemével még a szezon előtt elkészültek, a második szakasz ősszel kezdődik.

(tovább…)

Jogerős: 18 évet kapott a csepeli pedofil tanár

2018. június 14. csütörtök

Ripost

12 éven aluli di­ák­kal is faj­ta­lan­ko­dott az az alapítványi iskolai cse­peli tanár, akit több­szö­rös sze­xu­á­lis erő­sza­kért, sze­xu­á­lis vissza­élé­sért, sze­xu­á­lis kény­sze­rí­té­sért és testi sér­té­sért ítél­tek el a Fő­vá­rosi Íté­lő­táb­lán. A férfinak nem volt tanári végzettsége, viszont korábban is voltak zűrös ügyei, ám az alapítványi iskolában ebből és a zaklatásokból sem vettek észre semmit.

18 év szabadságvesztésre, a gyermeknevelői, felügyelői, gondozási, ápolási foglalkozástól végleges hatályú és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a csepeli Burattino Alapítvány Iskola gyerekeket molesztáló testnevelő tanárát, B. Tamást. (tovább…)

Szívatás

2018. június 12. kedd

 

A fenti címmel háborog Facebook oldalán Horváth Gyula csepeli DK-s képviselő, hogy a húszezer forintos gépjárműadóját egyben kell megfizetnie erre az évre. Azt írja ez a jóember, hogy a csepeli önkormányzat még csak fel sem ajánlotta számára a részletfizetés lehetőségét, hanem egy összegben követeli a pénzt, ettől pedig „eláll az ember szava”. Mégis, hogy gondolja ez a fránya hivatal, hogy vele szemben ezt meg lehet tenni? – jön át a lényeg a volt alpolgármester bejegyzéséből.

Azért van annak valami diszkrét bája, amikor Horváth Gyula puffog az összeg láttán. Az átkosban politikai főiskolát végzett csepeli politikus ugyanis nem tartozik a szegényebb képviselők közé. Igazi álláshalmozó, aki annak idején képviselőként, alpolgármesterként és a Fővárosi Közgyűlés tagjaként legkevesebb három helyről kapott fizetést. Az alpolgármestersége alatt összesen 32 milliós jutalmat felvett politikus vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannal is rendelkezik, ebből az egyik egy kétszintes, közel 170 négyzetméteres családi ház, a másik pedig egy majdnem 400 négyzetméteres dömsödi nyaraló.

(tovább…)

22,5 millió migránst költöztetne be azonnal Soros szervezete Európába

2018. június 6. szerda

MTI, Mandiner

Demeter Áron, a Soros Györgyhöz kötődő Amnesty International szóvivője szerint jelenleg 22 és fél millió embert kellene áttelepíteni otthonából, úgy, hogy ne kelljen átkelniük a Földközi-tengeren vagy a Nyugat-Balkánon. A menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása a fő céljuk – fejtette ki.

Soros szervezetének szóvivője szerint őket nem érdekli milyen törvények vannak Magyarországon, mert nekik a nemzetközi jog alapján akkor is igazuk van, ha olyasmit tesznek, ami Magyarországon törvénytelen. A migránsok által elkövetett terrortámadásokról, szexuális és más bűncselekményekről pedig kifejtette, hogy német vagy magyar állampolgárok is ugyanúgy megsértik a törvényeket, mint esetenként a menedékkérők. (tovább…)