‘Társadalom’ kategória archívum

Mátyás király virágágyásokat díjaztak a Föld napján

2018. április 23. hétfő

Csepel.hu

A környezet, a természeti szépségek, a fák és virágok szeretetéről szólt a Föld napja Csepelen, amelyet a Szabó Magda Közösségi Térben és az előtte felállított színpadon rendeztek meg április 22-én.

Világszerte ezen a napon tartják a Föld napját, amely a környezetünk megóvását, az élhetőbb lakókörnyezetünk kialakítását szolgálja. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

(tovább…)

Egyre csak durvul a zsidóüldözés Nyugat-Európában

2018. április 23. hétfő

888

A francia zsidóság egyre durvább üldözése és gyorsuló kivándorlása mellett ismét súlyossá vált a németországi antiszemitizmus.

Háromszáz francia közéleti személyiség írta alá az “iszlamista radikalizmusból fakadó újfajta antiszemitizmus” elleni kiáltványt. Merkel szintén elismerte: kudarcot vallott az országában tomboló antiszemitizmus elleni küzdelemben. Magyarországon nincs ilyen gond, mivel nem engedtük be azokat, akik a fellángoló antiszemitizmust okozzák. (tovább…)

Minszki delegáció járt Csepelen

2018. április 22. vasárnap

Csepel.hu

A Minszk Napok alkalmából Tarlós István főpolgármester meghívására Budapestre látogatott Andrej Sorec, Minszk főpolgármestere.

A belorusz delegáció tagja volt Denisz Ovsyanikov, a minszki Partizan kerület polgármestere, aki április 20-án együttműködési megállapodást írt alá Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével, másnap pedig egy három fős üzleti delegáció kíséretében egy napos látogatást tett Csepelen.

(tovább…)

Bűnmegelőzési tájékoztató

2018. április 21. szombat

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőrfőkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közreműködésével kiadott egy tájékoztatót, mely a zsebtolvajlásról szól.

A tájékoztatót az alábbiakban tekinthetik meg: (tovább…)

Igazolványt találtak Csepelen

2018. április 19. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Találtak egy Fritz Éva névre szóló személyi igazolványt Csepelen.

Fritz Éva és a közeli hozzátartozója a Csepel.info@gmail.com címen egyeztetheti az átvétel helyét és idejét.

Köszönet a rendőreinknek!

2018. április 17. kedd

Németh Szilárd Facebook oldala

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának leköszönő elnökeként ismételten köszönetemet fejezem ki a rendőreinknek, amiért a szombati tüntetésen sem ültek fel semmilyen provokációnak. A Jobbikos provokátor ocsmány és tenyérbemászó gyalázkodásáról készült videót elnézve ez egyáltalán nem lehetett könnyű.

A magyar rendőrök 2010 óta minden kormányellenes tüntetést példásan kezeltek. A tüntetőknek – még a provokátoroknak is – úgy biztosították az alaptörvényben meghatározott szólás- és gyülekezési szabadsághoz való jogát, hogy közben megőrizték a város békéjét, nyugalmát, növelték a rendőrség tekintélyét és társadalmi elfogadottságát.

(tovább…)

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

2018. április 16. hétfő

MTI, Mandiner

A holokauszt magyar áldozataira emlékeztek

1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

 Magyarországon 2001 óta minden évben április 16-án emlékezünk meg a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

(tovább…)

Sikeresen telt a negyedik nyugdíjas táncverseny

2018. április 15. vasárnap

Csepel.hu

Örömteli hangulat és nagy érdeklődés kísérte ismét a negyedik alkalommal megrendezett nyugdíjasok táncversenyét. Április 14-én a Királyerdei Művelődési Házban 13 táncospár lépett színre, többek között rockyval, bugival, keringővel, tangóval, salsával és country tánccal is lenyűgözték a közönséget.

A zsúfolásig telt felújított színházteremben Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket. „Csepelen jó nyugdíjasnak lenni” – hangsúlyozta. A különböző rendezvények sikerének eredménye s a pozitív visszajelzések arra sarkallják a városvezetést, hogy tovább folytatódjanak a színes programok a kerületben – tette hozzá. Utalt a nyugdíjasok népszerű hajókirándulására, az ingyenes strandbelépőre és a díjmentes sóterápiára. A polgármester a táncverseny kapcsán megköszönte még a Csepeli Városkép minden munkatársának aktivitását, legfőképp Babics Sarolta főszervezését.

(tovább…)

Étel és ruhaosztás vasárnap délután

2018. április 15. vasárnap

Mr. Gabee Csepel.info

DM, KIK, Fressnapf, és JYSK üzlet nyílik a TESCO áruházban

2018. április 13. péntek

Bizonyára olvasóink észrevették, hogy nagy munkálatok folynak a II. Rákóczi Ferenc úti TESCO áruházban.

Mr.Gabee információi szerint várhatóan ősz folyamán DM, KIK, Fressnapf és JYSK üzlet nyílik a hipermarket területén. Szerkesztőségünk levélben kereste fel az üzletek sajtóosztályát.

Az alábbiakban az átalakítás részelteiről olvashatnak: (tovább…)