‘Társadalom’ kategória archívum

A harmadik gyertya lángja is világít

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján fellobbant a harmadik gyertya lángja. A rózsaszínű, örömöt szimbolizáló gyertyát Morovik Attila alpolgármester gyújtotta meg.

(tovább…)

Komoly elismerést kapott a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Minősítő és karácsonyi hangversenyt adott a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokában december 15-én. Vezényelt Péntek János Artisjus és Csepel Örökség-díjas karnagy.

A koncert végén a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrije értékelte a produkciót, és a zenekarnak a legmagasabb minősítési fokozatot, kiemelt arany minősítést adott. A közönséget Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen megjelent Ábel Attila alpolgármester. A hangverseny fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt.

(tovább…)

Döntött a képviselő-testület: további védőoltások lesznek ingyenesek

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

A decemberi képviselő-testületi ülésen a képviselők jóváhagyták Csepel Környezetvédelmi Programját, és döntöttek új védőoltások térítésmentes igénybevételéről is.

Az idei utolsó testületi ülésen a képviselők jóváhagyták Csepel Környezetvédelmi Programját, amely a 2019-2025-ös időszakra vonatkozik. A program többek között a zajártalommal érintett épületek hangszigetelésének javítását irányozza elő. A zajos területeken élő lakosság pályázati támogatásával az önkormányzat hatékonyan járulna hozzá az épületek zajcsökkentéséhez. A program az összefüggő zöldterületek kialakítását és a meglévők védelmét kiemelten fontosnak tartja, ezért stratégia készül a kerület egységes zöldfelületének kialakítására.

(tovább…)

Szalagtűző ünnepség az Egressy végzőseinek

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Áhítattal kezdődött az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola szalagtűző ünnepsége a Csepeli Munkásotthonban december 14-én. A vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Ábel Attila alpolgármestert, dr. Papp Kornél főigazgatót, Balogh Gábor igazgatót és Nyeső Ágnes lelkészt.

A szalagtűző ünnepély hagyomány, élmény és emlékezés is egyben a végzős diákoknak. E napon a búcsúzó 12. évfolyam tanulói egy kis időre megálltak és visszaemlékeztek a diákévekre, tanárokra, barátokra.

(tovább…)

Lucas 3 újraélesztő készüléket kapott a Csepeli Mentőállomás

2018. december 15. szombat

Csepel.hu

Egy speciális mellkas-komprimáló eszközzel menthetnek életet a csepeli mentőegység dolgozói. A december 14-én átadott több mint négymillió forint értékű gépet az Országos Mentőszolgálattal közösen vásárolta a csepeli önkormányzat. A városvezetés egymillió forinttal támogatta az eszközbeszerzést.

A készülék folyamatosan és egyenletesen képes a vérkeringés fenntartására, de bevetését mindig meg kell előznie a manuális kompressziónak – mondta el Dr. Engelbrecht Imre, a Közép-magyarországi Régió orvos-igazgatója.

(tovább…)

Tartós élelmiszercsomaggal tették szebbé a karácsonyi készülődést

2018. december 13. csütörtök

Csepel.hu

Egyik legszebb ünnepünk közeledtével a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek családjai tartós élelmiszercsomagot kaptak a csepeli önkormányzat támogatásával. A „TEHETSÉG-VÁR” programban résztvevő, s a Csepeli Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában a tankerület támogatásával tanulók Borbély Lénárd polgármestertől és Balogh Ernő önkormányzati képviselőtől vették át az ünnepi sütéshez-főzéshez is felhasználható élelmiszeradományokat. A Dél-pesti Tankerületi Központot Tóth János tankerületi igazgató képviselte.

A jótékony adományosztást a városvezetés idén is folytatta, amikor a karácsonyi ünnep előtt a hátrányos helyzetű tanulókra gondolt. E nemes célú segítségnyújtásért mondott köszönetet Balogh Ernő, a kisebbségekért és halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok.

(tovább…)

Hűtlen kezelés: kiállnak párttársuk mellett a szocialisták

2018. december 11. kedd

Csepel.hu

Ahogy arról beszámoltunk, korrupciós bűncselekmény miatt, hűtlen kezelésért ítélték el másodfokon, azaz jogerősen is Takács Krisztiánt, a csepeli MSZP-frakció tagját. Ám a bírósági döntés után Takács Mónika, az MSZP polgármesterjelöltje, valamint Bangóné Borbély Ildikó parlamenti képviselő is kiálltak mellette. Ők Facebook-oldalukon próbálták a korrupciót semmiségként, hűtlen kezelő párttársukat hősként bemutatni.

A csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése 2007 októberében iskolai sportudvar-korszerűsítésre írt ki pályázatot. Takács Krisztián cége műfüves focipálya építését nyerte meg. Innentől kezdve a csepeli focisták tíz éven keresztül neki fizették volna a Széchenyi István Iskola udvarán épített pálya bérleti díját. Amennyiben sikerült volna lebontani a Csepel SC stadionját, és lakóparknak beépíteni a zöldterületet, dőlt volna a pénz a politikushoz. Csakhogy a Csepel SC bontása és beépítése Németh Szilárd és Hanzély Ákos közbelépése miatt nem sikerült, Takács Krisztián pedig túl mohónak bizonyult. A pálya egyik elemét ugyanis eladta az önkormányzatnak, pedig az már az önkormányzat tulajdona volt. Mintha a Margit hidat adná el valaki az államnak. Ez egyértelmű bűncselekmény, belső segítő nélkül nem is volna lehetséges. Itt is volt segítő, K. I.-t Takács Krisztiánnal együtt ítélte el a bíróság.

 

(tovább…)

A Csepeli Szurkolói Arénába is eljött a mikulás

2018. december 7. péntek

Csepel.hu

Gyermekek, anyukák és apukák együtt várták december 6-án délután a mikulást a Csepeli Szurkolói Arénában. Előtte a 100 Folk Celsius együttes adott koncertet.

Kicsik és nagyok körében remek hangulatot teremtettek a jól ismert gyerekdalok. Számtalan család énekelte a zenekarral együtt a Miki manó című dal mellett a kedvelt énekeket.

 

(tovább…)

Csepeli oktatási intézmény munkatársakat keres

2018. december 7. péntek

Csepel.info

allas

Csepeli oktatási intézmény munkatársat keres azonnali kezdéssel az alábbi pozíciókba:

Konyhai kisegítő
(intézményi étterem)
Intézményi takarító
Intézményi portás

Bővebb információ kizárólag a 06309811237-as telefonszámon kérhető.

Olvasónk szemtanukat keres

2018. december 4. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Az alábbiakban olvasónk leveléből idézünk:

Sziasztok, lenne egy keresem, a mai délután összetörtek a ház előtt álló autómat a Csónak utcában. Aki látott esetleg valamit, kérem jelentkezzen nálam, mert lenullázta az autót, mielőtt angolosan távozott.