‘Társadalom’ kategória archívum

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

2017. január 21. szombat

Fidesz.hu

Nemzeti Gyásznapot rendelt el a kormány hétfőre

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni.  (tovább…)

Donald Trump: Visszaadjuk a hatalmat a népnek

2017. január 20. péntek

Origo

Donald Trump: Visszaadjuk a hatalmat a népnek

Donald Trump az USA 45. elnöke

Elérkezett a cselekvés ideje, mondta beiktatási beszédében Donald Trump, aki – amerikai keleti parti idő szerint – pontban déltől (magyar idő szerint este hattól) az Egyesült Államok elnöke.

„Ettől a naptól kezdve minden döntésnél az lesz az elv, hogy Amerika legelőször – minden változtatásnál az amerikai emberek szempontjait vesszük figyelembe” – mondta az Egyesült Államok 45. elnöke.
(tovább…)

Németh Szilárd az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt

2017. január 20. péntek

Echo TV

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Baba-mama és Tinibörze Királyerdőben

2017. január 19. csütörtök

Csepeli Városkép, Mr:Gabee, Csepel.info

Metrómutyi: Nem érzik felelősnek magukat a volt baloldali városvezetők

2017. január 18. szerda
Hirado.hu
Metrómutyi: Nem érzik felelősnek magukat a volt baloldali városvezetők

Egyelőre a korábbi fővárosi szocialista és szabaddemokrata városvezetés tagjai közül senki nem érzi magát felelősnek a 4-es metró beruházás közben eltűnt pénz miatt.

167 milliárd forintot “loptak vagy csaltak el” a négyes metró beruházása során – a kormány hétfői bejelentése szerint ezt állapította meg az Európai Csalás Elleni Hivatal. A jelentésben nevek is szerepelnek, például az egyik 2010 előtti főpolgármester-helyettes.

Borbély Lénárd, A hét embere a Karc FM műsorában – Álláspont

2017. január 18. szerda

Csepel.hu

bl

A hét embere – Álláspont (Téma: az Alstom-jelentés és csepeli aktualitások)

A Karc FM vasárnapi adása már meghallgatható az alábbi hivatkozásra kattintva: http://karcfm.hu/musorok/allaspont/

Meghalt Udo Ulfkotte

2017. január 14. szombat

888

Meghalt Udo Ulfkotte

A német újságíró olyan könyvek szerzője volt, mint például az “A menekültipar” című mű, amelyben lerántja a leplet a menekültválságról.

56 éves korában érte a halál, családja szerint szívinfarktust kapott.
(tovább…)

Az ellenzék még mindig migránspárti

2017. január 12. csütörtök

Fidesz.hu

Az ellenzék még mindig migránspárti

A magyar parlamentben ülő összes politikusnak az lenne a dolga, hogy biztosítsa a magyar emberek biztonságát, és azt, hogy hazánkba a terrorizmus ne tudjon beköltözni – hangsúlyozta Németh Szilárd.

A magyarországi új határvadászszázadok létrejötte nemcsak hazánknak, de egész Európának jó hír – mutatott rá a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.

(tovább…)

Hideg és még hidegebb napok – Razzia és megtorlás a Délvidéken (1942–1945)

2017. január 11. szerda

Csarnai Márk/Újkor.hu, Csepel.info

hidegnapok_cimlapmeret

Illusztráció. Forrás: pozitivtortenelem.blog.hu

Hetvenöt éve, 1942. január 4-én, Zsablyán kezdődött el a Magyar Királyi Honvédség délvidéki nagy „tisztogató akciója”, amely „hideg napok” néven vonult be a történelembe. Az eljárásnak több mint háromezer áldozata volt. A honvédség razziájára válaszul 1944–45-ben a szerb partizánok több tízezer magyart gyilkoltak meg. Bejegyzésünkben Csarnai Márk csepeli történész írását osztjuk meg.

1942 elején, az előző év tavaszán Magyarországhoz visszacsatolt Bácskában felerősödött a szerb partizánok tevékenysége. A partizánok január 4-én egy lakatlan tanya körül tűzpárbajt folytattak magyar karhatalmi alakulatokkal, az ütközetnek mindkét részről több halálos áldozata volt. A rejtőzködő partizánok felkutatására Szombathelyi Ferenc vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke razziát rendelt el, amelynek levezénylését Feketehalmy-Czeydner Ferenc altábornagyra, a területileg illetékes V. (szegedi) honvédhadtest parancsnokára bízta. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

2017. január 11. szerda

ATV

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorának a vendége volt.
Az adás témái: A rezsicsökkentés és az álcivil szervezetek

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

2017. január 10. kedd

Fidesz.hu

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

Ha a baloldalon múlna, nem számítana, milyen hideg van. Az energia árak továbbra is kúsznának felfelé – jelentette ki Némerth Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, négy évvel ezelőtt, 2013 január 1-jén jó döntést hozott a második Orbán-kormány a Fidesz-KDNP hathatós támogatásával, amikor a rezsicsökkentésről döntött. Németh Szilárd emlékezetett, az azt megelőző körülbelül negyven évben, minden január 1-jén energia áremelésről szóltak a hírek.

(tovább…)

Az utca senkinek nem lehet az élettere

2017. január 8. vasárnap

Pesti Srácok

az-utca-senkinek-nem-lehet-az-elettere

Évek óta nem volt olyan hideg mint ezekben a napokban. Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalra újabb mélységekig csökken a hőmérséklet. A mínusz 25 fok egy olyan lélektani határ, amit még utazás közben is nehezen visel a hideghez csöppet sem edzett szervezet, de a földön fekve 10-20 perc elég belőle a kihűléshez. Nem kérdés, kik a mostani zord időjárás veszélyeztetettjei: a hajlék nélküliek, a nélkülözők, és az idősek. A kormány, a hatóságok, valamint a hazai segély-és karitatív szervezetek is felkészültek, hogy elhárítsák a kemény fagyok okozta krízishelyzetet, ugyanakkor azt kérik, ha segítségre szorulót látunk az utcán, azonnal hívjunk segítséget.

Az utca senkinek nem lehet az élettere” – mondta a PestiSrácok.hu-nak Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Mint mondta, soha nem volt egyszerű a dolguk. Egész évben létező probléma, hogy az utcán élők közül keveseket lehet “becsalni” a melegedőkre vagy éjszakai szállásokra, mert senki sem kötelezhető rá. Ilyenkor azonban jóval többen fogadják el a segítséget, és választják a fűtött intézményeket a fagyos aluljárók vagy a parkok helyett. Azokat viszont, akik még a mínusz 20 fokban sem hajlandók “jobb belátásra” térni, a helyszínen próbálják ellátni a szeretetszolgálat munkatársai. A diszpécserszolgálat krízisautót küld az ismert helyszínekre, ahol azok élnek, akik elutasítják a melegedők adta ellátást. Róluk a szociális munkások gondoskodnak, hogy döntésük ne legyen a végzetük. Meleg ruhákat, cipőt, takarókat, teát és ennivalót is visznek nekik, és ha úgy ítélik meg, mentőt hívnak hozzájuk. A Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, ők felelnek a főváros budai oldalának hajléktalan ellátásáért, nagyjából 500 helyet tudnak biztosítani, de olyan nem fordulhat elő, hogy valaki fedél nélkül marad. Az igényeknek megfelelőn folyamatosan bővítik a férőhelyeket, hogy mindenki fűtött helyre kerüljön. (tovább…)

Emlékezés Wass Albertre – 2017.01.08.

2017. január 5. csütörtök

Csepel.info

emlekezes-wass-albertre-2017-01-08

csepel.info

Migránsok raboltak ki egy magyar lányt Szabadkán

2017. január 4. szerda

Pesti Srácok

Migránsok raboltak ki egy magyar lányt Szabadkán

Illusztráció 

Hétfőn történt az incidens, amikor is az áldozat a barátját várta a helyi Egészségház előtt. Éppen a telefonját nyomkodta, amikor két migráns rátámadt és kitépték a kezéből a telefont.

Csak a szerencsén múlt, hogy végül nem történt tragédia, mert később kiderült az elkövetők egyikénél kés is volt.
(tovább…)

Az ELMÜ munkálatokat végez Csepelen

2017. január 4. szerda

ELMÜ, Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport területén a következő két hétben tervezett, esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkálatok helyéről és idejéről kaphatnak információt. Az adatok tájékoztató jellegűek.

2017.01.05. 08 órától 14 óráig:

  • Erdősor utca 117-től 131-ig
  • Csikó Sétány 1-től 5-ig