‘Társadalom’ kategória archívum

Figyeljünk a gyalogosokra!

2017. december 11. hétfő

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az elmúlt napokban több halálos közlekedési baleset történt az országban, amelyek során gyalogost gázoltak el. Fogadja meg baleset-megelőzési tanácsainkat!

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét. (tovább…)

Gázvezetéket építenek Csepel két pontján

2017. december 11. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

A BKK közút információi szerint Csepelen a Hollandi úton a Fürdő utca közelében valamint a Táncsics Mihály utcában a Katona József utcánál sávlezárásra számíthatnak gázvezeték-építés miatt.

A munkálatok hétfőn 10 órakor kezdődtek és egészen december közepéig tartanak.

Soros György beszállt a választási kampányba

2017. december 9. szombat

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo televízió Napi Aktuális című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Eldőlt: a Nyárfás utcát egyirányúsítják a Szent István út felé

2017. december 8. péntek

Csepel.hu

A Nyárfás utcát egyirányúsítják a Szent István út felé, és a Borókás utca ellenirányú forgalmát szintén egy irányba vezetik a Határ út felé, a Határ útig – erről döntöttek az érintett lakók elsöprő többséggel a Mátyás Király Általános Iskolában megrendezett lakossági fórumon december 7-én.

Az ügy előzménye, hogy tavasszal a Nyárfás utca lakói aláírásokat gyűjtöttek annak érdekében, hogy csökkentsék az áthaladó forgalmat és biztonságosabbá tegyék a kereszteződések közlekedését. Szuhai Erika, a körzet egyéni képviselője utánajárt a dolognak: előbb szeptemberben rendeztek lakossági fórumot a kérdésben, amelyen a lakók különféle javaslatokkal álltak elő. Az elmúlt hónapokban ezeket megvizsgálták, s most öt reális lehetőség közül lehetett választani.

(tovább…)

Almát és mandarint kaptak az óvodások

2017. december 8. péntek

Csepel.hu

Örömmel fogadták a Gyermeksziget Tagóvoda apróságai a gyümölcsöket a Csepeli Piac kereskedőinek jóvoltából az intézmény nemrég felújított udvarán.  A több ládányi almát és mandarint Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Beer Krisztián piacvezető adták át a gyermekeknek december 7-én.

A csepeli árusok példaértékű összefogásának köszönhetően összesen 200 kg almát, mandarint és narancsot ajánlottak fel a csepeli óvodások számára. Most a Gyermeksziget Tagóvoda és a Kerek Világ Tagóvodába szállítottak a gyümölcsből.

(tovább…)

Elhagytak egy rendszámot

2017. december 7. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy elhagyták a képen látható rendszámot Csepelen az Akácfa és a Tihanyi utcák kereszteződésében.

Aki bármilyen információval rendelkezik, keresse fel szerkesztőségünket a csepel.info@gmail.com címen.

A Soros György által fenntartott hálózatok szembemennek a magyar emberek biztonságával

2017. december 7. csütörtök

A Soros György által fenntartott hálózatok szembemennek a magyar emberek biztonságával  – mutatott rá Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülése után.

A bizottság alelnöke elmondta, továbbra is jól látható, hogy a nemzetbiztonsági bizottság üléseiből egy politikai showműsort vagy pletykaközpontot kíván létrehozni. Bármennyire is erőlködik ezen az LMP miniszterelnök-jelöltje nem fog sikerülni – jegyezte meg. Németh Szilárd felháborodását fejezte ki amiatt, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje felháborodva, pökhendi módon, asztalt csapkodva, hangját felemelve addig próbálta faggatni a szolgálatok képviselőit, amíg azt a választ hallja, amit szeretne. Viszont Szél Bernadett hiába tette fel ötször ugyanazt a kérdést Soros Györgyről, az AH főigazgatója minden alkalommal ugyanazt a választ adta – tette hozzá. Elmondta, a Soros-jelentés részleteiről nem tud beszámolni, mert azt 2037-ig titkosították. A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy a Soros Györggyel kapcsolatos kérdésekben “szivárvány koalíció” alakult ki a testület MSZP-s elnöke, LMP-s tagja és a Jobbikos képviselő között.

(tovább…)

Garázsvásár és Hiperaktivitási fórum

2017. december 7. csütörtök

Városkép, Mr.Gabee, Csepel.info

A Vízművek munkálatokat végez Csepelen

2017. december 6. szerda

Vízművek, MR.Gabee, Csepel.info

 

A Vízművek tájékoztatása szerint a II. Rákóczi Ferenc úton 2017. december 5 és 13 között Gravitációs csatorna külső munkálatok zajlanak.

A pontos cím nem áll rendelkezésre, ugyanis a munkatárképen a II. Rákóczi Ferenc utat a Duna közepén jelölték (fenti képünk)

Forrás: http://www.vizmuvek.hu

A polgármesterek nem kérnek a migránsáradatból és az őket segítő irodákból

2017. december 6. szerda

Az önkormányzatok visszautasítják Brüsszel és Soros György tervét, hogy felső korlát nélkül engedjenek be migránsokat Európába, ráadásul bevándorlást szervező irodákat hozzanak létre – jelentette ki Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke Csepelen, az Ady Endre út 25. szám alatt minap felszentelt kőkeresztnél december 5-én.

Borbély Lénárd polgármester csatlakozott Szita Károly kezdeményezéséhez, mert a budapesti kormánypárti polgármesterek sem szeretnék, ha migránsok lepnék el a főváros kerületeit. (tovább…)