‘Társadalom’ kategória archívum

Németh Szilárd: A kormány készen áll arra, hogy megvédje a rezsicsökkentést

2017. március 25. szombat

Magyar Idők

00308448-768x575-1-1-1-1

Az élet minden területén nemzeti érdekeink érvényesítésére, ha kell azok megvédésére kell törekedni – hangoztatta pénteken Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke pénteken szombathelyi lakossági fórumán.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, öt olyan kérdés van, amelyben Brüsszel részéről és a nemzeti érdekekkel szemben álló hazai erők részéről támadásokra kell számítani, ezek egyike a rezsicsökkentés.  (tovább…)

Figyelem, vasárnap éjjel óraátállítás!

2017. március 24. péntek
Csepel.info, Mr.Gabee
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, vagyis vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre kell állítani az órákat.

Az Európában egységesen alkalmazott óraállítási módszer lényege, hogy a lakosság szokásos ébrenléti időszaka – reggel 7 és este 10 óra között – jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével. Így ugyanis csökken a villamosenergia-fogyasztás. A Mavir adatai szerint Magyarország évente 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztását takarítja meg az óraátállítással.

Németh Szilárd: Csak egy pojáca a volt titkosszolga

2017. március 23. csütörtök

Magyar Hírlap

Németh Szilárd: Csak egy pojáca a volt titkosszolga

Az Indexnek interjút adó volt titkosszolgálati vezető hazudozása csak arra irányul, hogy aláássa a szolgálatok hitelességét, megbecsültségét – nyilatkozta lapunknak Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke a testület üléséről, amelyen ez is téma volt.

A politikus elmondta, hogy Kiss Zoltánnak, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának tájékoztatásából egyértelműen kiderült: a volt titkosszolga „csak egy pojáca”, aki napi politikai érdekek mentén az ellenzéki pártok és George Sorosék vádjait mantrázza.

(tovább…)

Hablaty, hamuka, hazugság – Németh Szilárd már tudja, hogy hívják az atomfertőzött nyulat

2017. március 23. csütörtök

168 Óra

Hablaty, hamuka, hazugság – Németh Szilárd már tudja, hogy hívják az atomfertőzött nyulat

A Soros nevű ördög ma már nem a falon van, hanem a hétköznapjainkban – állítja a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd szerint a liberálisok virtuális valóságukkal, pénzzel, gazdasági érdekkel és hatalommal egész Európát befolyásolnák.

Meg van győződve róla, hogy Brüsszel a gyarmatbirodalmi hátsó udvar szerepében tartaná Magyarországot. Márpedig ő tudja, milyen egy hátsó udvar, mert ott nőtt fel: ott van a retyó meg a sufni.

(tovább…)

Németh Szilárd az Egyenes Beszéd műsorának vendége volt

2017. március 22. szerda

ATV

Németh Szilárd az Egyenes Beszéd műsorának vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

133 nap – film a Tanácsköztársaságról

2017. március 21. kedd

Mandiner, Yotube

Skrabski Fruzsináék dokumentumfilmje az első hazai kommunista diktatúráról. Rendező: Borsody István. Szerkesztő: Novák Tamás, Borsody István.

Elismerést kapott a csepeli Jézus Szíve Karitászcsoport

2017. március 21. kedd

Katolikus Karitász

karitasz2

Március 15-én Csepel Szolgálatáért Díjban részesült a csepeli Jézus Szíve Karitászcsoport. Az elismerést olyan személyek kapják, akik kiemelkedő szakmai felkészültségükkel, magatartásukkal jelentős mértékben segítik a köz szolgálatát.

„Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata képviselő-testülete kinyilvánította, hogy mindazok, akik munkájuk, életük során öregbítik kerületünk jó hírnevét, különleges megbecsülésben részesüljenek Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász Csoportnak a rászorulók megsegítéséért végzett áldozatos és odaadó munkájáért Csepel Szolgálatáért Díjat adományozott”. (tovább…)

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

2017. március 20. hétfő

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Rétvári Bence szólt arról, hogy az Erzsébet-táborok fejlesztése keretében három év alatt 26 milliárd forintot fordítanak a zánkai és fonyódligeti táborokra.

(tovább…)

Március 15. negyvenöt éve – Ünnep a szocializmusban

2017. március 17. péntek

Csarnai Márk, Metszet.info

marcius-15-regen

1848. március 15-én – az európai forradalmi hullám részeként – Pest-Budán is kitört és vér nélkül győzött a forradalom a nemzeti szuverenitás és a polgári átalakulás jelszavaival. Megszületett a modern parlamentáris Magyarország, és megkezdődött a szabadságharchoz vezető folyamat, amelynek célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt.

Március 15-e 1928-ban vált hivatalos keretek közt megtartott nemzeti megemlékezéssé. A kommunisták az 1950-es években eltörölték, majd később újra visszaállították a szigorúan meghatározott keretek közti megünneplését. A rendszerváltozás után az Országgyűlés nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé az 1991. évi VIII. tv. alapján, amelyet a 2012-es Alaptörvény is megerősített. (tovább…)

Orbán Viktor: Nyugodtan aludhatnak a németek, megvédjük a határokat

2017. március 17. péntek

Hirado.hu

Orbán: Nyugodtan aludhatnak a németek, megvédjük a határokat

Magyarország megvédte a saját és Európa határait is.”Szerénynek kell lenni, de ha Európa határai ma védettek, abban nekünk, magyaroknak fontos szerepünk volt” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Egyre több érzelemmel telítődnek a viták, mert az Európai Unió komoly döntések előtt áll, így “nem babra megy a játék”. Orbán Viktor szerint túl sok álláspont van az Európai Unióban, így túl sokfelé húznak a lovak. “Európa egyrészt még mindig a világ legjobb helye, másrészt hanyatlás és kihívás előtt állunk. Ha nem változtatunk, Európa elveszítheti jelentőségét” – fogalmazott. A pálya, amin vagyunk, rossz– tette hozzá.

(tovább…)

Baba-mama és Tinibörze Királyerdőben

2017. március 16. csütörtök

Csepeli Városkép, Mr:Gabee, Csepel.info

Zajlik a Dél-pesti Kórház nővérszálló épületének korszerűsítése

2017. március 15. szerda

Facebook/Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

2017-03-jahn-ferenc-korhaz-noverszallo-energetikai-korszerusitese

Félidejéhez érkezett a Dél-pesti Kórház nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése. A külső nyílászárók cseréje, valamint a hőszigetelés 50 %-os hatékonyságnövekedést fog eredményezni az energiafelhasználás terén.

Mindez éves szinten akár 5 millió forintos megtakarítást is jelenthet az intézmény rezsi költségeiben, amit további fejlesztésekre fordítanak majd. (tovább…)

Brüsszelt meg kell állítani!

2017. március 15. szerda

Fidesz.hu

Brüsszelt meg kell állítani!

Brüsszelt meg kell állítanunk, határainkat meg kell védenünk, a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – szögezte le Orbán Viktor.

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk – hangsúlyozta a kormányfő a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. Egyúttal kiemelte: mi itt, a Kárpát-medencében, kultúrák, birodalmak, civilizációk ütközőzónájában a lehető legnagyobb diadallal büszkélkedhetünk.

(tovább…)

Új Diszkont üzlet nyílik Csepelen

2017. március 13. hétfő

Csepel.info, Mr. Gabee, K. Attila,

nevtelen

Barbara nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Háda áruházlánc új Diszkont üzletet nyit március 20-án 9 órakor Csepelen.

A nyitva tartásról és az árakról az alábbiakban tájékozódhat: (tovább…)

Németh Szilárd a Magyarul Balóval című műsor vendége volt

2017. március 11. szombat

RTL Klub

Németh Szilárd a Magyarul Balóval című műsor vendége volt
Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának a vendége volt.
A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)