‘Társadalom’ kategória archívum

Negyedszerre rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált

2017. október 22. vasárnap

Csepel.hu

Hagyományt teremtve negyedik alkalommal rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált a Királyerdei Művelődési Házban október 21-én. Az egész napos mulatságot a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete szervezte.

Az eseményre az ország számos településéről érkeztek német nemzetiségű vendégek, így többek között Soroksárról, Taksonyból, Halásztelekről, Balmazújvárosból, Dunaharasztiból, Kaposvárról.

(tovább…)

Egy templomépítés fotói

2017. október 22. vasárnap

Csepel.hu

Különleges fotókiállítás nyílt egy templomépítés 15 éves történetéről az Erdei Éva Galériában október 21-én.

Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész nyitotta meg a tárlatot, Zámbó Károly plébános megáldotta a jelenlévő építőket.

(tovább…)

Szívátültetésre vár egy csepeli férfi

2017. október 22. vasárnap

Csepel.hu

Bármelyik nap, éjjel vagy nappal csenghet a telefon, érkezhet a rohammentő, és az 57 éves Rácz Pált a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikára szállíthatják szívátültetésre.

A férfi nyolc éve betegeskedik a szívével, több műtétet hajtottak rajta végre, az utolsó esélye a szívátültetés maradt. A csepeli önkormányzat a Simon Bolivár sétányon található idősek otthonában helyezte el, hogy az ápolók egész nap vigyázzanak rá. Ő lenne az első csepeli, akin szívátültetést végeznek.

(tovább…)

Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését

2017. október 22. vasárnap

Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György tervét, évente egymillió bevándorló Európába telepítését – jelentette ki Németh Szilárd.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul. A Soros-terv végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött – tette hozzá.

(tovább…)

Kiemelkedő sikereket értek el csepeli kick-box versenyzőink Prágában

2017. október 21. szombat

Csepel.hu

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg cseh sportbarátaink a Czech Open nemzetközi kick-box versenyt, ahol idén is csak a tatamis szabályrendszerek versenyzői vettek részt, 12 ország 885 nevezésével.

Prága közelsége remek alkalom az utánpótlás számára, hogy a nemzetközi rutint fenntartsák, hiszen pontgyűjtő versenyek már csak jövőre lesznek. A csepeli Halker-Király Team Kick-box Akadémia 18 versenyzővel, 4 versenybíróval utazott a cseh fővárosba Jároszkievicz Krisztián Mester vezetésével.

(tovább…)

Rendőröket jutalmaztak nemzeti ünnepünk alkalmából

2017. október 21. szombat

CSepel.hu

Az 1956-os forradalom nemzeti ünnepe alkalmából a csepeli önkormányzat elismerését fejezte ki rendőröknek a polgármesteri hivatal épületében október 20-án.

Jutalmat vehetett át Czibula Edina Ilona őrnagy, Győri Ferenc törzsőrmester, Lovasné Tóth Gabriella alezredes, Paládi Zoltán főtörzsőrmester és Szabadi Marianna közalkalmazott. Az elismeréseket Borbély Lénárd polgármester adta Szilágyi Sándor alezredes, kapitányságvezető jelenlétében. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

(tovább…)

Átadták a felújított tüdőgondozót

2017. október 21. szombat

Csepel.hu

 

Október 20-án átadták a teljesen felújított tüdőgondozó épületét, ahol vadonatúj röntgen berendezések is fogadják a betegeket és a munkatársakat. Az intézményt két hónap és egy nap alatt varázsolták újjá a Csepeli Városgazda munkatársainak közreműködésével.

A bensőséges ceremónián Borbély Lénárd polgármester megemlítette, hogy a kormányellenes propaganda hosszú ideig szónokolt arról, milyen elképesztő állapotok uralkodnak itt, de a mostani átadási ünnepségre már nem voltak kíváncsiak. Az eseményen mások mellett megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

(tovább…)

Műszaki okok miatt egy ideig bezárt az uszoda

2017. október 20. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: Városgazda

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csepeli Tanuszoda (Tanműhely köz 2.) előre nem látott műszaki problémák és az ebből adódó balesetveszély elhárítása miatt 2017.10.20-tól zárva tart. A tervezett nyitás 2017.10.30-án lesz. Számunkra fontos a gyermekek testi épsége és az, hogy biztonságos körülmények között úszhassanak.

Az okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük!

Üdvözlettel:
Vinkovics Norbert
Fürdővezető

Soros György tovább nyomul

2017. október 20. péntek

Németh Szilárd Facebook oldala

Ismét bebizonyosodott, hogy a hazai ellenzék a milliárdos spekuláns veszélyes tervének a hazug szekértolója.

A ballibektől a Jobbikig tagadták, de tegnap beigazolódott: az EP belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága 43 igen és 16 nem mellett megszavazta az állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát!

(tovább…)

Október 20 – Csontritkulás világnapja

2017. október 20. péntek

medicalonline.hu, Mr.gabee, Csepel.info

A csontritkulás (osteoporosis) világnapját 1999 óta tartják október 20-án az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO indítványára; Magyarországon 1996-ban rendezték meg először. A WHO a 2000–2010 közötti időszakot a csont és ízület évtizedévé nyilvánította.

A csontritkulás kóros folyamat, amelynek következményeként a csontokban a szilárdságot és keménységet, valamint a testmagasság megtartását biztosító ásványi anyagok – főként a kalciumfoszfát és a sók – mennyisége csökken, emiatt a csontok elvékonyodnak, törékennyé válnak. (tovább…)