‘Társadalom’ kategória archívum

Csepel Díszpolgárát köszöntötték

2019. április 17. szerda

Csepel.hu

70. születésnapja alkalmából többek között Borbély Lénárd polgármester is felköszöntötte Pálffy Katalin csepeli művészt, a kerület díszpolgárát április 16-án, a Csepel Galériában.

Ingyenes belépő sóterápiára nyugdíjasoknak 

2019. április 16. kedd

Csepel.hu

A Posztógyár utcában található himalájai sóterápiára érvényes, öt alkalomra szóló ingyenes utalványt nyújtottak át nyugdíjasoknak a Csepeli Nyugdíjasok Közösségi Házában április 15-én. A belépőket idén összesen ezer csepeli nyugdíjas veheti igénybe a csepeli önkormányzat jóvoltából.

Immár hagyomány, hogy az önkormányzat évente öt alkalommal ingyen biztosít ilyen lehetőséget a nyugdíjasoknak. Az első utalványokat Borbély Lénárd polgármester adta át a kérvényezőknek.

(tovább…)

Megnyílt Végh Edit és Végh Péter jubileumi tárlata

2019. április 14. vasárnap

Csepel.hu

Végh Edit és Végh Péter színvonalas alkotásait tekinthetik meg a művészetkedvelők a Szabó Magda Közösségi Térben április 12-től. A házaspár ezzel a közös kiállítással házasságuk 50 éves jubileumát is ünneplik. A Más tollával című jubileumi tárlatot Sipos Endre művészet-filozófus nyitotta meg.

A megnyitón Farkas Enikő intézményvezető-helyettes, a kiállítás rendezője köszöntötte a vendégeket, majd méltatta az alkotók életpályáját. Elmondta: Edit művészet szeretete és szépsége iránti érdeklődése végigkísérte eddigi életét. Munka mellett tanult varrni, majd 50 éves korában kezdett el babákat, később textilszobrokat készíteni. Most legújabb alkotásai láthatók a kiállításon.

(tovább…)

Pörgés, tempózás és jó zenék a III. Csepeli Fitnesz Napon

2019. április 14. vasárnap

Csepel.hu

Bírni kellett a tempót a III. Csepeli Fitnesz Napon, amelyet a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében a Fitt Jövő Alapítvány szervezett. Harmadik alkalommal még többen ellátogattak a Simon Bolivár sétányi tornacsarnokba, ahol a programok fénypontja Rubint Réka sztárfellépő volt.

Ízületkímélő gyakorlatokkal indult a szombat délután, majd egy új, trendi, pörgős, teljes testet átmozgató edzésfajtát is kipróbálhattak kicsik és nagyok. A szervezők most a táncosabb és eszközösebb mozgásformákra fókuszáltak, éppen ezért egy kis rockyt beiktattak a legütősebb edzés és a latin ritmusok előtt. Elsöprő sikert aratott az alakformáló edzése Rékának, aki a színpadra két bátor fellépőt hívott.

(tovább…)

Projekt nap a Karácsony Sándor Általános Iskolában

2019. április 12. péntek

Csepel.hu

Egészségnapot tartottak a Karácsony Sándor Általános Iskolában április 12-én.

A projekt napot a Pécsi Orvostudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem hallgatói közösen szervezték.

(tovább…)

A Csepeli boltok ünnepi nyitvatartása

2019. április 12. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Csepeli piac

 • Április 19 (nagypéntek): 6-14-ig
 • Április 20 (szombat): 6-14-ig
 • Április 22 (hétfő): zárva
 • Április 23 (kedd): 7-16-ig

 

Csepel Plaza

 • Április 19-én(pénteken) zárva
 • Április 20-án (szombaton) a szokásos szombati nyitvatartással várjuk a látogatóinkat.
 • Április 21-22-én (vasárnap és hétfőn) üzleteink zárva tartanak. Ezeken a napokon a vendéglátó és szórakoztató egységek egyedi nyitvatartással tartanak nyitva.
 • A mozi változatlan nyitvatartással üzemel az ünnepek alatt.

Auchan

 • Április 19. – ZÁRVA
 • Április 20. – rendes nyitva tartás szerint
 • Április 21. – ZÁRVA
 • Április 22. – ZÁRVA

 

Csepeli iskolai büfébe munkatársat keresnek

2019. április 12. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Csepeli iskolai büfében azonnali kezdessél pultos (büfés) és szakács (főzőasszony) pozícióba munkatársat keresnek.

Bővebb felvilágosítás a 06309811237-es telefonszámon lehetséges.

Weiss Manfréd születésnapjára emlékeztek

2019. április 11. csütörtök

Csepel.hu

2019. április 11-én, Weiss Manfréd születésének 162. évfordulóján Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek helyezték el a megemlékezés koszorúját a gyáralapító emlékművénél a Weiss Manfréd úton.

Csepel.hu

Nagy versmondás a Szent Imre téren

2019. április 11. csütörtök

Csepel.hu

Közös versmondást szervezett a Lajtha László Általános Iskola a Magyar Költészet Napján. A programhoz 11 csepeli általános iskola csatlakozott.

A programon részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Tóth János a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója is.

(tovább…)

Háromszáz spártai

2019. április 11. csütörtök

 

Háromszáz spártaiként fognak küzdeni a hatalomért azok a csepeli ellenzéki politikusok, akiknek Takács Mónika, a Csepeli Munkásotthon igazgatója lesz a polgármester-jelöltje az idei önkormányzati választásokon, derült ki egy interjúból. A csepeliek Leónidász királynője az átláthatóságot, megújulást a kerületet csődbe juttató, jogerősen elítélt ellenzéki politikusokkal, több tíz milliós jutalmakat bezsebelő, offshore cégekkel üzletelő szocialista és DK-s önkormányzati képviselőkkel kívánja végrehajtani.

„Egymást meghallva, egymással együttműködve többre vagyunk képesek!” – ezzel a semmitmondó szlogennel indul Takács Mónika, ellenzéki polgármester-jelölt interjúja egy magát függetlennek nevező, valójában baloldali lapban. Igazi magasröptű beszélgetés ez, alákérdezésekkel, üres lózungokkal, hamis ígéretekkel. De nézzük, miről is van szó!

(tovább…)