‘Társadalom’ kategória archívum

Az ÁNTSZ levele a kerületi jegyzőhöz

2020. április 7. kedd

Csepel.hu

Az élelmiszer kereskedelem területén az előzetes munkaköri alkalmasság megállapításához előírt kötelező tüdőszűrő vizsgálat megléte mellőzhető abban az esetben, amennyiben a munkavállaló rendelkezik 1 évnél nem régebbi tüdőszűrő vizsgálati eredménnyel – írja az ÁNTSZ többek között a csepeli jegyzőnek is megküldött levelében.

Az intézkedésre – a kialakult koronavírus-járvány kapcsán – az élelmiszerellátás folyamatosságának, biztonságának érdekében van szükség.

(tovább…)

Már taxival is házhoz viszik a SPAR-nál leadott rendeléseket

2020. április 7. kedd

SPAR, Mr.Gabee, Csepel.info

ORIGO fotoja

Április 6-án indul a SPAR és a Főtaxi Csoport új TAXI SHOPPING szolgáltatása. A koronavírus okozta járványidőszakban, a mindenkit érintő kijárási korlátozások idején a bevásárlás sokak számára nehézséget okoz. Rajtuk igyekszik segíteni a SPAR, illetve a Főtaxi Csoport új szolgáltatása, amely a SPAR online shopra épül.

Az összefogás az egyetlen út a jelenlegi járványügyi és gazdasági helyzetben. A SPAR küldetése a lakosság élelmiszerrel történő folyamatos ellátása: munkatársaink szerte az országban erőn felül teljesítenek nap mint nap. A Főtaxi Csoporttal közös TAXI SHOPPING szolgáltatás a SPAR online shopra épül. Azért jött létre, hogy vásárlóinknak újabb alternatívát kínáljunk a házhoz szállításra, amennyiben nincs lehetőségük vagy nem szeretnének kimozdulni otthonukból, esetleg idősebb vagy beteg rokonaik helyett intézik a bevásárlást” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. (tovább…)

És akkor megszólalt Rolex Laci: “fizessenek a gazdagok!”

2020. április 7. kedd

Orbán Viktor miniszterelnökkel szinte egy időben ismertette saját gazdaságmentő javaslatait Botka László, Szeged szocialista polgármestere. Az egyébként luxuséletet élő politikus “Nemzeti Szolidaritási Programot” hirdetett. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy leporolta a régi szlogent, amivel még az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként turnézott.

Most a szolidaritás miatt van szükség arra, hogy “fizessenek a gazdagok”. Közleménye arra nem tér ki, hogy ő személy szerint mennyivel járul hozzá a gazdaságmentő akcióhoz, mennyi Rolexét vagy éppen melyik luxus autóját dobja be a közösbe.
(tovább…)

Facebook csoport alakult a csepeli óvodák bemutatásához

2020. április 7. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Mr.Gabee az alábbi levelet kapta egy olvasótól:

Kedves Csepel.info!
A jelenlegi helyzet miatt az óvodás korú gyermekek szülei nem tudnak nyílt napokon részt venni az óvodákban.

Több szülővel arra jutottunk, hogy egy külön csoportba összehoznànk a szülőket, hogy tapasztalataikat megoszthassàk egymással. Megadnàm a hivatkozást. Legyenek kedvesek belátásuk szerint dönteni a megosztás felöl.

A facebook csoport elérhetősége: https://www.facebook.com/groups/258821011818274

Gyomirtás a csepeli HÉV vonalán

2020. április 6. hétfő

Csepel.hu

Ahogy minden évben, úgy idén is, a vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása céljából a MÁV-HÉV Zrt. Csepel önkormányzatának területét érintő tavaszi, vegyszeres gyomirtást végez – tájékoztatta portálunkat a MÁV – HÉV Zrt.

A gyomirtás a HÉV vonalakat, a HÉV üzemi területeit, az állomásokat, megállóhelyeket, valamint ezek közvetlen környezetét érinti. Az anyag a méhekre nem ártalmas, a gyomirtás során a kötelező és szokásos óvintézkedéseket megteszik.

(tovább…)

Zajlanak a munkák a kerületben

2020. április 6. hétfő

Csepel.hu

Folyamatosan dolgoznak a Városgazda munkatársai a Csepeli Strandon – adta hírül Facebook oldalán Borbély Lénárd polgármester, aki ma délelőtt végigjárta a területet. A cég emberei a kényszerzárást kihasználják arra, hogy a rég esedékes földmunkákat és a belső utakat megújítsák.

A tűzoltóság melletti terület kapcsán látható, hogy lassan elvonul onnan az utakat építő cég és rendezi a területet.

(tovább…)

Gyermekgyógyászati akut betegrendelés

2020. április 6. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Gyermekgyógyászati akut betegrendelés 04.06-09. között.

Forrás: SZTK Gyermekorvosi rendelő Facebook csoport

Szénné égette magát a telefonbetyár polgármester

2020. április 5. vasárnap

Budavár párbeszédes polgármesterének nem várt gondjai akadtak a társadalmi párbeszéddel: finoman szólva is eltévesztette a házszámot, amikor egy másik kerület lakosait kezdte el hívogatni. Égő, és nem kicsit; nagyon!

V. Naszályi Márta le sem tagadhatná, hogy a földrajzból felmentett Karácsony Gergely párt- és elvtársa: ugyanúgy eltévedt a fővárosban, ahogyan az anno Csepel után Észak-Pesten nyomozó viccpolitikus, aki feledhetetlen pancserkodásával mémi magasságokba emelkedett. Budavár fura ura minden bizonnyal elirigyelte a cimbitől a karácsonyi komédiát, és a veszélyhelyzettől összezavarodva, annak leple alatt április 1-jei tréfának is erős bohózattal hívta föl magára a figyelmet.

(tovább…)

Orbán Viktor: Hétfőtől ingyenes a közterületi parkolás Magyarországon

2020. április 5. vasárnap

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök.

“A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját” – fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá.

(tovább…)

Sorossal Bajnai Gordon is a magyarok ellen, a vírus oldalán harcol

2020. április 3. péntek

Miközben a világ a koronavírussal küzd, Soros Györgyöt a járvány helyett továbbra is a migráció és a migránsok foglalkoztatják a leginkább.

A milliárdos spekuláns a közelmúltban leporolta korábbi tervét, és a járvány miatt gazdasági válságba süllyedő Európa megmentésére ismét a migránsok betelepítését ajánlja.

(tovább…)