‘Társadalom’ kategória archívum

Egy elhagyott kulcsot szeretne olvasónk visszajuttatni

2021. március 2. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Az alábbiakban olvasónk e-mail üzenetét közöljük:

Mai napon elhagyta egy kisfiú a lakás kulcsát a Királymajori Kikötő utcai buszmegállónál. Szaladt a buszhoz, de én már nem tudtam neki szólni. Szeretném vissza juttatni a családnak, mert tudom, hogy nem olcsó az újra másoltatás, és a kisfiú se kapjon ki ez miatt. Beazonosítás után adnám át a családnak. További szép napot kívánok! Üdvözlettel D. Erzsike

A kisfiú családja szerkesztőségünkön keresztül egyeztetheti a kulcs átadásának helyét és idejét. Címünk: csepel.info@gmail.com

Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait

2021. március 2. kedd

Amint megérkezett a novembertől négy hónapra megítélt, egyösszegű bértámogatás a budapesti vendéglátósokhoz, a fővárosi önkormányzat több munkaadó cég számlájáról százezres, milliós nagyságrendű összegeket emelt le – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az érintettek a vírus miatt töredékére zuhant tavalyi forgalom láttán az ősszel azt kérték a fővárostól, hogy az iparűzési adóelőleget ne a 2019-es rekordforgalom alapján szedjék be. Választ akkor nem kaptak a túlélésért küzdő vállalkozások, a napokban viszont a városvezetés lecsapott az államtól kapott pénzeikre. Emiatt akad vendéglátós, aki egyelőre nem tudja kifizetni a támogatott béreket.
(tovább…)

Tömeges oltás indul csütörtöktől Csepelen

2021. március 2. kedd

Csepel.hu

Információink szerint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat március 1-től hivatalos oltópontnak lett kijelölve, csütörtöktől pedig elkezdődik a kerületi lakosok nagyszabású oltása. A regisztráltak kiértesítése, az oltási sorrend szigorú betartásával, már megtörtént.

Az öt napig tartó oltás során közel 1200 darab Pfizer vakcina kerül felhasználásra. Az oltópontnak kijelölt Tóth Ilona szakszolgálatot Borbély Lénárd polgármester délután személyesen is meglátogatta, ahol megbizonyosodott arról, hogy a szakrendelő felkészült a Csepelen, csütörtökön kezdődő koronavírus elleni tömeges oltásra.

 

(tovább…)

Tartsuk be a járványügyi szabályokat a Rákóczi Kertben is

2021. március 1. hétfő

Csepel.hu

A melegebb idő beköszöntével egyre többen látogatnak ki a szabadba, így a csepeli Rákóczi Kertbe is. A csepeli önkormányzat mindent megtesz, hogy megóvja az itt élőket, ezért a sikeres védekezés érdekében a járványügyi szabályok fokozott betartását kéri a Családok Parkjába látogatóktól.

A legfontosabb talán, hogy ügyeljünk a megfelelő távolságtartásra és a gyerekek is maradjanak egymástól legalább 1,5 méterre. Fontosak a szabályok betartása, ellenkező esetben bezárhat a közkedvelt park.

(tovább…)

Emelt szintű készültség várható a kórházakban

2021. február 26. péntek

Magyarnemzet.hu

A következő két hétben várhatóan drasztikusan megugrik a Covid–19-megbetegedések száma, ezért Orbán Viktor emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban. A miniszterelnök azt is közölte: a mostanáig regisztrált nagyjából két és félmillió állampolgár húsvétig megkaphatja az oltását.

A gazdaság újraindítása kapcsán a kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy senkit nem hagynak az út szélén, a támogatásokat az újranyitás után is fenn fogja tartani a kormány.

(tovább…)

Illegális szemetelés: a bírság akár a 150 ezer forintot is elérheti

2021. február 25. csütörtök

Csepel.hu

Noha az idei lomtalanításkor az FKF Zrt. – Borbély Lénárd polgármester kérésre – több utcában felszámolta az illegális hulladéklerakatokat, a fővárosi cég jelezte: egy helyszínről csak egyszer szállítja el a szemetet, a veszélyes hulladék elszállítása pedig továbbra is a csepeli adófizetők adóforintjaiból történik.

Rengeteg az illegális szemét a kerületben, még úgy is, hogy a közterületesek és a rendőrség keményen büntet érte.

(tovább…)

Elismerést és jutalmat kaptak a fővárosi rendőrök

2021. február 25. csütörtök

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az energetikai szervekkel való együttműködést köszönték meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy munkatársának.

A Magyar Villamos Művek Energetika Zrt. elnök-vezérigazgatója a szolgáltató sérelmére elkövetett lopások felderítéséért elismerésben és jutalomban részesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreit, Simon Lajos r. törzsőrmestert és Nagyvári Attila r. őrmestert, valamint a XXII. Kerületi Rendőrkapitányság állományából Szabó Szilvia r. főtörzsőrmestert és Szilágyi Patrik Bence r. őrmestert. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állományából Rumó Gábor r. őrnagy, az Örkényi Rendőrőrs parancsnoka kapott jutalmat.

Az elismeréseket Budapest és Pest megye rendőrfőkapitányai jelenlétében 2021. február 24-én adták át a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Megkéseltek valakit a 151-es buszon

2021. február 25. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint megkéseltek, arcon szúrtak egy nőt a menetrend szerint közlekedő 151-es autóbuszon a Szent Imre téren, csütörtökön reggel.

Szerkesztőnk információi szerint az elkövetőnek sajnos sikerült elmenekülnie. A megkéselt nő szemtanúk állítása szerint nincs súlyos állapotban. A késelést informátorunk szerint rövid szóváltás előzte meg, amit a késelő férfi kezdeményezett.

Február 25-én reggel indul a Hullám utca felújítása

2021. február 24. szerda

Csepel.hu

Információink szerint február 25-én, azaz holnap megkezdik a királyerdei Hullám utca felújítási munkálatait. Az ott lakókat a mai napon szórólapon tájékoztatják a részletekről. Az útépítés mellett járdarekonstrukció, valamint csapadékvíz-elvezetés is épül.

Ahogy korábban beszámoltunk, jelenleg három utcaszakasz kivitelezése zajlik (Horgony utca, Horgász utca, Diós út). Az utcák szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapnak. A vállalkozónak a forgalomba helyezési engedélyt 2021.május 15-ig meg kell kérnie. Ezen kívül összesen 18 (!) utcaszakasz rendelkezik építési engedéllyel.

(tovább…)

Emléklappal köszönték meg a játékokat Nagyszalontának a Csodakút ovisok

2021. február 24. szerda

Csepel.hu

Nagy örömmel bontották ki a játékokat és egy emléklappal köszönték meg a Csodakút óvodásai Török László, nagyszalontai polgármesternek azt a nagylelkű adományt, amely testvérvárosunk, Arany János szülővárosának összefogásából született – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

Ahogy korábban beszámoltunk a Csodakút ovi egy tárolója pár hete vált a lángok martalékává, miután valaki felgyújtotta. A játékok zöme odaveszett, ezeket többek között Tusnádfürdő és Nagyszalonta város segítségével sikerült pótolni.

(tovább…)