‘Társadalom’ kategória archívum

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület segítséget kér

2020. december 5. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel segítséget kér ahhoz, hogy tartozásmentes adóügyi évet tudjanak lezárni és ezáltal jogosultak legyenek az adó 1%-ra. Olvasóink segítségét is kérik.

Az alábbiakban az Egyesület facebook bejegyzését közöljük változtatás nélkül: (tovább…)

Karácsonynak fogalma sincs, mi zajlik a fővárosi cégekben

2020. december 3. csütörtök

Dokumentum igazolja, hogy a BKV október 28-án megkötötte a kamucéggel a buszbérlési szerződést, ráadásul kiderült: a cégnek nincsenek is bérelhető buszai. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon így reagált: „A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.”

A főpolgármester posztjából kiderül, hogy Karácsonynak vagy nincs tudomása arról, hogy a fővárosi cégekben milyen szerződések köttetnek, vagy tudja, de szándékosan félrebeszél.

(tovább…)

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

Az önkormányzat minden év december elején több száz főt lát vendégül a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában.

Az idei rendezvény azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Borbély Lénárd polgármester természetesen közösségi oldalán megemlékezett a december 3-i világnapról.

(tovább…)

Elloptak egy utánfutót Csepelről – Olvasóink segítségét kérjük

2020. december 3. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

A Deák Ferenc utcai Elektro “G” arról értesítette Mr. Gabee szerkesztőt, hogy a képen látható XXH988 NIEWIADOW BS750 utánfutót pénteken kölcsönözték tőlük, de határidőre nem hozták vissza. A vállalkozás az esetet jelentette a rendőrségen. A futót egy fekete Audi típusú gépkocsival kölcsönözték ki.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy akik esetleg látták, vagy érdemleges információval rendelkeznek a képen szereplő utánfutót sürgősen hívja a Deák Ferenc utcai vállalkozást a (06 1) 425 0623-es telefonszámon, vagy értesítse a rendőrséget.

Fotók forrása: JSZP SZUF

Ajándék a Mészáros suli tanulóinak

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat mikulásváró ajándékként 130 tábla csokoládét ajándékozott a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói részére.

Az édességeket a polgármesteri hivatal nagytanács termében Morovik Attila alpolgármester és Szuhai Erika önkormányzati képviselő adták át Gintliné Orosz Csilla, valamint Kóczáné Suba Edit intézményvezető-helyetteseknek.

(tovább…)

Óvodások is feldíszítették Csepel karácsonyfáját

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

 

Saját készítésű díszekkel öltöztette ünneplőbe Csepel karácsonyfáját a Szent Imre téren a Tátika óvoda vegyes csoportja december 3-án. Egy királyerdei lakos, Szabó András által felajánlott fát a csepeli Városgazda munkatársai állították és díszítették fel még a múlt héten.

A fenyőt az esti óráktól ünnepi hangulatot ébresztő apró égők világítják meg, karácsonyi atmoszférát teremtve kerületünk központi terén.

(tovább…)

Tűzifa a rászorulóknak

2020. december 3. csütörtök

Csepel.hu

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága és a Városgazda munkatársai elkezdték kiosztani a tűzifát azoknak, akik szociális rászorultságuk miatt igényeltek.

A fát az önkormányzat nem vásárolja, hanem a kerületi beruházások (tereprendezések, óvodafelújítások) során megmaradt faanyagot gyűjtik össze, és osztják szét a rászorulóknak.

(tovább…)

A piac parkolója helyett az átriumban lesz az idei fenyőfa árusítás

2020. december 2. szerda

Csepel.hu

Lapunk arról értesült, hogy a Csepeli Piac északi parkolójában a már megszokott fenyőfa árusítás idén áthelyezésre kerül a piac belső átriumába.

Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán tette közzé, hogy a koronavírus szűrést végző buszok állomása okán egy nagy parkolórész jelenleg is le van zárva a szűrések miatt. Az önkormányzat nem szeretné elzárni egy további nagy parkoló területet a bevásárolni érkezők elől.

(tovább…)

Baranyi Krisztina a szélsőbalos Black Lives Matternek akar szobrot állítani

2020. november 28. szombat

Miközben az egész ország a koronavírus-járvány elleni védekezéssel van elfoglalva, Ferencváros baloldali városvezetése ismét a legégetőbb ügyekkel van elfoglalva.

Az Origo szerint Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere nyilvánosságra hozta a 602/2020. (XI. 23.) számú önkormányzati határozatot, amelyből kiderül, hogy kik nyerték a közterekre kiírt nyílt „Public Art” pályázatot.

(tovább…)

A Mátyás iskola ötödik osztálya karanténban

2020. november 28. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a csepeli Mátyás király Általános Iskola közleményét olvashatják:

Tisztelt Szülők!

Az 5.z osztályos tanulók a Covid járvány tekintetében kontaktszemélynek minősülnek. (tovább…)