‘Társadalom’ kategória archívum

Egykor és most: a CSM bejárata Leninnel és a hűlt helyével

2018. augusztus 16. csütörtök

Csepel.info

Rendőrségi razzia a CSM bejáratánál 01

1980. március 8.

A Magyar Rendőr Fotóarchívum képei szerint 1980. március 8-án tartott ellenőrzést a rendőrség a Csepel Művek bejáratánál. A fotókon természetesen fontos szereplő a Lenin szobor, melynek tenyerébe később zsíros kenyérből is jutott – a helyi MSZMP-s párttitkárok legnagyobb bosszússágára.

A Csepel.info 2018. augusztus 15-én ismét ellátogatott a helyszínre. A világ eddigi leggyilkosabb eszméje és annak fontos szereplője, Lenin már eltűnt a CS bejáratától. Az MSZMP is átalakult, MSZP lett belőle. Az egykori kommunista párttitkárok pedig demokratává alakulva, a kerület vezetőiként tették még a semmit 1994-2010 között, teljesen eladósítva és lepusztítva Csepelt. (tovább…)

3. Esti futás a Kis-Duna parton

2018. augusztus 15. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Sportos Cukorbetegekért Egyesület – SCE és BSI Futónagykövet – Csepel harmadik alkalommal rendezi meg a 3. Esti futás a Kis-Duna parton elnevezésű rendezvényét. 

  • Időpont: 2018. augusztus 17., 21:00
  • Helyszín: Kis-Duna part

Az eseményről bővebben ide kattintva olvashat.

Ünnepeljük együtt augusztus 20-át!

2018. augusztus 15. szerda

Csepel.info, Mr.gabee

Népegészségügyi felmérés indul

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

Bűnmegelőzési tájékoztató

2018. augusztus 14. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőrfőkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közreműködésével kiadott egy tájékoztatót, melyben tanácsot ad időseknek.

Forrás: BRFK

A Magyar Telekom nevében üzengetnek a trükkös csalók

2018. augusztus 14. kedd

Zaol, Csepel.info, Mr. Gabee

A Magyar Telekom nevét használják azok a trükkös csalók, akik bizalmas információkat, többek között számlaszámot és bankkártyaadatokat próbálnak adathalász módszerrel kicsalni.

Az időről időre újra felbukkanó jelenségre most egy olvasónk hívta fel figyelmünket. Szabó Józsefné maga is kapott egy e-mailt, amiben a szolgálatatót megjelölve 1315 forintos tartozásra hívják fel a figyelmet, és kérik annak azonnali rendezését. (tovább…)

Nem adja ki a pénzt az egyik ATM Csepelen

2018. augusztus 13. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Ha Önökkel is előfordult, írják meg nekünk.

Több csepeli lakos jelezte, hogy a Csikó sétányon található OTP automata rendszeresen nem ad ki pénzt, ezzel szemben megtörtént a pénz levonása a számláról. 

Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy amennyiben ilyen eset előfordul, azonnal tegyenek bejelentést a legközelebbi bankfióban, illetve hívják a telebank 24 órás ügyfélszolgálatát {061/366-6666).

Augusztus 13 – Balkezesek Világnapja

2018. augusztus 13. hétfő

Mr. Gabee, Wiki, Csepel.info

Forrás: Wiki

Az emberek nagyjából 85%-a a jobb kezét használja elsődlegesen a finomabb műveletek elvégzéséhez, mint amilyen az írás, rajzolás, kanállal való evés. A többi 15%-nak pedig a bal keze a domináns. Részben genetikai okai vannak a kialakulásának. Az iskolákban a 20. század közepéig még veréssel is igyekeztek arra szoktatni a gyerekeket, hogy a jobb kézzel írjanak. A balkezeseknek a jobb agyféltekéje a domináns, művészeknél elég gyakori.

A nyugati országokban növekszik az előfordulása. Manapság már szerencsére nem próbálják a pedagógusok sem átszoktatni a jobb kéz használatára a balkezes gyerekeket. Számtalan eszközt, például kávékiöntőt, ollót, konzervnyitót készítenek balkezesek részére. Már a magzati életben eldől, hogy melyik agyfélteke, és így melyik kéz lesz a domináns. A megváltoztatásra tett kísérletek súlyos zavarok kialakulásához vezethetnek, számolási-, olvasási-, írási nehézségekhez. Gyakran éri hátrányos megkülönböztetés a balkezeseket. A magyar nyelvben sok esetben a bal szót a rosszal azonosítják, gondolhatunk a balsors, balszerencse, baljóslatú, baleset, balfácán szavakra.

Központi szúnyoggyérítés Csepelen

2018. augusztus 13. hétfő

Mr.Gabee

11050782_971948976170389_2655728231083333718_n

Egy korábbi gyérítésen készült olvasói kép

Csepelen földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. 

  • A védekezés időpontja: 2018.08.14., napnyugta utáni órákban
  • Tartalék időpontok: 2018.08.15-16.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: CORATRIN, Mosquitox Fog, mely az emberi egészségre nem ártalmas, azonban a méhekre veszélyes.

Várjuk a további olvasói képeket a csepel.info@gmail.com e-mail címre.

Tegyük vidámabbá környezetünket

2018. augusztus 8. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban Pintér Józsefné önkormányzati képviselő facebook bejegyzését közöljük, melyben egy nagyon szép kezdeményezést indít útjára.

Szeretnék elindítani egy kezdeményezést, vagyis a látottakat ajánlani. A lakótelepek kukatárolóinak szürkeségét megunva egyes helyeken azt színesre festették, különböző pasztellszíneket alkalmazva. Ezzel kissé vidámabbá tehetjük környezetünket. Akinek megtetszik az ötlet, kérem ossza meg!