‘Társadalom’ kategória archívum

Szerdán nyit a Görög Bistro

2019. október 14. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerdán 11 órakor nyitja meg a kapuit a Görös Bistro elnevezésű étterem a Táncsics Mihály utca és a Szent István út kereszteződésében, a volt Retro Kert helyén – tudta meg Mr.Gabee szerkesztőnk.

Az étteremről bővebben ide kattintva tájékozódhatnak.

Munkálatok Csepelen

2019. október 12. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee, ELMÜ, FŐTÁV, UPC, FŐGÁZ,


Az alábbiakban Mr.Gabee összegyűjtötte a kerületünket érintő felújításokat és egyéb munkálatokat.

ELMÜ:

Közterület név Oldal Házszám Dátum Időtartam
Mansfeld Péter utca 27 2019-10-07 08:00 16:00
Repkény út Páratlan 5 – 19 2019-10-14 08:00 15:00
Repkény út Páros 2 – 28 2019-10-14 08:00 15:00
Szent István út Páros 202 – 204 2019-10-14 08:00 15:00
Tövis utca Páratlan 3 – 5 2019-10-14 08:00 15:00
Tövis utca Páros 4 – 6 2019-10-14 08:00 15:00

BKK – közösségi:

A BKK tájékoztatása szerint koncert miatt október 12. üzemkezdettől üzemzárásig A következő járat(ok) közlekedése az alábbiak szerint módosul:

  • 38-as, a 138-as, a 238-as és a 38A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H és a Karácsony Sándor utca H megállót.
  • 35-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széchenyi István utca és a Karácsony Sándor utca megállót.
  • 151-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Karácsony Sándor utca megállót.
  • 71-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H megállót.

A felsorolt járatok Csepelen módosított útvonalakon közlekednek. A 35-ös és 151-es járatok Soroksár-Újtelep és Kőbánya felé a II. Rákóczi Ferenc úton át járnak. A 71-es járat nem tesz betérést a Szent Imre tér H nevű megállójához. A 38-as buszcsalád járatai a Kossuth Lajos utcán át közlekednek Szigetszentmiklós és Budatétény irányába.

A kormányablakok ügyeletet tart a hétvégén

2019. október 11. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Akár bűnözők beköltöztetését is jelentheti Erdősi Éva terve

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Erdősi Éva választási győzelme esetén úgy alakítana ki bérlakásokat a kerületben, hogy a négyemeletes házakra sátortetőt húzna, derült ki egy interjúból. A Sétányok négyemeletesei között járva kérdezősködtünk, mi a véleményük az ott élőknek a tervről. Voltak, akik nem is hallottak róla, akik viszont igen, felháborítónak tartják az ötletet. Mások egyenesen drogosok beköltöztetésétől, lepusztult városrészek kialakulásáról tartanak.

A Népszava oldalán augusztus 25-én jelent meg egy cikk Erdősi Éva polgármesteri terveiről. A cikk szerint a polgármesterjelölt úgy létesítene bérlakásokat Csepelen, hogy a lapostetős házakra sátortetőt húzna, amelyek így kiegészülnének egy emelettel, ahová lakókat lehetne költöztetni, miközben a házakba lifteket lehetne szerelni. Az ötlet hamar kiverte a biztosítékot a csepelieknél. Terjengenek a hírek ugyanis, hogy az ilyen típusú lakásokba szociálisan rászorulókat, illegális bevándorlókat költöztetnének. Ezzel egy a Hős utcához hasonló gettó is kialakulhatna Csepel négyemeletes városrészein.

(tovább…)

Pákozdi József: a civileknek helyük van a városvezetésben

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Hogyan foglalná össze programja legfontosabb elemeit, amelyek meggyőzőek lehetnek a szavazók számára a kampány utolsó napjaiban?

Csepel minden választókörzetében jelöltet tudtunk állítani. Nagyon sokan jöttek oda hozzánk a kitelepüléseken, és biztosítottak a támogatásukról. Igazi csapattá kovácsolódtunk. Egy a célunk: lehető legjobb tudásunk szerint képviselni a lakókörnyezetünkben élő emberek érdekeit. Minden értelemben tisztább Csepelt, átlátható gazdálkodással működő, a lakosság érdekeit szem előtt tartó önkormányzatot akarunk működtetni.

(tovább…)

Wolf József: mindenki hallgasson a józan eszére!

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Hogyan foglalná össze programja legfontosabb elemeit, amelyek meggyőzőek lehetnek a szavazók számára a kampány utolsó napjaiban?

Tisztelettel arra kérek minden csepelit, hogy a józan eszére hallgasson. Próbálják elfelejteni mindazt, amit a kampány során a pártok a fejükbe igyekeztek sulykolni. Abból induljanak ki, amit megéltek! Jobb-e az életük, mint tegnap? Ne higgyenek azoknak, akik szerint „a Munkáspárt a múlt,” „a Munkáspárt a Fidesz szekerét tolja”, meg hasonlók! A Munkáspárton kívül senki sem képes a kisember, a szegény problémájával foglalkozni az önkormányzatban. Segíteni tudunk, de ezt önöknek is akarniuk kell. Ha ön dolgozó és szegény ember, akkor ne várja a gazdagoktól, hogy majd ők megértéssel lesznek, és megoldják a gondjait. Bízzon a Munkáspártban!

(tovább…)

Jelentős fejlesztések a kerületi egészségügyben

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés történt a kerületben. A tüdőgondozó és a Szent István úti rendelő felújítása, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat klimatizálása és festése, a 24 órás felnőtt- és gyermekügyelet kialakítása, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett a Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása is megtörtént.

Új szakrendelések indultak az elmúlt években, ilyen – többek között – a traumatológia, az érsebészet, a foniátria, az endokrinokógia, a gyermekortopédia, a pszichiátriai rehabilitáció és addiktológia. Ingyenes védőoltásokkal is segít a kerület: a kisgyerekeknek a rotavírus elleni, a fiataloknak a HPV elleni oltást biztosítják, az idősek pedig a tüdőgyulladás megelőzésére kapnak térítésmentes oltást.

(tovább…)

Karácsony szövetségeseit csak a pénz érdekli

2019. október 11. péntek

888

A kiszivárgó hanganyagok alapján úgy tűnik, hogy a kispesti szocialisták a közügyeket és a politikát is ügynek tekintik – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A beszélgetők visszaemlékezése szerint Gajda Péter polgármester arra ösztökélte embereit, hogy hozzák létre a kerületben a Demokratikus Koalíció alapszervezetét, mert azzal „sokkal több pénzt lehetne keresni”. A jelek szerint a kerület mostani vezetője már csak egy ciklust vállalna, mert nem szeretné, ha „ráégnének” az ellenzéki összefogásból érkező „éhes” fiatalok.

(tovább…)

Folytassuk közösen!

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Közös munkánk sikere, hogy megújulnak a bölcsődéink és óvodáink, készen állunk az iskolák felújítására is. Jól haladunk a földutak aszfaltozásával, megújítjuk a csepeli parkokat, közterületeket. Sikerrel hajtjuk végre a városrehabilitációs és panelprogramokat, felújítjuk az orvosi rendelőket. A főváros és a kormány készen áll a HÉV felújítására és meghosszabbítására, a Gubacsi hidak felújítására épp úgy, mint az új Duna híd megépítésére, a gerincút folytatására és a Corvin-csomópont kétszintessé építésére. Borbély Lénárd polgármester választás előtti utolsó interjúnk alkalmából azt ígérte, hogy nem fognak letérni az elmúlt években járt útról, és nem vesznek vissza a fejlesztések üteméből sem.

2010-ben tízmilliárdos vagyonvesztéssel, 3,8 milliárdos adóssággal, súlyos munkanélküliséggel és elhanyagolt közterületekkel kezdtük el vezetni Csepelt. Egyedül a Szent Imre tér nézett ki elfogadhatóan, de még ott is volt 150 balesetveszélyes, kikorhadt fa. Ma az összes parkunk sokkal szebb, mint kilenc évvel ezelőtt. Mi ültetjük a legtöbb facsemetét Budapesten. Van újra uszodánk, KRESZ-parkunk, Kiserdőnk. Teljesen megújult a Tamariska-domb, a Kis-Duna-part. Van ingyenes nyugdíjasklubunk, a nyugdíjasok ingyen használhatják a strandot, és számos programot rendezünk a számukra. A fiataloknak átadtuk az új cserkészházat, és újraépítjük az MSZP-s vezetés által kiárusított napközis tábort. A Rákóczi Kert közösségi tervezéssel lett Budapest egyik legjobb pihenőtere, és a volt Görgey iskola helyére is elkezdtük a közösségi tervezést. A lakosság mondja meg, hogy mi épül majd ott. Én csak azt tudom biztosan, hogy nem lakópark – fejtette ki a polgármester.

(tovább…)

Szociális lakótelepeket Csepelre?

2019. október 9. szerda

Csepel.info

Értelmes, jó szándékú ember nem akar Hős utcát Csepelen

Ez a Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János által összetákolt ellenzéki pártszövetség egyetlen eredeti, saját kútfőből merített választási ígérete, ami nem valaminek a bezárásáról, megakadályozásáról vagy másolásáról szól.

A terv az, hogy egy kiválasztott cégnek adják át a négyemeletes csepeli társasházak ráépítési jogát. Ezek után a lakóházakra még egy szintet épít a cég. A felépült lakások felét ők eladják – ez az ő hasznuk – a másik felét pedig átadják az önkormányzatnak szociális lakásoknak. A társasházak és a lakók haszna a lift lenne, amit a ráépítés után építene a cég. Amennyiben persze nem tűnik el közben, mint ahogy az lenni szokott. (tovább…)