‘Társadalom’ kategória archívum

Jedlikes öregdiákok ünnepelték „kerek tízes” érettségi évfordulójukat

2019. december 8. vasárnap

Csepel.hu

„Kerek tízes” érettségi évfordulójukat ünneplő egykori diákoknak rendeztek öregdiák találkozót december 6-án, a Jedlik Ányos Gimnázium ideiglenes intézményében. A már nyolcadik alkalommal tartott rendezvényre az 1959, 1969, 1979, 1989, 1999 és a 2009-es tanévekben érettségizőket várták. Az arany- és gyémánt érettségi bizonyítványokat Bese Benő intézményvezető adta át.

A vendégek között köszöntötték Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettest és Kispál György címzetes esperest.

(tovább…)

A csepeli gyermekekhez is eljött a Mikulás

2019. december 8. vasárnap

Csepel.hu

A hideg idő ellenére sok gyermek várta a Mikulást a Csepeli Szurkolói Arénában december 6-án. 

A színpadon remek hangulatú interaktív zenés műsorral szórakoztatta a Csurgó Zenekar a családokat, a kicsik táncoltak és énekeltek. A szülők pedig a gyermekszánnál fotózták csemetéiket, akik örömmel fogadták a Mikulás zsákjából előkerült szaloncukrokat.

(tovább…)

A Segítség Köve Alapítvány a Mészáros Jenő Óvodába látogatott

2019. december 7. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A Segítség Köve Alapítvány a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Mikulás ünnepségén színes bögrékkel ajándékozta meg az iskola 110 diákját.

Köszönjük az Alapítvány munkáját.

Frim Jakab-emlékéremben részesült Csepel polgármestere

2019. december 6. péntek

Csepel.hu

Frim Jakab-emlékérmet vehetett át Borbély Lénárd polgármester december 5-én a Parlamentben. Az elismerést az Értelmi Fogyatékossággal Élők És Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) olyan szakembereknek, közéleti személyiségeknek adományozza, akik tevékenységükkel megkülönböztetett figyelmet fordítanak az értelmi fogyatékosság ügyére, az érdekvédelem területére. Az ünnepségen részt vett Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke is. Csepel polgármesterét felesége kísérte el a rendezvényre. 

Az elismeréseket Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke és Gyene Piroska az ÉFOÉSZ elnöke adta át. A Frim Jakab-emlékérem mellett átadták a Göllesz Viktor- ösztöndíjat is, mellyel a tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiatalokat támogatják.

(tovább…)

A hóhelyzetet kezelni képtelen Karácsony megtette bűnbaknak az FKF vezérigazgatóját

2019. december 5. csütörtök

Pesti Srácok

Karácsony Gergely főpolgármester rövid Facebook-posztban jelentette be, hogy csütörtöki hatállyal meneszti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet.

Karácsony már korábban megtette bűnbaknak az FKF vezérigazgatóját, amikor arról beszélt, nem elégedett  azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megérti sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás.
(tovább…)

Németh Szilárd: Határaink védelme garantált

2019. december 4. szerda

Honvedelem.hu

A veszély nem múlt el, a feszültség egyre növekszik hazánk déli határszakaszán.

A jelenlegi helyzet a 2015-ös migrációs válsághelyzethez hasonlít – állapította meg egybehangzóan Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium, és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a röszkei határszakasz december 4-ei bejárása során szerzett személyes tapasztalataik, valamint a határvédelmet ellátó katonák és rendőrök jelentései alapján.
(tovább…)

Ellopták olvasónk édesapjának táskáját

2019. december 4. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

A Szent Imre téren (a buszoknál) van egy kis parkolósziget a Károli Gáspár utca és a Kiss János altábornagy utca kereszteződésénél. Ezen a helyen
édesapám cserélte a kerekeket, amikor a kocsiból kilopták a HP márkájú fekete táskáját. Benne az irataival, pénztárcával. (Kb 20.000 Ft volt “csak” benne kp, és bankkártyák -amiket mar letiltott-). Az iratok miatt fontos lenne a táska nekünk!!

Aki a Szent Imre téren a parkban vagy a környező utcákban talál egy HP fekete táskát Földi László nevére kiállított iratokkal, az keressen engem.

Várjuk önöket az első adventi gyertya meggyújtásán

2019. december 1. vasárnap

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Ezúton szeretettel meghívjuk Önöket Csepel adventi koszorújának első gyertyagyújtására.

A gyertyát Borbély Lénárd polgármester gyújtja meg a Szent Imre téren december 1-én 16 órakor.

(tovább…)

Gyönyörű lesz az új csepeli Kultik Mozi – galériával

2019. november 28. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Jó hírünk van a mozi kedvelőinek! A KULTIK Csepel mozi megújul kívül belül. Mr.Gabee csütörtökön személyesen ellátogatott és engedélyt kapott arra, hogy bekukkantson a Csepel Plazaban található mozi átalakítási munkálataiba. 

Szerkesztőnket ott tartózkodása során Horváth Szilvia marketing vezető kalauzolta körbe. A látogatás során készített képeket és információkat az alábbiakban olvashatják: (tovább…)

Ismét egészségnap lesz Csepelen

2019. november 28. csütörtök

Csepel.hu

Csepel.hu