‘Társadalom’ kategória archívum

Orbán Viktor: Együtt sikerül majd legyőzni a járvány második hullámát is

2020. szeptember 27. vasárnap

Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának.

A miniszterelnök közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

(tovább…)

Késeléssel zártak egy vitát a Plazanal

2020. szeptember 25. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

K. Attila fotója

Csepeli vagyok fotója

Mr. Gabee információi szerint két férfi szóváltásba keveredett a Görgey Artúr téri buszmegállónál pénteken kora este.

A vita végén az egyik férfi egy kis élű pengével megszúrta a másikat, aki nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

COVID-tesztelő autó a csepeli mentősöknek

2020. szeptember 25. péntek

Csepel.hu

Egy Ford személygépkocsit adományozott használatra a LeasePlan Hungária Zrt. flottakezelő vállalat a csepeli mentősöknek. A cég nemcsak üzemanyagtámogatást, hanem országos autópályamatricát is rendelkezésre bocsátott a mentőállomásnak. A gépjárművet Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa is megtekintették és megköszönték a felajánlást.

Behán László, a cég igazgatója által átadott autókat a COVID tesztek mintavételéhez történő kiszállásokra használják a mentőszolgálat munkatársai három hónapon keresztül, december 31-ig.

(tovább…)

Véradás lesz pénteken a Plázában

2020. szeptember 23. szerda

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2020. szeptember 25-én (pénteken ) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Az eseményre időpont foglalható ide kattintva.

Baracsi Imre: „Fiam! Az irigységet ki kell érdemelni, az nem megvásárolható!” – csepeli éremeső szeptemberben

2020. szeptember 23. szerda

Csepel.hu

Hosszú, közel hét hónapos szünet után mérethették meg magukat a Csepeli Birkózó Club birkózói. A Magyar Birkózó Szövetség szakmai bizottsága úgy döntött, hogy ebben az évben csak a kadet, junior és felnőtt korosztály számára rendezik meg az országos bajnokságot a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel.

A felkészülésről és a versenyeken szereplésről kérdeztük Hajdu Imrét, a klub vezetőedzőjét.

(tovább…)

Munkálatokat végeznek a II. Rákóczi Ferenc úton

2020. szeptember 23. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

 

Mr.Gabee megerősített információi szerint várhatóan szerda reggel 7 órától éjfélig lezárják a külső sávot a II. Rákóczi Ferenc úton az Erdősor utcánál, ugyanis burkolat javítási munkálatokat végeznek.

Fokozott körültekintéssel közelítsék meg az érintett helyszínt.

Találtak egy pénztárcát

2020. szeptember 22. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

Kedves Csepel Info! Szeretném kérni, hogy tegyék közzé a következő infót egy talált pénztárcáról, ugyanis a gazdájának fontos lehet:

(tovább…)

Hatmilliárddal nőtt Csepel vagyona

2020. szeptember 22. kedd

Csepel.hu

Közel hatmilliárd forinttal növekedett a csepeli önkormányzat vagyona az elmúlt egy év során. A jelentés szerint a vagyonnövekedés a kerületünkben megvalósult fejlesztéseknek köszönhető.

Az elmúlt tíz évben egymást követték a nagyléptékű fejlesztések Csepelen. Ezek egy része saját forrásból, de sok más uniós, kormányzati és fővárosi forrásokkal kiegészülve valósulhatott meg. Jelenleg is számos hasonló beruházás folyik – például a Napközis Tábor, a Daru domb, a Kis-Duna part más területein, a sétányoknál, a királyerdei útépítéseknél. Ehhez tartozik, hogy Csepel kimagaslóan teljesít a fejlesztési pályázatok eredményességét tekintve is.

(tovább…)

Két arany, két ezüst és három bronzérmet nyertek, valamint további értékes helyezéseket értek el atlétáink Tatabányán a Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán

2020. szeptember 22. kedd

Csepel.hu

Szinte nyárias melegben, ideális környezetben, a koronavírussal kapcsolatos ellenőrzési és megelőzési előírások betartása mellett, szeptember 18-20. között Tatabányán a Grosics Gyula Stadionban került megrendezésre Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága. A verseny népszerűségének bizonyítéka, hogy több versenyszámban is negyven fölött volt az indulók száma, ami a rendezőknek és a versenyzőknek is külön kihívást, nehézséget jelentett.

Atlétáink már az első napot bearanyozták, miután az újonc 80 m-es fiú gátfutásban Moskola Zsombor az előfutamban új egyéni rekorddal, 12,15 mp-et futva döntőbe jutott, ahol 12,29 mp-el elsőként érte el a célvonalat. Az újonc lány 80 m-es gátfutásban Diemer Anna Sára az előfutamában 12,62 mp-es egyéni rekordot elérve jutott döntőbe, ahol 12,66 mp-el nyerte meg a versenyét. Második helyezést ért el és ezzel ezüstérmet akasztottak a nyakába megérdemelten újonc gerelyhajítást követően Diemer Anna Sárának, aki 30,36 m-t hajított.

(tovább…)

Csepel történelme

2020. szeptember 22. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Mocsár Lajos és Mr.Gabee közös történelmi rovatának mai részében a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület facebook oldalán megjelent képpel jelentkezünk.

A képhez annyit tettek megjegyzésként: Vénusz utca 1958-ban (Forrás: Fortepan)