‘Társadalom’ kategória archívum

Vasárnap vizsgálják a Gubacsi hidat

2020. július 11. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Vasárnap 5 órától várhatóan 14 óráig a Gubacsi hídon félpályán haladhat a forgalom, jelzőlámpás irányítással a híd vizsgálata miatt. 

Néhány jó tanács a meleg, forró napokhoz

2020. július 11. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Ahogyan emelkedik a hőmérséklet, úgy nő szervezetünk terhelése. Ezért fontos, hogy alkalmazkodjunk a meleg, forró napokhoz.

Nemzeti Népegészségügyi Központ néhány jó tanácsot ad: (tovább…)

QR kód leolvasásával lesz igazolható az utazási jogosultság a Volánbusz járatain

2020. július 10. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

A közlekedési társaság QR kódot (azaz kétdimenziós pontkódot) tartalmazó matricákat helyez ki az autóbuszokra, amelyeket a Közlekedési Mobiljeggyel utazóknak le kell olvasniuk mobilkészülékükkel.

A menetjegy vagy bérlet már felszállás előtt érvényesíthető úgy, hogy az utas a jármű külső felületén, az első ajtó közelében elhelyezett matricán található QR kódot beolvassa az applikációban, majd az autóbusz-vezetőnek bemutatja a képernyőn megjelenő, mozgó ábrát tartalmazó jegyképet. Így a jegyellenőrzés csak egy pillanatot vesz igénybe a népszerű Közekedési Mobiljeggyel utazók esetében. (tovább…)

Ezt kérik a csepeliek Karácsony Gergelytől

2020. július 10. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy „legyen valamennyi budapesti, így minden csepeli polgár főpolgármestere”. Kérik, hogy a főpolgármester ne vegye el a XXI. kerület joggal kért és betervezett fejlesztéseit csak azért, hogy más politikai vezetésű kerületeknek adja át azokat. A javaslatot csütörtökön este ellenzéki szavazatokkal fogadták el. Ellene senki nem szavazott, csak tartózkodás volt.

Csepel önkormányzata a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, konkrétan a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, Védgát utca, Szent László utca felújítását kéri a főpolgármestertől. Ezeket a felújításokat a koronavírus-járvány elleni intézkedésként csoportosította át más kerületekbe Karácsony Gergely. Arra, hogy a négy évre szóló negatív diszkrimináció mitől koronavírus-elleni védekezés, a főpolgármester nem adott magyarázatot.

(tovább…)

Csepeli közalkalmazotti és köztisztiviselői állások – Folyamatosan frissítve

2020. július 9. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee összegyűjtötte a https://kozigallas.gov.hu oldalról azokat az álláslehetőségeket, melyeket csepeli intézmények hirdettek meg.

Amennyiben Önnek van tudomása olyan állásról, amely ezen a listán nem szerepel, úgy kérjük a csepel.info@gmail.com címre írja meg, és megjelenítjük. (tovább…)

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

2020. július 9. csütörtök

Csepel.hu

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A védekezés időpontja: 2020.07.15., napnyugta utáni órákban. Tartalék időpontok: 2020.07.16-17.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

(tovább…)

Képviselő-testületi ülés lesz csütörtökön

2020. július 9. csütörtök

Mr.Gabee, CSepel.info

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2020. július 09-én csütörtökön 17.00 órai kezdettel testületi ülést tart a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében.

Napirendi pontok ide kattintva érhetők el.

Igazolvány tartót találtak a Plazaban

2020. július 7. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Találtak egy igazolvány tartót Csepel Plazaban található Gordon Gastrobar-ban.

A benne lévő igazolványok Molnár Krisztina névre szólnak. Az igazolvány tartó a Csepel Plaza első emeletén található Gordn Gastrobarban átvehető.

A FŐTÁV munkálatokat végez Csepelen

2020. július 7. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

Az alábbiakban a Főtáv Társaságcsoport területén a következő hétben tervezett karbantartási munkálatok helyéről és idejéről kaphatnak információt. Az adatok tájékoztató jellegűek.

A szolgáltatás előre látható szüneteltetésének időpontjáról és időtartamáról társaságunk a továbbiakban is az üzletszabályzatban meghatározott módon értesíti érintett ügyfeleit:

Cím Terv. kezdet Terv. befejezés Kapcsolattartó Útfelbontással jár
Budapest, Béke tér 9a, 1214 Magyarország július 8.
09:00
július 8.
14:00
Orosházi István
Tel.:20/391-0187
Nem

Semmelweis-díjat kapott a Tóth Ilona szakrendelő kardiológusa

2020. július 6. hétfő

Csepel.hu

Szakmai kitüntetéseket, miniszteri elismerő okleveleket adtak át Semmelweis nap alkalmából a Pesti Vigadóban. A díjakat Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár adta át.

Az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és gyógyítása terén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű munkája elismeréseként Semmelweis-díjat vehetett át Dr. Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. sz. belgyógyászati, kardiológiai osztályának osztályvezető főorvosa, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat kardiológusa.

(tovább…)