‘Társadalom’ kategória archívum

Visszaköltöztek az orvosok a Táncsics utcai rendelőbe

2019. augusztus 23. péntek

Csepel.hu

A kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai rendelőben a megszokott rendelési időben dolgoznak tovább azok a háziorvosok, akik a felújítás idején – ideiglenesen – a gyári rendelőben voltak. Értesülésink szerint dr. Szász Tamás időközben nyugdíjba vonult, így őt egyelőre helyettesítik. A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra. A rendelőknél hőszigetelő üvegezésű, műanyag nyílászárókat építettek be.

Az épületek külső felújítása mellett az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította. Ez – többek között – a burkolatok, vizesblokkok, gépészeti berendezések cseréjét, öltöző és fektető kialakítását jelentette. Megtörtént a légkondicionáló berendezések, az álmennyezet cseréje, a betegirányító rendszer kiépítése, a belső felületek festése.

(tovább…)

Költözik a Telekom a Plazában

2019. augusztus 22. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

A Csepel Plaza Mr. Gabeehoz eljuttatott információi szerint augusztus 29-től az emeletre költözik a Telekom, ahol nagyobb üzlettel és több kiszolgáló pulttal várja majd a vásárlókat.

A költözés miatt a Telekom üzlete augusztus 28-án zárva tart.

Csepeli oktatási intézmény munkatársat keres

2019. augusztus 22. csütörtök

Csepel.info

allas

Csepeli oktatási intézmény munkatársat keres azonnali kezdéssel az alábbi pozíciókba:

Intézményi takarító

Bővebb információ kizárólag a 0630/981-1237-as telefonszámon kérhető.

Szent István-napi ünnepség a Daru-dombon

2019. augusztus 21. szerda

Csepel.hu

A hagyományokhoz híven augusztus 20-án a csepeli önkormányzat egész napos ünnepi rendezvénysorozatot tartott a Daru-dombon államalapító Szent István király emlékére.

A kánikulai hőség ellenére is sokan vettek részt az egész napos rendezvényen, amelyet idén is a Csepeli Városkép szervezett az önkormányzat támogatásával. A kenyérszentelést délben tartották, amelyen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. Kertész Péter, a Budapest-Csepel Belváros Római Katolikus Plébánia plébánosa kenyérszentelő beszédében elmondta, országalapító Szent István királyunk megérezte, hogy a keresztény Nyugat felé kell fordulnia, mert a keresztény hitben olyan eszmét látott, amely igaz értékeket őriz. A kenyérszentelést követően szétosztottak 600 cipót, amelyet Király Roland, kecskeméti pékmester ajánlott fel a csepelieknek.

(tovább…)

Három nemzet táncosai a Csepeli Szurkolói Arénában

2019. augusztus 21. szerda

Csepel.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Három Nemzet Táncestjét a Csepeli Szurkolói Arénában augusztus 18-n. A házigazda Kis-Csepel Táncegyüttes mellett fellépett a Mongóliából érkezett Mongoljingo Ulanbator együttes és a lengyel Rochy ének, zene és néptánc egyesület. Az esemény fővédnöke Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára, országgyűlési képviselő, védnöke Borbély Lénárd polgármester volt. Megjelent Morovik Attila alpolgármester, valamint Batbayar Zeneemyadar, Mongólia budapesti nagykövete.

Morovik Attila köszöntötte a résztvevőket és a közönséget. Megemlítette, hogy Csepelen komoly hagyományai vannak a táncoktatásnak. A kerület huszonnégy tagóvodájából huszonkettőben rendszeresen folyik táncoktatás, ami mintegy ötszáz gyermeket érint. A nemzetek táncestéjével szép hagyomány folytatódik Csepelen.

(tovább…)

Második automatáját nyitotta a FOXPOST Csepelen

2019. augusztus 20. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint a megnövekedett forgalomra való tekintettel megnyitotta második csomagautomatáját a FOXPOST Csepelen.

A Csepel Pláza (első emelet) mellett az új automatát keresd a csepeli TESCO-ban (1214 Budapest, Rákóczi Ferenc utca 191.) a kasszasorral szembe lévő oldalon az áruházban!

Küldjön vagy fogadjon csomagot hétfőtől szombatig 6:00-tól 22:00-ig illetve vasárnap 7:00-tól 20:00-ig! Kellemes csomagküldést kívánunk mindenkinek!

Három Nemzet Táncestje a Szurkolói Arénában

2019. augusztus 14. szerda

Csepel.hu

Augusztus 18-án 18 órakor három nemzet táncosai lépnek fel a Szurkolói Arénában.

A táncosok Mongóliából és Lengyelországból érkeznek, valamint ott lesz a Kis-Csepel Táncegyüttes is.

(tovább…)

Breaking: Költözik a Don Pepe a Tesco hipermarketből

2019. augusztus 13. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee szerkesztőnk megerősített információk szerint 2019. augusztus 31-ei dátummal bezárja kapuit a Csepeli TESCCO-ban található DON-Pepe Pizzéria. Ezt követően várhatóan szeptember első napján nyit meg az új Don Pepe egység a Kossuth Lajos utca 117 szám alatti  (egykori Matáv épületben megszűnt Chili Bistro helyén).

A költözés fő oka, hogy augusztus 31-el lejár a TESCO-val kötött bérleti szerződés, amit a Don Pepe nem hosszabbított meg. A szerkesztő információi szerint az új Don Pepe pizzázó kizárólag házhozszállítási tevékenységgel fog működni.

ALDI toborzónap lesz Csepelen

2019. augusztus 13. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Felhívás parlagfű elleni védekezésre

2019. augusztus 13. kedd

Csepel.hu

A parlagfű az egyik legerősebben allergén gyomnövényünk, azonban ez nem volt mindig így: Észak-Amerikából származik, Európába gabonaszállítmányokkal jutott el, a hazai flórában körülbelül 100 éve telepedett meg.

Természetes ellensége Magyarországon jelenleg nem ismert, ezért is kulcsfontosságú mindannyiunk szerepe a parlagfű elleni védekezésben.

(tovább…)