‘Társadalom’ kategória archívum

Ötszáz helyen 55 ezer diák vehet részt Erzsébet napközi táborban a nyáron

2017. június 26. hétfő

Fidesz.hu

Két balatoni táborhelyen – Zánkán és Fonyódligeten – 26 ezer, az ország további mintegy ötszáz településén csaknem 30 ezer diáknak biztosít pihenést az Erzsébet napközi tábor program a nyáron – mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon.

Novák Katalin közölte: a Balaton-parti táborhelyek tíz héten keresztül nyújtanak programdús élményt a gyerekeknek.

(tovább…)

Végeztettek-e pártmunkát a diákokkal az őrizetbe vett MSZP-s politikus cégénél?

2017. június 26. hétfő

Fidesz.hu

A Fidesz választ vár a szocialistáktól arra, hogy végeztettek-e pártmunkát azokkal a diákokkal, akiket a költségvetési csalás miatt őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus cége közvetített ki.

Erről Németh Szilárd beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte: Czeglédy Csabának az ezredfordulón már volt hasonló ügye a Rébusz Iskolaszövetkezettel, melyért 8 hónapra ítélték a baloldali ügyvédet.

(tovább…)

Németh Szilárd: “Simicska és Vona megvalósította a politikai korrupciót”

2017. június 26. hétfő

TV2

Németh Szilárd szerint az ellenzék, aki nem szavazta meg a plakáttörvényt a korrupció fenntartásában érdekelt. Nem csak erkölcsi és politikai problémának tartja az ügyet, ha az ellenzék más tagjai is megteszik ugyanazt, mint a Jobbik, akkor bűncselekményt követnek el, ugyanis az ÁFA nélkül, “asztal alatt átdugott” korrupciós platkátok kimerítik a költségvetési csalás fogalmát.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Mokka vendége volt.

(tovább…)

Június 26 – Kábítószer-ellenes világnap

2017. június 26. hétfő

WIKI

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. Ezen a napon szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek tartanak prevenciós előadásokat. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék.

Világszerte mintegy 200 millió ember fogyaszt rendszeresen illegális szereket. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért közvetlenül felelős. Az utóbbi évekig Európában a leggyakrabban használt kábítószerek a kannabisz-származékok voltak, míg napjainkra jelentősen növekszik a különböző szintetikus, részben még legálisnak számító tudatmódosító szerek használata. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot.

Július elsején zárva tartanak az egészségügyi intézmények

2017. június 25. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

semmelw

Július 1-jén a Semmelweis-nap alkalmából, a korábbi évekhez hasonlóan, országosan munkaszüneti nap lesz az egészségügyi szolgáltatóknál és gyógyszertárakban. Ennek megfelelően ezen a napon  Csepelen sem nyit ki a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a háziorvosi-, gyermekorvosi- és fogorvosi rendelők, a patikák pedig a vasárnapi nyitva tartás szerint dolgoznak.

Természetesen a háziorvosi ügyelet a sürgős háziorvosi ellátást változatlanul biztosítja. Elérhetőség: 06-1-427-5120

Munkálatokat végez a FŐTÁV Csepelen

2017. június 25. vasárnap

Vízművek, Mr.Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint a FŐTÁV az alábbi időpontokban és helyszíneken végez munkálatokat:

Ady Endre út 15, 1211 2017.06.26
08:00 – 16:00
Project vezetö Kuti Zsolt:
20/9464728
József Attila u. 69, 1212 2017.06.26
08:00 – 16:00

Munkálatokat végez a Vízművek Csepelen

2017. június 24. szombat

Vízművek, Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint a Kossuth Lajos utca 88a előtt a Fővárosi Vízművek hibaelhárítási munkálatokat véget június 23-tól várhatóan július 1-ig.

Fokozott óvatossággal közelítsék meg a helyszínt.

Mr.Gabee

Szombat éjjel 320 kiállítás vár látogatókat

2017. június 24. szombat

INDEX, Csepel.info, Mr.Gabee

Országszerte körülbelül 320 múzeum, könyvtár, levéltár, közművelődési és más intézmény vár látogatókat szombaton a 15. Múzeumok éjszakáján – írja az MTI. A fesztivál kiemelt témája az értékőrzés, fővárosa pedig Debrecen.

Kerületünkben a Királyerdei Művelődési Házban és környékén várják a látogatókat színesebbnél színesebb eseményekkel. (tovább…)

Kiderült, kik állnak a korrupció pártján

2017. június 23. péntek

Echo TV

Rendkívüli ülést tartott az országgyűlés, a kormánypártok a településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorították a politikai reklámok kihelyezését.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo TV Napi Aktuális című műsor vendége volt.

(tovább…)

Jobbikos plakáterdő a korrupció melegágya

2017. június 23. péntek

Heti TV

Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában Breuer Péterrel többek között a csepeli birkózó csarnokról és a plakáttörvényről való szavazásról beszélgetett.

(tovább…)