‘Társadalom’ kategória archívum

A közösség összetartó erejére van leginkább szükség

2023. szeptember 17. vasárnap

Csepel.hu

Az augusztus eleji vihar óriási károkat okozott a kerületben. Somogyvári Andrea neve egy civil összefogás kapcsán vált szélesebb körben ismertté.

Andrea 2019 óta az önkormányzat Közrendvédelmi Bizottságának külsős tagja, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület alelnöke.

(tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok.

Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

(tovább…)

Orbán Viktor: A háborúra adott brüsszeli választól szenved egész Európa

2023. szeptember 15. péntek

Magyar Nemzet

Háborúpárti kormányok léteznek, de az emberek békepártiak – közölte Orbán Viktor ma reggei rádióinterjújában. A miniszterelnök jelezte, hogy ha az amerikai elnöknek szándékában állna, akkor véget vethetne a háborúnak.

Szót ejtett arról is, hogy erőseket gondol arról, hogy az ukránok megemelték a tranzitdíjakat. Továbbá kiemelte, hogy a kormány célja, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban éljen, mint aki nem vállal. Leszögezte, hogy ha az Európai Unió nem hosszabbítja meg az ukrán gabona behozatali tilalmát, akkor nemzeti hatáskörben fogják megtenni.

(tovább…)

Nyugdíjas hajókirándulás a Dunán

2023. szeptember 12. kedd

Csepel.hu

A kerület egyik legnépszerűbb programján ezúttal is közel 300 nyugdíjast láttak vendégül. A kiránduláson Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt az időseknek, egyúttal hangsúlyozta október 1-én, az Idősek Világnapján egésznapos programmal várják a szépkorúakat.

(tovább…)

Örökbefogadói nap az Illatos úton

2023. szeptember 12. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Ismét találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói

2023. szeptember 10. vasárnap

Csepel.hu

Az ötletet annak idején Zombori Béla vetette fel, aki hosszú ideig dolgozott a gyárban, de már nincs közöttünk. A kezdeményezést felkarolta a csepeli önkormányzat, s a Csepeli Városkép Kft. szervezésében azóta minden évben megtartják az összejövetelt.

Ezúttal a tavalyihoz képest is többen, mintegy háromszázötvenen jelentek meg az eseményen. Az egykori dolgozókat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

(tovább…)

Közösségépítő nap a Völgy utcában

2023. szeptember 9. szombat

Csepel.hu

A Humán Szolgáltatások Igazgatóságának Völgy utcai részlegén tartottak közösségi-családi napot a Völgy utcában.

A programon részt vett Borbély Lénárd polgármester is, aki köszöntötte a jelenlévőket és örömét fejezte ki, hogy ismét sikerült megszervezni a családi napot.

(tovább…)

Parkolókat alakítanak ki kerületszerte

2023. szeptember 7. csütörtök

Csepel.hu

Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)

Okoszebrák Csepelen

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

Zajlik az Erdősor – Festő utca kereszteződésében az okoszebra kiépítése. Az innovatív gyalogosvédelmi rendszer nagy mértékben hozzájárul majd a gyalogosbiztonság elősegítéséhez – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán. Az önkormányzat célja az Erdősor utca – Festő utcai csomópontjában található, meglévő gyalogátkelőhely kiemelése speciális megvilágítással, hozzájárulva ezzel a közlekedés biztonságosabbá tételéhez.

A tervek elkészültek és a kivitelezés is hamarosan megkezdődik. Az Erdősor utcában a Festő utcai gyalogosátkelő balesetveszélyes, szükséges olyan megvilágítása, amely biztonságossá, láthatóvá teszi a gyalogosokat az úttesten átkeléskor. (tovább…)