‘Társadalom’ kategória archívum

Készen állunk a rezsicsökkentés megvédésre

2017. február 22. szerda

Fidesz.hu

Készen állunk a rezsicsökkentés megvédésre

Az elkövetkezendő időszak egyik legfontosabb feladata lesz az új nemzeti politika keretében a rezsicsökkentés megvédése, mind a külső, mind a belső támadásoktól – mutatott rá Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke emlékezetett, Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjében és a hétfői parlamenti beszédében öt olyan területet sorolt fel, amelyekben Magyarországnak meg kell védenie magát. Hozzáfűzte: az öt területben az a közös, hogy Brüsszel szuverenitásunkat, az önálló döntéshozatalunkat próbálja befolyásolni. A rezsicsökkentés az egyik ilyen terület, ami közvetlenül érinti a magyar embereket – fogalmazott.

(tovább…)

Ma estére ideiglenesen megváltozik a Csepeli Orvosi Ügyelet telefonszáma

2017. február 22. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

telefon

Az alábbiakban a Csepeli Orvosi Ügyelet szerkesztőségünkhöz eljuttatott információját közöljük:

2017. február 22-én szerdán este 20 óra és éjfél között az Csepeli Orvosi Ügyeletet a +36307993665 telefonszámon lesz elérhető a vezetékes telefon vonalának karbantartása miatt.

Az új nemzeti politika egyik legfontosabb törvényjavaslatáról van szó

2017. február 21. kedd

Fidesz.hu

Az új nemzeti politika egyik legfontosabb törvényjavaslatáról van szó

Jól látható, hogy Brüsszel nem mondott le arról, hogy nyugatról ide áttolják az illegális bevándorlókat – jelentette ki Németh Szilárd a határőrizeti területen lefolytatott eljárás szigorításával kapcsolatos egyes törvények módosításáról folytatott parlamenti vitában, kedden.

Németh Szilárd, a Fidesz vezérszónoka azt mondta: az új nemzeti politika egyik legfontosabb törvényjavaslatáról van szó, amely az Európára és így Magyarországra nehezedő illegális bevándorlás megállítását, átpozícionálását szolgálja.

(tovább…)

A rezsicsökkentés nemzeti ügy

2017. február 20. hétfő

Fidesz.hu

A rezsicsökkentés nemzeti ügy

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, hogy továbbra is képviselje Brüsszelben a rezsicsökkentés politikáját, és annak legfontosabb eszközét, a nemzeti hatáskörben tartott ármegállapítási jogot – fogalmazott Németh Szilárd napirend előtti felszólalásában.

A fideszes képviselő felidézte, a miniszterelnök évértékelő beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy már az év első felében Brüsszel meg akarja tiltani a rezsicsökkentést, a tervük már az asztalon van.

(tovább…)

Orbán Viktor: Nemzeti konzultáció indul a Magyarország előtt álló veszélyekről

2017. február 20. hétfő

Hirado.hu

Orbán Viktor: Nemzeti konzultáció indul a Magyarország előtt álló veszélyekről

Nemzeti konzultáció kezdődik annak az öt veszélyforrásnak a kérdésében, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában.

Az öt veszélyforrás közé sorolta a rezsicsökkentés brüsszeli betiltását, az illegális bevándorlást, a külföldi befolyásolási kísérleteket, valamint a magyar adócsökkentést és munkahelyteremtő programokat célzó brüsszeli támadásokat. Ennek az öt támadásnak az elhárítására kidolgozott lépéseket nevezi a kormány új nemzeti politikának, amely megvédi az országot, a nemzeti érdekeket, az elért eredményeket – mondta. A sikeres védekezéshez először egyetértésre van szükség, “minél szélesebb és teljesebb egyetértésre, annál jobb”, ezért ezekben a kérdésekben nemzeti konzultáció indul – közölte.

(tovább…)

Eltűnés miatt keresik a kispesti Sámson Valentinát

2017. február 19. vasárnap

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága 01190/403/2017. általános számon körözési eljárást folytat Sámson Valentina eltűnése ügyében. A bejelentés szerint a fiatal lány 2017. február 18-án reggel 9 órakor elment otthonról, csak az iratait vitte magával, sem pénz, sem mobiltelefon nincs nála. A kamasz azóta ismeretlen helyen tartózkodik, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

Sámson Valentina 170 centiméter magas, vékony testalkatú. Eltűnésekor lila keretes szemüveget, sötétkék dzsekit és sötétkék melegítőnadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a lány eltűnésével  kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06 1/292-9250/140-es számot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8.00-16.00, P.: 8.00-13.00) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Részleges beismerő vallomást tett a körúti robbantással gyanúsított férfi

2017. február 18. szombat

Hirado.hu

Részleges beismerő vallomást tett a körúti robbantással gyanúsított férfi

A 21 éves P. László korábban következetesen tagadta, hogy ő lenne a robbantó, ezen a héten viszont maga kérte, hogy hallgassák ki.

A Híradó értesülése szerint elismerte, hogy ő szerepel a térfigyelő kemarák felvételein, és övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen. Kihallgatása hétfőn folytatódik.

(tovább…)

Tarlós István: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

2017. február 18. szombat

888

Tarlós: Nemzeti ügyből pártügyet kreált a baloldal az olimpia kapcsán

A főpolgármester azt mondta: az olimpia ügyében nemzeti egyetértés volt. Valakik elárulták saját magukat, mert másfél évvel ezelőtt “két kézzel megszavazták az olimpia rendezését”, de most hangosan tiltakoznak.

Amikor Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester 2004-ben összehívott egy értekezletet, a liberálisok, a szocialisták és az összes kerületi polgármester támogatta az olimpiát – emlékeztetett Tarlós István.

(tovább…)

Nagy értékű kisbuszt adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek Wáberer György

2017. február 18. szombat

Ökumenikus Segélyszervezet, Csepel.info, Mr. Gabee

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatában farsang idején egymást követik a közösségi foglalkozások, maskarás ünnepségek, hogy a vidám programok új lendületet hozzanak a rászoruló családok gyermekeinek nehézségektől zsúfolt mindennapjaiba.

Ebbe a sorba illeszkedett bele az a játszóház, amit az Ökumenikus Segélyszervezet a csepeli intézményének látókörében lévő rászoruló családok gyermekei számára szervezett: fánk- és álarckészítéssel várva a rendezvényre meghívott osztálynyi, zömében kisiskolás gyereket. (tovább…)

Baba-mama és Tinibörze Királyerdőben

2017. február 16. csütörtök

Csepeli Városkép, Mr:Gabee, Csepel.info

Napirenden marad az illegális bevándorlás ügye

2017. február 14. kedd

Fidesz.hu

Napirenden marad az illegális bevándorlás ügye

2017-ben Európa és Magyarország egyik legnagyobb kihívása az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő terrorizmus megfékezése lesz – jelentette ki Németh Szilárd az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülését követően.

A bizottság fideszes alelnöke felhívta a figyelmet arra, az illegális bevándorlás ügye napirenden marad. 2017-ben Európa és Magyarország egyik legnagyobb kihívása az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő terrorizmus megfékezése lesz – tette hozzá. Németh Szilárd közölte azt is, hogy már évek óta mondják, hogy fel kell készülni arra a veszélyre, melyet az Európába visszatérő dzsihadisták jelentenek.

(tovább…)

Keressük Pap Gábort

2017. február 14. kedd

POLICE

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01200/884/2017. általános számon körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 24 éves Pap Gábor eltűnése ügyében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára 2017. január 27-én a férfi családtagjától érkezett bejelentés, hogy Pap Gábor 2015. október 11-én a lakásából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Pap Gábor felismeri, tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, hívja a 06-1-421-1800-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Meg fogsz lepődni: itt vannak a valós kivándorlási adatok

2017. február 13. hétfő

Spíler blog

meg-fogsz-lepodni

Nemhogy túl sokan mennek el Magyarországról, de az ENSZ adatai alapján az összes környékbeli ország közül nálunk a legalacsonyabb a külföldön élők aránya.

Egy fiatal cseh nyelvész-matematikus tett közzé egy térképet, amelyen azt ábrázolja, hogy az egyes országokban az ENSZ adatai alapján hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek (a jelenlegi lakosságszámhoz viszonyítva). Érdekes, hogy Boszniában ez az arány 43,3 százalék, Albániában 38,8 százalék. Nem vénnek való vidékek. Ezeknél egy fokkal jobban szerepel Litvánia (18,9%), Románia (17,5%), Lettország (17,1%) és Bulgária (16,5%). Lengyelországban esetében is kifejezetten magas a külföldön élők aránya (11,5%). Magyarország esetében mindössze 6 százalék a külföldön élők aránya a lakosságszámhoz viszonyítva. (tovább…)

Orbán Viktor: A történelem fityiszt mutatott a liberálisoknak

2017. február 10. péntek

Magyar Idők

Orbán Viktor: A történelem fityiszt mutatott a liberálisoknak

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség „szájzár alá vett”.

A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas, és a 2017 még inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése – kezdte tizenkilencedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

(tovább…)

Az uniós fővárosok között Budapest az egyik legolcsóbb

2017. február 8. szerda

Origo

Az uniós fővárosok között Budapest az egyik legolcsóbb

Európai összehasonlításban a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb áron juthatnak hozzá a villamos energiához és földgázhoz, derül ki a MEKH legfrissebb nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálatából.

A Magyar Energetikai Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összegzése szerint a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 2017 januárjában 12,15 eurócent volt kilowattóránként, ami az ötödik legalacsonyabb ár a 29 európai főváros között, Belgrád, Szófia Bukarest és Tallin után. A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára 3,35 eurócent volt kilowattóránként, így ebben a tekintetben Budapest a második legolcsóbb főváros Európában Bukarest után.

(tovább…)