2021. november havi archívum

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

2021. november 30. kedd

Origo

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63-at – , amellyel manapság a főváros házal.

Nem maradt el az újabb hangfelvétel sem, amelyen ismét Gansperger Gyula, és egy ismeretlen befektető hangja hallható. A baloldali üzletember – akit Bajnai Gordon, korábbi miniszterelnök régi harcostárának tekint – egy konkrét példán keresztül további információkat árult el arról, hogy miként működik az úgynevezett jutalékos rendszer, amelynek kulcsfigurája a korábban sokat emlegetett Berki Zsolt. Róla korábban már kiderült, mindenféle hivatali pozíció nélkül, gyakorlatilag ő irányítja a fővárosi vagyonkezelőt, úgy viselkedik, mintha ő lenne a szervezet vezérigazgatója.

(tovább…)

Több oltási akcióhét is várható

2021. november 30. kedd

Koronavírus.gov.hu

A kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő 6-7 hónappal, de döntés egyelőre nem született erről – mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn, ahol a harmadik oltás felvételének fontosságát is hangsúlyozta, egyben azt is bejelentette, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben.

Hangsúlyozta: Magyarország elsőként tudott újraindulni az oltásoknak köszönhetően, most az a legfontosabb, hogy minél többen felvegyék a harmadik oltást, a koronavírus-járvány ötödik hullámát ugyanis csak akkor lehet megelőzni vagy ellaposítani.

 

(tovább…)

Nagyértékű adomány a Ghiblitől

2021. november 29. hétfő

Csepel.hu

Mintegy 2 millió forint értékben adományozott alkoholos felület- és kézfertőtlenítő kendőket a Ghibli Kft. a csepeli önkormányzatnak.

Az adományokat Ábel Attila alpolgármester vette át Szabó Zoltántól, a cég ügyvezető igazgatójától.

(tovább…)

Trianon 101 emlékest a Csepeli Szimfonikus Zenekar előadásában

2021. november 29. hétfő

csepel.hu

csepel.hu

 

Elkészültek a piac átriumának felújításával

2021. november 29. hétfő

Csepel.hu

A Csepeli Piac átriumának felújítása befejeződött – tájékoztatta portálunkat a munkálatokat végző Csepeli Városgazda. A munkálatok során a Deák Ferenc szoborral szembeni, régi, kiemelt ágyás rossz kövezetét elbontották és újjáépítették. A korábban elbontott, kiemelt ágyások helyét felújították és újfent letérkövezték.

Továbbá virágágyásokat alakítottak ki és két díszcseresznye, valamint egy tulipánfát ültettek a növényeknek kialakított szigetekbe.

(tovább…)

Oltási akcióhét: Több mint 5000-en vették fel az oltást a Tóth Ilona szakrendelőben

2021. november 29. hétfő

Csepel.hu

Sikeres volt az Oltási akcióhét Csepelen – tudta meg portálunk. Információink szerint meghaladta az 5000-t a múlt héten a szakrendelőben beoltottak száma. A hétköznap reggel 7 óra és este 7 óra között tartó oltakozás során zömében a harmadik oltást vették fel az emberek, de szép számban akadtak olyanok is, akik most adatták be az elsőt. Az oltások beadását mintegy ötven egészségügyi dolgozó végezte két műszakban. Az adminisztrációs terhek enyhítésében ugyanakkor a csepeli önkormányzat cége, a Csepeli Városkép Kft. és a kormányhivatal munkatársai segédkeztek.

Miközben országosan folytatódik az Oltási Akcióhét, a Tóth Ilona szakrendelő csak a múlt héten vett részt az akcióban. Regisztrációval és előzetes időpontfoglalással azonban továbbra is elérhető az oltás a helyszínen. A Szputnyikon kívül mindegyik oltás a rendelkezésre áll. (tovább…)

Ezért nem zavarja Karácsonyt a dugó

2021. november 29. hétfő

Csepel.info

Nem azért mert biciklivel jár, hanem mert az ő autója kikerülheti a dugót.

Legalább ötven éve van rendszeresen közlekedési dugó Budapesten. Ám az olyan állandósult és elviselhetetlen szint, amire 2020 óta süllyedt a főváros, soha korábban nem volt tapasztalható. Karácsony Gergely autósokat büntető intézkedései azonban látszólag nem zavarják a magát kerékpárral fotózó, de sofőrös luxuskocsival közlekedő főpolgármestert. Az Origo tudósításából most kiderült miért. (tovább…)

Csepelen hétfőtől regisztrációval oltanak

2021. november 26. péntek

Csepel.info

A csepeli szakrendelő jövő héten ismét csak a regisztrációval érkező oltakozókat fogadja. Aki az oltási akcióhét meghosszabbításán kíván élni a lehetőséggel, ezt a kijelölt kórházi oltópontokon teheti meg – értesült a Csepel.info.

Az oltási akcióhét óriási sikerrel zárult, ezért hosszabbították meg. Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál (TIESZ) továbbra is folyik a koronavírus elleni oltás, ám jövő héttől csak előzetes regisztrációval. Az első-második oltásra itt, a harmadik oltásra itt tudnak regisztrálni.

Városháza-gate: testreszabott pályázatok, tíz százalékos jutalék

2021. november 26. péntek

Magyar Nemzet

Minden eddiginél megdöbbentőbb hangfelvételt juttatott el ma reggel a szerkesztőségekhez Anonymus. A hanganyag lerántja a leplet a városházi jutalékos rendszer működéséről. A korrupciós modell központi szereplője Berki Zsolt, aki komoly hatalommal felruházva intézi a főváros sötét ingatlanügyleteit.

Amíg a rendőrség hűtlen kezelés, vesztegetés, csalás és befolyással üzérkedés miatt nyomoz, a maffiamódszerekkel dolgozó résztvevők kétségbeesetten próbálják meg eltüntetni a nyomokat.

(tovább…)

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!

2021. november 26. péntek

Origo

A harmadik oltás biztosan életmentő oltás, ezért is hosszabbítja meg az oltási akcióhetet a kabinet – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. 

December 20-tól érkeznek az 5-11 éveseknek való vakcinák – tette hozzá. Ha a baloldal nyer, adóemelések és munkanélküliség jön – mondta.

(tovább…)