2020. június havi archívum

Összevissza indul újra a fizetős parkolás

2020. június 30. kedd

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Nagy bizonytalanságot okozott az önkormányzatoknál az a jogszabály, ami visszaállítja a fizetős parkolást. A szöveg szerint ugyanis 2020. július 1-jéig nem kell várakozási díjat fizetni, ez pedig jelentheti azon a napon a 0 órát és a 24 órát is.

Ezért lesz olyan önkormányzat, ahol már 1-jén újra fizetős a parkolás, és olyan is, ahol csak 2-án. (tovább…)

Üzemanyagár-változás 2020.07.01-től

2020. június 30. kedd

HolTankoljak, Mr. Gabee, Csepel.info

Sok újdonság nincs a mai árváltozás értesítőben, a már beharangozott jövedéki adómértékkel emelkednek itthon az üzemanyagárak szerdától:

A 95-ös benzin ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolaj ára pedig 13 forinttal kerül majd többe.

(tovább…)

Végh Péter Prokop Péter-díjban részesült

2020. június 30. kedd

Csepel.hu

A 2020. évi Prokop Péter-díjat Végh Péter képzőművész kapta. Az elismerést Ábel Attila alpolgármester, a díj kurátora adta át a polgármesteri hivatalban június 30-án.

A római katolikus pap, író, festő emlékét dr. Prokopp Mária művészettörténész, kuratóriumi elnök idézte fel. Dr. Zámbó Károly római katolikus pap, a díj kurátora a kitüntetett képzőművész munkásságáról szólt. Tevékenységét Erdei Kvasznay Éva képzőművész, díjalapító kurátor méltatta.

(tovább…)

Új mentőautó áll szolgálatba

2020. június 30. kedd

Csepel.hu

Korszerűen felszerelt mentőautót adtak át a Csepeli Mentőállomáson június 30-án. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati támogatással összesen 256 darab új mentőautót vásárol 2019-20-ban. Ezek egyike a Volkswagen Crafter típusú csepeli esetkocsi is.

A hivatalos átadáson részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Borbély Lénárd polgármester és Dr. Engelbrecht Imre az OMSZ regionális igazgatója. Dr. Engelbrecht Imre köszönetét fejezte ki a kormányzati támogatásért, mely lehetővé tette, hogy új mentőautó álljon szolgálatba Csepelen.

(tovább…)

Hétvégi munkálatok a kerületben

2020. június 30. kedd

Csepel.hu

Július 4-én 8.00 órától július 5-e 18.00 óráig a Budapest Közút Zrt. a II. Rákóczi Ferenc úton található Tejút utcai belváros irányú buszmegállójában, valamint a mellett található forgalmi sávban burkolatjavítási munkálatokat végez. 

A munkálatok idejére szükséges a buszmegálló áthelyezése, ami ideiglenesen Tejút utcai kereszteződése előtt kerül kialakításra.

(tovább…)

Július 1-je: köztisztviselők napja és Semmelweis nap

2020. június 30. kedd

 

Szerdán, július 1-jén van a köztisztviselők napja, ami munkaszüneti nap az ott dolgozóknak. A polgármesteri hivatal is zárva tart.

Semmelweis nap, azaz az egészségügyi dolgozók napja miatt ugyanakkor zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők is július 1-jén.

(tovább…)

Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon

2020. június 30. kedd

IbIke, Mr.Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Szerdán a Bem térnél és a Csepelre vezető Weiss Manfréd út melletti kerékpárszámlálókon is megdőltek a mindenkori rekordok.

Május elején írtunk róla, hogy a legnagyobb munkanapi számokat mérték a kerékpárszámlálók, amiknél magasabb adatok csak a 2018. április 22-i I bike Budapest felvonulás napján voltak – akkor a Bem téri és Árpád hídi számlálók mentén tekert el kb. 25000 felvonuló és az egész városban kiemelkedő biciklis forgalmat mértek. (tovább…)

Tájékoztató a FSZEK csepeli könyvtárainak várható nyitásáról

2020. június 30. kedd

FSZEK, Mr.gabee, Csepel.info

A legfrissebb információk az újranyitás időpontjairól, az induló szolgáltatásokról és az olvasóinkat érintő kompenzációról: (tovább…)

11 új, ingyenes e-töltőt adott át az ALDI

2020. június 30. kedd

ALDI, Mr.Gabee, Csepel.info

Hat budapesti, egy érdi és egy dunakeszi helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb nyolc üzletnél kialakított e-töltővel bővült az ALDI hálózata.

2018 őszén az ALDI és az E.ON megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi ALDI-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot. Az érintett üzletek immár harmadánál át is adták a töltőket, így az országosan majd 82 települést érintő hálózat jelenleg 12 megyében 61 töltővel és 130 töltőponttal áll az autósok rendelkezésére. A szolgáltatás a hálózat kiépítésének kezdete óta ingyenes, így jelenleg is díjfizetés nélkül lehet igénybe venni. (tovább…)

Keddtől terelik a 35-ös és a 36-os buszokat

2020. június 29. hétfő

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint kedd reggel 8 órától egészen július 4. üzemzárásig a 35-ös és a 36-os autóbuszokat terelik, ugyanis a Szent László térnél vízvezetéket javítanak.

Szerkesztőnk információját a BKK is megerősíti: (tovább…)