2010. augusztus havi archívum

Balhé a csepeli MSZP taggyűlésén

2010. augusztus 31. kedd

Az elvtársnőnek máshol volt dolga, hátrébb tették, majd gyorsan kizárták

Csepel.info

Csak egy maradhat?

Kitört a balhé a csepeli MSZP kedd délutáni taggyűlésén, amikor a párt egyik tagjának nem tetszett a kompenzációs lista-helye. Néhány hisztériás hozzászólás után az elvtársnőt kizárták  – értesült a Csepel.info.

Ismét csak kevesen jelentek meg a taggyűlésen, viszont a párt ennek ellenére is jól áll a kopogtatógyűjtésben. Ez leginkább az idegenlégiónak és annak köszönhető, hogy sokan nem mertek ellent mondani a gyűjtőknek  – állítja informátorunk. (tovább…)

Sötétség délben: reagált az MSZP, de minek?

2010. augusztus 31. kedd

Orientpress, Csepel.info

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei nyilatkozatban közölték: nem érintettjei az MSZP-s lakásmutyiknak – A Fidesz arra kérte a többi ellenzéki pártot is, hogy írassák alá jelöltjeikkel a nyilatkozatot

Először reagált Tóth Mihály csepeli polgármester a Fidesz-KDNP hétfői közleményére, melyben Németh Szilárd és Borbély Lénárd országgyűlési képviselők azonnali lemondásra szólították fel, és szó szerint azt írták: “alapos a gyanúnk arra, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen.”

Az OrientPress hírügynökség szerint telefonon keresték meg Tóth Mihály polgármestert, aki semmit sem tudott mondani az ügyről. “Azt állította, hogy nem kapta meg az idézett levelet a Fidesz frakciótól, így nem is tud nyilatkozni annak tartalmát illetően. Ennek ellentmond az a tény, melyet Németh Szilárd állít, mégpedig az, hogy nyilatkozatukat és a polgármester érintettségére vonatkozó közleményüket eljuttatták e-mailben a politikusnak.” – számolt be az esetről a hírügynökség. A tényszerűség kedvéért meg kell jegyeznünk: a képviselők közleményéről még nyolc különböző hírportálon lehetett olvasni az elmúlt két napban. (tovább…)

Százezer ajánlószelvényt adott le kedden Tarlós István

2010. augusztus 31. kedd

Magyar Nemzet, Haon, Csepel.info

Talicskával tolta be a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjére leadott százezer ajánlószelvényt kedd délelőtt a Fővárosi Választási Bizottságnak Tarlós István kampányfőnöke.

Németh Szilárd, miután átadta a cédulákat a bizottságnak, azt mondta: ez a budapestiek bizalma Tarlós István és a Fidesz–KDNP jelöltjei iránt. Mint fogalmazott, az MSZP–SZDSZ-es városvezetés ideje alatt az volt a divat, hogy „talicskával hordták ki innen a közpénzt”. A fővárosiak azonban változást akarnak – folytatta –, azt szeretnék, ha a talicskával befelé jönnének a politikusok, nem pedig kifelé. (tovább…)

“Minden egyes nappal, amit hallgatással tölt, törvényt sért”

2010. augusztus 31. kedd

A Fidesz tovább várja a dokumentumokat

Csepel.info

A Fidesz-KDNP minden képviselő-jelöltje aláírta a nyilatkozatot, hogy nem érintett a lakásmutyi-ügyekben – más pártok képviselő-jelöltjei még nem nyilatkoztak az aláírásról

Újabb nyílt levelet küldött Ábel Attila, a csepeli önkormányzat lakásbizottságának Fidesz-KDNP-s elnöke Tóth Mihály polgármesternek – értesült a Csepel.info. A bizottsági elnök folyamatos törvényszegéssel vádolja a polgármestert, amiért az nem hajlandó válaszolni egy egyszerű kérdésre: ki és milyen jogszabály alapján, milyen hatáskörben döntött csepeli lakásmutyi botrányban érintett ingatlanok bérbeadásáról?

“Miután Tóth Mihály polgármester a törvényes határidőig nem tudta megválaszolni, hogy ki és milyen jogszabály és hatáskör alapján utalt ki több önkormányzati bérlakást az elmúlt öt évben, alapos a gyanúnk arra, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen – állt Borbély Lénárd és Németh Szilárd országgyűlési képviselők hétfői közleményében, melyben lemondásra szólították fel a polgármestert és a vezérigazgatót, a csepeli MSZP polgármester-jelöltjét. (tovább…)

Lejárt bérlet, hamis diák, színes szalag

2010. augusztus 31. kedd

Index

Az Index BKV ellenőrök éberségét tesztelte – nézzék meg, hogy sikerült-e hamis jeggyel, lejárt bérlettel vagy épp jegy és bérlet nélkül utazniuk!

Biztonságosabb átjárót kérnek a Lágymányosi HÉV megállóhoz

2010. augusztus 31. kedd

Csepel.info

Átkelőhely koszorúval: talán meg lehetne előzni egy újabb balesetet

Figyelmeztető járdafestést és gyalogos védőkorlát kialakítását kérik a BKV-tól  a Lágymányosi HÉV-megálló melletti átkelőhelyhez Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli országgyűlési képviselők – értesült a Csepel.info.

A helyszínen augusztus 19-én ért halálos baleset egy fiatalembert. Az eset heves vitát váltott ki a Csepel.info-n a közlekedésbiztonságról, arról, hogy hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a gyalogos átkelőt. A vitában megszólalók szerint az átkelőhelynél nap mint nap előfordul olyan eset, hogy a gyalogosok csak az utolsó pillanatban veszik észre az érkező szerelvényeket, és tudnak visszaugrani előle.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd országgyűlési képviselők levelét az alábbiakban olvashatják. (tovább…)

Új világrend alakul, sikerült helyreállítani a jogállamiságot

2010. augusztus 31. kedd

MTI, Magyar Nemzet

Fotók: Székelyhidi Balázs

A kormány célja nem a válságkezelés, hanem a gazdasági növekedés, a nemzeti össztermék és a foglalkoztatottság növelése – mondta Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten.

A miniszterelnök szerint mozdíthatatlanul stabilnak tűnik a következő évekre a magyar politikai élet. Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten az általa vezetett kabinetet centrista kormánynak nevezte. Beszélt arról is, hogy a kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, sikerült helyreállítani Magyarországon a jogállamiságot. (tovább…)

Hagyót zsarolással gyanúsítják

2010. augusztus 31. kedd

Blikk

Újabb bűncselekménnyel, zsarolással gyanúsította meg Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest a Központi Nyomozó Főügyészség.

A gyanúsítás szerint Hagyó 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át évente 15 millió forintot – tudatta közleményben Keresztes Imre főügyész. (tovább…)

Gyerekek játsszák újra a foci vb-t Csepelen

2010. augusztus 30. hétfő

Index, Sportgéza

Szombaton a Csepel Stadionban újrajátsszák a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot, legalábbis erre készül az összesen 384 gyerek alkotta 32 csapat. Mivel az eredetileg tervezett közös megegyezés elmaradt, az együttesek pénteken sorsolás útján tudják majd meg, hogy melyik nemzet válogatottját képviselik a Csepel SC Alapítvány szervezésében sorra kerülő mini vb-n – tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Gold Communications.

A torna lebonyolítása megegyezik majd a felnőtt vb-vel, csoportmeccsek, majd nyolcad-, negyed- és elődöntők következnek, s végül – várhatóan 15 órától – a fináléra kerül sor. A fiatalok negyedórás mérkőzéseket játszanak majd, s a díjakat végül Eszterházy Márton, 29-szeres válogatott támadó adja majd át.

“Csepel vezetésének távoznia kell!”

2010. augusztus 30. hétfő

Valóságos lakásmaffiát működtetett az MSZP Csepelen – állítja a Fidesz

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei nyilatkozatban közölték: nem érintettjei az MSZP-s lakásmutyiknak – A Fidesz arra kérte a többi ellenzéki pártot is, hogy írassák alá jelöltjeikkel a nyilatkozatot

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója azonnali lemondásra szólítja fel Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelöltet.

Miután Tóth Mihály polgármester a törvényes határidőig nem tudta megválaszolni, hogy ki és milyen jogszabály és hatáskör alapján utalt ki több önkormányzati bérlakást az elmúlt öt évben, alapos a gyanúnk arra, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen – áll Borbély Lénárd és Németh Szilárd országgyűlési képviselők közleményében, melyet az alábbiakban idézünk. (tovább…)

Hatalmas dugó a Weiss Manfréd úton

2010. augusztus 30. hétfő

Csepel.info

Nehéz bejutni Pest felé (a kép egy korábbi alkalommal készült)

Csepel kijáratáig áll a sor hétfő reggel a csepeli Weiss Manfréd úton – értesítette lapunkat egyik olvasónk. Olvasónk járműve mellett elment egy szirénázó rendőrautó is, ami arra utalhat, hogy az úton baleset történt.

70 éve mondták ki a második bécsi döntést

2010. augusztus 30. hétfő

Transindex, Csepel.info, Youtube.com

Wass Albert: Jönnek! (Rékasi Károly előadásában)

Hét évtizede, 1940. augusztus 30-án a bécsi Belvedere palota aranytermében Joachim von Ribbentrop német és Galeazzo Ciano olasz külügyminiszter ünnepélyesen kihirdette a második bécsi döntést. Ennek értelmében visszakerült Magyarországhoz a trianoni békeszerződés által 1920-ban Romániának ítélt 103 093 km²-nyi terület mintegy 2/5-e, 43 104 km², az ún. Észak-Erdély.

A kb. 60 ezer km²-nyi Dél-Erdély továbbra is Románia része maradt. Az 1941. évi magyar népszámlálás valamivel több mint 2,5 millió lakost mutatott ki Észak-Erdélyben, ebből 52,1% magyar, 41,5% román, a többi német és jiddis anyanyelvű volt. Román statisztikai adatok szerint viszont a lakosság 50,2%-a volt román és csak 37,1%-a „székely és magyar.” Dél-Erdélyben, román fennhatóság alatt hozzávetőleg félmillió magyar maradt. (tovább…)

Centikre a Cári uralom megdöntésétől – Amikor a csepeli Bagyula majdnem elkapta Bubkát

2010. augusztus 29. vasárnap

Nemzeti Sport, Csepel.info, YouTube

Bagyula István ezüstérmes ugrása 3:32-től

A harmadik szabadtéri atlétikai világbajnokságon végre megszülettek az első magyar érmek – ráadásul közülük a második kivételesen nem dobószámban vagy ilyesmit is magában foglaló többpróbában.

Bagyula István ezüstjének értékét növeli, hogy egyetlen kísérletre volt a rúdugrás verhetetlen Cárja, az első három alkalommal még szovjetként trónra lépő ukrán Szergej Bubka hat(!) vb-n át tartó egyeduralmának megdöntésétől! (tovább…)

Polgármester-jelöltek bemutatkozása a Csepp TV-ben

2010. augusztus 29. vasárnap

Csepel.info

A csepeli polgármester-jelöltek bemutatkozását a képre kattintva vagy itt nézhetik meg olvasóink.

Bedrogozva gázolt a rendőrgyilkos

2010. augusztus 29. vasárnap

Blikk.hu

Kábítószer és alkohol is volt a vérében Poór Zoltánnak (29), aki júliusban, a gyanú szerint, a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán (†30) hadnagyot – tudta meg a Blikk.

Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen mennyiségben volt drog a többszörösen büntetett előéletű férfi szervezetében, illetve hogy mikor fogyaszthatott a kábítószerből. (tovább…)