‘Kitüntetés’ kategória archívum

Elismeréseket adtak át a főváros napján

2022. november 17. csütörtök

Csepel.hu

Budapest egyesítésének 149. évfordulóján, a főváros napján a hagyományokhoz hűen idén is elismeréseket adtak át az Új Városháza dísztermében. Budapestért-díjat vehetett át Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója és Rizmajer József vállalkozó, a Rizmajer Kézműves Sörfőzde alapító tulajdonosa. Dr. Barna Sándor emlékéremben részesült Zsarnóczki László, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának alezredese, a rendészeti osztály vezetője. Kiemelkedő sportteljesítménye elismeréseként, pedig Papp László Budapest-Sportdíjat kapott Nagybányai-Nagy Anna sportlövő.

Karácsony Gergely főpolgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: „A most 149 éves Budapest őrzi a polgári ethosz maradékát ebben az országban. A polgári ethosz azt jelenti, hogy az igazságot minden körülmények között jobban szeretjük a hazugságnál, hogy a politika nem a pillanat uralása, hanem az igazság keresése, és nem bűnbakokat, hanem megoldásokat keresünk – mondta. A polgár, a polgári város nem lehet más, csakis szolidáris: békeidőben is, de válságok sújtotta korban mindenképpen. Sem a polgár, sem a polgári város nem hagyhat cserben senkit, most főleg nem, mert nem fogjuk tudni máshogy átvészelni ezt a ránk váró hosszú, didergős telet, csak ha nem engedünk a szolidaritásból” – hangsúlyozta. (tovább…)

Wittner Máriáról nevezik el a volt Görgey iskola helyén álló parkot

2022. szeptember 29. csütörtök

Csepel.hu

 

Úgy döntöttünk, hogy az 1956-ban halálraítélt hős Wittner Máriáról, kerületünk díszpolgáráról nevezzük el a volt Görgey iskola helyén álló gyönyörűen megújult parkunkat – írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

„Marika néni rengeteg szenvedésen ment keresztül, mindazonáltal életútja példája a feltétel nélküli haza- és szabadságszeretetnek, a bátorságnak és a meg nem alkuvásnak. Egyszerre volt a kommunizmus áldozataira való emlékezés velünk élő történelmi jelentőségű személyisége, és egy törékeny asszony, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel”

 

(tovább…)

Rendőröket jutalmazott az önkormányzat

2022. augusztus 25. csütörtök

Csepel.hu

Munkájuk elismeréséért 14, a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrt jutalmazott az önkormányzat tegnap délután. Az elismeréseket Borbély Lénárd polgármester adta át.

Díjazottak: (tovább…)

Csepel díszpolgára: Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes

2022. július 21. csütörtök

Csepeli Hírmondó/Facebook

Július 18-án, Csepel napján a képviselő-testület döntése alapján négy csepeli polgár vehette át a kerület díszpolgára címet: Király István, a Halker Király Team Kick-Box Akadémia vezetője, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredes, Sas Sándor para sportoló olimpikon és dr. Szeles Gábor, a kerület korábbi jegyzője.

Az elismerés kapcsán Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredest kérdeztük. (tovább…)

Csepel díszpolgára lett Sas Sándor parasportoló

2022. július 21. csütörtök

Csepeli Hírmondó/Facebook

Sas Sándor parasportoló, olimpikon díszpolgári címet vehetett át Csepel napján. Ennek kapcsán beszélgettünk vele. Sas Sándor Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön született 1981-ben. Gyermekkorától kezdve járógépre, majd kerekesszékre volt szüksége. Rendkívül céltudatosan, példamutatóan, keményen dolgozva küzdött azért, hogy elérhesse céljait a sport világában és a magánéletben egyaránt.

„Para olimpikonként olyan kitartást mutatott évtizedek óta, amely páratlan és példakép lehet a közösségének. Annak ellenére, hogy kerekesszékbe kényszerült, mindig vidám és mosolygós. A mottója is az, hogy soha nem adjuk fel! (tovább…)

Csepel napja: díszpolgári kitüntetések és Beatrice koncert

2022. július 19. kedd

Csepel.hu

Csepel immár hagyományosan július 18-án ünnepli meg Csepel napját, miután 310 évvel ezelőtt ezen a napon történt meg a község újratelepítése. A képviselő-testület döntése alapján ezúttal négy csepeli polgárnak ítélték oda a Csepel díszpolgára címet: Király Istvánnak, a Halker Király Team Kick-Box Akadémia vezetőjének, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredesnek, Sas Sándor para sportoló olimpikonnak és dr. Szeles Gábornak, a kerület korábbi jegyzőjének.

Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Csepel elöljárói.  (tovább…)

Európa-bajnok lett Szemző Csillag kézilabdázó

2022. július 14. csütörtök

Csepel Hírmondó/Facebook

Európa-bajnok lett a magyar lány ifjúsági strandkézilabda-válogatott, amelynek kapuját a 16 éves Szemző Csillag, a Csepel DSE játékosa védte. A lányok a döntőben szoros mérkőzésen győzték le Spanyolországot a kontinensviadalon, amelyet július 7-10-e között rendezték meg Prágában.

Szemző Csillag eredetileg teremkézilabdás, de a szövetség vezetői felfigyeltek tehetségére, ezért meghívták a strandkézilabda válogatottba, amelyben nagyszerű teljesítményével járult hozzá a sikerhez. (tovább…)

Orient Enikő kapta az idei Prokop Péter-díjat

2022. július 5. kedd

Csepel.hu

Idén Orient Enikő textilművésznek adományozta a Prokop Péter-díjat az alapítvány kuratóriuma. Az emlékplakettet és az oklevelet Borbély Lénárd polgármester adta át július 4-én. Az eseményen részt vett Ábel Attila alpolgármester, Erdei Kvasznay Éva díjalapító kurátor, Munkácsy-díjas képzőművész, valamint dr. Prokopp Mária művészettörténész, kuratóriumi elnök. Az ünnepélyes díjátadáson közreműködött Kecskés Sándor operaénekes.

Erdei Kvasznay Éva köszöntőjében elmondta: a Prokop Péter nevével fémjelzett díjjal arra az örök, hazánkon is túlmutató értékre hívják fel a figyelmet, amelyet a katolikus pap, festőművész és író képviselt. (tovább…)

Semmelweis nap Csepelen

2022. július 1. péntek

Csepel.hu

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték a csepeli egészségügyi dolgozókat a Csepeli Napközis Táborban június 30-án. Az önkormányzat ünnepségén polgármesteri elismeréseket kaptak a kiemelkedő munkát végzettek, valamint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat részéről főigazgatói dicséretben részesültek a legkiválóbbak. Az eseményen nagysikerű koncertet adott Vastag Tamás énekes.

Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, Szuhai Erika, a Csepeli Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottságának elnöke, Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

 

(tovább…)

Átadták a pedagógusnapi díjakat a Pesti Vigadóban

2022. május 31. kedd

Csepel.hu

Szakmai elismeréseket adtak át az oktatás-nevelés területén kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak május 31-én a Pesti Vigadóban. Kimagasló óvodapedagógiai munkájáért, illetve a pedagógusképzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjban részesült Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák intézményvezetője. Az oktatásban végzett hosszú kiemelkedő munkájáért Trefort Ágoston-díjat vehetett át Torma Béláné, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa. Kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, illetve a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Atanaszov Ferenc Endre, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa.

Az eseményen részt vett Morovik Attila, Csepel alpolgármestere is. (tovább…)