‘Kitüntetés’ kategória archívum

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztek Csepelen

2017. június 4. vasárnap

Csepel.hu

Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának 97. évfordulójára emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján Csepelen. Ez alkalommal átadták a Csepel Díszpolgára kitüntetéseket, s a megemlékezők koszorúkat helyeztek el a trianoni emlékműnél.

A megjelent vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Schmitt Pál volt köztársasági elnököt, a MOB tiszteletbeli elnökét, Schmittné Makray Katalint, Csepel díszpolgárát, Wittner Máriát, 1956 hősét, Csepel díszpolgárát, Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség alelnökét, Fráter Olivért, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettesét, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármestereket, dr. Szeles Gábor jegyzőt, Czirják Károly helytörténészt, a dr. Urmánczy Nándor Egyesület elnökét, valamint Albert Mátyást, Farkaslaka volt polgármesterét, Hargita megye tanácsosát.

(tovább…)

Március 15-én átadták a Magyar Érdemrend nagykeresztje, a középkereszt a csillaggal, és a középkereszt díjakat, valamint Kossuth-díjakat és Széchenyi díjakat is

2017. március 15. szerda

Híradó.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

Foto MTI

Foto MTI

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából  Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott: (tovább…)

Dr. Filip Tamást és Sára Ernőt is kitünteték – Balog Zoltán állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át

2017. március 14. kedd

kormany.hu, Mr.gabee, Csepel.info

Dr. Filip Tamás egy korábbi díj átvételét követően

nevtelen

Sára Ernő: Forrás: MMA

Március 15. alkalmából két Csepelen alkotó személyt is kitüntette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából

  • Dr. Filip Tamás költő, irodalomtörténész, közjegyző, a Kortárs című folyóirat volt szerkesztője kiemelkedő irodalmi – költői, írói, műfordítói, irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült.

  • Sára Ernő Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át.

Az alábbiakban mutatjuk a díjazottakat:

(tovább…)

Az év sportolói – a csepeli kick-boxosok még mindig a legjobbak

2016. december 22. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

halker-2016

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. Az idei győztesek közül a férfiaknál kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter, aki 12. alkalommal érdemelte ki az elismerést, valamint a sportlövőknél a 11-szer díjazott Sidi Péter. A nőknél Lénárt Ágota a számszeríjászat field kategóriájában a 13. évben lett a legjobb.

A riói olimpián aranyérmesek közül az úszó Hosszú Katinka 6., a kajakos Kozák Danuta, 5., a párbajtőröző Szász Emese 5., míg a kardozó Szilágyi Áron 3. alkalommal bizonyult sportága legjobbjának. Érdekesség, hogy a baseballosok között a Budapest Reds Sleepwalkers játékosa, a kanadai Samuel Siddall külföldiként bizonyult 2016-ban a legjobbnak. A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

Az év legjobbjai, Kickbox: Mórádi Zsolt (Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia) 2.; Szabó Dorina (Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia) 1.

A teljes listát az alábbi linken olvashatják el.

csepel.hu

Keresztet vetett az utolsó első titkár

2016. augusztus 26. péntek

Csepel.info

Visszaadta lovagkeresztjét Tóth Mihály, Csepel utolsó kommunista első titkára – értesült a Csepel.info.

A politikus, aki MSZMP-s pályafutását a rendszerváltás után MSZP-sre cserélte, és akit a kádári nosztalgia hosszú évekre Csepel polgármesteri székébe repített, Facebook-oldalán jelentette be lépését. (tovább…)

Trianoni megemlékezés a Béke téren – Átadták a Kolonics György Sport Érdemérmet

2016. június 4. szombat

Csepel.hu

jun4csportokep

A Nemzeti Összetartozás Napján a Béke téri trianoni emlékműnél tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést a csepeli önkormányzat.

GALÉRIA

A trianoni szerződés aláírásának 96. napján összegyűlt megemlékezőket Arató Réka köszöntötte, aki elmondta, az 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződés értelmében a Magyar Királyság területének kétharmadát elcsatolták, az ország 18 milliós lakossága pedig 7,6 millió főre esett vissza. Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese beszédét úgy kezdte, a Nemzeti Összetartozás Napján „nem ünnepelni jöttünk, hanem a jövő feladatainak számbavételére, hogy a Kárpát-medencében ne csak ezeréves múltunk, hanem ezeréves jövőnk is lehessen.” Fráter Olivér a nemzeti integráció megerősítését sürgette, amihez szerinte elsősorban a magyarok szülőföldön való megmaradásának és boldogulásának feltételrendszerét kell megteremteni. (tovább…)

Csepelen rendel az Év háziorvosa

2016. március 26. szombat

Dr. Oláh Ilona az Astellas-díj alapellátás kategóriájának nyertese

Házipatika.com

Csepelen rendel az Év háziorvosa

Az alapellátás kategória nyertese Dr. Oláh Ilona, Budapest-Csepel Önkormányzat háziorvosa lett, mellette a döntőben Dr. Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa, valamint Dr. Antalics Gábor, a budapesti XVII. kerület háziorvosa végzett.

Dr. Oláh Ilona 30 éve dolgozik háziorvosként ugyanabban a csepeli praxisban. Az Astellas-díj alapellátás kategóriájának nyertese gyógyít, oktat és küzd a cukorbetegek helyi ellátásáért.

37 éve dolgozik orvosként, csepeli praxisában több mint 2700 beteg tartozik hozzá. A körzetéhez tartozó diabéteszes betegek valószínűleg az ország legjobb ellátásában részesülnek, hiszen Oláh doktornő cukorbetegeit kiemelt módon, egyéni módszer szerint gondozza. (tovább…)

Átadták a Kossuth és Széchenyi-díjakat

2016. március 15. kedd

INDEX, csepel.info

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Áder János átadta Kossuth-díjat és a Széchenyi-díjakat a parlamentben március 15-én. Előbbit tizenhét, utóbbit tizennyolc kitüntetett kapta meg idén. A Kossuth díjazottak között volt két csepeli illetőségű is, akik mindketten az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában és a Vienna Konservatoriumban tanítanak:

GULYÁS DÉNES Liszt Ferenc-díjas operaénekes, kiváló és érdemes művész, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója részére, az operairodalom leghíresebb tenorszerepeiben világszerte nagy sikerű alakításai mellett más komolyzenei műfajokban is elsőrendű előadásokat magába foglaló művészi pályája, valamint a fiatal ének- és zeneművészek képzését, illetve pályakezdését segítő fáradhatatlan oktatói munkája elismeréseként,

MADARÁSZ IVÁN Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára részére, az emberi hang és a hangszeres technika újabb módozatainak kutatására építő, több zenei műfajban is jelentős műveket kiérlelő, gazdag zeneszerzői pályája elismeréseként,

A Saul fia megnyerte az Oscart

2016. február 29. hétfő

Leonardo Dicaprio megnyerte élete első Oscar-díját

Híradó

A Saul fia megnyerte az Oscart

Az Amerikai Filmakadémia a Legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscar-díjban részesítette a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia című magyar filmet.

A Saul fiának a A War (Háború) című dán, A kígyó ölelése című kolumbiai, a Theeb (Farkas) című jordániai és a Mustang című francia filmet sikerült maga mögé utasítania. 34 év után ismét Oscart nyert egy magyar film, utoljára 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést. (tovább…)

Székely Bál – Borbély Lénárd, Csepel polgármestere tiszteletbeli székely címet kapott

2016. február 8. hétfő

MTI – Csepel.hu

bal6

Harmadik alkalommal rendezték meg a Székely Bált pénteken Budapesten. Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke elmondta, bízik abban, hogy a bál egyre inkább hagyománnyá válik, ami egyaránt jó Budapestnek és a székelyeknek, és ami lélekben mindenkit erősít. A politikus, a bál fővédnöke, rámutatott: az idei kedvezményezett székely és kárpátaljai közösségek hitükkel és munkájukkal minden nap bizonyítják Tamási Áron igazát, azaz “azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Közös célunk, hogy a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő minden magyar nemzettársunk nemcsak a szülőföldjén, hanem Magyarországon és Budapesten is maradéktalanul otthon érezhesse magát – fogalmazott Kövér László. 

Közölte: a világpolitikában, a világgazdaságban és a világsajtóban olyan riasztó, mindannyiunk életére közvetlenül, vagy közvetve kiható jelenségeket, folyamatokat lehet tapasztalni, amelyeket erős üldözési mániával felvértezve sem tudtunk volna korábban elképzelni.
Ha mi magyarok nem akarunk elmerülni ebben az abszurd világban, akkor három dologra kell figyelni: egymásra, az értékeinkre és az érdekeinkre – mondta. (tovább…)