‘Kitüntetés’ kategória archívum

Március 15-én átadták a Magyar Érdemrend nagykeresztje, a középkereszt a csillaggal, és a középkereszt díjakat, valamint Kossuth-díjakat és Széchenyi díjakat is

2017. március 15. szerda

Híradó.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

Foto MTI

Foto MTI

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából  Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott: (tovább…)

Dr. Filip Tamást és Sára Ernőt is kitünteték – Balog Zoltán állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át

2017. március 14. kedd

kormany.hu, Mr.gabee, Csepel.info

Dr. Filip Tamás egy korábbi díj átvételét követően

nevtelen

Sára Ernő: Forrás: MMA

Március 15. alkalmából két Csepelen alkotó személyt is kitüntette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából

  • Dr. Filip Tamás költő, irodalomtörténész, közjegyző, a Kortárs című folyóirat volt szerkesztője kiemelkedő irodalmi – költői, írói, műfordítói, irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült.

  • Sára Ernő Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át.

Az alábbiakban mutatjuk a díjazottakat:

(tovább…)

Az év sportolói – a csepeli kick-boxosok még mindig a legjobbak

2016. december 22. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

halker-2016

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. Az idei győztesek közül a férfiaknál kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter, aki 12. alkalommal érdemelte ki az elismerést, valamint a sportlövőknél a 11-szer díjazott Sidi Péter. A nőknél Lénárt Ágota a számszeríjászat field kategóriájában a 13. évben lett a legjobb.

A riói olimpián aranyérmesek közül az úszó Hosszú Katinka 6., a kajakos Kozák Danuta, 5., a párbajtőröző Szász Emese 5., míg a kardozó Szilágyi Áron 3. alkalommal bizonyult sportága legjobbjának. Érdekesség, hogy a baseballosok között a Budapest Reds Sleepwalkers játékosa, a kanadai Samuel Siddall külföldiként bizonyult 2016-ban a legjobbnak. A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

Az év legjobbjai, Kickbox: Mórádi Zsolt (Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia) 2.; Szabó Dorina (Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia) 1.

A teljes listát az alábbi linken olvashatják el.

csepel.hu

Keresztet vetett az utolsó első titkár

2016. augusztus 26. péntek

Csepel.info

Visszaadta lovagkeresztjét Tóth Mihály, Csepel utolsó kommunista első titkára – értesült a Csepel.info.

A politikus, aki MSZMP-s pályafutását a rendszerváltás után MSZP-sre cserélte, és akit a kádári nosztalgia hosszú évekre Csepel polgármesteri székébe repített, Facebook-oldalán jelentette be lépését. (tovább…)

Trianoni megemlékezés a Béke téren – Átadták a Kolonics György Sport Érdemérmet

2016. június 4. szombat

Csepel.hu

jun4csportokep

A Nemzeti Összetartozás Napján a Béke téri trianoni emlékműnél tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést a csepeli önkormányzat.

GALÉRIA

A trianoni szerződés aláírásának 96. napján összegyűlt megemlékezőket Arató Réka köszöntötte, aki elmondta, az 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződés értelmében a Magyar Királyság területének kétharmadát elcsatolták, az ország 18 milliós lakossága pedig 7,6 millió főre esett vissza. Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese beszédét úgy kezdte, a Nemzeti Összetartozás Napján „nem ünnepelni jöttünk, hanem a jövő feladatainak számbavételére, hogy a Kárpát-medencében ne csak ezeréves múltunk, hanem ezeréves jövőnk is lehessen.” Fráter Olivér a nemzeti integráció megerősítését sürgette, amihez szerinte elsősorban a magyarok szülőföldön való megmaradásának és boldogulásának feltételrendszerét kell megteremteni. (tovább…)

Csepelen rendel az Év háziorvosa

2016. március 26. szombat

Dr. Oláh Ilona az Astellas-díj alapellátás kategóriájának nyertese

Házipatika.com

Csepelen rendel az Év háziorvosa

Az alapellátás kategória nyertese Dr. Oláh Ilona, Budapest-Csepel Önkormányzat háziorvosa lett, mellette a döntőben Dr. Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa, valamint Dr. Antalics Gábor, a budapesti XVII. kerület háziorvosa végzett.

Dr. Oláh Ilona 30 éve dolgozik háziorvosként ugyanabban a csepeli praxisban. Az Astellas-díj alapellátás kategóriájának nyertese gyógyít, oktat és küzd a cukorbetegek helyi ellátásáért.

37 éve dolgozik orvosként, csepeli praxisában több mint 2700 beteg tartozik hozzá. A körzetéhez tartozó diabéteszes betegek valószínűleg az ország legjobb ellátásában részesülnek, hiszen Oláh doktornő cukorbetegeit kiemelt módon, egyéni módszer szerint gondozza. (tovább…)

Átadták a Kossuth és Széchenyi-díjakat

2016. március 15. kedd

INDEX, csepel.info

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Áder János átadta Kossuth-díjat és a Széchenyi-díjakat a parlamentben március 15-én. Előbbit tizenhét, utóbbit tizennyolc kitüntetett kapta meg idén. A Kossuth díjazottak között volt két csepeli illetőségű is, akik mindketten az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában és a Vienna Konservatoriumban tanítanak:

GULYÁS DÉNES Liszt Ferenc-díjas operaénekes, kiváló és érdemes művész, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója részére, az operairodalom leghíresebb tenorszerepeiben világszerte nagy sikerű alakításai mellett más komolyzenei műfajokban is elsőrendű előadásokat magába foglaló művészi pályája, valamint a fiatal ének- és zeneművészek képzését, illetve pályakezdését segítő fáradhatatlan oktatói munkája elismeréseként,

MADARÁSZ IVÁN Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára részére, az emberi hang és a hangszeres technika újabb módozatainak kutatására építő, több zenei műfajban is jelentős műveket kiérlelő, gazdag zeneszerzői pályája elismeréseként,

A Saul fia megnyerte az Oscart

2016. február 29. hétfő

Leonardo Dicaprio megnyerte élete első Oscar-díját

Híradó

A Saul fia megnyerte az Oscart

Az Amerikai Filmakadémia a Legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscar-díjban részesítette a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia című magyar filmet.

A Saul fiának a A War (Háború) című dán, A kígyó ölelése című kolumbiai, a Theeb (Farkas) című jordániai és a Mustang című francia filmet sikerült maga mögé utasítania. 34 év után ismét Oscart nyert egy magyar film, utoljára 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést. (tovább…)

Székely Bál – Borbély Lénárd, Csepel polgármestere tiszteletbeli székely címet kapott

2016. február 8. hétfő

MTI – Csepel.hu

bal6

Harmadik alkalommal rendezték meg a Székely Bált pénteken Budapesten. Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke elmondta, bízik abban, hogy a bál egyre inkább hagyománnyá válik, ami egyaránt jó Budapestnek és a székelyeknek, és ami lélekben mindenkit erősít. A politikus, a bál fővédnöke, rámutatott: az idei kedvezményezett székely és kárpátaljai közösségek hitükkel és munkájukkal minden nap bizonyítják Tamási Áron igazát, azaz “azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Közös célunk, hogy a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő minden magyar nemzettársunk nemcsak a szülőföldjén, hanem Magyarországon és Budapesten is maradéktalanul otthon érezhesse magát – fogalmazott Kövér László. 

Közölte: a világpolitikában, a világgazdaságban és a világsajtóban olyan riasztó, mindannyiunk életére közvetlenül, vagy közvetve kiható jelenségeket, folyamatokat lehet tapasztalni, amelyeket erős üldözési mániával felvértezve sem tudtunk volna korábban elképzelni.
Ha mi magyarok nem akarunk elmerülni ebben az abszurd világban, akkor három dologra kell figyelni: egymásra, az értékeinkre és az érdekeinkre – mondta. (tovább…)

Átadták a Rádiós és Kamera Korrektúra díjakat

2015. december 22. kedd

Csepel.info, 24, Mr. Gabee

korrektura-2015-e1450778381319

Immár negyedik alkalommal hirdették ki hétfő este a Rádiós és Kamera Korrektúrát, a Hangok és Képek versenyének legjobbjait. A Boscolo Hotel New York Palace-ben megrendezett gálaesten derült ki, hogy mely alkotóközösségeket választották az év legjobbjainak.

A csepeli kettős gyilkosság dokumentumfilmje a portré-dokumentum kategóriában a harmadik lett. A filmet Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezte, producere Skrabski Fruzsina volt. (tovább…)

Filip Tamás és Szilágyi Sándor a főváros díjazottjai között

2015. november 17. kedd

Csepel.hu

bpnapja4

A főváros napja alkalmából díjakat adott át Tarlós István főpolgármester Budapesten az Újvárosházán november 17-én. A csepeli önkormányzat javaslatára a díjazottak között volt a csepeli Filip Tamás költő, aki Budapestért Díjat és Szilágyi Sándor rendőr alezredes, a csepeli rendőrkapitányság osztályvezetője, aki a Dr. Barna Sándor Emlékérem – A Főváros Közbiztonságáért Díjat kapott. A főpolgármester a Budapest egyesítésének 142. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a díjazottakat méltatva azt mondta, akik ma elismerést kapnak, azok tetteikkel, erkölcsi vállalásaikkal gazdagabbá teszik a várost.

Tarlós István emlékeztetett rá: a főváros mindig csak úgy fejlődhetett, hogy voltak kimagasló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik saját munkájukat a közösség javára fordították, így pedig követendő példát nyújtottak. Olyan polgárok, akik hosszú éveken, évtizedeken át kitartó munkával közösséget teremtettek és erősítettek, maradandót alkottak. (tovább…)

Fogyasztóbarát Csepel

2015. október 13. kedd

Csepel.hu

oklevel2

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a fogyasztók érdekében tett elismeréseként „Fogyasztóbarát Település” címet adományozott Csepelnek. A pályázat útján elnyert oklevelet Koszorús László, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át, majd felsorolta azokat az önkormányzati intézkedéseket – adósmentő program, tűzifa- és ételosztás a rászorulók részére, társasházi energiahatékonysági program (Otthon Melege Program), együttműködés a Fővárosi Kormányhivatallal, fogyasztóvédelmi oktatás/tanácsadás – amelyeknek köszönhetően fogyasztóbarát település lett Csepel.

Az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester mondott köszönetet. – Csepelen törekedni fogunk arra, hogy méltóak legyünk a „Fogyasztóbarát Település” kitüntető címére, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet kapjanak a fogyasztók, hiszen a magyar fogyasztók védelme mindannyiunk közös érdeke – jelentette ki. (tovább…)

Kitüntető díjak adományozásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés

2015. szeptember 30. szerda

Budapest.hu

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Több mint ötven napirendi pontot tárgyalt meg a Fővárosi Közgyűlés a 2015. szeptember 30-i ülésén. Határoztak arról, hogy barátsági és együttműködési megállapodást kötnek a vietnámi Ho Si Minh​ várossal. Együttműködési szándéknyilatkozatot kötött Budapest és Mongólia fővárosa, Ulánbátor. Döntöttek a BKK feladatainak átszervezéséről, utcabútor-szerződésekről, valamint több kitüntető díj adományozásáról. A József Attila Színház, a Centrál Színház és a Katona József Színház élén a jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, a Radnóti Miklós Színház vezetői posztját pedig Kováts Adél színművész nyerte el.

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésével kapcsolatos, a pályázati eljárásról szóló nyilatkozatot. Az elfogadott előterjesztés rögzíti: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptemberi levelében a hivatalos pályázó városok között üdvözölte Budapestet. A magyar főváros a 2017 szeptemberében Limában megszülető döntésig versenyben marad Róma, Párizs, Hamburg és Los Angeles mellett. A közgyűlés által elfogadott nyilatkozatban a pályázó város vállalja, hogy minden szempontból és minden rendelkezésében betartja az Olimpiai Kartában, a pályázati folyamatról szóló dokumentumban, a NOB etikai kódexében, valamint a pályázati folyamat magatartási szabályairól szóló dokumentumban foglaltakat. (tovább…)

Kitüntették a Csepeli Mosolygó Dalkört

2015. szeptember 7. hétfő

Csepel.info

vitézi2

A Csepeli Mosolygó Dalkör augusztus 29-én a Magyar Vitézi Rend felkérésére Várpalotán szerepelt a Nagyboldogasszony Templomban tartandó vitéz avatáson, ahol fellépésével Csepel hírnevét öregbítette.

A kórus felkészülését Péter Anna irányította, aki a rendezvényen szólót is énekelt. Az előadás nagy sikert aratott. (tovább…)

Kitűnő tanulókat köszöntöttek

2015. június 24. szerda

Csepel.hu

kitunok3

Tizenkét és nyolc tanéven át kitűnő tanulmányi eredményt elért tanulókat köszöntötték a Fasang Árpád Zeneiskolában június 23-án. A szorgalmas és kitartó munkájukért kapott dicsérő oklevelet, a csepeli önkormányzat ajándékaként a tíz alkalmas strandbelépőt, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ könyvjutalmát Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató adta át.

GALÉRIA (tovább…)