2022. február havi archívum

Ülésezett a képviselőtestület

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen elfogadták Csepel idei költségvetését és döntöttek a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátások kibővítéséről.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd közölte, felvette a kapcsolatot Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal és tájékozódott az Ukrajnában folyó háborús helyzetről. A polgármester a képviselőtestület és a csepeliek nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította Budapest kárpátaljai testvérvárosát. (tovább…)

A kormány nagykereskedelmi szinten is benzinárstopot vezet be

2022. február 28. hétfő
ITM
 
A kormány mai naptól 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, hozzájárulva ezzel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez – közölte a minisztérium.
 
A Magyar Közlönyben ma megjelent kormányrendelet értelmében a mai naptól a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát. Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat.

(tovább…)

A tanú állítja: Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át az Olimpia Parkban

2022. február 28. hétfő

Magyar Nemzet, Mandiner, Csepel.info

A korrupciós ügybe keveredett Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, Molnár Zsolt körül is egyre forróbb a levegő. Fuzik Zsolt állítja, a politikus vesztegetési pénzeket fogadott el tőle – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvből. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át az Olimpia Parkban, a vallomást pedig poligráfos vizsgálat támasztja alá.

A Magyar Nemzet információi szerint a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. (tovább…)

Összefogásra szólít fel az önkormányzat

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről. Már most több tízezernyi menekült tartózkodik Magyarországon és a számuk folyamatosan növekszik.

A csepeli önkormányzat éppen ezért úgy döntött, segít a bajbajutottakon, és a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva adománygyűjtést szervez a volt Ifjúsági tábornál. A gyűjtés ma reggel elindult, információink szerint folyamatosan jönnek az adományok.

 

(tovább…)

Olcsón árulta a jakuzzit és a játékkonzolokat a csepeli csaló

2022. február 28. hétfő

Origo

Álom maradt a jakuzzi és a videojáték

Játékkonzolokat és jakuzzikat árult az interneten. Több mint kétmillió forintot csalt ki a hiszékeny emberekből, akik sosem kapták meg az árut. 

Hatvanhat vásárlót vert át kamuhirdetésekkel egy 42 éves csepeli férfi, aki játékkonzolokat és jakuzzikat kínált az interneten. Az átvert vásárlók azonban sosem kapták meg a rendeléseiket; ÖSSZESEN KÉTMILLIÓ FORINTOT CSALT KI TŐLÜK.

(tovább…)

Orbán Viktor: Háborús helyzetben stratégiai nyugalomra van szükség

2022. február 27. vasárnap

Mandiner

A miniszterelnök az orosz-ukrán háború kapcsán adott rendkívüli interjút a köztévének.

Orbán Viktor vasárnap délután rendkívüli interjút adott a köztévének. Beszámoltunk róla, hogy a miniszterelnök korábban kárpátaljai menekültekkel találkozott, amiről videó is készült„Mindenkiről gondoskodunk. A háborús menekülteket Magyarországon barátok várják” – közölte a kormányfő.

(tovább…)

Videó: így ugrált egy drogos az autó tetején Csepelen

2022. február 26. szombat

Csepel.info

Szabályosan szétvert és szétrúgott egy drogos egy autót a csepeli Kiss János altábornagy utcában pénteken. A férfit csak üldözés után kapták el a csepeli rendőrök – értesült a Csepel.info.

Az utca lakói arra figyeltek fel, hogy egy férfi kezdi el egy parkoló autó lámpáit rugdosni. A rugdosás után egy nagyobb kő következett, azzal törte be a szélvédőket, majd jött az ugrálás. Ahogy az a rövid videón látszik, felmászott a kocsi tetejére, és azon ugrálva, teljes erővel próbálta betörni azt. (tovább…)

Segítsünk az ukrajnai menekülteknek!

2022. február 26. szombat
Csepel.hu
A háborús helyzet miatt egyre több hagyják el Ukrajnát és érkeznek Magyarországra. A csepeli önkormányzat és a Segítség Köve Alapítvány összefogott és adománygyűjtést indít a menekültek részére.
 Aki segíteni szeretne, adományait 2022. február 28-a 10 órától 18 óráig és 2022. március elseje 10 órától 18 óráig adhatja le a csepeli Sport-, Szabadidő- és -Rendezvényközpont 4-es pavilonjánál.

(tovább…)

Karácsonyék hajléktalanokat költöztettek be a nyugdíjas otthonba, ahol most megjelentek az ágyi poloskák

2022. február 25. péntek

Pesti Srácok

Ellepték az egyik csepeli nyugdíjas otthont az ágyi poloskák, miután a fővárosi fenntartású intézménybe Karácsony Gergelyék hajléktalanokat költözhettek – erről a kerület kormánypárti polgármestere számolt be közösségi oldalán. 

Borbély Lénárd személyesen ment ki az idősotthonba, ahova a fővárosi baloldali koalíciójának döntése alapján kerültek a hajléktalanok néhány hónapja. A polgármester azt kéri, hogy az illetékesek azonnal és hatékonyan intézkedjenek.

“Normális” párt: több mint húsz elhunyt írt alá nekik Csepelen és Soroksáron

2022. február 25. péntek

Csepel.info

A Csepel.info értesülése szerint nem marad botrány nélkül a 2022-es csepeli-soroksári országgyűlési jelöltállítás. A Normális Élet Pártjának (NÉP) helyi jelöltje ugyanis – információink szerint – legalább huszonegy elhunyt állampolgár ajánlását és aláírását is “megszerezte”.  A Gődény Györgyhöz kötődő szervezetet azonban nyilván nem a síron túlról segítik, és a sok eset miatt nem is valamelyik aláíró szándékos akciója állhat a háttérben. Egyértelműnek tűnik, hogy a párt az ajánlások jelentős részét vagy teljes egészét törvénytelenül szerezte meg.

Információink szerint a kifogásolt ajánlóíveken szereplő nevek egy régi, legalább tíz évvel ezelőtti adatbázisból származhatnak. Erre utal az elhunytak nagy száma és az elhalálozások dátuma is. A választói névjegyzék egyébként megvásárolható a választások előtt, a választások után azonban meg kell azt semmisíteni, továbbadni pedig végképp nem szabad. Arról nincs információnk, hogy a névjegyzékben szereplő adatokkal ki lehet-e tölteni az ajánlást, de ha igen, akkor 2013-ban vagy azelőtt vették meg azt a névjegyzéket, amiből az adatok származnak. Amennyiben egy korábbi választás során másolták le törvénytelenül az ajánlásokhoz szükséges adatokat, akkor már csak a 2010-es országgyűlési vagy önkormányzati választás idején történhetett ez meg. (tovább…)