2013. január havi archívum

Meghívó: Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A Királyerdei Művelődési Ház tisztelettel meghívja Önt és barátait a Levegő Munkacsoport “Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei” című kiállítás megnyitójára.

Időpont: 2013. február 8, péntek 18.00 óra

Helyszín: Királyerdei Művelődési Ház (1213 Budapest, Szent István út 230.)

A kiállítást megnyitja: Németh Szilárd polgármester és Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke

(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó januári második száma

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

A tartalomból:

– Folytatódik a szennyvízcsatornázással kapcsolatos cikksorozatunk. Lapunkban megtalálják azt a frissített utcalistát, ahol már lehet terveztetni a házi rákötést.

– Hamarosan levél érkezik a kerületi háztartásokba: a csepeliek arról dönthetnek, hogyan költsék el a hagyományos szerkezetű fedett uszoda megépítésre elkülönített egymilliárd forintot. De ez nem azt jelenti, hogy mégsem lesz uszodája Csepelnek. A részletekről Németh Szilárd polgármestert kérdeztük.

– „A minőségi munkának komoly szerepe lesz. ” Interjú Tóth János tankerületi igazgatóval.

– Emlékek és fényképek egy apáról, aki a Donnál esett el.

(tovább…)

Közlemény: “Jelmezbál” a csepeli temetőben

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A napokban egy szekta „álpapja” temetett a csepeli temetőben. A család katolikus temetést kért a vállalkozótól, aki pedig egy szektának továbbította, melynek „álpapja” végezte a temetést.

Az „álpap” viselete megtévesztésig hasonlított a hivatalos egyházira. Úgy hírlik, az illetőt látták már református és evangélikus palástban is. (tovább…)

Csepeli kettős gyilkosság: Mégis hamarabb lesz döntés

2013. január 31. csütörtök

MNO

Már az első félévben másodfokú tárgyalást tart a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla – közölte a táblaelnök szerdán. A Csepel.hu hírportál előző nap azt írta, hogy decemberre tűzték ki a másodfokú tárgyalást, az információt Lukács Zsuzsanna aznap nem cáfolta.

Az ítélőtábla elnöke a tárgyalás korábbi megkezdését azzal indokolta, hogy a kérdéses ügy többszörösen is soron kívülinek minősül. „A táblán az a gyakorlat, hogy egy ügy beérkezésekor nyomban kijelölik a tárgyalás várható időpontját annak érdekében, hogy az azonos időben érkezett ügyeket a tanácsok megközelítőleg ugyanazon intervallumban tárgyalják” – mondta.

(tovább…)

Offshore-számlák után kutat a hírszerzés

2013. január 31. csütörtök

Mno.hu

A portál emlékeztet arra, hogy nem Magyarország az egyetlen, amely titkosszolgálati segítséggel gyakorol nyomást az alpesi ország pénzintézeteire. Az utóbbi években ugyanis többször bebizonyosodott, a bankok valójában bűnsegédként működnek közre az adócsalásokban.

A legnagyobb támadást az Egyesült Államok indította a banktitok ellen, aminek következtében Svájc kidolgozta az úgynevezett Rubik-tervet. Ennek lényege, hogy az anonimitás megőrzésének fejében Svájc nemcsak egy korábbi reguláció értelmében, a betétek kamatai után fizet a megrövidített államoknak, hanem akár a teljes kimenekített tőke után kell adót fizetnie. (tovább…)

Valószínű visszaélések a Magyar Energia Hivatal és a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport nevével

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

A Magyar Energia Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályára és a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoportot vezető Németh Szilárd országgyűlési képviselőhöz (Fidesz) több olyan lakossági bejelentés érkezett, amelyben fogyasztók azt jelezték, hogy kedvezményes árú villamosenergia-szolgáltatást kínáló ügynökök keresték meg őket a Magyar Energia Hivatalra hivatkozva.

A Magyar Energia Hivatal – mint a hazai energiapiac szabályozó hatósága – a fogyasztók számára szolgáltatást nem értékesít, kedvezményeket nem biztosít. A Hivatal sem munkatársai, sem más megbízott kapcsolattartók útján nem keresi fel a fogyasztókat az otthonukban és kéri el számláikat egy a jelenleginél kedvezőbb konstrukciót ígérve.

(tovább…)

Lukra futottak: ők vitték haza a tízmilliókat

2013. január 30. szerda

Ön szerint mire költötték jutalmukat a csepeli politikusok?

Szenteczky János MSZP-elnök, frakcióvezető 11,5 milliót seperhetett be előprémium és prémium címen 2009-2010 között – ráadásul a munkáltatója engedélye nélkül

Azok költötték egymás jutalmazására a csepeli közpénzeket, akik a másikat éppen ezzel vádolták. Ráadásul jellemző módon pont az a politikus követeli a legjobban az elszámolást, aki a legtöbbet, 11,5 millió forintot markolt fel a fizetésén felül másfél év alatt – derült ki egy csepeli pengeváltásból. Meglepődtek?

“Könnyű a hazugság magvait elvetni, hiszen egymás megjutalmazása valóban szokás volt Csepelen, és valóban több, mint 100 millió forintot osztogattak el így a politikusok” – írta többek között Ábel Attila fideszes alpolgármester azokra a vádakra, melyeket Szenteczky János MSZP-elnök és frakcióvezető is megfogalmazott egy nyílt levélben. Mint kiderült azonban, az arcpirítóan sok közpénzt kivétel nélkül az MSZP-s kormányzás idején, 2010 októbere előtt fizették ki egymásnak jutalom formájában a politikusok. Az önkormányzati választások óta jóval alacsonyabbak a kerületi vezetők fizetései, jutalmazás pedig egyáltalán nem volt közöttük – hívta fel a tényekre az ellenzéki politikus figyelmét az alpolgármester.

A Csepel.info új szavazása: Ön szerint mire költötték jutalmukat a csepeli politikusok? (tovább…)

Csepeli siker a Next Top Dog Model versenyen – Interjú!

2013. január 30. szerda

“Azt szeretném megmutatni, hogy a „semmirekellő”, korábban haszontalan, árva kutyákból is mennyi mindent ki lehet hozni”

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Korponai Tamás (Blikk.hu)

Január 26-án rendezték a Symbol Budapest épületében a Next Top Dog Model versenyt. A versenyen harmadik helyezést elérő kutya gazdájával, Balogh Szilviával készített interjút Mr. Gabee szerkesztőnk,melyet alábbiakban olvashatnak.

Mit lehet tudni a verseny előzményeiről, valamint magáról a versenyről?

A Next Top Dog Model verseny nem egy klasszikus, kutyákról szóló szépségverseny, hiszen itt nem csak a törzskönyvvel rendelkező, standardnek megfelelő fajtatiszta kutyák vehettek részt, hanem bármilyen eb. Legyen szó törzskönyves/törzskönyvnélküli fajtatiszta kutyákról vagy keverékekről, itt mindegyikük azonos eséllyel indult az elődöntő során. (tovább…)

Csepeli kettős gyilkosság: K. Tamás Budaörsön is bíróság elé állt

2013. január 30. szerda

Csepel.hu

A csepeli kettős gyilkosság ügyében a fellebbviteli ügyészség elküldte az indítványát az ügyben érintett vádlottaknak és védőiknek, amelyben a Fővárosi Törvényszéken tavaly júniusban hozott elsőfokú ítélet súlyosbítását megindokolta.

K. Tamás, akit a bíróság első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt, a hírre úgy reagált, hogy továbbra is kitart a „csuklyás elkövető” verziója mellett, és másodfokon bízik a felmentő ítéletben. Közben Budaörsön is bíróság elé kellett állnia egy másik ügyben, amelyben csalással és okirat-hamisítással vádolják.

(tovább…)

Orbán: Magyarország sikertörténet

2013. január 30. szerda

Fidesz.hu

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy Európa részesedése csökken a világgazdaságban. Úgy vélekedett, hogy az Európai Unió válsága alapvetően versenyképességi válság. Az általa idézett adatok szerint Európa a világ népességének 8 százalékát, a világ termelésének 25 százalékát, ugyanakkor a világ szociális kiadásainak 50 százalékát adja. Az EU 27 tagországa évente 1,2 milliárd euró új adósságot “termel”.

“Ki az az őrült, aki hajlandó finanszírozni egy ilyen rendszert?” – tette fel a kérdést. Gazdasági rendszerváltásra van szükség, a jóléti állam helyett munkaalapú társadalmat kell kialakítani – mondta a kormányfő. Beszámolt arról, hogy az ezt célzó átalakítások nyomán Magyarország azon mindössze öt EU-ország egyike lett, amely képes csökkenteni az államadósságot, miközben harmadik éve 3 százalék alatt tartja a költségvetési hiányt. (tovább…)

Sokan nem tudják elhinni, hogy meghalt

2013. január 30. szerda

Csepel.info, Youtube

“Csak 1 exbodys vagyok, aki most már inkább E-és SPEED-FITNESSES..))) Változnak a dolgok az életben. Mindig tudni kell továbblépni!!!”

A fenti rövid idézet Barna Róbert Facebook-os bemutatkozása. Úgy tudjuk, hogy élete, hitvallása miatt a barátai, ismerősei közül sokan még most is képtelenek elhinni, feldolgozni a többszörös magyar bajnok testépítő vasárnapi halálát. Az alábbiakban azoktól idézünk, akik az interneten búcsúztak el tőle. (tovább…)

Csepel, 2012 – 1. rész

2013. január 30. szerda

Csepel.hu

Eseményekkel teli évet zárt Csepel 2012-ben. A régen várt csatornázás, a kerékpárutak, és a gerincút elkészült szakaszainak átadása, útfelújítások, a kerület újratelepítésnek 300. évfordulójához kapcsolódó számtalan rendezvény – talán nincs is olyan település, ahol annyi minden történt az elmúlt esztendőben, mint a XXI. kerületben.

2012 legfontosabb csepeli eseményeit elevenítjük fel, két részben.

(tovább…)

Kétséges a fővárosi LMP-frakció jövője

2013. január 30. szerda

Mno.hu

Furcsa jogi helyzetet teremt a fővárosban is az LMP kettészakadása. A párt három budapesti képviselője, Kaltenbach Jenő, Somfai Ágnes és Hanzély Ákos ugyanis az LMP-t elhagyó Párbeszéd Magyarországért Platformhoz tartozik. Ismeretes, a platformisták, Jávor Benedekkel az élen azért távoznak, mert a párt kongresszusa hét végén ismét nemet mondott a javaslatra, amely a Bajnai Gordonékkal való tárgyalást célozta.

„A fővárosi képviselők a pártvezetésnek jelezték kilépési szándékukat, de még mindannyian az LMP tagjai. Az fel sem vetődött, hogy lemondjanak a mandátumukról” – hangsúlyozta Püspöki Gábor, a frakció sajtófőnöke. (Ő egyébként másodmagával XII. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő, fővárosi, valamint tudomása szerint más kerületi társaihoz hasonlóan, ők is „kiszakadók”.) (tovább…)

Olimpiai hangulat a Mátyásban

2013. január 30. szerda

Csepel.hu

Idén is folytatódik a tavaly decemberben útjára indított Olimpikonok Csepelen elnevezésű programsorozat.

Ezúttal a Londoni ötkarikás játékok ezüstérmese Ungvári Miklós, és az olimpián hősies küzdelmet bemutató Joó Abigél látogatott el a Mátyás király Általános Iskolába.

(tovább…)

Influenza: így küzdenek ellene

2013. január 30. szerda

MNO

Illusztráció

Országos népegészségügyi kampány indult az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében, amelyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mellett több közlekedési vállalat is részt vesz.

A védőoltás, az alapos kézmosás és a megfelelő fertőtlenítés fontosságát hirdető kampány indulását kedden, a Volánbusz népligeti állomásán jelentették be. Pusztai Zsófia, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője elmondta, hogy Európa-szerte s azon belül a közép-európai térségben is egyre nagyobb az influenzaszerű megbetegedések aránya.

(tovább…)