2013. január havi archívum

Meghívó: Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A Királyerdei Művelődési Ház tisztelettel meghívja Önt és barátait a Levegő Munkacsoport “Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségei” című kiállítás megnyitójára.

Időpont: 2013. február 8, péntek 18.00 óra

Helyszín: Királyerdei Művelődési Ház (1213 Budapest, Szent István út 230.)

A kiállítást megnyitja: Németh Szilárd polgármester és Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke

(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó januári második száma

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

A tartalomból:

– Folytatódik a szennyvízcsatornázással kapcsolatos cikksorozatunk. Lapunkban megtalálják azt a frissített utcalistát, ahol már lehet terveztetni a házi rákötést.

– Hamarosan levél érkezik a kerületi háztartásokba: a csepeliek arról dönthetnek, hogyan költsék el a hagyományos szerkezetű fedett uszoda megépítésre elkülönített egymilliárd forintot. De ez nem azt jelenti, hogy mégsem lesz uszodája Csepelnek. A részletekről Németh Szilárd polgármestert kérdeztük.

– „A minőségi munkának komoly szerepe lesz. ” Interjú Tóth János tankerületi igazgatóval.

– Emlékek és fényképek egy apáról, aki a Donnál esett el.

(tovább…)

Közlemény: “Jelmezbál” a csepeli temetőben

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A napokban egy szekta „álpapja” temetett a csepeli temetőben. A család katolikus temetést kért a vállalkozótól, aki pedig egy szektának továbbította, melynek „álpapja” végezte a temetést.

Az „álpap” viselete megtévesztésig hasonlított a hivatalos egyházira. Úgy hírlik, az illetőt látták már református és evangélikus palástban is. (tovább…)

Csepeli kettős gyilkosság: Mégis hamarabb lesz döntés

2013. január 31. csütörtök

MNO

Már az első félévben másodfokú tárgyalást tart a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla – közölte a táblaelnök szerdán. A Csepel.hu hírportál előző nap azt írta, hogy decemberre tűzték ki a másodfokú tárgyalást, az információt Lukács Zsuzsanna aznap nem cáfolta.

Az ítélőtábla elnöke a tárgyalás korábbi megkezdését azzal indokolta, hogy a kérdéses ügy többszörösen is soron kívülinek minősül. „A táblán az a gyakorlat, hogy egy ügy beérkezésekor nyomban kijelölik a tárgyalás várható időpontját annak érdekében, hogy az azonos időben érkezett ügyeket a tanácsok megközelítőleg ugyanazon intervallumban tárgyalják” – mondta.

(tovább…)

Offshore-számlák után kutat a hírszerzés

2013. január 31. csütörtök

Mno.hu

A portál emlékeztet arra, hogy nem Magyarország az egyetlen, amely titkosszolgálati segítséggel gyakorol nyomást az alpesi ország pénzintézeteire. Az utóbbi években ugyanis többször bebizonyosodott, a bankok valójában bűnsegédként működnek közre az adócsalásokban.

A legnagyobb támadást az Egyesült Államok indította a banktitok ellen, aminek következtében Svájc kidolgozta az úgynevezett Rubik-tervet. Ennek lényege, hogy az anonimitás megőrzésének fejében Svájc nemcsak egy korábbi reguláció értelmében, a betétek kamatai után fizet a megrövidített államoknak, hanem akár a teljes kimenekített tőke után kell adót fizetnie. (tovább…)

Valószínű visszaélések a Magyar Energia Hivatal és a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport nevével

2013. január 31. csütörtök

Csepel.hu

A Magyar Energia Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályára és a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoportot vezető Németh Szilárd országgyűlési képviselőhöz (Fidesz) több olyan lakossági bejelentés érkezett, amelyben fogyasztók azt jelezték, hogy kedvezményes árú villamosenergia-szolgáltatást kínáló ügynökök keresték meg őket a Magyar Energia Hivatalra hivatkozva.

A Magyar Energia Hivatal – mint a hazai energiapiac szabályozó hatósága – a fogyasztók számára szolgáltatást nem értékesít, kedvezményeket nem biztosít. A Hivatal sem munkatársai, sem más megbízott kapcsolattartók útján nem keresi fel a fogyasztókat az otthonukban és kéri el számláikat egy a jelenleginél kedvezőbb konstrukciót ígérve.

(tovább…)

Lukra futottak: ők vitték haza a tízmilliókat

2013. január 30. szerda

Ön szerint mire költötték jutalmukat a csepeli politikusok?

Szenteczky János MSZP-elnök, frakcióvezető 11,5 milliót seperhetett be előprémium és prémium címen 2009-2010 között – ráadásul a munkáltatója engedélye nélkül

Azok költötték egymás jutalmazására a csepeli közpénzeket, akik a másikat éppen ezzel vádolták. Ráadásul jellemző módon pont az a politikus követeli a legjobban az elszámolást, aki a legtöbbet, 11,5 millió forintot markolt fel a fizetésén felül másfél év alatt – derült ki egy csepeli pengeváltásból. Meglepődtek?

“Könnyű a hazugság magvait elvetni, hiszen egymás megjutalmazása valóban szokás volt Csepelen, és valóban több, mint 100 millió forintot osztogattak el így a politikusok” – írta többek között Ábel Attila fideszes alpolgármester azokra a vádakra, melyeket Szenteczky János MSZP-elnök és frakcióvezető is megfogalmazott egy nyílt levélben. Mint kiderült azonban, az arcpirítóan sok közpénzt kivétel nélkül az MSZP-s kormányzás idején, 2010 októbere előtt fizették ki egymásnak jutalom formájában a politikusok. Az önkormányzati választások óta jóval alacsonyabbak a kerületi vezetők fizetései, jutalmazás pedig egyáltalán nem volt közöttük – hívta fel a tényekre az ellenzéki politikus figyelmét az alpolgármester.

A Csepel.info új szavazása: Ön szerint mire költötték jutalmukat a csepeli politikusok? (tovább…)

Csepeli siker a Next Top Dog Model versenyen – Interjú!

2013. január 30. szerda

“Azt szeretném megmutatni, hogy a „semmirekellő”, korábban haszontalan, árva kutyákból is mennyi mindent ki lehet hozni”

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Korponai Tamás (Blikk.hu)

Január 26-án rendezték a Symbol Budapest épületében a Next Top Dog Model versenyt. A versenyen harmadik helyezést elérő kutya gazdájával, Balogh Szilviával készített interjút Mr. Gabee szerkesztőnk,melyet alábbiakban olvashatnak.

Mit lehet tudni a verseny előzményeiről, valamint magáról a versenyről?

A Next Top Dog Model verseny nem egy klasszikus, kutyákról szóló szépségverseny, hiszen itt nem csak a törzskönyvvel rendelkező, standardnek megfelelő fajtatiszta kutyák vehettek részt, hanem bármilyen eb. Legyen szó törzskönyves/törzskönyvnélküli fajtatiszta kutyákról vagy keverékekről, itt mindegyikük azonos eséllyel indult az elődöntő során. (tovább…)

Csepeli kettős gyilkosság: K. Tamás Budaörsön is bíróság elé állt

2013. január 30. szerda

Csepel.hu

A csepeli kettős gyilkosság ügyében a fellebbviteli ügyészség elküldte az indítványát az ügyben érintett vádlottaknak és védőiknek, amelyben a Fővárosi Törvényszéken tavaly júniusban hozott elsőfokú ítélet súlyosbítását megindokolta.

K. Tamás, akit a bíróság első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt, a hírre úgy reagált, hogy továbbra is kitart a „csuklyás elkövető” verziója mellett, és másodfokon bízik a felmentő ítéletben. Közben Budaörsön is bíróság elé kellett állnia egy másik ügyben, amelyben csalással és okirat-hamisítással vádolják.

(tovább…)

Orbán: Magyarország sikertörténet

2013. január 30. szerda

Fidesz.hu

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy Európa részesedése csökken a világgazdaságban. Úgy vélekedett, hogy az Európai Unió válsága alapvetően versenyképességi válság. Az általa idézett adatok szerint Európa a világ népességének 8 százalékát, a világ termelésének 25 százalékát, ugyanakkor a világ szociális kiadásainak 50 százalékát adja. Az EU 27 tagországa évente 1,2 milliárd euró új adósságot “termel”.

“Ki az az őrült, aki hajlandó finanszírozni egy ilyen rendszert?” – tette fel a kérdést. Gazdasági rendszerváltásra van szükség, a jóléti állam helyett munkaalapú társadalmat kell kialakítani – mondta a kormányfő. Beszámolt arról, hogy az ezt célzó átalakítások nyomán Magyarország azon mindössze öt EU-ország egyike lett, amely képes csökkenteni az államadósságot, miközben harmadik éve 3 százalék alatt tartja a költségvetési hiányt. (tovább…)