2019. május havi archívum

Egy különleges fotográfus Csepelről: Rizsavi Tamás

2019. május 31. péntek

csepel.hu

A csepeli születésű Rizsavi Tamás fotográfus máris a világhírnév felé tart: képeit nemcsak a magyar újságok és marketingcégek vásárolják meg, hanem olyan neves külföldi lapok is, mint a National Geographic. Mindemellett rendes polgári foglalkozása is van: mozdonyvezető a MÁV-Start Zrt.-nél.

A vasutas munkájáról ugyanúgy nem mondana le, mint a fotózásról. Munkájáról, kalandjairól korábban a Sétáló utcai könyvtárban mesélt az érdeklődőknek.

(tovább…)

Kosárlabdabajnokból matematikatanár

2019. május 31. péntek

csepel.hu

Harminc évvel ezelőtt játszotta a Csepel férfi-kosárlabdacsapata a bajnokság döntőjét az Oroszlánnyal (az évfordulóval kapcsolatos ünnepségről 10. számunkban írtunk), amelyet három győzelemig vívtak. Az utolsó csatát a csepeli sportcsarnokban rendezték meg olyan sok néző előtt, mint előtte még sohasem. Állítólag kétezer-ötszázan szurkolták végig az összecsapást a helyszínen.

Bajnok lett a Csepel, amelynek a csapatkapitánya a 127-szeres válogatott játékos, Székely László v olt. A kiváló s portoló visszavonulása után a szigetszentmiklósi Battyány Kázmér Gimnázium megbecsült matematikatanára immár huszonhat éve. Vele beszélgettünk.

(tovább…)

NDK-múzeum az Orgonás utcában

2019. május 31. péntek

csepel.hu

Létezett egy egyezmény a korábbi NDK és Magyarország között 1967 és 1983 között, amelynek értelmében magyar fiatalok dolgozhattak Kelet-Németországban három évig.

Összesen mintegy 40 ezer magyar élt ezzel a lehetőséggel.

(tovább…)

Zökkenőmentesen zajlanak a kerületi fejlesztések

2019. május 31. péntek

csepel.hu

Csepel több helyszínén is folynak munkák.

(tovább…)

Szomorú gyerekrajz Csepelről

2019. május 30. csütörtök

Csepel.info, Pesti Srácok

Egy csepeli általános iskola tanítónője küldte el a PestiSrácok.hu-nak egyik tanítványának mai rajzát, amin – meglepődve tapasztalta – a szerda éjjeli dunai hajókatasztrófa látható. Úgy tűnik, manapság a gyermeklélek sem vonhatja ki magát a napi események hatása alól. 

Ismert, szerda este két hajó ütközött össze a Dunán, a Parlamentnél. Az egyik, a Hableány hét másodpercen belül felborult és elsüllyedt, 35 ember volt a fedélzeten, 33 dél-koreai turista és a két fős személyzet. Legalább hét ember meghalt, hét személyt kórházban ápolnak, 21 embert még keresnek. A turisták között egy hatéves gyerek és egy hetvenes éveiben járó férfi is volt. 🙁 (tovább…)

Meghívó a Menaságra repülj című film vetítésére

2019. május 30. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

Pünkösdi Örökség Csepelen

2019. május 30. csütörtök

csepel.hu

Sikeresen szerepeltek a csepeli óvodások a második alkalommal rendezett Pünkösdi Örökség című rendezvényen, amelyen néptáncbemutatót tartottak. A Simon Bolivár sétányi tornacsarnokban sok szülő bíztatta gyermekét az eredményes előadáshoz.

(tovább…)

Szörnyű tragédia történt éjjel a Dunán: elsüllyedt egy turistahajó

2019. május 30. csütörtök

MTI, Origo

Heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses tünetekkel vitték kórházba.

Az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. 16 ember eltűnt. Nagy erőkkel folyik a mentés a Duna teljes magyarországi szakaszán, amelybe a rendőrök és a tűzoltók mellett a katonák is bekapcsolódtak.

(tovább…)

Szalagkorlátnak csapódott egy autó a Gubacsi hídon

2019. május 30. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Csepel HOL-MI facebook csoport képe

Mr.Gabee információi szerint szalagkorlátnak csapódott egy Audi csütörtökön kora reggel a Gubacsi híd Pesterzsébetről Csepel felé vezető oldalán.

A helyszínen nagy a torlódás, rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

Meghívó – 60 éve lett bajnok a Csepel

2019. május 30. csütörtök

Csepel.info

csepel.info