2019. május havi archívum

Sokrétű szobrok kőből, fából, fémből

2019. május 26. vasárnap

Csepel.hu

A Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége szobrászainak sokrétű munkái láthatók május 23-tól a Csepel Galériában. A Kő, fa, fém című kiállítást Urbán Ágnes művészettörténész nyitotta meg.

Megnyitó beszédében izgalmasnak és esszenciálisnak nevezte a tárlatot, amely jól reprezentálja az anyagokat és az alkotói gondolkodás és eszközrendszer sokféleségét is.

(tovább…)

A csepeli áldozatokra emlékeztek a magyar hősök emléknapján

2019. május 26. vasárnap

Csepel.hu

A magyar hősök emléknapján a csepeli áldozatokra emlékeztek a Szent Imre téri első és második világháborús, valamint az 1956-os emlékműnél.

 

(tovább…)

Mesés élmények és önfeledt játék a csepeli gyermeknapon

2019. május 26. vasárnap

Csepel.hu

Rengeteg izgalmas játék, színpadi produkció várta a gyerekeket az idei gyermeknapon. A nagyszabású kerületi programnak ezúttal a Puli sétány adott otthont. Az egész napos rendezvényre több száz család látogatott ki. A gyerekek igazi újdonságként kipróbálhatták, milyen ládavasúton utazni, próbára tehették ügyességüket a NERF akadálypályán, de kincseket is gyűjthettek a kalózok birodalmában.

A színpadon egész nap remek zenés-táncos előadások szórakoztatták a közönséget. Többek között fellépett az Island Rock, Mikola Péter és a Fogi Színház is. A társulat mesemusicaljére, a Kis Hableányra sokan voltak kíváncsiak, de a capoeira, a Buborék és a Dino show is sokak figyelmét felkeltette. A nagysikerű Disney-dalok a gyerekeket és a felnőtteket is a színpad elé csábították.

(tovább…)

Csúcshoz közelít az EP-részvétel, és ez a Fidesznek jó

2019. május 26. vasárnap

Index, Valasztas.hu, Csepel.info

Németh Szilárd a második szavazó volt vasárnap reggel Királyerdőben – csak a lánya előzte meg

Többen mennek szavazni, mint eddig bármikor EP-választáson. A nap végére jó eséllyel a 40%-ot is átlépi a választási részvétel. A Fidesz örülhet egyelőre, mert a hagyományosan jobbos körzetekben aktívabbak a választók. Az 5% körül táncoló LMP és Momentum pedig szoronghat.

Nem kell nagy merészség arra fogadni, hogy a 2019-es magyarországi európai parlamenti választáson 40% felett lesz a részvételi arány. Az eddig közölt adatok szerint az aktivitás minden eddigit felülmúl:

(tovább…)

Nem közeledik a H7-es HÉV

2019. május 26. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

16.28-kor helyreállt a forgalom

Mr. Gabee információi szerint pályahiba miatt a H7es HÉV vasárnap 14:04-től – visszavonásig Szent Imre tér és Csepel végállomás között nem közlekedik.

A BKK tájékoztatása szerint A H7-es HÉV a Boráros tér és a Szent Imre tér között egy vágányon közlekedik pályahiba miatt. A Szent Imre tér és Csepel végállomás között a HÉV helyett a 38-as, a 138-as és a 238-as autóbusszal lehet utazni.

Korrupt csepeli szoci ácsingózik európai forrásokra

2019. május 26. vasárnap

Csepel.info

Az MSZP legújabb kampánylapjában mutatkozott be Takács Mónika, a párt csepeli polgármester-jelöltje és az egyéni képviselő-jelöltek. Lapunk olvasója hívta fel figyelmünket arra, hogy az egyiket – Takács Krisztiánt – jogerősen elítélték egy korrupciós bűncselekmény miatt. Igen, ő várja a képen jobb oldalon olyan széles mosollyal az “európai forrásokat”.

Takács Krisztiánnak nem ez az egyetlen “botlása”. Hűtlen kezelés, becsületsértés és magánokirat-hamisítás miatt marasztalta el eddig a bíróság. Ezzel a bűnlajstrommal azonban ő a csepeli MSZP-ben nem kirívó, sőt, inkább átlagos jelenség.  (tovább…)

Itt a háromgyermekes kamionos családapa üzenete vasárnapra

2019. május 25. szombat

Pesti Srácok

Kovács András 41 éves kamionsofőr egy nemzetközi fuvarokat bonyolító olasz cégnél dolgozott. 15 évig járta Európa országútjait, a haladó nyugat nagyvárosait, és saját szemével látta azok hanyatlását. A férfi olasz feleségével három gyermeket nevel, a legkisebb még csak 7 éves.

András azzal kereste meg a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy a tapasztalatai alapján miért is fontos annyira a számára a vasárnapi európai parlamenti választás. Látva, hallva az egyre fokozódóbb hangulatú kampányt, úgy véli, sokan pont a lényeg felett siklanak át. Arról beszélünk a legkevesebbet, hogy mit élhet meg mindennapi életében egy magyar család, mit tehet hozzá vagy mit vehet el az életükből az európai uniós választás eredménye. (tovább…)

Orbán Viktor: A baloldal olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát

2019. május 24. péntek

Origo

Az európai kontinens jövője Németország, Franciaország és a V4-ek háromszögében dől el – minderről Orbán Viktor beszélt a német Bild című napilapnak.

A miniszterelnök kifejtette, hogy nem akarja, hogy az Európai Néppárt a politikai baloldallal kösse össze a sorsát. Európában a politikai baloldal ma olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát, Németországot is. Nem feltartóztatni akarják a migrációt, hanem elősegíteni – hangsúlyozta a kormányfő.

(tovább…)

Naplemente + Csepel + drónfelvétel = ezt meg kell nézned

2019. május 24. péntek

Youtube

A “Csepel este” felvételt a Youtube-on találtuk. Köszönjük!

DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!

2019. május 24. péntek

Inkább hagynák lerohadni magában

Csepel.info

A látszat ellenére a képen látható “putrilakók” ellenszenvvel nézik a játszóteret – legalábbis Horváth szerint

Nagy a felháborodás, mert a mélyszegénységben, nem egyszer putrikban élő csepeli lakosságnak semmi szüksége olyan luxusjátszótérre, mint ami a Rákóczi Kertben épült – írja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke.

A politikus azt állítja, hogy fogságba ejtik a csepeli önkormányzatot és a jövőt az olyan kulturált, szép és modern közösségi terek, amelyek az elmúlt években Csepelen is létrejöttek. A nívó ugyanis szerinte túl magas az itt élők igényszintjéhez, és a fenntartásuk is túl drága, amit nem engedhet meg az elszegényedett lakosság. Ezért újbóli hatalomra kerülésük esetében ők bezárnák és hagynák ezeket lepusztulni. Horváth 2003-ban fővárosi képviselőként hasonlókat mondott a csepeli kórház szülészetéről, amit aztán valóban bezártak. (tovább…)