2018. november havi archívum

Airbus-szimulátort adtak át a csepeli műszaki szakgimnáziumban

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

Airbus A320 repülőgép-szimulátort, valamint plug-in hibrid és villamos meghajtású járművek tanulmányozását segítő oktatólabort adtak át pénteken Budapesten a csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban.

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumhoz tartozó szakgimnázium az ország egyetlen középfokú repülőgép-karbantartókat képző intézménye. Az Airbus A320 szimulátor Magyarországon egyedülálló taneszköz, amely lehetővé teszi a repülőgép szerelő és a repülőgép műszerész szakképzésben korszerű, a valódival megegyező műszerezettségű pilótafülke oktatási célú használatát. (tovább…)

Adventi gyertyagyújtás a Szent Imre téren

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Ezúton szeretettel meghívjuk Önöket Csepel adventi koszorújának első gyertyagyújtására. A gyertyát Borbély Lénárd polgármester gyújtja meg a Szent Imre téren december 2-án 16 órakor.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! (tovább…)

Milliomosként térhet haza az olaszliszkai lincselő

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

Debrecen, 2009. november 13.
Az elsőrendű vádlott, ifjabb Horváth Dezső hallgatja a Debreceni Ítélőtábla Szögi Lajos meggyilkolása ügyében hirdetett ítéletét. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.
MTI Fotó: Balázs Attila

Mintegy ötmillió forint kártérítést ítélt meg a bíróság ifj. H. Dezsőnek, aki 12 évvel ezelőtt társaival meglincselte Szögi Lajost Olaszliszkán. Az elsőrendű vádlottnak a rossz tartási körülmények miatt jár a pénz. Hab a tortán, hogy jó magaviseletéért már akár jövő júliusban szabadulhat.

A gyermekei szeme láttára halálra vert Szögi Lajos családja 46 millió forint kártérítésre jogosult – ebből a család a mai napig semmit nem kapott.

(tovább…)

Hírek a csepeli iskolákból

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

Kerületi szépolvasó verseny

November elején rendezték meg a Montágh Imre emlékére meghirdetett „Mondd ki szépen!” szépolvasási versenyt. Kerületünket a fővárosi fordulón Ablonczy György képviseli. A 3. osztályosok eredményei: I. hely Bányai Bálint (Katona iskola), II. hely Deák Luca (Kölcsey iskola), III. hely Antal Levente (Eötvös iskola). A 4. osztályosok eredményei: I. hely Ablonczy György (Katona iskola), II. hely Dorka Máté (Széchenyi iskola), III. hely Kopasz Viktória Zoé (Mátyás iskola)

(tovább…)

Megszűnik a garázsadó Csepelen

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

A novemberi testületi ülésen a képviselők megszavazták a garázsadó eltörlését, valamint két évre mentesítették a lakosságot a talajterhelési díj fizetése alól. 

A testületi ülés napirendje előtt kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntöttek.

(tovább…)

Várjuk együtt a Mikulást a Szurkolói Arénában!

2018. november 30. péntek

Csepel.hu

Csepel.hu

Tovább javultak a foglalkoztatási adatok – 57 ezerrel több magyar dolgozik

2018. november 29. csütörtök

KSH, MTI

A hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok munkaerőpiaci helyzete az elmúlt négy évben jelentős mértékben nőtt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Munkaerőpiaci jelentéséből. A foglalkoztatottak átlagos létszáma 57 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 69,8 százalékra emelkedett. 

 Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma az elmúlt évben 109 ezer fővel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 54 ezer fővel lett kevesebb, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig a mintavételi hibahatáron belül változott. (tovább…)

Idén is elkezdődött a tűzifaosztás a kerületben

2018. november 29. csütörtök

Csepel.hu

 

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága és a Városgazda munkatársai elkezdték kiosztani a tűzifát azoknak, akik szociális rászorultságuk miatt igényeltek.

A fát az önkormányzat nem vásárolja, hanem a beruházásaink alatt (tereprendezések, óvodafelújítások) gyűlt össze. Eddig 38 helyről kértek tűzifát, és mindenhová 3 köbméter fát viszünk ki.

(tovább…)

CSAFFKA: Minősítő és Karácsonyi Hangverseny

2018. november 29. csütörtök

Csepel.hu

Mindenkit szeretettel várnak december 15-én a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Minősítő és Karácsonyi Hangversenyére a Nagy Imre Általános Iskola Sportcsarnokában! 

A belépés ingyenes! (tovább…)

Felállították Csepel karácsonyfáját

2018. november 29. csütörtök

Csepel.info

Csütörtökön délelőtt a Csepeli Városgazda munkatársai állították fel a csepeliek karácsonyfáját a Szent Imre téren, az Országzászló előtt. Díszítéséhez vasárnap 11 órakor szeretettel várják a gyerekeket.

Csepelnek 2010 végén volt először közös karácsonyfája. 2011-ben készült el a csepeli betlehemi jászol, és 2012 óta van téli korcsolyapálya, ami idén vasárnap délután 17 órakor fog megnyílni.