2011. október havi archívum

Csepel FC: Utánpótlás mérkőzések

2011. október 31. hétfő

Csepelfc.hu

Fotó az egyik mérkőzésről

Az eredményeket az  alábbiakban olvashatják :

U19 NB II CSEPEL FC-REAC SPORTISKOLA SE 2-0

U17 NB II CSEPEL FC-REAC SPORTISKOLA SE 4-2

U12 BLSZ/1cs. CSEPEL FC-VASAS AKADÉMIA “F” 1-0

U12 BLSZ/2cs. CSEPEL FC-KISE “A” 0-3

U13 BLSZ/2cs. CSEPEL FC-RKSK 2-0

U15 BLSZ/1cs. CSEPEL FC-KISE 7-2

U17 NB II ÚJBUDA(Csepel U16)-III.KER: TUE UPE 3-5

csepelfc.hu

1918: Kitör az őszirózsás forradalom a fővárosban

2011. október 31. hétfő

Múlt-kor, Csepel.info

“Miért tilos az Budapesten, ami megengedett dolog Prágában, Zágrábban? Hát a magyar nemzet még most is az utolsó nép maradjon?” A magyar Nemzeti Tanács katonákhoz intézett október 30-i keltezésű kiáltványában e két szónoki kérdés a forradalom kirobbanása előtti bizonytalanságot tükrözte.

Hiszen IV. Károly király ugyan végtelennek tűnő habozás után gróf Hadik Jánost jelölte miniszterelnöknek, de ő képtelennek bizonyult kormányt alakítani. József főherceg pedig, aki magyarországi főparancsnoki, nádori, sőt talán uralkodói ambíciókkal érkezett a széteső olasz frontról Budapestre, szintén képtelen volt befolyásolni az események menetét. (tovább…)

Elhunyt Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás

2011. október 31. hétfő

Origo

70 éves korában elhunyt Albert Flórián, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása. A Ferencváros legendás futballistáján csütörtökön végeztek koszorúérműtétet.

Albert Flórián 1941. szeptember 15-én, egy népes család hatodik gyerekként Hercegszántón született. Korán elhunyt édesanyja sokác volt és vele hatéves koráig főleg szerbül beszélt, elérve majd az anyanyelvi szintet.  (tovább…)

Időutazásra hív az új múzeum (Csepeli Hírmondó)

2011. október 31. hétfő

Csepel.hu, Csepeli Hírmondó

Csepel új látványossággal bővült: október 12-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára a Polgári Védelmi Múzeum.

Az ünnepélyes megnyitón Loós Zoltán polgári védelmi alezredes, Borbély Lénárd alpolgármester és Kivágó Tamás dandártábornok, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötték a megjelenteket, és adták át rendeltetésének az új múzeumot.  (tovább…)

A reformáció napja

2011. október 31. hétfő

Csepel.hu

1517. október 31-én Luther Márton szerzetes, a teológia doktora egy 95 vitatételt tartalmazó írást függesztett ki a wittenbergi vártemplom kapujára.

A korabeli tömegkommunikáció e sajátos formáját választva nem is sejthette, hogy demonstratív megnyilatkozása Európa történelme s a nyugati kereszténység egyháztörténete szempontjából milyen döntő változásokat eredményez majd.

csepel.hu

Megfájdulhat az utasok feje a buszokba visszaáramló kipufogógáz miatt

2011. október 31. hétfő

BKV figyelő, Csepel.info

A kép illusztráció

Az alábbi levélben felvetett probléma nem egyedi, én is rendszeresen találkozom vele, amikor az öreg Ikarusokon utazom. Élménybeszámoló a 38-as és 138-as buszokról.

A jelenség ilyenkor ősszel a legészrevehetőbb, hiszen ilyenkor a buszok ablakait zárva tartjuk, és az utastérbe visszaáramló kipufogógáz nem tud hol távozni. Azt tanácsolom, hogy ha ilyen busszal utaztok, írjátok fel a rendszámát és tegyetek bejelentést a BKV-nál, és az NKH-nál.  (tovább…)

Jimmy magányos volt a halála előtt

2011. október 31. hétfő

Blikk

Gyakran zenéltek együtt. Jimmy (balra) a billentyűknél, Fásy pedig a dobok mögött

Már tíz év telt el Zámbó Jimmy (†42) tragikus és rejtélyekkel teli halála óta. Hol elővették, hol lezárták az ügyet a nyomozók a megváltoztatott vallomások miatt.

Ám arról, hogy pontosan mi játszódott le a Király szívében a halála előtti napon, és milyen ember volt, viszonylag keveset tudunk. Fásy Ádám A királynők fogságában című könyvében mindent elmesél arról, miről beszélgetett Jimmyvel a szörnyűség előtti óévbúcsúztatón. (tovább…)

Áramlás – Dr. Gulyás Attila agykutató előadása Királyerdőben

2011. október 30. vasárnap

Csepel.info

csepel.info

Gulli Briem Workshop a Vienna Konservatoriumban

2011. október 30. vasárnap

Csepel.info

Információ és fotók: Mr.Gabee

Gulli Briem, a Mezzoforte dobosa teltházas WorkShopot (mesterkurzust) tartott 2011. október 28-án pénteken a Vienna Konservatorium hangversenytermében. (tovább…)

Indotek Csepel FC – Pilis Sport PLSE 1-1 (0-1)

2011. október 30. vasárnap

Csepelfc.hu

Tovább bosszankodhatunk, hiszen ezen a mérkőzésen is mi irányítottuk a játékot, mezőnyfölényben voltunk, több helyzetet alakítottunk ki, mint a vendégek, mégis mi futhattunk az eredmény után, és az egy pontot is csak egy büntetőnek köszönhetően tudtuk itthon tartani.

Ötödik döntetlenünkkel tovább csúsztunk lefelé a táblázaton, mivel az újonc Tápiószecső hatalmas meglepetésre 4-0-ra lelépte a bajnokesélyesnek tartott Dunaharasztit, és megelőzött minket.  (tovább…)