2020. július havi archívum

Nem adták meg a macisajtot az Erdősor utcában

2020. július 31. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Négy autó ütközött össze pénteken késő délután az Erdősor utca – Szabadság utca – Arany János utca csomópontban – értesítette lapunkat Mr. Gabee-n keresztül a BalesetInfo facebook csoport.

Az Arany János utcából érkező teherautó (autómentő) nem adta meg az elsőbbséget az Erdősor utcán (Kölcsey utca felől) érkező Volvo gépkocsinak, és a csomópontban ütköztek.

Az ütközés következtében a Volvo a  Szabadság utcai felőli oldalán egy Peugeot típusú egyterűnek csapódott. Ezt követően a kereszteződés egyik villanyoszlopában állt meg.  A balesetnek volt még egy másik érintettje is (egy Fiat Punto), aki az út széli járdára hajtott fel.

Hétvégén több helyszínen várja a kormányablakbusz az ügyfeleket

2020. július 31. péntek

BFKH, Mr.Gabee, Csepel.info

A nyár végéig minden hétvégén máshol működő kormányablakbusz most szombaton és vasárnap a Kopaszi-gáton várja az ügyfeleket. A szolgáltatással gyorsabban és kényelmesebben intézhetőek a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyek.

A járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően fokozatosan helyreáll az ügyfélfogadás a kormányhivatal ügyfélszolgálatain. Az ügyintézések további egyszerűsítése és gyorsítása érdekében június közepén szolgálatba állt Budapesten is a kormányablakbusz, melynek köszönhetően szombati és vasárnapi napokon is lehetőség van a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre. (tovább…)

Bosszút áll az MSZP a Szenteczky és Bangóné lemondását követelőkön

2020. július 31. péntek

Magyar Nemzet, Csepel.info

Az MSZP elnöksége bizalomvesztésre hivatkozva felfüggesztette Dobák István csepeli elnökségi tag, illetve Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát, egyúttal kezdeményezték a kizárásukat is – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból.

Az irat szerint az elnökség döntött a marcali helyi szervezet feloszlatásáról és újjászervezéséről, továbbá arról is, hogy a karcagi időközi választáson az MSZP a saját jelöltje helyett egy független indulót támogat, aki használhatja a párt logóját. (tovább…)

Csepel történelme

2020. július 31. péntek

Mr.Gabee. Csepel.info

Klikk a képre a nagyításhoz

Mr.Gabee történelmi rovatában ismét egy nagyon érdekes fotót mutatunk be.

Autóbuszvezetők kora hajnalban a Kilián (Ma Délpesti) autóbuszgarázs diszpécseri helységében indulásra várakozva 1990-ben. Akad köztük egy-két ismerős arc a csepeli vonalakról is. MTI fotó: Járai Rudolf.

A mai rovat anyagát ezúttal is Mocsár Lajos, oldalunk egyik nagyon kedves olvasója állította össze, és ajánlotta szerkesztőségünk figyelmébe. Köszönjük szépen.

Kedvező a járványhelyzet Csepelen

2020. július 31. péntek

csepel.hu

„Eddig kedvezően alakult a járványügyi helyzet Csepelen. A kerületben működő idősotthonban nem volt fertőzés, de a szakrendelő dolgozói közül sem betegedett meg senki koronavírustól” – tájékoztatta lapunkat dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

(tovább…)

Bangóné és Szenteczky lemondását követelik

2020. július 31. péntek

csepel.hu

Dobák István, a csepeli MSZP 2019-ig önkormányzati képviselőként dolgozó politikusa július 21-én élesen bírálta a csepeli MSZP diktatórikus módszereit.

Ezért Bangóné Borbély Ildikó, valamint Szenteczky János lemondását követeli. Tóth Mihály, aki 16 évig volt Csepel polgármestere és a csepeli MSZP vezetője, csatlakozott a követeléshez. Az érintettek hallgatnak.

(tovább…)

Nem támogatja a dél-pesti kerékpárutat a Momentum

2020. július 31. péntek

csepel.hu

Karácsony Gergely főpolgármester megfúrta a Csepelt érintő kerékpárút- hálózat uniós támogatásból történő fejlesztését. Borbély Lénárd polgármester ezek után a kormány segítségével pótolná a kiesett forrást, amit a csepeli ellenzék is támogatott. Kivéve a Momentumot.

(tovább…)

Orbán Viktor: Minden változtatás kockázatot jelentene

2020. július 31. péntek

Bár a környező országokban és Nyugat-Európában folyamatosan romlik a járványhelyzet, a magyar védekezés bevált, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában. Kiemelte, hogy a magyar egészségügy Európában az egyik legjobban teljesített a járvány első hulláma idején, most pedig a járvány elleni védekezéshez minden eszköz rendelkezésre áll.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ezermilliárd forintból fejlesztik a teljes magyar vízvezetékrendszert, átalakítják a környezetvédelmi és energiarendszert is.

(tovább…)

Boldog születésnapot – J.K. Rowling

2020. július 31. péntek

Délmagyar, Mr.Gabee, Csepel.info

A Harry Potter-könyvek szerzője már kislányként nagyon szerette a meséket és a mesélést.

Július 31-én született Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter-könyvek szerzője.

(tovább…)

Csepel legcukibb játékboltja: Jégvarázs kuckó

2020. július 30. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerdán írtunk róla, hogy újabb rovatot indítunk, melynek lényege, hogy a szerkesztőség tagjai ellátogatnak kerületünk számos egységébe abból a célból, hogy egy kicsit bemutassuk a legfontosabb szolgáltatásait, illetve azokat a dolgokat, melyekkel az üzlet várja vásárlóit, vagy vendégeit.

A cikket követően már kaptunk is egy olvasói ajánlást egy nagyon édes Posztógyár utcai játékboltról, mely nem ismeretlen a szerkesztőségben, hiszen több szerkesztő rendszeresen jár különféle apróságokat, ritkaságokat és különlegességeket vásárolni.

Kérjük olvasóinkat, hogy a csepel.info@gmail.com címre juttassák el azokat az üzleteket, amiket Önök szerint érdemes lenne bemutatni.

A csütörtök délelőtt a szerkesztőségből páran el is látogattak a Jégvarázs kuckóba. A beszámolót az alábbiakban olvashatják: (tovább…)