2019. április havi archívum

Ma 45 éve lett öngyilkos Szécsi Pál

2019. április 30. kedd

Blikk, Csepel.info, Mr.Gabee

Fotó: Wiki

45 évvel ezelőtt, 1974-ben gyászba borult az egész ország, ugyanis tragikusan fiatalon elhunyt a legendás énekes, Szécsi Pál.

Szécsi sorsa gyakorlatilag már gyermekkorában megpecsételődött, ugyanis édesanyja elhagyta őt is és nővéreit is: Amerikába disszidált, a gyerekeket pedig nevelőszülőknek adta. Bár a legidősebb lányát még magával vitte Bécsbe, de aztán őt is ott hagyta egyedül a pályaudvaron.

(tovább…)

A migráció megállítása a cél az uniós választáson

2019. április 30. kedd

Csepel.hu

Korábban soha nem volt akkora tétje az európai parlamenti választásoknak, mint most, amikor a bevándorlás megállítása a cél – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azon a lakossági fórumon, amelyet a május 26-ai választások jegyében rendeztek meg a Radnóti Miklós Művelődési Házban április 29-én.

A kormány tagjai és a Fidesz-KDNP vezetői országjáráson vesznek részt, hogy tájékoztassák az embereket az uniós választás várható következményeiről. A fórumon Benkő Tibor honvédelmi miniszter tartott előadást, amelyen érintette a migrációs válságot és beszélt a honvédelmi- és haderőfejlesztésről.

(tovább…)

Csepeli retro majális a Daru-dombon

2019. április 30. kedd

 

4. Csepeli Fúvószenekari Fesztivál

2019. április 30. kedd

csepel.hu

csepel.hu

Üzemanyagár-változás 2019.05.01-től

2019. április 29. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Mégis emelkednek az üzemanyagárak szerdától, a benzin átlagára bruttó 5 forinttal lesz több, a gázolaj átlagára pedig bruttó 4 forinttal.

A benzin átlagára így már 405 forintra változik, a gázolaj átlagára pedig 411 forint lesz május 1-től.

Nagyszerű eredmények Tiszaújvárosban, a XIX. Nemzetközi Atlétikai Versenyen

2019. április 29. hétfő

Csepel.hu

Öt első, három második, két harmadik, és több nagyon jó helyezést értek el a Csepeli DAC ifjúsági, serdülő és újonc atlétái Tiszaújvárosban a XIX. Nemzetközi Atlétikai Versenyen.

Sorra javították egyéni rekordjaikat a csepeli atléták a nagyon mostoha időjárásban megrendezett versenyen, ahol a verseny nagy része alatt esett az eső, fújt a szél és még hideg is volt. Az atléták bizonyították felkészültségüket, nem törődve az időjárás viszontagságaival nagyszerű eredményeket értek el.

(tovább…)

Meghívó: Zeneművészeti Középiskolák nemzetközi találkozója

2019. április 29. hétfő

Mr.Gabee, CSepel.info

Miért használjunk komposztládát?

2019. április 29. hétfő

csepel.hu

A csepeli Zöld Sziget Program keretében idén 270 darab komposztládát osztottak szét a jelentkezőknek. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az érdeklődőket, s elmondta: a program keretében évente négy akciót támogat az önkormányzat a Csepeli Városgazda munkatársainak közreműködésével.

(tovább…)

Bírálják a fejlesztéseket

2019. április 29. hétfő

csepel.hu

A Munkásotthon igazgatója, a Szigethalmon élő Takács Mónika már MSZP-s polgármesterjelöltté választásakor jelezte: azokat a támogatókat várja csapatába, akik nem a jelenlegi városvezetés által járt úton képzelik el Csepel jövőjét. Választási kampánylapja azóta minden csepeli fejlesztést bírál. Többek között így járt a faültetési program, a leendő Napközis Tábor mellett épülő focipálya, a strandfelújítás, és még a frissen átadott Rákóczi Kert is. Közben omladozik a Munkásotthon homlokzata, ahol az elmúlt harminc évben szinte semmilyen komolyabb külső felújítás nem volt.

Mint ismert, az Európai Parlament választására bejelentette az MSZP, hogy az ellenzék közös jelölteket állít. Ám ez kudarcba fulladt.

(tovább…)

Folyamatosan csökken a bűncselekmények száma Csepelen

2019. április 29. hétfő

Csepel.hu

A képviselő-testület áprilisi ülésén elfogadták a rendőrkapitány éves beszámolóját, valamint döntöttek a Csillagtelepi sportpark új helyszínéről és a harmadik osztályosok iskolai úszásoktatásáról.

A testületi ülés előtt Borbély Lénárd polgármester kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntött.

(tovább…)