2008. július havi archívum

Németh Szilárd frakcióvezető levele Tóth Mihály polgármesterhez

2008. július 31. csütörtök

Fidesz-KDNP frakció

Tisztelt Polgármester úr!

Kerületünkben jelenleg is zajlik a lomtalanítás, sajnos nem kis foltot ejtve Csepel köztisztaságán, közegészségügyén. (tovább…)

“Ez egy kisebb csoda” – idén már legalább másodjára nyírták a füvet Csepelen

2008. július 30. szerda

Csepel.info

Fűnyírás

Hosszúra nőtt füvecske július 28-án, Csillagtelepen

Idén már legalább másodjára nyírták a füvet Csepelen – értesült a Csepel.info. Ez egy kisebb csoda – kommentálta lapunknak a történteket egy kutyasétáltató. Igaz ami igaz: más városokban az ilyesmi heti-kétheti rendszerességgel történik. (tovább…)

Egymilliós bírság a Gyurcsány-fiú iskolájának – diploma és erkölcsi nélkül oktattak?

2008. július 30. szerda

Mno.hu, Fn.hu

Szakképesítés nélkül vagy nem megfelelő szakképesítéssel oktató tanárok, hajmeresztő szabálytalanságok az érettségi vizsgán, a jogszabályoknak nem megfelelően elvégzett tanulmányok – ez derül ki az Oktatási Hivatal (OH) interneten is megtalálható jegyzőkönyvéből, melyet a Gyurcsány-fiú érettségijének helyszínéül szolgáló iskola vizsgálatakor rögzítettek. Ugyanez a hivatal jelentette ki, hogy nem talált szabálytalanságokat az érettségi kapcsán, miközben a mai napon a maximálisan kiszabható, egymillió forintos bírsággal sújtotta az iskolát. A lapszemle végén ismertetjük a korábban megjelent cikkek linkjeit. (tovább…)

Gyorsan elfogták a benzinkúti tolvajt és a garázdát

2008. július 30. szerda

Csepel.hu

Másfél óra alatt elfogtak a csepeli rendőrök egy tolvajt és néhány perc alatt kézre kerítettek egy garázdát július 30-án az éjszakai-hajnali órákban – számol be a Csepel.hu.  (tovább…)

Elárasztották a lomvadászok a kerületet

2008. július 30. szerda

Csepel.info

Lomvadászok

Lomfalu a panelváros peremén

Láthatóan nem sok haszna volt a lomtalanítás “titokban tartásának” Csepelen. A háztartási lomok kirakását megelőzően már szinte minden érintett közterületen megjelentek a “stipi-stoposok”, akik azonnal birtokba veszik a kitett hulladékot. (tovább…)

Káosz és dugó: alig lehetett ki- és bejutni Csepelre

2008. július 30. szerda

Csepel.info

Bombakáosz

“Bombakáosz” az egyik csepeli kereszteződésben

Több olvasónk is jelezte, hogy a bombariadó miatt a Csepeli HÉV leállítása után kaotikus állapotok alakultak ki a kerületben. Csepelt gyakorlatilag csak Pesterzsébet-Kőbánya és Budafok felé lehetett BKV-val elhagyni illetve megközelíteni, azonban olyan dugó alakult ki, hogy a buszok csak lépésben vagy sehogy nem jártak. (tovább…)

Üres volt az óriásbomba

2008. július 30. szerda

Inforadio.hu

Bomba

Fotó: Index.hu

Üres volt a bomba, vélhetően már közvetlenül a háború után hatástalanították – tudta meg az InfoRádió Hajdu István tűzszerész ezredestől. SB 1000-es aknahatású német repülőbomba volt a IX. kerületben talált óriásbomba, másfél méter mélyen volt a földbe fúródva. (tovább…)

Lakihegy Rádió – Csepel rádiója akar lenni

2008. július 29. kedd

Kreatív Online

Lakihegy

 Hagyományokra teremtik?

Lakihegy Rádió néven, szigetszentmiklósi telephellyel új helyi rádió indult el. Az adó zenei arculatát és műsorstruktúráját közvélemény-kutatásokra és a helyi lekérdezésekre alapozta. (tovább…)

Halálos munkabaleset

2008. július 29. kedd

MTI, Mno.hu

Egy 28 éves férfi holttestét találta meg egy aknában ismerőse Csepelen hétfőn délután – közölte a BRFK ügyeletese.  Sagyibó Melinda elmondta, hogy a halál pontos okát szakértői vizsgálat fogja megállapítani. Az MTI információi szerint a férfi az aknában karbantartási munkát végzett, s a felszabaduló gázok okozhatták a halálát.

Nyílt levél a mentő-ügyben

2008. július 29. kedd

Fidesz-KDNP csepeli frakció, Csepel.fidesz.hu

Csepeli mentőállomás

Mint azt a tegnapi napon írtuk, feltörték azt a csepeli mentőautót, amelyik a IX. kerületi Illatos úton teljesített szolgálatot. Az autóból ellopták a reanimációs táskát, amely az újraélesztésekhez szükséges. Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője az eset után nyílt levélben fordult Tóth Mihály polgármesterhez. A nyílt levél az alábbiakban olvasható. (tovább…)

Bombakáosz: tájékoztatás nuku

2008. július 29. kedd

Csepel.info

Bomba

Az Index.hu szerint talán ilyen lehet

Noha hétfőn délután találták meg azt az óriásbombát a IX. kerületben, amelyet várhatóan ma hatástalanítanak, noha  állítólag kidolgozták a kiürítési tervet is, a korlátozások pedig érintik a BKV-t is, az interneten valamint telefonon csaknem lehetetlen tájékozódni. Így aztán el lehet képzelni, mi történne Budapesten egy váratlan katasztrófahelyzetben. (tovább…)

Kilenckor kezdődik a kiürítés a ferencvárosi bomba miatt

2008. július 29. kedd

Inforadio.hu

Bomba

Kép: Index.hu

Kidolgozta a IX. kerületi védelmi bizottság a hétfőn délután talált mintegy kéttonnás világháborús bomba miatt tervezett keddi kiürítést, egy kilométeres körzetben minden utat lezárnak, a lakosságot kitelepítik, az akcióban mintegy 500 rendőr, polgárőr, katasztrófavédelmi szakember vesz részt. A BKV nem számít káoszra. (tovább…)

Csepeli intézmények elérhetőségei

2008. július 29. kedd

Csepel.info, Csepel.hu

Az alábbiakban a csepeli egészségügyi és szociális intézmények elérhetőségei, telefonszámai és címei, a csepeli sportklubok és egyesületek elérhetőségei, telefonszámai és címei, a csepeli általános iskolák, óvodák, bölcsődék és kulturális intézmények elérhetőségei, telefonszámai és címei valamint a közintézmények elérhetőségei, telefonszámai és címei olvashatók. (tovább…)

Feltörték a csepeli mentőt: az újraélesztéshez szükséges táskával léptek meg

2008. július 28. hétfő

FH, Hírszerző

Illatos út

Kiraboltak egy, a csepeli állomáshoz tartozó mentőautót Budapesten, a IX. kerületi Illatos úton. A kocsit ismeretlenek feltörték, majd elemelték az úgynevezett reanimációs táskát, amely az újraélesztésekhez szükséges. Az eset még vasárnap hajnalban történt, a mentősök azért fordultak a médiához, hogy visszakaphassák az életmentéshez szükséges felszereléseiket. (tovább…)

Végső búcsú Kolonics Györgytől

2008. július 28. hétfő

MTI, Hír3, Hírszerző

Több ezer gyászoló jelenlétében pénteken, a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték Kolonics Györgyöt. A temetésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. A szertartáson az egyházi búcsúztatás mellett megemlékezett a kétszeres olimpiai bajnok kenusról Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István önkormányzati miniszter, valamint Tóth Mihály, Csepel és Szabolcs Attila, Budafok polgármestere. A temetésen jelen voltak a pekingi játékokra készülő kajak-kenu válogatott tagjai is. (tovább…)