‘Csepel retro’ kategória archívum

Múzeumok éjszakája Csepelen

2018. június 19. kedd

Csepel.info

Ismét színvonalas programok lesznek Csepelen a Múzeumok éjszakáján – derül ki a meghívóból. Sokan nem is sejtik milyen különleges helyek vannak kerületünkben, amelyeket érdemes megnézni: tavaly Budapest más kerületeiből és vidékről is sok százan érkeztek hozzánk. Most a szokásos programok mellett Koltai Róbert zenés kabaréját is megtekinthetik az érdeklődők.

Csepel retro: A betakarítás nagy segítői

2018. június 1. péntek

Automotor.hu

Április 1-i számunkban írtunk utoljára a Csepel Autógyárról. Arról a mindent átfogó lelkesedésről számoltunk be akkor, amellyel elérték, hogy felszabadulásunk nagy ünnepére útjukra bocsájthatták az első három teljesen Magyarországon készült Diesel-teherautót. S azóta mind nagyobb számban jelennek meg az utcán a Csepel teherautók. A legutóbbi hetekben is 50 darab érkezett a TEHERFUVAR Köztelek-utcai garázsába, tizesével kapják a KÖZÉRT telepei és sorra jelentkeznek már a magyar gépkocsikért a mezőgazdasági állomások, termelőszövetkezeti csoportok.

Úgy érezzük: az egész ország építi ezt a gyárat, az első egyikét azok között az üzemek között, amelyek teljesen az új ország arculatát formáló Ötéves Tervünk szülöttei. Állványok ölelik még körül a soronkövetkező építmény „csontvázait” – de néhány nappal ezelőtt, július 1-jén – egy hónappal az eredetileg kitűzött határidő előtt! – átköltözhettek új munkahelyükre a 10. számú üzem: a Járműgyár dolgozói. (tovább…)

Kilenc éve csillant fel a remény a csepeli Kis-Duna part megmentésére

2018. május 31. csütörtök

Csepel.info

Itt nézhetik meg a galériát a kilenc évvel ezelőtti fórumról

Hajléktalan-telepek, szeméthegyek, sár és egy luxuslakóparknak privatizált partszakasz, sunyi MSZP-s városvezetői támogatással. Ez volt a helyzet a csepeli Kis-Dunánál, amikor a civileknek elegük lett a cinizmusból és a hazugságokból.

Megszervezték magukat, és kiálltak a part megőrzése és rendbetétele mellett, a privatizáció ellen. 2009. május 29-én tartották meg azt a fórumot, amit már az akkori MSZP-s vezetés is kénytelen volt komolyan venni (európai parlamenti kampány volt). De a civilek drágán megfizettek ezért: az MSZP és a privatizátorok többször próbálták őket provokálni, beperelni, feljelenteni, megalázni. A luxuslakóparkot tervező cég még hajléktalanokat is rendszeresen hívott oda azért, hogy bosszantsa a környéken élőket. Most ezt a fórumot idézzük fel egykori galériánkkal. (tovább…)

70 éves az első kétkerekű Csepel

2018. május 22. kedd

Borsonline.hu

Volt egyszer egy magyar motorgyártás – mondhatnánk szomorú nosztalgiával az első kétkerekű Csepelek emlékére, melyeket éppen hetven éve kezdtek el gyártani.

Konzervgyárnak épült, de gépgyárként vált halhatatlanná Weiss Manfréd csepeli üzeme. A csarnokokban már az első világháború után gyártottak segédmotoros kerékpárokat. A második világégés után államosították az üzemet. A Csepeli Mo­tor­ke­rék­párgyár első terméke, a 100/48-as típusszámot kapott első Csepel csak ezután született meg. A régi segédmotorokhoz képest komoly előrelépésnek számított a jármű: háromfokozatú váltója és világítása volt, elöl korszerű lemezvillával rugózott, jól használ­ható csomagtartójára pedig pótülést lehetett szerelni, ami­vel így teljes értékű kétüléses motorkerékpárként is lehetett használni. (tovább…)

No comment – Csepel 125

2018. május 19. szombat

Youtube

Kattintás után az Orbán-család kisfilmje látható, amihez tényleg nem kell hozzá tennünk semmit. (tovább…)

Csepel történelme – 159

2018. április 1. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Valósággal elárasztották szerkesztőségünket a retro fotók. A fentiekben a két legérdekesebb képet mutatjuk be.

A fotó 1984-ben készült. A felvételt Tildy Tibor készítette.

Csepel történelme

2018. március 5. hétfő

Csepel.info Mr.Gabee

received_376269182753290

Mai történelmi rovatunkban egy kísérleti (házi építésű) M IX-es szerelvény a csepeli vonalon a Boráros téren 1962.

Forrás. www.forum.index.hu

Retro: Csepel 250-esek a Magyar Néphadsereg terepversenyén

2018. február 22. csütörtök

Yuotube

A Magyar Néphadsereg terepversenye 250-es Csepelekkel 1952-ben. A videót az alábbiakban tekintheti meg: (tovább…)

Csepel hegyi kocsik Tibetben

2017. július 31. hétfő

Automotor.hu

SONY DSC

Az 1950-es évek elején már Kínában is közlekedtek Csepel teherautók. A hatalmas ország nagy iramban korszerűsítette közúti áruszállítását. A 2000-4000 méter magasan húzódó ösvényeken, csapásokon, ahol korábban teherhordó állatok vitték az élelmiszert, a közszükségleti cikkeket, gépjárműveket kívántak forgalomba állítani. Ennek érdekében az utakat kiszélesítették, megpróbálták autóval járhatóvá tenni. Az iparosodó Kínát kereskedelmi és mérnökküldöttségek keresték fel, s jobbnál jobb járműveket kínáltak megvételre. A sorból a magyarok sem maradtak ki, hiszen óriási lehetőségekről volt szó.

A világ tetején szolgáló Csepel teherautókról szóló írás először az Autó-Motor 1993/11-es számában jelent meg. (tovább…)

Csepel Történelme – Kvassay-híd

2017. július 29. szombat

13838448_264538503926359_592267494_o

A fentiekben ismét Mocsár Lajos képét láthatják, melyen a Kvassay-híd látható 1958-ból.

Köszönjük a fotót olvasónknak