2017. március havi archívum

Összehangolt mentés történt az Iskola téren

2017. március 31. péntek

CSepel.info, Mr.Gabee

17670526_1282709828471934_1646792452_o 17742492_1282709885138595_854232452_n

Nagyon összehangolt munkával dolgozott kerületünkben a Katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat. 

Otthonában rosszul lett egy idős férfi pénteken délután az Iskola téren. A kiérkező mentőszolgálat a tűzoltók segítségét kérték, mert mert magasból kellett lehozni a beteget. Állapotának stabilizálása után a pesterzsébeti esetkocsi kórházba szállította az idős férfit.

Tegnapi újság: Nincs parkolóhely? Nem gond! Csinálunk…

2017. március 31. péntek

Csepel.info

12914745_971303309622856_182859037_o

Olvasónk a Kossuth Lajos 112-ből készítette a fenti képet, melyen jól látható, hogy az Opel Kadett parkhely hiányból adódóan gyorsan megoldotta magának a történetet.

Olvasó elmondása szerint borzalmas állapotok vannak az esti órákban a parkolóban.

 

Április 1. – örökbefogadó nap az Illatos úton

2017. március 31. péntek

Ebtelep.hu, Mr.Gabee

2017. április 1-jén, szombaton 10 -15 óráig Örökbeadó Napot tartanak az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál.

Ha ezen a napon fogad örökbe támogatóink ismét ajándékokkal és az állat életének kezdetéhez hasznos segítséggel várják a látogatókat:

 • az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjének és veszettség oltásának költségét
 • a DOKTA Alapítvány jutalomfalatokat, és oktató DVD-t ad az örökbefogadóknak
 • a Kutya Guru Kutyaiskola csapata – kiképzési tanácsadási pontot, az örökbefogadott kutyák számára ingyenes, illetve kedvezményes képzéseket biztosít
 • Hogy az örökbefogadás kicsit édesebb legyen, a Csokicsel most csokicsomaggal várja az új gazdikat!
 • az Országos Állatvédőrség és az Állatmentő Liga önkéntesekkel támogatja az örökbeadást
 • A Macskamentők Alapítvány – szakavatott önkéntesei segítenek a választásban
 • Baksai Bettina, Pion István és Russell Skidmore művészi fotóin új arcukat mutatják az örökbefogaható kutyák és macskák
 • Bayer Hungaria Kft. minden új gazdi számára egy kezdő csomagot, mely tartalmaz egy Foresto nyakörvet és egy doboz Drontalt Plust/ Drontal cat-et tartalmazó csomagot ajándékoz,
 • a Vigyél haza Alapítvány vállalja valamennyi magánszemély által örökbe fogadott, de az életkora miatt a telepen még nem ivartalanítható, kölyök kutya (kan és szuka) ivartalanításának költségét

Ide kattintva megtekinthetőek azok az állatok, melyeket örökbe lehet fogadni szombaton

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

2017. március 31. péntek

Fidesz.hu

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Magyarország bevándorlásügyben az első pillanattól kezdve a jó kérdéseket tette fel és a jó válaszokat adta meg, a Nyugat pedig egy-két év késéssel követ bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

“Eretnek az, akinek túl korán van igaza, Magyarország ebből a szempontból eretneknek minősül” – fogalmazott a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

(tovább…)

Közel ezer diák szerepelt a Csepeli Művészeti Szemlén

2017. március 31. péntek

 

Csepel.hu

csmsz_

Március 30-án véget ért a Csepeli Művészeti Szemle, mely évek óta teret biztosít a fiatal tehetségek felkarolásának, kreativitásuk kibontakoztatásának. Az ünnepélyes megnyitót a Kék Általános Iskolában tartották, ahol átadták a képzőművészeti kategória minősítéseit.

A hagyományos rendezvénysorozat egyre népszerűbb, évről évre többen jelentkeznek a csepeli önkormányzat által is támogatott Nagy Imre ÁMK szervezésében létrejött szemlére. Idén közel ezer diák versengett báb és színjátszás, hangszeres zene, képzőművészet, mozgásművészet, szóló- és csoportos ének, valamint vers- és prózamondás kategóriákban. (tovább…)

2017. évi kerületi sportcélú támogatások

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

korcimer

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a kerületi sportegyesületek, sportcélú alapítványok működésének segítése és az utánpótlás-nevelés támogatására pályázatot ír ki. Pályázati keretösszeg: 6 millió forint vissza nem térítendő, előre kifizetendő pénzbeli támogatás.

A pályázat részletes feltételeiről, az elbírálásról a dokumentumtar.csepel.hu oldalon, a “Pályázatok” menüpontban találnak információt. (Ugyanitt a pályázathoz szükséges adatlap is letölthető.) A pályázati űrlap átvehető: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata címén, a Szent Imre tér 10. szám alatt, a polgármesteri kabinetben (I. emelet C/3.) Pintér Bence kabinetasszisztensnél. (tovább…)

Folytatódik a közvilágítás kiépítése a Kis-Duna parton

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

SONY DSC

Áprilisban folytatódik a Kid-Duna partján lévő közvilágítási hálózat kiépítése. A munkálatok előreláthatóan 14 napot vesznek majd igénybe, április 3-tól április 17-ig, mely idő alatt mintegy 205 méteren elektromos kábelt fektetnek le.

A kivitelezés a Dunadűlő út menti zöldterületen és a lakótelepen lévő belső közlekedő utakon zajlik. (tovább…)

Gyorshír: megérkeztek a csepeliek a svábok “őshazájába”

2017. március 31. péntek

Csepel.info

expedicio-a-csepeli-svabok-oshazajaba

“Megérkeztünk. Felvettük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. Szeretettel fogadnak” – kaptuk az első hírt Csarnai Attilától, a Csepeli Hírmondó újságírójától.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön indult a németországi Niederkirchen városába Csarnai Attila újságíró és a csepeli, sváb származású Nánási Rezső. (tovább…)

Egy nap, amely kizárólag a hölgyekről szól

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

lathatalan_szepsegest_csepel_a5-1

Egy nap a környékbeli nőknek, a szépség, egészség és stílus jegyeiben – ezzel mottóval várnak minden kedves hölgy érdeklődőt április 4-én a Csepeli Királyerdei Művelődési Házban tartandó Szépség-, Stílus- és Egészségest nevű rendezvényre.

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete által szervezett, divatbemutatókkal tarkított programsorozat résztvevőit egészség-, szépség- és stílustanácsadás várja, amelynek keretében az ide látogatók megismerkedhetnek többek között a Professional Beauty Szépségszalon, a Coolfit Csepel, valamint a Sóterapium sóbarlang szolgáltatásaival, ezen kívül kostolókon is részt vehetnek. Az esemény műsorvezetője Daróczi Balázs, a fellépő Kozma Orsi lesz. (tovább…)

Kerüljenek a mesék csodás birodalmába a Csepel Plazával

2017. március 31. péntek

Csepel Plaza, Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepel Plaza négy hétvégén keresztül ingyenes bábelőadásokat szervez, ahol a kicsik találkozhatnak a Farkassal, Valérral, a Nyuszival és a Sünikével, aki szeretetre vágynak.

Időpontok:

 • Március 25. (szombat) 11:00-12:30: Piroska és a Farkas; Nagyfa tövében
 • Április 2. (vasárnap) 11:00-12:30: Városi Nyúl; Hernyócska reggelije
 • Április 15. (szombat) 11:00-12:30: Húsvéti csoda; Vörös Valér
 • Április 22. (szombat) 13:00-14:30: Szeretetre vágyó Sünike; Hernyók könyve

A megtekintés ingyenes!

Mezei Futás – közel 1200-an futottak Csepelen

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

tbe_8685

Csepel immáron másodjára volt házigazdája a Mezei Futó Budapest- bajnokság fináléjának, ahol a fővárosi általános és középiskolások legjobbjai mérték össze tudásukat.

A korábbi csepeli döntőnek is otthont adó királymajori területen majd 1200-an veselkedtek neki a távoknak és több kerületi diák is kvalifikálta magát az áprilisi országos döntőre.

A XXI. kerület kerékpárforgalmi hálózati terve

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

bike-1778717_960_720

Tisztelt Csepeli Polgárok!

A Fenntartható Közlekedésfejlesztés Budapesten elnevezésű pályázatnak köszönhetően a csepeli önkormányzat közel 840 millió forintot fordíthat pályázati forrásból kerékpáros létesítmények fejlesztésére. Hogy olyan fejlesztések készülhessenek, amelyek az itt élők kényelmét szolgálják, most az Önök véleményére vagyunk kíváncsiak.

Kérjük, a lenti kérdőív kitöltésével segítse munkánkat, hogy egy minden tekintetben megfelelő és korszerű terv készülhessen, mellyel elősegíthetjük, hogy a kerékpározás visszakaphassa régi, őt megillető presztízsét. (tovább…)

Adómérséklés miatt lesz olcsóbb a benzin és a gázolaj

2017. március 31. péntek

Autonavigator, Mr.Gabee, Csepel.info

9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

Miként arról beszámoltunk, az olajárak emelkedése miatt április elsejétől korábbi szintjére csökken az üzemanyagok jövedéki adója. A MOL már korábban bejelentette, hogy az adócsökkentést beépíti üzemanyagáraiba.

Most pedig már azt is tudjuk, hogy már szombattól, tehát április 1-től 12 forinttal csökken a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti ára. A gázolaj kétszeres árcsökkentésével meg is szűnik annak felára a benzinhez mérten, a 95-ös és a dízel átlagára szombattól egységesen 349 forint lesz. Idén ilyen alacsony szintet még sosem tapasztalhattunk, tavaly ugyanakkor volt 310 forintos mélyponton is a gázolaj ára. (tovább…)

Buszon veszekedtek, sokan elestek

2017. március 30. csütörtök

TV2, Csepel.info, MR.Gabee

Csepel.info a TÉNYEK-ben

Összeverekedett egy utas és egy buszvezető Csepelen. Egy gyerek hajolt ki az ablakon, a sofőr pedig szólt az utasoknak. Ekkor kezdődött a veszekedés. Az utasok szerint a vezető szándékosan erőseket fékezett, hogy megleckéztesse a gyereket, amitől, többen elestek és megütötték magukat. Ezután ment előre a kihajoló gyerek apja és veszett össze a sofőrrel. A sofőr szerint megütötte a férfi, az utasok viszont azt mondják, a sofőr nem jött ki a fülkéből.

Mr.Gabee szerkesztő helyszíni fotói, illetve oldalunk olvasói nyilatkoznak a felvételen.

Kapcsolódó anyagok:

Egymásba rohant három jármű a II. Rákóczi Ferenc úton

2017. március 30. csütörtök

FKI, Csepel.info, Mr.Gabee

0-02-05-6af5a56b7e946ad7bbb08cbfea33f0bce7e8d0e48664ba1cc7d2cc562b48fbba_full

Foto: Mr.Gabee

___0-02-05-f6c062da12fbebd6707f0b62bbe6d6bc113da41cd4ac6c34d792077a60082ada_full

Foto: Mr.Gabee

A katasztrófavédelem információi szerint egymásba rohant három jármű Budapest XXI. kerületében a II. Rákóczi Ferenc úton. A balesetben nem sérült meg senki, a járművek viszont akadályozzák a forgalmat.

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak, valamint biztosítják a területet. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés végeztéig forgalomkorlátozásra kell számítani (a Tejút utca felé tartóknak át kell térniük a szemközti sávba – rendőri irányítás mellett).

FKI, Csepel.info, Mr.Gabee