2017. március havi archívum

Összehangolt mentés történt az Iskola téren

2017. március 31. péntek

CSepel.info, Mr.Gabee

17670526_1282709828471934_1646792452_o 17742492_1282709885138595_854232452_n

Nagyon összehangolt munkával dolgozott kerületünkben a Katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat. 

Otthonában rosszul lett egy idős férfi pénteken délután az Iskola téren. A kiérkező mentőszolgálat a tűzoltók segítségét kérték, mert mert magasból kellett lehozni a beteget. Állapotának stabilizálása után a pesterzsébeti esetkocsi kórházba szállította az idős férfit.

Tegnapi újság: Nincs parkolóhely? Nem gond! Csinálunk…

2017. március 31. péntek

Csepel.info

12914745_971303309622856_182859037_o

Olvasónk a Kossuth Lajos 112-ből készítette a fenti képet, melyen jól látható, hogy az Opel Kadett parkhely hiányból adódóan gyorsan megoldotta magának a történetet.

Olvasó elmondása szerint borzalmas állapotok vannak az esti órákban a parkolóban.

 

Április 1. – örökbefogadó nap az Illatos úton

2017. március 31. péntek

Ebtelep.hu, Mr.Gabee

2017. április 1-jén, szombaton 10 -15 óráig Örökbeadó Napot tartanak az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál.

Ha ezen a napon fogad örökbe támogatóink ismét ajándékokkal és az állat életének kezdetéhez hasznos segítséggel várják a látogatókat:

 • az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjének és veszettség oltásának költségét
 • a DOKTA Alapítvány jutalomfalatokat, és oktató DVD-t ad az örökbefogadóknak
 • a Kutya Guru Kutyaiskola csapata – kiképzési tanácsadási pontot, az örökbefogadott kutyák számára ingyenes, illetve kedvezményes képzéseket biztosít
 • Hogy az örökbefogadás kicsit édesebb legyen, a Csokicsel most csokicsomaggal várja az új gazdikat!
 • az Országos Állatvédőrség és az Állatmentő Liga önkéntesekkel támogatja az örökbeadást
 • A Macskamentők Alapítvány – szakavatott önkéntesei segítenek a választásban
 • Baksai Bettina, Pion István és Russell Skidmore művészi fotóin új arcukat mutatják az örökbefogaható kutyák és macskák
 • Bayer Hungaria Kft. minden új gazdi számára egy kezdő csomagot, mely tartalmaz egy Foresto nyakörvet és egy doboz Drontalt Plust/ Drontal cat-et tartalmazó csomagot ajándékoz,
 • a Vigyél haza Alapítvány vállalja valamennyi magánszemély által örökbe fogadott, de az életkora miatt a telepen még nem ivartalanítható, kölyök kutya (kan és szuka) ivartalanításának költségét

Ide kattintva megtekinthetőek azok az állatok, melyeket örökbe lehet fogadni szombaton

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

2017. március 31. péntek

Fidesz.hu

Magyarország jó kérdéseket tett fel és jó válaszokat adott

Magyarország bevándorlásügyben az első pillanattól kezdve a jó kérdéseket tette fel és a jó válaszokat adta meg, a Nyugat pedig egy-két év késéssel követ bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

“Eretnek az, akinek túl korán van igaza, Magyarország ebből a szempontból eretneknek minősül” – fogalmazott a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

(tovább…)

Közel ezer diák szerepelt a Csepeli Művészeti Szemlén

2017. március 31. péntek

 

Csepel.hu

csmsz_

Március 30-án véget ért a Csepeli Művészeti Szemle, mely évek óta teret biztosít a fiatal tehetségek felkarolásának, kreativitásuk kibontakoztatásának. Az ünnepélyes megnyitót a Kék Általános Iskolában tartották, ahol átadták a képzőművészeti kategória minősítéseit.

A hagyományos rendezvénysorozat egyre népszerűbb, évről évre többen jelentkeznek a csepeli önkormányzat által is támogatott Nagy Imre ÁMK szervezésében létrejött szemlére. Idén közel ezer diák versengett báb és színjátszás, hangszeres zene, képzőművészet, mozgásművészet, szóló- és csoportos ének, valamint vers- és prózamondás kategóriákban. (tovább…)

2017. évi kerületi sportcélú támogatások

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

korcimer

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a kerületi sportegyesületek, sportcélú alapítványok működésének segítése és az utánpótlás-nevelés támogatására pályázatot ír ki. Pályázati keretösszeg: 6 millió forint vissza nem térítendő, előre kifizetendő pénzbeli támogatás.

A pályázat részletes feltételeiről, az elbírálásról a dokumentumtar.csepel.hu oldalon, a “Pályázatok” menüpontban találnak információt. (Ugyanitt a pályázathoz szükséges adatlap is letölthető.) A pályázati űrlap átvehető: Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata címén, a Szent Imre tér 10. szám alatt, a polgármesteri kabinetben (I. emelet C/3.) Pintér Bence kabinetasszisztensnél. (tovább…)

Folytatódik a közvilágítás kiépítése a Kis-Duna parton

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

SONY DSC

Áprilisban folytatódik a Kid-Duna partján lévő közvilágítási hálózat kiépítése. A munkálatok előreláthatóan 14 napot vesznek majd igénybe, április 3-tól április 17-ig, mely idő alatt mintegy 205 méteren elektromos kábelt fektetnek le.

A kivitelezés a Dunadűlő út menti zöldterületen és a lakótelepen lévő belső közlekedő utakon zajlik. (tovább…)

Gyorshír: megérkeztek a csepeliek a svábok “őshazájába”

2017. március 31. péntek

Csepel.info

expedicio-a-csepeli-svabok-oshazajaba

“Megérkeztünk. Felvettük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. Szeretettel fogadnak” – kaptuk az első hírt Csarnai Attilától, a Csepeli Hírmondó újságírójától.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön indult a németországi Niederkirchen városába Csarnai Attila újságíró és a csepeli, sváb származású Nánási Rezső. (tovább…)

Egy nap, amely kizárólag a hölgyekről szól

2017. március 31. péntek

Csepel.hu

lathatalan_szepsegest_csepel_a5-1

Egy nap a környékbeli nőknek, a szépség, egészség és stílus jegyeiben – ezzel mottóval várnak minden kedves hölgy érdeklődőt április 4-én a Csepeli Királyerdei Művelődési Házban tartandó Szépség-, Stílus- és Egészségest nevű rendezvényre.

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete által szervezett, divatbemutatókkal tarkított programsorozat résztvevőit egészség-, szépség- és stílustanácsadás várja, amelynek keretében az ide látogatók megismerkedhetnek többek között a Professional Beauty Szépségszalon, a Coolfit Csepel, valamint a Sóterapium sóbarlang szolgáltatásaival, ezen kívül kostolókon is részt vehetnek. Az esemény műsorvezetője Daróczi Balázs, a fellépő Kozma Orsi lesz. (tovább…)

Kerüljenek a mesék csodás birodalmába a Csepel Plazával

2017. március 31. péntek

Csepel Plaza, Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepel Plaza négy hétvégén keresztül ingyenes bábelőadásokat szervez, ahol a kicsik találkozhatnak a Farkassal, Valérral, a Nyuszival és a Sünikével, aki szeretetre vágynak.

Időpontok:

 • Március 25. (szombat) 11:00-12:30: Piroska és a Farkas; Nagyfa tövében
 • Április 2. (vasárnap) 11:00-12:30: Városi Nyúl; Hernyócska reggelije
 • Április 15. (szombat) 11:00-12:30: Húsvéti csoda; Vörös Valér
 • Április 22. (szombat) 13:00-14:30: Szeretetre vágyó Sünike; Hernyók könyve

A megtekintés ingyenes!