‘Állat’ kategória archívum

Karácsony megtagadta az állatok támogatását

2020. július 9. csütörtök

Magyar Nemzet

Egy kutya örökbefogadásának pillanata az Illatos úton: így nem kell elaltatni őket

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly júniusi kampányában még budapesti állatvédelmi charta létrehozását ígérte. Az érdekvédelmi szervezet azóta sem alakult meg, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnál (FÖRI) megkezdődött a tisztogatás. A vezetőt leváltották, a vezető állatorvost lefokozták, az összes szerződést felbontották, és az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (Dokta) is felmondták a szerződést.

A FÖRI nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította. A Magyar Nemzet úgy tudja: az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által között szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is. (tovább…)

Keresik Jennyt

2020. július 5. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Talált cica Királyerdőben

2020. június 23. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Június 21-én este a Csalitos úton találtunk egy fiatal nőstény cicát. Kétségbeesetten nyávogott az út szélén, ezt hallottuk meg. Nagyon kedves, bújós cica, magától odajött hozzánk. Úgy tűnik, egyáltalán nem ismerős számára a környék, valószínűleg messzebbről keveredett ide.

Keressük az eredeti gazdiját, ezen a számon lehet érdeklődni: +3670-392-0454

Eltűnt cicát keresnek

2020. június 16. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Pitbulltámadás Csepelen – Kiharapott egy darabot a kutya Timi combjából

2020. május 23. szombat

Bors

Pitbullkeverék támadt Csepelen egy 12 éves kislányra, illetve egy 16 éves kamaszra és annak 32 esztendős anyjára. Hercegnő az ebrendészeti telepen vár sorsára, a kis Timit pedig még aznap megoperálták.

Megtalálták a rendőrök által meglőtt pitbullt

2020. május 22. péntek

Ma.hu

Egy anyára és két gyerekre támadt rá egy kutya Csepelen.

2020. május 21-én 13 óra 25 perc körül egy édesanya hívta a mentőket, hogy Budapest XXI. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya. (tovább…)

Keresik Cukit

2020. április 25. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Miért fontos a kutyák bejelentése?

2020. január 30. csütörtök

csepel.hu

December közepétől február végéig zajlik az ebösszeírás Csepelen. Azóta sokan kérdezték, miért van erre szükség, miért fontos, hogy mindenki bejelentse a kutyáját? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Papagáj gazdiját keresi

2020. január 19. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint a képen látható papagájt találtak Csepelen.

A gazdi a szekeresferenc83@gmail.com címen veheti fel a kapcsolatot a megtalálóval.

Szökött Yorkit keresnek

2020. január 17. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

Kiszökött Pokróc névre hallgató kutyusunk Királyerdőben, a 152 busz végállomás környékén. Megfogni nem engedi magát. Aki látja valahol  kérem szóljon. Benti kutyus, nincs hozzászokva a hideghez (chip van folyamatosan keressük) Telefon: 06204773317