‘Állat’ kategória archívum

Éjfélig lehet szavazni az orangután kisfiú nevére

2020. augusztus 18. kedd

ZOO, Mr.Gabee, Csepel.info

Kedd éjfélig lehet szavazni a másfél hetes orangután kölyök nevére. Az apróság kisfiúnak bizonyult, és egy kis szerencsével már látni is lehet, bár garantálni ezt még nem tudjuk, olyan szorosan bújik anyukájához.

Augusztus 5-én, szerdán reggelre született meg Állatkertünk legifjabb orangutánja. Az első napokban az orangoknak otthont adó állatházat átmenetileg zárva tartottuk, de a közönség persze akkor sem maradt orangután nélkül, hiszen a csapat többi tagja sok időt töltött a kifutóban, ahol természetesen jól lehetett látni őket. (tovább…)

Ma van a hontalan állatok világnapja

2020. augusztus 16. vasárnap

ebtelep

Kutya-macska Csepelről

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg, a kezdeményezés az Egyesült Államokból indult. Eredetileg minden év augusztusának 3. szombatján rendezték meg, később augusztus 16-ára tették át a világnapot, amelynek célja a közvélemény és a hatóságok figyelmének felhívása a kérdésre és annak megoldatlanságára.

A kóbor állatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására.

Ebtelep

Fogadjon örökbe egy kerületi kutyát

2020. július 22. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee, Ebtelep.hu

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának weboldalán több olyan állat szerepel, mely egykor kerületünkből került be.

Az alábbiakban bemutatjuk ezeket az állatokat: (tovább…)

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület segítséget kér költségei rendezéséhez

2020. július 15. szerda

Oldalunk egyik együttműködő partnere az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel aktív részese Csepel mindennapjainak, hiszen az elmúlt időkben is rengeteg állatot mentett, gyógyított meg, segített ideiglenes vagy örökös gazdit keresni. Sajnos ennek a tevékenységnek bizony komoly díja van.

Bárki felmegy a facebook oldalukra, akkor feketén és fehér fenn van minden korábbi tevékenységük, melyből jól látható, hogy időt, energiát nem kímélve hatalmas munkát végeznek. (tovább…)

Karácsony megtagadta az állatok támogatását

2020. július 9. csütörtök

Magyar Nemzet

Egy kutya örökbefogadásának pillanata az Illatos úton: így nem kell elaltatni őket

Karácsony Gergely főpolgármester tavaly júniusi kampányában még budapesti állatvédelmi charta létrehozását ígérte. Az érdekvédelmi szervezet azóta sem alakult meg, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnál (FÖRI) megkezdődött a tisztogatás. A vezetőt leváltották, a vezető állatorvost lefokozták, az összes szerződést felbontották, és az Illatos úti ebtelep megsegítésére létrehozott Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal (Dokta) is felmondták a szerződést.

A FÖRI nemrégiben minden előzmény és indoklás nélkül felmondta a Doktával korábban kötött együttműködési megállapodást, és a négymillió forintos támogatást is elutasította. A Magyar Nemzet úgy tudja: az új vezetés tisztogatásba kezdett, rengeteg, az előző vezetés által között szerződést bontottak fel, köztük volt olyan szolgáltatási szerződés is, amelyet újrakötöttek, de már magasabb összegért. Érthetetlen módon felmondták a régóta bent lévő, szocializálatlan kutyák rehabilitációjára kötött szerződést is. (tovább…)

Keresik Jennyt

2020. július 5. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Talált cica Királyerdőben

2020. június 23. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Június 21-én este a Csalitos úton találtunk egy fiatal nőstény cicát. Kétségbeesetten nyávogott az út szélén, ezt hallottuk meg. Nagyon kedves, bújós cica, magától odajött hozzánk. Úgy tűnik, egyáltalán nem ismerős számára a környék, valószínűleg messzebbről keveredett ide.

Keressük az eredeti gazdiját, ezen a számon lehet érdeklődni: +3670-392-0454

Eltűnt cicát keresnek

2020. június 16. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Pitbulltámadás Csepelen – Kiharapott egy darabot a kutya Timi combjából

2020. május 23. szombat

Bors

Pitbullkeverék támadt Csepelen egy 12 éves kislányra, illetve egy 16 éves kamaszra és annak 32 esztendős anyjára. Hercegnő az ebrendészeti telepen vár sorsára, a kis Timit pedig még aznap megoperálták.

Megtalálták a rendőrök által meglőtt pitbullt

2020. május 22. péntek

Ma.hu

Egy anyára és két gyerekre támadt rá egy kutya Csepelen.

2020. május 21-én 13 óra 25 perc körül egy édesanya hívta a mentőket, hogy Budapest XXI. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya. (tovább…)