‘Állat’ kategória archívum

“Az állat miatt jöttünk ide” – a Csepelen leszúrt kutyáról emlékeztek meg

2022. október 6. csütörtök

Csepel.info

Gyertyás állatvédő megemlékezést tartott a Szurkolók az Állatokért Alapítvány a csepeli Vasas utcánál csütörtökön este fél nyolckor. A szervezők Zeuszra, arra a kutyára emlékeztek, amely egy értelmetlen késelés áldozata lett vasárnap hajnalban.

A bűncselekmény után az jelent meg a hírekben, hogy egy fiatalember összeszólalkozott egy szintén a kutyát sétáltató társasággal, és ez a vita vezetett a késeléshez. Nem túl életszerű azonban, hogy hajnali egy óra után két kutyasétáltató társaság fusson össze éppen a csepeli Vasas utcában. Kicsivel később az egyik közösségi oldalon többen már azt írták, hogy a fiatalkorú áldozat fenyegetett meg egy nála is fiatalabb gyereket. Ez után támadtak rá – családja szerint lesből -, és szúrták meg hatszor, a kutyáját pedig – ami védeni próbálta – megölték. (tovább…)

Brutális csepeli késelés! Életét adta gazdájáért a hős kutya

2022. október 4. kedd

BorsOnline

Még mindig válságos állapotban van N. Árpád, akit kutyája védett meg élete árán késes támadóitól Csepelen.

Csak egy esti kutyasétáltatásra indult volna budapesti otthonából a 24 éves N. Árpád vasárnap hajnalban, amikor belefutott egy agresszív, ötfős társaságba. A fiatalok összevitatkoztak, többek szerint a kutyákon kaptak össze. Azonban a vita hamarosan eldurvult, az ötös bandából pedig ketten azonnal kést rántottak: egyikük a kutyát, míg másikuk Árpádot szúrta meg – írja a Bors.
(tovább…)

Vakvezető labrador kölykök születtek Csepelen: így kezdődik a kiképzésük

2022. augusztus 1. hétfő

M1

Labrador kölykök születtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya Kiképző központjában. Az M1 Esély magazin stábja felkereste a csepeli kutyaiskolában a kölyköket.

„ A kiskutyák már nyolchetesek, hamarosan nevelőszülőkhöz fognak költözni. Nálunk születtek, születésük pillanatától nyomon követjük a fejlődésüket” – mondta Rózsa Kata vakvezetőkutya-kiképző. Elmondta: az első időszakban még a mama az, aki leginkább gondoskodik róluk, ők három hónaposan tesztelik le a kicsiket. Ezek a tesztek az indulóképességeiket mutatják meg: azt, hogy mennyire aktív egy kiskutya, mennyire önálló, mennyire segítségkérő.

(tovább…)

Jól van a csepeli kenguru – előkerült a gazdi is

2022. július 11. hétfő

M1, Csepel.info

Jól van a csepeli kenguru, semmilyen rendkívüli beavatkozást nem igényelt, miután az állatkeretbe került – mondta el az M1 kérdésére Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtófőnöke. A tulajdonosa is előkerült.

“A hajnali órákban, befogása után hozták be a csepeli rendőrök az állatkertbe, és az állatkert karanténállomására került, mint minden kívülről beérkezett állat. Először azt néztük meg, hogy minden rendben van-e vele, nincs-e valami látható a mozgásán, vagy egy külsérelmi nyomként látható sérülés, de semmi ilyet nem tapasztaltunk. Illetve a másik dolog, ami történt, hogy megfogtuk, hogy megnézzük, nincs-e azonosító chip rajta. Ezt általában egy meghatározott helyre, a lapocka tájékára szokták betenni, ahogy más állatoknál is ez előfordul” – mondta az M1 kérdésére Hanga Zoltán. (tovább…)

Értelmetlen rongálás a Kis-Duna-parton: letépték a madártani egyesület tábláját

2022. május 20. péntek

Csepel.info

Letépték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik tájékoztató tábláját a Csepeli Kis-Duna-parton – értesült a Csepel.info.

Néhány évvel ezelőtt Borbély Lénárd polgármester arról kérdezte a csepelieket, hogy engedélyezze-e az önkormányzat a madarak etetését a Kis-Duna-parton. Több szakember is azt tanácsolta akkor, hogy ezt a madarak egészsége miatt nem kellene engedni. Ez után kerültek ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tájékoztató táblái a parti sétányra. Valakinek azonban ez most nem tetszett, és letépte az egyiket.

 

Horror a Denevér utcai buszmegállóban

2022. május 11. szerda

Csepel.info

Három kiscicát zacskóztak be, és dobtak ki a csepeli Denevér utcai buszmegálló kukájába. Megtalálásukkor kettő még mutatott életjeleket, de végül mind meghaltak.

Az alábbiakban az Agenor Civil Állatvédő Egyesület beszámolóját olvashatják. (tovább…)

Disznótor Csepelen, február 19-én

2022. január 25. kedd

Csepel.hu

Idén lesz a 10. Csepeli Disznótor. A rendezvényt ezúttal február 19-én 8.00 és 16.00 óra között tartják a csepeli Sport-Szabadidő-és Rendezvényközpontban.

A disznóvágás mellett többek között bábszínház, zenés-táncos mulatság, humorpercek várják az érdeklődőket, és még Szandi is ellátogat hozzánk. (tovább…)

Hód döntött ki egy fát a Kis-Duna parton

2021. december 21. kedd

Csepel.info

Minden jel arra mutat, hogy egy hód rágta körül majd döntött ki egy fiatal és egészséges fát a Kis-Duna öbölnél, a fahíd mellett – értesült a Csepel.info.

A Csepel.info többször is hírt adott arról, hogy hódra utaló nyomokat, farágásokat találtak a csepeli Kis-Duna parton. Most egy szép, egészséges fa dőlt ki úgy, hogy minden jel szerint hód rágta ki és döntötte le. A fotókat a közelben lakó Brujman Roland készítette.

Rendkívüli hír: patkányirtás miatt hamarabb zár szombaton a piac

2021. július 30. péntek

Csepel.info

Nem volt elég hatékony a főváros idei patkányirtása, emiatt egy rendkívüli irtást is el kellett rendelni a Csepeli Piac környékén. A munkálatok miatt fog a szokásosnál hamarabb, 12 órakor zárni a Csepeli Piac – értesült a Csepel.info.

Információink szerint ijesztően emelkedett a patkánybejelentések száma a Csepeli Piac környékén, ezért kellett a fővárostól soron kívüli irtást kérni. Nem ez az első ilyen eset: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta volt rá példa, hogy a 108 E-s buszon mászott az egyik utas nyakába egy patkány – az állatot videón is megörökítette az Index olvasója. (tovább…)

Két francia bulldogot találtak Csepelen

2021. július 7. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük!

Kedves Csepel Info
Szerda délután 15 órakor besétált a kertünkbe kettő francia bulldog és ezt szeretném megosztani, hogy gazdi jelentkezését várjuk.

Update: megkerült a kutyák gazdája.