‘Állat’ kategória archívum

Miért fontos a kutyák bejelentése?

2020. január 30. csütörtök

csepel.hu

December közepétől február végéig zajlik az ebösszeírás Csepelen. Azóta sokan kérdezték, miért van erre szükség, miért fontos, hogy mindenki bejelentse a kutyáját? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Papagáj gazdiját keresi

2020. január 19. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint a képen látható papagájt találtak Csepelen.

A gazdi a szekeresferenc83@gmail.com címen veheti fel a kapcsolatot a megtalálóval.

Szökött Yorkit keresnek

2020. január 17. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

Kiszökött Pokróc névre hallgató kutyusunk Királyerdőben, a 152 busz végállomás környékén. Megfogni nem engedi magát. Aki látja valahol  kérem szóljon. Benti kutyus, nincs hozzászokva a hideghez (chip van folyamatosan keressük) Telefon: 06204773317

Olvasónk Wilson nevű kutyáját keresi

2020. január 15. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban egy olvasónk szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelét idézzük:

Sziasztok! Reggelre, zárt kertből eltűnt a másfél éves dalmata mintás bulldogunk (chip van benne). Wilson névre hallgat és nagyon játékos.

Csepeli állatok új gazdijukat várják

2020. január 12. vasárnap

Az Illatos úti Állategészségügyi szolgálat telephelyén és a tököli Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány rengeteg olyan állat várja új gaziját, aki egykor kerületünkből került oda.

Aki felismeri az alábbi táblázatban található állatokat, kérjük szóljon a gazdájának, hogy az Illatos úton megtalálja. Továbbá aki szívesen fogadna örökbe egy kutyát, kérjük a lenti listából válasszon, és ne szaporítótól vásároljon.

(tovább…)

Beszámoló a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet tevékenységéről

2020. január 2. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Minden állatot hazavárnak…

Szerkesztőségünk és Mr.Gabee minden olyan kezdeményezéshez csatlakozik, mely egy jó célt szolgál. Korábban beszámoltunk a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletről, melynek fő célja 2019 utolsó, illetve 2020 első napjaiban megszökött, és megtalált állatok gazdájának megkeresése. 

A fenti képen olyan állatokat látnak, amelyek csepeli otthonukból szökött meg, de biztonságos helyen, a tököli Elek-Ágh Állatmenhelyen várják régi, illetve új gazdijukat.

Ezen felül megmutatjuk a január második napjáig az oldalra felkerült eseteket. Fontos megjegyezni, hogy a szmok nem tartalmazzák a telefonon beérkezett esetek számát, és nem tartalmazzák azon esetek számát sem, amik nem jutottak a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet tudomására.

Az alábbiakban megmutatjuk az egész ország területén megtalált, illetve elveszett állatokat összegyűjtő albumokat. (tovább…)

Harapós kutyát keresnek a Pöltenberg utcánál

2020. január 2. csütörtök

Facebook, Csepel.info

December 30-án délután kettő körül kutya harapott meg egy hölgyet a Pöltenberg utcánál. Bár az oltási könyvet a gazdi a helyszínen megmutatta, az orvosi kezeléshez szükséges lenne a jelentkezése.

Az alábbiakban a teljes Facebook-bejegyzést olvashatják. (tovább…)

NON-STOP szilveszteri állatmentő ügyeletet tartanak Csepelen

2019. december 31. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Az alábbiakban az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel facebook bejegyzését láthatják:

Ha elkóborolt állatot látsz: próbáld óvatosan megfogni (semmiképp ne kezdd el kergetni!), zárt helyre bevinni! Lehet, hogy Te vagy az utolsó esélye, mielőtt egy autó elé szaladna, vagy napokra elkóborolna külterületre.

(tovább…)

Külföldön is népszerűek a csepeli galambok

2019. november 11. hétfő

Magro.hu

A röpgalambászok és a díszgalambászok is kedvelik a csepeli magasröptű hófehér keringő galambokat. A fajta kialakulása teljes mértékben nyomon követhető, amely egyben különleges élő relikvia is, hiszen Csepelnek abban korszakában keletkezett, amikor a mai panelépületek helyén még családi házak álltak.

A feljegyzések alapján 1930-ban Korényi István csepeli röpgalambtenyésztő röptetett fehér galambokat, melyeket a Magyar Galambtenyésztők Országos Egyesülete 1941-ben az általa megalkotott fajtaleírás alapján új fajtának fogadott el. Korényi István igen szakszerű, pontos munkát végzett – napjainkban is az általa megalkotott standard van életben. (tovább…)

Megdöbbentek: kenguru ugrált a miklósi temetőben

2019. november 3. vasárnap

Infostart

A törökszentmiklósi katolikus temetőben a Blikk egyik olvasója kapta lencsevégre a különös vendéget. A vélhetően Benett-kenguru, vagy más néven wallaby, Tasmania szigetén őshonos, de akárcsak többi rokona, szép számmal fordul elő Ausztrália déli részein is.

Az, hogy pontosan mit kereshet az állat Törökszentmiklóson egyelőre rejtély. A lakók szerint már majdnem egy hónapja vendégeskedik a környéken, s úgy tűnik, jól érzi magát a temető körüli bozótosban. A videó itt tekinthető meg.