‘Állat’ kategória archívum

Ma este szúnyogirtás lesz Csepelen

2019. június 18. kedd

Csepel.hu

A PMG Szúnyogkontroll Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez kerületünkben. A földi kémiai szúnyogirtás a kormány megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében történik.

Csepelen kedden este, a napnyugta utáni órákban várható földi úton történő szúnyoggyérítés

(tovább…)

Teknősgyilkos: mosolyogva, zavartan magyarázkodott az elkövető

2019. június 17. hétfő

TV2, ATV

Meg akarta mutatni az ismerősének, hogy milyen egy teknős halála – ezt mondta az a 28 éves nő, aki a napokban agyonvert egy görög teknőst az állatkertben.

Zavarosan, össze-vissza beszélt, például arról, hogy nem akart – ahogy fogalmazott – egy teknősbékával bejutni a sztárparádéba. Majd arról, hogy a teknősgyilkosság egy segélykiáltás volt – mesélte mosolyogva a Tényeknek a nő. A nőt a bíróság kitiltotta az állatkertből. (tovább…)

Ez a nő kínozhatta halálra az állatkerti teknőst

2019. június 13. csütörtök

Police

A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 01140/1778/2019. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

(tovább…)

Csepeli vadon – bagolyfiókák cseperednek a Puli sétány elején

2019. június 6. csütörtök

Facebook/ Mann Gábor, Csepel.info

Öt bagolyfióka cseperedik az egyik kerületi lakótelepen – írja Facebook bejegyzésében Mann Gábor helyi lakos. A bejegyzés eddig 420 reakciót váltott ki a közösségi oldalon. A kommentelők jelentős többsége örömmel és szeretettel fogadja az állatok jelenlétét a zöldellő Csepelen.

Mann Gábor fotóját bejegyzésünkben tesszük közzé.

csepel.info

Csepeli óvodások mentették meg Csiguszt, a kisvarjút

2019. május 28. kedd

Bors

Világot akart látni, de igencsak rosszul sült el egy varjúfióka terve. A kismadár még a múlt héten, egy csepeli óvoda közelében esett a földre testvérével, de csak ő élte túl a vakmerő vállalkozást. Szerencsére a kicsik az óvónő segítségével megtalálták a varjút, és szakértő segítséget hívtak hozzá.

– A kisvarjú az óvodáscsoport után a Csigusz nevet kapta – mondja a Borsnak Slamovics Zsuzsanna, aki rutinos madármentőként gondozásba vette a fiókát. – Még csak másfél hónapos, de rendkívül vakmerő. Szerencsére teljesen egészséges és aktív, napközben legalább kétóránként kell etetni, kacsaszívet kap különböző vitaminokkal – teszi hozzá. (tovább…)

Eltűnt egy kutyus Csepelről

2019. május 22. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Találtak egy kutyát Csepelen

2019. március 15. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk leveléből idézünk:

Mai nap során találtunk egy kistermetű kölyök /fiatal szuka kiskutyát. Most megyünk chipet leolvastatni. Addig is szeretném ha megosztanák a fotóját az oldalon! Nagyon köszönöm a segítséget.

A megtaláló elérhetősege: 06706608045, alimankrisztina@gmail.com

Adománygyűjtő nap pénteken a Korzóban

2019. március 15. péntekAz alábbiakban a Pasta Brigoletto facebook oldalának bejegyzéséből idézünk

Újra gyűjtést szervezünk az AGENOR CIVIL ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET-tel karöltve. Minden adományt, legyen az aprópénz, táp, pléd, használt póráz vagy bármi ami a segítségre szoruló kisállatok kényelmét, élelmét támogatja örömmel fogadunk!

2019.Március 15.-én pénteken 12-16 óráig szeretettel várnak titeket a Korzó üzletházban a Pasta Brigoletto teraszán az Agenor önkéntesei!

Az eddigi összejövetelek is hatalmas segítséget jelentettek,amit mindenkinek köszönünk!
Ha nem tudsz eljönni 15.-én,akkor az üzletbe is behozhatod adományodat a nyitvatartási időben🌺🌺🌺

Eltűnhetnek jövőre a fecskék Magyarországról

2019. március 2. szombat

hirek.ma

Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon, és ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a kedvelt és rendkívül hasznos madarak. Minderről Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője beszélt szerdán az M1-en.

Minden egyes fecske, amíg Magyarországon van, minimum 1 kilogramm rovart eszik meg, ha egy-két millió fecske hiányzik hazánkból, egy-két millió kilogramm rovar marad a „nyakunkon” – mondta a szakértő.

(tovább…)

Szilveszterkor fokozottabban figyeljünk háziállatainkra

2018. december 30. vasárnap

Csepeli Hírmondó/Facebook, Ebtelep.hu, Csepel.info

Az állatok nincsenek hozzászokva a petárdák, tűzijátékok robbanásához, az erős zaj és fényhatások megijesztik őket, pánikba eshetnek, elszökhetnek. Szilveszter éjjelén ne hagyjuk magukra kedvenceinket, a kertben élő állatokat is engedjük be a lakásba, garázsba, ahol biztonságban érezhetik magukat.

A sétáltatáshoz nyugodtabb időszakot válasszunk, a kutyát pórázon vezessük. Legyen a kutyán biléta, mely tartalmazza a gazda címét, telefonszámát. Ne erősítsük a kutya félelmeit túlzott odafigyeléssel, viselkedjünk természetesen. A kinti zajokat ellensúlyozhatjuk, ha bekapcsoljuk a tévét vagy a rádiót. (tovább…)