‘Állat’ kategória archívum

Találtak egy kutyát Csepelen

2019. március 15. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk leveléből idézünk:

Mai nap során találtunk egy kistermetű kölyök /fiatal szuka kiskutyát. Most megyünk chipet leolvastatni. Addig is szeretném ha megosztanák a fotóját az oldalon! Nagyon köszönöm a segítséget.

A megtaláló elérhetősege: 06706608045, alimankrisztina@gmail.com

Adománygyűjtő nap pénteken a Korzóban

2019. március 15. péntekAz alábbiakban a Pasta Brigoletto facebook oldalának bejegyzéséből idézünk

Újra gyűjtést szervezünk az AGENOR CIVIL ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET-tel karöltve. Minden adományt, legyen az aprópénz, táp, pléd, használt póráz vagy bármi ami a segítségre szoruló kisállatok kényelmét, élelmét támogatja örömmel fogadunk!

2019.Március 15.-én pénteken 12-16 óráig szeretettel várnak titeket a Korzó üzletházban a Pasta Brigoletto teraszán az Agenor önkéntesei!

Az eddigi összejövetelek is hatalmas segítséget jelentettek,amit mindenkinek köszönünk!
Ha nem tudsz eljönni 15.-én,akkor az üzletbe is behozhatod adományodat a nyitvatartási időben🌺🌺🌺

Eltűnhetnek jövőre a fecskék Magyarországról

2019. március 2. szombat

hirek.ma

Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon, és ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a kedvelt és rendkívül hasznos madarak. Minderről Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője beszélt szerdán az M1-en.

Minden egyes fecske, amíg Magyarországon van, minimum 1 kilogramm rovart eszik meg, ha egy-két millió fecske hiányzik hazánkból, egy-két millió kilogramm rovar marad a „nyakunkon” – mondta a szakértő.

(tovább…)

Szilveszterkor fokozottabban figyeljünk háziállatainkra

2018. december 30. vasárnap

Csepeli Hírmondó/Facebook, Ebtelep.hu, Csepel.info

Az állatok nincsenek hozzászokva a petárdák, tűzijátékok robbanásához, az erős zaj és fényhatások megijesztik őket, pánikba eshetnek, elszökhetnek. Szilveszter éjjelén ne hagyjuk magukra kedvenceinket, a kertben élő állatokat is engedjük be a lakásba, garázsba, ahol biztonságban érezhetik magukat.

A sétáltatáshoz nyugodtabb időszakot válasszunk, a kutyát pórázon vezessük. Legyen a kutyán biléta, mely tartalmazza a gazda címét, telefonszámát. Ne erősítsük a kutya félelmeit túlzott odafigyeléssel, viselkedjünk természetesen. A kinti zajokat ellensúlyozhatjuk, ha bekapcsoljuk a tévét vagy a rádiót. (tovább…)

Orvhalászokat fogtak a Kis-Dunán

2018. november 5. hétfő

Facebook, Csepel.info

Szomorú rekordot döntöttek meg a Ráckevei (Soroksári) Duna halőrei. Az RSD és DVRK kollégái által összevont ellenőrzés során közel 60 pontyot foglaltak le egy régóta figyelt és tetten ért  horgásznál.

A halak megállapított értéke alapján az orvhorgász ellen büntető eljárást kezdeményeztek a Halászati Hatóság bevonásával – számoltak be a történtekről a Facebookon.

Egy zacskónyi kacsafej a Görgey téren

2018. október 27. szombat

Csepel.info

Egy nagy zacskónyi bűzölgő kacsafejet talált egyik olvasónk a csepeli Görgey térre kidobva, nem messze a piactól.

A tulajdonos talán a piacon árult, és a levágott kacsák fejével nem akart macerát – vagy talán csak arra járt, ezt nem tudni biztosan. De úgy tudjuk, hogy nem ez az első ilyen eset közvetlenül a piac környékén. Azzal sem foglalkoztak, hogy kuka mellé tegyék – írt az esetről olvasónk, aki értesítette az illetékeseket.

Találtak egy kutyát a Piacon

2018. augusztus 31. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Az alábbiakban a Csepeli Piac szerkesztőségünkhöz eljuttatott információját olvashatják:

Cspeli Piac Felügyelőség talált egy fehér havanez típusú nem túl fiatal kutyust nyakörve nincs nagyon kedves a piacon lődörgött a zöldségesek között, a piacfelügyelőségesn átvehető, sürgősen keressük a gazdiját.

Ma van a hontalan állatok világnapja

2018. augusztus 16. csütörtök

ebtelep

Kutya-macska Csepelről

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg, a kezdeményezés az Egyesült Államokból indult. Eredetileg minden év augusztusának 3. szombatján rendezték meg, később augusztus 16-ára tették át a világnapot, amelynek célja a közvélemény és a hatóságok figyelmének felhívása a kérdésre és annak megoldatlanságára.

A kóbor állatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására.

Ebtelep

Cica keresi szerető gazdáját

2018. augusztus 9. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk bejegyzését olvashatják

Sziasztok! Csillagtelepen a Jupiter utcai óvodánál tekereg már kb. 1 hónapja ez a kb. 1 év körüli, jóképű valószínűsíthetően kan cica. Szép állapotban van, kicsit félős, de nyakörve nincs. Segítenétek egy megtalálni a gazdiját vagy találnánk neki egyet, amennyiben nincs? Mi sajnos nem tudjuk vállalni, mert macskaszőr allergiám van. 😬🤷🏼‍♀️🙈 Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Szép estét kívánok! Üdv; G. Tünde

Nem hiányzik valakinek egy fehér mellényes kutya?

2018. augusztus 7. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint Csepelen, a Nádfedeles csárdánál napok óta kóborol ez a fehér mellényes, fekete kistestű kutya. 

Aki esetleg tudja, hogy honnan szökött el, szóljon a gazdinak, hogy a környéken megtalálható.