‘Állat’ kategória archívum

A poloskák után most megérkeztek a repülő csótányok is

2019. október 1. kedd

Infostrart

A poloskák után új inváziós faj terjed Budapesten és az agglomerációban, a kertvárosi erdeicsótány. Ez a csótányfaj nem a lakásban, hanem a kertben érzi jól magát, de mivel repülni tud és vonzza a fény, a lakásba is berepülhet. Nem kártevő, de jelenléte tömegessé válhat.

Nemrég kapta csak meg magyar nevét életünk legújabb megkeserítője, a kertvárosi erdei csótány. (tovább…)

Csepelen is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.info

Egy csepeli olvasónk fotózta a fenti szúnyogot csütörtök reggel, ám különös mintázata miatt utánanézett, hogy mi lehet. Nagyon-nagyon úgy tűnik, hogy ez valóban az egyik újonnan megjelent, és veszélyes szúnyogfaj egyik példánya. 

Az ázsiai tigrisszúnyog Magyarországon nem őshonos. A probléma elsősorban a déli és nyugati országrészeket érinti – írták öt éve az Origón. A helyzet azóta ennyit változott. Ez a faj napközben is támad, főleg emberek vérét szívja, és több veszélyes trópusi-szubtrópusi betegséget is terjeszt. Az alábbiakban az Origo öt évvel ezelőtti cikkét idézzük. (tovább…)

Elveszett egy cica

2019. augusztus 20. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Jobb oldali cica a testvérével együtt

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

2019. augusztus 19. délután-este, Csepelről a Bajcsy-Zsilinszky utcából, 1,5 éves, fehér-cirmos foltos ivartalanított kandúr cicánk.
Gazdái és testvére nagyon várják haza.
A megtaláló magas jutalomban részesül!

Elérhetőség: 06 20 6104040

Kérlek osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson!

Olvasónk nagyon keresi kutyáját

2019. július 26. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónk levelét közöljük:

Eltűnt kutyánk olyan 23 óra és 1 ora magasságban az elmúlt éjszaka folyamán a Királyerdő úti 152-es busz végállomása közelében. Amerikai stefforterrier Poo névre hallgat.

A gazdi elérhetősege:

Elveszett egy kutya a Hajós utcából

2019. július 15. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Update: a kutyus előkerült!

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

Csepelen a, Hajós utcából veszett el fekete 30kg szuka Nűi névre hallgató kutyánk! Narancssárga nyakörv bilétával a nyakán rajta a neve és a telefonszámom. Fehér zokni és csillag alakú fehér volt a mellkasán! Barátságos kedves kutyus!

Ma este szúnyogirtás lesz Csepelen

2019. június 18. kedd

Csepel.hu

A PMG Szúnyogkontroll Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez kerületünkben. A földi kémiai szúnyogirtás a kormány megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében történik.

Csepelen kedden este, a napnyugta utáni órákban várható földi úton történő szúnyoggyérítés

(tovább…)

Teknősgyilkos: mosolyogva, zavartan magyarázkodott az elkövető

2019. június 17. hétfő

TV2, ATV

Meg akarta mutatni az ismerősének, hogy milyen egy teknős halála – ezt mondta az a 28 éves nő, aki a napokban agyonvert egy görög teknőst az állatkertben.

Zavarosan, össze-vissza beszélt, például arról, hogy nem akart – ahogy fogalmazott – egy teknősbékával bejutni a sztárparádéba. Majd arról, hogy a teknősgyilkosság egy segélykiáltás volt – mesélte mosolyogva a Tényeknek a nő. A nőt a bíróság kitiltotta az állatkertből. (tovább…)

Ez a nő kínozhatta halálra az állatkerti teknőst

2019. június 13. csütörtök

Police

A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 01140/1778/2019. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

(tovább…)

Csepeli vadon – bagolyfiókák cseperednek a Puli sétány elején

2019. június 6. csütörtök

Facebook/ Mann Gábor, Csepel.info

Öt bagolyfióka cseperedik az egyik kerületi lakótelepen – írja Facebook bejegyzésében Mann Gábor helyi lakos. A bejegyzés eddig 420 reakciót váltott ki a közösségi oldalon. A kommentelők jelentős többsége örömmel és szeretettel fogadja az állatok jelenlétét a zöldellő Csepelen.

Mann Gábor fotóját bejegyzésünkben tesszük közzé.

csepel.info

Csepeli óvodások mentették meg Csiguszt, a kisvarjút

2019. május 28. kedd

Bors

Világot akart látni, de igencsak rosszul sült el egy varjúfióka terve. A kismadár még a múlt héten, egy csepeli óvoda közelében esett a földre testvérével, de csak ő élte túl a vakmerő vállalkozást. Szerencsére a kicsik az óvónő segítségével megtalálták a varjút, és szakértő segítséget hívtak hozzá.

– A kisvarjú az óvodáscsoport után a Csigusz nevet kapta – mondja a Borsnak Slamovics Zsuzsanna, aki rutinos madármentőként gondozásba vette a fiókát. – Még csak másfél hónapos, de rendkívül vakmerő. Szerencsére teljesen egészséges és aktív, napközben legalább kétóránként kell etetni, kacsaszívet kap különböző vitaminokkal – teszi hozzá. (tovább…)