‘Állat’ kategória archívum

Értelmetlen rongálás a Kis-Duna-parton: letépték a madártani egyesület tábláját

2022. május 20. péntek

Csepel.info

Letépték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik tájékoztató tábláját a Csepeli Kis-Duna-parton – értesült a Csepel.info.

Néhány évvel ezelőtt Borbély Lénárd polgármester arról kérdezte a csepelieket, hogy engedélyezze-e az önkormányzat a madarak etetését a Kis-Duna-parton. Több szakember is azt tanácsolta akkor, hogy ezt a madarak egészsége miatt nem kellene engedni. Ez után kerültek ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tájékoztató táblái a parti sétányra. Valakinek azonban ez most nem tetszett, és letépte az egyiket.

 

Horror a Denevér utcai buszmegállóban

2022. május 11. szerda

Csepel.info

Három kiscicát zacskóztak be, és dobtak ki a csepeli Denevér utcai buszmegálló kukájába. Megtalálásukkor kettő még mutatott életjeleket, de végül mind meghaltak.

Az alábbiakban az Agenor Civil Állatvédő Egyesület beszámolóját olvashatják. (tovább…)

Disznótor Csepelen, február 19-én

2022. január 25. kedd

Csepel.hu

Idén lesz a 10. Csepeli Disznótor. A rendezvényt ezúttal február 19-én 8.00 és 16.00 óra között tartják a csepeli Sport-Szabadidő-és Rendezvényközpontban.

A disznóvágás mellett többek között bábszínház, zenés-táncos mulatság, humorpercek várják az érdeklődőket, és még Szandi is ellátogat hozzánk. (tovább…)

Hód döntött ki egy fát a Kis-Duna parton

2021. december 21. kedd

Csepel.info

Minden jel arra mutat, hogy egy hód rágta körül majd döntött ki egy fiatal és egészséges fát a Kis-Duna öbölnél, a fahíd mellett – értesült a Csepel.info.

A Csepel.info többször is hírt adott arról, hogy hódra utaló nyomokat, farágásokat találtak a csepeli Kis-Duna parton. Most egy szép, egészséges fa dőlt ki úgy, hogy minden jel szerint hód rágta ki és döntötte le. A fotókat a közelben lakó Brujman Roland készítette.

Rendkívüli hír: patkányirtás miatt hamarabb zár szombaton a piac

2021. július 30. péntek

Csepel.info

Nem volt elég hatékony a főváros idei patkányirtása, emiatt egy rendkívüli irtást is el kellett rendelni a Csepeli Piac környékén. A munkálatok miatt fog a szokásosnál hamarabb, 12 órakor zárni a Csepeli Piac – értesült a Csepel.info.

Információink szerint ijesztően emelkedett a patkánybejelentések száma a Csepeli Piac környékén, ezért kellett a fővárostól soron kívüli irtást kérni. Nem ez az első ilyen eset: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta volt rá példa, hogy a 108 E-s buszon mászott az egyik utas nyakába egy patkány – az állatot videón is megörökítette az Index olvasója. (tovább…)

Két francia bulldogot találtak Csepelen

2021. július 7. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük!

Kedves Csepel Info
Szerda délután 15 órakor besétált a kertünkbe kettő francia bulldog és ezt szeretném megosztani, hogy gazdi jelentkezését várjuk.

Update: megkerült a kutyák gazdája.

Találtak egy cicát Királyerdőben

2021. július 5. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info


Bernicske olvasónk a kertjében találta a képen látható 4-6 hét körüli cicát július 5-én délután, a Bokros utcában.

Keressük az eredeti gazdiját, aki a csepel.info@gmail.com címen jelentkezhet.

Rókát láttak a Daru-domb környékén

2021. május 14. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Lehet, hogy egy kép erről: állat és szabadtéri

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel facebook oldalán az alábbi bejegyzés jelent meg:

Többen jeleztétek, hogy egy szelídebb rókát láttatok a Daru-domb környékén. A fiatal róka rühös, és szinte biztosan NEM VESZETT! Kérjük, hogy NE BÁNTSÁTOK, ne terjesszetek rémhíreket! Kérjük, hogy hagyja mindenki békében, szépen kerülje el! Hozzáértőkkel dolgozunk a megoldáson. Ha látja valaki, kérjük jelezze nekünk!

Fotó: Hajnal Sándor

Olvasónk cicáját keresi

2021. május 4. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Olvasónk eltűnt cicáját keresi.

Elveszett cicát keresi gazdija

2021. április 19. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Egy olvasói levélből idézünk:

Kedves Mr.Gabee! A képeken látható elveszett cicánkat keressük, akit szombat este láttunk utoljára. 2 éves,  ivartalanított,  chipes nőstény cica. Miú-nak hívják. A Bokros utcából tűnt el. Sosem megy messzire és ha hívom mindig jön,  ezért aggódom ilyen rövid idő után.

Aki esetleg bármilyen információval rendelkezik a cica tartózkodási helyéről, vegye fel a kapcsolatot a tulajdonossal a krikormondi@gmail.com e-mail címen.