‘Állat’ kategória archívum

Találtak egy kutyát a Piacon

2018. augusztus 31. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Az alábbiakban a Csepeli Piac szerkesztőségünkhöz eljuttatott információját olvashatják:

Cspeli Piac Felügyelőség talált egy fehér havanez típusú nem túl fiatal kutyust nyakörve nincs nagyon kedves a piacon lődörgött a zöldségesek között, a piacfelügyelőségesn átvehető, sürgősen keressük a gazdiját.

Ma van a hontalan állatok világnapja

2018. augusztus 16. csütörtök

ebtelep

Kutya-macska Csepelről

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg, a kezdeményezés az Egyesült Államokból indult. Eredetileg minden év augusztusának 3. szombatján rendezték meg, később augusztus 16-ára tették át a világnapot, amelynek célja a közvélemény és a hatóságok figyelmének felhívása a kérdésre és annak megoldatlanságára.

A kóbor állatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására.

Ebtelep

Cica keresi szerető gazdáját

2018. augusztus 9. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk bejegyzését olvashatják

Sziasztok! Csillagtelepen a Jupiter utcai óvodánál tekereg már kb. 1 hónapja ez a kb. 1 év körüli, jóképű valószínűsíthetően kan cica. Szép állapotban van, kicsit félős, de nyakörve nincs. Segítenétek egy megtalálni a gazdiját vagy találnánk neki egyet, amennyiben nincs? Mi sajnos nem tudjuk vállalni, mert macskaszőr allergiám van. 😬🤷🏼‍♀️🙈 Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Szép estét kívánok! Üdv; G. Tünde

Nem hiányzik valakinek egy fehér mellényes kutya?

2018. augusztus 7. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint Csepelen, a Nádfedeles csárdánál napok óta kóborol ez a fehér mellényes, fekete kistestű kutya. 

Aki esetleg tudja, hogy honnan szökött el, szóljon a gazdinak, hogy a környéken megtalálható.

Adománygyűjtő- és örökbefogadó nap Csepelen

2018. augusztus 4. szombat

MR.Gabee, Csepel.info

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület 2018. augusztus 5-én 14:00-tól a Rizmajer Kézműves Sörházban (1212, Bp. Táncsics Mihály út 110.) adománygyűjtő és örökbefogadó napot tart!

Az alábbiakban az Egyesület közleményét olvashatják: (tovább…)

Elveszett egy teknős a Hajós utcából

2018. augusztus 2. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: teknosinfo.hu

Olvasónk arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy augusztus első napján a kora esti órákban a Hajós utcából eltűnt egy barna szárazföldi görög teknős.

Különös ismertetőjele: két tenyér nagyságú. Akinek bármilyen információja van a teknőssel kapcsolatban, hívja a 0630964848-as telefonszámot.

Eltűnt egy cica a Rakéta utcából

2018. július 20. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint a képen látható cica tűnt el július 18-án a Rakéta utcából.

Aki látta  vagy információval tud szolgálni az állat tartózkodási helyéről, vegye fel a kapcsolatot a gazdival a Facebookon keresztül, vagy hívja a 06203762930-as telefonszámot.

Köszönjük, ha segítenek.

Megújult a csepeli vakvezetőkutya-kiképző iskola

2018. május 4. péntek

Magyar Hírlap

Sokat változott a vakvezető négylábúak kiképzése az elmúlt öt-tíz évben, ma már arra is megtanítják őket, hogy szabad helyet keressenek a tömegközlekedési eszközökön.

Megújult a centenáriumát ünneplő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének csepeli vakvezetőkutya-kiképző iskolája. A létesítmény gazdagodott egy új helyiséggel is, ahol biztosított a beteg, műtött, ivartalanított kutyák lábadozása. (tovább…)

Kukába dobott állatokat találtak – befogadókat keresnek

2018. április 22. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Újabb kidobott életkék…

Az alábbiakban az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel bejegyzéséből idézünk:

Sürgősen befogadót keresünk! Csepelen hajléktalanok találtak két kb. 4 hetes gombócot egy kukában! Nem hagyták magukra, elhozták őket és azonnal értesítettek minket. Minden szükséges felszerelést, állatorvost, tápot biztosítunk a befogadónak, mi “csak” helyet kérünk nekik.

Érdeklődni ide kattintva lehet 

Adománygyűjtő és örökbefogadó nap a Riziben

2018. április 12. csütörtök

MR.Gabee, Csepel.info

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület 2018. április 15-én 13:30-tól a Rizmajer Kézműves Sörházban (1212, Bp. Táncsics Mihály út 110.) adománygyűjtő és örökbefogadó napot tart!

Az alábbiakban az Egyesület közleményét olvashatják: (tovább…)