‘Állat’ kategória archívum

Rendkívüli hír: patkányirtás miatt hamarabb zár szombaton a piac

2021. július 30. péntek

Csepel.info

Nem volt elég hatékony a főváros idei patkányirtása, emiatt egy rendkívüli irtást is el kellett rendelni a Csepeli Piac környékén. A munkálatok miatt fog a szokásosnál hamarabb, 12 órakor zárni a Csepeli Piac – értesült a Csepel.info.

Információink szerint ijesztően emelkedett a patkánybejelentések száma a Csepeli Piac környékén, ezért kellett a fővárostól soron kívüli irtást kérni. Nem ez az első ilyen eset: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta volt rá példa, hogy a 108 E-s buszon mászott az egyik utas nyakába egy patkány – az állatot videón is megörökítette az Index olvasója. (tovább…)

Két francia bulldogot találtak Csepelen

2021. július 7. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük!

Kedves Csepel Info
Szerda délután 15 órakor besétált a kertünkbe kettő francia bulldog és ezt szeretném megosztani, hogy gazdi jelentkezését várjuk.

Update: megkerült a kutyák gazdája.

Találtak egy cicát Királyerdőben

2021. július 5. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info


Bernicske olvasónk a kertjében találta a képen látható 4-6 hét körüli cicát július 5-én délután, a Bokros utcában.

Keressük az eredeti gazdiját, aki a csepel.info@gmail.com címen jelentkezhet.

Rókát láttak a Daru-domb környékén

2021. május 14. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Lehet, hogy egy kép erről: állat és szabadtéri

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel facebook oldalán az alábbi bejegyzés jelent meg:

Többen jeleztétek, hogy egy szelídebb rókát láttatok a Daru-domb környékén. A fiatal róka rühös, és szinte biztosan NEM VESZETT! Kérjük, hogy NE BÁNTSÁTOK, ne terjesszetek rémhíreket! Kérjük, hogy hagyja mindenki békében, szépen kerülje el! Hozzáértőkkel dolgozunk a megoldáson. Ha látja valaki, kérjük jelezze nekünk!

Fotó: Hajnal Sándor

Olvasónk cicáját keresi

2021. május 4. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info


Olvasónk eltűnt cicáját keresi.

Elveszett cicát keresi gazdija

2021. április 19. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Egy olvasói levélből idézünk:

Kedves Mr.Gabee! A képeken látható elveszett cicánkat keressük, akit szombat este láttunk utoljára. 2 éves,  ivartalanított,  chipes nőstény cica. Miú-nak hívják. A Bokros utcából tűnt el. Sosem megy messzire és ha hívom mindig jön,  ezért aggódom ilyen rövid idő után.

Aki esetleg bármilyen információval rendelkezik a cica tartózkodási helyéről, vegye fel a kapcsolatot a tulajdonossal a krikormondi@gmail.com e-mail címen.

Patkányirtás: ugyanaz a cég nyert, amelyik Karácsony szerint a patkányokat eresztette Budapestre

2021. január 11. hétfő

Válság ide vagy oda, ők még több pénzt kapnak

Magyar Nemzet

Nem csak a metró klímázása volt kamu, de az egész patkánykampány is

Ugyanazt a céget bízza meg a főváros a patkányirtással, amelyiket 2018-ban még fővárosi közgyűlési képviselőként Karácsony Gergely támogatott, majd a 2019-es önkormányzati választási kampányban főpolgármester-jelöltként már hazugsággal és csalással vádolt meg.

A Bábolna Bio Kft-nek másodszorra is aláígérő RNBH Konzorcium 2022 végéig a korábbihoz képest is több pénzért végezheti el Budapest patkánymentesítését. Karácsonyék szerint szakmailag és jogilag is tiszta szerződést kötöttek. (tovább…)

Liget projekt: mélygarázs és park lett a parkolók helyén – pedig Karácsony ez ellen harcol

2020. december 7. hétfő

Vezess, Csepel.info, Pesti Srácok

A “Felvonulási tér” alatt 800 férőhelyes mélygarázst épített a kormány villanyautó-töltőkkel, zuhanyzókkal és biciklitárolókkal. A mélygarázs fölött tizenkétezer négyzetméter zöldfelületet alakítottak ki. Ez az egyik eleme azoknak a fejlesztéseknek, amit teljes mértékben elutasít Budapest új vezetése.

A már hétfőtől használható új parkolót este hét órától reggel hétig ingyenesen lehet igénybe venni a járvány miatt. A mélygarázs belső tereit a nemzeti képtár gyűjteményéből válogatott alkotások másolatai díszítik, amelyek nemcsak a vizuális élményt növelik, hanem a tájékozódást is segítik. (tovább…)

Elveszett egy kutya Királyerdőből

2020. december 1. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Kedden este Királyerdőből a Juharos utca környékén megszökött a képen látható németjuhász kutya.

Update: szerencsére megtalálták a kutyát

 

Nincs kecmec: így büntetnek Csepelen, ha nem viseled a maszkot

2020. november 16. hétfő

A kutyásokat GPS-szel ellenőrzik

Csepel.info

Fotó: Facebook

Már nem lehet kimagyarázni, ha valaki nem viseli a maszkot: az egyszeri sétáló – úgy tudjuk – húszezret fizet, a boltokat egy hétre bezárják. Van olyan, akit egy nap alatt kétszer is megbüntettek Csepelen – értesült a Csepel.info.

Lapunk információi szerint több tucat esetben büntettek járókelőket a csepeli rendőrök azért, mert nem tartották be a közterületeken a kötelező maszkviselés szabályát. Ezt csak autóban ülve lehet megúszni: az autóvezetőket és utasukat ezért nem büntetik. Ugyancsak mentesülhetnek a szabály alól a zöld területen és a fás-füves parkokban sétálók, sportolók. (tovább…)