‘Állat’ kategória archívum

Örökbefogadói nap az Illatos úton

2023. szeptember 12. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Egyre több patkányt látnak Csepelen – Mi a teendő?

2023. augusztus 9. szerda

Csepel.info

Több olvasónk is megkereste lapunkat az elmúlt napokban azzal, hogy patkányt vagy egyszerre több patkányt is látott Csepelen. Az egyik közösségi oldalon videót tettek ki, amin egy, a csepeli HÉV sínpárjai között futkosó patkány látható.

“Nem tudom mennyire lehet bolygatni a témát, van aki szégyelli, valaki ügyet sem vet rá, Csepelen is elszaporodtak a patkányok. Ahogy mentem ma Csepelen kettőt is láttam elütve. Különböző helyen. Tudom, hogy a Szent László úton is panaszkodtak. Rendezett kertes házban. Én is fogtam már kettőt. Pár utcával odébb. Nem vagyok szakavatott, de azt tudom, szapora állat, és ha már nappal is kimerészkednek akkor szerintem sok van. Nem tudom és nem is értek hozzá ez kinek a feladata. Én csak gondoltam a Csepeliek védelmében, talán amíg nem késő, ritkítani kéne valahogyan őket.” (tovább…)

Élménynapok Csillagtelepen

2023. július 29. szombat

Csepel.hu

Hétfőtől péntekig tartó ismeretterjesztő élménynapokat tartottak a Radnóti Miklós Művelődési Házban július 24-28-a között.

Az élménynapok finanszírozását az önkormányzat segítségével pályázat útján szerezték meg a szervezők. A színes programokról Ligeti Ágnes, a Radnóti Művelődési Ház intézményvezetője számolt be.

(tovább…)

Tudatos kutyatartás

2023. június 4. vasárnap

Csepel.hu

A JóKutya Iskola neve nemcsak a kerületben élő kutyások számára cseng ismerősen. Országszerte egyre inkább elismerik, értékelik az itt folyó munkát.

A JóKutya Iskola vezetője, Nagy Vilmos lelkes elhivatottsággal, szeretettel tanítja, szocializálja, az itt tanuló, sportoló kutyákat.

(tovább…)

Nyúldobálás miatt tettek feljelentést a csepeli állatvédők

2023. május 23. kedd

Csepel.info

Egy csepeli lakótelepen arra lettek figyelmesek, hogy két kislány egy nyulat dobál. Feldobták a levegőbe, és amikor leesett, odafutottak, megfogták és feldobták újra. Egyértelmű volt, hogy ezzel kínozzák az állatot. A gyerekek mellett nem volt akkor egyik szülő sem, aki rájuk szólhatott volna.

“A bejelentő ahogy rájuk szólt, azonnal elszeleltek. Ott lakók annyit tudtak, hogy hányadik emelet. A bejelentő a kérésünkre azonnal hívta a rendőrséget. A rendőrök gyorsan jöttek, megtalálták a lakást, és beszéltek az édesanyával”
– írták az Agenor Civil Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán. A nyuszi túlélte, az esetből viszont – amit videóra is vettek – feljelentés lett. Az állatvédők másnap folytatták a történetet:

(tovább…)

Védett énekesmadarakat fogott be csepeli otthonába

2023. május 12. péntek

Magyar Nemzet

A 68 éves férfi a tavaszi és az őszi madárvonulási időszakban, legkésőbb 2019 tavasza óta legalább 22 védett énekesmadarat ejtett foglyul a csepeli ingatlanjának kertjében kifeszített, mintegy tíz méter hosszú madárbefogó hálóval – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi a madarakat kalitkákban helyezte el, és a kertben kifeszített háló közelébe rakta, hogy a hangjukkal a hálóba csalják társaikat. A szándéka az volt, hogy a különböző fajokba tartozó, védett énekesmadarakat keresztezze egymással.

(tovább…)

Kolbásztöltők viadala a 11. Csepeli Disznótoron

2023. január 11. szerda

Csepel.hu

Kolbásztöltő versenyre várják olyan 3-6 fős csapatok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni a híres magyar konyha mesterfogásait. A hagyományos eljárással készült sertéshús-alapú kolbászokat és munkafolyamatokat zsűri értékeli. Nevezési határidő: 2023. január 20-a. A részvevő csapatok száma korlátozott. Nevezési díj nincs.

Jelentkezés és bővebb információ: napkozistabor@csepelivaroskep.hu (tovább…)

Kutyabarát lett a csepeli Erste

2023. január 10. kedd

Erstebank.hu

Kísérleti jelleggel az Erste Bank hat fiókjába kutyával is bemehetnek a pénzintézet ügyfelei. A bank négy budapesti (Bartók ház, Csepel, Fashion Street és Teréz körút), valamint két vidéki (Kecskemét és Szolnok) egységében teszteli két hónapig a kutyabarát koncepciót.

Az Erste a pilot időszak tapasztalatai alapján dönt a bevezetéséről a több mint száz fiókból álló hálózat azon tagjaiban, ahol ezt a helyi jogszabályok, bevásárlóközponti házirend, vagy más hasonló szabályozás nem tiltja – mondta el Csáki Richárd, az Erste Bank Hálózat és Prémium szegmens igazgatója.

(tovább…)

Felhívás a kerületi ebtartók, ebtulajdonosok felé kötelező adatszolgáltatásra

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

 

Tisztelt csepeli ebtartók, ebtulajdonosok!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Tájékoztatjuk az ebtartókat és ebtulajdonosokat, hogy fenti törvényi kötelezettségének eleget téve Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2022. évben ismét ebösszeírást kíván kezdeményezni a lakosság részvételével.

(tovább…)

“Az állat miatt jöttünk ide” – a Csepelen leszúrt kutyáról emlékeztek meg

2022. október 6. csütörtök

Csepel.info

Gyertyás állatvédő megemlékezést tartott a Szurkolók az Állatokért Alapítvány a csepeli Vasas utcánál csütörtökön este fél nyolckor. A szervezők Zeuszra, arra a kutyára emlékeztek, amely egy értelmetlen késelés áldozata lett vasárnap hajnalban.

A bűncselekmény után az jelent meg a hírekben, hogy egy fiatalember összeszólalkozott egy szintén a kutyát sétáltató társasággal, és ez a vita vezetett a késeléshez. Nem túl életszerű azonban, hogy hajnali egy óra után két kutyasétáltató társaság fusson össze éppen a csepeli Vasas utcában. Kicsivel később az egyik közösségi oldalon többen már azt írták, hogy a fiatalkorú áldozat fenyegetett meg egy nála is fiatalabb gyereket. Ez után támadtak rá – családja szerint lesből -, és szúrták meg hatszor, a kutyáját pedig – ami védeni próbálta – megölték. (tovább…)