‘Állat’ kategória archívum

Állatvédelem Csepelen

2024. április 25. csütörtök

Csepel.hu

Az Agenor Civil Állatvédő Egyesület elkötelezett az állatok jogainak védelme mellett, jelentős szerepet tölt be a csepeli állatvédelemben. A civil szervezet 2018-ban alakult, de tevékenysége jóval korábbra nyúlik vissza.

Megalakulása előtt néhány évvel indult útjára a Szurkolók az állatokért nevű csoport. A példaértékű összefogást egymással szemben álló szurkolói csapatok hozták létre, hogy felhívják a figyelmet az elesett, megkínzott, rossz körülmények között tartott állatokra.

(tovább…)

Rókát láttak Csepelen

2024. január 31. szerda

Csepel.hu

Különös látványban lehetett része annak, aki ma hajnalban 5.00 órakor rókát látott meglehetősen furcsa pózban, egy autó tetején a Dunadűlő utcában.

Utánajártunk és azt a tájékoztatást kaptuk a NÉBIH-től, valamint a Pest Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálytól, hogy a rókák és az egyéb vadfajok jelenléte a lakott területeken egyre gyakoribb. Az emberi környezethez való alkalmazkodásuk pedig kiváló.

(tovább…)

Állatvédelem Csepelen

2023. november 25. szombat

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött a projektről, aminek az a célja, hogy a csepeli gyerekek megismerkedjenek a felelős állattartás szabályaival.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló eseménysorozat során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

(tovább…)

Felelős kutyasétáltatással kapcsolatos tájékoztatás Csepelen

2023. november 16. csütörtök

Csepel.hu

November elején a közterület-felügyelők Daru-dombon és a Kolonics György sétányon tartottak ellenőrzést, melynek célja a felelős állattartással, a kutyasétáltatással és az ezekkel összefüggő köztisztasági szabályszegések megelőzése volt.

Az ellenőrzés során szórólapokat osztottak a közterület-felügyelő kollégák a kutyasétáltatók körében, melyeken a szabálykövető magatartás elősegítése érdekében, a fontosabb szabályozásokat soroltak fel tájékoztató és preventív jelleggel.

(tovább…)

Állatvédelem a csepeli gyermekeknek

2023. november 8. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött az „Állatvédelem a csepeli gyermekeknek” elnevezésű projektről, amely azt a célt tűzte ki, hogy minden csepeli óvodás és általános iskolás gyermekkel megismertesse a felelős állattartás szabályait.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló projekt során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

(tovább…)

Örökbefogadói nap az Illatos úton

2023. szeptember 12. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Egyre több patkányt látnak Csepelen – Mi a teendő?

2023. augusztus 9. szerda

Csepel.info

Több olvasónk is megkereste lapunkat az elmúlt napokban azzal, hogy patkányt vagy egyszerre több patkányt is látott Csepelen. Az egyik közösségi oldalon videót tettek ki, amin egy, a csepeli HÉV sínpárjai között futkosó patkány látható.

“Nem tudom mennyire lehet bolygatni a témát, van aki szégyelli, valaki ügyet sem vet rá, Csepelen is elszaporodtak a patkányok. Ahogy mentem ma Csepelen kettőt is láttam elütve. Különböző helyen. Tudom, hogy a Szent László úton is panaszkodtak. Rendezett kertes házban. Én is fogtam már kettőt. Pár utcával odébb. Nem vagyok szakavatott, de azt tudom, szapora állat, és ha már nappal is kimerészkednek akkor szerintem sok van. Nem tudom és nem is értek hozzá ez kinek a feladata. Én csak gondoltam a Csepeliek védelmében, talán amíg nem késő, ritkítani kéne valahogyan őket.” (tovább…)

Élménynapok Csillagtelepen

2023. július 29. szombat

Csepel.hu

Hétfőtől péntekig tartó ismeretterjesztő élménynapokat tartottak a Radnóti Miklós Művelődési Házban július 24-28-a között.

Az élménynapok finanszírozását az önkormányzat segítségével pályázat útján szerezték meg a szervezők. A színes programokról Ligeti Ágnes, a Radnóti Művelődési Ház intézményvezetője számolt be.

(tovább…)

Tudatos kutyatartás

2023. június 4. vasárnap

Csepel.hu

A JóKutya Iskola neve nemcsak a kerületben élő kutyások számára cseng ismerősen. Országszerte egyre inkább elismerik, értékelik az itt folyó munkát.

A JóKutya Iskola vezetője, Nagy Vilmos lelkes elhivatottsággal, szeretettel tanítja, szocializálja, az itt tanuló, sportoló kutyákat.

(tovább…)

Nyúldobálás miatt tettek feljelentést a csepeli állatvédők

2023. május 23. kedd

Csepel.info

Egy csepeli lakótelepen arra lettek figyelmesek, hogy két kislány egy nyulat dobál. Feldobták a levegőbe, és amikor leesett, odafutottak, megfogták és feldobták újra. Egyértelmű volt, hogy ezzel kínozzák az állatot. A gyerekek mellett nem volt akkor egyik szülő sem, aki rájuk szólhatott volna.

“A bejelentő ahogy rájuk szólt, azonnal elszeleltek. Ott lakók annyit tudtak, hogy hányadik emelet. A bejelentő a kérésünkre azonnal hívta a rendőrséget. A rendőrök gyorsan jöttek, megtalálták a lakást, és beszéltek az édesanyával”
– írták az Agenor Civil Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán. A nyuszi túlélte, az esetből viszont – amit videóra is vettek – feljelentés lett. Az állatvédők másnap folytatták a történetet:

(tovább…)