2023. november havi archívum

Jövő ősszel három óriásprojekt is be tud indulni a fővárosi közlekedésfejlesztésben

2023. november 30. csütörtök

Magyarepitok.hu

Összesen közel 50 kilométernyi HÉV-vasútvonal újul meg, az új uniós ütemterv szerint 2024 szeptember végéig a H5-ös, a H6-os és a H7-es esetében egyaránt meg kell kötni a kivitelezési szerződéseket – írja a Magyar Építők.

Jövő év harmadik negyedévében elindulhat a három elővárosi HÉV-vonal felújítása. A H5-ös szentendrei, a H6-os ráckevei vonal és a H7-es csepeli vonal fejlesztési terveiről a Portfolio számolt be részletesen. (tovább…)

IGEN a csepeli HÉV fejlesztésére

2023. november 30. csütörtök

Csepel.hu

A napokban egyeztettem a kormányzati szintű csepeli fejlesztésekről az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetésével – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán, aki a következőkről tájékoztatta a csepeli lakosokat:

– 2026-ra a Kormány megújítja a csepeli HÉV-et. Ez a legfontosabb közlekedési vonal, ahol mihamarabb új és akadálymentesített szerelvények kell, hogy kiszolgálják a lakosságot.

– Csepelnek és az agglomerációnak szüksége van a gerincút befejezésére. Ezért a minisztérium előterjeszti kormánydöntésre, hogy a gerincút befejező szakaszai kormányzati beruházásban és kormányzati forrásból valósuljanak meg. (tovább…)

Cipősdoboz akció

2023. november 29. szerda

 

Egynapos sebészeti részleg Csepelen

2023. november 28. kedd

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között átadták az egynapos sebészeti részleget a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épületében november 28-án.

Az eseményen többek között részt vett Borbély Lénárd polgármester, Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős helyettes államtitkára  és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

(tovább…)

Építik a parkolókat a Kiss János altábornagy utca elején

2023. november 27. hétfő

Csepel.hu

A terület megújítását Tóth Sándor képviselő kezdeményezte.

Az állapota miatt használhatatlanná vált dühöngő elbontásra került és a területre lakossági kérésre 20 férőhelyes parkoló került kialakításra bekötőút építéssel együtt.

(tovább…)

Ingyen tűzifa a rászorulóknak Csepelen

2023. november 27. hétfő

Csepel.hu

A fákat a rászorulóknak az önkormányzat nem vásárolja, hanem a beruházásokból megmaradt darabokat, gallyazás során levágott ágakat, valamint a Csepeli Városgazda Faipari Osztályának melléktermékeit osztják szét.

Ma délután Korc Piroskának vittünk három köbméter tűzifát és két láda brikettet, hogy segítsünk neki ebben a nehéz helyzetben – írja Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.

(tovább…)

Házi verseny és ovis fesztivál Csepelen

2023. november 27. hétfő

Csepel.hu

Az Island Rock Csepel TáncSport Egyesület november 19-én a Laurencz László Sportcsarnokban rendezte meg kezdő és haladó táncosainak, X. házi versenyét és I. Ovis Fesztiválját.

102 óvodás és 156 iskolás nevezett az Island Rock Csepel TáncSport Egyesület kezdő és haladó táncosainak, X. házi versenyére és az I. Ovis Fesztiváljára.

(tovább…)

Közmeghallgatást tart a Képviselő-testület

2023. november 27. hétfő

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2023. évben esedékes közmeghallgatására 2023. november 30. (csütörtök) 09:00-kor kezdődő Testületi ülést követően kerül sor.

A Képviselő-testületi ülés és az azt követő közmeghallgatás helyszíne Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.)

(tovább…)

Németh Szilárdban bízik a DK és a Momentum: ragaszkodnak a polgármester-jelöléshez

2023. november 26. vasárnap

Csepel.info

Most a 444 vette górcső alá az önkormányzati választások esélyeit. Elemzésük szerint csak a Németh Szilárd által indított belháború miatt van esély ellenzéki győzelemre Csepelen. Viszont emiatt a DK és a Momentum is ragaszkodik a könnyebben megszerezhető hatalomhoz. 

Németh tavaly oszlattatta fel a csepeli Fideszt, hogy kizárhassa az önkormányzati vagyont védő polgármestert és alpolgármestereit. Egyelőre azonban nem talált olyan polgármester-jelöltet, aki felvállalná Csepel vagyonának átadását, és a Kis-Duna-part eladását. A csepeli ellenzéket sem csak a DK-Momentum csata húzza szét. Kál Károly, a DK korábbi csepeli alelnöke is bejelentette az indulását a polgármesteri székért, és hasonló történhet a korábban szövetséges Jobbik vagy a Nép Pártján szervezetétől is. (tovább…)

Hajómakett kiállítás Csepelen

2023. november 26. vasárnap

Csepel.hu

Nemzetközi hajómakett-kiállítással egybekötött hajómodellversenyt rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban, ahol mintegy 120 hajómakettet tekinthettek meg az érdeklődők.

Az önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvény megnyitóján Borbély Lénárd polgármester és egyben a rendezvény fővédnöke elmondta, elismerését fejezi ki azoknak, akik éveken át is képesek dolgozni egy maketten.

(tovább…)