2022. május havi archívum

Támogatás nyílászáró cseréjére

2022. május 31. kedd
Csepel.hu
A múlt heti testületi döntés értelmében új támogatási formát vezetett be az önkormányzat rászorulóknak. Június 5-től legfeljebb 200 ezer forintig nyílászáró cseréjéhez ad támogatást a hivatal. Fontos tudni, hogy a támogatás az éves költségvetési rendeletben meghatározott keret kimerüléséig, és csak a kivitelezés megvalósulásának igazolását követően nyújtható.
 
A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal családtámogatási irodájánál személyesen, az ott lévő formanyomtatványon.

(tovább…)

Átadták a pedagógusnapi díjakat a Pesti Vigadóban

2022. május 31. kedd

Csepel.hu

Szakmai elismeréseket adtak át az oktatás-nevelés területén kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak május 31-én a Pesti Vigadóban. Kimagasló óvodapedagógiai munkájáért, illetve a pedagógusképzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjban részesült Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák intézményvezetője. Az oktatásban végzett hosszú kiemelkedő munkájáért Trefort Ágoston-díjat vehetett át Torma Béláné, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa. Kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, illetve a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Atanaszov Ferenc Endre, a Herman Ottó Általános Iskola pedagógusa.

Az eseményen részt vett Morovik Attila, Csepel alpolgármestere is. (tovább…)

Fontos információk a nyári napközis táborról

2022. május 31. kedd

Csepel.hu

A hamarosan beköszöntő nyári szünet idején három helyszínen várja a csepeli iskolásokat az önkormányzat hagyományos napközis tábora július 4-e és augusztus 19-e között. A turnusokat a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban, a tavaly megújult Csepeli Napközis Táborban (Hollandi út 18.), és a Mészáros Jenő óvoda Vénusz utcai telephelyén szervezik.

A korábbi évekhez hasonlóan a szülőket az általános iskolák Kréta rendszerén tájékoztatják a részletes táborozási tudnivalókról. Ügyeletet naponta a táborok helyszínén reggel 6 órától 8 óráig, valamint délután 16 órától 17 óráig biztosítanak. A programokat mindennap 8 órától 16 óráig csoportos foglalkozásokban tartják. A nagyobbak csak szülői engedéllyel érkezhetnek és távozhatnak a tábor területéről. (tovább…)

Hatvanéves a Szárcsa – jubileumi gála a Királyerdei Művelődési Házban

2022. május 31. kedd

Csepel.hu

A Szárcsa Általános Iskola az idei tanévben ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Az intézmény 1961. októberében nyitotta meg kapuit. A Csepel Vas- és Fémművek dolgozóinak növekvő létszáma, az újonnan kerületbe költözők magas aránya indokolta az iskola létrehozását.

A Szárcsában a kezdetektől pezsgő és színes élet folyt: szakkörök, őrsi gyűlések, sportversenyek, kirándulások, farsangi bálok, táborok, ünnepélyek tarkították a hétköznapokat. A jubileumi év alkalmából az intézmény színes programokkal, rendezvényekkel várta egykori és jelenlegi diákjait, tanárait. Május 18-án a gyerekek az iskola kertjében cserjeültetéssel emlékeztek a kerek évfordulóra, május 27-én pedig nagyszabású gálaműsorral léptek színpadra a Királyerdei Művelődési Házban. (tovább…)

Meghívó pünkösdi táncházra

2022. május 31. kedd

csepel.hu

csepel.hu

Pótolni kell a kivágott fákat magánterületen is

2022. május 31. kedd

Csepel.hu

A képviselő-testület múlt héten elfogadott új rendelete értelmében 2022. július 1-től a magánterületen kivágott fákat pótolni köteles a tulajdonos, a – a gyümölcsfák és a 4 cm-nél vékonyabb törzsű fák kivételével – a magánterületen történő kivágások kapcsán pedig előzetes engedélyt kell kérni a polgármesteri hivataltól. Az élet-, egészség- vagy vagyonvédelmi okból történt kivágást ugyanakkor be kell jelenteni 3 napon belül.

Lehetőség van pénzbeli megváltásra, amit az önkormányzat zöldterületi fejlesztésekre fordít. (tovább…)

Siránkozás és üres marketingakciók

2022. május 30. hétfő

Magyar Nemzet

Karácsony ígéretei és teljesítménye olyan távol van egymástól, mint a geológia és a teológia: ég és föld – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke úgy fogalmazott: Bajnai valószínűleg igazat mondott, pártpolitikai kifizetőhellyé tette a Fővárosi Önkormányzatot Karácsony Gergely. (tovább…)

Sehol nincs Németh Szilárd birkózó szakosztálya az egyesületi rangsorban

2022. május 30. hétfő

Csepel.info

A csepeli birkózók 2019. november 22-én, amikor még úgy tudták, hogy leendő otthonuk előtt állnak

Miután kizárta otthonukból a Csepeli Birkózó Clubot (CSBC), Németh Szilárd megpróbálhatott egy másik csepeli birkózó egyesületet kreálni, hogy a forrásokat átcsoportosítva ne csak otthonuktól, de sportolóitól is megfossza az egyesületet. Úgy tűnik, hogy ezt eddig nem sikerült teljesen elérnie.

A 2021-es év birkózó egyesületi rangsorában ugyanis sehol nincs a “Csepeli Torna Club Birkózó Szakosztálya”, amit Németh Szilárd jelenleg a Facebook oldalán reklámoz. A rejtélyt a CSBC Facebook bejegyzése igyekszik feltárni – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Játék, kaland, élmény a csepeli gyermeknapon

2022. május 30. hétfő

Csepel.hu

A borongós idő ellenére sokan látogattak ki az idei csepeli gyermeknapra, ahol mesés élmények, izgalmas játékok, színpadi programok várták a gyerekeket.

A nagyszabású családi rendezvénynek a Puli sétány adott otthont, a programon több száz család vett részt. (tovább…)

Tűzoltónapi bemutató gyerekeknek

2022. május 30. hétfő

Csepel.hu

Több száz gyerek és az őket kísérő felnőtt látogatott el a csepeli tűzoltóság Katona József utcai laktanyájába május 29-én, ahol a tűzoltók megtartották a hagyományos gyermeknapot. Az elmúlt két évben ez elmaradt a járvány miatt, éppen ezért most a szokásosnál is nagyobb volt az érdeklődés. Az érkezőket öt turnusban, óránként engedték be a laktanyába.

A vendégeket Pistai Ferenc tűzoltó őrnagy, a csepeli tűzoltóság megbízott parancsnoka fogadta. (tovább…)