‘Közvéleménykutatás’ kategória archívum

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. szerda

Magyarnemzet.hu

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezúttal pedig az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli – hívta fel szerdán a figyelmet a közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk.

(tovább…)

Závecz: a bizonytalanok döntik el, hogy sikerül-e Szabó Szabolcsot félreállítani

2021. június 9. szerda

Csepel.info

Karácsony Gergely Zuglóban azt a Tóth Csabát támogatja, aki megfenyegette a családját, Csepelen Komjáthival jópofizik: de nem biztos, hogy elég lesz

Eddig három ellenzéki párt fogott össze azért, hogy Csepel-Soroksárról kifúrják Szabó Szabolcsot, az Együtt majd az LMP korábbi politikusát. A baloldal kedvenc közvélemény-kutató cége szerint ez nem lesz könnyű. Az esély erre a bizonytalanok magas számában van: amennyiben részt vesznek az előválasztáson, ők eldöntik el, ki lesz a szélsőbaltól szélsőjobbig terjedő ideiglenes szövetség jelöltje.

Információink szerint közben a momentán momentumos Szabó és új pártja szorgos telefonos adatgyűjtésbe kezdtek. A titkos csepeli és soroksári vonalas számokat is hívják: több olvasónk jelezte, nem érti hogyan hívhatták fel, és felháborítónak tartja adatainak kikerülését. (tovább…)

Baloldali közvéleménykutató: vezet a Fidesz

2021. május 13. csütörtök

888, ATV, Csepel.info

A jelek szerint a Fideszre nyit az ország. Komoly törésvonalak alakultak ki a városi és vidéki szavazók preferenciái között, de nagyon máshogy szavaznak az idősek és a fiatalok is – olvasható a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásában.

A tapasztalat szerint akkor van esély leginkább a kormányváltásra, ha egy évvel a választás előtt jelentős az ellenzéki fölény a közvélemény-kutatásokban.  A választás közeledtével a bizonytalanok száma jellemzően csökkenni szokott, és az aktuális kormánypárt szinte mindig növeli a biztos szavazói számát. Így a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok nem éppen az ellenzék számára kedveznek.  (tovább…)

Koszorúzás március 15-én

2021. március 15. hétfő

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat vezetői a hagyományokhoz híven a Görgey Artúr téren, Petőfi Sándor szobránál koszorúztak március 15-én reggel.

Noha a koronavírus-járvány miatt az ilyenkor megszokott ünnepi rendezvények elmaradtak, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek kora reggel elhegyezték a megemlékezés koszorúját a szobornál.

(tovább…)

Felmérés: helyi ügyekben a Csepeli Hírmondóból tájékozódnak a csepeliek

2021. január 11. hétfő

csepel.hu

Magas a csepeli önkormányzat által kiadott Csepeli Hírmondó olvasottsága, de helyi ügyekben a világháló is fontos információforrás. Az interneten a Csepel.info hírblogot és annak közösségi oldalát látogatják a legtöbben. A felmérés alapján a csepeliek egyáltalán nem támogatják a belvárosi közlekedés kerékpársávos korlátozását, és hajszálnyival többen örülnek a Kis-Duna parton épült birkózóakadémiának, mint amennyien nem.

Viszont nagy többséggel elutasítják az oda tervezett kollégiumokat, valamint a Kis-Duna part esetleges eladását, beépítését. Ebben a kérdésben a véleményt nyilvánítók közül elsöprő, 90 százalékos Csepel polgármesterének, Borbély Lénárdnak a támogatottsága. Kimagaslónak tartják a csepeli önkormányzat helytállását is a koronavírus elleni harcban, amihez a kerület által ingyenesen biztosított, tüdőgyulladás elleni oltás nagyban hozzájárulhatott. Ilyen ingyenes oltásra máshol nem volt lehetőség.

(tovább…)

Az ellenzék profitálni akart a járványból, csökkent is a népszerűsége

2020. június 8. hétfő

888

A választók a jelek szerint levonták a megfelelő következtetéseket a kormány sikeres járványkezeléséből, s abból, hogy az ellenzék ott hátráltatta a védekezést, ahol csak lehetett.

Mint arra Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en rámutatott:

csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága, mert a koronavírus-járvány elleni védekezésben nem működtek együtt a kormánnyal.

A magyarok 78 százaléka támogatta a kormány döntését

2020. május 25. hétfő

Inforadio, Csepel.info

A Nézőpont intézet felmérése szerint még a kormánykritikus szavazók fele (50 százalék) is egyetért abban, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése indokolt volt. Csak a megkérdezettek 17 százaléka nem értett egyet ezzel sem.

Magyarország jelenleg a világ legjobban védekező államai között áll. Mivel nálunk a fővárosi idősotthonok kivételével nem voltak tömeges megbetegedések és halálozások, sokan úgy is érezhették volna, hogy felesleges volt a védekezés szigora. Valószínű, hogy a világ más részeiből érkező sokkoló hírek és képsorok tették meg a hatásukat. De aki okos, az más kárából tanul. (tovább…)

Ötből négy magyar tudja, hogy kihez köthető az őszödi beszéd

2018. szeptember 17. hétfő

Origo

A 12 éve kiszivárgott őszödi beszédet a magyar választók döntő többsége, 78 százaléka köti Gyurcsány Ferenchez, 19 százalékuk viszont nem tudott megnevezni olyan politikust, aki a hangfelvételhez köthető – olvasható a Nézőpont Intézet kutatási eredményében.

A közvélemény-kutatás szerint a legfiatalabb, 18-29 éves választókat tömörítő korcsoport négy tizede nem tudja az egykori kormányfőt kapcsolatba hozni a beszéddel, de a nyolc általánost végzettek 43, illetve a községekben élők 31 százalékát is érinti a „politikai feledékenység”.

(tovább…)

Közvélemény-kutatás: kioltja egymást a csepeli ellenzék

2018. március 18. vasárnap

TK

Megszületett a Soros György hálózatához kötődő, a kormány megbuktatására ellenzéki pártokat összefogó „Közös Ország Mozgalom” csepeli-soroksári közvélemény-kutatása. Az ellenzéki szervezet szerint nem lehet pontosan megállapítani, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Ha jelöltjeik nem lépnek vissza valaki javára, akkor a fideszes Németh Szilárd az abszolút esélyes. Ha visszalépnek, akkor is Németh az esélyesebb, de az ellenzék így már reménykedhet a győzelemben.

Soros György hálózata a nemzetállamok és a zsidó-keresztény kultúra felszámolását tekinti céljának. Ennek egyik eszközét látják az illegális muszlim bevándorlók tömeges betelepítésében. Ehhez azonban előbb meg kell dönteni a jelenlegi kormányt, mert nem hajlandó beleegyezni a kötelező betelepítési kvótába. Ebben próbál segíteni a „Közös Ország Mozgalom”, melyet Gulyás Márton vezet. Gulyás nagy fegyverténye, hogy a Jobbikot is be tudta húzni a kormányellenes szövetségbe, melynek végső célja így az illegális bevándorlók kötelező betelepítése. (tovább…)

Brutális Fidesz-fölényt mért a Medián

2017. november 2. csütörtök

Mandiner

A teljes népességen belül újra 40 százalék felett a Fidesz, a lakosság is elégedett a kormány tevékenységével. Az ellenzék messze le van maradva.

Ha most vasárnap lennének a választások, azok a kormánypártok elsöprő győzelmét hoznák – derül ki a Medián a HVG-nek készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. (tovább…)