‘Közvéleménykutatás’ kategória archívum

A KSH a háztartásokat a jövedelmi helyzetükről, valamint lakás- és életkörülményeikről kérdezi

2022. február 24. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

Munkaerővel kapcsolatos felmérést készít a KSH

2022. február 24. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

Várják a csepeliek véleményét is a leendő Csepel Parkról

2022. február 9. szerda

Csepel.hu

Elkészültek a Csepel-sziget északi részén készülő park koncepciótervei, a BFK ezeket mutatta be a napokban a tervezőkkel együtt a Portfolióval közösen rendezett konferencián. A leendő használók véleményét kérdőíven kérik ki, ami a www.csepelikozpark.hu oldalon érhető el.

Az elmúlt ötven év legnagyobb zöld beruházása valósul meg Csepelen a 36 hektáros park megépítésével, ezzel egy családbarát, pihenésre és sportolásra alkalmas, valódi természetközeli park jön létre, különleges vizes élőhelyekkel, tisztásokkal. Az őshonos galériaerdőt megőrizzük, és ezer új fa ültetése szerepel a tervekben – mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a rendezvényen.

 

(tovább…)

Közösen tervezve

2022. február 7. hétfő

Csepel.hu

 

Közösségi tervezéssel újul meg a Hollandi úti Ifjúsági Tábor. Az erről szóló pénteki lakossági fórumon Borbély Lénárd polgármester arra kérte a csepelieket, minél többen vegyenek részt a közösségi tervezésben, mondják el véleményeiket, javaslataikat.

A nagy érdeklődéssel kísért lakossági fórum az Ifjúsági Tábor jelenlegi állapotának felvázolásával kezdődött. Kivetítőn láthattuk a rozsdásodó épületeket, az enyészetté vált kültéri bútorokat és a leromlott, hiányos burkolatot, amelyek a terület teljes megújításáért kiáltanak.

 

(tovább…)

A csepeliek nem vezetnék be a kötelező oltást

2021. november 25. csütörtök

Csepel.info

Csepelen meggyőző fölénnyel utasítják el, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást – derül ki nem reprezentatív gyorsszavazásunkból.

Az európai országok többségében vannak olyan foglalkozások, ahol a veszélyeztetettség miatt kötelezővé tették a koronavírus elleni védőoltást. Ausztria kivételével azonban egyetlen európai országban sem tették minden területen kötelezővé. Ráadásul a szomszédunkban is óriási vitát keltett a lépés, sokan egyenesen a demokrácia megszűnését látják benne. (tovább…)

Közvélemény-kutatók: egyértelműen vezet a Fidesz

2021. október 14. csütörtök

Mandiner, Infostart

Nyáron valamivel szűkebbre zárult az olló a két politikai tömb között, mára visszaállt a korábbi különbség. A felmérések szerint a lakosság többsége elégedett Orbán Viktor munkájával és megfelelőnek tartják a járvány alatt hozott kormányzati intézkedéseket. Ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz-KDNP 125 parlamenti mandátumot szerezne magának, az ellenzék pedig csak 73-at.

Kimagasló a támogatottsága a minimálbér emelésének és a családosoknak megszavazott adóvisszatérítésnek. (tovább…)

Előválasztás: fölénybe került a DK az ellenzéken belül

2021. október 6. szerda

Csepel.hu

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége 34,76 százalékos eredményt ért el, és ezzel lett első az ellenzéki pártok miniszterelnökjelölt-választásának első fordulójában. Karácsony Gergely 27,31 százalékot, Márki-Zay Péter 20,43 százalékot, Jakab Péter 14,1 százalékot, Fekete-Győr András pedig 3,4 százalékot ért el. Összesen 616512-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire. Ennek több mint négyszeresét, közel kétmillióval több voksot szerzett az Orbán Viktort támogató pártszövetség 2018-ban.

Országgyűlési választásokon hetven helyen lehet voksolni Csepelen, de az ellenzéki előválasztáson csak egy szavazóhely volt. Emiatt hosszú sor alakult ki a Görgey téren, az online szavazást pedig szintén alulméretezte az ellenzék. Az sem világos, hogy a kevesebb résztvevő és még kevesebb szavazólap ellenére miért tartott mégis két napig a szavazatszámlálás. (tovább…)

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. szerda

Magyarnemzet.hu

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezúttal pedig az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli – hívta fel szerdán a figyelmet a közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk.

(tovább…)

Závecz: a bizonytalanok döntik el, hogy sikerül-e Szabó Szabolcsot félreállítani

2021. június 9. szerda

Csepel.info

Karácsony Gergely Zuglóban azt a Tóth Csabát támogatja, aki megfenyegette a családját, Csepelen Komjáthival jópofizik: de nem biztos, hogy elég lesz

Eddig három ellenzéki párt fogott össze azért, hogy Csepel-Soroksárról kifúrják Szabó Szabolcsot, az Együtt majd az LMP korábbi politikusát. A baloldal kedvenc közvélemény-kutató cége szerint ez nem lesz könnyű. Az esély erre a bizonytalanok magas számában van: amennyiben részt vesznek az előválasztáson, ők eldöntik el, ki lesz a szélsőbaltól szélsőjobbig terjedő ideiglenes szövetség jelöltje.

Információink szerint közben a momentán momentumos Szabó és új pártja szorgos telefonos adatgyűjtésbe kezdtek. A titkos csepeli és soroksári vonalas számokat is hívják: több olvasónk jelezte, nem érti hogyan hívhatták fel, és felháborítónak tartja adatainak kikerülését. (tovább…)

Baloldali közvéleménykutató: vezet a Fidesz

2021. május 13. csütörtök

888, ATV, Csepel.info

A jelek szerint a Fideszre nyit az ország. Komoly törésvonalak alakultak ki a városi és vidéki szavazók preferenciái között, de nagyon máshogy szavaznak az idősek és a fiatalok is – olvasható a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásában.

A tapasztalat szerint akkor van esély leginkább a kormányváltásra, ha egy évvel a választás előtt jelentős az ellenzéki fölény a közvélemény-kutatásokban.  A választás közeledtével a bizonytalanok száma jellemzően csökkenni szokott, és az aktuális kormánypárt szinte mindig növeli a biztos szavazói számát. Így a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok nem éppen az ellenzék számára kedveznek.  (tovább…)