‘Közvéleménykutatás’ kategória archívum

Népszámlálás 2022

2022. október 6. csütörtök

Csepel.hu

Október 1-jén kezdődött hazánkban a Magyarország teljes népességére és az összes lakására kiterjedő népszámlálás.

Az adatgyűjtés pontos és részletes képet ad a népesség számáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámláláson való részvételt a 2018. évi CI. törvény írja elő, eredményei mindannyiunk mindennapjait, jövőjét befolyásoló szociális és gazdasági döntések, országos, regionális és helyi fejlesztések alapjául szolgálnak.
(tovább…)

Ellenzéket váltana a magyarok többsége

2022. június 28. kedd

Magyar Nemzet

Az ellenzéki szavazók közel egyharmada nem tud pártot választani – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

Egy most vasárnap tartott választáson a Fidesz–KDNP-nek 55 százalékos támogatottsága lenne, az ellenzéki pártok közül azonban mind­össze három ellenzéki párt jutna be a parlamentbe: Gyurcsány Ferenc baloldalon legerősebbnek számító pártja, a Demokratikus Koalíció hat százalékkal; a megújuló centrális erőtér jobb oldalán elhelyezkedő Mi Hazánk szintén hat százalékkal; illetve a parlamenten kívüli Kétfarkú Kutya Párt öt százalékkal.

(tovább…)

A KSH a háztartásokat a jövedelmi helyzetükről, valamint lakás- és életkörülményeikről kérdezi

2022. február 24. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

Munkaerővel kapcsolatos felmérést készít a KSH

2022. február 24. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

Várják a csepeliek véleményét is a leendő Csepel Parkról

2022. február 9. szerda

Csepel.hu

Elkészültek a Csepel-sziget északi részén készülő park koncepciótervei, a BFK ezeket mutatta be a napokban a tervezőkkel együtt a Portfolióval közösen rendezett konferencián. A leendő használók véleményét kérdőíven kérik ki, ami a www.csepelikozpark.hu oldalon érhető el.

Az elmúlt ötven év legnagyobb zöld beruházása valósul meg Csepelen a 36 hektáros park megépítésével, ezzel egy családbarát, pihenésre és sportolásra alkalmas, valódi természetközeli park jön létre, különleges vizes élőhelyekkel, tisztásokkal. Az őshonos galériaerdőt megőrizzük, és ezer új fa ültetése szerepel a tervekben – mondta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a rendezvényen.

 

(tovább…)

Közösen tervezve

2022. február 7. hétfő

Csepel.hu

 

Közösségi tervezéssel újul meg a Hollandi úti Ifjúsági Tábor. Az erről szóló pénteki lakossági fórumon Borbély Lénárd polgármester arra kérte a csepelieket, minél többen vegyenek részt a közösségi tervezésben, mondják el véleményeiket, javaslataikat.

A nagy érdeklődéssel kísért lakossági fórum az Ifjúsági Tábor jelenlegi állapotának felvázolásával kezdődött. Kivetítőn láthattuk a rozsdásodó épületeket, az enyészetté vált kültéri bútorokat és a leromlott, hiányos burkolatot, amelyek a terület teljes megújításáért kiáltanak.

 

(tovább…)

A csepeliek nem vezetnék be a kötelező oltást

2021. november 25. csütörtök

Csepel.info

Csepelen meggyőző fölénnyel utasítják el, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást – derül ki nem reprezentatív gyorsszavazásunkból.

Az európai országok többségében vannak olyan foglalkozások, ahol a veszélyeztetettség miatt kötelezővé tették a koronavírus elleni védőoltást. Ausztria kivételével azonban egyetlen európai országban sem tették minden területen kötelezővé. Ráadásul a szomszédunkban is óriási vitát keltett a lépés, sokan egyenesen a demokrácia megszűnését látják benne. (tovább…)

Közvélemény-kutatók: egyértelműen vezet a Fidesz

2021. október 14. csütörtök

Mandiner, Infostart

Nyáron valamivel szűkebbre zárult az olló a két politikai tömb között, mára visszaállt a korábbi különbség. A felmérések szerint a lakosság többsége elégedett Orbán Viktor munkájával és megfelelőnek tartják a járvány alatt hozott kormányzati intézkedéseket. Ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz-KDNP 125 parlamenti mandátumot szerezne magának, az ellenzék pedig csak 73-at.

Kimagasló a támogatottsága a minimálbér emelésének és a családosoknak megszavazott adóvisszatérítésnek. (tovább…)

Előválasztás: fölénybe került a DK az ellenzéken belül

2021. október 6. szerda

Csepel.hu

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége 34,76 százalékos eredményt ért el, és ezzel lett első az ellenzéki pártok miniszterelnökjelölt-választásának első fordulójában. Karácsony Gergely 27,31 százalékot, Márki-Zay Péter 20,43 százalékot, Jakab Péter 14,1 százalékot, Fekete-Győr András pedig 3,4 százalékot ért el. Összesen 616512-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire. Ennek több mint négyszeresét, közel kétmillióval több voksot szerzett az Orbán Viktort támogató pártszövetség 2018-ban.

Országgyűlési választásokon hetven helyen lehet voksolni Csepelen, de az ellenzéki előválasztáson csak egy szavazóhely volt. Emiatt hosszú sor alakult ki a Görgey téren, az online szavazást pedig szintén alulméretezte az ellenzék. Az sem világos, hogy a kevesebb résztvevő és még kevesebb szavazólap ellenére miért tartott mégis két napig a szavazatszámlálás. (tovább…)

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. szerda

Magyarnemzet.hu

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezúttal pedig az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli – hívta fel szerdán a figyelmet a közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk.

(tovább…)