‘Közvéleménykutatás’ kategória archívum

Koszorúzás március 15-én

2021. március 15. hétfő

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat vezetői a hagyományokhoz híven a Görgey Artúr téren, Petőfi Sándor szobránál koszorúztak március 15-én reggel.

Noha a koronavírus-járvány miatt az ilyenkor megszokott ünnepi rendezvények elmaradtak, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek kora reggel elhegyezték a megemlékezés koszorúját a szobornál.

(tovább…)

Felmérés: helyi ügyekben a Csepeli Hírmondóból tájékozódnak a csepeliek

2021. január 11. hétfő

csepel.hu

Magas a csepeli önkormányzat által kiadott Csepeli Hírmondó olvasottsága, de helyi ügyekben a világháló is fontos információforrás. Az interneten a Csepel.info hírblogot és annak közösségi oldalát látogatják a legtöbben. A felmérés alapján a csepeliek egyáltalán nem támogatják a belvárosi közlekedés kerékpársávos korlátozását, és hajszálnyival többen örülnek a Kis-Duna parton épült birkózóakadémiának, mint amennyien nem.

Viszont nagy többséggel elutasítják az oda tervezett kollégiumokat, valamint a Kis-Duna part esetleges eladását, beépítését. Ebben a kérdésben a véleményt nyilvánítók közül elsöprő, 90 százalékos Csepel polgármesterének, Borbély Lénárdnak a támogatottsága. Kimagaslónak tartják a csepeli önkormányzat helytállását is a koronavírus elleni harcban, amihez a kerület által ingyenesen biztosított, tüdőgyulladás elleni oltás nagyban hozzájárulhatott. Ilyen ingyenes oltásra máshol nem volt lehetőség.

(tovább…)

Az ellenzék profitálni akart a járványból, csökkent is a népszerűsége

2020. június 8. hétfő

888

A választók a jelek szerint levonták a megfelelő következtetéseket a kormány sikeres járványkezeléséből, s abból, hogy az ellenzék ott hátráltatta a védekezést, ahol csak lehetett.

Mint arra Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en rámutatott:

csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága, mert a koronavírus-járvány elleni védekezésben nem működtek együtt a kormánnyal.

A magyarok 78 százaléka támogatta a kormány döntését

2020. május 25. hétfő

Inforadio, Csepel.info

A Nézőpont intézet felmérése szerint még a kormánykritikus szavazók fele (50 százalék) is egyetért abban, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése indokolt volt. Csak a megkérdezettek 17 százaléka nem értett egyet ezzel sem.

Magyarország jelenleg a világ legjobban védekező államai között áll. Mivel nálunk a fővárosi idősotthonok kivételével nem voltak tömeges megbetegedések és halálozások, sokan úgy is érezhették volna, hogy felesleges volt a védekezés szigora. Valószínű, hogy a világ más részeiből érkező sokkoló hírek és képsorok tették meg a hatásukat. De aki okos, az más kárából tanul. (tovább…)

Ötből négy magyar tudja, hogy kihez köthető az őszödi beszéd

2018. szeptember 17. hétfő

Origo

A 12 éve kiszivárgott őszödi beszédet a magyar választók döntő többsége, 78 százaléka köti Gyurcsány Ferenchez, 19 százalékuk viszont nem tudott megnevezni olyan politikust, aki a hangfelvételhez köthető – olvasható a Nézőpont Intézet kutatási eredményében.

A közvélemény-kutatás szerint a legfiatalabb, 18-29 éves választókat tömörítő korcsoport négy tizede nem tudja az egykori kormányfőt kapcsolatba hozni a beszéddel, de a nyolc általánost végzettek 43, illetve a községekben élők 31 százalékát is érinti a „politikai feledékenység”.

(tovább…)

Közvélemény-kutatás: kioltja egymást a csepeli ellenzék

2018. március 18. vasárnap

TK

Megszületett a Soros György hálózatához kötődő, a kormány megbuktatására ellenzéki pártokat összefogó „Közös Ország Mozgalom” csepeli-soroksári közvélemény-kutatása. Az ellenzéki szervezet szerint nem lehet pontosan megállapítani, ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Ha jelöltjeik nem lépnek vissza valaki javára, akkor a fideszes Németh Szilárd az abszolút esélyes. Ha visszalépnek, akkor is Németh az esélyesebb, de az ellenzék így már reménykedhet a győzelemben.

Soros György hálózata a nemzetállamok és a zsidó-keresztény kultúra felszámolását tekinti céljának. Ennek egyik eszközét látják az illegális muszlim bevándorlók tömeges betelepítésében. Ehhez azonban előbb meg kell dönteni a jelenlegi kormányt, mert nem hajlandó beleegyezni a kötelező betelepítési kvótába. Ebben próbál segíteni a „Közös Ország Mozgalom”, melyet Gulyás Márton vezet. Gulyás nagy fegyverténye, hogy a Jobbikot is be tudta húzni a kormányellenes szövetségbe, melynek végső célja így az illegális bevándorlók kötelező betelepítése. (tovább…)

Brutális Fidesz-fölényt mért a Medián

2017. november 2. csütörtök

Mandiner

A teljes népességen belül újra 40 százalék felett a Fidesz, a lakosság is elégedett a kormány tevékenységével. Az ellenzék messze le van maradva.

Ha most vasárnap lennének a választások, azok a kormánypártok elsöprő győzelmét hoznák – derül ki a Medián a HVG-nek készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. (tovább…)

Századvég: elsöprő a többség a kvóták elleni harc mellett

2017. szeptember 6. szerda

Origo

Több száz migráns tart Belgrádból a magyar határ felé

A Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság háromnegyede szerint Magyarországnak tovább kell harcolnia saját igazáért a betelepítési kvóták ügyében. 

A Századvég friss felmérés szerint a magyarok jelentős többségének, 72 százalékának az a véleménye, hogy Magyarország ne adja fel, és harcoljon tovább az igazáért a kvótaügyben. A közvélemény-kutatás eredményéből az is kiderül, hogy 22 százalék mondja azt, hogy Magyarországnak végre kell hajtania a kvótahatározatot.

(tovább…)

Kutatók: összenőtt a Jobbik és az MSZP

2017. szeptember 6. szerda

Matematikai esélye van a kormányváltásnak

Inforadio.hu

Mráz Ágoston Sámuel azt emelte ki, hogy szinte lehetetlen a következő hét hónapban az ellenzéki egységet tető alá hozni.

Nagyjából hét hónappal az országgyűlési választások előtt csak matematikai esélye van a kormányváltásnak – jelezte Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Závecz Tibor, a ZRI Závecz Research vezetője arról beszélt, hogy az MSZP és a Jobbik tábora között kicsi, a kormánypártok és az ellenzéki erők között pedig szinte teljesen meg is szűnt az átjárás.

Egyes egyéni választókerületekben előfordulhat, hogy a Jobbik és a baloldal szavazói egységesen a vitathatatlanul legerősebb ellenzéki jelölt mögé állnak a jövő tavaszi parlamenti választáson – fejtette ki Závecz Tibor.

(tovább…)

Nőtt a Fidesz, csökkent az MSZP támogatottsága

2017. augusztus 23. szerda

Falja a Jobbik az MSZP szavazótáborát, mégse nő a tábora

Világgazdaság, Csepel.info

Két százalékponttal nőtt a Fidesz és ugyanennyivel csökkent az MSZP támogatottsága a Závecz Research Intézet felmérése alapján. A Jobbik helyzete nem változott, ami mögött az állhat, hogy átjáróház lett a párt. Az MSZP-ből a kevésbé elkötelezettek a Jobbik felé, a Jobbikból pedig a jobboldali szavazók a Fidesz felé vándorolnak tovább. 

A kormány maradását 32 százalék, távozását 43 százalék szeretné. Utóbbi csoport azonban sokszínű. Ők sok pártra szavaznának és közülük sokan nem mennének el szavazni. Ráadásul a számok csalókák: valójában az elmúlt 27 évben ritkán volt ilyen alacsony a kormányváltást akarók száma. Orbán Viktor kormánya ebben csak magával versenyez. A számok alapján azonban Botka László MSZP-s pártelnök és miniszterelnök-jelölt sorsa hamarosan megpecsételődhet. A Jobbik helyzete sem olyan rózsás, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Jobbról balra, radikálisból liberálisba fordulásuk óta főként az MSZP-től hódítottak el szavazókat, a csalódott jobboldali szavazóik viszont a Fideszhez áramlanak. Készülőben van egy radikális jobboldali párt is, amely a Jobbik szélsőséges, neonáci  híveit kaparinthatja meg. (tovább…)