2021. július havi archívum

107 éve született Louis de Funés

2021. július 31. szombat

Nullahategy.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

Százhét éve, 1914. július 31-én született Louis de Funes, a francia filmművészet egyik legnagyobb komikusa.

A Saint Tropez-i csendőr, az Egy kis kiruccanás, a Jákob rabbi kalandjai és a Fantomas-filmek sztárja több mint 130 filmben és 100 színdarabban játszott, igazi műfaja a burleszkbe hajló vígjáték volt.

(tovább…)

Rendkívüli hír: patkányirtás miatt hamarabb zár szombaton a piac

2021. július 30. péntek

Csepel.info

Nem volt elég hatékony a főváros idei patkányirtása, emiatt egy rendkívüli irtást is el kellett rendelni a Csepeli Piac környékén. A munkálatok miatt fog a szokásosnál hamarabb, 12 órakor zárni a Csepeli Piac – értesült a Csepel.info.

Információink szerint ijesztően emelkedett a patkánybejelentések száma a Csepeli Piac környékén, ezért kellett a fővárostól soron kívüli irtást kérni. Nem ez az első ilyen eset: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta volt rá példa, hogy a 108 E-s buszon mászott az egyik utas nyakába egy patkány – az állatot videón is megörökítette az Index olvasója. (tovább…)

Későn jelezte balra kanyarodási szándékát – érdekes balesett lett belőle

2021. július 30. péntek

Van Csepelen számos olyan hely, ahol heti rendszerességgel történnek kisebb, illetve nagyobb balesetek. Az egyik ilyen kereszteződés az Erdősor utca és a Szabadság utcai kereszteződése, ahol pénteken este egy autószállító tréler ütközött Audi személyautóval.

Bővebb részletek és további képekért klikk ide

Újabb nácit támogat a DK?

2021. július 30. péntek

Nagyon úgy tűnik

Magyar Nemzet

Gyurcsány Ferenc mellett elfér az antiszemitizmus és a cigányellenesség is

Gyurcsány Ferenc személyesen jelent meg és kampányolt a jobbikos Tóth Péter előválasztási pultjánál. Tóth szélsőséges rasszista és antiszemita kijelentéseitől tele van az internet. Korábban egyebek mellett nyilvánosan követelt fajvédelmet, a cigányság visszaszorításáról is értekezett, a melegeket pedig genetikai hulladékoknak nevezte.

A Jobbik támogatottjai között nyüzsögnek a különböző szélsőséges politikusok. A szintén neonáci kijelentéseivel elhíresült, költségvetési csalással vádolt Bíró László mellett Szabó Szabolcs is a párt támogatottja. Szabó az ellenkező véglet: ő az országba az illegális bevándorlókat, az óvodákba, iskolákba pedig a homoszexuális és genderpropagandát engedné be. Szabót még a DK sem támogatja, csak a Momentum és a Jobbik állt ki mellette.  (tovább…)

74 éves a Terminátor

2021. július 30. péntek

Wiki. Mr.Gabee, Csepel.info

450px-BOOK_TOTAL_RECALL_3

Július 30-án ünnepeli 74. születésnapját Arnold Schwartzenegger – a Terminátor. Arnold Alois Schwarzenegger (Thal, Ausztria,1947. július 30. –) Golden Globe-díjas osztrák születésű amerikai színész, testépítő, üzletember és politikus; az USA Kalifornia államának 38. kormányzója. Fiatalkorában testépítő eredményeivel ért el komoly sikereket, majd hollywoodi akciófilmjeivel vált világhírűvé. Becenevén „Az osztrák tölgy”.

Schwarzenegger egy kis Graz közeli stájerfaluban, Thalban született. Édesapja Gustav Schwarzenegger rendőrfőnök (1907.augusztus 17. – 1972. december 1.), édesanyja pedig Aurelia Jadrny (1922. július 29. – 1998. augusztus 2.). A család, jó katolikusként, minden vasárnap templomba járt. Viszonylag nehéz körülmények között éltek. (tovább…)

Augusztustól lehetőség van a harmadik oltásra is

2021. július 29. csütörtök

csepel.hu

A kormány döntése alapján augusztus 1-jétől igényelhető a koronavírus elleni harmadik oltás. Azok jelentkezhetnek harmadik oltásra, akik már megkapták mindkét vakcinájukat (Janssen esetén egyet), betöltötték a 18. életévüket és a második oltás beadásától számítva eltelt négy hónap. A harmadik oltásra az EESZT online időpontfoglaló rendszerén keresztül lehet majd regisztrálni. A harmadik körös oltásokba azon fővárosi intézmények kapcsolódnak be, amelyek jelenleg is részt vesznek az oltások lebonyolításában. A felajánlott időpontok gyors telítődése esetén további intézmények is bevonhatók a programba.

(tovább…)

Akciócsoport az illegális hulladéklerakók ellen

2021. július 29. csütörtök

Csepel.hu

Csepelen is súlyos problémát jelent a bekerítetlen magántulajdonú telkeken és a közterületeken illegálisan lerakott lakossági kommunális és építési hulladék.

Ezek felkutatását, felszámolását célozza a most folyamatban lévő akcióterv, melyben a Csepeli Közterület-felügyelet, a Katasztrófavédelem, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., valamint a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vesznek.

(tovább…)

Szabótelep: utat nyitnak a fejlesztéseknek

2021. július 29. csütörtök

Csepel.hu

Július 4-én betörtek egy II. Rákóczi Ferenc úti cukrászdába, majd a cukrászda mögötti önkormányzati óvodába. A tettest elfogták. Ismerték már a betörőt rendőrök a Vasas utcából, ami Csepel egyik legszemetesebb és legveszélyesebb környéke. A kommunális hulladékot, lomokat hosszú ideje kéthetente szállítja el a fővárosi önkormányzat az egyik itteni telkéről. Ám olyan gyorsan gyűlik a szemét, hogy pár nap alatt újra hegyekben áll.

De ami a legmegdöbbentőbb: a nyáron bűzölgő, elképesztően sok hulladékot csak néhány szomszédos házból hordják ide. Azt pedig nem lehet mondani, hogy mélyszegénységben élnének az ottaniak, hiszen az élelmiszerhulladék nagy része éttermi kiszállításból származik. (tovább…)

Vihar után: javítják a károkat a kerületi közintézményekben

2021. július 29. csütörtök

Csepel.hu

A hatalmas esővel és jéggel pusztító július 9-ei vihart követően a legsürgősebb kárenyhítést haladéktalanul megkezdte az önkormányzat. Az intézményekben okozott károk jelentősek, előre nem tervezett költséggel járnak. Ezért az önkormányzat haladéktalanul „vis maior” támogatási igényt nyújtott be a Belügyminisztériumhoz.

Előzetes számítások szerint legalább 240 millió forintba kerülnek az önkormányzat tulajdonában lévő közintézményekben, ingatlanokban keletkezett károk helyreállítási munkái. A legnagyobb káresetet a Gróf Széchenyi István Általános Iskola épületében állapították meg, ahol a teljes tetőszerkezetet fel kell újítani, cserére szorulnak az álmennyezet elemei, új padlóburkolatot szükséges elhelyezni, és ki kell festeni a helyiségeket. A munkálatok becsült összköltsége 196 millió forint.

 

(tovább…)

Eljárást indítanak párttársai a korábbi csepeli-soroksári jobbikos képviselőjelölt ellen

2021. július 28. szerda

Csepel.info, Mandiner

A Jobbik politikusai és támogatói között is felháborodást keltett Bereczki Miklós, a párt soroksári önkormányzati képviselője azzal, hogy részt vett a homoszexuális-LMBTQ propagandát óvodákba és iskolákba bevinni szándékozók tiltakozó felvonulásán.

Berecki ezzel szembe ment pártjának politikájával, amely ellenzékiként is támogatta a pedofília elleni törvényt. Az alábbiakban a Mandiner cikke olvasható az eljárásról, ami az Index néhány órával később megjelent cikke szerint mégsem indul el. Hiába no, nem csak a világ változik, a Jobbik is. Fél nap alatt. (tovább…)