‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

A sétáló utcai könyvtár rajzpályázatot hirdet

2020. április 2. csütörtök

FSZEK, Mr. Gabee, Csepel.info

Elhalasztják a tokiói olimpiát

2020. március 24. kedd

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A történelmi döntés azt jelenti, hogy jövőre először rendeznek nyári ötkarikás játékokat páratlan évben.

(tovább…)

Több száz hangoskönyvet tesz ingyenesen elérhetővé az MTVA Archívum

2020. március 22. vasárnap

Mandiner, Csepel.info

Olyan klasszikusok érhetők el, mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Robinson Crusoe vagy éppen a Tom Sawyer kalandjai. Wass Alberttel is megismerkedhet az, aki eddig csak a kommunista-liberális propaganda-uszítást hallott róla.

Az archivum.mtva.hu/radio/ oldalon olyan klasszikusok érhetők el, mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegbenA Pál utcai fiúka Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai – írja a kormányzati oldal.

(tovább…)

Nem vírus: ingyen megnézheti a Müpa koncertjeit és irodalmi estjeit!

2020. március 14. szombat

Origo

Szombaton mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül – közölte az intézmény.

Az összegzés felidézi, hogy március 14-én ünnepli megnyitásának 15. évfordulóját a Müpa. A jeles jubileumra több neves hazai együttes és világsztár készült különleges koncerttel, köztük a Nemzeti Filharmonikusok és a huszonkétszeres Grammy-díjas Chick Corea, ám a március 11-i kormányrendelet értelmében a hónap többi eseményéhez hasonlóan ezeket az előadásokat sem tartják meg. (tovább…)

Elmaradnak a Poronty SE rendezvényei is

2020. március 13. péntek

Poronty.se

A koronavírus-fertőzés elleni védekezéséért felelős operatív törzs intézkedéseivel összhangban a járvány elleni védekezés és a lakosság egészségének védelme érdekében a Poronty Sporthorgász Egyesület rendezvényekben az alábbi korlátozásokról történt intézkedés:

– elmarad a március 19-i meghirdetett horgászvizsga,
– valamint határozatlan időre felfüggesztjük a horgászvizsgáztatást. (tovább…)

Vírusölő Macskajaj koncert sem lesz a Riziben

2020. március 11. szerda

Csepel.info

Már nem írjuk miért. A macskajajról mindenki gondoskodhat maga is (a kocsmák még nem zárnak be), a vírusölés egyelőre elmaradt.

A Munkásotthon elhalasztja ünnepi rendezvényeit

2020. március 11. szerda

Csepel.info

“A Csepeli Munkásotthon 100 éves évfordulójára tervezett rendezvénysorozatot bizonytalan ideig ELHALASZTJUK” – adta hírül Takács Mónika, az intézmény vezetője.

A programsorozatra megvásárolt jegyeket a jegypénztárban lehet visszaváltani hétköznaponként 16.00-18.00 óráig. (tovább…)

Kihirdette a veszélyhelyzetet a kormány

2020. március 11. szerda

Mandiner

A koronavírus-járvány miatt különleges jogrend lépett életbe.

A kormány szerdai ülésén a terjedő koronavírusra tekintettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. (tovább…)

Kultik Mozi: Jetikölyök

2020. február 21. péntek

Kultik, Mr.Gabee, Csepel.info

2020. február 22-én és 23-án 700 forintos belépővel 2-2 időpontban tűzi műsorára a Csepel Plázában található Kultik Mozi “A jetikölyök” című filmet.

Jegyértékesítés és információ: https://csepelimozi.hu/film/501177/jetikolyok

Ilyen állandó programok várják a csepelieket a Rákóczi Kertben

2020. február 4. kedd

Csepel.info

Nem csak a fitneszpark, a futókör, a játékvár, a homokozó vagy a további sportolási lehetőségek és játékok várják a csepelieket a Családok Parkjában, hanem folyamatos, állandó programok is.

A Rákóczi Kert megnyitása óta a legnépszerűbb szabadidőközpont Csepelen.