‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó Csepelen

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Csepelen, a Laurencz László Sportcsarnokban rendezték meg az utánpótláskorú ökölvívók Magyar Kupáját, amelyen megjelent Gedó György (73), a Magyar Ökölvívó Szövetség szakfelügyelője is. Gedó György a magyar ökölvívás nagy legendája, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka, és még kétszeres Európa-bajnok, s bár nem a Csepelben, hanem a Vasasban versenyzett, gyakran megfordult a kerületünkben, s ha most megint itt volt, nem szalaszthattuk el a lehetőséget, hogy váltsunk vele néhány szót.

A viadalt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Csepeli Szabadidő SE, a Csepeli Boksz Klub és a csepeli önkormányzat szervezte Borbély Lénárd polgármester fővédnökségével. (tovább…)

Családi Sportnapot rendeztek a Csepeli Strandfürdőn

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Csepeli Strandfürdő területén a Családi Sportnapot, amelyen több mint harminc csepeli sportegyesület és számos program várta az érdeklődőket.

Mára hagyománnyá vált, hogy a kerületünkben működő sportegyesületek minden évben bemutatkoznak a csepelieknek. A rendezvény házigazdája most idén először a Csepeli Strandfürdő volt, sokkal nagyobb területen, így még több sportolási lehetőséggel, mint korábban. (tovább…)

Hollywoodi szuperprodukciók, Bajnokok Ligája himnusz – Egy nagyszerű zenész Csepelről

2022. május 19. csütörtök

Csepel.hu

Tóth László (Lecsó) trombitaművész több mint húsz éve a Nemzeti Filharmonikusok tagja a klasszikus és kortárs művek mellett olyan szuperprodukciók felvételeiben működött közre, mint az Amerika Kapitány, a nagysikerű dél-koreai sorozat a Squid Game vagy a Star Trek, de a focirajongók által oly jól ismer Bajnokok Ligájának himnuszában is játszott. Pályájáról, az előtte álló feladatokról beszélgettünk és persze arról is, hogy érzi magát újdonsült csepeliként.

László zenei érdeklődése, tehetsége már korán megmutatkozott. Hároméves korában, a várban sétált a szüleivel, amikor meghallott egy fúvós zenekart, a trombita teljesen elvarázsolta, magával ragadta. Hatévesen került zeneiskolába, majd jött a konzervatórium, utána a főiskola. Bár a zenei pálya felé vezető út jól kikövezettnek tűnt, mégis sok nehézség, probléma szegélyezte. „Minden amellett szólt, hogy befejezzem a zenélést. Gyerekfejjel két komoly műtéten estem át, hogy trombitálhassak, de ezt nem éreztem áldozatnak, tehernek. Egyértelmű volt, hogy ez az én utam.” (tovább…)

Ökölvívó gála Csepelen

2022. május 19. csütörtök

Csepel.hu

Ökölvívó kupa kezdődött el tegnap Csepelen. Május 18-án délután 15.00 órakor Borbély Lénárd polgármester megnyitotta a 2022. évi Utánpótlás Magyar Kupát a Laurencz László Sportcsarnokban.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Csepeli Szabadidő SE, a Csepeli Boksz Klub és a csepeli önkormányzat által szervezett sportesemény egészen május 21-ig tart. (tovább…)

Hamarosan nyit a strand

2022. május 18. szerda

csepel.hu

Május 22-én, vasárnap nyit a Csepeli Strandfürdő. A tervek szerint az úszás, az aktív kikapcsolódás mellett új programok is várják a látogatókat. A nyitásról Kovács Lajost, a Csepeli Strandfürdő új vezetőjét kérdeztük. (tovább…)

Nyári táborok a kerületben

2022. május 18. szerda

csepel.hu

Hamarosan itt a nyári szünet, a kikapcsolódás és persze a táborozások ideje. A csepeli gyerekek sokféle lehetőség közül válogathatnak. Ezek közül jó néhány a csepeli önkormányzat jóvoltából ingyenes lesz a résztvevőknek: erre pályázati pénzből van lehetőség. A paletta igen színes: sport-, művészeti, helytörténeti és kézművestábor is megtalálható a kínálatban. A Csepeli Városkép Kft. idén ötféle ingyenes napközis tábort szervez, melyekre főként a 6–12 éves korosztályt várják. A programokról a művelődési házak vezetőit, illetve a szervezőket kérdeztük.

(tovább…)

Jókedv és tánc az idei első nyugdíjas hajókiránduláson

2022. május 13. péntek

Csepel.hu

Igazi nyárias idő, dunai panoráma, zene, tánc, mulatság, vagyis minden adott volt az idei első nyugdíjas hajókirándulás sikeréhez. A kerület egyik legnépszerűbb programján ezúttal is közel 300 nyugdíjast láttak vendégül. A kiránduláson részt vett Borbély Lénárd polgármester és Pákozdi József alpolgármester is.

A Zsófia főhercegné városnéző hajó 10 órakor indult a Boráros térről. Borbély Lénárd polgármester a vendégeket köszöntve elmondta: a csepeli önkormányzat 2014-ben, az Idősek Világnapján szervezte az első sétahajózást. Bár a pandémia miatt tavaly csak egyszer került sor a programra, ez már lassan a 40. hajókirándulás. Ugyanakkor hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra, így a hajókirándulás is egy olyan esemény, ahol megbecsülésüket, tiszteletüket fejezhetik ki az idősek iránt. (tovább…)

Játszótereket újít meg az önkormányzat

2022. május 11. szerda

Csepel.hu

Csepelen rengeteg közösségi teret építettünk a családoknak, elég ha csak a Rákóczi kertre, a megújult Napközis Táborra vagy éppen a Kalózhajós játszótérre gondolunk.

A gyerekek biztonsága érdekében az itt lévő játszóeszközöket folyamatosan karbantartjuk, ahogy megtesszük ezt az egyéb játszótereken is – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. (tovább…)

Tíz éves a Csepel Hangja énekkar

2022. május 8. vasárnap

Csepel.hu

Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték fennállásuk 10. évfordulóját a Csepel Hangja énekkar tagjai a Csepeli Munkásotthonban május 6-án. A jeles évforduló alkalmából Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a résztvevőket, Fabók Ágnes kórusvezető díjakat adott át.

A Széchenyi István Általános Iskola és Kéttannyelvű Általános Iskolában tíz évvel ezelőtt indult saját énekkar kezdeményezés mára remek közösséggé formálódott. Mindez köszönhető az iskolának, a tankerületnek és a szülők támogatásának – hangsúlyozta a polgármester köszöntésében. (tovább…)

Társasjátékos foglalkozások iskolásoknak

2022. május 5. csütörtök

Csepel.hu

A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság és a Csepeli Napközis Tábor összefogásával rendszeres társasjátékos foglalkozások indulnak csepeli diákok számára a felújított tábor területén. Az iskolákkal szorosan együttműködő Kosztyú László rendőr zászlós kezdeményezésére az első közösségi játékot április elején tartották a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 7. b osztályos tanulói részére.

A hosszú hónapokon át tartó, a járvány miatt elindult digitális oktatás a társas kapcsolatok szinte teljes hiányával járt, pedig a közösség nagyon fontos szerepelt tölt be a fiatalok életében is. Ezzel kapcsolatban Kosztyú László elmondta, hogy ez az időszak megmutatta, hogy az otthon falai között, családi körben töltött idő, a szülő-gyermek és testvér-testvér kapcsolatok nem elegendőek, fontos, hogy a gyerekek tágabb környezetben is szerezzenek élettapasztalatokat. (tovább…)