‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Az Aktív Magyarország Programhoz Csepel is csatlakozott

2023. március 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

A csepeli önkormányzat is csatlakozik a programhoz, hiszen fontos, hogy már kisgyermekkortól beépüljön az aktív életmód és az egészségmegőrzés a jövő generáció mindennapjaiba, ezért is hirdette meg az önkormányzat a Csepeli Sportsziget Programot.

A Millió lépés az iskoládért kihívással nem csupán az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni, hanem ösztönözni is szeretnék a csepeli általános és középiskolákat arra, hogy csatlakozzon minden kerületi oktatási intézmény a programhoz, ugyanis azok az iskolák, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját, a Csepeli Önkormányzat jóvoltából 300.000 forintos sportszertámogatást fognak kapni.
(tovább…)

Nyári tábor a Csepp-Csepel Néptáncegyüttes szervezésében

2023. március 20. hétfő

Csepel.hu

Retro: Így változtatta meg a világot a magnókazetta megjelenése

2023. március 19. vasárnap

Blikk

Ferro, krómos vagy metál? 60 és 90 perces? TDK, BASF, Maxell? A huszonéves generációnak már semmit nem mondanak ezek a szavak. Az idősebbek számára azonban alapfogalomnak számítottak a nyolcvanas évektől, amikor szinte mindenkinek volt valamilyen magnója otthon, a kazettát pedig összegyűjtött zsebpénzből is ki lehetett fizetni. Pláne nem kellett nagyon agyalni rajta sokat, mit vegyünk születésnapra, vagy a iskolai karácsonyi ajándékozáskor, a kazetta volt a jolly joker.

Kis helyen elfért, egyáltalán nem volt kényes jószág, szemben a bakelit hanglemezzel, amit elég volt egyszer elejteni, vagy meglökni a lemezjátszót, hogy a megcsúszó tű sercegősre, hallgathatatlanná karcolja a tartalmát. A kazettára egyszerűen átmásoltuk a lemezeket, vagy más kazetták tartalmát, csak össze kellett dugni a lemezjátszót a magnóval a Keravillban vásárolt zsinórra.

(tovább…)

Társasjátékozni jó!

2023. március 10. péntek

Csepel.hu, Csepel.info

A játékklub eredetileg a Radnóti Miklós Művelődési Ház keretein belül működik, május elsejéig azonban a Szabó Magda Közösségi Térben látogatható.

Gubányi Gábor a klub vezetője lapunknak elmondta: minden hónap első szerdáján 13 és 16 óra között lehet csatlakozni a játékokhoz.

(tovább…)

Az éremtáblázat élén zárt a Halker-KirályTeam a Slovak Openen

2023. február 27. hétfő

Csepel.hu

Pozsony adott otthont az immár 12. alkalommal megrendezett Slovak Open elnevezésű Nemzetközi WAKO kick-box viadalnak.

A Halker-KirályTeam csapata ezúttal egy kisebb, 15 fős versenyzői különítménnyel indult útnak. A csapat versenyzői 12 aranyérmet, 4 ezüstöt és 9 bronzérmet hoztak haza Csepelre.

(tovább…)

Újra fellépett a Csepp-Csepel Néptáncegyüttes

2023. február 27. hétfő

Csepel.hu, Csepel.info

Bemutatták Ossko Magdi: Itt a farsang és Csiga-biga palota című koreográfiáit, három szólótánc előadást, a végén pedig egy moldvai táncházzal megtáncoltatták a közönséget is. Az előadás nagy siket aratott, számos gratulációt kapott a verseny szervezőitől is.

Az alsó tagozatos iskolásokból álló Csepp-Csepel a TÁNC-HÁZ-LÁNC című hon- és népismereti sorozatával is rendszeresen ellátogat a csepeli általános iskolákba, ahol mindig az aktuális ünnepkörhöz kötődő műsorral lép fel. A közönség bevonásával végül egy nagy táncházzá válik minden előadás. A sorozat következő része a Karácsony Sándor Általános Iskolában lesz a májusfa állítás alkalmából.

(tovább…)

A kézügyesség nem feltétel

2023. február 24. péntek

Csepel.hu, Csepel.info

Sokan azt gondolják, hogy a varrás idejétmúlt dolog, mivel felnőtt egy olyan generáció, amely nem látott otthon senkit varrni, legfeljebb a nagymamát. Most viszont a fiatalok egyre inkább érdeklődnek e hobbi iránt. A műhelymunkát a Szabó Magda Közösségi Térben végző, kezdő varrócsoportunkban például a 18 évestől kezdve 65 évesig minden korosztály jelen van.

A kézügyesség nem feltétel, mivel a varrógép végzi a munka nagy részét. Egyedi táskákat, szoknyákat, ruhákat készítünk, akár a környezettudatosság szempontjait is figyelembe véve. Főleg a fiatalokat motiválja ez, akik tizenévesen azért akarnak megtanulni varrni, hogy tudjanak ruhákat átalakítani, újrahasznosítani. Érdekli őket a mosható uzsonnástasak, újraszalvéta készítése, vagy a nejlonzacskó kiváltására használatos vászontáska.

(tovább…)

Felhívás a Csepeli Sportsziget Programhoz való csatlakozásra

2023. február 15. szerda

Csepel.hu

(Képünk illusztráció)

Csepel Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel a kerületi sport és szabadidősport támogatására, hiszen a sport és azon keresztül megvalósítható célok, az egészséges életmód, a közösségi összetartásra nevelés, valamint a szabadidő hatékony eltöltésének előmozdítása az önkormányzat kiemelt célja.

A fenti célok megvalósítása a csepeli sportegyesületek és szervezetek támogatásával, a csepeliek sporttevékenységéhez megfelelő infrastruktúra biztosításával, a sportágak képviselőivel való szoros együttműködés alapján jöhet létre.

 

(tovább…)

Támogatás a csepeli Computerbontó Kosárlabda Klubnak

2023. február 14. kedd

Csepel.info, Csepel.hu

A csepeli Computerbontó Kosárlabda Klub tagjai nem kevesebbet gondoltak véghez vinni, minthogy fellendítsék és egységesítsék a kerületi kosárlabdaéletet.

A klub törekvéseit a csepeli önkormányzat teljes mellszéleséggel támogatja. 2022 júniusában a kerületi önkormányzat több mint 5,3 millió forinttal járult hozzá a Kazinczy iskola sportburkolatának felújításához, míg az Eötvös suli palánkjának másfél milliós költségét az önkormányzat közel félmillió forinttal támogatta, hozzájárulva ezzel a klub eredményes felkészüléseihez és ahhoz, hogy ezt a méltán népszerű sportágat tovább erősítsék Csepelen.
(tovább…)

Ilyen volt a 11. Csepeli disznótor

2023. február 13. hétfő

Csepel.hu

A csepeli disznótornak idén a Csepeli Napközis Tábor adott otthont, ahol kulináris élmények, színes előadások, népi játszóház várta a látogatókat. A kolbásztöltő versenyen 11 csapat mérhette össze tudását.

Az idei kolbásztöltő versenyt a Kolbinék csapata nyerte, de számtalan külön díjat is kiosztott a zsűri.
(tovább…)