‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

101 éve született Szabó Magda

2018. október 5. péntek

csepel.hu

Ma 101 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda Debrecenben, akinek olyan nagy prózai műveket köszönhetünk, mint Az ajtó, a Régimódi történet vagy az Abigél. Ebből az alkalomból a költőként indult Kossuth-díjas íróra emlékeztek a tavaly róla elnevezett Szabó Magda Közösségi Térben. (tovább…)

Fut a Csepel! a Daru-dombon!

2018. szeptember 26. szerda

csepel.hu

Folytatódik Csepel legnépszerűbb és legtöbb embert vonzó szabadtéri sporteseménye a Fut a Csepel! Ezúttal új helyszínen, a megújult Daru-dombon lesz az esemény. (tovább…)

Szeptember 17-én lesz a sérült gyermekek napja az állatkertben

2018. augusztus 28. kedd

AOSZ

Fotó: Zoobudapest.com

Idén 27. alkalommal,  2018. szeptember 17-én, hétfőn kerül megrendezésre a  “Sérült Gyermekek Napja”  a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A sérült gyermekek napjának kiemelt célja, hogy feledhetetlen élményt szerezzenek a fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak. A programok egy részét az állatkert dolgozói és lakói mutatják be: a lenyűgöző állatbemutatók mindig nagy sikert aratnak. A színpadi programok közül a legmeghatóbb, amikor maguk a fogyatékkal élő gyermekek lépnek fel, hogy társaiknak bemutassák produkciójukat. (tovább…)

Csepel Horgász Egyesület családi napja

2018. augusztus 20. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Így lesz nyitva a strand augusztus 20-án

2018. augusztus 16. csütörtök

Ittlakunk.hu

Augusztus 20-án hétvégi nyitvatartás – reggel 8 és este 8 között – szerint üzemel a Csepeli strand, a jegyek is ennek megfelelően válthatók. A csúszdák és élményelemek továbbra is 10-től 19 óráig működnek.

Ezen a napon a helyi nyugdíjasok a kedvezményt nem vehetik igénybe, helyette augusztus 23-án, csütörtökön strandolhatnak ingyen a kerületi nyugdíjasok – közölte a strand vezetése.

3. Esti futás a Kis-Duna parton

2018. augusztus 15. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Sportos Cukorbetegekért Egyesület – SCE és BSI Futónagykövet – Csepel harmadik alkalommal rendezi meg a 3. Esti futás a Kis-Duna parton elnevezésű rendezvényét. 

  • Időpont: 2018. augusztus 17., 21:00
  • Helyszín: Kis-Duna part

Az eseményről bővebben ide kattintva olvashat.

Szabadidős programok a HSZI szervezésében

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Az alábbiakban megtekinthetik a Humán Szolgáltatások Igazgatósága által szervezett nyári szabadidős programokat.

A gyerekek 5 fős csapatokban nevezhetnek az augusztus 24-i focibajnokságra, 23-án társasjáték versenyen vehetnek rész, végül beszámolhatnak nyári emlékeikről egy rajzverseny keretei között. Kellemes szórakozást kívánunk mindenkinek. A részletes programokat megtekinthetik a galéria képeire kattintva.

Augusztus 22-től ismét Zorall Sörolimpia

2018. augusztus 13. hétfő

Facebook

Augusztus 22-én ismét lesz Zorall Sörolimpia Alsóörsön.

A rendezvényen fellép a Kárpátia, a Republic, a Tankcsapda, Bikini Edda, Ossian, és még sokan mások is.

Golyó Summer Fest a RETRO-ban

2018. július 26. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Hasznos információk a napközis táborozóknak

2018. július 16. hétfő

Csepel.hu

A kerületi napközis táborok idén augusztus 17-éig várják a gyerekeket. A Kis-Duna-part újjáépítése, korszerűsítése miatt azonban a szokásostól eltérő helyszíneken: az Arany János Általános Iskolában és a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában fogadják a diákokat.

A napközis táborok hétköznapokon 8 és 16 óra között tartanak nyitva, az ügyeletet pedig 6-tól 8 óráig, illetve 16-tól 17 óráig biztosítják. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Karácsony Sándor Általános Iskolában is tartanak ügyeletet. Innen buszokkal szállítják át a gyerekeket az Arany iskolába, majd vissza. A tanulók biztonságos hazajutásáról a szülőknek kell gondoskodniuk.

(tovább…)