‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Mozizást tervezett? Mutatjuk a csepeli moziműsort

2020. július 11. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A Kultik mozi egyik terme

Az alábbiakban a KULTIK CSEPEL Mozi programját tekinthetik meg.

Bővebb info: https://csepelimozi.hu/ (tovább…)

Mozizást tervezett? Mutatjuk a csepeli moziműsort

2020. július 6. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

A Kultik mozi egyik terme

 

Az alábbiakban a KULTIK CSEPEL Mozi programját tekinthetik meg,

Bővebb info: https://csepelimozi.hu/ (tovább…)

Játszóterek: ismét két csepeli a legizgalmasabbak között

2020. június 29. hétfő

Minimatine.hu

A legkiválóbb családos szabadidős programokat gyűjtögető Minimatiné szedte csokorba az elmúlt évben átadott vagy megújult legizgalmasabb budapesti játszótereket.

A bemutatott kilenc játszótér között kettő csepeli. És – természetesen – a szerzők ezt is így vezették be: “Csepel minden évben megörvendeztet minket valamilyen szuper, új játszótérrel.”. A Rákóczi Kert és a Tejút Park került bele a Minimatiné mostani gyűjtésébe, de azért megjegyzik: a kalózhajós játszótér is a nagy kedvenceik között van. Utóbbiból a hajó most van szervizelés alatt, de hamarosan az is kinyit. 😉 És most lássuk a 2019-2020-as kedvenceiket: (tovább…)

Beemelték a főárbócot: megújul a kalózhajós játszótér

2020. június 25. csütörtök

Csepel.info

Galériánkat itt nézheti meg

Megújul a csepeli “kalózhajós játszótér” méltán kedvelt hajója és több játszóeszköze. A szakemberek mindent tüzetesen átnéztek a nagy terheléssel működő játszótéren a karantén idején, és amit kell, az javítják, cserélik. 

A csepeli kalózhajós játszótér volt az első, ahová Budáról, Pestről és a Csepel-Sziget más településeiről is eljártak azok, akik szeretik az igényes és szép játszótereket – no meg a hajózást. Ez az első olyan játszótér is, amit egy alkalommal kisebbfajta forradalommal – kerítésmászással – nyitottak meg a szülők, akik nem akartak várni a hivatalos nyitásig. Szerencsére Csepel azóta két újabb “szuper-játszótérrel” is gazdagodott, így nincs szükség forradalmi hevületre egy kis játékhoz. (tovább…)

Ilyen a megújult Csepeli Strand

2020. június 24. szerda

Csepel.info

A Csepel.info fotógalériáját itt tekinthetik meg, Polinszky Tibor építészmérnök, Csepel korábbi főépítészének galériáját itt tekinthetik meg

Körös-körül gyep, a víz kristálytiszta. Új sportpályák, öltözők és mosdók várják a vendégeket. Most már teljesen megújulva nyitotta ki kapuit a Csepeli Strandfürdő, amely hasonlít a régire, de mégis egészen más. Ez lehetne Budapest első igazi kerékpáros strandja, ha a tervezett bicikliutat, és vele kétmilliárd forint uniós pénzt nem dobná kukába Karácsony Gergely. Még van egy kis esély a fejlesztésre.

A szocreál retro strand érzést a letisztult, skandináv egyszerűség és természetközeli látvány vette át. Úgy ahogy kell: a régi szobrokat, értékeket megtartva, sok fával és zölddel, nem tolakodóan. És bár a fű még nem mindenhol serkent ki, a veszélyhelyzet miatt nem is mindegyik épületet adták át, már jól látható, hogyan működik tovább a csepeliek kedvence. (tovább…)

Videó: a Csepel-szigeti Bringakör

2020. június 9. kedd

Utazol

Egy érdekes felhívásra lettem figyelmes a Magyar Kerékpárosklub oldalán – a Csepel-szigeti Bringakör elnevezésű teljesítménytúrára.

A szigetet amúgy már sokszor bejártam két keréken, azonban a túrakiírás olyan pontokat is érintett, amelyeket még nem láttam, ezért úgy határoztam, hogy – a teljesítmény és az elismerő oklevél mellett – felfedezem a sziget általam kevésbé ismert részeit is. (tovább…)

Új park nyílt a Normafánál a romos hotel helyén

2020. május 24. vasárnap

A környékbeleik kérését teljesítve, több mint négyezer négyzetméteren új parkot alakított ki Hegyvidék önkormányzata a Normafánál, ahol a kisebb gyerekek igényeihez igazodó játszótér, valamint egy vízfelülettel ölelt csobogó is helyet kapott.

„Budapesten újra megnyílnak a játszóterek, valamint az iskolák, óvodák és bölcsődék. Keresve se lehetett volna jobb alkalmat találni a park és a játszótér avatásához” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Normafa mellett nyílt Eötvös Loránd park hivatalos átadásán, amin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a XII. kerület országgyűlési képviselője, valamint számos környékbeli lakó is megjelent.

(tovább…)

A csepeli szabadidőparkokban nem kötelező a maszk viselése

2020. május 22. péntek

Csepel.info

A Rákóczi Kertben, Daru dombon, Tamariska dombon, Kiserdőben és a napokban megnyílt, új Tejút parkban sem kötelező a maszk viselése – értesült a Csepel.info.

Mivel több csepeli parkban is van játszótér, számos fórumon alakult ki vita a maszkviselésről. A Csepel.info utánajárt: a parkokban, ahol nincs külön is elkerítve a játszótér, nem kötelező a maszk viselése. De természetesen nem is tilos, így aki úgy érzi biztonságban magát, hordhatja.

Kinyitott a Rákóczi Kert

2020. május 22. péntek

Csepel.hu

Május 22-én, pénteken reggel megnyílt a Rákóczi Kert – A Családok Parkja. Néhány fontos szabályt azonban kötelező betartani.

A futók 05:00 és 08:30, valamint 20:30 és 22:00 között használhatják a futópályát.

(tovább…)

A súlytalanságé a főszerep az új csepeli játszótéren

2020. május 21. csütörtök

Index

Az Index galériáját itt nézhetik meg

Tejút utca, Kozmosz sétány, Rakéta utca, Űrhajós utca, na és a bolygók: Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Plútó, meg persze a Nap, Csillag és Orion utcák – kevés futurisztikusabb városrész van az országban, mint a csepeli Csillagtelep, legalábbis ami a közterületek neveit illeti.

Az űrkutatás iránt érdeklődők fel is kaphatták a fejüket a hírre, hogy űrhajózós szabadidőpark és játszótér nyílik a Tejút utca 2-ben, és a Főkert által űrutazás tematikájában kialakított terület ezután a Tejút park nevet fogja viselni. Az egy hét múlva esedékes NASA/SpaceX közös Crew Dragon Demo-2 küldetés lázában égve, nem is volt kétséges, hogy meg kell néznünk a kozmikus csepeli jáccót. (tovább…)