‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Szent Mihály-napi vásár a Kádár Kata Tagóvodában

2023. október 1. vasárnap

Csepel.hu

Szent Mihály-napi forgatagot és vásárt tartottak a Kádár Katalin Tagóvodában szeptember 29-én.

A programon részt vett: Szuhai Erika önkormányzati képviselő és Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője is.

(tovább…)

Fut a Csepel negyvenharmadik alkalommal

2023. szeptember 30. szombat

Csepel.hu

A résztvevőket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az első futam előtt, elmondta, rekordlétszámú nevezés érkezett a versenyre, így ha a rossz idő nem tartott volna távol sokakat, az idei Fut a Csepel lehetett volna az eddigi legnagyobb létszámmal megrendezett esemény.

Az első futam előtt Tarnay Zsuzsanna, a Fitt Jövő Alapítvány alapítója zuhogó esőben tartott bemelegítő edzést, majd elrajtolt az alsó tagozatosok 1900 méteres futama.

(tovább…)

Véget ért a nyári szezon a Csepeli Strandon

2023. szeptember 29. péntek

Csepel.hu

Szeptember 22-én volt a Csepeli Strandfürdő utolsó, nyári menetrend szerinti napja, másnap már kezdetét vette az őszi-téli üzem, amely az új nyitvatartás mellett (hétköznap reggel 6-től délután 5-ig, hétvégén reggel 7-től délután 3-ig) egyéb változásokat is magába foglal.

Bíró Gyula strandvezető-helyettes elmondta, az élménymedencét és a gyerekmedencét ősztől nem lehet használni, azokat hamarosan téliesíteni fogják. Az ötvenméteres úszómedence és a termálmedence folyamatosan üzemelni fog, ez utóbbi köré a hideg idő beálltával szélfogó falat telepítenek. Amíg kitart a kellemes, meleg idő, addig a nyári öltözők lesznek használatban, de amint hűvösebbre vált az időjárás, megnyitják a téli, fűtött öltözőket.

(tovább…)

Megújult a Lottóház melletti játszótér

2023. szeptember 27. szerda

Csepel.hu

A környéken élők kérésére és Tóth Sándor, a körzet egyéni képviselője kezdeményezésére tették szebbé, zöldebbé a környezetet.

Borbély Lénárd polgármester az átadáson elmondta, hogy folytatják a parkok, játszóterek felújítását, hogy élhetőbb környezetben lakjunk.

(tovább…)

Hungarikum Fesztivál a Csepeli Napközis Táborban

2023. szeptember 25. hétfő

Csepel.hu

A borongós, esős idő ellenére sokan látogattak el az egész napos családi programra, melyet ezúttal is a Csepeli Napközis Táborban rendeztek.

Színes színpadi programok szórakoztatták egész nap a közönséget.

(tovább…)

Halker-KirályTeam: Éremeső az Európa-bajnokságon

2023. szeptember 16. szombat

Csepel.hu

Az Isztambulban megrendezett WAKO Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon 38 ország több mint 1600 versenyzője indult. A nagy küldöttséggel kiutazó magyar utánpótlás-válogatott gerincét idén is a Halker-KirályTeam versenyzői adták.

A 2028-as olimpiára pályázó sportág korosztályos kontinensviadalán a sportág mind a hét szabályrendszerében, négy korosztályban (gyerek, kadett 1, kadett 2, junior) osztottak érmeket.

Számtalan kiemelkedő egyéni teljesítmény fémjelezte a csapat erejét és felkészültségét, sok versenyző távozott több éremmel a nyakában Isztambulból. Közülük is kiemelkedik Kiss Zsófia Csenge és Szántó Máté teljesítménye, akik 2023-ban több kategóriában sem találtak legyőzőre. A csapat versenyzői a megszerzett 54 éremmel (9 arany, 15 ezüst és 30 bronz) szállították a magyar válogatott összes éremtermésének közel felét.

Forrás: Csepel.hu

Pálffy Tamás a legjobb kosárlabdázók között

2023. szeptember 16. szombat

Csepel.hu

Augusztusban ünnepelte hetvenötödik születésnapját Pálffy Tamás kosárlabdázó, aki a hetvenes években, a Csepel SC többszörös bajnokcsapatának legendája volt.

Olyan korszakos kosarasokkal játszott együtt, mint például Liptai István. A Csepellel kétszer, 1972-ben és 1973-ban nyert bajnokságot, a Magyar Népköztársasági Kupán (MNK) háromszor, 1971-ben, 1974-ben és 1976-ban diadalmaskodott, az év játé – kosának választották 1971-ben és 1972-ben.

(tovább…)

Csepeli diákok váltófutása az atlétikai világbajnokságon

2023. szeptember 11. hétfő

Csepel.hu

Szárcsa Általános Iskola diákjait a tanév végén az a megtiszteltetés érte, hogy a Magyar Diáksport Szövetség, a 2022/2023. tanévben a Diákolimpia Ügyességi- és Váltófutó Csapatbajnokságon nyújtott teljesítménye alapján felkérte egy 10 x 200 m-es váltófutásra az atlétika világbajnokság helyszínén.

Az országból összesen nyolc iskola részvételével zajlott a megmérettetés, ahol a váltónk az előkelő 5. helyet szerezte meg. Csapatunkat Árvai Norbert, Badonszki Nóra, Bornyi Zsombor, Horváth Larina, Kecskés Imre, Kenéz Hunor, Sinka Emma, Sinka Lilien, Somlyai Ramóna, Suplicz Lilla, Udut Márk és Yusuf Ali képviselte, akik a versenyt megelőző hetekben napi szinten készültek a megmérettetésre.

(tovább…)

Csendélet Biennálé Csepelen

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.hu

Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész emlékére.

A tárlatot megnyitja: Urbán Ágnes művészettörténész.

(tovább…)

Nyárbúcsúztató családi nap a Csepeli Napközis Táborban

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.hu

Az iskolakezdés előtt egy remek nyárbúcsúztató nap tartogatott tartalmas élményeket a csepeli családoknak. Izgalmas játékok, változatos színpadi programok kínáltak kellemes időtöltést egész nap a látogatóknak.

Volt darts foci, állatbemutató, mesejáték, ugrálóvár, hangszerbemutató és kézműves foglalkozás.

(tovább…)