‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Katasztrófavédelmi gyermeknap a csepeli tűzoltó-parancsnokságon

2017. május 22. hétfő

Csepel.hu

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is megrendezésre kerül május 28-án vasárnap a „Nyitott szertárkapuk” nevű rendezvény a csepeli tűzoltó laktanyában gyereknapon.

Az eseményen a kicsik és a nagyobbak kísérőikkel körbejárhatják a tűzoltó laktanyát, betekintést nyerhetnek tűzoltók mindennapi életébe, kulisszatitkokba, és megismerkedhetnek szakfelszerelésekkel. Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyába, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás monstrumokkal.

(tovább…)

Remekeltek a csepeli tanulók a Diákolimpia Atlétikai Budapest Bajnokságon

2017. május 22. hétfő

 

 

Csepel.hu

Csepel kisdiákjai négy korcsoport csapatversenyében és egyéni számokban mérették meg magukat a főváros többi általános iskolásaival szemben.

Több mint ötven diák jutott tovább az Országos Diákolimpia Atlétikai döntőire melyeket, május 24-25-26-án Székesfehérváron, illetve június 23-24-én Debrecenben rendeznek meg.

(tovább…)

Bemutatkoztak a Tárt Kapu Galéria alkotói

2017. május 20. szombat

Csepel.hu

Csépe Juli emlékére negyedik alkalommal rendezték meg a Para Art Bienálét az Erdei Éva Galériában május 19-én. Ez alkalommal a Tárt Kapu Galéria alkotói (Balassa Mária, Bozóki Péter, Csom Árpád, Kopi Mundi Zoltán és Ritter Gábor) képekkel és faszobrokkal mutatkoztak be az érdeklődőknek. Csépe Juli emlékoszlopánál mécsest gyújtott Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész.

A Tárt Kapu Galéria alkotói a gyógyulás érdekében festenek, rajzolnak, számukra az alkotás az egyetlen kifejezési mód belső világuk megmutatására – mondta el Kopócsy Judit művészetterapeuta festőművész megnyitójában. Hozzátette: az a művészet, amikor az alkotó legszemélyesebb egzisztenciális valóságát fogalmazza meg, örökéletű. A kiállított képek és szobrok erős inspirációjúak, belső valóságot tükröznek. Valamennyi munkán megmutatkozik a tudatosság, az alkotókészség, a színek és formák komponálása.

(tovább…)

Ásványbörze Királyerdőben

2017. május 20. szombat

Városkép, Mr.Gabee, Csepel.info

Michelin-csillagos lengyel sztárszakács főzött száz csepelinek

2017. május 20. szombat

Csepel.hu

Száz adag, különlegesen elkészített lengyel székelykáposztát osztottak ki a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) Táncsics utcai épületének kertjében május 19-én. Az adagokat Lengyelország első Michelin-csillagát elnyerő Wojciech Amaro sztárszakács porciózta ki, miután maga szorgalmazta, hogy az általa elkészített ételt rászorulóknak kínálják fel. A külföldi vendéget és a száz csepelit Nagyné Kovács Tímea, a HSZI megbízott intézményvezetője fogadta.

Váratlanul érkezett az értesítés arról, hogy a budapesti Gourmet Fesztiválra érkező lengyel Wojciech Amaro Csepelre is ellátogat. Kormos Dalma, a Bábel étterem operatív igazgatója azt mondta, hogy rendszeresen osztanak ételeket jótékonysági alapon. Általában hajléktalanoknak, családoknak, gyerekeknek visznek ebédeket. Most azért esett a választás Csepelre, mert itt még sosem jártak, és mindenképpen a főváros egy külső kerületébe akartak menni. Kapóra jött Wojciech Amaro felajánlása is, aki szívesen vesz részt hasonló akciókban.

(tovább…)

Napsugár Napok óvodásoknak

2017. május 20. szombat

Csepel.hu

Május 15-19. között sport- és egészségnappal kezdődött a Napsugár Napok rendezvénysorozat az óvodásoknak a Napsugár Tagóvodában. Sportfoglalkozás, kézművesnap, zenebona, néptánc, arcfestés, légvár és pénteken szülinapi torta várták az apróságokat. Az intézmény fennállásának 41. jubileumát ünnepelte idén.

Az egész héten át tartó játékos programokra az első két nap a szülők is ellátogathattak. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester a kézművesnapon járt, kedden almát és banánt kaptak az ovisok a városvezetés jóvoltából.

(tovább…)

Újra bizonyították tehetségüket a Csepeli DAC atlétái a Budapest Tavaszi Nyílt Gyermekversenyen

2017. május 20. szombat

Csepel.hu

Az Ikarus BSE atlétikai pályáján rendezett viadalon a budapesti, vidéki szakosztályok és tanintézetek versenyzői vettek részt.

Az ideális körülmények között megrendezett versenyen alig volt olyan eredményhirdetés, melyben nem állt Csepeli DAC atléta a dobogó valamelyik fokán, pedig több versenyszámban is hatvannál többen mérették meg magukat.

(tovább…)

Toldi Miklós alakja is megelevenedik az új meseparkban Csepel testvérvárosában

2017. május 19. péntek

Csepel.hu

 

1300 négyzetméteres mesepark épült Nagyszalontán az Arany János bicentenárium alkalmából. A csepeli képviselő-testület egyhangú támogatásával megvalósuló beruházáson a Csepeli Városgazda 22 munkatársa több héten keresztül dolgozott Arany János szülővárosában, a kerület testvérvárosában.

Május 18-án Borbély Lénárd polgármester Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester társaságában személyesen „adta át” a játszóparkot Nagyszalonta első emberének, Török Lászlónak és az izgatott kicsiknek, akik a mesepark játékait azonnal birtokba is vették.

(tovább…)

Meghívó!

2017. május 19. péntek

Csepel.hu

A Csepel Galéria és a Csepeli Városkép Kft. tisztelettel meghívja Önt 2017. május 25-én 17 órára Sárból című kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitja: Urbán Ágnes művészettörténész

(tovább…)

VÁR A NYÁR! – Szünidei táborválasztó

2017. május 19. péntek

Városkép, Mr.Gabee, Csepel.info