‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Itt az ősz, Csepelen már ültetik az árvácskákat

2020. szeptember 23. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Árvácskákat ültetnek az egynyári virágok helyére a Városgazda munkatársai – adta hírül a Csepeli Hírmondó.

Jelentősen megváltoztak a közterületek az elmúlt tíz évben. 2010-ben még a Szent Imre tér volt az egyetlen ápolt közpark Csepelen. Azóta azonban a kerület számos pontján, és nem pusztán a városközpontban alakítottak ki új virágágyásokat a Városgazda munkatársai.

Két arany, két ezüst és három bronzérmet nyertek, valamint további értékes helyezéseket értek el atlétáink Tatabányán a Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságán

2020. szeptember 22. kedd

Csepel.hu

Szinte nyárias melegben, ideális környezetben, a koronavírussal kapcsolatos ellenőrzési és megelőzési előírások betartása mellett, szeptember 18-20. között Tatabányán a Grosics Gyula Stadionban került megrendezésre Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága. A verseny népszerűségének bizonyítéka, hogy több versenyszámban is negyven fölött volt az indulók száma, ami a rendezőknek és a versenyzőknek is külön kihívást, nehézséget jelentett.

Atlétáink már az első napot bearanyozták, miután az újonc 80 m-es fiú gátfutásban Moskola Zsombor az előfutamban új egyéni rekorddal, 12,15 mp-et futva döntőbe jutott, ahol 12,29 mp-el elsőként érte el a célvonalat. Az újonc lány 80 m-es gátfutásban Diemer Anna Sára az előfutamában 12,62 mp-es egyéni rekordot elérve jutott döntőbe, ahol 12,66 mp-el nyerte meg a versenyét. Második helyezést ért el és ezzel ezüstérmet akasztottak a nyakába megérdemelten újonc gerelyhajítást követően Diemer Anna Sárának, aki 30,36 m-t hajított.

(tovább…)

A posztoknak van súlya

2020. szeptember 21. hétfő

Csepeli Hírmondó

Fábián László húsz éve él Csepelen, szereti a kerületet. Aktív résztvevője a közösségi médiának, a közéleti témák mellett, a kerületben zajló történések is érdeklik. Mindenről van véleménye, szívesen posztol, indít el egy-egy beszélgetést. Ahogy mondja, ha szembe jön vele egy fontosabb, érdekesebb hír, fejlemény, akkor azt megosztja.

Az utóbbi időben talán a legtöbbet a járvánnyal, a TIESZ online előjegyzésével és a lomtalanítással foglalkozott. A pandémia kapcsán úgy látja, sokan nem veszik komolyan a második hullámot, nem tarják be az óvintézkedéseket, a tömegközlekedésen sem viselnek maszkot. (tovább…)

Egy különleges banánliget Csepelen

2020. szeptember 21. hétfő

Csepeli Hírmondó

Csepel egyik legszebb részén a Kis-Duna-parthoz közel, különleges előkert vonzza az arra járók tekintetét. A platán és vadgesztenyefák alatt gyönyörűen gondozott apró banánliget bújik meg.

A trópusi kiskert Brujman Roland munkáját dicséri, aki három évvel ezelőtt vásárolta meg az első banántövet, azóta pedig lelkes odaadással építi-szépíti a kiskertet. A kertészkedés igazi szenvedélyévé vált és titkon reméli, hogy hobbija egyszer a hivatása lehet.

(tovább…)

Ismét tekerj Csepel!

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

Tavaly az első csepeli bringás maratonon jótékonysági célért tekertek a résztvevők a Csepeli Szurkolói Arénában a nyár utolsó vasárnapján.

A “Sportolj és segíts!” rendezvénysorozat első állomásán négy órán keresztül negyven kerékpáron bringáztak. Most ismét lehetőség nyílt egy kiváló tekerésre.

(tovább…)

Negyedszerre találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg a Csepel Művek egykori dolgozóinak találkozóját a Királyerdei Művelődési Ház udvarán szeptember 19-én. A járvány miatt kötelező volt a maszkhasználat, a bejáratnál mérték a lázat és biztosították a kézfertőtlenítőt. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelenteket, akik a Csepel Művek dolgozóiként jelentős szerepet játszottak a kerület fejlődésében.

Az immár hagyományos találkozó ötletadója Zombori Béla, aki szintén a gyárban dolgozott, de már nincs közöttünk. Az egész napos programot a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

(tovább…)

Füriné Babits Ágnes képei a Szabó Magda galériában

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

A XIV. Ars Sacra Fesztivál keretében Füriné Babits Ágnes festőművész tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában. Az Ars Sacra Poetika című tárlatot Sipos Endre festőművész, művészetfilozófus nyitotta meg.

A festőművész mögött több évtizedes tanári pálya áll. Negyven éven át igyekezett saját és gyermekalkotásokon keresztül üzenni kicsiknek és nagyoknak, hogy az igaz, a szép, a jó és a szent egybecsengése nagyon fontos. Ez a mi életünk biztos mércéje – mondta el Farkas Enikő intézményvezető-helyettes köszöntő beszédében.

(tovább…)

Budán terjeszkedne a Rizmajer – a családi ház alá épült csepeli sörfőzde története

2020. szeptember 17. csütörtök

Forbes.hu

Egy csepeli családi házból nőtt ki a főváros egyik népszerű kézműves sörfőzdéje, és tette országszerte ismertté egy birkózóból főzdetulajdonossá vált sörfőző családnevét. A Rizmajer sörfőzde és a hozzá tartozó vendéglátóhelyek sztoriját a szeptemberi Forbes magazinban írtuk meg.

„Rizmajer úr, ha nem fizet, elárverezhetik a házat, még bírósági végzés sem kell hozzá”

– mondta a szigorú közjegyző, a 29 éves Józsi pedig mély lélegzetet vett, és aláírta a papírt. Ez már a sokadik dokumentum volt, amit szignóznia kellett: hitelt vett fel a családi házra, sőt még apósa egyik ingatlanára is. De hát mit tehetett volna, ha sörfőzdét akart nyitni? Vállalkozni sosem olcsó mulatság, mindig van benne kockázat. Ez a 90-es évek első felében fokozottan igaz volt. (tovább…)

Gregor Bernadett: Válogatott módon alázták meg a nőket a Színművészetin

2020. szeptember 14. hétfő

A Színművészeti Egyetemen történt megaláztatásokról számolt be közösségi oldalán Gregor Bernadett. A Jászai Mari-díjas színésznő – aki 1991-95-ig járt az intézménybe – arról írt, hogy az SZFE-n válogatott módon, nemiségükben alázták meg a fiatal hallgatókat.

Állítása szerint a döntő vizsgán például olyan jelenetet csináltattak velük, ahol bikinire kellett vetkőzni és lezuhanyozni az öltözőben, majd vizesen kellett a hallgatóknak a vizsgabizottság elé járulni. A színésznő hozzátette: értük akkor senki nem tüntetett, és ha a lányával történne olyasmi, mint vele, akkor a végsőkig elmenne. A bejegyzésben arról is ír, hogy a mai napig gyomorgörcse van, ha elmegy az épület előtt.

(tovább…)

Átadták az év KRESZ-parkja díjakat

2020. szeptember 11. péntek

Csepel.hu

Második helyezést ért el a csepeli Bringaváros “Az év KRESZ-parkja 2020” pályázaton. A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából megrendezett konferencián és díjátadón Morovik Attila alpolgármester képviselte kerületünket.

„Közlekedési kultúránk értékei” címmel idén tavasszal indított pályázatot a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület, a Közlekedéstudományi Intézet, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, és a Közlekedéstudományi Egyesület. A projekt alapvető célja, a gyermekek biztonságtudatos közlekedésre nevelése, a KRESZ-parkok tevékenységének népszerűsítése, a parkokat működtető óvodák, iskolák, települési önkormányzatok, alapítványok, egyesületek tevékenységének elismerése volt.

(tovább…)