‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Augusztus 21-én kezdődik a Zorall Sörolimpia

2019. augusztus 19. hétfő

Csepel.info

Az utolsó nagy nyári buli lesz augusztus 21-24-e között Alsóörsön a Zorall szervezésében – értesült a Csepel.info.

A programról és a jegyárakról bővebben itt találnak információt, a tavalyi buliról pedig itt láthatnak beszámolót 😉

Játszótéri körkép, 4. rész

2019. augusztus 19. hétfő

“Az ideális játszótér kialakításánál fontos szempont, hogy izgalmas, gyermekbarát, korszerű és biztonságos legyen.”

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A csepeli önkormányzat 2015-ben indította útjára a Csepeli Gyermeksziget Programot, melynek keretében számos játszóteret korszerűsítettek az elmúlt években. Többek között megújult a Szent Imre téri, a Petz Ferenc, a Reggel, a Makád és a Katona József utcai Süsü játszótér is.

A Csepeli Hírmondó cikkét bejegyzésünkben közöljük, a képek egy részét a kerületi lapból vettük át.  (tovább…)

Csillagtelepen megkezdték az új szabadidőpark építését

2019. augusztus 15. csütörtök

Csepel.info

A Főkert tájékoztatása szerint hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei és játszóterei. Mind sport- és pihenési céllal bővül, egy közülük Csepelen, a Tejút és a II. Rákóczi Ferenc utcák által közrefogott területen van.

Egyebek között vezeték nélküli internetet sugározó okos oszlop, a megfelelő UV-védelem érdekében UV-kijelző és applikációval nyitható öltözőszekrény is lesz a családi szabadidőparkokban. (tovább…)

Nyári táborok, balatoni élmények

2019. augusztus 6. kedd

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A Dominó Tanodában nyáron sem áll meg az élet, hip-hop, főzőklub, zsonglőrködés, kirándulások, mozi, társasjáték, angol tábor, xBox és kézműves programok várják az érdeklődőket egészen augusztus végéig. A csepeli gyerekekkel mentorok és önkéntesek foglalkoznak hétköznapokon 10-16 óra között, de bárki csatlakozhat a délutáni programokhoz, amelyek nyitottak és ingyenesek. Jelenleg erre közel tizenöten tartanak igényt. Ahogy ők mondják, jobb a tanodában lenni, mintha otthon unatkoznának – tudta meg a Csepeli Hírmondó Nagy Nóra mentortól.

Már hagyomány, hogy minden évben a ballagások idején köszöntik a tanodásokat. Júniusban 13 ballagótól vettek búcsút, közülük sokan több mint négy éve tanodások. (tovább…)

132 éves a HÉV

2019. július 31. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a MÁV-HÉV Zrt. facebook oldalának egy bejegyzését olvashatják:

A 132. HÉV szülinapi rendezvényhez kapcsolódó, régóta várt nosztalgia menetrendek immár elérhetők! A jegyek on-line vásárolhatók meg a MÁV alkalmazásban. Szeretettel várjuk Önöket 2019. augusztus 3-án a Szilasligeti Nagyréten.

Omega koncert: itt vannak a képek!

2019. július 19. péntek

Csepel.info

Hagyománnyá vált, hogy július 18-án, Csepel újjászületésének ünnepén ingyenes, nagy koncerttel emlékezik a kerületünk azokra, akik 1712 után Csepelt ismét élettel teli otthonná varázsolták. Most sokak örömére, több évtized után adott koncertet Csepelen az Omega együttes a Daru dombnál.

A képgalériánkhoz, amit itt láthatnak bárki csatlakozhat, ha van jó képe hozzá! Ez azért is jó volna, mert csak oldalról vagy messziről készített fotóink vannak. 🙂

 

Omega koncert: ekkora színpad még nem állt Csepelen

2019. július 18. csütörtök

Csepel.info

Már áll a színpad, és javában zajlanak a csütörtök esti Omega koncert előkészületei – értesült a Csepel.info

Vihar úgy tudjuk nem várható, csak felhőátvonulás, ami nem zavaró, főként este 🙂 Remélhetőleg eső nem lesz, csak az Ezüst eső, a koncertet pedig egy Youtube bejegyzés szerint élőben is közvetítik (erről nincs információnk, hogy valóban így lesz-e). A legjobb tehát biztosan azoknak lesz, akik ott lesznek élőben, ezért az alábbiakban ismét leírjuk, hogy mi lesz a program és hogyan lehet odajutni.  (tovább…)

Ekkora bulit csaptak Csepelen a rolleresek

2019. július 17. szerda

Csepel.info, Youtube

Most töltötték fel a videót arról a rolleres piknikről, amelyet az önkormányzat által épített Daru-dombi skateparkban rendeztek.

Akit érdekel a téma, ne hagyja ki!

Képek: tempósan épül a Rákóczi Kert új parkolója

2019. július 17. szerda

Csepel.info

Megnyitása óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend a Rákóczi Kert – A Családok Parkja, aminek következménye a rengeteg parkoló autó. Már épül a megoldás.

A parkolási gondok enyhítése érdekében Borbély Lénárd polgármester májusban egy lakossági fórumon indítványozta, hogy a Rákóczi Kert bal oldalán, vagyis a Széchenyi István és a József Attila út közötti szakaszon mintegy 60-66 férőhelyes, halszálkásan kialakított parkolót hozzanak létre. A lakók egyetértettek az ötlettel, Szuhai Erika, a körzet egyéni képviselője pedig jelezte, hogy továbbra is kérik a lakók véleményét.

Van képed hozzá? Itt lesznek a legszebb csepeli nyári fotók!

2019. július 10. szerda

Csepel.info

Új galériát indítottunk, méghozzá a 2019-es csepeli nyárról. Kezdetnek kapott fotóink vannak, de a galériához mindenki hozzáteheti a sajátjait.

Két kérésünk van: Csepelen készült fotók legyenek, és szépek. Itt a lehetőség, itt a galéria, amelyhez saját fotókkal lehet csatlakozni!