‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Megújult az Akácfa utcai Kiserdő

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban teljesen megújította az önkormányzat Csepel egyik büszkeségét, az Akácfa utcai kiserdőt, amelyet ma sportos keretek között avattak fel.

Az eseményen részt vett a Mosoly Nővérszolgálat prevenciós csepeli csoportja is, amely a tiszta levegőn való mozgást népszerűsíti a méltán híres nordic walking edzésekkel. (tovább…)

Liptai István-emlékdíj

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Átadták a legtehetségesebb utánpótláskorú csepeli kosárlabdázónak járó Liptai István-emlékdíjat.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében, a Csepeli Bontó Kosárlabda Klub szakosztályi évzáróján Szabó Róbert, a csepeli kosárlabda-szakosztály vezetője értékelte a 2023/24-es szezont, majd a korosztályok legjobbjai különdíjakat vehettek át. (tovább…)

Jedlikesek az atlétikai diákolimpia döntőjében

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Szép eredményeket értek el a Jedlik Ányos Gimnázium diákjai az országos atlétikai diákolimpia döntőjében, amelyet a hétvégén rendeztek meg Győrben.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel együttműködésben hirdette meg. A 16 évesek között három dobószámban is a döntőbe jutott Vágó Zsófia, aki gerelyhajításban az első helyen végzett 43,98 méteres hajításával, súlylökésben második lett 12,84 méteres lökésével, míg diszkoszvetésben a negyedik helyet szerezte meg 34,70 méteres dobásával. (tovább…)

Öt érem az országos diákolimpián

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Május 24-én rendezték meg a II. Országos Akrobatikus Rock and Roll Diákolimpia döntőjét Veresegyházon. 140 iskola több száz diákja között az Island Rock Csepel táncosai is az iskoláikat – Arany János, Eötvös József, Kölcsey Ferenc Általános Iskolák és Jedlik Ányos Gimnázium – képviselték ezen a rangos versenyen, ahol kimagasló eredményeket értek el.

Aranyérmet vehetett át: (tovább…)

Molnár Réka karatéka ismét magyar bajnok

2024. május 27. hétfő

Csepel.hu

Tizenegyedik alkalommal lett magyar karate bajnok az ötvenkilósok között a családjával Csepelen élő Molnár Réka. Lapunknak elmondta, hogy noha esélyesként indult a versenyen, nem vette félvállról a bajnokságot.

Tervei szerint ősszel még részt vesz a csapat világbajnokságon, de egyéni számban már nem áll rajthoz. Ez volt tehát az utolsó bajnoki címe, amivel befejezi húszéves sportolói pályafutását. A nemzetközi mezőnyben a legjobb eredményét 2012-ben érte el, amikor bronzérmes lett az egyetemi világjátékokon. A versenyszerű sport mellett edzőként és a közigazgatásban szakértőként dolgozik. (tovább…)

Nyitva a strand! – kedvezmények nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Strandfürdő május 19-én nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. A szokásos tavaszi nagytakarításon kívül az elmúlt hetekben karbantartási munkák is zajlottak: tisztasági festést és térkövezést végeztek, vízkőmentesítették a medencéket, valamint több új információs táblát helyeztek ki. A gyermekmedence burkolatának teljes fugázására is sor került.

Új napvitorlákat helyeztek ki a gyermekmedence és az élményelemek fölé. A fenntartási munkálatok során a gépházban található vízkezelő berendezések modernizálása, korszerűsítése is megtörtént. A locsolórendszer üzemeltetését gazdaságosabbá tették. Ugyanakkor új vendéglátó egységeket alakítottak ki, így több büfé kínálatából választhatnak a vendégek. A strandfürdő a közelmúltban egy új medencelifttel is bővült. A berendezés lehetővé teszi a mozgássérültek számára, hogy könnyedén és biztonságosan jussanak be a medencébe. A stand jelenleg előszezoni árakkal dolgozik, a csúszdák főszezonban, június 17-től működnek majd. (tovább…)

Helyi sportklubokat támogat az önkormányzat

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Sportsziget Program keretében idén is meghirdette az önkormányzat a kerületi sportklubok támogatását célzó sportpályázatot. A pályázat eredményeként 16 csepeli sportegyesület részesült összesen több mint 11 millió forint támogatásban.

A támogatási megállapodásokat tegnap délután ünnepélyes keretek között írták alá az egyesületekkel polgármesteri hivatalban. (tovább…)

Csepeli aranyérem a karate Európa-bajnokságon

2024. május 12. vasárnap

Csepel.hu

Karate Európa-bajnoki aranyérmet nyert Tadissi Yves Martial a horvátországi Zadarban szombaton. A családjával Csepelen élő fiatalember élete első aranyérmét szerezte világversenyen, noha korábban is voltak kiemelkedő nemzetközi sikerei. Lapunk telefonon érte utol a horvátországi helyszínen, és gratulált az eredményéhez. 

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre aranyérmet szereztem a sok ezüst- és bronzérem után. Bíztam benne, hogy sikerülni fog, hiszen sokat dolgoztam érte. Itt van velem a családom: Réka, a feleségem és másfél éves kislányom is. Nagyon drukkoltak nekem, s most együtt örülünk. Kicsit el is fáradtam, de majd kipihenem magam. Legközelebbi versenyem a magyar bajnokság lesz május végén, amelyet természetesen szeretnék újra megnyerni” – mondta lapunknak. (tovább…)

Öregtáncosok találkozója a Munkásotthonban

2024. május 12. vasárnap

Csepel.hu

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a hagyományőrző Országos Öregtáncos Találkozót a Csepeli Munkásotthonban május 11-én, amelyen tizennégy szenior táncegyüttes vett részt. Az országos találkozót kétévente tartják meg, a helyszíne pedig mindig a Csepeli Munkásotthon.

Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. A fellépőket és a közönséget Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. (tovább…)

Főzőverseny: egy nap, amikor mindenki nyert

2024. május 12. vasárnap

Csepel.hu

Reggel kilenc órakor népesült be a Szabó Magda Közösségi Tér előtti utcaszakasz szombaton, amikor nyolc csapat nekilátott a főzőversenynek, hogy összemérjék tudásukat, ki készíti a legfinomabb és legszebben tálalt ételt.

A szervezők két kitételt szabtak: az ebédre valót bográcsban kellett főzni és csak magyaros ételek jöhettek szóba. A családi napot és főzőversenyt immár hagyományosan rendezi meg a csepeli önkormányzat. (tovább…)