‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Pont Ott Parti 2017

2017. július 23. vasárnap

FELVI,Mr.Gabee, Csepel.info

Idén is megrendezik a hivatalos ponthatárváró rendezvényt, a Pont Ott Partit! Számtalan érdekes programmal, koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a látogatókat, hogy még érdekesebbé tegyék a ponthatárok kihirdetése előtti órákat.

Helszín: RIO Budapest (1117 Budapest, Hengermalom út 133.)
Időpont: 2017. július 26., 15 óra

Bővebb info: https://www.felvi.hu/pop2017

Mini vidámpark a Csepeli Szurkolói Arénában

2017. július 20. csütörtök

Csepel.hu

Csepeli moziműsor – július 20-26-ig

2017. július 20. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Ma este itt nagy buli lesz :-)

2017. július 18. kedd

Csepel.info

Még csak a lezárt utca, egy mobil illemhely és pár térelválasztó korlát jelzi, de ma este nagy buli lesz a csepeli Szent Imre téren.

Az Edda ingyenes koncertje este 8 órakor kezdődik. Le ne maradjatok róla! 🙂

Ingyenes Edda koncert lesz kedden, Csepelen

2017. július 17. hétfő

Csepel.hu, Csepel.info

Koncertet ad kedden Csepel napja alkalmából az Edda a csepeli Szent Imre téren. Az egyik legnépszerűbb magyar együttes koncertjére kiürítik az önkormányzat előtti teret, a készülődés már meg is kezdődött – értesült a Csepel.info.

Csepel a török uralom idején elnéptelenedett, és csak az 1700-as évek elején kezdték el újra benépesíteni, többek között svábokkal. Az újratelepítésről szerződést is kötöttek, így a napja pontosan ismert: 1712. július 18-án írták alá az úrbéri szerződést. A csepeli svábok e szerződés alapján, feltehetőleg a Rajna-vidékről érkeztek Magyarországra. (tovább…)

Ilyen volt a vizes világbajnokság megnyitója

2017. július 15. szombat

888

Rendkívül látványos megnyitóünnepséggel kezdődött meg péntek este hivatalosan Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága.

A megnyitóünnepség Eötvös Péter, Kossuth-díjas világhírű magyar zeneszerző, a Duna hangja című, 12 éves korában szerzett kórusművével kezdődött, amelyhez a világbajnokság alkalmából új szöveget írt Varró Dániel költő. A Lánchíd lábánál, a Duna pest felőli oldalán felállított óriásszínpadon a Cantemus gyermekkórus működött közre.

(tovább…)

Játsszunk együtt szerdán a Radnótiban

2017. július 3. hétfő

Városkép

Ünnepi megemlékezés a százéves csepeli rendőrségre

2017. július 1. szombat

Csepel.hu

Kerek száz évvel ezelőtt, 1917 júniusában hozták létre Csepel községben a rendőrséget. Ebből az alkalomból látványos ünnepi megemlékezést tartottak a Csepel Galériában, majd a Szent Imre térnél található Csepeli Szurkolói Arénában június 30-án.

Az eseményen Borbély Lénárd polgármester azt emelte ki, hogy az utóbbi években jelentősen javult a kerület közbiztonsága. Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya szerint példaértékű munka folyik a csepeli rendőrségen. Az ünnepségen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Kuczik János Zoltán rendőr ezredes és Terdik Tamás rendőr ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti és bűnügyi főkapitány-helyettesei, Szilágyi Sándor rendőr alezredes, a csepeli rendőrkapitányság megbízott vezetője, valamint a csepeli rendőrkapitányság korábbi vezetői és a főváros más kerületei rendőrségének kapitányai.

(tovább…)

Semmelweis-napi köszöntés a Rákóczi Kertben

2017. július 1. szombat

Csepel.hu

Semmelweis-nap alkalmából idén sem maradhatott el a kerület egészségügyi dolgozóinak hagyományos köszöntése. A szakemberek áldozatos munkájuk megbecsüléseként polgármesteri oklevelet, valamint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dicsérő oklevelét vehették át.  A Csepeli Városkép Kft. szervezésében megvalósult rendezvény a korább évekhez hasonlóan most is a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház udvarán kapott helyet.

Az ünnepséget Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg, aki a vendégeket köszöntve elmondta: a kerület továbbra is kiemelt feladatai között tartja számon az egészségügyet. Az elmúlt években számos fejlesztést sikerült végrehajtani, mindezek elsősorban eszközbeszerzések tekintetében valósultak meg, de több jelenleg futó pályázat – pl. háziorvosi rendelők felújítása – is a színvonalasabb munkavégzést, a magasabb szintű betegellátást szolgálja. Ugyanakkor a hosszú-hosszú évek óta húzódó csepeli tüdőgondozó problémája is heteken belül megnyugtatóan rendeződhet. Beszéde végén a polgármester az orvosok, asszisztensek, védőnők munkáját megköszönve leszögezte: Csepel büszke lehet egészségügyi ellátására.

(tovább…)

Megnyílt a Csepeli Alkotó Fórum Anno Domini éves kiállítása

2017. július 1. szombat

Csepel.hu

A Csepeli Alkotó Fórum és barátai éves kiállításának a Nagy Imre Általános Művelődési Központ Galériája adott otthont. A június 30-án nyílt Anno Domini MMXVII Arany gondolatok című tárlat apropóját Arany János születésének 200. évfordulója adta. A kiállítást Erdei Kvasznay Éva és Farkas Enikő rendezte.

A kiállított képek kapcsán természeti élményekről kapunk példát, és a titokzatos, mégis egyszerű vizuális terek felismerése egyéni szimbolikus formák alkotásával jelenik meg – mondta el Sipos Endre művészetfilozófus a megnyitón.

(tovább…)