‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Őszi hangulat a Szent Imre térről

2019. október 4. péntek

Csepel.info

Kerületünk főtere egyben az egyik legszebb tér is Csepelen. Most innen kaptunk – névadójával együtt – pár képet olvasónktól.

Köszönjük!

Hungarikum fesztivál lesz szombaton a Daru dombon

2019. szeptember 24. kedd

– 18 órától Magna Cum Laude –

2019. szeptember 28. 10.00-19.30
Daru-domb
Hungarikum Fesztivál

Színpadi programok:
10:00 Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack – Magyar Népmese Színház
11:00 Hortobágyi csikós bemutató
11:30 Hungarikum dallamok Kökény Csaba és zenésztársai előadásában
12:30 Grillázs show – Rimóczi László grillázsguru
13:30 Népi hangszer bemutató – Áldás Együttes
14:00 Porondon a magyar kutyafajták
14:30 Kék katica gyerekzenekar
15:00 Lovasíjász bemutató – Harangozó János világrekorder
15:30 Góbé zenekar koncertje
16:30 Eredményhirdetések: Legszebb konyhakertek pályázat, Hungarikum kvíz
17:00 Csepeli Öregtáncosok Együttese táncház
18:00 MAGNA CUM LAUDE KONCERT

Kiegészítő programok:
Állatsimogató, lovaglás, Csepeli Galambtenyésztők Egyesülete, mesterségbemutatók, népi játszótér, íjászat, kézműves foglalkozás, mohácsi busók, gombfoci, Kockalandorok, babakiállítás, hungarikum kiállítás, hungarikum játékpark

Gasztronómia:
Bajai halászlé, karcagi birkapörkölt, szürkemarha gulyás, vasalós lepény, kenyérlángos, Betyár batyu, lángos, kürtőskalács, országtorták, Rizmajer sör, Gál pincészet, Panyolai pálinka, kézműves gasztrotermékek árusítása

A belépés díjtalan! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

18 ezer árvácskát ültetnek most Csepelen

2019. szeptember 24. kedd

Csepel.info

18 ezer árvácska kiültetését kezdte meg a Csepeli Városgazda. A virágokból jut Csepel minden szegletébe – értesült a Csepel.info.

Voltak idők, amikor Csepel önkormányzata a pénzügyi csőd szélén tántorgott, közterületeink, főként a Kis-Duna part és a Kiserdő gazzal benőtt hajléktalantanyákká züllöttek. Akkoriban a Szent Imre tér maradt Csepel egyetlen ápolt közparkja.  (tovább…)

Nézze meg: így haladnak az új csepeli szabadidőpark építésével

2019. szeptember 23. hétfő

Csepel.info

Az egészséges fákat körbe kerítik, vagyis kalodázzák, megóvják

Csepelen jelenleg Csillagtelepen fut egyszerre a legtöbb fejlesztés. Ott zajlik a városrehabilitáció és ott épül a Főkert beruházásában az új szabadidőpark, melynek építéséről most a képeket mutatjuk. A leendő futókör vonala már szépen látszik, a felső földréteget lecserélik, helyére facsemeték és cserjék sokasága érkezik.

Az elmúlt években minden csepeli lakás értéke 6-20 millió forinttal növekedett attól függően, mekkorák, hol helyezkednek el, mennyi fejlesztés volt a közelben. Csepel kiemelkedik a fejlesztésekben, itt az egyik legnagyobb az ingatlanérték-növekedés egész Magyarországon. Nem véletlenül. (tovább…)

Jubileumi Fut a Csepel rekordlétszámmal!

2019. szeptember 15. vasárnap

Csepel Öttusa Média

Minden eddiginél több előnevezés érkezett a szeptember 14-i, sorrendben 40. alkalommal rendezett Fut a Csepel versenyszámaira, így több ezren álltak rajthoz szombat délelőtt a Daru- dombon kihelyezett rajtkapunál és a kísérő rendezvényekre is sokan voltak kíváncsiak.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre: az előző napon nekiláttak az esemény zökkenőmentes lebonyolításához szükséges előkészületeknek, annak érdekében, hogy szombaton reggel már csak az utolsó simításokra, illetve magára a nagyszabású rendezvényre koncentrálhassanak. (tovább…)

Jön a 40. Fut a Csepel!

2019. szeptember 13. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös szervezésében immáron 40. alkalommal kerül megrendezésre a csepeli Daru-dombon a Fut a Csepel! nevű programsorozat.

Számos színes program, sportági bemutatók várják az érdeklődőket, a tágas térnek köszönhetően a korábbiaknál is bővebb lehetőség nyílik egyes sportágak kipróbálására. A programsorozat keretében lesz sárkányhajózás, vívás, labdarúgás, ügyességi játékok, többféle szabadidő sport.

(tovább…)

Most bárki megtanulhatja a hastáncot

2019. szeptember 11. szerda

Csepel.info

Szeptember 20-án hastánc-tanfolyam indul az ÁMK-ban található Szabó Magda Közösségi Térben – értesült a Csepel.info.

Az egzotikus tánc és mozgáskultúra megtanulásához bejelentkezés szükséges, az elérhetőség fent olvasható.

Csepelen épül a diákváros, amely egyben sportközpont is lesz

2019. szeptember 11. szerda

Origo.hu

Teljesen új városrész születik 2026-ig a Budapest Diákváros Fejlesztési Programnak köszönhetően Csepelen. Decemberben már kihirdették a pályázat győztesét, a grandiózus terv kivitelezését pedig a Sohettára bízták. A svéd tervezőiroda már több sikeres nemzetközi projektet tudhat magáénak, többek között a norvég nemzeti operát és a Calgaryban található központi könyvár is hozzájuk köthető.

A Figyelő értesülései szerint 2026-ig befejeződik a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program, amely a Csepel-sziget északi részénél épülő 15 ezres atlétikai stadion megépítésével veszi kezdetét. A 4,7 milliárd forintos beruházást a Kvassay-zsilip közelében hozzák létre majd, és a tervek szerint ez a stadion ad majd otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak is.

(tovább…)

Csepel Autógyári nap

2019. szeptember 7. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Csepeli családi szombat

2019. szeptember 6. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info