‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Öttusa díjátadó Csepelen

2024. február 26. hétfő

Csepel.hu

Csepel Öttusa és VSE február 24-én tartotta meg az évadnyitó- és záró egyesületi rendezvényét. Az egyesület tagjai megemlékeztek Benedek Ferenc mesteredzőről.

Pataki Zoltán egyesületi elnök értékelte az előző évet és felvázolta a sportág jelentős mértékű változásaira való előkészületeket. Ezt követően díjazásban részesültek a kiemelkedő sportteljesítményt elért versenyzők és egyesületi tagok. Az év csepeli öttusázójának járó elismerést Kardos Bence kapta.

(tovább…)

A csepeli táncosok két hétvége alatt négy döntős helyezést hoztak

2024. február 11. vasárnap

danceexpress.hu

Franciaországban megrendezett Dance Prestige Paris elnevezésű amatőr latin versenyen járt Bánáti Marcell és Szendrei Csilla csepeli kettősünk, ahol elődöntőből a döntőbe jutva a 6. helyen zárták a versenyt.

Marcell elmondása szerint: “Különleges emlékként marad meg a verseny, nem csak a közönség lelkesedése és a hangulatos helyszín miatt, hanem a lehetőség miatt is, hogy egy rövid szólótánc keretébe, minden döntőbe jutott páros, így köztük mi is, helyet kaptak a rivaldafényben.”

(tovább…)

Csepeli kosaras sikerek

2024. február 11. vasárnap

Csepel.hu

Új fejlemény a csepeli kosárlabdázók életében, hogy az NBI/B-ben szereplő felnőtt női kőbányai egyesületben, az SZPA-HSE-ben hat csepeli kosaras is játszik egy megállapodás alapján, a csapat edzője pedig Szabó Róbert, a csepeli kosárlabdázók szakosztályvezetője.

A férfi szakágban több felnőtt csapat is játszik Csepel-Bontó néven. Az egyik a regionális bajnokságban vívja mérkőzéseit, s jelenleg a dobogón áll.

(tovább…)

Díjazták a Halker KirályTeam legjobbjait a Királyerdei Művelődési Házban

2024. február 11. vasárnap

Csepel.hu

Kiemelkedő évet zárt tavaly a Halker KirályTeam, amelynek versenyzői az egyesület harminckilenc éves fennállása óta a legjobb eredményeket érték a hazai és a külföldi viadalokon – hangzott el a klub díjátadó gálaestjén a Királyerdei Művelődési Házban, február 9-én.

Király István, a klub elnöke büszkén jelentette be, hogy a csepeli egyesület versenyzői a világ legeredményesebb résztvevői sportágukban, most pedig a legjobbak között a legjobbakat díjazzák. A szép számú jelenlévőt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

(tovább…)

Csapatkapitányok az FC Barcelonánál

2024. február 5. hétfő

Csepel.hu

A Barca által szervezett mérkőzéseken két magyar játékos is csapatkapitányként vezethette együttesét. A tábor eseményeit testközelből követte Joan Laporta is, a klub elnökével a Barca Academy Hungary fiataljai személyesen találkozhattak.

Borsos Bence, Herczeg Marcell, Kiss Benedek, Nasir Abdelaziz, Tóbiás Ábel, Tóth Géza és Walkó Milán az FC Barcelona exkluzív edzőtáborában vett részt január 20. és 29. között. A magyar labdarúgók esélyt kaptak arra, hogy megcsillogtassák tehetségüket és tudásukat a katalán klub szakemberei előtt – bátran kijelenthető, éltek ezzel a lehetőséggel. Az edzőtábort szemmel követte Sergi Barjuán, a Barca Academy sportigazgatója, Pau Casassa technikai igazgató és Bernat Villa, az európai, amerikai és afrikai régió vezetője.

(tovább…)

Görög Európa-Kupa csúcsán a Halker-KiralyTeam csapata

2024. február 1. csütörtök

Csepel.hu

Egyéniben és csapatszinten is nagyszerűen teljesítettek a Halker-KiralyTeam kick-boxosai a január 26-28. között megrendezett athéni WAKO kick-box Európa-kupán, amelyen idén 20 nemzet 130 egyesületének képviseletében 780 versenyző (összesen 1464 leadott nevezés) indult.

A csapat 32 fős versenyzői küldöttséggel utazott a görög fővárosba, ahol – a remek évkezdet után – ismételten kiválóan szerepeltek.

(tovább…)

Csepel ünnepi díszben

2024. január 28. vasárnap

Csepel.hu

Csepel önkormányzata Karácsonyi díszben az otthonunk címmel december közepén pályázatot hirdetett.

A beérkező pályaművek közül a közönség és a zsűri együttes döntése alapján az első helyezést Nonn György és családja nyerte el. Január 18-án Borbély Lénárd polgármester személyesen gratulált a nyertes családnak, akik a Trap Factory szabadulószobájába nyertek belépőt.

(tovább…)

Hobbifotós Királymajorból: Pálfalvi László

2024. január 28. vasárnap

Csepel.hu

Az 55 éves Pálfalvi László komolyabb csepeli története akkor kezdődött, amikor úgy tizenöt évvel ezelőtt Királymajorba, a Daru-domb környékére kellett ellátogatnia munkája miatt. Akkor elfogta egy érzés, hogy egyszer még itt, e gyönyörű helyen fog lakni.

Teltek az évek, de a kedvező benyomások nem múltak el nyomtalanul: öt és fél évvel ezelőtt végleg letelepedett Csepelen, a Királymajorban vásárolt lakást. Vele beszélgettünk.

(tovább…)

A Magyar Kultúra Napja Csepelen

2024. január 23. kedd

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat szervezésében Hirtling István Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, Csepel díszpolgára Márai-estjén vehettek részt a jelenlévők a Szabó Magda Közösségi Térben.

Az előadáson közreműködött Szabó Dániel cimbalomművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató.

(tovább…)

Remek szerepléssel mindkét ökölvívó csapat trófea a Halker-KirályTeam birtokába került

2024. január 22. hétfő

Halker-Kiraly Team

A Bocskai emlékverseny megrendezésére január 14-e és 21-e között került sor a hazai ökölvívás egyik központjában, Debrecenben.

A világkvalifikációs torna előtt fontos állomás volt ez a viadal a hazai és nemzetközi mezőny számára egyaránt. A megmérettetésre – két kontinenst is képviselve – összesen 68 női, és 95 férfi ökölvívó nevezett be.

(tovább…)