‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Csepelen lépett fel a Neoton Família egykori sztárja

2019. június 21. péntek

Blikk

A Neoton Família egykori csillaga, Pál Éva zenésztársával, egyben barátnőjével, Jeckel Nikolettel adott ingyenes minikoncertet a csepelieknek.

Nemrégiben még a helyi piacon dolgozott, előadó partnere üzletében, de most elhatározták magukat: inkább a sztárságot választják. (tovább…)

Budapest legjobb sörözője csepeli

2019. június 13. csütörtök

Ismét gratulálhatunk a Rizmajer sörháznak

Csepel.info

Rizmajer sörház

Szerdán volt a Budapest Nightlife Awards ‘19 díjátadója, ahol a Rizmajer sörházak is átvehettek egy díjat – írja Facebook oldaluk.

És nem is akármilyen az a díj: a közönség szavazatai alapján a Rizmajer Kézműves Sörház és a Rizmajer Sörház – Blaha lett Budapest legjobb kézműves sörözője!

(tovább…)

Átütő siker volt a budaörsi haditechnikai bemutató

2019. május 23. csütörtök

Origo

Nem titkolt cél, hogy a honvédség még inkább közeledjen a társadalomhoz, különösen a fiatal generációhoz – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka. Korom Ferenc altábornagy közölte: ebből a szempontból a múlt hét végén Budaörsön tartott haditechnikai bemutató elérte célját.

Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, a hétvégén – becslések alapján – csaknem hetvenezren látogattak ki a budaörsi repülőtérre – tette hozzá. Egyértelmű sikernek számítottak a dinamikus bemutatók – mondta, ezért a programon kicsit alakítottak is, hogy délután is láthasson katonai bemutatót a közönség.

(tovább…)

Újabb dicsérő cikk jelent meg a megújult Rákóczi Kertről

2019. május 14. kedd

Welovebudapest.com

A gyerekeknek épült kalózhajós játszótér még nem bontotta le a Csepelről alkotott negatív képet, amin a rendszerváltás utáni évtizedek még inkább rontottak. A megújult Rákóczi Kert úgy tűnik, hogy már igen: más kerületekből is családok sokasága jár már ide, és egyre másra születnek kerületünk fejlődéséről és a megújult közparkról szóló dicsérő beszámolók.

Most a Welovebudapest.com írását idézzük, melyet Borbély Lénárd polgármester osztott meg a Facebook-oldalán. (tovább…)

Lapszemle: a Szállás blog a csepeli Rákóczi Kertről

2019. május 6. hétfő

Családok Parkja: ingyenes szuper játszótér Budapesten

Szállás blog

Új, ingyenes játszótérrel és többfunkciós szabadidő parkkal várja az érdeklődőket a csepeli Családok Parkja, ahol 0-99 éves korig mindenki megtalálja a számára ideális programot. Kétszintes játszóvár, modern kondipark, sport- és futópálya, valamint vadonatúj vizesblokk várja a kicsiket és nagyokat a megújult parkban, ahová messzebbről is érdemes elutazni!

A 25.000 nm területű Rákóczi-kert központi eleme a fából készült, emeletes játszóvár és a körülötte lévő „vizesárok” homokozó, amelyek formáját a sárospataki vár ihlette. Játék közben a gyerekek a kuruc és labanc korról is megtudhatnak érdekes információkat. Ezután a 2 alagútcsúszda, illetve a számos rövidebb csúszda segítségével gyorsan el is hagyhatják a várat. A kicsinyített erőd mérete ideális a felnőttek számára is, így a szülők be tudnak menni és együtt játszani a gyerkőcökkel. (tovább…)

Ütős lett: Itt a Zorall új klipje

2019. május 3. péntek

Zorall, Csepel.info

A most ballagóknak különösen jól csengő “Ilyenek voltunk” klippel, ütős zenével, látványos helyszínekkel jelentkezett a Zorall együttes.

Azok között, akik a forgatási helyszínekből a legtöbbet találják el, a zenekar jóvoltából 10 Zorall lemezt osztunk ki. A nyereményhez egy e-mailt kell küldeni a csepel.info@gmail.com címre a tippjeitekkel!

 

Nyomkövető tojáskeresés, családi programok hétfőn a Rákóczi Kertben

2019. április 20. szombat

Csepel.info

Húsvét hétfőn (április 22-én, 10-12 óráig) várják a locsolóverseket – nem csak a gyerekektől – a csepeli Rákóczi Kertben, ahol nyomkövető tojáskeresés is lesz – derül ki a Családok Parkja meghívójából.

A programok közül a nyuszisimogatás sem fog hiányozni. Kalandra fel! 🙂

Megnyílt Csepelen a Családok Parkja: itt az első fotógaléria!

2019. április 16. kedd

A sárospataki vár ihlette a szenzációs játszóteret

Csepel.info

Galériánk itt tekinthető meg, Borbély Lénárd polgármesteré itt, A Csepeli Hírmondó galériája pedig itt

Kedden tíz órakor nyílt meg az a felújított park és szabadidőközpont Csepelen, amely a család minden tagjának kínál programokat és sportolási lehetőséget a várandós anyukáktól a gyermekeken keresztül a szépkorúakig.

A “Családok Parkját” Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Tarlós István budapesti főpolgármester és Borbély Lénárd csepeli polgármester közösen adták át. Németh Szilárd üdvözölte és gratulált a felújításhoz, az MSZP pedig azonnal bírálta a fejlesztést.
(tovább…)

Képek a múltból: a csepeli Kultúrház

2019. április 15. hétfő

Vezér Endre, Csepel.info

Fotó: Hungaricana

A két világháború között két nagy kulturális intézmény volt Csepelen: a Munkásotthon és a Kultúrház. További társasági központokként működtek a csepeli vendéglők, melyekben nyüzsgő kulturális és társasági élet folyt.

A két nagyobb kulturális központ hasonlított egymásra, amely nem a véletlen műve volt: ugyanaz a Diebold Hermann építőmester – később építészmérnök – tervezte azokat (itt a Munkásotthon látható). (tovább…)

Képek: így épül újjá a csepeli strand

2019. április 11. csütörtök

Csepel.info

Bejárást tartott Borbély Lénárd polgármester az újjáépülő csepeli strandon – értesült a Csepel.info. A strandfejlesztés idei ütemében először lebontották a régi bejáratot és a “retro öltözőket”. Biciklisbarát lesz a strand: belső kerékpártároló épül, új főbejárat lesz, mozgáskorlátozottaknak is építenek mosdót, és szintén lesz önálló pelenkázó helyiség. 

A strand üzemeltetését még Németh Szilárd polgármestersége idején vette át a csepeli önkormányzat. A Budapest Gyógyfürdői Zrt-vel kötött szerződés szerint megéri a kerületnek a strandfejlesztés, mivel annak ára levonható a bérleti díjból. A balliberális ellenzék ugyanakkor nem értett egyet a strand és az uszoda üzemeltetésével, így a fejlesztésével sem. Az uszoda így jó eséllyel megszűnne a szocialisták visszatérése esetén, akik sport és pihenő fejlesztések helyett luxuslakóparkokat álmodtak a Kis-Duna part területére. (tovább…)