‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Zámbó Jimmy fia drámai vallomása: Megrázó volt látni “aput”

2022. november 28. hétfő

Naphire.hu

Zámbó Jimmy fia életét felforgatta az apja életéből készült sorozat. Nemcsak azért, mert el kellett hagyniuk a csepeli házukat, hanem azért is, mert megrázó volt újra látnia édesapját Nagy Ervin alakításában.

A Király című sorozat több jelenetét is abban a csepeli családi házban forgatták, ahol Zámbó Jimmy a családjával élt, és ahol 2001. január 2-án eldördült a végzetes lövés. Jimmy özvegye és Adrián a mai napig abban a házban él, így a forgatások idejére el kellett hagyniuk otthonukat.
(tovább…)

80 éves a Csepeli Fasang Árpád Zeneiskola

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

A zenekedvelők jubileumi koncertekkel ünnepelhették a Fasang Árpád Zeneiskola fennállásának 80 éves évfordulóját november 23-25. között. „A zene ünnepe Csepelen” hagyományos rendezvénysorozat jegyében zenekari és kamarazenei koncertet, növendékhangversenyt és művésztanári koncertet adtak a növendékek és pedagógusok.

A záró rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató. A polgármester e jeles jubileum alkalmával díszoklevelet adott át Dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezetőnek.

(tovább…)

Megnyílt a Csepeli Jégpark

2022. november 26. szombat

Csepel.hu

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion ‒ a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai ‒ fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.

A bemutató előtt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a szép számmal összegyűlt közönséget. Elmondta, hogy a csepeli önkormányzat ‒ a nehézségek ellenére ‒ azért tudta idén is megnyitni a jégparkot, mert egy korábban kötött előnyös szerződés miatt a tavalyi árakon tudják üzemeltetni a pályát. „Nagy szükség van az ilyen közösségi élményekre, a csepeliek várják és szeretik ezeket a programokat” ‒ hangsúlyozta, majd átadta a szót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, aki kislányával érkezett. „Ennek a jégpályának főváros-szerte híre van, én most jöttem először, és fantasztikus, amit látok” ‒ mondta.
(tovább…)

Karácsonyi nagykoncert Csepelen

2022. november 21. hétfő

Csepel.hu

Dél felől újabb esőfelhők jönnek

2022. november 19. szombat

Koponyeg.hu

Felhős, esetenként eső is várható a következő napokban a Köpönyeg előrejelzése szerint.
(tovább…)

EgressyFeszt idén is

2022. november 17. csütörtök

Csepel.hu

Idén második alkalommal rendezik meg az EgressyFesztet, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválját, amelynek célja, hogy bemutassa az intézmény művészeti képzését és közelebb hozza a csepeliekhez a zenei kultúrát.

A november 21-étől 25-éig tartó eseménysorozaton az Egressy művész-tanárai és tehetséges diákjai lépnek fel. Kovács Zalán László tubaművész, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium igazgatója a Csepeli Hírmondónak elmondta, mivel a magas energiaárak miatt télre több intézmény is bezárt, ezért a tavalyi rendezvénysorozathoz képest idén rövidebb, de annál tartalmasabb programot állítottak össze.
(tovább…)

Hamarosan újra nyit a jégpálya

2022. november 16. szerda

Csepel.hu

November 25-én ismét megnyitja kapuit a Csepeli Jégpark, a főváros egyik legkedveltebb jégpályája, mely a téli időszakban üde színfoltja a kerületnek. A Csepeli Jégpark folyamatosan bővült, szépült az elmúlt években, idén is csaknem 2000 négyzetméteren várja a téli sportok kedvelőit.

A park egy 800 és egy 300 m²-es pályarészből és egy kisebb, 200 m²-es tanpályából áll. Igazi különlegességét azonban a 250 méter hosszú jégfolyosó adja. A kivilágított fák különleges élményt nyújtanak, kivételes hangulatot teremtenek az egyedi jégfolyosón. A feldíszített fák alatt lehet üldögélni, beszélgetni, ami plusz vonzerőt jelent a korcsolyázók számára.
(tovább…)

Közösségi élmény óvodásoknak

2022. november 15. kedd

Csepel.hu

A mai és a holnapi nap folyamán a Csepel Utánpótlás Sport Egyesület rendezésében a csepeli óvodások kipróbálhatják magukat a labdarúgásban. A programnak a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka ad otthont.

Az esemény a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt, az OTP Bank Bozsik intézményi program keretében zajlik, ahol összesen 18 csepeli óvoda képviselteti magát, 250 gyermek részvételével. Borbély Lénárd polgármester személyesen köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a két napig tartó sportfesztivált.
(tovább…)

Hamarosan nyílik a Csepeli Jégpark

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

Márton-napi vigasságok: ki lett a győztes?

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

Miben volt más a mostani Márton-napi vigasságok a korábbiakhoz képest, amelyeket hagyományosan november 11-én (vagy egy nappal elcsúszva), a Radnóti Művelődési Ház környékén szoktak megrendezni?

Először is: új helyszínen, a Hollandi úton található napközis táborban fogadták a vendégeket, másodszor: ilyen sokan talán még sosem látogattak ki a mulatságra, harmadszor: hihetetlenül izgalmas küzdelmeket láthattunk a különféle vetélkedőkön. Ami viszont már megszokott: minden résztvevő ajándékot kapott. (tovább…)