‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Így lesz nyitva a strand augusztus 20-án

2018. augusztus 16. csütörtök

Ittlakunk.hu

Augusztus 20-án hétvégi nyitvatartás – reggel 8 és este 8 között – szerint üzemel a Csepeli strand, a jegyek is ennek megfelelően válthatók. A csúszdák és élményelemek továbbra is 10-től 19 óráig működnek.

Ezen a napon a helyi nyugdíjasok a kedvezményt nem vehetik igénybe, helyette augusztus 23-án, csütörtökön strandolhatnak ingyen a kerületi nyugdíjasok – közölte a strand vezetése.

3. Esti futás a Kis-Duna parton

2018. augusztus 15. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Sportos Cukorbetegekért Egyesület – SCE és BSI Futónagykövet – Csepel harmadik alkalommal rendezi meg a 3. Esti futás a Kis-Duna parton elnevezésű rendezvényét. 

  • Időpont: 2018. augusztus 17., 21:00
  • Helyszín: Kis-Duna part

Az eseményről bővebben ide kattintva olvashat.

Szabadidős programok a HSZI szervezésében

2018. augusztus 14. kedd

Csepel.hu

Az alábbiakban megtekinthetik a Humán Szolgáltatások Igazgatósága által szervezett nyári szabadidős programokat.

A gyerekek 5 fős csapatokban nevezhetnek az augusztus 24-i focibajnokságra, 23-án társasjáték versenyen vehetnek rész, végül beszámolhatnak nyári emlékeikről egy rajzverseny keretei között. Kellemes szórakozást kívánunk mindenkinek. A részletes programokat megtekinthetik a galéria képeire kattintva.

Augusztus 22-től ismét Zorall Sörolimpia

2018. augusztus 13. hétfő

Facebook

Augusztus 22-én ismét lesz Zorall Sörolimpia Alsóörsön.

A rendezvényen fellép a Kárpátia, a Republic, a Tankcsapda, Bikini Edda, Ossian, és még sokan mások is.

Golyó Summer Fest a RETRO-ban

2018. július 26. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Hasznos információk a napközis táborozóknak

2018. július 16. hétfő

Csepel.hu

A kerületi napközis táborok idén augusztus 17-éig várják a gyerekeket. A Kis-Duna-part újjáépítése, korszerűsítése miatt azonban a szokásostól eltérő helyszíneken: az Arany János Általános Iskolában és a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában fogadják a diákokat.

A napközis táborok hétköznapokon 8 és 16 óra között tartanak nyitva, az ügyeletet pedig 6-tól 8 óráig, illetve 16-tól 17 óráig biztosítják. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Karácsony Sándor Általános Iskolában is tartanak ügyeletet. Innen buszokkal szállítják át a gyerekeket az Arany iskolába, majd vissza. A tanulók biztonságos hazajutásáról a szülőknek kell gondoskodniuk.

(tovább…)

Bon-Bon: a muzsikánkkal szeretnénk kitűnni

2018. július 16. hétfő

csepel.hu

 

Csepel napján, július 18-án a Bon-Bon együttes lép színpadra. Ebből az alkalomból a zenekar tagjaival, Szolnoki Péterrel és Török Tamással beszélgettünk a fellépésekről, a megújulásról és a terveikről.

Lassan 25 éve vagytok együtt: mi a titka, hogy ilyen jó az összhang köztetek?

Mi is próbáljuk megfejteni. Egyrészt hasonló a zenei ízlésünk, az élethez való hozzáállásunk, másrészt pedig mindketten fontosnak tartjuk a toleranciát. Ennyi idő alatt sikerült kiismernünk egymást, és ha az egyikünk nehezebb lelki állapotban van, akkor a másik tolerálja azt. Az elmúlt huszonhárom évben nem volt komolyabb vitánk, inkább csak stúdióbeli civódások akadtak, mondjuk azon, mikor milyen akkord következzen. Nevetséges apróságok, amiket mindig megbeszéltünk. (tovább…)

A nap képe: százak drukkolnak a Szurkolói Arénában

2018. július 11. szerda

Csepel.info

Ahogy nő az izgalom az oroszországi világbajnokságon, úgy telik meg a csepeli Szurkolói Aréna.

Úgy tudjuk, hogy szerdától több új sörcsapot is szolgálatba állítanak, mivel túl sokat kellett várni a kiszolgálásra.

 

Hajóvonták találkozása tilos: indulnak a Zorall kalózok!

2018. július 10. kedd

Csepel.info

Ez a nyár sem marad Zorall kalóztúra nélkül – értesült a Csepel.info. Nyugalom, még senki sem maradt le a nagy buliról, de ideje készülődni: július 14-én vízen, motoron és biciklin is indul a csapat.

A hajós kalózok délelőtt 10 órakor indulnak a Kvassay Zsiliptől, de a vizet – gyanítjuk – csak lapátolni fogják. A biciklis kalózok ugyanekkor a Csepel Plaza elől indulnak, és friss, behűtött sörökkel várják a hajón érkezőket. Az országúti kalózok 15 órakor indulnak a Csepel Plaza elől, de az esti nagy buli őket is megvárja. Ideje tehát edzésbe hozni a söremelő izmokat és garatokat – amíg négy napot nem számolunk. Aki pedig többet szeretne tudni és csatlakozni akar, a Facebookon is felveheti a kapcsolatot a szervezőkkel.

Te is ott vagy a fotón? – Képmentő: színdarab az Ady lakótelepen 1977. augusztus 9-én

2018. július 6. péntek

MTVA Archívum

A 25. Színház Tanyaszínházának művészei Csepelen, az Ady Endre úti lakótelepen adják elő Moliére Duda Gyuri elindul (Dandin György) című darabját gyerekközönség előtt. 

Az MTI két fotóját Benkő Imre készítette, és az eredeti képeken (1. 2.) jól felismerhetők a gyerekek is. (tovább…)