‘Szabadidő és szórakozás’ kategória archívum

Komoly elismerést kapott a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Minősítő és karácsonyi hangversenyt adott a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokában december 15-én. Vezényelt Péntek János Artisjus és Csepel Örökség-díjas karnagy.

A koncert végén a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrije értékelte a produkciót, és a zenekarnak a legmagasabb minősítési fokozatot, kiemelt arany minősítést adott. A közönséget Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen megjelent Ábel Attila alpolgármester. A hangverseny fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt.

(tovább…)

A neten is tarol a csepeli jégpálya

2018. december 11. kedd

Csepel.info

Közel kétszázezren nézték meg a Facebookon a csepeli korcsolyapályáról készült kis videót – értesült a Csepel.info. Ezt most az alábbiakban youtube-os változatban is bemutatjuk – elvégre nincs mindenki fenn a legnagyobb közösségi oldalon.

Csepel 2010 óta gyorsuló ütemben indult el a megújulás, megszépülés útján. Több városrehabilitációs pályázat során kaphattak új arculatot Csepel központjának lepusztult paneles lakótelepei, melyeket jövőre a Csillagtelep városrehabilitációja követ. Többek között megújult a Szent Imre tér, a Petőfi tér, a Kiserdő, a Kis-Duna part, a Tamariska domb, és még az alatta megbújó régi bunker is. Négy Nagykörút hosszban épültek új önkormányzati utak, 52 kilométer csatornát fektettek le, megújultak az óvodák, amit hamarosan egy iskolafelújítási program követhet – már amennyiben 2019 őszén marad a jelenlegi vezetés. (tovább…)

Óriási siker: Budapest rendezheti meg a 2023-as atlétikai vébét!

2018. december 4. kedd

MTI, Pesti Srácok

A súlylökő Márton Anita a 2023-as budapesti atlétikai vb legnagyobb magyar esélyese lehet

Több, mint egymilliárd néző láthatja majd a világon Budapest legszebb arcát – többek között ez is a hozadéka lehet annak, hogy 2023-ban a magyar főváros rendezheti meg a szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Magyarország még sohasem rendezett korábban szabadtéri atléikai vébét, ami a világ harmadik legnagyobb sporteseményének számít. És ez nekünk, csepelieknek a helyszín és a közlekedés korszerűsítése miatt még ennél is többet jelent.

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden Monacóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF). Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítása szerint a magyarok prezentációja – melyen részt vett Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, valamint Gyulai Márton, a pályázati bizottság ügyvezetője – fél órát csúszott ugyan, de mivel csak a budapesti helyszín jutott el a pályázat ezen szakaszáig, így nem volt hosszú a döntési folyamat. (tovább…)

Megnyitott a csepeli jégpálya

2018. december 3. hétfő

 Csepel.hu

Budapest egyik legnívósabb jégpályája hamar benépesült korcsolyázókkal, a 2018/2019-es évad megnyitójára sokan ellátogattak. Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit a népszerű jégpálya, ahol Borbély Lénárd polgármester mondott köszöntőt.

„Egyediségét tekintve igazán büszkék lehetünk arra, hogy nekünk van a legkülönlegesebb jégfolyosós műjégpályánk” – fogalmazott beszédében. A csepeli önkormányzat nyolc éve üzemeltet a kerületben korcsolyapályát, amely 2011-től 2014-ig a Szent Imre téri buszpályaudvaron volt. 2015-től pedig a mostani helyén működik nagy sikerrel – tette hozzá a polgármester. Ezt követően a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion Jégtánc Szakosztályának tagjai bravúros produkcióval kápráztatták el a nézőközönséget. Utána este tíz óráig mindenki ingyenesen korcsolyázhatott.

(tovább…)

Alice BellyDance jótékonysági est a Szabó Magda Közösségi Téren

2018. november 20. kedd

csepel.hu

csepel.hu

Egyszerű és hatékony önvédelem futóknak

2018. november 19. hétfő

Csepel.info, Youtube

Soroksáron néhány évvel ezelőtt egy kocogó hölgy nem tudta megvédeni magát a rá támadó erőszakoskodóval szemben. Az esetből tragédia lett. Néhány héttel ezelőtt szintén egy futó nőre támadtak, szintén olyan parkos környezetben, amely tökéletes a kocogáshoz, ám az is könnyen elrejtőzhet, aki rosszat akar.

Bár az esetek láthatóan nagyon ritkák, abból baj nem lehet, ha a gyakran kocogók tudják mit kell tenni egy váratlan támadás esetében. Erre próbál felkészíteni az alábbi videóban Kovács Ildikó önvédelmi instruktor. (tovább…)

Hamarosan nyit Budapest egyik legjobb jégpályája

2018. november 16. péntek

Csepel.info

2012-ben nyílt először téli jégpálya Csepelen, amelyet folyamatosan fejlesztett az önkormányzat. Ez olyan jól sikerült, hogy az elmúlt években már Budapest legjobbjai között emlegették.

Idén a tervek szerint november 28-án nyit a pálya, a helyszínen jelenleg is dolgoznak a szakemberek. Részletek a plakáton! 😉

Orvhalászokat fogtak a Kis-Dunán

2018. november 5. hétfő

Facebook, Csepel.info

Szomorú rekordot döntöttek meg a Ráckevei (Soroksári) Duna halőrei. Az RSD és DVRK kollégái által összevont ellenőrzés során közel 60 pontyot foglaltak le egy régóta figyelt és tetten ért  horgásznál.

A halak megállapított értéke alapján az orvhorgász ellen büntető eljárást kezdeményeztek a Halászati Hatóság bevonásával – számoltak be a történtekről a Facebookon.

„Mindig felnéztem rá, nagyon örülök, hogy le tudtam győzni” – Németh

2018. október 23. kedd

Nemzeti Sport

Az Újpest Eb-ezüstérmes kiválósága, Németh Zsanett első meccsén földöntúli fordítással győzött a vb-ezüstérmes fehérorosz klasszis, Vaszilisza Marzaljuk ellen, a negyeddöntőben pedig magabiztos birkózással verte 4:0-ra mongol ellenfelét, Narancsimeg Gelegzsamcot.

Bíztunk abban, hogy az idő előrehaladtával (és a kötöttfogású programhoz közelítve…) egyre javul majd a magyarok teljesítménye a hazai világbajnokságon, és lekopogjuk, de egyelőre olybá tűnik, valóban így lesz.

(tovább…)

Csepeli Sörfesztivál ötödjére

2018. október 21. vasárnap

csepel.hu

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Csepeli Sörfesztivált a Királyerdei Művelődési Házban a Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete szervezésében.

(tovább…)