2013. október havi archívum

Életet mentettek a HÉV végállomásán

2013. október 31. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli HÉV két munkatársa mentette meg egy asszony életét, aki a végállomáson várakozva, egy padon ülve hirtelen rosszul lett. Múló gyengeségre hivatkozva előbb elhárította a segítséget, de a közlekedési dolgozók nem hagyták magára.

Az asszonyt végül mentők szállították kórházba agyvérzéssel. Az eset éppen a minap, október 30-án, szerdán történt nem sokkal déli 12 óra után.

(tovább…)

Csepel FC: Tovább menetel az U-21-es csapat is

2013. október 31. csütörtök

Csepelfc.hu, Csepel.info

Újabb győzelemmel folytatta parádés szereplését Budai László csapata az U-21-es bajnokságban! Szombaton a Szent István SE ellen 2-0-ra győztek a fiatalok Oláh Zoltán és Slezák Richárd góljaival, így a Budaörs mögött egy ponttal lemaradva a második helyen állnak 8 győzelemmel és 3 döntetlennel.

Győzött az Elekes Zsolt által trenírozott másik U-21-es gárdánk is, ezúttal a Dunaharaszti vendégeként Berkes Norbert góljával nyertek 1-0-ra, és a negyedik helyen állnak bajnokságukban. (tovább…)

Biztonságban a temetőkben és otthon

2013. október 31. csütörtök

katasztrofavedelem.hu

Mindenszentek és Halottak napján sokan gyújtanak gyertyákat és mécseseket, nemcsak a temetőkben, hanem otthon is. Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. Ennek veszélyeire hívja fel a katasztrófavédelem a lakosság figyelmét. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.

Az ilyen tűzesetek kiváltó oka legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a keletkező lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire.
(tovább…)

Forgalmi változások a Mindenszentek és a Halottak napja kapcsán – 38B jelzéssel rendkívüli járat

2013. október 31. csütörtök

Csepel.hu

Mindenszentekkor és a Halottak napján, valamint a kapcsolódó hosszú hétvégén több rendkívüli járatot is indít a BKK a sírkertek egyszerűbb megközelíthetősége érdekében, több vonalon pedig sűrűbben indítjuk járműveinket, készülve a temetőkhöz közlekedő járatok a megszokottnál nagyobb kihasználtságára.

A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogató utasoknak javasoljuk, hogy a tömegközlekedési járatokat az egyéni közlekedés helyett, a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt.

(tovább…)

Egy héten belül már harmadszor csökken az üzemanyagok ára

2013. október 31. csütörtök

A benzin átlagára 390-391 forintra, a gázolajé 410-411 forintra csökken

Hirado.hu

Csökkenti bruttó 4, illetve 2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Szerdán és – a múlt heti nemzeti ünnep miatt csütörtökre halasztott döntés miatt – hétfőn is csökkent az üzemanyagár: hétfőn a benzin bruttó 2, a gázolaj 4 forinttal lett olcsóbb, szerdán pedig 5, illetve 4 forint volt az árcsökkenés mértéke.

(tovább…)

Véget ért az analóg korszak

2013. október 31. csütörtök

Hirado.hu

Ma délután fél egytől már csak digitális adás elérhető Magyarországon. Az átállás több mint 570 ezer háztartást érint, közülük 135 ezer rászoruló család kapott támogatást a digitális eszközök beszerzéséhez és beszereléséhez.

Éppen egy éve, Barcson kezdődött a digitális átállás, az országban elsőként itt kapcsolták le az analóg műsorszórást.  Az első ütemben 14 megyében szűnt meg a földfelszíni sugárzás. Ekkor, július 31- én már a közmédia gyártóbázisán ebben a vezérlőben kapcsolták át a földfelszíni adást analógról digitálisra. A digitális átállás európai uniós kötelezettség. Most az első ütemben kimaradt északkeleti és dél-dunántúli megyékben szűnik meg végleg az analóg vétel.

(tovább…)

Befagyaszthatják a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat

2013. október 31. csütörtök

Fidesz.hu

A Fidesz a földgázellátási törvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat határozatlan ideig ne módosíthassák. Ezt Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa sajtótájékoztatón közölte, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak nem kell új díjakat meghatároznia, a régi díjakon kell a számlákat megkapniuk a fogyasztóknak.

(tovább…)

Új Csepeli Konzultáció – Internetes szavazás

2013. október 31. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

2013. október 31-én, csütörtökön 9.30 órától az alábbi linken Interneten is tudnak válaszolni a kérdőív kérdéseire:

http://csepel.hu/konzultacio/

(tovább…)

Megjelent a Csepeli Hírmondó legújabb száma

2013. október 31. csütörtök

Csepel.hu

A tartalomból:

– Elindult az Új Csepeli Konzultáció. Három kérdéssel kapcsolatban várják az Ön véleményét is. Részletek a lapban.

– Új sportlétesítmény épül a Burattino iskolánál. Hogy mikortól és kik használhatják majd, cikkünkből megtudhatja.

– Beszámolunk az október 23-ai megemlékezésekről és Hungarikumok Napjáról.

– Rendőrhöz tört be a betörő – elfogták.

(tovább…)

Németh Szilárd: Fenntarthatóvá tenni a rezsicsökkentést

2013. október 31. csütörtök

Hirado.hu

November 1-jétől ismét olcsóbb lesz a háztartási energia ára, így a gázért, az áramért és a távhőért a 2012. decemberi árakhoz képest 20 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni.

A közműszámlák egységesítését javasolja a fideszes munkacsoport. Ami viszont már kőbevésett: november 1-jétől ismét olcsóbb lesz a háztartási energia ára, így a gázért, az áramért és a távhőért a 2012. decemberi árakhoz képest 20 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni.

(tovább…)

Két nyakláncletépés – két elfogás

2013. október 31. csütörtök

Csepel.hu

A rendőrség elfogta azt a 15 éves fiatalembert, aki a Szent László lakótelepen, a Kőrösi/Bordás utcánál egy idős asszony nyakából kitépte a láncát október 27-én vasárnap a déli órákban. A bűntényről Tenk András, az LMP képviselője maga értesítette a rendőrséget, s az esetről még aznap beszámolt a csepel.info híroldalán.

Két napra rá, kedden egy Csepelre haladó HÉV szerelvényen újabb nyaklánckitépés történt, de a rendőrök fél órán belül azt a tettest is elfogták.

(tovább…)

Öttusa: továbbra is az elitben a Csepel

2013. október 31. csütörtök

Csepel.hu

Október 26-án rendezték meg az öttusa utánpótlás korosztályának döntő versenyét, az úgynevezett ELIT 2 és 3 tusa versenyt Budapesten. A Csepeli Öttusa- és Vízisport Egyesület sportolói ismét bizonyságot tettek arról, hogy nem véletlenül tagjai a legjobbak társaságának.

Kerületünk képviselői két lelkes és sportszerető apuka felajánlásának köszönhetően külön erre az alkalomra készített pólóban álltak rajthoz, ezzel is jelezve, hogy mennyire komolyan vették a versenyt.

(tovább…)

A Hvg.hu bevallotta, hogy ki adta át a felvételt

2013. október 31. csütörtök

A pornós sajtós a kamuvideó első MSZP-s áldozata

Mno

Az M1 Híradója szerint a videót a portál korábbi főszerkesztője személyesen kapta meg az MSZP-székházban, mégpedig a szocialisták frakciójának kommunikációs vezetőjétől, a Stop.hu és a Hustler pornólap korábbi főszerkesztőjétől, Déri Balázstól.

Az M1 szerda esti Híradójában elhangzott, Gavra Gábor, a hírportál akkori főszerkesztője egy kollégájával személyesen ment be az MSZP-székházba a felvételért. Az M1 megkeresésére sem Gavra Gábor, sem Török Zsolt, az MSZP szóvivője nem kívánt reagálni. Pedig a szocialisták korábban azt állították: ahogy eljutott hozzájuk a felvétel, azonnal vitték a rendőrségre, és feljelentést tettek. Ezek szerint mégsem ez történt. (tovább…)

Letöltendőt kapott Molnár Gyula

2013. október 30. szerda

Molnár: Meghurcolnak, alaptalanul gyanúsítanak

MNO, Index

Börtönbe megy Újbuda volt szocialista polgármestere

Molnár Gyula MSZP-s politikus nyolc hónapra börtönbe megy, Lakos Imre felfüggesztett büntetést kapott.

Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula szocialista politikust, volt 11. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon szerdán. A tábla többmilliós pénzbüntetéssel is sújtotta a két vádlottat, és Molnárt két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

(tovább…)

Egységessé és egyszerűbbé válhatnak a közműszámlák

2013. október 30. szerda

Fidesz.hu

Január 1-től egységes, egyszerű, átlátható és mindenki számára érthető közműszámlák kerülhetnek kibocsátásra – tájékoztatott Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján. A Fidesz rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoport vezetője ugyanitt elmondta azt is, novembertől a gáz, a villany és a távhő ára 20 százalékkal lesz olcsóbb a 2012. decemberi árakhoz képest.

Németh Szilárd hangsúlyozta, a rezsicsökkentés negyedik szakasza a háztartási energiaárakat érinti majd; november 1-től a gáz, a villany és a távhő ára 20 százalékkal lesz olcsóbb a 2012. decemberi árakhoz képest. A rezsicsökkentést azért határozta el a kormány és a Fidesz-KDNP-frakció, hogy több pénz maradhasson a családoknál – fogalmazott. Emlékeztetett rá, hogy 2010-ben az Eurostat adatai alapján a gázért a magyarok fizették a legtöbbet, a villanyárak tekintetében pedig a második helyen álltunk. 2013.november 1-től a gázárak esetében a 11, a villanyárak esetében pedig a 12. helyre csúszunk vissza – tájékoztatott, egyúttal jelezte: még mindig EU-átlag fölötti terhet rónak a rezsiárak a családokra, „bőven van indoka még” egy esetleges újabb csökkentésnek.

(tovább…)