2014. augusztus havi archívum

Családi címert varrtak Zámbó Krisztiánra

2014. augusztus 31. vasárnap

Blikk

Családi címert varrtak Zámbó Krisztiánra

Meglepő lépésre szánta el magát Zámbó Krisztán (34). Zámbó Jimmy (†42) fia magára varratta azt a családi címert, amelyet nemrég egy címermesterrel terveztetett meg.

A TV2-n futó Édes Élet sztárja halott édesapja előtt szeretett volna tisztelegni, ezért kitalálta, hogy rajzoltat egy családi címert, amilyen a nemesi családoknak van, s ezt tervei szerint otthonában is ki fogja állítani, előbb azonban még bőrön örökítteti meg. (tovább…)

Menetrendi változások a közösségi közlekedésben 2014 szeptemberétől

2014. augusztus 31. vasárnap

BKK

Szeptember 1-jével beköszönt az ősz, az oktatási intézményekben megkezdődik a tanítás, ezért járataink is a tanítási időszak alatt érvényes menetrend szerint, a nyárinál jelentősen sűrűbben közlekednek. Ezenkívül is számos változás lép életbe járataink menetrendjében szeptembertől. Teljes vonalon közlekedik a 28-as villamos. Bővül az alacsonypadlós kínálat több buszjáratunkon. Életbe lép a tavaszi–őszi idénymenetrend a margitszigeti 26-os busz és a D11-es, D12-es, D13-as hajó vonalán.

Új buszjáratot indítunk 154-es jelzéssel, mely átszállás nélküli kapcsolatot teremt a Szent Imre kórház és a  Bártfai utca térsége, illetve Kelenföld vasútállomás M között. Mindezeken felül további járatok – így például a Káposztásmegyerre közlekedő 14-es villamos, valamint a budaörsi 188E busz – menetrendje is változik. A közúti torlódások elkerülése érdekében változik a Kelenföld felé közlekedő 101-es busz útvonala az Egér út és a Budaörsi út között. A budaörsi 40-es és 240E buszon a csúcsidőszakban nem lesz elsőajtós felszállás. A BKK által szervezett járatok közlekedésében szeptembertől bekövetkező változásokról szóló közleményünkben minderről bővebben is írunk. (tovább…)

Nyolcszorosára nőtt a csepeli közterületeken dolgozók száma

2014. augusztus 31. vasárnap

Csepel.info

Az elmúlt években egyre-másra szépültek meg Csepel közterületei az egykori Csepel Művektől nem messze álló, teljesen elhanyagolt Petőfi tértől vagy az Akácfa utcai Kiserdőtől egészen a Kis-Duna partig. De nem csak terek, utak, járdák, parkok és természetvédelmi területek újultak meg: több ezer fát ültettek, csapadékvíz-elvezetőket építettek, füvet nyírtak a Csepeli Városgazda munkatársai. Mindez annak köszönhető, hogy az önkormányzati cégben dolgozók száma több mint hét, a kétkezi munkát végzők száma pedig több mint a nyolcszorosára nőtt.

A fenti adatokat az teszi meghökkentővé, hogy a foglalkoztatottak létszámának radikális megemelése mellett a kerület kiadásai nem nőttek, hanem éppen ellenkezőleg: kétmilliárd forinttal csökkentek. Ennek oka a “mutyivilág”, a korrupció megfékezése volt. A Csepel.info Ábel Attila alpolgármestertől kapta meg azt a levelet, melyet Szabó Szabolcs balliberális parlamenti képviselő közérdekű adatkérésére adtak ki. Szabó Szabolcs azonban – akinek a csepeli és soroksári polgárokat kellene képviselnie – elhallgatta a kerületi vezetéstől kikért adatokat. Mivel a politikus szombaton elítélte a cenzúrát, az alábbiakban nyilvánosságra hozzuk az általa cenzúrázott levelet. A levél érdekessége, hogy Szabó Szabolcs a teljesítmény alapú bérezést akarta úgy bemutatni, mintha a kerület hatalmas pénzeket adna jutalmazásul. Ehhez képest a balliberális politikus nem a politikusok jutalmazását elutasító kerületi vezetést, hanem a 17 millió forint jutalmat felvevő Horváth Gyulát és a 37 millió forint jutalmat és prémiumot felvevő Szenteczky Jánost támogatja az őszi választásokon. Az alábbiakban a cenzúrázatlan levél olvasható, melyet fotóinkkal színesítettük. (tovább…)

Iskolakezdés: traffipax és front is lesz

2014. augusztus 31. vasárnap

Csepel.info, Mr. Gabee

trafficsocso

Az iskolakezdés miatt fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk szeptember 1-jétől kezdve az iskolák környékén, és hétfőn délelőtt már a sebesség-ellenőrzésbe is belehúznak a csepeli zsaruk. Ezt cifrázza, hogy jön a front is – szerencsére nem az ukrán, csak egy időjárási – értesítette lapunkat Mr. Gabee.

Északnyugat felől ciklon közelít, amelynek hidegfrontja hétfőre virradó éjszaka az Alpok térségében hullámot vet. Emiatt észak-déli tengellyel markáns frontrendszer alakul ki térségünkben.  (tovább…)

Egy éven belül harmadszor emelkednek a pedagógusbérek

2014. augusztus 31. vasárnap

Hirado.hu

Egy éven belül harmadszor emelkednek a pedagógusbérek

Az új pedagógus előmeneteli rendszer 2013. szeptember 1-jei bevezetése után immár harmadik alkalommal növekszik generálisan a pedagógusok bére szeptember 1-jétől. Emellett kisebb jogszabályi változások is várhatók az új tanévben.

A kormany.hu oldalon közzétett tanévkezdő kiadvány szerint a pedagógus és pedagógiai előadó, pedagógiai szakértő munkakörben foglalkoztatottak illetményalapja 2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. között a teljes munkaidőre megállapított kötelező minimálbér havi összegének 118,9 százaléka középfokú végzettség esetén, 163,3 százaléka alapfokozat esetén, 179,6 százaléka pedig mesterfokozat esetén.
(tovább…)

Szabó Szabolcs: hazudott valamit a Hírmondó

2014. augusztus 31. vasárnap

Vélemény – Szabó Szabolcs

Szabó Szabocs átszavazó

Szabó Szabolcs a vidékieknek fenntartott csepeli szavazóhelyiség előtt választása napján: ő azt hallgatta el, hogy nem is csepeli

A balliberális pártok csepeli és soroksári parlamenti képviselője nem árulta el, hogy szerinte mi volt a hazugság. Szabó Szabolcs nyílt levelében nem csak a rejtélyes hazugságról, hanem arról is írt, hogy nem szabad hazudni és cenzúrázni.

A Csepeli Hírmondó címoldalon számolt be Horváth Gyula balliberális polgármester-jelöltnek a romák Csepelre költöztetésének ügyében tett nyilatkozatáról. A lap emellett a 2. oldalán írt Falus Ferenc balliberális főpolgármester-jelölt csepeli kampánylátogatásáról, a 4. oldalon pedig a balliberálisokat vezető Horváth Gyula és Szenteczky János valamint Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjének választási programjáról. Szabó Szabolcs gyaníthatóan e cikkekből ítélhette meg, hogy valamit hazudhatott a lap, bár azt nem tudjuk, hogy szerinte mi volt az. A balliberális politikus levelét az alábbiakban olvashatják. (tovább…)

Donald Tusk lett az Európai Tanács elnöke

2014. augusztus 31. vasárnap

MNO

Donald Tusk lett az Európai Tanács elnöke

Donald Tusk lengyel kormányfőt választották meg az Európai Tanács elnökének, Federica Mogherini olasz külügyminisztert pedig az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az EU-tagállamok vezetői szombaton Brüsszelben tartott rendkívüli tanácskozásukon – jelentette be Herman Van Rompuy, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács leköszönő elnöke a Twitteren.

Az előzetes várakozásoknak megfelelő döntés meghozatalát követő sajtótájékoztatón Herman Van Rompuy arról beszélt, hogy Tusk az Európai Tanács egyik legtapasztaltabb tagja, hosszú idő után az első kormányfő, akit újraválasztottak Lengyelországban, valamint átvezette hazáját a gazdasági válságon, fenntartva a folyamatos gazdasági növekedést.

(tovább…)

A baloldal főpolgármester-jelöltje szerint Csepelnek nincs szüksége kórházra

2014. augusztus 31. vasárnap

Vélemény – Pákozdi József, Jobbik

Nem szoktam ilyen hangvételű levelet írni, de ami ezen a héten kedden, Csepelen a sétáló utcában Falus Ferenc mosatlan száját elhagyta, azt nem lehet szó nélkül hagyni.

Nem hiába van az a mondás, hogy megtalálja zsák a foltját! (tovább…)

Nagy az adósság: új székházba költözhet az MSZP

2014. augusztus 31. vasárnap

A szocialisták Gyurcsány Ferencet hibáztatják az eladósodásért

Hirado.hu

Nagy az adósság: új székházba költözhet az MSZP

A választások előtt derült ki, hogy a párt kétmilliárd forintos adósságot görget maga előtt, ennek több mint felét az új székházra költötték.

Sajtóinformációk szerint fél éven belül új székházba költözhet a szocialista párt. Az MSZP számára ugyanis túlzottan nagy terhet jelent az ingatlanra felvett svájci frank alapú jelzáloghitel törlesztése. A választások előtt derült ki, hogy a párt kétmilliárd forintos adósságot görget maga előtt, ennek több mint felét az új székházra költötték. Az, hogy a Jókai utcai, ötemeletes 3500 négyzetméteres irodaházat a párt el- vagy csak bérbe adja, még nem dőlt el.
(tovább…)

Még több alacsonypadlós busz a 148-as vonalán

2014. augusztus 30. szombat

Csepel Info facebook

busz

Szeptember 6-ától – hétvégenként – Csepelt a Kőbánya-Kispest M végállomási csomóponttal összekötő 148-as vonalon is csak alacsonypadlós buszok járnak.

csepel info facebook

Idén 55 ezer gyermek nyaralt az Erzsébet-táborokban

2014. augusztus 30. szombat

MNO

55 ezer gyerek nyaralt az Erzsébet-táborokban

A nemzetközi szinten elismert Erzsébet-táboroztatás, amelynek kertében idén már 55 ezer gyermek nyaralhatott, remek konstrukció, hiszen jelen van benne a társadalmi szolidaritás, az önkéntesség és a tehetséggondozás is – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Balatonberényben.

A pénteken véget érő Erzsébet-táborokat az olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Nagy Tímea által vezetett edzés közben értékelte az államtitkár a balatonberényi táborban. Kiemelte, hogy a határokon belülről és túlról idén már mintegy ezer, fogyatékkal élő gyermek is részt vehetett a közös nyaralásokon. Az önkéntesség jegyében neves sportolók és művészek szakmai irányításával foglalkoztak a gyerekekkel. A tavaly elkezdett Talentum programban a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiataloknak tematikus táborokban adtak lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetségük kibontakoztatására.

(tovább…)

Robogókat ellenőriznek Csepelen a rendőrök

2014. augusztus 30. szombat

Csepel.info

robogo01

Képünk illusztráció

Több robogóst is leállítottak, igazoltattak Csepelen a délelőtti órákban, még egy robogókat szállító utánfutós autót is leállítottak – értesítette lapunkat egyik olvasónk.

Olvasónk a Tesco környékén látta “rámozdulni” a rendőröket a robogósokra, kismotorral közlekedőkre. Aki többet tud arról, hogy mi történhetett, kérjük írja meg a fórumban!

Durván lemaradtak a csepeli balliberlálisok

2014. augusztus 30. szombat

Csepel.info

gyujtes02

Vannak jobb pillanatok, akkor azonnal fotóznak, de fényképekkel nem lehet jelöltet állítani…

Hivatalosiv

Szombati fotó: még mindig a hivatalos ívekre gyűjtenek – ezek a Fidesznék már kedden beteltek

A csepeli balliberális pártaktivisták szombaton még mindig a képviselő-jelöltek indulásához szükséges hivatalos ajánlásokat gyűjtötték – értesült a Csepel.info. A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei kedden már befejezték a hivatalos gyűjtést, szerdán pedig leadták a választási induláshoz szükséges számú ajánlásokat. 

Horváth Gyula, az együttműködő balliberális pártok polgármester-jelöltje csütörtökön adta le a jelöléséhez szükséges számú ajánlást, képviselő-jelöltjei viszont erre még pénteken sem voltak képesek. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár gyulai lakóhelyű parlamenti képviselője pénteken a Facebook-oldalán dicsekedett azzal, hogy jelöltjeik három nappal a Fidesz-KDNP után vették az akadályt. Ehhez képest – ahogy a fényképen is látszik -, még szombaton is az állítólag már teleírt hivatalos ajánlóíveket töltögették a piac mellett pártaktivistáik. (tovább…)

Csomagszállító drónflotta kiépítésén dolgozik a Google

2014. augusztus 30. szombat

Hirado.hu

Csomagszállító drónflotta kiépítésén dolgozik a Google

Csomagkézbesítő drónflotta kiépítésén dolgozik a Google, hogy a földi közlekedést megkerülő, gyors áruszállító szolgáltatást tudjon biztosítani.

A vállalat szerint még jó pár év kell ahhoz, hogy a drónflotta teljes gőzzel üzemeljen. A két héttel ezelőtti, Ausztráliában végzett tesztrepülések eredményei mindenesetre kecsegtetőek.
(tovább…)

Karsai József megnevezte a puccsistákat

2014. augusztus 30. szombat

Mno

Medgyessy Péter 2014 evfordulo

A Hír 24 készített interjút Medgyessyvel is

A szocialista Botka László, Toller László, Balogh József és az SZDSZ-es Horn Gábor és Eörsi Mátyás is kulcsszerepet vállalt Medgyessy Péter 2004-es megbuktatásában – nyilatkozta lapunknak Karsai József. A volt szocialista képviselő szerint a puccsot Gyurcsány Ferenc szervezte, akit zsigerileg árulónak, a közélet leginkább diktatórikus és hatalommániás alakjának minősített, akivel egyszer majdnem össze is verekedett.

Medgyessy Péter megbuktatásában részt vett Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor, de Kiss Péter, Szili Katalin és Kovács László nem – nyilatkozta lapunknak Karsai József volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Battonya független polgármestere, aki a tíz évvel ezelőtti puccs idején még a szocialista frakció tagja volt. Karsai ezzel mintegy helyesbítette a szerdán az Indexen megjelentMedgyessy-interjút, amelyben a volt miniszterelnök mind a hat politikust megnevezte, mint akiknek komoly szerepük volt az ő megbuktatásában. (tovább…)