2022. augusztus havi archívum

Szijjártó: Lesz elegendő földgáz Magyarországon

2022. augusztus 31. szerda

Magyarnemzet.hu

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Facebook)

– Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszú távú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter Prágából, az EU-tagországok külügyminiszterei informális találkozójának szünetében bejelentkezve közölte: augusztusban a hosszú távú szerződésen felüli plusz gázszállítás maximális mértéke 2,6 millió köbméter volt, ezt emelik szeptember elsejétől napi maximum 5,8 millió köbméterre. (tovább…)

Elindul az MSZP társelnöki posztjáért Komjáthi Imre

2022. augusztus 31. szerda
Mandiner, Csepel.info
 

A baloldali politikus közösségi oldalán jelentette be döntését.

Elindul a Magyar Szocialista Párt elnöki posztjáért Komjáthi Imre. A politikust 2022-ben Csepelen vetette be az MSZP, de nem sok sikerrel. Hordószónoki képességei és az ötvenes évek kommunistáit idéző stílusa keveseknek jött be. Az MSZP-ben ugyanakkor ennek hagyománya van, így jó eséllyel indul a társelnöki tisztségért.  (tovább…)

Még lehet jelentkezni számlálóbiztosnak

2022. augusztus 30. kedd
 
Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapban lebonyolításra kerülő országos népszámláláshoz.
A részletes felhívás és a jelentkezési feltételek a https://csepel.hu/onkormanyzat/nepszamlalas oldalon olvashatók. A meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. szeptember 9.

(tovább…)

Jótékonysági gála a mozgáskorlátozottakért

2022. augusztus 29. hétfő

Csepel.hu

Szeptember 3-án, szombaton 17.30-tól immáron hetedik alkalommal tartják meg az Alice BellyDance Jótékonysági Estet a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületéért.

A Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében megrendezésre kerülő est védnöke Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke.

(tovább…)

Három magyar elsőség a Barca-kupán

2022. augusztus 29. hétfő
Csepel.hu
 
A négy korosztályban megrendezett Barca Academy Hungary Kupán három első helyezést értek el magyar labdarúgó csapatok a nemzetközi viadalon, amelyen neves külföldi gárdák is részt vettek.
A viadalt második alkalommal szervezte meg a Barca Academy Egyesület a Szabadkikötő SE pályáján a hétvégén a csepeli önkormányzat támogatásával.

(tovább…)

Jubileumi koncert a Királyerdei Művelődési Házban

2022. augusztus 29. hétfő
Csepel.hu
 
A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági zenekara idén ünnepli 10. évfordulóját, ennek alkalmából alkalomból ünnepi koncertet szervez 2022. szeptember 17-én 19 órakor a Királyerdei Művelődési Házban (1213 Budapest, Szent István út. 230).
A belépés díjtalan!

(tovább…)

Hazafias és honvédelmi nevelés

2022. augusztus 28. vasárnap

Csepel.hu

Az ifjúság hazafias és általános honvédelmi, rendvédelmi neveléséről tartottak szakmai konferenciát Csepelen, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tanműhely utcai épületében.

A Béri Balog Ádám Alapítvány az Önkéntes Tartalékos Katonákért és a Rendészeti Kiképzők Szövetsége által szervezett rendezvény elsődleges célja a honvédelmi és rendvédelmi nevelésben részt vevők számára történő információátadás, valamint munkájuk szakmai támogatása volt. (tovább…)

Ismét a Barca kupáért fociznak az utánpótláskorúak

2022. augusztus 28. vasárnap

Csepel.hu

Második alkalommal rendez labdarúgótornát a Barca Academy Egyesület a Csepeli Szabadkikötő SE pályáján a hétvégén Barca Academy Hungary Kupa néven. A viadalt négy korosztályban, összesen harminchat csapat részvételével bonyolítják le.

A Barca Academy Egyesület a nagyhírű spanyol futballklub, az FC Barcelona utánpótlásképzésének licence alapján szervezte a fiatal labdarúgók tornáját, amelyen a magyarokon kívül spanyol, olasz, szerb, szlovák csapatok is részt vesznek. A tornát Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg, aki utalt rá: a csepeli önkormányzat elkötelezett a sport iránt, és örömmel veszi, hogy immár hagyománnyá vált a viadal megrendezése.   (tovább…)

Fotópályázat

2022. augusztus 25. csütörtök
Csepel.hu
 
Augusztus 29-e a Magyar Fotográfia Napja. 1840-ben, ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép (dagerrotípia).
 
Ennek alkalmából úgy döntöttünk, hogy fotópályázatot hirdetünk – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

(tovább…)

Rendőröket jutalmazott az önkormányzat

2022. augusztus 25. csütörtök

Csepel.hu

Munkájuk elismeréséért 14, a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrt jutalmazott az önkormányzat tegnap délután. Az elismeréseket Borbély Lénárd polgármester adta át.

Díjazottak: (tovább…)