2016. szeptember havi archívum

Motoros és egy személygépkocsi ütközött Csepelen

2016. szeptember 30. péntek

Foto: Mr.Gabee – hírpress.hu

A hírpress információi szerint baleset történt 2016. szeptember 30-án az esti órákban Csepelen a Plútó utcában a Körtefa utcánál. A balesetben egy VW Vento típusú személygépkocsi ütközött össze egy motorkerékpárral.

A Krizantém utca felől érkező motoros balra szeretett volna fordulni a Körtefa utcába, amikor a Szigetszentmiklós irányából érkező személygépkocsival ütközött össze. A balesetben a motoros megsérült, őt a kiérkező mentő kórházba szállította.

Ismét kidobtak egy kutyát menet közben

2016. szeptember 30. péntek

Csepel.info

Névtelen

Egy olvasónk fényképes megkeresésében olvasható, hogy kiraktak egy kutyát az M0 halásztelki lejárójánál pénteken. 

A kutya próbált a gazdi után futni, de nem sok sikerrel. Információink szerint többen kocsival eredtek a kutya megkeresésére, de cikkünk megjelenéséig nem találták meg. Aki esetleg találkozott a képen látható állattal, illetve tudja, hogy ki vezette az Opel gépjárművet, kérjük értesítse szerkesztőségünket a csepel.info@gmail.com címen. (és még záróvonal is útban volt…)

Adóváltozás emeli az üzemanyagok árát

2016. szeptember 30. péntek

Autonavigator.hu
Emelkedett a benzin ára

Míg piaci mozgások alapján már egy hete nem változtak az üzemanyagárak, szombattól, azaz október 1-től a benzin és a gázolaj ára jövedéki adójának emelkedése miatt lesz magasabb.

Legutoljára pontosan egy hete csökkent a benzin ára, de már akkor, illetve korábban is tudtuk, hogy októbertől emelkedésre számíthatunk, ugyanis hazánkban júniusban egyolyan passzust kapott a jövedéki adót szabályozó törvény, ami a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját. Az új szabályozás szerint emelkedik a jövedéki adó, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre. Az adómértékek a kőolaj világpiaci árának függvényében negyedévente módosulhatnak. Már szeptemberben tudtuk, hogy a megelőző negyedévben túl olcsónak találtatott a Brent hordóára, így számunkra jön az áremelés. (tovább…)

A Csepel FC a Honvéd MFA-hoz lát vasárnap

2016. szeptember 30. péntek

Csepel.info, Csepel SC

A labdarúgó harmadik vonal Nyugati csoportjának 9. fordulójában kerületünk focicsapata a szomszédvárba látogat, ahol vasárnap délután a Budapest Honvéd-MFA II. lesz a vendéglátónk. Több szempontból is pikáns összecsapásra lehet számítani, márcsak az edzők személye miatt is.

A jelenleg a tabella 7. helyén (közvetlenül mögöttünk) álló kispestiek utoljára még augusztusban tudtak nyerni a Diósd vendégeként, azóta kikaptak az Ajka, a Gyirmót II és az ETO ellen, a legutóbbi fordulóban pedig 1:1-es döntetlenre végeztek a sereghajtó Sárvár otthonában. A Kispest ellen mi is játszottunk felkészülési mérkőzést a nyár folyamán, ott 2:1-re sikerült nyernünk, de ennek a találkozónak ahhoz már az égvilágon semmi köze nem lesz… A mieink jó szériában vannak (és reméljük maradnak is), az Érd elleni vesztes derbi óta két sikeres találkozón vagyunk túl, ami remélhetőleg folytatódihat is, még úgy is ha Németh Gábort a veszteséglistánkon tudhatjuk egy ideig.

 

(tovább…)

Megnyílt a II. Csendélet Biennálé a Csepel Galériában

2016. szeptember 30. péntek

Csepel.hu

DSC_2935

Megnyílt a II. Csendélet Biennálé kiállítás a Csepel Galériában szeptember 29-én. A csoportos tárlatot Feledy Balázs művészeti író mutatta be az érdeklődőknek.

E témában – az ötletgazda Málik Irén Ferenczy Noémi díjas textilművész nyomán – 2013-ban került először megrendezésre csoportos kiállítás, amely biennále jelleggel folytatódott tovább.

(tovább…)

Kiléptek az MSZP-ből, és mennek szavazni…

2016. szeptember 30. péntek

Magyar Idők, Csepel.info

Kiléptek az MSZP-ből

Bár egyetlen, a Magyar Idők által megkérdezett korábbi vagy jelenlegi önkormányzati vezető sem szeretné, ha migránsokat küldenének Magyarországra, a vasárnapi referendumon ennek nem mindenki ad hangot. Karsai József vállalja, hogy nemmel szavaz, Szabados Ákos titkolózik – írja a lap.

– Nemmel szavazok a betelepítési kvóta elleni vasárnapi népszavazáson, egy referendumon kutya kötelessége részt vennie egy olyan embernek, aki korábban közszolgálatot látott el – nyilatkozta lapunknak Karsai József.

(tovább…)

Népszavazás: ma még elfogadják az átjelentkezéseket

2016. szeptember 30. péntek

Origo

16 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik az országos népszavazáson nem a lakóhelyük szerinti településen vagy ugyanazon a településen, de eltérő szavazókörben akarnak voksolni. Eddig mintegy 59 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön, illetve a lakóhelyükön, de másik szavazókörben akarnak szavazni.

Az átjelentkezést a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál postai úton, személyesen vagy online formában, a www.valasztas.hu oldalon lehet kérni. A kérelemnek a személyes adatokon túl tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését, ahol a választópolgár szavazni kíván.

(tovább…)

Honvéd MFA – Csepel FC

2016. szeptember 30. péntek

Csepel FC, Csepel.info, Mr.Gabee

foci

A Csepel FC soron következő mérkőzése: 

  • 9. forduló, 2016. október 2.,
    15.00 – Honvéd MFA – Csepel FC

III. Csepeli Kutyás Nap

2016. szeptember 30. péntek

Városkép, Mr.Gabee

Csepeli pedofil: “Az ordításnál is rosszabb volt, ha tapogatott”

2016. szeptember 30. péntek

Origo

Pedo

Nem csak a napokban ismét lebukott, és csütörtökön elítélt MSZP-s fodrász lesett áldozatra a csepeli gyerekek közelében. A baloldalhoz szintén közel álló Burattino iskolában is “dolgozott” tornatanárként egy ragadozó. Őt 36 gyerek megrontásával vádolják. Az iskolában észre sem vették, önmagát buktatta le egy sms-sel.

Az alábbiakban az Origo beszámolóját olvashatják, de csak 18 éven felüliek kattintsanak!

(tovább…)

41 éve zuhant le egy Malév gép Bejrutban

2016. szeptember 30. péntek

Index

Malev_Tupolev_Tu-154B-2_at_Zurich_Airport_in_May_1985[1]

1975. szeptember 30-án Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a Malév MA-240-es járata. A civil utasszállítón hatvanan utaztak – köztük legalább tizenegy magyar -, a katasztrófát senki nem élte túl. A polgári légiközlekedés történetében ez volt a legnagyobb tragédia, amit sosem követett hivatalos vizsgálat. A roncsok azóta is a tenger fenekén hevernek, a fekete doboz nem került elő, a rádióbeszélgetéseket őrző magnószalag üres, az utaslista és a szállítmányra vonatkozó dokumentumok eltűntek. Vajon mit próbálnak meg eltitkolni?

 A Budapestről Bejrútba tartó Malév-járat eredetileg 16 óra 50 perckor szállt volna fel, de az indulást többször elhalasztották. Már fél éve tombolt a libanoni polgárháború, és a bejrúti légi irányítással alig lehetett felvenni a kapcsolatot. Hiába a tökéletes időjárási körülmények és az alig egyéves repülőgép, ez az utazás nagy kockázattal járt.

(tovább…)

Traffipax info szeptember utolsó napjára

2016. szeptember 30. péntek

POLICE, Mr.Gabee
szupertraffipax

07.00-10.00 Bp. XV. Wysocki u. 13.30-15.00 Bp. XII. ker. Jagelló út
07.45-10.15 Bp. II. Zöldlomb u. 14.00-15.Bp. X. Ker. Keresztúri u.
08.30-10.00 Bp. XII. ker. Istenhegyi út 14.30-15.Bp. XVI. ker. Szabadföld út
08.30-10.00 Bp. XVI. ker. Szlovák u. 14.30-16.00 Bp. X. Kőér utca
08.30-11.00 Bp. XI. Hunyadi J. út 14.30-17.Bp. XXI. Csepeli u.
09.00-13.00 Bp. XXI. Ady E. utca 15.30-18.Bp. VII. ker. Gyózsa György u.
09.30-11.00 Bp. XVII. Pesti út 16.00-17.Bp. X. Ker. Gyakorló u.
10.30-12.00 Bp. XII. ker. Jagelló út 16.00-17.Bp. XII. ker. Zugligeti út
10.30-12.00 Bp. XVI. ker. Pesti határút 17.00-19.00 Bp. XVII. Liget sor
11.00-14.00 Bp. VII. ker. Gyózsa György u. 17.30-19.Bp. XIII. Kámfor u.
11.00-14.00 Bp. XV. Szentkorona u. 18.30-20.00 Bp. X. Ker. Gyógyszergyári u.
11.30-13.00 Bp. XVII. Péceli út 20.00-22.00 Bp. XIII. Váci út
11.30-14.Bp. II. Völgy u. 20.30-21.Bp. X. Ker. Harmat u.
12.00-15.00 Bp. XI. Szerémi út 21.00-24.00 Bp. XVIII. Királyhágó út
13.00-14.00 Bp. XVI. Ker. Bökényföldi út 23.00-01.00 Bp. XIII. Váci út

Döbbenetes részletek a csepeli gyerekmolesztálási ügyben – rázárta az üzletet a hajvágásra betérő fiúra a fodrász

2016. szeptember 29. csütörtök

Blikk, Csepel.info

SMpedo

S. Miklós (középen) egy MSZP-s pártrendezvényen 2015-ben

Szeméremsértés miatt állította bíróság elé gyorsított eljárásban a 64 éves férfit – az MSZP korábbi politikusát – az ügyészség, mert a vád szerint a fodrászként dolgozó idős ember egy 15 éves fiút molesztált Budapesten.

A bíróság most gyorsított eljárásban 1 év 4 hónap, letöltendő szabadságvesztésre ítélte, de az ítélet még nem jogerős.

(tovább…)

Egy lakóház gyulladt ki Csepelen

2016. szeptember 29. csütörtök

Hírpress, Csepel.info, Mr.Gabee

Foto: Mr.Gabee – Hípress

Mr.Gabee információi szerint tűz keletkezett Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton a Mömax raktárnál található lámpás kereszteződésnél csütörtökön este. A helyszínre a XXI. és a XX. kerületi tűzoltók érkeztek.

A Katasztrófavédelem közleményéből kiderül, hogy a II. Rákóczi Ferenc úton álló ház egyik szobájában tűz keletkezett, mely átterjedt a tetőzetre is. A fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat,majd hőkamerával átvizsgálták a házat, további tűzre utaló nyomokat keresve. A tűzoltók egy gázpalackot is találtak a házban, amit vízsugárral folyamatosan hűtenek. Az egységek most az utómunkálatokat végzik.

Juncker ezt üzeni: Tanulják meg szeretni a migránskvótát a kelet-európaiak

2016. szeptember 29. csütörtök

Origo

Juncker ezt üzeni: Tanulják meg szeretni a migránskvótát a kelet-európaiak

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy interjúban cáfolta, hogy lemondott volna arról az elképzelésről, hogy az unióba érkezett migránsokat szétosszák az egyes tagországok között.

Ragaszkodom ahhoz a gondolathoz, hogy a migrációs válságot szolidaritással és szívvel kell kezelni – fogalmazott Jean-Claude Juncker a France 24 tévécsatorna műsorában, amelynek Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével közösen volt a vendége. A beszélgetésről az EU Observer készített összefoglalót.

(tovább…)