2017. szeptember havi archívum

Suttyó parkolásért bünti jár

2017. szeptember 19. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Informátorunk információi

Szerkesztőségünk egyik olyan informátorától kaptuk a fenti képet, aki rendszeresen lát el működésünkhöz elengedhetetlen információkkal. A fenti kép a Petz Ferenc utcai egyik társasházhoz tartozó zárt parkolójánál készült.

Az autó vezetője úgy gondolta, hogy másokat akadályozva parkolónak használja a gépkocsibeállót. Informátorunk szerkesztőségünknek elmondta, hogy bármennyire nem szokott lenni ott üres hely, a fotó készítésnek időpontjában több szabad hely volt. A hab a tortára, hogy az arra járőröző közterület felügyelet megbüntette az autó vezetőjét.

Szociális vásárt rendez a Csepeli Vöröskereszt

2017. szeptember 19. kedd

Vöröskereszt, Mr. Gabee, Csepel.info

Gyurcsány: nincs “behódolás”, így döntött a DK tagsága

2017. szeptember 19. kedd

Népszava

A DK bármikor kész egyeztetni a 106 egyéni képviselőjelöltről a demokratikus ellenzék pártjaival, nem hajlandó azonban föladni önállóságát – jelentette ki a Gyurcsány Ferenc kedden Szegeden. Elengedhetetlen, hogy a 106 egyéni választókerületben megállapodás szülessen és a Fidesszel szemben mindenhol egy demokratikus jelölt induljon, egy ilyen megállapodásra a DK bármikor készen áll – tudósít a  a párt szegedi irodájában tartott sajtótájékoztatóról az MTI. 

Amíg ez nem történik meg, a DK önálló pártként készül a választásokra – közölte az elnök, aki be is mutatta a párt két, a szegedi központú egyéni választókerületben induló jelöltjét, Binszki Józsefet és Molnár Zoltánt.  Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy egy késői megállapodás is jobb, mint egy meg nem kötött. A politikus kifejtette, technikailag közvetlenül a választások előtt is lehetőség van a jelöltek visszaléptetésére, de szerinte legalább a kampány legintenzívebb szakaszára, januárra meg kellene állapodni, elképzelhető azonban, hogy az MSZP belső szabályai miatt erre már novemberben szükség lehet. (A videót itt tekinthetik meg.)

(tovább…)

Több jogot az ovisoknak és le a Putyin-tervvel! – A Németh Szilárd elleni “civil” tüntetésen jártunk (PS-videó!)

2017. szeptember 19. kedd

Pesti Srácok

Ellenzéki szemszögből igen sokan – a szervezők szerint százötvennél is többen – vettek részt azon a tüntetésen, amelyet Németh Szilárd ellen hirdettek meg. A fentiekben a Pesti Srácok videóját láthatja, az alábbiakban pedig annak beszámolóját olvashatják.

Tüntetést tartottak az Alkotmányvédelmi Hivatal előtt hétfő délután Gulyás Mártonért, Vágó Gáborért és Schilling Árpádért. A szervezők szerint ugyanis “hazug, méltatlan és meggondolatlan” kijelentést tett róluk Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke, aki titkosszolgálati információkra alapozva őket nevezte meg az elkövetkezendő hónapok utcai zavargásainak szervezőjeként. A jelenlévőket Jurák Kata szembesítette a színpadon elhangzott meredek állításokkal. (tovább…)

Az óriási Bud Spencer-szobor október végén kerül budapesti helyére

2017. szeptember 19. kedd

Corvin negyed, Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: Corvin negyed facebook oldal

A tervek szerint Bud Spencer születésnapjára, október végére kerülhet ki a színészt ábrázoló egész alakos bronzszobor a budapesti Corvin sétányra.

Bud Spencer tavaly júniusi halála után Tasnádi Szandra szobrászművész levélben fordult a Józsefvárosi Önkormányzathoz, hogy felajánlja a filmlegenda emléke előtt tisztelgő, egész alakos, 2,4 méter magas bronzszobrát.

(tovább…)

Megújul a Csepel-szigeten az M0

2017. szeptember 19. kedd

Inforadio.hu

Egy, jórészt a Csepel-szigetet érintő beruházásban 11,5 kilométernyi autópálya újul meg Nagytétény és Dunaharaszti között. Lesz némi újdonság is.

Kihirdették az M0-ás déli szakaszára kiírt tervezői közbeszerzés eredményét a TED-en. A beruházó NIF Zrt, hirdetménye szerint a fővárosi körgyűrűn az M6-os autópálya (11,65-ös kilométerszelvény) és az 51-es főút (23,2-es kilométerszelvény) között végeznek rekonstrukciót – írta a Magyarepitok.hu.

(tovább…)

Elvágták a gázvezetéket, kigyulladt a csepeli ház

2017. szeptember 19. kedd

24.hu, Csepel.info

Tűz volt hajnalban a csepeli LIDL áruházban

Kigyulladt egy családi ház Budapest XXI. kerületében, a Vágóhíd utcában, miután elvágtak egy gázcsövet. Az épület tetőszerkezete kapott lángra.

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik már megfékezték a tüzet. Az elsődleges információk szerint nem sérült meg senki – közölte a katasztrófavédelem. A Csepel.info úgy tudja, hogy a vezetéket a gázcsap mellett egy flexel vágták át, ami a robbanástól elrepült.

Rendezték a Rákóczi Liget peres ügyét

2017. szeptember 19. kedd

Trendfm.hu, Csepel.info

Csaknem hétéves peres eljárás ért véget, a FŐTÁV Kiserőmű Kft, és a csepeli Rákóczi Liget Társasház közötti megállapodással.

Az évek alatt több mint száztízmillió forintos tartozást felhalmozó társasház lakói a hét év alatt, kamatmentesen törleszthetik az adósság tőkerészét. A Csepel.info úgy tudja, hogy a vita rendezésében Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd is igyekezett közvetíteni, miután elmérgesedett a helyzet a vitás felek között. Az ügy és a megállapodás részleteiről a FŐTÁV Kiserőmű Kft vezetője és a csepeli polgármester is nyilatkoztak a Trendfm.hu-nak.

Ifjú focistákat keres a Halászi Focisuli

2017. szeptember 19. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?

2017. szeptember 19. kedd

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, miután a Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft. nevű cég vette meg az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épületét. A csepeli önkormányzat is pályázott az ingatlanra, de a cég többet ígért.

A befektetők szociális célú intézmény kialakítását szeretnék itt elérni. Az önkormányzat szerint azonban most is túlzsúfolt a környék, ezért a kerület vezetése legfeljebb családi parkot tart itt elfogadhatónak.

(tovább…)