2017. szeptember havi archívum

Szép hétvégét és jó pihenést kívánunk

2017. szeptember 30. szombat

Mr.Gabee, Időkép, Csepel.info

A Seresné Szabó Eszter olvasónk fenti fotójával kíván a csepel.info szerkesztősége nagyon kellemes hétvégét és jó pihenést az oldal minden látogatójának.

Röviden a holnapi időjárásról: Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, kevés felhő inkább a Dunántúlon és a középső tájakon jelenhet meg az égen, csapadék sehol sem várható. Nyugaton és délen időnként megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalban 1-8 fokot mérhetünk, de helyenként fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet. Délután a kellemes őszi időben 17-20 fokra számíthatunk. Nem lesz front térségünkben.

Túra két keréken

2017. szeptember 30. szombat

Csepel.hu

Idén is megrendezte a kerület önkormányzata – a Diáksport Bizottsággal közösen – a hagyományos Csepel-sziget kerékpáros-találkozót. Százhuszonöten indultak útnak – gyerekek, felnőttek és családok – a Csepel Művek elől. A csapatot kerületi testnevelők kísérték: a felvezető ismét Fehér Gábor, az Arany János iskola tanára, míg a szervezők Szeberényi Tamás, a Jedlik gimnázium és Jenei János, a Széchenyi testnevelője volt.

A csapatot idén először motoros elsősegély is kísérte, s ha a kerékpárral gond akadt, akkor is volt segítség: a Kerékpárcity munkatársa azonnal megoldotta a bajt. A tököli kompnál játékos vetélkedőt tartottak a gyerekeknek: csoki és üdítő volt a jutalom az önkormányzat jóvoltából. A kirándulókat Tóth János tankerületi igazgató is meglátogatta.Az útvonalat a kerületi rendőrkapitányság munkatársai biztosították.  (tovább…)

Jómunkásember is családban gondolkozik

2017. szeptember 30. szombat

MR.Gabee, Csepel.info

Az utóbbi napokban valósággal elárasztottak olvasóink és informátoraink szerkesztőségünk elektronikus elérhetőségeit (email, facebook) Csepel több területén készült fotókkal, amelyet Mr. Gabee suttyó parkolós rovatában szeretnének látni.

Ha mindent nem is, de Veronika olvasónk fotóját megmutatjuk, mely az Ady Endre úti Lidl parkolóban készült. Olvasónk a képhez az alábbi szöveget csatolta:

Egy jómunkásember ült benne, egyszerre parkoltunk be. Így kényelmesebb volt neki, mint a 3-mal arrébb lévő üres helyig elgurulni.

Átadták az ÁMK felújított tornacsarnokát

2017. szeptember 30. szombat

Csepel.hu

Átadták a Nagy Imre Általános Művelődési Központ (ÁMK) felújított tornacsarnokát szeptember 29-én. A beruházás 153 millió forintba került, melyből 107 millió a vissza nem térintendő TAO támogatás, 46 millió forintot pedig a csepeli önkormányzat biztosította a Csepel Diáksport Egyesület részére. A felújítási munkákat három és fél hónap alatt végezték el. Borbély Lénárd polgármester a sportolás örömének és a gyermekek jövőjének fontosságát emelte ki.

Németh Szilárd levelében azt írta, hogy az ÁMK-ban a nevelés és az oktatás mellett magas színvonalú szabadidős és sportélet is zajlik. Az eseményen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Kontúr Pál és Laurencz László, Csepel díszpolgárai, valamint Tóth János tankerületi igazgató.

(tovább…)

Bűnmegelőzési tájékoztató

2017. szeptember 30. szombat

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőrfőkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közreműködésével kiadott egy tájékoztatót, mely az idős korosztálynak szóló.

A tájékoztatót az alábbiakban tekinthetik meg: (tovább…)

Szeptember 30 – Lezuhant egy Malév gép Bejrutban

2017. szeptember 30. szombat

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Malev_Tupolev_Tu-154B-2_at_Zurich_Airport_in_May_1985[1]

1975. szeptember 30-án Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a Malév MA-240-es járata. A civil utasszállítón hatvanan utaztak – köztük legalább tizenegy magyar -, a katasztrófát senki nem élte túl. A polgári légiközlekedés történetében ez volt a legnagyobb tragédia, amit sosem követett hivatalos vizsgálat. A roncsok azóta is a tenger fenekén hevernek, a fekete doboz nem került elő, a rádióbeszélgetéseket őrző magnószalag üres, az utaslista és a szállítmányra vonatkozó dokumentumok eltűntek. Vajon mit próbálnak meg eltitkolni?

 A Budapestről Bejrútba tartó Malév-járat eredetileg 16 óra 50 perckor szállt volna fel, de az indulást többször elhalasztották. Már fél éve tombolt a libanoni polgárháború, és a bejrúti légi irányítással alig lehetett felvenni a kapcsolatot. Hiába a tökéletes időjárási körülmények és az alig egyéves repülőgép, ez az utazás nagy kockázattal járt.

(tovább…)

Kulcscsomókat találtak olvasóink

2017. szeptember 30. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Két kulcscsomót is találtak olvasóink az elmúlt napokban. Az egyiket Mocsár Lajos olvasónk pénteken délután a Sétáló utca piac felőli végénél a kőágyáson, Gázsity Barbara a Szent László lakótelepen

A tulajdonosok a csepel.info@gmail.com címen egyeztethetik a kulcsok átvételét.

Csőtörés Csepel belvárosában

2017. szeptember 30. szombat

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info

Szombaton kora reggel Csepelen a Kiss János altábornagy utca egyik tízemeletes lakóháza melletti vízvezeték megrongálódott.

A katasztrófavédelem szerint a szabadba kitörő víz az utcán áramlik. A felgyűlt víztömeg akadályozza a közlekedést a Karácsony Sándor és a Kossuth Lajos utcák kereszteződésében. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik, akik biztosítják is a káreset helyszínét. A vízvezeték üzemeltetőjének szakembereit helyszínre várják az egységek.

Németh Szilárd: A legfontosabb, hogy mit gondolnak a magyar emberek

2017. szeptember 29. péntek

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Néhány óráig fennakadás lesz az OTP rendszerében

2017. szeptember 29. péntek

NAPI, Mr.Gabee, Csepel.info

Fejlesztési okokból 2017. szeptember 30-án (szombat hajnalban) 0:00 órától néhány órán keresztül a következő szolgáltatások nem lesznek elérhetőek: OTPdirekt internetbank, SmartBank, SmartBróker, kontroll sms, telefonos ügyintézői, Electra Terminál szolgáltatás, valamint a WebShop fizetőfelület – közölte a pénzintézet.

Az ügy nemcsak az OTP-seket érinti, mivel a bank szolgáltatja számos webáruháznak az online fizetési felületét.