2020. augusztus havi archívum

Pótlóbusz jár a Könyves Kálmán körúton az 1-es villamos helyett három hétig pályafelújítás miatt

2020. augusztus 9. vasárnap

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Villamospálya-felújítás miatt augusztus 8-tól három hétig pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán. Augusztus 8-a és 21-e között a villamos a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Közvágóhíd között jár, ezt követően, 22-e és 28-a között pedig a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Népliget között közlekedik. A kimaradó szakaszon mindhárom héten pótlóbusszal lehet utazni. A Hungária körút és a Könyves Kálmán körút érintett szakaszain a pótlóbuszok akadálytalan haladása érdekében buszsávokat jelölnek ki. 

Az 1-es villamos vonalán a Salgótarjáni utca és a Kőbányai út közötti vonalszakaszon leromlott a villamospálya állapota, a biztonságos villamosközlekedés fenntartása érdekében beavatkozást igényel. A Soroksári út feletti hídon szintén pályakarbantartási munkák elvégzésére van szükség, amelynek köszönhetően feloldható lesz a korábban ezt a szakaszt érintő sebességkorlátozás. A felújítási munkák miatt 2020. augusztus 8-tól, szombattól 28-ig, péntekig változik az 1-es villamos közlekedési rendje.

Közlekedési rend az 1-es villamos vonalán

Az 1-es villamos augusztus 8-a, szombat és 21-e, péntek között két szakaszra osztva, a Bécsi út / Vörösvári út felől csak a Puskás Ferenc Stadionig, a Kelenföld vasútállomás felől pedig csak a Közvágóhídig közlekedik. A Közvágóhíd és az Infopark megállóhelyen a villamosok mindkét irányban a Bécsi út / Vörösvári út irányú peronnál állnak meg.

 • A kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Közvágóhídnál a vasúti híd alatt a Soroksári úton, a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.
 • A pótlóbusz útvonala és megállóihelyei térképes felületen is nyomon követhetők a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP01.
 • A 153-as busz meghosszabbított útvonalon, a Gazdagréti tér és a Népliget között közlekedik, ezáltal az Infoparkból közvetlen eljutási lehetőséget nyújt a népligeti csomóponthoz.
 • A 77-es trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúti megállója helyett a Kerepesi úton, a 80-as troli megállójában áll meg.

Az 1-es villamos augusztus 22-e, szombat és 28-a, péntek között az 1-es villamos továbbra is két szakaszra osztva, de ekkor már a Bécsi út / Vörösvári út–Puskás Ferenc Stadion, valamint a Kelenföld vasútállomás–Népliget szakaszon közlekedik.

 • A kimaradó szakaszon, a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Népligetnél a 901-es éjszakai busz megállójában, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.
 • A 77-es trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúti megállója helyett a Kerepesi úton, a 80-as troli megállójában áll meg.

A villamospótlás ideje alatt érdemes az alábbi alternatív útvonalak egyikét választani:

 • Aki Kelenföld és Újpest, illetve az Árpád híd pesti hídfőjének térsége között utazik, érdemes megfontolni az M4-es és – Kálvin tér átszállással – az M3-as metró igénybevételét.
 • Aki Kelenföld és a Puskás Ferenc Stadion környéke vagy Zugló között utazik, annak érdemes az M4-es és – Keleti pályaudvari átszállással – az M2-es metrót választania.
 • Újpest és Dél-Pest között utazva az 1-es villamos helyett érdemes megfontolni az M3-as metró igénybevételét.

Változások a közúti közlekedésben

A gépkocsival közlekedőket is érinti az augusztus 8-án kezdődő felújítás:

 • A villamospótló autóbuszok haladását a Könyves Kálmán körúton, illetve a Hungária körúton észak felé a Népligettől a Szörény utcáig, valamint dél felé a Szörény utcától a Mester utcáig autóbusz forgalmi sáv segíti, ezért a közúti járművek számára kisebb közúti kapacitás áll majd rendelkezésre.
 • A Közvágóhíd csomópontban a pótlóbuszok felszállóhelyét a Soroksári úton a vasúti híd alatt jelölték ki. Aki Csepel vagy Soroksár irányából érkezve itt hajt fel a Rákóczi hídra, az az új forgalmi rend szerint a várakozó villamospótló autóbuszok kikerülésével tud a Máriássy utcába és a híd felé bekanyarodni.

A BKK kéri a közúton közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi viszonyok miatt fokozott figyelemmel és az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseknek megfelelően közlekedjenek az érintett szakaszokon.

Budapest, 2020. augusztus 5.
Budapesti Közlekedési Központ

Premier előtt: Tenet

2020. augusztus 9. vasárnap

Egy héttel az amerikai premier előtt, augusztus 26-án érkezik Christopher Nolan új filmje a Tenet. a KULTIK Csepel Moziba!

A legsikeresebb Batman-trilógia és az Eredet rendezője, Christopher Nolan ismét különlegesen egyedi, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag thrillert rendezett, amelyen egy angol kémnek kellene megmentenie a Földet a rá leselkedő és pusztulással fenyegető katasztrófától. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem a legnagyobb ellenséggel, az Idővel is meg kell küzdenie. A főszerepet játszó John David Washington mellett fontos feladatot kapott a filmben Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy és a Christopher Nolan filmjeiből (is) kihagyhatatlan Michael Caine is. (tovább…)

Ideiglesen változik a Csepeli Strand nyitvatartása

2020. augusztus 9. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

A Csepeli Strandfürdő információi szerint augusztus 20-23-ig a strand nyitvatartási ideje: 08:00-20:00 óra.

Szeretettel várnak mindenkit a fürdőbe!

83 éves Dustin Hoffmann, az Esőember

2020. augusztus 8. szombat

Wikipédia

Dustin Lee Hoffman (Los Angeles, 1937. augusztus 8. –) kétszeres Oscar-díjas amerikai filmszínész, producer, Új-Hollywood legendás színészgenerációjának tagja.

1937. augusztus 8-án, Los Angelesben látta meg a napvilágot Dustin Hoffman, orosz emigráns édesapja, Harry, és az amatőr színész édesanyja, Lilian elsőszülött gyermekeként. Dustin – veleszületett bizonytalansága és ingatag önértékelése ellenére – színészi ambíciókat dédelgetett, de aközépiskola után a Santa Monica-i főiskolára iratkozott be, ahonnan két év múlva rossz eredményei miatt eltanácsolták. (tovább…)

Rovarhotel – Lánchíd: 3:0

2020. augusztus 8. szombat

Mandiner, Csepel.info

Karácsony Gergely három új rovarhotelt állíttatott fel. Ezek a természetes élőhelyükhöz hasonló otthont biztosítanak a rovarok számára. Ők tehát jobban érezhetik magukat a fővárosban, ellentétben az emberekkel.

A járványhelyzetben a világon egyedül Budapesten súlyosbodott a dugók miatti légszennyezés, és most a Lánchíd felújításának kiírására is képtelen Karácsony hatalmasra duzzadt tanácsadói köre.

Hős buszsofőr mentette meg idős utasa életét

2020. augusztus 8. szombat

Borsonline

Zoltán éppen Csepel irányába közlekedett, amikor a pesterzsébeti Szent Imre herceg utcai megállónál egy talpig zöld-fehérbe öltözött utasa kiabálására lett figyelmes.

A DRUKKER AZT JELEZTE, HOGY AZ EGYIK UTASTÁRSA MINDEN JEL SZERINT ROSSZUL VAN. (tovább…)

Gyertyás megemlékezés Hajduk Katalin tiszteletére

2020. augusztus 8. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Korábban beszámoltunk róla, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Hajduk Katalin, az Eötvös József Általános Iskola igazgatónője, történelemtanár.

Dani Andrea szerkesztőségünkhöz eljuttatott információi szerint szombaton este 19 órától az Eötvös József Általános iskola udvarán gyertyagyújtás lesz az igazgatónő tiszteletére.

Az eseményen szerkesztőségünk is tiszteletét teszi.

Csőtörés miatt terelik a buszokat Pesterzsébeten

2020. augusztus 8. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Pesterzsébeten, Topánka utcában az Ady Endre utcánál szombaton 11:30-tól csőtörés miatt útszűkületre kell készülni.

A 23-as, a 66-os és a 148-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca (Topánka utca) és a Szent Erzsébet tér, a 35-ös és a 166-os autóbusz pedig az Ady Endre utca (Topánka utca) megállót.

Elhunyt Hajduk Katalin, az Eötvös iskola igazgatónője

2020. augusztus 8. szombat

Csepel.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Hajduk Katalin, az Eötvös József Általános Iskola igazgatónője, történelemtanár.

Az igazgatónő családja apai ágon csepeli, portálunknak többször is elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy az iskola igazgatója lehet, és hogy gyerekeket taníthat.

(tovább…)

Csepel történelme – 48-as

2020. augusztus 8. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info


48-as autóbusz fémre szitázott kísérleti viszonylatjelző táblával.

A fotót Mocsár Lajos küldte.