2020. augusztus havi archívum

Díjmentesen visszatéríti a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyeket a MÁV

2020. augusztus 31. hétfő

MavCsoport, Mr.Gabee, Csepel.info

 A magyar kormány által tegnapi napon hozott nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt a MÁV-START kezelési költség nélkül visszatéríti a szeptemberre szóló nemzetközi jegyek árát, célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.

A nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók, azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. Azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt azokat a nemzetközi utazásra szóló menetjegyeket, melyeket augusztus 29-ig váltottak meg az utasok, és az utazási okmány érvénytartama legkésőbb szeptember 30-án megkezdődik, a MÁV-START szeptember 30-ig kezelési költség nélkül visszatéríti, amennyiben az utas lemond az utazásról. (tovább…)

Breaking: egy időre megáll a HÉV

2020. augusztus 31. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info


Az alábbiakban a MÁV-HÉV Zrt Facebook bejegyzését olvashatják:

Kedves Utasaink! Ma, azaz 2020. augusztus 31-én 16:00-tól várhatóan üzemzárásig leáll a HÉV közlekedés a H7-es HÉV-en oszlopcsere miatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják majd a Boráros tér és a Szent Imre tér között. A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig türelmüket kérjük!

(tovább…)

Indul a tanév: ezt érdemes tudni a helyközi autóbuszjegyekről és -bérletekről

2020. augusztus 31. hétfő

Volanbusz, Mr.Gabee, Csepel.info

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése nyomán a Volánbusz már 2020. augusztus 27-től elfogadja helyközi járatain a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérleteket. Augusztus 20-tól egyes országos autóbuszjáratokon kötelező az elővételi jegyvásárlás és a kiegészítő jegy váltása. Egyes viszonylatokon vasúti bérlettel továbbra is igénybe vehetők a Volánbusz járatai.

A pénztári várakozási idők csökkentése és az utasok színvonalasabb kiszolgálása, valamint az iskolakezdéshez kapcsolódó ügyintézés megkönnyítése érdekében, a személyszállítási közszolgáltatást megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a Volánbusz öt nappal kiterjeszti a szeptemberi havi és első félhavi helyközi bérletek érvényességét, így ezek már augusztus 27-től érvényesek. A tanulóbérletek váltásához a társaság december közepéig – a közszolgáltatási utazási kedvezmények igénybevételére jogosító, a járványügyi veszélyhelyzet időszaka alatt lejárt hivatalos okmányokhoz hasonlóan – elfogadja a lejárt diákigazolványokat is, de kéri utasait, hogy lehetőség szerint mielőbb intézkedjenek az érvényesség meghosszabbításáról vagy új igazolvány igényléséről. (tovább…)

Szeptember 1-jén indul az iskolai tanév, 8 óra után is sűrűn közlekednek a BKK-járatok

2020. augusztus 31. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

A tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak a fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2020/21-es tanév első napjától, szeptember 1-től: ez a legtöbb budapesti vonalon a tanszüneti menetrendnél lényegesen gyakoribb járatindulást jelent. Annak érdekében, hogy a munkába és iskolába járók minél kényelmesebben, a járványügyi ajánlások betartását szem előtt tartva utazhassanak, a BKK olyan kínálati menetrendet vezet be a forgalmasabb vonalakon, ami reggel 8 óra után is biztosítja a csúcsidei kapacitást. Ezek a sűrített járatindulást tartalmazó menetrendek segítik a Fővárosi Önkormányzat által javasolt csúsztatott iskolakezdés és rugalmas munkakezdés bevezethetőségét is.

Szeptember 1-jén, kedden indul a 2020/2021-es iskolai év. Ettől a naptól hétköznaponként a tanítási időszakban érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben a fővárosi közösségi közlekedési vonalakon. Ez a menetrendtípus a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban jellemzően sűrűbb járatindulást jelent a nyári tanszüneti menetrendnél. Az egyes járatok menetrendje megismerhető a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrend címen. (tovább…)

Becsengetnek – kezdődik az iskola

2020. augusztus 31. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

Véget ért a csaknem két és fél hónapos vakáció, holnap reggel nyolc órakor becsengetnek az ország közoktatási intézményeiben és megkezdődik a tanítás.

Jó tanulást kívánunk minden tanulónak.

Körözést adtak ki egy eltűnt autóra

2020. augusztus 30. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

A Budapest, XXI. kerület Csepel Rendőrkapitánysága Körözést rendelt el az alábbi gepkocsira:

 • Jármű fajta: SZEMÉLYGÉPKOCSI
 • Gyártmány: OPEL
 • Gyártás éve: 2006a
 • Típusa: Astra Station Wagon A-H/SW
 • Rendszám: PFF123
 • Forgalomba helyező ország:
 • MAGYARORSZÁG
 • Alvázszám: W0L0AHL3572059953
 • Motorszám: Z19DT
 • Szín: SZÜRKE
 • Körözés oka: LEFOGLALANDÓ (BE.)
 • Körözés elrendelésének időpontja: 2020-08-29
 • Körözést elrendelő szerv: BUDAPEST XXI. KER. RK

(tovább…)

Két busz ütközött össze a Kossuth Lajos utcában

2020. augusztus 30. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

A BalesetInfo facebook csoport információi szerint vasárnap délelőtt a 151-es vonalon közlekedő NCA-452 Mercedes csuklós Conecto és a 148-as vonalon közlekedő Nay-337-es Man Lions City autóbusz ütközött össze a Kossuth Lajos utcában a Karácsony Sándor utcánál.

Köszönjük az információt együttműködő partnerünknek.

Eltűnt a csepeli Rontó Irén

2020. augusztus 30. vasárnap

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A rendőrség információi szerint Rontó Irén ismeretlen helyre távozott.

Aki esetleg látta, vagy tartózkodási helyéről információval rendelkezik, sürgősen hívja 427-4600, vagy a  112-es telefonszámot.

 • : RONTÓ IRÉN
 • : Nő
 • : MISKOLC
 • : 1989-05-23
 • : BUDAPEST XXI. KER. RK
Kapcsolódó anyag:

Eltűnt, ismeretlen helyen tartózkodó csepeli személyek

Újabb csőtörés Csepelen

2020. augusztus 29. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Fábián László fényképes információi szerint útfelbontással járó munkálatokat végeznek a Szabadság utcában.

A Vízművek munkatérképe is megerősíti olvasónk információját. Az alábbi helyszíneken folynak munkálatok Csepelen:

 • Szabadság utca 27-31. – a munka során vízhiány várható
 • Kassai utca 28. – a munka során vízhiány várható
 • Erdősor utca 181.
 • Kossuth Lajos utca 126.

Iskolakezdésre újra járható lesz az M0 hídja

2020. augusztus 29. szombat

NIF, Mr. Gabee, Csepel.info

Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárul.

2020. augusztus 27-én a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd kiegészítő próbaterhelését. (tovább…)