2023. április havi archívum

Csepelen rendeztek nemzetközi kerékpárverseny

2023. április 29. szombat

Csepel.hu

Csepelen, a Teller Ede úton rendezték meg 40. alkalommal a Kárpátok Kerékpáros Futárversenyt április 29-én.

Tomasz Wójcik versenyigazgató Csepel szerepét méltatta a lengyel-magyar barátság erősítésében. A nemzetközi versenyen huszonöt, többségében külföldi csapat vett részt, de magyar egységek is rajthoz álltak.

(tovább…)

Meghalt Vágó István

2023. április 29. szombat

Index

Meghalt Vágó István – közölte a Demokratikus Koalíció. A népszerű televíziós műsorvezető, szerkesztő, a hazai televíziós kvízek legsikeresebb alakja, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció tagja 74 éves volt.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti.

(tovább…)

Csepp-Csepel néptánctábor

2023. április 29. szombat

Csepel.hu, Csepel.info

A Csepp-Csepel Néptáncegyüttes idén is megrendezi balatoni táborát és várja az alsó tagozatos gyerekeket 2023. július 2-8. között Révfülöpön.

Az együttesbe beiratkozók kedvezményt kapnak!

(tovább…)

Németh Szilárd Csepel ellen fordult

2023. április 27. csütörtök

Csepel.hu

Németh Szilárd új frakciója „turbóellenzékként” mutatkozott be az április 24-i csepeli képviselő-testületi ülésen. Olyan előterjesztéseket sem támogattak, melyek leszavazása fideszes kerületekben nem fordulhat elő. A DK-MSZP-Momentum korábban 18 alkalommal szavazott együtt Németh Szilárd embereivel Csepel vezetésével szemben, de ez a sorozat most „csak” kettővel növekedett. Ezért kezdődhet el a Csepeli Munkásotthon tetőzetének javítása, ezért lesz idén is napközis táboroztatás. Ezért nem épülhetnek magasházak a Kis-Duna-parton, és szintén ezért marad önkormányzati fenntartásban a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat.

A testületi ülés megkezdése előtt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere gratulált dr. Busa Gabriella háromszoros kick-box világbajnok, ökölvívó fővárosi kitüntetéséhez. A képviselőtestület ez után vita nélkül fogadta el a rendőrség és a tűzoltóság beszámolóit, a Csepeli Rendőrkapitányság és a védőoltások támogatását. A csepeli rendőrséget évek óta támogatja az önkormányzat, melynek fejében plusz járőrszolgálatot látnak el a kerület problémás környékein. Fővárosi összesítésben Csepelen jónak tekinthető a bűnügyi helyzet, ami az elmúlt évben még javult is. A szavazások során még a kerület településkép-védelméről szóló rendeletnél sem volt probléma. (tovább…)

Parkolóhelyeket fest újra a Városgazda

2023. április 26. szerda

Csepel.hu

A napokban elindultak a parkolófelfestési munkálatok a Dunadűlő utcában. Erre azért volt szükség, mert az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen ott parkolni.

A lakók kiértesítése után a Városgazda a napokban nekiállt rendbe hozni a felfestéseket.

(tovább…)

Adomány a rászoruló csepelieknek

2023. április 25. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

Az Érted teszem Alapítvány ma délelőtt összesen 100 darab színházjegyet adományozott a csepeli önkormányzatnak.

A mesedarabra szóló jegyeket Borbély Lénárd polgármester vette át Balázs Fülöp Emesétől, az alapítvány elnökétől és Gégény Péter kuratóriumi tagtól. Mint megtudtuk, a jegyekkel csepeli rászoruló családokat fog támogatni az önkormányzat a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán keresztül.

(tovább…)

Nemzetközi kerékpárverseny Csepelen

2023. április 25. kedd

Csepel.hu

Április 29-én, szombaton a Csepeli Szurkolói Arénánál kerül megrendezésre a 40. Kárpáti Futárverseny – Nemzetközi Kerékpáros Időmérő Futam. A verseny 11 órakor rajtol el és 13 órakor ér véget, az eredményhirdetés az Arénában lesz 13.30 órától. A versenyzők a Teller Ede út Károli Gáspár utca és Posztógyár utca közötti szakaszán haladnak majd végig.

A kerékpárverseny miatt április 29-én 8 és 15 óra között a Teller Ede út érintett szakaszát és a környező kis utcákat lezárják a közlekedés elől. A Károli Gáspár utca és a Posztógyár utca nem kerül lezárásra, a Teller Ede út északi részén szintén zavartalan lesz a közlekedés. (tovább…)

ZeneVarázslat Csepelen

2023. április 25. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

Április 20-23-a között rendezték meg a VII. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyt és Zongorakurzust a Csepeli Munkásotthonban. A versenyen több mint 250 jelentkező vett részt, rajtuk kívül pedig mintegy száz felkészítőtanár is megjelent. A kísérőprogramokon és esti eseményeken vendégként további 1000-1200 látogatót fogadtak.

Magyarország mintegy hetven településéről érkeztek versenyzők, ezen kívül a Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, Németországból jöttek fiatal muzsikusok, Kanadából és az USA-ból versenyvideókat küldtek. A növendékek hat korcsoportban versenyeztek, emellett tanár-diák, tanár-tanár és szülő-gyermek kategóriában is versenyeztek a résztvevők. A zsűri egy minősítő-rendszert alkalmazva mindenkit díjazott. Valamennyi páros arany-ezüst-bronz fokozatot kapott a teljesítményétől függően, a kimagasló versenyprogramokat pedig nívódíjjal ismerték el.

(tovább…)

Bravúros csepeli győzelem az éllovas ellen

2023. április 24. hétfő

Csepel.hu

Régen várt szép sikert ért el a Csepel DSE női kézilabda-csapata, miután egy végsőkig kiélezett meccsen 28:26 arányban legyőzte a bajnokságot veretlenül vezető Szigetszentmiklós együttesét az ÁMK tornacsarnokában szombaton.

Az utolsó percig kétséges volt, melyik együttes kerekedik felül, mert csak egy gól volt a különbség köztük a lefújás előtt. Az utolsó másodpercben azonban a csepeliek berámoltak még egy gólt, és ezzel eldőlt a meccs. Megállíthatatlanul ontotta a gólokat Vad Anna, de többször betalált Kanyik Boróka, Pethő Virág, Szijártó Helga és Csóka Eszter is. A csapat jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, de igyekeznie kell a hátralevő három mérkőzésén, hogy megőrizze a dobogós helyét.

(tovább…)

A Föld napja Csepelen

2023. április 24. hétfő

Csepel.hu

Az Föld napja tavasznyitó rendezvényként is jó szórakozást, kikapcsolódást kínált a családoknak, gyerekeknek, hiszen a napsütéses időben bárki megtalálhatta a számára legérdekesebb műsort, bemutatót vagy játékot, amelyek mind a természettel, a Föld tiszteletével voltak kapcsolatosak.

Elsőként a népszerű Island Rock Csepel TSE tánccsoportja szórakoztatta a közönséget, majd a Bogárháton Alapítvány tagjai interaktív mesejátékot mutattak be azzal a címmel, hogy Gerzson, a ganajtúró házasodik. A gyerekek szívesen bekapcsolódtak a műsorba, és a színpadnak kinevezett pódiumon teljes átéléssel játszották el szerepeiket.

(tovább…)