2009. július havi archívum

Lemondott a csepeli diákpolgármester

2009. július 31. péntek

Csepel.hu

A diákpolgármester és alpolgármestere

A Polgármesteri Hivatal Oktatási Művelődési Ifjúsági és Sport Ágazatának tájékoztatása szerint lemondott tisztségéről és delegálti funkciójáról Csepel középiskolás, az idén március 19-én megválasztott diákpolgármestere, Polyák Dániel.

Döntését a diákönkormányzathoz (a DÖK-höz) és a testület munkáját segítő tanárokhoz írt levelében a közte és az általános iskolásokat képviselő diák-alpolgármester között kialakult konfliktussal indokolta. (tovább…)

Tesco Express nyílt Óbudán és Csepelen

2009. július 31. péntek

Elelmiszer.hu

Két új Tesco Express áruházat nyitottak pénteken Budapesten: a III. kerületben a Mátyás király út 1. és a XXI. kerületben a Szent László út 115. szám alatt – tudta meg az Élelmiszer Online.

Az új formátumú boltok a hipermarketekénél jóval kisebb üzlettérrel, ám válogatott árukínálattal és a megszokott minőségű és árú termékekkel várják a vásárlókat. A Tesco kedvelt saját márkás termékcsaládjai, a Tesco Gazdaságos és Színes, valamint a Light Choices és a Családi márkák is elérhetők az új üzletekben. (tovább…)

Tovább fejlődött a csepeli megabázis

2009. július 31. péntek

Mfor

Az Mfor galériáját itt nézheti meg

Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára részvételével mutatta be Majrán Miklós, a BILK Logisztikai Zrt. vezérigazgatója 2009. július 30-án a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) legújabb, 473 millió forint uniós támogatással megvalósult szolgáltatóegységét. 15 ezer négyzetméteres új raktárépületével a BILK Kelet-Közép-Európa legnagyobb logisztikai központjává vált.

A közel félmilliárd forint értékű támogatással megvalósuló technológiai modernizáció nagymértékben hozzájárul a BILK Logisztika Zrt. intermodális logisztikai szolgáltatásfejlesztési projektjének sikeréhez, amely várhatóan az ügyfélkör jelentős bővülését, és éves szinten 100 ezer tonna árumennyiség-növekedést eredményez. (tovább…)

Gyermekhalál a bányatónál

2009. július 31. péntek

Csepel.hu

Nem sikerült újraéleszteni azt a négyéves kisfiút, aki eddig tisztázatlan körülmények között esett bele a Szigetszentmiklós melletti egyik bányatóba szerda délután, és később meghalt.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a történtekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a négyéves kisfiú Zsámbékon lakott, rokonok vagy ismerősök vitték a bányató partján lévő házhoz. Amikor észrevették, hogy a gyerek vízbe esett, azonnal értesítették a tűzoltókat és a mentőket. A kisfiút a tűzoltók emelték a partra, a mentők sokáig próbálták újraéleszteni, de sajnos már nem tudtak segíteni.

„A hülye elkezdett lövöldözni”

2009. július 30. csütörtök

ATV

Beszámíthatatlan a tettes? Kényszerből, vagy önként próbálta eltüntetni a bizonyítékot Deme Gábor?

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a január elejei Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt gyilkosságról. Mint beszámoltunk róla, Takács Józsefet, az iskolát fenntartó alapítvány vezetőjét és Papp Lászlót, az intézmény igazgatóhelyettesét gyilkolták meg azon a bizonyos estén. Előbbi a csepeli MSZP-frakció helyettes vezetője is volt. A gyilkosság elkövetője, K. Tamás, kezdetben azt mondta a rendőröknek, hogy egy sí maszkos férfi az elkövető, aki a két áldozat lelövése után őt magát is meglőtte a kezén. Szintén ő volt az, aki riasztotta a mentőket, és adta elő ezt, a később valótlannak bizonyult történetet. (tovább…)

Kifogások, miért ne dolgozzanak a segélyért

2009. július 30. csütörtök

Inforadio.hu

Közmunkások Berhidán (fotó: MTI)

Évekig egyetlen forint önkormányzati támogatást, de még ingyen ebédet és tűzifát sem kap Hódmezővásárhelyen az a segélyezett, aki egészséges, de nem fogadja el a felkínált közmunkát. A Csongrád megyei város vezetőit meglepte és elkeserítette, hogy az érintettek felét még ezzel sem lehetett munkára fogni.

Akadt, aki arra hivatkozott, hogy allergiás a napsütésre, más pedig azt mondta, hogy megalázó lenne, ha az ismerősei azt látnák, füvet nyír egy parkban. Pedig ezért a munkáért 30 ezer forinttal többet kaptak volna, mint amennyi a segély összege volt. (tovább…)

Mi történt a Rákóczi Kertben?

2009. július 30. csütörtök

Magyarok Szövetsége

Fotó: Magyarok Szövetsége Csepel

Pár nappal ezelőtt már egy fényképes beszámolót közöltünk a Magyarok Szövetsége szombati családi napjáról, ma a szervezők jóvoltából az alábbiakban élménybeszámolót is közölhetünk.

A szervezők fényképeit itt nézhetik meg olvasóink. (tovább…)

Seres Mária és a “Civil Mozgalom” igazi arca

2009. július 30. csütörtök

Reakció, Csepel.info

Az elején leszögezem/előrebocsátom/a lábak elé helyezem: a képviselőknek igenis el kell számolniuk a költségtérítéssel és ugyanúgy kell adózniuk, mint bárki másnak.

De.

Az országgyűlési képviselők költségtérítéseinek elszámolásáról szóló népszavazási ívet nem írtam alá. Most némi kajánsággal szemlélem a kezdeményező biblikus átkait, amelyeket a közjogi méltóságokra és a politikai elitre szór, mert elkaszálták az ideáját. Talán azért is, mert őszinte ódzkodás él bennem a Blikk embereket érdeklő problémafelvetéseivel szemben. Pláne, ha azok két, Bódy Sylvi kannáiról meg Terry Black életviteli gondjairól szóló híradás közé vannak becsempészve. Lehet siránkozni, hogy szarban vagyunk, és a politikusaink is szarok, de ha a köpülésben magunk is aktívan részt veszünk, olyan nagyon magas erkölcsi piedesztálon nem állhatunk. (tovább…)

Összeszedték az üvegcserepet!

2009. július 30. csütörtök

Csepel.info

Több mint egy héttel a Szent Imre téri buszmegálló szétverése után elvitték a balesetveszélyes üvegszilánkokat – értesült a Csepel.info. Ahogy arról hírt adtunk, vandál módon verték szét a buszmegálló két üvegtábláját, melyet azonban az illetékesek csak a Csepel.info-n megjelent cikk után voltak képesek összeseperni.

Miközben más települések látványosan fejlődtek, Csepelen még 2006-ban is azzal kampányoltak a szocialisták, hogy a Magyar Posta felújította a posta épületét vagy a Tesco áruházat nyitott a kerületben. Itt még az “SZTK” is csak a kórház bezárásának árán újulhatott meg, a milliárdokért eladott Észak-Csepel árát pedig csak most, a választási kampány időszakában fogjuk látni néhány gyorsan feledésbe merülő beruházásban.

Csepelen azonban megtanultunk a kis dolgoknak is örülni. Örüljünk hát, hogy az illetékesek most is tették a dolgukat – csak több mint egy hét és egy figyelemfelkeltő cikk kellett egy ilyen aprósághoz.

Megszokás miatt bűnhődtek

2009. július 30. csütörtök

Helyi Téma

Évekig parkoltak, majd megbüntették, végül fizető parkolásról szóló reklámanyagot kaptak a Kossuth Lajos utca 144150. autósai

Járdán parkolás címén több olyan autóst megbüntetett a közterület-felügyelet az elmúlt hetekben, akik 8-10 éven keresztül háborítatlanul megállhattak házaik mellett. A Kossuth Lajos utca 144–150es háztömb lakói értetlenül állnak a dolog előtt.

A Helyi Téme megtudta, egy szomszéd bejelentésére ellenőriztek a közterület-felügyelők. (tovább…)

Deme ügyvédje szerint a hangfelvétel igazolja védencét

2009. július 30. csütörtök

MTI, Hírszerző

Szerdán első alkalommal meghallgathatták azt a felvételt, amely a bűncselekményt is rögzíti és annak leiratát is megkapták.

Ruttner György szerint a csepeli kettős gyilkosságról készült hangfelvétel részleteiben és egészében is védencét, Deme Gábort igazolja – erről az ügyvéd azt követően beszélt az MTI-nek, hogy szerdán mintegy öt órán keresztül folytatódott ügyfele gyanúsítotti kihallgatása. (tovább…)

Újabb BKV-s botrány

2009. július 30. csütörtök

Magyar Nemzet, Inforadio.hu

Százmilliós végkielégítések mögött a keserű valóság: lerobbant 148-as busz utasai gyalog folytatják az útjukat a csepeli Királyerdőben

Mintegy negyvenmillió forintos végkielégítést kapott a BKV tavaly áprilisban leváltott stratégiai igazgatója, Bosnyák Gyula – értesült a Magyar Nemzet. Eközben az ugyancsak a lap által feltárt, másik botrányos BKV-s végkielégítési ügyben a Fidesz a legfőbb ügyészhez fordult.

Közben a Fidesz bejelentette: a legfőbb ügyészhez fordul a BKV hétfőn távozott humánpolitikai igazgatójának végkielégítése ügyében a párt fővárosi frakciója. Németh Szilárd, a képviselőcsoport tagja az InfoRádióban úgy fogalmazott: a 100 millió forintról szóló szerződéssel összefüggésben felmerül a különösen nagy kárt okozó hűtlen vagy hanyag kezelés gyanúja. A politikus hangsúlyozta: a Fidesz kezdeményezi Balogh Zsolt, a BKV általános vezérigazgató-helyettese és Székely Gábor, a felügyelőbizottság elnöke felmentését is. (tovább…)

Tíz újabb gyanúsítottja van a VII. kerületi ingatlanpanamának

2009. július 30. csütörtök

MTI, Index

Az MSZP-s polgármester szerette a luxust és a kényelmet

Hunvald György VII. kerületi polgármester korábbi üzlettársa is gyanúsított lett a VII. kerületi ingatlanügyben: az ügyészség szerint a férfi rendszeresen kenőpénzt adott Hunvaldnak, aki cserébe kerületi megrendelésekhez juttatta. Így Hunvaldot az eddigi tételek mellett üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítják. A szálat felfejtő ügyészség több házkutatást tartott, és Hunvald üzlettársán kívül kilenc másik embert is meggyanúsított.

Tíz újabb gyanúsítottat hallgatott ki júliusban a Központi Nyomozó Főügyészség a VII. kerületi ingatlanügyben. Közben az ügyészség szerint Hunvald György polgármester bűnlajstroma is bővül: már fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítják. (Eddig Hunvaldot kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással és csalással vádolták.) (tovább…)

Botrányos BKV végkielégítés

2009. július 29. szerda

Fidesz.hu, Fn.hu

Már egy hete tart a BKV legújabb botránya – utalt a társaság humánpolitikai igazgatójának százmilliós végkielégítésére a Fidesz fővárosi képviselője. Németh Szilárd kijelentette: a budapesti közlekedési vállalat járműparkja katasztrofális állapotban van, a járművek koszosak, miközben a polgárok a folyamatosan emelkedő a jegy és bérletárakkal szembesülnek: ma már 300 forintba kerül egy vonaljegy.

A járatritkítások ismét előtérbe kerültek, két évvel ezelőtt Hagyó Miklós negyven járatot szűntetett volna meg – emlékeztetett Németh Szilárd, hozzátéve: egy most készült tanulmány javaslata szerint a 2010-es paraméterkönyvben “nagyon jelentősek lesznek a járatszűkítések”. A Fidesz képviselője közölte: a tanulmányért 300 millió forintot fizettek – mely szintén botrányos. (tovább…)

Ma tesz vallomást Deme Gábor

2009. július 29. szerda

FH, Hírszerző

Deme Gábor dicséretet kap Avarkeszi Dezsőtől, az igazságügyi államtitkártól a kampánymunkájáért (forrás: Avarkeszi.hu)

Elképzelhető, hogy a nyomozók bemutatják a gyilkosság időpontjában készült hangfelvételt is.

Szerdán vallomást tesz Deme Gábor, volt kerületi szocialista politikus a csepeli alapítványi iskolában történt kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja – mondta a Magyar Hírlapnak a januárban előzetes letartóztatásba helyezett férfi védője. (tovább…)