2020. január havi archívum

Január 31-én éjfélkor a britek elhagyják az Európai Uniót

2020. január 31. péntek

Origo, Csepel.info, Mr.Gabee

Három és fél évvel azután, hogy népszavazáson döntöttek róla, a britek pénteken, közép-európai idő szerint éjfélkor kilépnek az Európai Unióból. Egy átmeneti 11 hónapos időszak következik. Ebben az időszakban dőlhet el, hogy pontosan milyen is lesz London és Brüsszel kapcsolata.

 

Péntek éjjel kilép az Egyesült Királyság az Európai Unióból. A brit EU-tagság londoni (greenwich-i) idő szerint 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor szűnik meg. Az Európai Unió és elődszervezetei történetében még nem volt példa teljes jogú tagország távozására. (tovább…)

Elsöprő sikert aratott Egressy egykori tanulója

2020. január 31. péntek

Egressybeni.hu, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola korábban beszámolt róla, hogy egykori tanulója, Békefi Viktória nyerte a TV2 Sztárban Sztár leszek tehetségkutatóját. Most egy újabb sikerről számolhatott be az intézmény:

Horváth Albert elsöprő sikerrel nyerte “Az év fiatal jazz-zenésze 2020” versenyt, hiszen a szakmai zsűri és a közönség-díját egyaránt elnyerte.

Albert még az Egressy 6. évfolyamában kezdte tanulányait, melyet a középiskolai képzés követett. Tanulmányai során kimagasló eredményeket szerzett. Hihetetlen tehetséges tanulója volt az iskolának.

Gratulálunk!

Új vezető a Tóth Ilona szakrendelő élén

2020. január 30. csütörtök

csepel.hu

Dr. Dobák András 2019. október 1-e óta tölti be a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatói posztját.

Tapasztalt szakember lévén határozott elképzelései vannak a szakellátás minőségének javításáról. Ahogy fogalmaz, a korszerűsítéseknek jelenleg az Egészséges Budapest Program ad új irányt, hisz a projektnek köszönhetően csaknem kétmilliárd forintból valósulnak meg a kerület egészségügyi fejlesztései. (tovább…)

Miért fontos a kutyák bejelentése?

2020. január 30. csütörtök

csepel.hu

December közepétől február végéig zajlik az ebösszeírás Csepelen. Azóta sokan kérdezték, miért van erre szükség, miért fontos, hogy mindenki bejelentse a kutyáját? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Fenntartásokkal kell kezelni a közösségi médiában megjelenő tartalmakat – Interjú Ábel Attila médiáért felelős alpolgármesterrel

2020. január 30. csütörtök

csepel.hu

Az önkormányzati választás után megjelent már interjúnk Borbély Lénárd polgármesterrel, és Pákozdi József alpolgármesterrel. Folytatva a sort, ez alkalommal Ábel Attila médiáért felelős alpolgármester mondja el a véleményét.

Többek között arról beszélt, hogy akik nem tudatosan, főleg a közösségi oldalakról tájékozódnak, azokat könnyebben vezetik félre, mint korábban bármikor. Arról is kérdeztük, mit gondol a Wass Albertet ért vádakról.

(tovább…)

A tengerre telepített úszó akadályokkal védené magát Görögország

2020. január 30. csütörtök

Inforadio

Az athéni kormány úszó műanyag akadályokat telepítene a görög szigetek köré, hogy visszatartsa az átkeléstől a migránsokat – mondta el Níkosz Panagiotopulosz görög védelmi miniszter csütörtökön a Skai tévécsatornának.

A tárcavezető jelezte: egyelőre kísérleti jelleggel telepítik a tengeri kerítést egy-egy helyre, hogy kiderítsék, mennyire hatékony. Ennek érdekében előző nap pályázatot írtak ki a védelmi minisztérium honlapján.

(tovább…)

Tüntetnek a gyűlöletbeszéd ellen: Niedermüller távozzon a közéletből!

2020. január 30. csütörtök

Mandiner, ATV. Csepel.info

Csütörtökön tüntetést szerveznek a DK-s politikus kijelentése miatt, ezen Hollik István is részt vesz – jelentették be Budapesten. Niedermüller gyűlöletbeszédét még a DK szövetségese, a Jobbik is menthetetlennek tartja: ők is távozásra szólították fel a politikust.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnökének közéletből való távozására szólított fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Budapesten. A kereszténydemokrata politikus rámutatott: a VII. kerületi polgármester fehér, keresztény és heteroszexuális emberekre vonatkozó kijelentései vállalhatatlanok. A kormánypárti képviselő újságírók előtt felidézte, hogy a DK-s politikus rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket.

(tovább…)

Sikerült a balliberális uszítás: megrongálták Wass Albert csepeli szobrát

2020. január 29. szerda

Csepel.info

Hetek óta gyalázták Ceaușescu román diktátor vádjaival a magyarsága miatt elüldözött és halálra ítélt Wass Albertet a csepeli Demokratikus Koalíció valamint az MSZP képviselői. Bár a csepeli ellenzékből ezzel egy időben többen kiálltak mellette, a gyűlölet magvai úgy tűnik kicsíráztak: január 29-én megrongálták az erdélyi író-költő csepeli szobrát.

A szobrot maró anyaggal és valamilyen ürülékkel vagy hányadékkal önthették le. Borbély Lénárd polgármester Facebook-oldalán reagált a történtekre: (tovább…)

Szabó Szabolcs ismét félretájékoztatja a csepelieket

2020. január 29. szerda

Csepel.info

Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő ritka undorító hazugságot talált ki Csepelről: most azt terjeszti, hogy az önkormányzat be akar zárni három óvodát.

Ehhez képest olyan intézmény- és szolgáltatásfejlesztés zajlik, amit kivételesen még az ellenzéki képviselők is mind támogattak – eddig. Morovik Attila csepeli alpolgármester gyorsan reagált a politikus rémhírterjesztésére, és megvédte az előterjesztést támogató kormánypárti és ellenzéki képviselőket. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják. (tovább…)

„Addig innen ki nem mentek, amíg fel nem támad a papa!” – Csenyéte hosszú árnyéka

2020. január 29. szerda

Mandiner

Megkéseltek egy mentőst03

Egy alkalommal egy csepeli bedrogozott férfi szúrt meg egy mentőst

Nem Csenyéte az egyetlen eset, amikor fizikai fenyegetés mellett végezhették csak a munkájukat a mentősök. Forrásaink több fővárosi kivonulást is megemlítettek, amikor támadás érte a mentőszolgálat dolgozóit. Ám mit tehetnek vészhelyzetben azok, akiket vészhelyzethez riasztottak? 

Bár a csenyétei sajnálatos halálesetet az országos sajtó felkapta, és óriási közfelháborodás is övezte a történteket, közel sem egyedülálló mindaz, ami ott lejátszódott. Lapunknak nyilatkozott az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Csató Gábor, aki úgy fogalmazott, hogy nem történt diszkrimináció, kollégái az előírások szerint jártak el.

(tovább…)