2020. január havi archívum

Karambol az OBI előtti kereszteződésben

2020. január 21. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

A fenti képen jól látható, hogy két autó ütközött össze az OBI előtti kereszteződésben (Soroksári út – Kvassay Jenő út). 

A balesetben egy VW passat és egy BMW ütközött össze. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Kép forrása: Balesetinfo facebook csoport.

Elütöttek egy gyalogost az Erdősor utcában

2020. január 21. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint kedden kora este elütöttek egy gyalogost az Erdősor utca és a Festő utca sarkán található zebrán.

Elmondása szerint az idős hölgy a fején sérült meg. A baleset okozója a helyszínen segít.

100 éves nyugdíjast köszöntöttek Csepelen

2020. január 21. kedd

csepel.hu

2020 január 21-én délelőtt Borbély Lénárd polgármester és Bercsik Károly önkormányzati képviselő születésnapja alkalmából köszöntötték a 100 éves Szkala Pál Péterné nénit .

(tovább…)

Száz nap alatt kórházstop és vészhelyzet

2020. január 21. kedd

Magyar Nemzet

Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett.

Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni. (tovább…)

Peter Srámek megható búcsúja a Királytól – Most lenne 62 éves Zámbó Jimmy

2020. január 21. kedd

Blikk

Most ünnepelné 62. születésnapját a csaknem húsz évvel ezelőtt elhunyt Zámbó Jimmy, akinek sírjára születésnapján nagy rajongója, Peter Srámek egy szál sárga rózsát is vitt a csepeli temetőbe.

Peter Srámek, aki öt évvel ezelőtt a TV2 Rising Star című tehetségkutatójában tűnt fel, egy igen megható fotóval jelentkezett az Instagram-oldalán hétfő délután. A fiatal szlovák énekes Zámbó Jimmyről emlékezett meg, a csepeli temetőben található sírjára egy szál sárga rózsát is vitt, példaképe ugyanis éppen ma, január 20-án ünnepelné a 62. születésnapját.

Peter Srámek korábban elmondta: már kiskorában is imádta a Jimmy-dalokat, s mint kiderült, Peter a 19 évvel ezelőtt elhunyt énekes miatt tanult meg magyarul is.

“Boldog születésnapot… Odafent… Jimmy” – írta a fotóhoz Peter Sramek.

Meg kell védenünk az országot

2020. január 20. hétfő

Magyar Demokrata

Ezerötszáznál is többen lépték át engedély nélkül a határt az év első napjaiban. A kormány megkétszerezte az itt szolgálatot teljesítő honvédek számát. Egyebek mellett erről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Demokratának.

(tovább…)

Koccanásos baleset történt a Szent István úton

2020. január 20. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Koccanásos baleset történt Csepelen a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. 

Sérültekről nem érkezett jelentés. Köszönjük a képet olvasónknak.

A többség szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés

2020. január 20. hétfő

Magyar Nemzet

A magyarok döntő többsége igazságtalannak tartja a gyöngyöspatai cigányoknak a Soros-hálózat segítségével megítélt százmillió forintos kártérítést – ezt támasztja alá a Századvég Alapítvány felmérése és a Hír TV-n lezajlott szavazás is. Rétvári Bence államtitkár vasárnap arról beszélt: a valós megoldást az jelentené, ha az érintettek megkapnák a boldogulásukhoz szükséges képzéseket.

– Akkor is megfelelő a gyöngyöspatai helyzet rendezése, ha a cigány diá­kokat nem pénzzel, hanem képzéssel segítik – jelentette ki a hét végén a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István emlékeztetett: arra biztatják a helyi roma családokat, hogy fogadják el a kormány javaslatát, és a pénz helyett válasszák gyermekeik oktatását és fejlesztését. A politikus hozzátette: arra kérik a Soros-hálózatot, hogy ne akadályozzák ennek a javaslatnak az elfogadását. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tegnap a Hír TV-nek arról beszélt, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek üzletággá teszik a perindítást a magyar állam ellen. (tovább…)

Gyöngyöspata – ki vállalja a holnap felelősségét?

2020. január 20. hétfő

Vélemény – Forgács István, Mandiner

A jogerősen megítélt kártérítést ki kell fizetni. De a kihívás most jön: ha ezt a pénzt – ahelyett, hogy saját maguk és közösségeik számára hasznos és példaértékű célokra fordítanák – felelőtlenül elszórnák majd a kártérítettek, az tovább fogja szakítani Gyöngyöspatát – és az egész magyar társadalmat.

„Igen, megbántam. Elsősorban rajtam múlt, de a körülmények is nagyban meghatározták, hogy mi és hogyan történt. Nem, egyáltalán nem voltam kitartó, más dolgok érdekeltek, sokszor csak megvontam a vállam. Ha lehetne, újrakezdeném, és teljesen máshogyan csinálnék mindent. De nem lehet. Nem, fogalmam sincs, hogy merre és hogyan alakul majd az életem.” 

Csendben hallgatjuk kolléganőmmel az ormánsági kisváros szakközépiskolájában a velünk szemben ülő 19 éves lányt, ahogyan maga elé meredve beszél. Ő már nem tanul itt, de ismerősek neki a falak: tudja, hogy hol vezet a lépcső az udvarra, ismeri a járást az ebédlőhöz. Talán még a tablóját is megtalálná, ha lenne. Pontosabban tabló van, amire ő is felfért volna, ha maradt volna, és befejezte volna.

(tovább…)

Fölényes kormánypárti siker Budatétényben: a többség is meglett

2020. január 20. hétfő

Pesti Srácok

Nagy fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. Csiszár Zsuzsannával a PestiSrácok.hu készített exkluzív interjút a választások előtt, melyben a kerület polgármesterével, Karsay Ferenccel közösen felidézték, 2009-ben Nagytétényből indult a Fidesz első kétharmadát hozó kampánya, ezért a vasárnapi választásnak szimbolikus jelentősége lehet.

Budafok-Nagytétényben a Fidesz-KDNP jelöltje, Csiszár Zsuzsanna a voksok 55 százalékát kapta meg, míg ellenfele, Nádor Iván a voksok 45 százalékát nyerte el. Így a XXII. kerületben a kormánypártok kerültek többségbe. Az eredményről Csiszár Zsuzsanna számolt be Facebook-oldalán. A voksolást azért kellett megrendezni, mert október 13-án szavazategyenlőség alakult ki az élen végzettek között. A választáson 3.793 jogosultból összesen 1298 fő vett részt. (tovább…)