2019. szeptember havi archívum

Megkezdődik az Egressy homlokzatának rekonstrukciója

2019. szeptember 21. szombat

Csepel.info

Az Egressy egy korábbi látványterve (Forrás: Egressybeni.hu)

Információink szerint az elkövetkezendő napokban illetve hetekben megkezdődik az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola II. Rákóczi Ferenc úti és Karácsony Sándor utcai homlokzatának megújítása.

Dr. Balogh Gábor PhD. igazgató a csepel.info oldalnak megerősítette a hírt. Az intézmény vezetője hozzátette, a Rákóczi Ferenc út 121 szám alatt lévő épületre 1600 nm-es bővítés keretében 2 szint és az épületek közötti terület befedésére került sor, melynek utolsó fázisa a homlokzat megújítása. Ezzel a lépéssel egységes arculata lesz az intézményünknek a mellettünk lévő közismereti épületünkkel (Rákóczi Ferenc út 123.).

Élve ásott el három kismacskát Soroksáron – felfüggesztettet kapott

2019. szeptember 20. péntek

Index

Pénteken állították bíróság elé gyorsított eljárásban azt a soroksári nyugdíjast, aki kertjében élve eltemetett három kismacskát. Állatkínzás kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A nő szeptember elején társasházuk közös udvarának elhanyagolt, bokros részén három kismacskát talált. Fogott egy ásót, gödröt ásott, amibe egyenként belerakta a háromhetes állatokat, majd a gödröt a kiásott földdel betemette, és a gödör helyét letapogatta. A társasház egyik lakója, miután értesült annak gyanújáról, hogy élve eltemették a kismacskákat, rendőrségi bejelentést tett. (tovább…)

Szombaton nyit a Retro

2019. szeptember 20. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Szeptember 21-én szombaton nyit a Csepel Plazában található Retro üzlet.

Szombaton nyitási kedvezménnyel vár mindenkit az új RETRO JEANS üzlet! -20% kedvezményt biztosít a vásárlás végösszegéből! 🛍

A kedvezmény egyéb akcióval, promócióval nem vonható össze, készpénzre nem váltható. A kedvezmény Retro Gift Card vásárlása esetén nem érvényesíthető!

Ingyenes védőoltási programot indít az önkormányzat a 70 év felettieknek

2019. szeptember 20. péntek

Csepeli Hírmondó

Az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében Csepel önkormányzata saját forrásból ingyenes pneumococcus elleni védőoltási programot indít.

A program célja: a jogosultak pneumococcus elleni védőoltáshoz juttatása az önkormányzat anyagi támogatásával, a védőoltás költségének (16 000 Ft/adag) teljes átvállalásával, a súlyos, kórházi ellátást igénylő pneumococcus fertőzés megelőzése, a védőoltások népegészségügyi, prevenciós szerepének hangsúlyozása. (tovább…)

12 éves Csepel legolvasottabb blogja

2019. szeptember 20. péntek

Csepel.info

Jelentjük, 12 évesek lettünk.

A Csepel.info első cikkét 2007. szeptember 14-én tettük fel oldalunkra. Akkor még messze nem volt olyan elterjedt az internet, mint manapság. Sokszor egy hónap alatt sem volt annyi látogatónk, mint most egyetlen nap alatt. Az első években nyári szünetet is tartottunk, ami ma már elképzelhetetlen lenne. (tovább…)

A kerületek minden korábbinál gyorsabban aszfaltozhatják földútjaikat

2019. szeptember 20. péntek

Magyar Hírlap

A magyar kormány ismét segítő kezet nyújtott a budapesti kerületeknek, amelyek így a korábbiaknál nagyobb ütemben valósíthatják meg földútjaik aszfaltozását – mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) csütörtökön, a városrészben tartott sajtótájékoztatón.

A kerületi vezető kifejtette, Csepelen 2010-ben még több mint 50 kilométert tettek ki az aszfaltozatlan utak, ami mára mintegy 30 kilométerre csökkent.

(tovább…)

Negyedik olimpiájára is kijutott a „kismama” Sastin Marianna!

2019. szeptember 19. csütörtök

Pesti Srácok

Szenzációsan sikerült a csütörtöki nap a magyar birkózóknak: elnyűhetetlen világklasszisunk, a szülés után visszatérő Sastin Marianna és a honosított Muszukajev Iszmail is bejutott a világbajnoki elődöntőbe, így olimpiai kvótát szereztek. A dagesztáni Muszukajevet hamar meg fogjuk kedvelni, elképesztően szórakoztató birkózást produkált egész nap, és ha az erőnléte jobb lesz, éremért mehet Tokióban is.

Sajnos a délutáni meccsen mindketten kikaptak (Muszukajev nagyon szoros csatában), így pénteken a bronzéremért mehetnek.  (tovább…)

Lezárult a 3. Csepeli Konzultáció

2019. szeptember 19. csütörtök

Csepel.hu

Ahogy előző számunkban megírtuk, augusztus 31-én lezárult a kerületi városvezetés által indított 3. Csepeli Konzultáció: közel hatezer kérdőívet töltöttek ki a válaszadók. Ezeket postai úton, gyűjtőpontokon kihelyezett urnába dobva, önkormányzati képviselőn keresztül és online kitöltve is vissza lehetett juttatni az önkormányzathoz.

Mint ismeretes, a diskurzust a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére a csepeli önkormányzat indította azzal a céllal, hogy a kerületiek jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján hozza meg.

 

(tovább…)

Pattanj Csepel!

2019. szeptember 19. csütörtök

Csepel.hu

A Sportolj és segíts! elnevezésű jótékonysági programsorozat negyedik eseményét tartották a szurkolói arénában zeptember 12-én este. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében megvalósuló, közel két hónapig tartó, hatállomásos sportnapokat a Fitt Jövő Alapítvány szervezi.

A jótékony célú kezdeményezést a csepeli önkormányzat is támogatja, a programok bevételét a mozgássérült és fogyatékkal élők úszásoktatására ajánlják  fel a szervezők.

 

(tovább…)

Szigetelik a panelépületeket

2019. szeptember 19. csütörtök

Csepel.hu

A Nap utca 6-8 szám alatti ingatlan külső szigetelésével, a csillagtelepi városrehabilitáció részeként elindultak a panelfelújítások Csillagtelepen. A program 11 épület megújítását tartalmazza. A munkálatok kezdeti fázisán Borbély Lénárd polgármester és Makray Barbara, a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője is jelen volt.

Borbély Lénárd polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat egyik fő célja, hogy Csepelen minden panelépület és az összes városrészek megújuljon. A csillagtelepi projekt pedig több szempontból is jelentős. Egyrészt a felújításra elnyert pénzösszeg az eddigi legnagyobb mértékű városrehabilitációs támogatás, másrészt Csepel a főváros egyetlen olyan kerülete, amely már három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikeresen szerepelt.

(tovább…)