2019. szeptember havi archívum

Kisvakond is megjelent a fekete kampányban Csepelen

2019. szeptember 30. hétfő

Csepel.info

Kisvakond került a fideszes plakátok helyére Csepelen. De ha Kisvakond mögé nézünk, kiderül, hogy miért.

Hétvégén lettek arra figyelmesek a Fidesz-KDNP csepeli képviselőjelöltjei, hogy eltűnnek a plakátjaik a közterületekről. A helyükön rendre “Kisvakond” jelent meg. Pontosabban egy gyerekműsort hirdető tábla, ami a Csepeli Munkásotthonban lesz október 12-én, egy nappal a választás előtt. (tovább…)

Hétfőtől a havi és félhavi bérletek is megválthatók mobilon

2019. szeptember 30. hétfő

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Újabb termékekkel bővül a budapesti mobiljegyrendszer: a repülőtéri vonaljegy és a napijegy típusú termékek mellett hétfőtől már a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével a teljes közösségi közlekedési hálózaton – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Mobiljegyet első lépésként a 100E reptéri buszra lehetett váltani júniustól. Az első fázis kedvező tapasztalatai alapján szeptember 2-án megkezdődött a rendszer hálózati kiterjesztése, új termékekkel – a Budapest 24 órás jegy, a Budapest 72 órás jegy és a Budapest-hetijegy megvásárlásának lehetőségével – bővült az alkalmazás és maga a projekt – olvasható a közleményben.

Az alkalmazás használatáról bővebb információ a bkk.hu/mobiljegy oldalon található.

Időst és gyereket sem kíméltek

2019. szeptember 30. hétfő

POLICE, MR.gabee, Csepel.info

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi és egy nő 2019. szeptember 27-én reggel 7 órakor a csepeli Szent Imre parkban először egy padon ülő idős férfit próbáltak meg kirabolni, a pénzét és a telefonját követelték, de végül zsákmány nélkül távoztak. Ezután odamentek három fiúhoz, közülük kettőt a férfi ököllel megütött és elvették tőlük a pénzüket.

A páros ezt követően a közeli buszmegállóban várakozó 11 és 14 éves testvérpárhoz ment oda, akiket veréssel fenyegettek meg. A kislányok megijedtek és odaadták a pénzüket. A testvérek bementek a kerületi rendőrkapitányságra és segítséget kértek.

(tovább…)

Hangverseny a Zene világnapja alkalmából

2019. szeptember 30. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola sok szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt 2019. október 3-án, a zenei világnapja alkalmából megrendezésre kerülő művésztanári hangversenyre.

Az eseményre a belépés díjtalan. Az esemény műsora az alábbiakban megtekinthető:

(tovább…)

Most érkezett: meghalt Szita Bence utolsó gyilkosa is

2019. szeptember 30. hétfő

Blikk

Mindhárman meghaltak

Az egész országot megrázta annak idején, mikor kiderült, hogy mosthohaanyja felbujtására két férfi megölte a 11 éves kisfiút, Szita Bencét. A legkegyetlenebb módon végeztek a kisfiúval, de sikerült elfogni őket, majd börtönbe is kerültek.

 A mostohaanya, az elítélt P. Erika 2017-ben halt meg, mellrákban, előzőleg lemondott a kemoterápiás kezelésről.A sors különös egybeesése, hogy idén nyáron szintén daganatos betegségben halt meg a börtönben B. József, a gyilkosság ügyében elítélt másik tettes.

(tovább…)

Remekeltek a Csepeli DAC U-16-os atlétái a magyar válogatottban

2019. szeptember 30. hétfő

Csepel.hu

Az U-16-os magyar atlétikai válogatott színeiben kiválóan szerepeltek a Csepeli DAC versenyzői, és eredményeikkel nagyban hozzájárultak a magyar csapat sikeres szerepléséhez.

2019.szeptember 28.-án rendezték meg a szlovéniai Ptuj-ban; Csehország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia és Magyarország U-16-os atlétáinak válogatott viadalát.

(tovább…)

Őszi ingyenes cserjeakció a csepeli lakóknak és lakóközösségeknek

2019. szeptember 30. hétfő

Csepel.hu

 

Idén ősszel is folytatódott az önkormányzat Csepeli Zöld Sziget Programjának cserjeültetési akciója, melynek keretében 8000 darab növényt osztottak szét a Csepeli Városgazda Zrt. Zöldterület-fenntartási Osztályának munkatársai. A díszcserjéket szeptember 27-én reggel 7 órától vehették át díjmentesen a csepeli lakosok a városgazda udvarán. A már hagyományos cserjeosztásra ellátogatott Borbély Lénárd polgármester.

A sikeres csepeli pályázók 18-féle cserjefajok közül válogathattak. Az akcióban többek között elvihető volt terülő rózsa, tollborzfű, angol levendula, törpe orgona, ezüstfenyő, örökzöld mirtuszlonc, arany kúszó kecskerágó és cserjés pimpó.

(tovább…)

6. Hungarikum Fesztivál: a magyar kultúra legjava

2019. szeptember 30. hétfő

Csepel.hu

Nagyszerű hétvégi programban lehetett részük a Hungarikum Fesztivál látogatóinak. Az egész napos rendezvényen népi mesterségbemutatók, színpadi előadások, színes gyermek programok, gasztronómiai élmények várták az érdeklődőket a Daru-dombon.

A magyar kultúra értékeit felvonultató rendezvényen népi mesterségek is bemutatkoztak. A nádudvari fazekasok, a kovácsműhely, a matyó hímzés mellett az érdeklődők többek között bepillantást nyerhettek a busómaszkkészítés rejtelmeibe és fel is próbálhatták a különleges álarcokat.

(tovább…)

Nyolcmilliós lopás Csepelen: mindent felvett a kamera

2019. szeptember 30. hétfő

Blikk

A gyanúsított férfi két nap alatt több mint 8 millió forint értékben lopott el szerszámgépeket és alkatrészeket egy csepeli telephelyről.

Szeptember 26-án az otthonában fogták el a rendőrök V. Antal 37 éves budapesti lakost. A férfi többször is betört egy XXI. kerületi telephelyre, ám az akcióit rögzítette a felszerelt kamera. Először augusztus 16-án, egy szombati napon járt az épületben, majd vasárnap is.

(tovább…)

Elismerte a Párbeszéd, hogy elnökségi ülésükön készült a Karácsony-felvétel

2019. szeptember 30. hétfő

888

A Párbeszéd elnökségi ülésén szidta, és nevezte zsarolónak Tóth Csaba MSZP-s politikust, akivel a botrány után szelfizett

Van egy diszkrét bája annak, hogy választási szövetségben áll a Párbeszéd és az MSZP, közben pedig az elnökségi ülésen ócsárolják a szocialistákat.

A Párbeszéd elnöksége elismerte, hogy Karácsony Gergely múlt héten nyilvánosságra került hangfelvétele a párt elnökségi ülésén készült. (tovább…)