2014. március havi archívum

Szemmel látható a fejlődés

2014. március 31. hétfő

Németh Szilárd: „Célunk az, hogy jó legyen itt élni, jó legyen csepelinek lenni”

Takó Szabolcs, Demokrata

nemethszilard_uj_fekvo_lead

Gerincút, csatornázás, új uszoda, felújított parkok és utak, oktatási, szociális és egészségügyi fejlesztések sora, a megújult Kis-Duna parton kikapcsolódó családok tömegének látványa fogadja azokat, akik hosszabb idő után tévednek a főváros XXI. kerületébe.

És még koránt sincs vége a sornak, tervek sokasága vár megvalósításra. Csepel szemmel láthatóan előnyére változik. Németh Szilárddal, Csepel polgármesterével beszélgettünk. (tovább…)

„Hol csökken a rezsi? Németh Szilárdban!”

2014. március 31. hétfő

Hír24, Csepel.info

Hír24 rezsi

Nyakunkon az újabb rezsicsökkentés, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy honnan is indult ez az egész. Csepeli riport a rezsi szívcsakrájából – írja a Hír24.

Mint ismert, amikor a Horn kormány kiárusította az országot, a mértéktelen privatizáció közben arra is ügyeltek, hogy a külföldi vevőknek szerződésben foglalva biztosítsák az extraprofitot. Ennek megfelelően ezer milliárd forintnál többet vittek ki az országból, miközben a cégeken belül is busásan jutalmazták magukat és vezetőségeiket. Emiatt minden évben rendkívüli mértékben emelhették az árakat, 1997. január 1-jétől például 18,8%-kal nőtt a gáz, 24,9%-kal az áram és 21,9%-kal a távhő ára. Látható, hogy egyértelműen nem szolgáltatási árakról, hanem marketing-árakról van szó, csak azért nem 19%, 25% és 22% volt az árváltozás, hogy kevesebbnek tűnjön. Ehhez képest a Hír24 alábbi riportjában még olyan megszólaló is van, aki a szolgáltatókat sajnálja a rezsicsökkentés miatt. (tovább…)

A lényeg – a vendég Németh Szilárd: újabb rezsicsökkentés április 1-jétől

2014. március 31. hétfő

Csepel.hu, Hirado.hu

 újabb rezsicsökkentés április 1-jétől

2014. április 1-jével ismét csökken a lakossági gáz ára. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, a rezsicsökkentés végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője március 30-án az MTV A lényeg című műsorának vendége volt.

A felvétel a 13. perctől látható ide kattintva.
(tovább…)

Hol várható traffipax a hónap utolsó napján?

2014. március 31. hétfő

Csepel.info, Mr. Gabee

Hol várható traffipax a hónap utolsó napján?

Röviden összefoglalva három sebességellenőrzés  lesz Csepelen, további ellenőrzésekre Kőbányán lehet számítani a régióban.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy más helyszíneken nem bukkanhatnak fel a rend őrei.
(tovább…)

Simon már öt eltitkolt bankszámlánál tart

2014. március 31. hétfő

Mno

Simon már öt eltitkolt bankszámlánál tart

A Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a pénzügyi és nyomozó hatóságok olyan pénzintézeti dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek révén több újabb, Simon Gáborhoz tartozó bankszámlát tudtak azonosítani. Simonnak a salzburgi Bankhaus Spänglernél, a grazi Bankhaus Krentschkernél és a zürichi UBS AG Banknál is voltak számlái, amelyeken nagy összegű, esetenként akár az egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetéseket bonyolított le.

A lefoglalt pénzügyi dokumentáció számlanyitással kapcsolatos német nyelvű iratokat, Simon Gábor aláírásával ellátott aláírási kartont, bankforgalmi kivonatokat, illetve készpénzfelvételi és befizetési bizonylatokat tartalmaz. Ezekből kiderül, hogy egy Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitottak meg a salzburgi Bankhaus Spänglernél. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök volt helyettese ezen a számlán gyakori és nagy összegekre rúgó tranzakciókat hajtott végre. 2011. április 4-én például a számla egyenlege 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint volt). A számla forgalma a 2008 és 2010 közötti időszakban volt a legsűrűbb. (tovább…)

Családi Egészségnap – Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre téren

2014. március 31. hétfő

Csepel.hu

Családi Egészségnap - Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre térenCsaládi Egészségnap - Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre térenCsaládi Egészségnap - Hasznos kikapcsolódás a Duna-parton, koncertek a Szent Imre téren

A szombaton letett fonalat vették fel március 30-án, vasárnap a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban a Családi Egészségnap résztvevői, szervezői.

A kétnapos egészséges hétvége második felében is helyet kapott a felismerés, a felvilágosítás és a szórakozás is, lezárásként pedig a csepeli reménység, Péterffy Lili és az ország egyik legismertebb énekese, Demjén Ferenc adott fergeteges koncertet a Szent Imre téren.

(tovább…)

Fény a sötétben

2014. március 31. hétfő

Csepel.info, Mr. Gabee

Fény a sötétben

Fény a sötétben címmel az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola különleges előadással tisztelegtek a végzős színészek a Színházak Világnapja előtt március 27.-én.

Az alábbiakban Gerencsér Anna összefoglalóját olvashatják.
(tovább…)

Szép fotók a Királyerdeiben

2014. március 31. hétfő

Csepel.hu

Szép fotók a Királyerdeiben

„Lásd meg a szépet” című fotókiállítás március 28-án, pénteken este telt házat vonzott a Királyerdei Művelődési Ház, kiállító termébe. Belépéskor Bajkó Csaba képeihez, Mákó Kató és a Barakoo Szabad Dobkör ütemei adták a zenei aláfestést.

A kiállítást megnyitó S.Varga Ilona fotóművész először a fényképezés rejtelmeibe avatott be bennünket, majd rátért a kiállító kolléga pályafutásának ismertetésére.
(tovább…)

Kirúgták a festékszórós vandált a háztartási boltból

2014. március 30. vasárnap

Kampányidőszakban szabad a graffiti!?

Csepel.info

Szabó Szabolcs graffiti

Graffiti Szabó Szabolcsék kampánycsapatától: maguknak megengedik, hogy összefessék az utcát, mások ezzel bűncselekményt követnek el

Míg abban mindenki egyetért, hogy a graffitizés, a házak, járdák összefestése vandalizmus, úgy tűnik, hogy a választási kampány hevében néhány politikus mégis szívesen vandálkodik. Szabó Szabolcs, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP jelöltjének kampánycsapata sem érte be az egész Csepelt beborító plakátözönnel, és csapatával a járdák összefestésébe kezdtek. Amikor elfogyott a festékük, az egyikük betért az éppen útjukba eső háztartási boltba, újabb féltucatnyi festékszórót venni. Vesztére. Kivágták, mint a huzat – értesült a Csepel.info.

Bár egy törvényi kiskaput és egy Kúria-döntést kihasználva a graffitizés bizonyos körülmények között sajnos nem büntethetővé vált a választási időszakban, ez még nem jelenti, hogy az emberek törvényesnek tartják vagy egyetértenek a vandalizmussal. Így számolt be az esetről szemtanúnk: (tovább…)

Mit szólna ehhez Jimmy szelleme?

2014. március 30. vasárnap

Csepel.info

Jimmy sírja

Zámbó Jimmy temetése

Emlékeznek még arra a pillanatra, amikor meghallották Zámbó Jimmy tragikus balesetét? 2001. január 2-a volt. Délelőtt fél tíz körül kezdték bemondani a rádiókban. Régen volt, mégis sokan fel tudják idézni azokat a pillanatokat. És lehet szeretni vagy utálni Jimmyt, egy biztos. Hatása máig tart, számait most is játsszák. Amerre magyarok élnek szerte a világban, dalait mindenhol ismerik.

De nem csak dalaiban maradt fenn Jimmy. A „Király” jószívűsége is legendás volt. Több jótékonysági koncertet adott, a Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. Kevesen tudják, de a közelmúltban új buszmegállót kapott csepeli görög katolikus templom talán fel sem épülhetett volna a segítsége, adakozása nélkül. Az a templom, ahol tragikus balesete majd halála után a búcsúztatása volt.

Ön szerint mit szólna mindehhez Jimmy szelleme? A király síron túli dalairól szavazhat a Csepel.info hírblogon, ahol egy videóval fel is idézzük temetésének pillanatait. Véleményét a fórumban Ön is leírhatja! (tovább…)

Újabb Simon-számla, újabb százmilliók

2014. március 30. vasárnap

Mno

Simon Gábor lakcíménél volt a Bamako-rali befutója

A Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk beszerzése során a pénzügyi és nyomozó hatóságok olyan pénzintézeti dokumentumokat és tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek révén több újabb, Simon Gáborhoz tartozó bankszámlát tudtak azonosítani – értesült az MNO. Ezek egyike a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG-nál vezetett számla, egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró, azaz mintegy 60 millió forint volt. A számlán egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.

A lefoglalt pénzügyi dokumentáció számlanyitással kapcsolatos német nyelvű iratokat, Simon Gábor aláírásával ellátott aláírási kartont, bankforgalmi kivonatokat, illetve készpénzfelvételi és befizetési bizonylatokat tartalmaz. Ezekből kiderül, hogy ezt a Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották meg a salzburgi Bankhaus Spänglernél. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint Mesterházy Attila volt helyettese ezen a számlán gyakori és nagy összegekre rúgó tranzakciókat hajtott végre. 2011. április 4-én például a számla egyenlege 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint volt). (tovább…)

Áprilistól újra csökken a gáz ára

2014. március 30. vasárnap

Hirado.hu

Áprilistól újra csökken a gáz ára

Április 1-től újra csökken a rezsi, a gáz ára 6,5 százalékkal mérséklődik.

A februárban hozott rezsicsökkentési és fogyasztóvédelmi törvénycsomagban az áll, hogy az alapdíj és a fogyasztott gáz mennyisége alapján számított összeg április 1-jétől nem lehet több a 2013. november 1-én alkalmazott díjak 93,5 százalékánál. A 93,5 százalékot azonos hőmennyiségre és azonos kedvezményekkel kell számolni.

(tovább…)

D14-es jelzéssel jár és bérlettel is használható a Soroksári rév

2014. március 30. vasárnap

Csepel.info, Facebook

D14-es jelzéssel jár és bérlettel is használható a Soroksári rév

Az eddig Soroksári révként ismert, a XXI. és a XXIII. kerületet a Dunán át összekötő kompjárat március 15-étől D14-es számjelzésű hajójáratként közlekedik. Az újításnak köszönhetően a rév immár a BKK tarifarendszerbe integráltan szolgálja a fővárosi utazóközönséget, tehát Budapest-bérlettel és napijegy típusú jegyekkel is igénybe lehet venni a kompot.

A D14-es járat Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között szeli át a Dunát hétköznapokon 7:00–20:00 között 30 percenként, hétvégén pedig 7:25-kor, majd 8:00–20:00 között 30 percenként. Az átkelni kívánó utasaink a járaton minden Budapest-bérlettel és egyébként érvényes napijegy típusú jegyekkel (Budapest 24 órás jeggyel, Budapest csoportos 24 órás jeggyel, Budapest 72 órás jeggyel, Budapest hetijeggyel, 5/30 BKK napijeggyel, kedvezményes csoportos tanulójeggyel), illetve a D14-es hajóra vásárolt személyjeggyel utazhatnak.
(tovább…)

Családi Egészségnap – Váljék egészségükre!

2014. március 30. vasárnap

Csepel.hu

Családi Egészségnap - Váljék egészségükre!Családi Egészségnap - Váljék egészségükre!

Kétnapos rendezvénnyel köszönti a nyarat Csepel. A Családi Egészségnap március 29-én minden korosztály számára hasznos és élvezetes kikapcsolódást kínált: az előadások mellett számos játék is segítette a minél hatékonyabb információátadást.

A Családi Egészségnap keretében a látogatók díjmentes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek: mindkét helyszínen sokan éltek a lehetőséggel.

(tovább…)

Minden idők legnagyobb Békemenete

2014. március 29. szombat

MNO

Minden idők legnagyobb Békemenete

A Belügyminisztérium becslése szerint 440-460 ezer résztvevője volt a Békemenetnek szombaton a fővárosban. Csizmadia Tamás, a minisztérium sajtófőnöke elmondta, hogy pontos becslés azért nem adható, mert a jelen lévők létszáma csak a tereken határozható meg viszonylagos pontossággal, az azokat övező kisebb utcákban nem.

Tizenhárom óra előtt már a Kossuth téren és az Alkotmány utcában gyülekeztek a Békemenetre várakozók. Az indulást megelőzően Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke beszédében arra szólította fel az egybegyűlteket, hogy április 6-án álljanak ki azon kormány mellett, amely megakadályozta, hogy a gazdaság összeomoljon. Szólt arról is, hogy a korábbi Békemenetek során közösséggé kovácsolódtak.

(tovább…)