2008. május havi archívum

Gázáremelés marketinges módra

2008. május 30. péntek

Inforadio.hu

Július 1-től átlagosan 9,9 százalékkal emelkednek a lakossági földgázárak; a közüzemi végfelhasználóknak 7,7 százalékkal kell többet fizetni. A közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárca elsősorban az emelkedő kőolajárakkal indokolta a döntést. (tovább…)

Indul a Nemzeti Vágta!

2008. május 30. péntek

Nemzetivagta.hu

 

Nemzeti Vágta

Most hétvégén, május 31-én és június 1-jén, rendezik meg Budapesten a Nemzeti Vágtát. Ez az újszerű országimázs fesztivál idén kerül először megrendezésre. A Nemzeti Vágta a magyar városok és falvak ünnepe. Az esemény középpontjában az a történelmi hangulatú lóverseny áll, amelyre 96 magyar település nevezett be. A szervezők és a városok már készen állnak az országos vigasságra és a nem mindennapi megmérettetésre. Az indulók hetek, hónapok óta készültek lovukkal, lovasukkal és azon helyi jellegzetes tárgyakkal, étkekkel, hagyományokkal, mellyel majd a Vágta Korzón mutatkoznak be ország-világnak. (tovább…)

Feneketlen pénznyelő a befuccsolt kormányzati negyed

2008. május 30. péntek

Inforadio.hu

 Kormányzati negyed

A “gyurcsányi” megtakarítás drága álom volt

Eddig több mint 8 milliárd forintjába került az adófizetőknek a félbemaradt kormányzati negyed; a meghiúsult beruházás végösszege akár a 11 milliárd forintot is meghaladhatja. (tovább…)

Akár ősszel választhatunk – Gyurcsányt az unióba száműzik?

2008. május 30. péntek

Csepel.info, Inforadio.hu, HVG

Évértékelő

Ketyeg az óra

Furcsa helyzet alakult ki Magyarországon. Miközben látszólag még van kormányfője és kormánya az országnak, és elméletileg az országgyűlési választások is csak 2010-ben lesznek, csütörtökön megkezdte országos választási kampányát az MSZP. Egyelőre egy 2002-őt idéző szimpla negatív kampány indult, amely el sem hangzott mondatok segítségével patás ördögnek mutatja be Orbán Viktort. (tovább…)

Magyarország a gazdasági veszélyzónában

2008. május 30. péntek

Világgazdaság

Kilátásba helyezte a Moody’s hitelminősítő intézet a magyar szuverén államadósság további leminősítését, amennyiben gazdaságunk „keményen landolna”. Hazánk mellett még tíz, hasonló problémákkal küzdő régiós gazdaságot is veszélyzónának nevezett a londoni ház. A drasztikus gazdasági visszaesés esélye a globális piaci turbulenciák miatt növekedett meg, bár a régió többi országához képest Magyarországon már így is jóval lassabb a növekedés. A hitelminősítő arra is felhívta a figyelmet, hogy a tőkebeáramlás lehetséges lelassulása is igen kedvezőtlenül érinthetné az említett országokat. (tovább…)

Koccanás az Erdősor utcában

2008. május 29. csütörtök

Csepel.info

Helyszín

A helyszín pár nappal korábban, természetesen fűtengerrel

Csütörtök délután 17.20-kor a Szabadság utca és az Erdősor utca sarkánál a 159-s busz ütközött egy Toyota Corolla kombi típusú gépjárművel – értesítette lapunkat egyik olvasónk. A gépkocsi a Szabadság utcáról fordult balra és nem adta meg az elsőbbséget az érkező busznak. A buszsofőr hangjelzéssel és vészfékezéssel próbálta elkerülni az ütközést, de azt már nem sikerült. Személyi sérülés nem történt. Szemrevételezés alapján a buszban jelentős kár nem keletkezett (egy-két karcolás). A Toyotán jelentős anyagi kár keletkezett.

Gyorshír: 2010 végére megépülhet a csepeli gerincút

2008. május 29. csütörtök

Csepel.info

A Csepel.info értesülései szerint egyhangú szavazás után úgy döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy 2010 végére – gyakorlatilag a választási időszakban – uniós támogatásból megépül a csepeli gerincút. A gerincutat 1993-ban, akkor ígérte meg a csepelieknek Demszky Gábor, amikor népszavazás döntött a kerület fővárosban maradásáról. A főpolgármester 1996-ra ígérte a kerületi szempontból létfontosságú út építésének befejezését. Mint ismert, a gerincutat azóta minden választási ciklusban megépítette a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció – de sajnos csak az azt megelőző választási plakátokon. Utolsó két „átadása” 1996-ban és 1998-ban volt. Az útépítés költsége meghaladja majd a hétmilliárd forintot.

Újabb luxusautó Gyurcsánynak

2008. május 29. csütörtök

Blikk, Vezess.hu

Audi

Luxusterepjárókkal bővül az állami vezetők utazásaihoz, kíséretéhez használt autóflotta. Ezúttal Audi Q7-eseket vásároltak 150 millióért. (tovább…)

Veszélyes vitaminok – a súlyos betegeknek kerülniük kell

2008. május 29. csütörtök

Inforadio.hu

e vitamin

Kerülniük kell a rákos betegeknek a vitaminokat, azok ugyanis csökkenthetik a kezelés hatékonyságát – figyelmeztetnek amerikai kutatók. Az E-vitaminban és a béta karotinban található antioxidánsok ugyanis blokkolhatják a sugárkezelés és a kemoterápia hatásmechanizmusát. (tovább…)

Mindenben a vezetők döntöttek a Postánál

2008. május 29. csütörtök

Index.hu

A Magyar Posta jelenleg használt kerékpárjai

Tájékoztatta vezetőit szlovéniai, tárgyalásnak nem minősíthető útjáról a Magyar Posta kerékpárbeszerzési ügyében eddig egyedüli felelősként megnevezett, a héten a kirúgott dolgozója. Gergely László az Indexnek hangsúlyozta: a döntéseket nem ő mint beosztott, hanem postai vezetők hozták. Az, hogy egyedüli felelősnek állítják be, szerinte nem független a ténytől, hogy a korábbi vezérigazgatóból éppen miniszter lett. Korábban Klimon Péter, a Schwinn-Csepel Kerékpárgyár vezérigazgatója is úgy nyilatkozott, hogy a nyertes cég olyan információkkal rendelkezett a pályázatról, amelyre a jogszabályok nem jogosították fel. (tovább…)