‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció

2019. június 25. kedd

Csepel.hu

Korábbiakhoz hasonló módon a csepeli önkormányzat a kerület jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Az önkormányzat célja az, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésének alapelveit. 

A 3. Csepeli Konzultáció, amely ezt a célt szolgálja, a közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre.

(tovább…)

Sávlezárás a Popieluszko utcában: kezdődik a felújítás

2019. június 17. hétfő

Csepel.info

Szakaszos és félpályás sávlezárásokkal kezdődött a csepeli Popieluszko utca felújítása. Elsőként az Árpád utcánál kezdődő szakaszt zárták le – értesült a Csepel.info.

Az út a felújítás alatt észak felé, vagyis a belváros irányában lesz egyirányúsítva. A dél felé irányuló forgalom a Táncsics Mihály utcára, kisebb részben a Bajcsy-Zsilinszky útra fog áttolódni. (tovább…)

Budapest legjobb sörözője csepeli

2019. június 13. csütörtök

Ismét gratulálhatunk a Rizmajer sörháznak

Csepel.info

Rizmajer sörház

Szerdán volt a Budapest Nightlife Awards ‘19 díjátadója, ahol a Rizmajer sörházak is átvehettek egy díjat – írja Facebook oldaluk.

És nem is akármilyen az a díj: a közönség szavazatai alapján a Rizmajer Kézműves Sörház és a Rizmajer Sörház – Blaha lett Budapest legjobb kézműves sörözője!

(tovább…)

Napokon belül kezdődik a Popieluszko utca felújítása

2019. június 11. kedd

Csepel.info

A nyári szünet első napján, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása, ami – információink szerint – szakaszosan, félpályás sávlezárásokkal történik majd.

Az út észak felé, vagyis a belváros irányában lesz egyirányúsítva. A dél felé irányuló forgalom így jellemzően a Táncsics Mihály utcára, kisebb részben a Bajcsy-Zsilinszky útra fog áttolódni. (tovább…)

Csepel madártávlatból: ezt csak mi érezzük

2019. június 8. szombat

Csepel.info

A drónok terjedésével egyre több videót készítenek a kerületről, de ez talán többet mutat, mint a hasonlók.

Nem csak a szép színei és az élessége miatt: látjuk azt is, hogyan fejlődik Csepel, most éppen a leendő Napközis Tábor területén épülő focipályával. De több képen feltűnik az elmúlt kilenc évben megszépült és megújult Kis-Duna part, a kalózhajós játszótér és a Szabadkikötő is.

Szeptemberig lezárják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának északi le- és felhajtóját

2019. június 7. péntek

csepel.hu

Megkezdődik a szigetszentmiklósi csomópontban az M1 fele vezető oldal felújítása az M0 autóút főpályáján, így 2019. június 11-től megszűnik a kihajtási lehetőség a csomópontnál. A felújítás ideje alatt az M1 fele vezető irányból a halásztelki csomópont biztosítja a fel- és lehajtás lehetőségét.

(tovább…)

Meghívó Brenner János park ünnepélyes avatására

2019. június 4. kedd

csepel.hu

csepel.hu

Június 15-én kezdődik a Popieluszko utca felújítása

2019. június 4. kedd

Csepel.info

Egy éve így nézett ki az út – most rosszabb a helyzet

Az iskolai nyári szünidőre igazítva, június 15-én kezdődik a csepeli Popieluszko utca felújítása – értesült a Csepel.info.

A csepeli közlekedésben kulcsfontosságú utat évek óta szeretné felújítani az önkormányzat. Az M0-ás folyamatos fejlesztése miatt azonban tavaly olyan dugó alakult ki, hogy el kellett halasztani a munkálatokat. (tovább…)

Zökkenőmentesen zajlanak a kerületi fejlesztések

2019. május 31. péntek

csepel.hu

Csepel több helyszínén is folynak munkák.

(tovább…)

DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!

2019. május 24. péntek

Inkább hagynák lerohadni magában

Csepel.info

A látszat ellenére a képen látható “putrilakók” ellenszenvvel nézik a játszóteret – legalábbis Horváth szerint

Nagy a felháborodás, mert a mélyszegénységben, nem egyszer putrikban élő csepeli lakosságnak semmi szüksége olyan luxusjátszótérre, mint ami a Rákóczi Kertben épült – írja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke.

A politikus azt állítja, hogy fogságba ejtik a csepeli önkormányzatot és a jövőt az olyan kulturált, szép és modern közösségi terek, amelyek az elmúlt években Csepelen is létrejöttek. A nívó ugyanis szerinte túl magas az itt élők igényszintjéhez, és a fenntartásuk is túl drága, amit nem engedhet meg az elszegényedett lakosság. Ezért újbóli hatalomra kerülésük esetében ők bezárnák és hagynák ezeket lepusztulni. Horváth 2003-ban fővárosi képviselőként hasonlókat mondott a csepeli kórház szülészetéről, amit aztán valóban bezártak. (tovább…)