‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Rászorulóknak segített az önkormányzat a LED-csereprogram keretein belül

2023. február 7. kedd

Csepel.hu

Az önkormányzat próba jelleggel döntött arról, hogy a leginkább rászoruló száz csepeli családnak energiatakarékos LED izzókat adományoz az otthonaikba.

Az első izzókat ma délelőtt adta át Borbély Lénárd csepeli polgármester a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán. Ezen felül pedig a budapesti kerületek közül elsőként csatlakozik az önkormányzat az országos LED csereprogramhoz.
(tovább…)

Csúcstechnológiával veszi fel a harcot a bűnözőkkel szemben a csepeli önkormányzat

2023. február 7. kedd

Csepel.hu

A kerület közbiztonságnak növeléséhez nagymértékben hozzájárul az a vadonatúj és a legkorszerűbb kamerákból álló térfigyelő kamerarendszer, amelyet február 6-án állított hadrendbe a csepeli önkormányzat. Az átadón jelen voltak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, dr. Terdik Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitánya, valamint a kerületi közterület-felügyelet szakemberei.

62 új térfigyelő kamerával, 10 új vadkamerával, teljes rendszám regisztrációval és kontrollal növeli tovább a kerületi önkormányzat Csepel közbiztonságát. Ezen felül a kamerák számát még idén 7 új csillagtelepi helyszínnel tervezik bővíteni. Megújult a csepeli közterület-felügyelet ügyeleti és térfigyelő központja is, ahol a nap 24 órájában látják el a diszpécserek a szolgálatot. A csepeli rendőrkapitánysággal pedig továbbra is szorosan együttműködnek. (tovább…)

Kerületi útjavítások: a Főváros nem törődik a kerülettel

2023. január 25. szerda

Miközben a csepeli önkormányzat megkettőzött erővel dolgozik a nagy esőzések után kialakult kátyúk betömésén, a Főváros láthatóan nem törődik a kezelése alatt álló csepeli utakkal. Egyelőre nem tudni, mikor szánják rá magukat a csepeli utak rendbetételére, az itt élők addig is tanakodhatnak, mi végre az ok, hogy Karácsony Gergelyék nem akarják befoltozni az olykor méteres átmérőjű krátereket.

Fotós kollégánkkal Csepel fontosabb útszakaszait jártuk végig, hogy megnézzük, milyen károk keletkeztek az elmúlt hetek nagy esőzései után. Számtalan lyukkal, gödörrel találkoztunk és tapasztalataink szerint van mit javítani a kerület útszakaszait illetően. Jó hír azonban, hogy a csepeli önkormányzat hosszú évek óta építi az utakat; az elmúlt években több tíz kilométernyi új útszakasz épült meg Csepelen. (tovább…)

Felnőtt szemészet a kerületben

2023. január 24. kedd

Csepeli Hírmondó/Facebook

Idén januárjától a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) saját szervezésű szemészeti rendelést indított, ahol két szakorvos, dr. Bencze Marietta és dr. Borbándy Ágnes várja a pácienseket. A Vénusz utca 2. szám alatt pedig Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft. szervezésében dr. Nagy Zsuzsanna és dr. Szalay Edit szemész tart rendelést.

„Fokozatosan bővítjük a rendelési időnket, márciustól pedig egy új doktornő is csatlakozik a TIESZ szemészeti ellátásához, ő heti 9 órában dolgozik majd” – tájékoztatta lapunknak dr. Dobák András főigazgató. (tovább…)

Visszakerült a fejlesztési listára a Gubacsi híd és a Csepeli Szabadkikötő is

2023. január 23. hétfő
Világgazdaság.hu
 
A Nyugati Pályaudvar tervezésének fejlesztésére az Európai Uniótól kapott 1,1 milliárd forintról egyáltalán nem mondott le a kormány, a projekt egyelőre nem valósul meg, ezért jelenleg a tervezése sem indokolt – ezzel magyarázta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Világgazdaságnak, hogy miért került le a fejlesztés tervezése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pályázati projektlistájáról.
 
Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy a jelen gazdasági helyzet miatt a korábbi CEF-projektlista módosult. Többek között olyan fejlesztések kerültek fel a listára, mint a Gubacsi vasúti híd vagy a Csepeli Szabadkikötő fejlesztése.

(tovább…)

Örülnek a Rigó utca felújításának

2023. január 13. péntek
Csepel.hu
A kormány támogatásával tovább folytatódnak az útépítések a kerületben. Miközben zajlik a Táncsics Mihály utca felújítása, a napokban elkészült a Rigó utca, ahol a járdát és a kapubeállókat leaszfaltozták, valamint a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.
 
Ennek pedig nagyon örül az utcában élő 70 éves Lengyel Istvánné, aki, mint portálunknak elmondta, nehezen tudott közlekedni egy nagyobb esőzés után. Az udvarukon ilyenkor folyamatosan állt a víz és csak gumicsizmában tudtak menni. Az út megépítésével és a két oldal kiegyenlítésével ez megoldódott.

(tovább…)

Zajlik a Királyerdei Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

2023. január 12. csütörtök

Csepel.hu

Cserélik többek között a kazánokat, a szelepeket, a vezetékeket, a hőleadó felületeket a Királyerdei Művelődési Házban, ahol nemrég energetikai felújításba kezdett az önkormányzat.

Régi, több évtizedes kazánok működtek a Királyerdei Művelődési Házban és a tető sem volt éppen jó állapotban, ezért az önkormányzat nemrég úgy döntött, jelentős energetikai felújításba kezd.  A kazánokat lecserélik újakra, a hozzá kapcsolódó berendezéseket pedig felújítják. (tovább…)

Elkészült a Táncsics utca egy szakasza

2023. január 5. csütörtök

Csepel.hu

November 2-án kezdte el az önkormányzat a Táncsics Mihály utca felújítását, 2023 januárjára pedig már be is fejeződött az első szakasz megépítése ( az Ady Endre út és az Árpád utca közötti szakasz).

Az útszakaszt már az eredetiek szerint használhatják a közlekedők, megszűnt minden – az útépítéssel kapcsolatos – korlátozás. (tovább…)

Sikeres egyeztetés: ismét százmilliókat kap Csepel a kormánytól

2023. január 3. kedd

Csepel.hu

Közzétette a kormány a városok névsorát, amiből kiderül, ki mekkora kormányzati rezsitámogatásban részesül.

Összesen 44 milliárd forint jut a költségvetésből erre, a mostani támogatás a 10 ezer fő feletti településekhez kerül. A budapesti kerületeken felül 156 önkormányzat részesül támogatásban. (tovább…)

Egy szelet szeretet: karácsonyi ételosztás az önkormányzattól

2022. december 19. hétfő

Csepel.hu

Advent negyedik vasárnapján meleg egytálétellel, almával, forró teával és jó hangulattal lepték meg a csepelieket az önkormányzat önkéntesei a Csete Balázs utcában található családsegítő közösségi háznál.

Az ételosztásban részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) munkatársai és más segítők.
(tovább…)