‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Borbély Lénárd csepeli polgármester: Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli HÉV felújításáról, átfogó rekonstrukciójáról tartott közös sajtótájékoztatót Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd polgármester szeptember 26-án a Szent Imre téren. A politikusok bejelentették, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával az elkövetkező években megújul a csepeli HÉV.

A felújított nyomvonalon új, modern szerelvényeket állítanak forgalomba, meghosszabbítják a Hév vonalát a Kálvin térig, a korszerűsítés utolsó szakaszában pedig a ráckevei HÉV-vel is megteremtik az összeköttetést.

(tovább…)

Az egyik legfontosabb, hogy biztonságban éljünk

2019. szeptember 25. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket. Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak. Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, valamint többség a fővárosban és a képviselő-testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Ötödik interjúnkban arról beszélt, miért tartja fontosnak a személyes és vagyonbiztonság garantálását, és miért nem mond le a sétálóutca és környékének rendben tartásáról.

Amikor arról beszélünk, hogy élhető kerületet szeretnénk, a személyes és vagyonbiztonság a legfontosabb feltételek egyike. 2010 óta javítottuk és bővítettük a térfigyelő rendszereket. Új rendszámfigyelő kamerarendszert telepítettünk. Így az addigi töredékére csökkent a betöréses lopások és autólopások száma. Kiemelten támogatjuk a csepeli rendőröket. Autókat, bicikliket, robogókat veszünk, pluszpénzt fizetünk a járőrszolgálatért. Az utcai rendőröknek önkormányzati lakásokat adunk. Ezek is az okai, hogy Csepel az egyik legbiztonságosabb budapesti kerület lett. A köztereseket általában nem szereti a lakosság, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van a munkájukra. Mi őket is kiemelten segítjük. Szerencsére kiváló a rendőrség és a közterület-felügyelet közötti kapcsolat, amivel tovább erősítik egymást – hívta fel a figyelmet Borbély Lénárd.

18 ezer árvácskát ültetnek most Csepelen

2019. szeptember 24. kedd

Csepel.info

18 ezer árvácska kiültetését kezdte meg a Csepeli Városgazda. A virágokból jut Csepel minden szegletébe – értesült a Csepel.info.

Voltak idők, amikor Csepel önkormányzata a pénzügyi csőd szélén tántorgott, közterületeink, főként a Kis-Duna part és a Kiserdő gazzal benőtt hajléktalantanyákká züllöttek. Akkoriban a Szent Imre tér maradt Csepel egyetlen ápolt közparkja.  (tovább…)

Nézze meg: így haladnak az új csepeli szabadidőpark építésével

2019. szeptember 23. hétfő

Csepel.info

Az egészséges fákat körbe kerítik, vagyis kalodázzák, megóvják

Csepelen jelenleg Csillagtelepen fut egyszerre a legtöbb fejlesztés. Ott zajlik a városrehabilitáció és ott épül a Főkert beruházásában az új szabadidőpark, melynek építéséről most a képeket mutatjuk. A leendő futókör vonala már szépen látszik, a felső földréteget lecserélik, helyére facsemeték és cserjék sokasága érkezik.

Az elmúlt években minden csepeli lakás értéke 6-20 millió forinttal növekedett attól függően, mekkorák, hol helyezkednek el, mennyi fejlesztés volt a közelben. Csepel kiemelkedik a fejlesztésekben, itt az egyik legnagyobb az ingatlanérték-növekedés egész Magyarországon. Nem véletlenül. (tovább…)

Ingyenes védőoltási programot indít az önkormányzat a 70 év felettieknek

2019. szeptember 20. péntek

Csepeli Hírmondó

Az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében Csepel önkormányzata saját forrásból ingyenes pneumococcus elleni védőoltási programot indít.

A program célja: a jogosultak pneumococcus elleni védőoltáshoz juttatása az önkormányzat anyagi támogatásával, a védőoltás költségének (16 000 Ft/adag) teljes átvállalásával, a súlyos, kórházi ellátást igénylő pneumococcus fertőzés megelőzése, a védőoltások népegészségügyi, prevenciós szerepének hangsúlyozása. (tovább…)

Ingyenes gyümölcsfa akció!

2019. szeptember 18. szerda

 

A jelentkezési lap ide kattintva érhető el

Szemétgyűjtés a tisztább környezetért

2019. szeptember 15. vasárnap

Csepel.hu

A városvezetés és csapata szemetet gyűjtöttek össze a Csepeli Városgazda munkatársaival közösen Hároson szeptember 15-én délelőtt.

A szemétszedők a Szilvafa utcától indultak, majd a Csepeli út mentén haladva az Almafa utcát is megtisztították a környezetcsúfító szemétkupacoktól, a szétdobált papírdobozoktól, műanyag flakonoktól, cigarettacsikkektől. A nylonzsákokba kerültek még kisebb üvegek, sörös- és üdítős dobozok, ruhák s egyéb törmelékek. Annak ellenére, hogy a Városgazda munkatársai figyelemfelhívó táblán jelzik, hogy a szemétlerakás tilos és pénzbírsággal járhat, mégis egyesek erre fütyülnek. Az ott lakók elmondása szerint az illegális szemétlerakók többször visszatérnek egy-egy helyre, nem törődnek a lakóhelyek környezetével, amelyre sokkal jobban vigyázni kellene, hogy mindenütt rend és tisztaság legyen a kerületben.

 

(tovább…)

Jubileumi Fut a Csepel rekordlétszámmal!

2019. szeptember 15. vasárnap

Csepel Öttusa Média

Minden eddiginél több előnevezés érkezett a szeptember 14-i, sorrendben 40. alkalommal rendezett Fut a Csepel versenyszámaira, így több ezren álltak rajthoz szombat délelőtt a Daru- dombon kihelyezett rajtkapunál és a kísérő rendezvényekre is sokan voltak kíváncsiak.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre: az előző napon nekiláttak az esemény zökkenőmentes lebonyolításához szükséges előkészületeknek, annak érdekében, hogy szombaton reggel már csak az utolsó simításokra, illetve magára a nagyszabású rendezvényre koncentrálhassanak. (tovább…)

Jön a 40. Fut a Csepel!

2019. szeptember 13. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös szervezésében immáron 40. alkalommal kerül megrendezésre a csepeli Daru-dombon a Fut a Csepel! nevű programsorozat.

Számos színes program, sportági bemutatók várják az érdeklődőket, a tágas térnek köszönhetően a korábbiaknál is bővebb lehetőség nyílik egyes sportágak kipróbálására. A programsorozat keretében lesz sárkányhajózás, vívás, labdarúgás, ügyességi játékok, többféle szabadidő sport.

(tovább…)

Csepelen épül a diákváros, amely egyben sportközpont is lesz

2019. szeptember 11. szerda

Origo.hu

Teljesen új városrész születik 2026-ig a Budapest Diákváros Fejlesztési Programnak köszönhetően Csepelen. Decemberben már kihirdették a pályázat győztesét, a grandiózus terv kivitelezését pedig a Sohettára bízták. A svéd tervezőiroda már több sikeres nemzetközi projektet tudhat magáénak, többek között a norvég nemzeti operát és a Calgaryban található központi könyvár is hozzájuk köthető.

A Figyelő értesülései szerint 2026-ig befejeződik a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program, amely a Csepel-sziget északi részénél épülő 15 ezres atlétikai stadion megépítésével veszi kezdetét. A 4,7 milliárd forintos beruházást a Kvassay-zsilip közelében hozzák létre majd, és a tervek szerint ez a stadion ad majd otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak is.

(tovább…)