‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Hajókirándulás és közös ebéd az Idősek Világnapján

2023. október 2. hétfő

Csepel.hu

Az idősek világnapján csaknem hatszáz nyugdíjas vett részt azon a hagyományos hajókiránduláson és kicsivel többen az ezt követő díszebéden és műsoros programon, amelyet a csepeli önkormányzat szervezett.

A vendégeket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

(tovább…)

Véget ért a nyári szezon a Csepeli Strandon

2023. szeptember 29. péntek

Csepel.hu

Szeptember 22-én volt a Csepeli Strandfürdő utolsó, nyári menetrend szerinti napja, másnap már kezdetét vette az őszi-téli üzem, amely az új nyitvatartás mellett (hétköznap reggel 6-től délután 5-ig, hétvégén reggel 7-től délután 3-ig) egyéb változásokat is magába foglal.

Bíró Gyula strandvezető-helyettes elmondta, az élménymedencét és a gyerekmedencét ősztől nem lehet használni, azokat hamarosan téliesíteni fogják. Az ötvenméteres úszómedence és a termálmedence folyamatosan üzemelni fog, ez utóbbi köré a hideg idő beálltával szélfogó falat telepítenek. Amíg kitart a kellemes, meleg idő, addig a nyári öltözők lesznek használatban, de amint hűvösebbre vált az időjárás, megnyitják a téli, fűtött öltözőket.

(tovább…)

Megújult a Lottóház melletti játszótér

2023. szeptember 27. szerda

Csepel.hu

A környéken élők kérésére és Tóth Sándor, a körzet egyéni képviselője kezdeményezésére tették szebbé, zöldebbé a környezetet.

Borbély Lénárd polgármester az átadáson elmondta, hogy folytatják a parkok, játszóterek felújítását, hogy élhetőbb környezetben lakjunk.

(tovább…)

Parkolókat alakítanak ki kerületszerte

2023. szeptember 7. csütörtök

Csepel.hu

Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)

Okoszebrák Csepelen

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

Zajlik az Erdősor – Festő utca kereszteződésében az okoszebra kiépítése. Az innovatív gyalogosvédelmi rendszer nagy mértékben hozzájárul majd a gyalogosbiztonság elősegítéséhez – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán. Az önkormányzat célja az Erdősor utca – Festő utcai csomópontjában található, meglévő gyalogátkelőhely kiemelése speciális megvilágítással, hozzájárulva ezzel a közlekedés biztonságosabbá tételéhez.

A tervek elkészültek és a kivitelezés is hamarosan megkezdődik. Az Erdősor utcában a Festő utcai gyalogosátkelő balesetveszélyes, szükséges olyan megvilágítása, amely biztonságossá, láthatóvá teszi a gyalogosokat az úttesten átkeléskor. (tovább…)

Új parkolók a kerületben

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.hu

A Zrínyi utcai lakók kérésére és Kovács Dávid Attila képviselő javaslatára a parkolás megkönnyítése érdekében a Zrínyi utca 3-4-es szám között 22 darab parkolóhelyet alakítunk ki felfestéssel – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.

A munkálatok ma kezdődtek el, annak befejezéséig a lakosok türelmét kérik. A parkolók felfestését folytatni fogják kerületszerte. (tovább…)

Átadták a felújított Táncsics Mihály utca teljes szakaszát

2023. szeptember 1. péntek

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester beszédében kiemelte: a Táncsics Mihály utca a kerület egyik legfontosabb útszakasza, melynek egy része a Fővárosi Önkormányzat kezelésében és tulajdonában áll, az ő feladatuk lenne ezt az útszakaszt rendben tartani.

A Táncsics Mihály utca felújítására 2017-ben a BKK Zrt. készített tervet, mely a Károli Gáspár utca – Széchenyi István utca közötti, fővárosi kezelésű utcaszakaszra vonatkozott. A felújításra végül a Fővárosi Önkormányzat negatív döntése miatt nem került sor.

(tovább…)

Tanévnyitó ünnepség a felújított Eötvös iskolában

2023. szeptember 1. péntek

Csepel.hu

A tanulókat, pedagógusokat, szülőket Borbély Lénárd polgármester és Lovász Ildikó, az iskola intézményvezetője köszöntötte. Az eseményen megjelentek Csepel elöljárói.

Az iskolát a Csepeli Gyermeksziget Program keretében újította fel az önkormányzat saját forrásból. A Herman, a Mátyás és a Katona iskola után ez a negyedik oktatási intézmény, melyet korszerűsítettek az utóbbi években.

(tovább…)

Befejeződött a CYEB LED-csereprogram

2023. augusztus 31. csütörtök

Csepel.hu

A CYEB – az energiagazdálkodás szakértőjeként – olyan programot hirdetett a csepeli lakosság számára, amelynek keretében a résztvevők meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra, csökkentve ezzel az energiafelhasználást, kímélve a környezetet.

A csepeli önkormányzat az összes fővárosi kerület közül elsőként állt a kezdeményezés mellé, a projekt pedig nagy sikerrel zárult. Portálunk megtudta: összesen 872-en igényeltek fényforrásokat, további 54 db izzót pedig szociális alapon kapták meg a rászorulók, melyek regisztrációjánál a segítőpontos kollégák közreműködtek.

(tovább…)