‘Csepel új utakon’ kategória archívum

FELHÍVÁS: Őszi cserjeültetési program

2018. augusztus 17. péntek

Csepel.hu

Tisztelt csepeliek!

Az önkormányzat újra meghirdeti az ”Őszi cserjeültetési” programját, melynek keretében lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag 10 db konténeres díszcserjét ajánl fel cserjefoltok, sövények kialakítására.

A növények elültetésénél kérjük törekedjenek rá, hogy a növények a közterület szépítését szolgálják, jól látható helyre kerüljenek. Társasházak esetén az ültetésre a be nem kerített előkert, a bejáratok melletti terület, vagy a járda melletti zöldsáv használható; kertes házak esetén az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldsáv.

(tovább…)

Újabb egészségügyi fejlesztések Csepelen

2018. augusztus 5. vasárnap

Csepel.info

TIrendelocsepel

A háziorvosi rendelők, a tüdőgondozó felújítása, a központi rendelő klimatizálása, az ügyeleti rendszer kiterjesztése, a mentőautók korszerűsítése és a modern orvosi eszközök beszerzései mellett újabb, közel kétmilliárd forintos egészségügyi fejlesztés valósul meg Csepelen – értesült a Csepel.info.

Az egészségügyi dolgozók béremelései és a budapesti egészségügyi központok, kórházak fejlesztése mellett jut pénz a kerületekre is. Most egy 1,7 milliárd forintos támogatást nyert el Csepel. Ezt egészíti ki a kerület 191 millió forinttal – jelentette be Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán. (tovább…)

Megnyílt a második üzlet a pavilonsoron

2018. július 26. csütörtök

Csepel.hu

Megnyitotta kapuit az újságos üzlet a Szent Imre téri pavilonsoron. Az üzlet napi-hetilapok eladása mellett képregények és könyvek árusításával is foglalkozik.

„Külön vevői igényekkel is szívesen foglalkozunk, ha mód van rá teljesítjük őket mindenképp.” – mondta el Cséke Krisztina a családi üzletben. „A csepeli igényeket tartjuk szem előtt, a vásárlóink elégedettsége prioritást élvez számunkra.” – tette hozzá. (tovább…)

A Kalózhajós játszótér hétfőnként délután nyit ki

2018. július 26. csütörtök

Csepel.hu

Kertészeti munkálatok miatt a Hollandi úton található Kalózhajós játszótér a hétfői napokon reggel 8 és délután 13 óra között zárva tart.

A Városgazda munkatársai kiemelt feladatként kezelik a játszótér rendben tartását, a heti fűnyírási és egyéb kertészeti munkákat hétfő délelőtt végzik el. Az esetleges egyéb javítási munkákat is megpróbálják ezen időszakba besűríteni, hogy a kedves lakók zavartalanul használhassák a Kalózhajós játszóteret.

Kellemes családi szórakozást kívánunk a játszótéren! (tovább…)

Elektromos kerékpárral közlekednek a halőrök a Kis-Duna parton

2018. július 23. hétfő

Csepel.hu

Mától két új elektromos kerékpárt használhatnak a Csepeli Horgász Egyesület halőrei a Kis-Duna partján. A csepeli önkormányzat ajándékát Borbély Lénárd polgármester adta át Mészáros Ferencnek, az egyesület elnökének a polgármesteri hivatalban július 23-án.

A vadonatúj kétkerekűekkel a halőrök sokkal hatékonyabb munkát végezhetnek, különös tekintettel lesznek a szemetelőkre, amely mindenképp pozitív segítséget jelent a sétány tisztább környezetéért – mondta el kérdésünkre az egyesületi elnök. (tovább…)

Pályázat önkormányzati lakások bérbeadásáról

2018. július 20. péntek

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Borbély Lénárd polgármester előterjesztése alapján 8 db önkormányzati lakás piaci alapon történő bérbeadásáról döntöttek. A lakások bérlésénél a nyertes pályázók a lakás tekintetében helyreállítási kötelezettséget vállalnak.

Az önkormányzat a lakások bérbeadására versenytárgyalási felhívást tesz közzé, melyet július 30 és augusztus 31 között kell leadni a Csepeli Városgazdánál.

(tovább…)

Életbe lépett forgalmi rend változás a Nyárfás és a Borókás utcában

2018. július 18. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Lakossági kezdeményezésre egyirányú fogalmi rendet vezetett be a Csepeli Városgazda júliustól az alábbi szakaszokon.

Az egyirányúsítás érinti a Nyárfás utcát, a Szent István út/Borókás utca közti szakaszán, haladni a Szent István út felé lesz lehetséges. A Borókás utca Nyárfás utca/Szent István út közötti szakasza is egyirányú lesz, itt a közlekedés a Nyárfás utca felé lesz lehetséges.

Fotó: Mr. Gabee

Újabb utakat építenek Királyerdőben

2018. július 18. szerda

Csepel.hu

Csepel önkormányzatának kiemelt programja 2010 óta, hogy a kerületben található utak csapadékvíz elvezetési problémáit felszámolja és a még meglévő földutakat szilárd burkolattal ellássa. Ennek megfelelően Borbély Lénárd polgármester 2018 januárjában 4,5 milliárd forintos, ötéves útépítési programot terjesztett elő a képviselő-testület elé, amely egyhangú támogatást kapott.

Ennek jegyében hamarosan út-, járda- és csapadékcsatorna-építések kezdődnek a Csónak utcában, a Repkény út egy bizonyos szakaszán és a Sügér utcában. A beruházó a csepeli önkormányzat, a munkálatok több mint 300 millió forintba kerülnek. A beruházás menetéről és részleteiről lakossági fórumot rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban július 17-én, amelyen Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a tudnivalókról, valamint válaszoltak a lakók kérdéseire.

(tovább…)

Ingyenes felnőttképzési program – Meghosszabbított jelentkezési határidő!

2018. július 17. kedd

Csepel.hu

Elkészült a Makád utcai játszótér

2018. július 13. péntek

Csepel.hu

A 2015-ben elindult Csepeli Gyermeksziget Program keretében számos bölcsőde- és óvodaudvart újítottak fel. Borbély Lénárd polgármester döntése nyomán 2019 őszéig az összes ilyen udvar megújul. Folytatódik a csepeli játszóterek rendbetétele is. E sorba illeszkedik a Makád utcai játszótér, amelynek rendbetételét a napokban fejezték be a Csepeli Városgazda munkatársai.

A játszótéren a régi rossz állapotú játszóeszközök elbontása után megtörtént a tereprendezés. Néhány napja a játékokat is telepítették, ezen kívül a két hintaállvány és a mászóvár bebetonozására is sor került. A homokozó szegélyét zsalukővel látták el, a kerítés javítása és festése, valamint a vízóra akna áthelyezése is megtörtént.

Csepel.hu