‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Így folytatódnak a csepeli út- és csatornaépítések

2018. április 24. kedd

Facebook, Csepel.info

Idén is folytatjuk az aszfaltos utak építését és a csapadékvíz elvezető csatornák kiépítését – jelentette be Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Nemsokára elkezdődik a Repkény utca egy jelentős szakaszának, a Sügér utcának és a Csónak utcának az építése, a csapadékvíz elvezető csatornával együtt. A több száz milliós beruházást saját költségvetésből fizetjük – írta a csepeli polgármester a Facebook-oldalán. (tovább…)

Hamarosan újjáépülnek a csepeli buszmegállók

2018. április 23. hétfő

Facebook

18 buszmegállóban kerültek elbontásra az utasvárók, melyeket a tulajdonos cég bontott le. 13 buszvárót az önkormányzat újraépíttetett, és hamarosan a maradék is megépül – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán.

A buszvárók nem az önkormányzat tulajdonában voltak. Az a cég, aki kezelte ezeket, nem volt hajlandó megvárni, hogy a kerület újakat telepítsen. Azonnal elbontotta a beállókat. (tovább…)

Csepel „Zöld Sziget” program: 2020-ig 2000 új fát ültetnek a kerületben

2018. április 19. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat számára kiemelten fontos a zöldterületek karbantartása és bővítése. Egy nagyszabású projekt, a Csepel „Zöld Sziget” program keretében 2020-ig kétezer új fát terveznek ültetni a kerületben.

A munkálatokat végző Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt.-től megtudtuk, hogy az eddig elültetett 700 darab facsemete támrudat kapott, ahol szükséges volt talajt is cseréltek, egységes szalaggal és „Csepel természetesen, 2000 új fát ültetünk” felirattal látták el őket. (tovább…)

Így épül a sváb tájház Csepelen

2018. április 18. szerda

Mi folyik itt már megint?

Csepel.info

Hagyományos módszerrel, kézi erővel, vályogtéglákból épül a sváb tájház a csepeli Királyerdei Művelődési Ház udvarán. Pont úgy, ahogy az évszázadokkal ezelőtt tették ezt a Csepelt újranépesítő svábok. Csak a vályogtéglák gyártásánál, az összetevők keveréséhez használnak gépet – értesült a Csepel.info.

A művelődési ház melletti buszmegállónál épül meg a kerület vezetői által megígért új bevásárlóház (eredetileg a ’70-es években ígérték azt meg a tanácsi vezetők). A bolt épületében kap majd helyet a kis posta is. Ezek engedélyeztetése információink szerint megkezdődött. (tovább…)

Partra emelték a csepeli kalózhajót

2018. február 20. kedd

Csepel.info

Így nézett ki a partra emelt hajótest hétfőn

Megkezdődött a csepeli kalózhajós játszótér kibővítése. Elsőként a hajótestet emelték ki a vizet szimbolizáló homoktengerből.

A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip-homokozó építése is szerepel a tervekben. (tovább…)

Vandalizmus a Daru dombnál

2017. november 22. szerda

Csepel.info

Éppen az új lámpasor átadása előtt tettek tönkre több kandelábert a Kis-Duna parton, a Daru dombnál – számolt be a történtekről Borbély Lénárd polgármester.

Valakiket nagyon zavarhat, hogy Csepel közterületei megszépülnek: az önkormányzat fejlesztéseit ugyanis meglepően gyakran éri vandál támadás éppen az átadásuk előtt. (tovább…)

1,7 milliárd forintos pályázatot nyert Csepel városrehabilitációra

2017. november 13. hétfő

Nem csak az épületek és a terek újulnak meg, kamerarendszer is épül

Csepel.info

A kerületi városrehabilitációs pályázatok közül az elmúlt évek eddigi legnagyobb összegű támogatását sikerült elnyernie Csepelnek. Csillagtelep 14 lakóháza, közintézmények és közterületek újulnak meg így egyszerre – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A fővárosi kerületek közül egyedül Csepel az, amelyik három Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) kiírásban is sikeresen szerepelt, a most elnyert összeg pedig az eddigi legnagyobb a kerület életében. (tovább…)

„Mi vagyunk a végvárak”

2017. augusztus 3. csütörtök

Magyar Hírlap

bl

Borbély Lénárd: A főváros világszínvonalú várossá lett, ezt rengeteg eredmény bizonyítja, csak Csepelen az idén egymilliárd forintnyi támogatást adunk fejlesztésekre.

Budapest politikailag sokszínű, különleges város, és többségében semmiképp sem liberális – mondta a lapunknak adott interjúban Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, aki a saját kerületét ebből a szempontból állatorvosi lónak tartja. Beszélt arról is, hogy Németh Szilárddal, a kerület korábbi polgármesterével, a Fidesz alelnökével a lehető legjobb viszonyban van. (tovább…)

Vigyázat: most ugrik ki a földből a Szent Imre téri pavilonsor

2017. július 27. csütörtök

Csepel.info

A kép nagy méretben itt tekinthető meg

Látványos részéhez érkezett a Szent Imre téri pavilonsor építése. A következő napokban az alapozási munkák után megkezdődik az épületszerkezet kivitelezése – értesült a Csepel.info. Gőzerővel folynak a csepeli útépítések, óvodai és tornaterem felújítások valamint a Daru domb fejlesztése is, hamarosan megújul a tüdőgondozó, új korszerű röntgenhez költözik a tüdőszűrő.

Az új pavilonsor a tervek szerint őszre készül el teljesen. A pavilonsorról itt olvashatnak bővebben és láthatnak képeket. (tovább…)

Átköltözik a tüdőszűrő, felújítják a tüdőgondozót

2017. július 16. vasárnap

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat július 14-én rendkívüli ülést tartott. Ennek során döntöttek arról, hogy a rendelőintézetbe költözik a tüdőszűrő, ahol megfelelő körülmények között, a legmodernebb röntgen-berendezéssel folytatják munkájukat. 

A tüdőgondozót az eredeti helyén teljesen felújítják. Az önkormányzat steril szobás bérlakását egy rákos beteg kisgyerek családja kapta meg.

 

(tovább…)