‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Szombaton, Csepelen: jégpályák éjszakája

2020. január 15. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

2020. január 18-án, szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség ötödik alkalommal rendezi meg a Jégpályák Éjszakáját. A programhoz a csepeli korcsolyapálya is csatlakozott.

A csepeli jégpályán szombaton délután 16 órától 22 óráig jégdiszkó várja a látogatókat. A belépőjegy ára 700 Ft! További részletek itt.

Idén is várja a korcsolyázni vágyókat a csepeli jégfolyosó

2019. december 14. szombat

Híradó

A csepeli jégfolyosó üzemeltetője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta, 2015-ben alakították ki először Magyarország első jégfolyosóját, ami akkor mindössze száz méter hosszú volt.

Hozzátette, 2016-ban már kétszáz négyzetméteres pályával bővítették a jégfolyosót, és ugyanebben az évben díszítették fel először a környező fákat, hogy növeljék az élmény különlegességét. A jégfolyosó üzemeltetője kiemelte, jelenleg a jégfolyosó hossza háromszáz méter, illetve idén külön egy kis pályát is kialakítottak a nyolc éven aluli gyerekeknek. (tovább…)

Épül a Medve utca – fotók!

2019. december 4. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Végső fázisban jár a Medve utca építése – számolt be Facebook oldalán Bercsik Károly önkormányzati képviselő. Bejegyzésünkben a képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Borbély Lénárd: Az ország legkülönlegesebb jégpályája a Csepeli Jégpark

2019. november 29. péntek

MTI, Hír TV

Nemcsak Budapest, hanem az ország legkülönlegesebb jégpályája Csepelen van – mondta a Csepeli Jégpark megnyitó ünnepségén Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere péntek délután.

Hangsúlyozta: minden évben azon dolgoznak, hogy kicsivel jobb, praktikusabb legyen a pálya. Az idei év újdonsága, hogy a 25×30 méteres nagy pálya, a 10×20 méteres kis pálya és az őket összekötő 150 méter hosszú és 2,5 méter széles jégfolyosó mellett egy 10×15 méteres tanulópályát is létesítettek. (tovább…)

Sóhajok hídja is lesz a csepeli jégfolyosó felett

2019. november 29. péntek

Csepel.info

Nem túlzás, hogy Budapest egyik legkülönlegesebb és legkedveltebb jégpályája nyílik meg ma este Csepelen. Egy olvasónk még a készülődés napjaiban készítette a fotót, mely alapján idén egy kis hidacska is átíveli majd a kedvelt jégfolyosót, így onnan is lehet nézni, fotózni a korcsolyázókat.

Csepelnek 2010 végén volt először közös karácsonyfája. 2011-ben készült el a csepeli betlehemi jászol, és 2012 óta van téli korcsolyapálya, ami most pénteken, 16 órakor nyílik. Ahogy arról beszámoltunk, a nyitással egy időben a csepeliek új fesztivál ételét, a Csepényt is meg lehet kóstolni, amit egy csepeli magánszemély álmodott meg. (tovább…)

Folytatódnak a faültetések: Csepelen nem kampányszöveg volt a fásítás

2019. november 27. szerda

Csepel.info

Az elmúlt hetekben is folytatódtak Csepelen a fatelepítések, az utóbbi napokban például a Damjanich János utcában ültettek facsemetéket azokon a helyeken, ahol a családi házak tulajdonosai ez kérték – értesült a Csepel.info.

Budapesten 2010 előtt a kerületeken belül a csepeli önkormányzat ültette a legkevesebb fát, 2010 óta pedig a legtöbbet. Faültetésekben Óbuda és a XIII. kerület is a legjobbak között volt, míg a Karácsony Gergely által vezetett Zugló és a DK-s vezetésű XV. kerület ültették a legkevesebb fát.

Megérkezett Csepel karácsonyfája

2019. november 27. szerda

Csepel.info

Fél tízkor már állt a fa, amit ki kell még biztosítani, hogy a szél ne dönthesse fel

Szerda reggel érkezett meg a Szent Imre térre Csepel és a csepeliek karácsonyfája. Úgy tudjuk, hogy még a mai napon felállítják, és pénteken fogják óvodás gyerekek feldíszíteni – értesült a Csepel.info.

Csepelnek 2010 végén volt először közös karácsonyfája. 2011-ben készült el a csepeli betlehemi jászol, és 2012 óta van téli korcsolyapálya, ami szintén pénteken, 16 órakor nyílik. A csepeli korcsolyapálya az elmúlt években Budapest egyik legkülönlegesebb és legkedveltebb ilyen helyszíne lett.

Űrhajó épül a Tejút utcában a csepeli gyerekeknek :-)

2019. november 26. kedd

Csepel.info

Folyamatosan dolgoznak a Főkert beruházásában a Tejút utcai szabadidőpark munkálatain – értesült a Csepel.info. Hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei és játszóterei, és bár az összefogás pártjai közül ez ellen is tiltakoztak, szerencsére nem sikerült leállítani a csepeli fejlesztést. 

A parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak. Ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak. A csillagtelepi parkban – stílusosan – egy nagy rakéta-mászókát építenek.  (tovább…)

Így épül a birkózás és a csepeli sportélet egyik fellegvára

2019. november 26. kedd

Csepel.info

Csepeli birkózók az épülő sportközpont bejáratánál (teljes galériánk itt látható)

Szépen haladnak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli sportcsarnokának építésével. Pénteken adtak át a helyszínen egy szabadon használható, tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot: képeinket az átadás előtti bejárás során készítette Ábel Attila csepeli alpolgármester.

Az épület – amely a balliberális sajtó szerint nem is létezik – a csepeli birkózók felkészülése és versenyei mellett más sportágak versenyeinek, valamint 1000 főig különböző rendezvényeknek is otthont fog majd adni. (tovább…)

Kormány: lesz atlétikai világbajnokság, Csepelen elindulhatnak a fejlesztések

2019. november 26. kedd

Blikk, Csepel.info

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-vel.

Gulyás Gergely a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta: a két grémium egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges. Megjegyezte azt is, hogy a döntéshez mindkét kerületben kellett ellenzéki támogatás.

(tovább…)