‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Február 25-én reggel indul a Hullám utca felújítása

2021. február 24. szerda

Csepel.hu

Információink szerint február 25-én, azaz holnap megkezdik a királyerdei Hullám utca felújítási munkálatait. Az ott lakókat a mai napon szórólapon tájékoztatják a részletekről. Az útépítés mellett járdarekonstrukció, valamint csapadékvíz-elvezetés is épül.

Ahogy korábban beszámoltunk, jelenleg három utcaszakasz kivitelezése zajlik (Horgony utca, Horgász utca, Diós út). Az utcák szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapnak. A vállalkozónak a forgalomba helyezési engedélyt 2021.május 15-ig meg kell kérnie. Ezen kívül összesen 18 (!) utcaszakasz rendelkezik építési engedéllyel.

(tovább…)

Tovább szépül Csepel

2021. február 22. hétfő

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda folytatja a lombgyűjtést, sövényvágást és cserjemetszést Csillagtelepen. Emellett megkezdik a rózsák, évelők metszését a Szent Imre téren.

Fasor fenntartási munkálatok is lesznek az Árpád utca és a Deák Ferenc utcában és folytatják a faültetést a Késmárki és a Hollandi utcában. Hamarosan pedig befejezik a Szent Imre téren található padok fa felületének felújítását.

(tovább…)

Gőzerővel zajlik az útépítés a kerületben

2021. február 19. péntek

Csepel.hu

Miközben 2010 előtt alig épültek utak, és több mint 50 kilométernyi földút tette gyakran járhatatlanná a kerületet, az elmúlt tíz évben rohamléptékkel csökkent a burkolatlan utak száma Csepelen. A kormány és az önkormányzat kiváló együttműködésének hála pedig beindult az útépítési projekt is. Azért akad még munka bőven.

Csepelen több mint 10 éve azon dolgoznak, hogy a kerületben tapasztalható több évtizedes fejlesztési lemaradást bepótolva minden csepeli utca szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapjon. A munka nem könnyű, de a kormány által biztosított pályázati forrásoknak és a jelentős önkormányzati ráfordításnak köszönhetően 2010 óta több mint 25 kilométernyi útszakaszt aszfaltoztak le, és oldották meg a csapadékvíz-elvezetési gondokat.

 

(tovább…)

Felelősséggel Csepelért

2021. február 19. péntek

Csepel.hu

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben képviselő-testületi ülést nem lehet tartani, de Borbély Lénárd polgármester rendszeresen egyeztetésre hívja a testület frakcióinak vezetőit, ahol tájékoztatást ad a fontosabb ügyekről, és lehetőség van közösen konzultálni.

Az e hét csütörtöki egyeztetés fő témája Csepel Önkormányzatának 2021. évi költségvetése volt. “Az idei esztendő ismét rendkívüli lesz önkormányzatunk életében, ezért a járványhelyzet hosszabb távú hatásait is figyelembe véve racionalizálnunk kell a kerület költségvetését, intézményeink és gazdasági társaságaink működését” – írta bejegyzésében a polgármester.

(tovább…)

Borbély Lénárd levelének eredménye: elvitte az FKF az illegális hulladékot

2021. február 19. péntek

Csepel.hu

Régi tapasztalat, ami újra és újra beigazolódik: soha nem szabad annyiban hagynunk a dolgokat, meg kell küzdenünk a közös érdekekért, és minden esetben ki kell állnunk Csepelért.

Érdemes volt ezt megtenni idén is, amikor Csepel polgármestere az FKF Zrt.-hez fordult, és felhívta a vállalat figyelmét azokra az illegális hulladéklerakó gócpontokra, amelyek jelentős gondot okoznak a csepelieknek, és felszámolásuk évről-évre egyre nagyobb teherként nehezedik a költségvetésre – más feladatok elől elvéve az erőforrásokat.

(tovább…)

Elindult az újraindításról szóló konzultáció

2021. február 18. csütörtök

Magyarnemzet.hu

A kérdőívet a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban – olvasható a Kormány.hu portálon.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A konzultációnak otthont adó vakcinainfo.gov.hu oldalon továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

„Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – olvasható a Kormány.hu portálon közzétett közleményben.

 

(tovább…)

Megkezdték a nádvágást a Kis-Duna öbölben

2021. február 17. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda Zrt. a tegnapi naptól megkezdte a Kis-Duna öbölben a nádvágási munkát. A feladatot a nád megújítása miatt, valamint az öböl szerves anyaggal való feltöltődésének lassítása érdekében szükséges elvégezni.

A nádvágást a cég munkatársai kizárólag befagyott víztükör esetén tudják megvalósítani, ezért nem is végzik minden évben.

(tovább…)

Iskolahívogató: Bemutatkozik a XXI. Kerületi Mátyás Király Általános Iskola

2021. február 17. szerda

 

Csepeli Hírmondó

Iskolánk a kertváros közepén épült 1939-ben. Környezetében a hagyományos értelemben vett polgári családok éltek és élnek. Szeretjük iskolánk családias jellegét. Emelt szintű ének- zene tanításunk egészséges lelkű, nyitott érdeklődésű, tanulni vágyó embereket bocsátott útjára. Emelt óraszámú informatika képzésünk során a tanulóknak lehetőségük van az ECDL vizsga megszerzésére.

A gyermekszerető nevelőtestületünk szakmai felkészültsége kiemelkedő színvonalú, munkafegyelme kiváló.

(tovább…)

Felújítják a Szent Imre téri padokat

2021. február 15. hétfő
Folyamatosan dolgoznak a Városgazda munkatársai, hogy kerületünk szebb, tisztább és gondozottabb legyen. Mai hír, hogy a közterületi-műszaki csoport megkezdte és folyamatosan végzi a Szent Imre téren található padok fa felületének felújítását.
A zöldterület-fenntartási osztály ugyanakkor a héten Csillagtelepen és a Simon Bolivár sétányi lakótelepen végez sövényvágási és lombgyűjtési feladatokat.

(tovább…)

A csepeli Napközis Tábor: van képe hozzá?

2021. február 15. hétfő

Csepel.info

A csepeli Napközis Tábor több tízezer csepeli iskolás gyermek nyári szünetét tette feledhetetlenné, mielőtt az akkori, MSZP-s kerületi vezetés bezárta, és a telket eladta lakóparknak.

Helyére három hatemeletes és három kétemeletes épületmonstrumot, “luxuslakóparkot” terveztek. Ezek azonban a csepeli civilek és a Fidesz tiltakozása valamint nem kis részben a 2008-as gazdasági válság miatt végül nem épültek meg. (tovább…)