‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Befejezéshez közeledik az északi gyalogos- és kerékpáros híd munkálatai

2022. szeptember 28. szerda

Csepel.hu

A kivitelezők már elbontották az ideiglenes támasztásokat, miután az összes, 56 darab speciális tartókábelt megfeszítették.

Jelenleg a végleges hídkorlát szerelése folyik. A hídszerkezetet óvó speciális bevonat a következő hetekben kerül felhordásra. Várhatóan októberben szerelik majd fel a Műegyetem szakértői által tervezett speciális rezgéscsillapítókat.
(tovább…)

Látványos szakaszához érkezett az észak csepeli sportberuházás

2022. szeptember 27. kedd

Csepel.hu

Elkezdődött a Nemzeti Atlétikai Stadionhoz kapcsolódó csepeli edzőpálya kivitelezése.

A 47.000 négyzetmétert érintő munkák során egy világszínvonalú atlétikai pálya, valamint egy 600 négyzetméteres klub és egy kisebb, 200 fős lelátó valósul meg.
(tovább…)

Hungarikum Fesztivál Csepelen

2022. szeptember 25. vasárnap

Csepel.hu

Mesterségbemutatók, népi játékok, zenés-táncos színpadi műsorok és főzőverseny is várta az idei Hungarikum Fesztivál látogatóit.

A kellemes őszi időben sokan vettek részt az egész napos családi programon, melyet ezúttal is a Csepeli Napközis Táborban rendeztek meg.
(tovább…)

Ifjúsági tábor: már zajlik az új épületek alapozása

2022. szeptember 21. szerda

Csepel.hu

Ez év júliusában kezdődött el a Hollandi úti volt Ifjúsági Tábor épületeinek, illetve teljes területének rendbe tétele. A régi pavilonépületeket elbontották, a törmeléket elhordták, és már az új épületek alapozása zajlik.

A teljes mértékben önkormányzati forrásból és a csepeliek véleményét figyelembe vevő, két ütemben zajló beruházás várhatóan 2023 végére készül el.
(tovább…)

Magyar Népmese Napja

2022. szeptember 15. csütörtök

Csepel.hu

Október első napján lesz a Magyar Népmese Napja, az Összetartozás Házában 10-14 óra között.
A belépés díjtalan.

Minden kedves csepeli családot várunk sok szeretettel!
(tovább…)

Világbajnok lett a siketek futsal tornáján Szabó Norbert

2022. szeptember 13. kedd
Csepeli Hírmondó/Facebook
Világbajnok lett a siketek és nagyothallók első veterán futsal világbajnokságán a 44 éves Szabó Norbert. A magyar válogatott tagjaként pályára lépő Szabó Norbert korábban eredményesen birkózott a Csepeli Birkózó Clubban, majd 30 éves korában váltott át a labdarúgásra. Az augusztus végén, Varsóban megrendezett tornán legyőzték a ghánai, szlovák, brazil, lengyel, üzbegisztáni válogatottat, majd a döntőben Ukrajna együttesét múlták felül 3:0 arányban. A második gólt Szabó Norbert szerezte.
 
Hétéves korában kezdett el focizni és birkózni, de két focista fivére akkor lebeszélte a labdarúgásról az aránylag alacsony termete miatt. Birkózásban viszont annál eredményesebb volt. A szabadfogású, 66 kilogrammos súlycsoportban junior válogatott lett, felnőttként pedig 74 kilogrammban háromszor szerzett bronzérmet a magyar bajnokságokon. Kiváló edzők segítették pályafutásában: Tóth Gyula, Gulyás Zoltán, Gulyás István, Klinga László, a junior válogatottban pedig Péteri András.

(tovább…)

33 fával gazdagodott Csepel

2022. szeptember 9. péntek

Csepel.hu

A Woodapest Egyesület képviselői fákat ültettek a Csepeli Napközis Táborban, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület területén és a mellette lévő parkolóban szeptember 9-én.

A civil kezdeményezéshez a kerületi önkormányzat is csatlakozott, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester Puskás-Dallos Péter elnökkel közösen három kőrisfát ültettek el a napközis táborban.
(tovább…)

HÉV-korszerűsítés: mi várható?

2022. szeptember 7. szerda

Csepel.hu

Idén új szakaszához érkezett a HÉV korszerűsítése. Előkészítő beruházóként a Budapesti Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. két éve kezdte meg a H7-es HÉV teljes felújításának tervezését. Idén pedig a H6, H7-es HÉV felszíni szakaszainak engedélyezési és kiviteli tervezése zajlik. A kormány a HÉV fejlesztését kiemelt jelentőségű beruházásnak tekinti.

A Magyar Közlönyben augusztus 11-én megjelent kormányrendeletekkel véglegessé vált a H5, H6 és H7-es HÉV-ek új nyomvonala. A rendelet tartalmazza az érintett ingatlanok helyrajzi számát, a nyomvonal pontos térbeli meghatározását, területi hatályát, az átépítendő megállóhelyeket és a végállomást is. A beruházás forgalomtechnikai terveiről Gyulai István főépítész a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. és a Városrendezési Iroda munkatársaival tartott egyeztetést augusztus közepén.

(tovább…)

Szeptember 8-án megkezdi a Városgazda a Duna utcai kutyafuttató bővítését

2022. szeptember 6. kedd

Csepel.hu

A beruházás során a meglévő kutyafuttatóhoz csatlakoztatva, de azzal nem átjárható, külön bejáratú kutyafuttató készül, a meglévővel azonos műszaki tartalommal, körbekerítve, zsilipes, kétkapus belépési lehetőséggel, kutyajátékokkal, padokkal, szemetessel, és kutyapiszok gyűjtővel ellátva.

A bővítés során, a Duna utca melletti járdától indulva térköves burkolatú járda fog vezetni a bejárathoz, és a kutyafuttatón belül a bejárat környékét is leburkolják. Az újonnan épülő kutyafuttatóba is kerül kutyaitató és a terület megvilágítása is kiépül. (tovább…)

Útburkolati jelek az iskoláknál

2022. szeptember 6. kedd

Csepel.hu

A napokban Városgazda munkatársai a Katona József Általános Iskolánál lévő gyalogátkelőhelynél figyelemfelkeltő útburkolati jeleket festettek a járdára. Cél az, hogy átkelés közben a gyalogosok a mobiltelefon helyett az úttestre figyeljenek, elkerülve ezzel a baleseteket.

Az önkormányzati forrásból megvalósult beruházás a baleset-megelőzést szolgálja és figyelemre inti a gyalogosokat, fokozott óvatossággal közelítsék meg a közúti csomópontokat. A közeljövőben további felfestéseket tervez gyalogátkelőhelyeknél az önkormányzat.

(tovább…)