‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Így gyárt maszkokat a csepeli önkormányzat

2020. március 31. kedd

Csepel.info

A Csepeli Városgazda Zrt. megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató csoportja kezdte el textilmaszkok gyártását még az elmúlt hét folyamán – közölte Borbély Lénárd csepeli polgármester, aki Ábel Attila alpolgármesterrel kedden látogatta meg a foglalkoztató csoportot.

A csepeli önkormányzat több éve foglalkoztat olyan megváltozott munkaképességű embereket, akik piaci viszonyok között nehezen találnának munkát és biztos megélhetést. Így az önkormányzat számukra és családjaik számára is nagy segítséget nyújt. A csoport eddig többnyire ajándéktárgyakat, szőnyegeket készített, most állnak át a maszkok gyártására. A képek alapján a maszkok egész tetszetősek lesznek.

(tovább…)

A Fenyves utca a századik megújult út a fővárosban

2020. március 30. hétfő

Csepel.hu

A kormány támogatásával az elmúlt években összesen több mint 6 milliárd forintból épültek utak, járdák és csapadékvíz-csatornák Csepelen – derült ki abból a sajtótájékoztatóból, amelyet Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos és Borbély Lénárd, a kerület polgármestere tartott annak apropóján, hogy a XXI. kerületi Fenyves utca lett a századik olyan útszakasz, amely a Program keretében épült meg.

 A miniszter biztos a sajtótájékoztató elején örömtelinek nevezte, hogy ilyen embert próbáló időben is a legfontosabb útépítési munkák folytatódnak. A Budapesti Útépítési Program kapcsán hozzátette, a projektet 2018-ban indította el a Magyar Kormány a fővárosi kerületek együttműködésével. 2019-ben 10 milliárd forint állt rendelkezésre az önkormányzatok számára, hogy pályázzanak szilárd útburkolat kiépítésére ott, ahol korábban földút volt. A miniszteri biztos arról tájékoztatott, hogy mind a 10 milliárd forint lehívásra került a tavalyi évben.

Az élet nem állt le: folynak az útépítések

2020. március 19. csütörtök

Csepel.info

Már vidáman csobog a Szent Imre téri szökőkút, zajlanak a tavaszi munkák az utak mentén és a parkokban, és ugyanígy folynak az útépítések is – számolt utóbbiról Facebook oldalán Borbély Lénárd polgármester, aki csütörtökön az egészségügyi intézkedések után az útépítéseket is ellenőrizte.

Bármilyen munka, ami nem veszélyeztet járványügyi szempontból, most duplán jól jön gazdasági okokból. A Csepel.info úgy tudja, hogy a tervezett iskolafelújítási program idén a kialakult helyzet miatt – nem tudni mikor nyitják meg újra az intézményeket – szinte biztosan elmarad. A költségvetés legnagyobb fejlesztése tétele azonban az útépítés, ami egyelőre nem került veszélybe. (tovább…)

Akadálymentesítették a tüdőgondozót

2020. március 9. hétfő

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Korszerű lépcsőfelvonót adtak át a tüdőgondozóban március 9-én. Az új eszköznek köszönhetően a mozgásukban korlátozottak könnyebben juthatnak be az épületbe.

A tüdőgondozót néhány éve felújította az önkormányzat, de a kerekesszékkel való közlekedés körülményes maradt – egy “hernyótalpas lépcsőnjáró Sherpa” segítségével oldották a lépcsőn való feljutást, amit az ápolók nem éreztek elég biztonságosnak. (tovább…)

Hiány- és adósságmentes csepeli költségvetés biztosítja a fejlesztéseket

2020. március 2. hétfő

csepel.hu

A csepeli önkormányzat februári ülésén a képviselők elfogadták a 2020. évi költségvetést.

Míg a főváros idei költségvetéséből sajnálatos módon több Csepelt is érintő fejlesztés kikerült, a kerületi önkormányzat stabil pénzügyi hátteret biztosít a működés mellett a beruházások folytatására is – mindezt adósságok és működési hiány nélkül.

(tovább…)

Budapesti körvasutat épít a kormány

2020. március 2. hétfő

Magyar Nemzet

Újabb nagyszabású, kormányzati közlekedésfejlesztés kezdődik Budapesten a Déli Körvasút projekt megvalósításával.

A főváros által is támogatott projekt gyorsabbá teheti a városon belüli vasúti személyközlekedést, illetve a HÉV-ek rekonstrukciójához és összekötéséhez hasonlóan jelentősen csökkentheti az agglomerációból Budapestre zúduló gépkocsiforgalmat. (tovább…)

Budapesten a legtöbb: folytatódik Csepelen a faültetés

2020. február 29. szombat

MTI, Blikk, Csepel.info

Harminc új fát ültettek el önkéntesek részvételével, valamint az agrár-, az innovációs és technológiai, illetve a honvédelmi tárca államtitkárainak és a XXI. kerület polgármesterének közreműködésével a csepeli Daru-dombon pénteken.

Az elmúlt tíz évben Csepel ültette a legtöbb fát Budapesten, és ez jó eséllyel évekig így is fog maradni. (tovább…)

Figyelem, lezárják a Rákóczi Ferenc utat az M0-ás híd alatt

2020. február 28. péntek

BKK, Napi.hu

Teljes szélességében lezárják a forgalom elől Csepel-szigeten a II. Rákóczi Ferenc út M0 híd alatti szakaszát február 29-én, szombaton 0:20-tól március 2-án, hétfőn 0:20-ig a halásztelki csomóponti híd szélesítéséhez kapcsolódó munkák miatt. A lezárás idején gyalogosan sem lehet átkelni az úton, az érintett autóbuszok terelve közlekednek – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Csepel felől a halásztelki csomópontban a lezárás ideje alatt is lesz lehetőség az M0 autóútra felhajtani Buda felé. Az M5-ös autópálya felé vezető felhajtó ugyanakkor már nem lesz használható, ezért Csepel felől érkezve a szigetszentmiklósi (Csepeli úti) felhajtót érdemes igénybe venni – írják.

(tovább…)

Teljesen megújul, metró lesz a csepeli HÉV-ből

2020. február 28. péntek

csepel.hu

Nyílt európai uniós közbeszerzéssel, 2021-ben indul a csepeli és dél-pesti HÉV-közlekedés teljes megújítása és bővítése – jelentette be Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán köszöntötte és kommentálta az elmúlt száz év legnagyobb ívű közlekedési fejlesztésének tervét.

(tovább…)

Gázvezetékcserét végeznek a Cseresznyefa utcánál

2020. február 27. csütörtök

csepel.hu

Az NKM Földgázhálózati Kft. megbízásából a Vabeko Kft. generálkivitelezésében a Cseresznyefa utca 60-70. közti, valamint a Szederfa utca Cseresznyefa utca kereszteződés – Szederfa utca 31. szakaszán kisnyomású gázvezeték létesítése kezdődik.

A beruházás lakossági igénybejelentés alapján történik, a célja gázzal nem rendelkező ingatlanok ellátása.

(tovább…)