‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Elkezdődött az Arany iskola felújítása

2024. április 12. péntek

Csepel.hu

Tovább folytatódik az iskolafelújítási program Csepelen. A napokban elindult az Arany János Általános Iskola felújítása. A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból valósul meg, tudta meg portálunk.

Az Arany iskola, a Herman, a Mátyás, a Katona és az Eötvös sulik után immáron az ötödik intézmény, amit az önkormányzat felújít. (tovább…)

A legjobbakat díjazták a Csepeli Művészeti Szemlén

2024. április 9. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Szemlén kiemelt arany minősítést elért diákokat díjazták a polgármesteri hivatalban április 8-án. A művészeti szemlét immár hagyományosan, évtizedek óta rendezi meg a csepeli önkormányzat, a Dél-Pesti Tankerületi Központ és a Szabó Magda Közösségi Tér. Idén csaknem ötszáz pályázatot nyújtottak be, és harmincegyen érdemelték ki a kiemelt arany minősítést. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az ifjú művészpalántákat, a felkészítő pedagógusokat és a szemle szervezőit. Külön kiemelte Szentkirályi Aladár művészeti vezető és Udvardi Beáta, a Szabó Magda Közösségi Tér intézményvezetője tevékenységét.

A pályázóknak háláját fejezte ki, hogy megosztották a közönséggel a művészetek iránti szenvedélyüket és lelkesedésüket. Az esemény remélhetőleg nemcsak örömet szerzett nekik, hanem ösztönözte is őket a művészetek világában való további felfedezésekre és alkotásokra. (tovább…)

Parkoló karbantartási munkálatok a Bánya utcában

2024. március 26. kedd
Csepel.hu
Március 28-án, csütörtökön a Csepeli Városgazda Zrt. útépítési osztályának munkatársai, megkezdik a Völgy utca 25-31. számú házak előtt található parkoló gréderezési munkálatait.
A munkálatok ideje alatt a közlekedők megértését, türelmét kérik!

(tovább…)

Zajlanak az útépítések Csepelen

2024. március 25. hétfő
Csepel.hu
 
Miközben az Arany János utcánál már a vége felé járnak a felújítással, napok óta zajlanak a munkálatok Kapisztrán utcánál. Itt Borbély Lénárd polgármester Tóth Sándor önkormányzati képviselővel járta be a területet ma reggel.
A Toboz utcánál az építés a legintenzívebb fázisban van, egyszerre épül a csapadékvíz-elvezetés és az útpálya, járdafelület is. A földmunkák befejezése után a betonréteg építését kezdik meg. Április végére el is készülhet teljesen az utcaszakasz.

(tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület – Leszavazták a költségvetést

2024. február 28. szerda

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP négy politikusa a DK-MSZP-Momentum hat képviselőjét segítve levették napirendről Csepel költségvetését. A döntés miatt többek között 1700 önkormányzati munkavállaló nem kapja meg a béremelését március elsejétől, ahogy a közelmúltban bevezetett egynapos sebészet, az orvosi ügyelet és a szakorvosi rendelő, a nyugdíjas klub, a segélyezés és a strand működtetése is veszélybe került.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a képviselő-testület nevében köszöntötte azokat a csepelieket, akik öregbítették kerületünk hírnevét. Díjazásban részesült Vígh Krisztina, a Szárcsa Általános Iskola intézményvezetője valamint Meggyes Rita és Vizsoli Mária testnevelők; Keppel Gyula, a Weiss Manfréd Szakképző iskola magyartanára és a Mansfeld Péter Kortárs Képzőművészeti Galéria vezetője; Buday Balázs, a Strandröplabdázásért Sportegyesület vezetője, Soós Izsák edző, valamint Hajós Artúr, Stréli Bence, Vasvári Zsófi, Kun Stefánia,Tari Bence, Veress Ákos, Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas strandröplabdázók. (tovább…)

Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj egyik jelöltje

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A 2017-ben útjára indított díj célja, hogy olyan orvosok odaadó munkáját jutalmazza, akiket a páciensek és a szakmai zsűri tagjai is érdemesnek tartanak az elismerésre. Ennek a díjnak a segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. (tovább…)

Költségvetés a stabil és biztonságos működésért

2024. február 16. péntek

Csepel.hu

Hosszas és alapos munka eredményeképpen az önkormányzat pénzügyi szakemberei elkészítették Csepel 2024-es költségvetését, amely biztonságos, stabil és nyugodt működést tesz lehetővé erre az évre is, a megszokott rendben – jelentette ki Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán tegnap. Az előterjesztés tegnap került aláírásra és beterjesztésre.

Ennek értelmében jöhet az óvodapedagógusok egyedülállóan magas béremelése. Sőt, 1700 dolgozót érintően jelentős, átlagosan 15%-os fizetésemelést terveznek. Ez fontos, mert sokan vannak, akiknek ez nagy segítséget fog jelenteni. (tovább…)

Ismét akcióztak a csepeli rendőrök és a közterület-felügyelet

2024. február 15. csütörtök
A kép illusztráció
Tovább folytatták az ellenőrzéseket a közteres kollégák és a csepeli rendőrség járőrei. A keddi naphoz hasonlóan február 14-én szerdán is fülön csíptek néhány notórius lomizó szabályszegőt. Az eredmény: egy esetben műszaki érvénytelenítés, hét esetben pedig műszaki vizsgára berendelés volt. Ők esetenként 100.000 Ft feletti pénzbírságra is számíthatnak.
A rendőrség ezen kívül négy alkalommal szabott ki bírságot, alkalmanként 42 500 Ft-os büntetést kaptak az illetők. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv miatt, és összesen 43 alkalommal igazoltattak.

(tovább…)

Újra elindul a komposztálási mintaprogram

2024. február 15. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Zöldsziget Program keretében idén is útjára indítja az önkormányzat a komposztálási mintaprogramot a csepeli kertes házas (kerítéssel közrezárt) ingatlanok tulajdonosai, valamint óvodák és iskolák részére. Az akcióban 600 literes műanyag komposztáló edényeket adnak át ingyenesen a feltételeknek megfelelő igénylőknek.

Azok jelentkezését várják, akik szívesen kipróbálnák a háztartási komposztálást, és a korábbi években nem vettek részt önkormányzati komposztálási pályázaton. (tovább…)

Szigorú ellenőrzések Csepelen

2024. február 14. szerda
Csepel.hu
 
Gőzerővel dolgoznak a közterület-felügyelet munkatársai és a csepeli rendőrök, hogy napokban megkezdődött lomtalanítás szabályszegőit elkapják és felelősségre vonják. Úgy tudjuk, eddig 1 db rendszámlevétel, 3 db műszaki érvénytelenítés és 5 db műszaki vizsgára rendelés volt az akció eredménye.
A rendőrség részéről az ellenőrző ponton végrehajtott intézkedések:

(tovább…)