‘Csepel új utakon’ kategória archívum

Százhúsz érem a kick-box világkupán

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.hu

Szeptember közepén rendezték meg a budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupát, ahol a Halker-KirályTeam versenyzői ismét remekül szerepeltek. A három napos verseny sportdiplomáciai sikert is hozott.

Az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe közgyűlésén egyhangúlag a szervezet elnökévé választotta Király Istvánt, a Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia alapítóját, a Magyar Kick-box Szakszövetség és a világszövetség alelnökét.

(tovább…)

Szeretettel várják a csepeli cserkészek az érdeklődő gyerekeket

2021. szeptember 23. csütörtök

Csepel.info

A 96. Sólyom cserkészcsapat várja az érdeklődőket őrsgyűléseire:
– 3. és 4. évfolyamos fiúk-lányok: péntekenként 17-18 óra között,
– 5. évfolyamos fiúkat-lányokat: 17:30-19 óra között,
– felsőbb évfolyamosok jelentkezését a 96solyom.hu honlapunkon keresztül.
A foglalkozások helyszíne a Tamariska Cserkészház (Damjanich János út 41, Budapest 1213)

Nem érdemes várni a harmadik oltással

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

Lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd – hívták fel a figyelmet szakemberek. A delta variáns az eredeti, vuhanitól eltérő tünetekkel jelentkezhet és sokkal fertőzőképesebb.

„Nem érdemes várni a harmadik oltással, akinek letelt a négy hónap kérje a vakcinát. Elsősorban az idős, krónikus betegeknek ajánlott a harmadik vakcina, de azok számára is fontos a regisztráció, akik sok emberrel találkoznak, tömegközlekedési eszközön utaznak” ‒ hangsúlyozta dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. (tovább…)

Újra közösen Csepelért

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

A koronavírus-járvány az elmúlt évben nem tette lehetővé, most viszont ismét tartalmas találkozóra került sor a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület tagjai és Borbély Lénárd csepeli polgármester között.

Az egyesületben olyan illusztris neveket találunk, mint Csurgay Árpád és Sára Ernő akadémikusok, Mészáros László tanár, dr. Filip Tamás közjegyző, Versics Judit és Klinghammer István akadémikus, professzor. A baráti beszélgetés során felvetődött a koronavírus-járvány kérdése, a Kis-Duna-part ügye, a közbiztonság, valamint a fizetős parkolás témája is. (tovább…)

Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen

2021. szeptember 16. csütörtök

Facebook, Csepel.info, Magyar Nemzet

A Csepel-Szigetcsúcson lévő 36 hektáros városi zöldterület kormányzati fejlesztése az elmúlt ötven év legjelentősebb zöldberuházása. A csepeli önkormányzat az elmúlt 11 évben szintén Budapest

Megkötötték a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a csepeli közpark részletes tervezésére – közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán. (tovább…)

Szemetet szedtek az önkormányzat munkatársai

2021. szeptember 15. szerda

Csepel.hu

A Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére több köbméternyi illegális hulladékot szedtek össze az önkormányzat munkatársai tegnap a Francia-öbölnél. A figyelemfelhívó akcióban részt vett Borbély Lénárd csepeli polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek is.

Az Egyesület felhívja a figyelmet arra is, hogy a társasházak, családi házak előtti portát a tulajdonosok tartsák rendben. Csepel komfortosabbá, szebbé tétele mindannyiunk közös érdeke.

(tovább…)

Ilyen volt, ilyen lett Királymajor “bevásárlóközpontja”

2021. szeptember 9. csütörtök

Csepel.info

A Brenner János park ma Csepel egyik kedves, üde színfoltja. A története is érdekes. Itt állt egykor a pofonjaival elhíresült Makarenkóról elnevezett óvoda, jelenleg is működik iskola, bevásárlóközpont, pékség, virágüzlet és cukrászda. De lássuk a képeket!

Ma már abszurdnak tűnik, de bizony a nevelő célzatú pofozást nem megvető Anton Szemjonovics Makarenkóról óvodát neveztek el Királymajorban. Az intézményt 1949. október 20-án adták át a Csepel Művek gyári munkásainak számára. A Széchenyi út 85. szám alatti, meglehetősen depressziós hangulatú épületet 1972-ben fényképezték le: (tovább…)

Három csepeli játszótér van a legjobbak között

2021. szeptember 8. szerda

Felelős Szülők Iskolája

Sokszor nehéz kitalálni, hova menjünk gyerekkel, szeretnénk kimozdulni, szeretnénk, ha szaladgálna, szeretnénk, ha esetleg lekötné magát, magukat. A Felelős Szülők Iskolája által felsorolt budapesti játszóterek szinte mindegyike ingyenes, ahol belépőt kell fizetni, azt külön feltüntették.

A gyűjteményt a Market4u csapata készítette, és három csepeli játszótér került bele – a csepeliek mind ingyenesek, és mind az elmúlt 11 évben készültek. Büszkék lehetünk rá, de a siker ellenére azért érdemes időnként kimozdulni Csepelről. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósított Városligeti Nagyjátszóteret például – szerintünk – semmiképpen sem szabad kihagyni, akkora élményt nyújt, de a gyűjtemény többi játszóterét is szívesen ajánljuk mi magunk is a családoknak. Az alábbiakban a teljes cikk olvasható. (tovább…)

Ilyen volt, ilyen lett: sok-sok kép a Csepeli Strandfürdőről

2021. szeptember 6. hétfő

Csepel.info

2021 nyarán retrohangulatban, de teljesen felújítva pompázott a Csepeli Strandfürdő bejárata (fotó: Brujman Roland)

Csepeli Strand 2011 őszén (Google fotó)

A Csepeli Strandfürdő a Soroksári Duna-ág csepeli partján, mintegy héthektárnyi zöldterületen fekszik. Befogadóképessége a vízfelület alapján mintegy 4500 fő, de a parkosított terület jóval több vendég kényelmes pihenését is lehetővé teszi.

A strandfürdő jelenlegi helyén, a soroksári Duna-parton már az 1930-as években dunai strand működött, az egykori Weisz Manfréd Művek üzemeltetésében. A Duna vizének egyre nagyobb mértékű szennyezettsége arra indította a Csepel Vas- és Fémműveket, hogy új, korszerű strandfürdőt építtessen a régi helyett. Mélyfúrásokat végeztek a területen, melynek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre a vízkészletre alapozva 1961-ben épült fel a fürdő. (tovább…)

Nyárzáró program a Napközis Táborban

2021. szeptember 6. hétfő

Csepel.hu

Indul a suli, indul a buli címmel nyárbúcsúztató családi napot tartottak szeptember 5-én a Csepeli Napközis Táborban. A felújított létesítményt július elején vehették birtokba a gyerekek.

A nyárzáró esemény változatos színpadi programokkal, izgalmas játékokkal várta a családokat.

(tovább…)