‘Közlekedés’ kategória archívum

Motoros baleset a Táncsics Mihály utcában

2017. június 22. csütörtök

Mr.  Gabee, Csepel.info

Motoros ütközött személygépkocsival Csepelen a Táncsics Mihály utca és a Katona József utca kereszteződésében csütörtökön délután.

A Szent Imre tér felől érkező VW Passat balra próbált kanyarodni a Katona József utcába, amikor ütközött a deák tér felől érkező motorossal. A balesetben a motoros könnyebb sérülést szenvedett, megfigyelésre kórházba szállították. A 71-es autóbuszt a mentés idejére terelik, nem érinti a Deák téri megállót.

Földgázvezetékeket újítanak fel a Kossuth Lajos-Táncsics Mihály utca közötti szakaszon

2017. június 21. szerda

Csepel.hu

A Főgáz Földelosztási Kft. beruházásában kezdődött meg a Kossuth Lajos utca-Táncsics Mihály utca közötti szakaszon lévő gázvezetékek rekonstrukciós munkálatai, mivel a meglévő gázvezetékek elöregedtek, 1966-1970 között épültek.

A munkálatok nagyobb részét a Kossuth Lajos utca-Táncsics Mihály utca közötti zöld területen, a lakótelepi belső utakon, és parkolóúton végzik. A Kossuth Lajos utca, Táncsics Mihály utca fenti érintett szakaszán sávszűkítés várható, a kétirányú forgalom biztosítva lesz. (tovább…)

Baleset történt a Corvin csomópontban

2017. június 16. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint két személygépkocsi ütközött össze Csepelen a Corvin csomópontban pénteken kora délután.

A balesetnek egy Ford Focus és egy Fiat Punto volt a részese. Fokozott körültekintéssel közlekedjenek a helyszínen illetve vigyázzanak magukra.

Átadták az új, modern csepeli konténer-terminált

2017. június 15. csütörtök

Az európai áruforgalom új csomópontjává válhat hazánk

Metrans, Csepel.info

50 millió euró értékű beruházásból új vasúti konténer csomópont-elosztót valósított meg Csepelen Európa egyik vezető kikötő-logisztikai cége, a METRANS Konténer Kft. A beruházás eredményeként Magyarország az európai áruforgalom új csomópontjává válhat, a Terminál pedig már megnyitásakor közel 200 új munkahelyet teremtett.

A Metrans munkavállalóit első körben Csepelről vették, veszik fel. Az új terminál nem csak biztonságosabb a Szabadkikötőben 2009 óta működő réginél, de jelentős terhet is levesz a csepeli közutakról. Korábban a Szabadkikötő és az M0-s autópálya között ment ugyanis a kamionos forgalom. Ez az út most rövidebb lett, ami főképp a Budapestre való bejutást könnyíti a csepelieknek a csúcsidőszakokban. A Csepel.info úgy tudja, hogy a 24 órás nyitvatartásnak köszönhetően a kamionforgalom jobban eloszlik, így kevésbé terheli a közlekedést a csúcsidőszakban. A Metrans megjelenése serkentően hat a útfejlesztésekre is. Éppen szerdán született döntés arról a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a csepeli gerincutat a korábban tervezettel ellentétben nem kettő, hanem csak egy ütemben építik tovább. (tovább…)

Június 16-ától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési járatok

2017. június 15. csütörtök

BKK

2017. június 16-ától (keddtől) – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi tömegközlekedési járatok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek. A megállókban kihelyezett, illetve a BKK honlapján is elérhető menetrendi táblákon ettől a naptól – a külön nyári menetrenddel is rendelkező járatok esetében – a világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni.

Amelyik járatnak nincs nyári tanszüneti menetrendje, azon a vonalon továbbra is a már megszokott követési idővel közlekednek a járatok. A tanítási szünetben érvényes menetrend általában a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti, amelyek igazodnak az év ezen időszakában jellemzően csökkenő utasforgalomhoz. A járatok hétvégi követése alapvetően nyáron sem változik. (tovább…)

Traffipax info – június 15.

2017. június 15. csütörtök

POLICE, Mr. Gabee, Csepel.info

Erre a napra ismét várhatóan traffipax bukkan fel kerületünk útjaink:

Hogy hol? Máris mutatjuk:

  • 09.30-11.00: Bp. XXI. II. Rákóczi F. u.
  • 11.30-13.00 Bp. XXI. Kossuth L. u.
  • 14.30-16.00 Bp. XXI. Hollandi út
  • 17.00-19.00 Bp. XXI. Ady E. utca

Csőtörés miatt néhány autóbusz terelve közlekedik

2017. június 14. szerda

BKK, Vízművek, Mr.Gabee, Csepel.info

A BKK info tájékoztatása szerint június 14-től csőtörés miatt a 23-as, a 66-os, a 66B és a 148-as autóbusz terelve közlekedik Pesterzsébeten a külső végállomás felé. A terelés miatt az Ady Endre utca (Topánka utca) és a Szent Erzsébet tér megállót áthelyezték.

A 23E és a 35-ös autóbusz szintén terelve jár, az Ady Endre utca (Topánka utca) megállót áthelyezték. A Vízművek információi szerint a helyreállítási munkálatok 2017-06-22-ig el fognak tartani.

Fának csapódott egy autó Csepelen

2017. június 14. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Mr.Gabee

Foto: Mr.Gabee

Közlekedési baleset történt Csepelen a József Attila utca és a Bajcsy Zsilinszky út kereszteződésében 2017. június 14-én 18 óra körüli időben.

Egy Dacia Logan MCV személygépkocsi vezetője egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező Skoda Roomsternek, ezért összeütköztek. Mindkét járműben anyagi kár keletkezett. A Dacia a balesetet követően fának csapódott.

Szerdától olcsóbban tankolhatunk

2017. június 14. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Folytatódik az üzemanyagárak júniusban tapasztalt árcsökkenése. A Holtankoljak.hu információi szerint e hét szerdán 3 forinttal csökken a benzin ára, 4-gyel a gázolaj átlagára. A hét közepétől így a 95-ös − átlagos − ára literenkénti 341, a gázolajé 335 forint lesz.

Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár 40-50 forintos árkülönbség, ami az üzemanyagfajták ársorrendjét is felcserélheti. Tankoláskor tehát továbbra is igaz, hogy nem elsősorban a heti árváltozásokra, hanem a választott kút díjszabására ajánlott figyelni.

Traffipax info – június 11.

2017. június 11. vasárnap

MR.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint az alábbi helyszíneken várható a következő órákban sebességmérés Csepelen:

  • 09.00-12.00 Bp. XXI. Hollandi út
  • 13.00-15.00 Bp. XXI. Szent István u.
  • 16.00-18.00 Bp. XXI. Csepeli u.