‘Közlekedés’ kategória archívum

Ismét akcióztak a csepeli rendőrök és a közterület-felügyelet

2024. február 15. csütörtök
A kép illusztráció
Tovább folytatták az ellenőrzéseket a közteres kollégák és a csepeli rendőrség járőrei. A keddi naphoz hasonlóan február 14-én szerdán is fülön csíptek néhány notórius lomizó szabályszegőt. Az eredmény: egy esetben műszaki érvénytelenítés, hét esetben pedig műszaki vizsgára berendelés volt. Ők esetenként 100.000 Ft feletti pénzbírságra is számíthatnak.
A rendőrség ezen kívül négy alkalommal szabott ki bírságot, alkalmanként 42 500 Ft-os büntetést kaptak az illetők. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv miatt, és összesen 43 alkalommal igazoltattak.

(tovább…)

Megkettőzött erővel dolgozik a csepeli közterület-felügyelet a lomtalanítás alatt

2024. február 13. kedd

Csepel.hu

Kerületünkben, Csepelen 2024.02.11- 02.22-ig tart az FKF lomtalanítási szolgáltatása, amelynek keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Csepel Közterület-felügyelete kiemelt feladatként tekint erre az időszakra, ezért folyamatosan együttműködnek a kerületi Rendőrkapitánysággal, a Csepeli Városgazda munkatársaival, az FKF Divízió felelős vezetőjével a közös gondolkodás és a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

A lomtalanítás során a kerületrészekre beosztott közterület-felügyelők minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik az aktuális „lomis” körzetet, ahol a fokozatosság elvének betartása mellett, akár helyszíni bírság kiszabására, illetve feljelentés megtételére is van jogszabályi felhatalmazása kollégáinknak. Az intézkedések, a korábbi évek tapasztalatai alapján lehetnek: (tovább…)

Üzemszünet miatt nem jár a komp Csepel és Soroksár között

2024. január 24. szerda

Csepel.hu

A gépházban végzendő munkálatok miatt, üzemszünet lesz a D14-es viszonylaton.

  1. január 29-én, 30-án és 31 -én (hétfőtől-szerdáig) a munkálatok miatt teljesen szünetel a forgalom.

(tovább…)

Pártpolitikai adok-kapok lett a Budapest-bérlet és az infláció ügye

2024. január 24. szerda

Csepel.hu

Annyi nyilatkozat volt a Budapest-bérletről az elmúlt hetekben, hogy egyre nehezebb eligazodni, kinek van igaza. Az egyik oldalon Budapest-ellenességre hivatkoznak, és nem hajlandók elfogadni, hogy az elmúlt években jelentős infláció volt, de a másikon is megy a mutogatás. Aztán január 19-én reggel kiderült, hogy a főváros is érvényesítette az inflációt, csak másként.

Nem a bérletek árát emelték fel, hanem ritkítottak 53 busz-, troli- és villamosjáratot. (tovább…)

Útkarbantartási munkálatok kezdődnek Csepelen

2024. január 23. kedd

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata kezelésében lévő közutakon a forgalmi igénybevétel és a környezeti hatások nyomán kialakult kátyúk intenzív javítási munkálatai kezdődnek meg 2024. január 24-től.

Az úthibák javításának első szakasza az Erdősor utca végétől a Tihanyi utca torkolatáig tart. A további útszakaszokon a kátyúzási munkálatok a technológiához szükséges időjárási feltételek megléte – megfelelő hőmérséklet és csapadékmentes időjárás – esetén folyamatos fognak megvalósulni.

(tovább…)

Folyamatos a síkosságmentesítés az önkormányzati kezelésben lévő utakon

2024. január 23. kedd

Csepel.hu

A csepeli Városgazda folyamatosan dolgozik azon, hogy az utak, járdák tiszták, jégmentesek legyenek – kaptuk a tájékoztatást a Városgazdától.

Közben fontos felhívni a figyelmet, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek a főváros köztisztaságáról szóló rendelete (48/1994.) értelmében az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan, az ingatlan előtti járda, a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, beleértve a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést is.

(tovább…)

Új menetrend a közösségi közlekedésben

2024. január 18. csütörtök

BKK

Tavaly több szinten – többek között a szakmai civil szervezetek részvételével – zajló egyeztetések előzték meg az életbe lépő menetrendváltozást, annak tartalmát az érintettek megismerték és alapvetően egyetértettek vele.

A BKK a főváros közlekedésszervezőjeként folyamatosan gyűjt adatokat Budapest és környéke forgalmáról: sok más mellett méri az utasforgalmat, vizsgálja az utazási szokásokat, és ezekhez igazítva alakítja a menetrendet.

(tovább…)

Aláírásgyűjtésbe kezd a HÉV-ért a Közösen Csepelért Polgári Egyesület

2024. január 15. hétfő

 

Álljunk ki közösen a csepeli HÉV-ért!

Az elmúlt hetek megmutatták: nagypolitikai küzdelmek áldozatául eshet 50 ezer csepeli család legfontosabb közlekedési eszköze, a csepeli HÉV.

Ez ellen fel kell lépnünk közösen! (tovább…)

Menetrend változás a HÉV-vonalon az év végi időszakban és január elején

2023. december 24. vasárnap

MÁV-HÉV

December 24-én (vasárnap), napközben a HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint jár. Az utolsó vonat a Boráros tértől 15:57-kor, Csepelről 15:38-kor indul; ezt követően a HÉV útvonalán a 979-es és a 979A éjszakai autóbuszokkal lehet utazni.

December 25-én és 26-án (hétfőn és kedden) a HÉV-vonalon a munkaszüneti napi menetrend érvényes.

(tovább…)

Keserű élmény lett az anyukának a HÉV-es utazásból

2023. december 17. vasárnap

Csepel.info

Meghibásodott az ajtó, a szerelvény vezetője nem vette észre, majd a panaszt se úgy fogadták, ahogy illett volna. A csepeli HÉV szerelvényei között előfordul olyan, amit 50 éve helyeztek forgalomba, de nagyjából a többinek is múzeumban volna a helye. Ha teljesül a kormány ígérete, 2026-ra lesznek Csepelen új és akadálymentesített szerelvények. Az alábbiakban az anyuka beszámolóját olvashatják.

Minden nap babakocsival közlekedem, benne a 10 hónapos kis utasával. Pénteken (2023.12.15.) a kb. 17:00 órakor Csepelre érkező HÉV-en utaztunk, a Szent Imre tér megállónál szerettünk volna leszállni. A babakocsi szélességéből fakadóan csak és kizárólag az “akadálymentes” kocsi, “akadálymentes” ajtajánál tudunk fel-, illetve leszállni. (Hogy mindenki értse, 2 hatalmas lépcsőfokon kell felszállni, és az az akadálymentesítés, hogy ott nincs az ajtó közepénél egy korlát.

(tovább…)