‘Közlekedés’ kategória archívum

Így változik a közlekedés a húsvéti hosszú hétvégén

2019. április 17. szerda

24, Mr.Gabee, Csepel.info

Változik a közösségi közlekedési rendje a húsvéti, ünnepi hétvégén, a MÁV, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatai is módosított menetrend szerint közlekednek.

A MÁV közlése szerint április 18-án, csütörtökön a pénteki, 19-én, pénteken a szombati, 20-21-én, vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, 22-én, kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. (tovább…)

Változnak az üzemanyagok árai szerdától

2019. április 16. kedd

Holtankoljak.hu, Csepel.info, Mr. Gabee

Ahogy azt vártuk is, tovább emelkednek itthon az üzemanyagárak. A benzin literenkénti átlagára 5 forinttal lesz több, a gázolaj átlagára pedig bruttó 4 forinttal változik.

Így az átlagárak is elérik szerdától a lélektaninak számító 400 forintot: a benzin átlagára pont 400 forint lesz literenként, a gázolaj átlagára pedig bruttó 405 forintra emelkedik.

Sárgán villognak a jelzőlámpák

2019. április 16. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee fényképén jól látható, hogy sárgán villognak a jelzőlámpák Csepelen a Szent Imre téren kedden kora este. 

Fokozott körültekintéssel közelítsék meg a helyszínt.

Két hétvégén nem közlekednek a H7-es HÉV szerelvények

2019. április 12. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint 2019. április 6-7, valamint 2019. április 13–14 között a H7-es hév Boráros tér és Csepel között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. 

H7-es jelzéssel a Boráros tér H (23E járat végállomása) és Szent Imre tér között hévpótló autóbusszal utazhatnak. Szent Imre tér és Csepel végállomás között a 38 / 38A / 138 /238-as autóbuszokkal utazhatnak.

Sárgán villognak a jelzőlámpák

2019. április 12. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint sárgán villognak a jelzőlámpák Csepelen a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. 

Fokozott körültekintéssel közelítsék meg a helyszínt.

Vádat emeltek az Alstom-ügyben, korrupt baloldali politikus azonban nincs az érintettek között

2019. április 10. szerda

Pesti Srácok

Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) négy ember ellen a Fővárosi Törvényszéken az Alstom-ügyként ismert eljárásban – közölte a PestiSrácok.hu-val a vádhatóság vezetője.

Keresztes Imre beszámolója szerint az érintettek közül kettő magyar, egy osztrák, egy pedig amerikai állampolgár. A terheltek egyike sem közszereplő, így megússzák a felelősségre vonást azok az egykori politikai döntéshozók, akik az MSZP-SZDSZ-kormányok alatt zajló korrupciós bűncselekmény tényleges haszonélvezői lehettek. (tovább…)

Nagy baleset a Weiss Manfréd úton

2019. április 9. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Emese nevű olvasónk arról tajekoztatta Mr. Gabee szerkesztőt, hogy a Weiss Manfréd úton a szennyvíztisztító közelében 5 autó, 1 motoros és egy kamion ütközött össze kedden délelőtt.

A műszaki mentés és a helyszínelés idején rendőri irányítás mellett, 1 sáv járható.

Akinek bármilyen információja van az esettel kapcsolatban, esetleg képpel rendelkezik, írjon a fórumba. Ezen felül írhat nekünk Facebook oldalunkon található üzenetküldő menupontba, és a csepel.info@gmail.com e-mail címre. 

Korzóba mentem, hamarosan jövök!

2019. április 5. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Folytatjuk tovább Mr.Gabee “érdekesen” parkolós rovatát egy újabb olvasói fotóval. Vannak olyan autósok, akiket nem zavar az a tény, hogy a célállomás közelében számos parkolóhely található, és olyan helyen keresnek parkolót, ahol sok ember közlekedését akadályozzák. 

Olvasónk elmondása szerint így történt ez az elmúlt napokban is, amikor a képen látható autó vezetője feltehetőleg a Sétáló utcai Korzóba tartott, és nem nagyon érdekelte az a tény, hogy 100-200 méterrel arrébb ingyenesen használható parkolók vannak, és a járdán való parkolással rengeteg embert akadályoz a szabad mozgásban. Mint ismert, a Korzó üzletház előtti területen rengeteg ember szokott várni  H7-es HÉV-re.

A H7-es HÉV nem közlekedik két áprilisi hétvégén

2019. április 4. csütörtök

csepel.hu

Karbantartási munkálatok miatt két hétvégén – 2019. április 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én – a H7-es HÉV nem közlekedik. A vonatok helyett ezeken a napokon a Boráros tér és a Szent Imre tér között a H7-es jelzésű pótlóbusszal, a Szent Imre tértől pedig a BKK járataival lehet utazni.
A Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as buszcsalád járatainak egyes kora reggeli és késő esti indulásai a csatlakozások biztosítása érdekében pár perccel későbbre tolódnak.

(tovább…)

Életveszélyes pofátlanság: így előzött a Csepeli úton a sofőr

2019. április 4. csütörtök

Youtube, Csepel.info

Nem elég, hogy útépítések folynak az M0-áson, nem elég, hogy ezt tetézte egy súlyos balesetsorozat, egy autós még a járdát is felhasználta az előzésre a Csepeli úton – derül ki a Budapesti Autósok Közösségének videójából.

Ebből az előzésből könnyen halálos gázolás vagy egy újabb baleset lehetett volna. (tovább…)