‘Közlekedés’ kategória archívum

Építési engedélyt kapott az Új Duna-híd

2022. november 22. kedd

Magyar Építők

A híd acélszerkezetű, acél a pilon, a merevítőtartó és a ferdekábelek is.

A Galvani hídként is ismert Új Duna-híd megkapta az építési engedélyt – számolt be közösségi oldalán a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.

(tovább…)

Mikulásbusz Csepelen

2022. november 21. hétfő

Csepel.hu

Búcsúznak a 200-as Ikarusok – Ötven évig határozták meg a budapesti utcaképet

2022. november 20. vasárnap

Pestbuda.hu

Budapest a mai nappal elbúcsúzik egy legendától, amely évtizedekig meghatározta a város képét. Egy olyan buszcsalád utolsó darabjait készül kivonni a BKV, amely egy időben a világ talán legfontosabb busztípusa volt. Az Ikarus 200-asok ötven év után távoznak.

Hihetetlen, hogy egy fővárosban 50 (!) évig szolgáljon egy busztípus, az is lehet, hogy ez világrekord. Villamosnál megszokott az ilyen hosszú szolgálati idő, de egy gumikerekes járműnél valószínűleg rendkívüli. Persze nincs már forgalomban olyan busz, amelyet 1972-ben gyártottak, de a mai modern, alacsony padlós, légkondicionált járművek mellett egy Ikarus 280-as azért dinoszaurusznak tűnik. Persze nagyon sokan lelkesednek értük, hiszen e buszoknak, joggal, hatalmas rajongótábora van. De az idő azért eljárt felettük.
(tovább…)

A Csepeli átjáró építése

2022. november 19. szombat

ilyenisvoltbudapest.hu

A Soroksári út déli folytatásának a neve 1975-től lett Helsinki út.

A Csepelt-Erzsébettel összekötő, a Helsinki út és a Ráckevei HÉV felett húzódó felüljárót, nem sokkal később kezdték építeni, a fotó 1978-ban készült.

(tovább…)

Park- és játszótér-felújítás: tavasszal folytatódik a munka

2022. november 16. szerda
Csepel.hu
Ahogy a környéken lakók és az arra járók is tapasztalhatták, munkák zajlottak a Strabag Generálépítő Kft. kivitelezésében, az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. beruházásában három csepeli helyszínen: a Kiss János altábornagy utca 2–30. szám előtti szakaszon, a Kossuth Lajos 24–28. számok előtti kiszolgálóúton, és annak környezetében, továbbá az Ady E. u. 13–15. szám alatti tömb, a Lottóház mögötti játszótér területén.
Ezeken a területeken távhővezeték-rekonstrukció és vízvezetékcsere is történt: a munkálatok – a kivitelező egy alkalommal hosszabbítást kért – végül a tervezettnél később, november elejére fejeződtek be. A felsorolt területeken a Csepeli Városgazda folytatja majd 2023 tavaszán azokat a még idén őszre tervezett, de a hosszabbítás miatt eltolódott munkákat, melyek egyrészt a téli időjárás, másrészt a Táncsics Mihály utca felújítása miatt (az első ütem a november 2-ai munkaterület-átadással elkezdődött) most már nem végezhetők el.

(tovább…)

Mától indul a Táncsics Mihály utca felújítása

2022. november 2. szerda

Csepel.hu

Ma reggel megtörtént a munkaterület átadása a Táncsics Mihály utcában, amelynek a felújítása a Kormány támogatásából valósul meg.

A nagyszabású útfelújítás munkálatai, a komolyabb forgalmi korlátozások csak jövő héten kezdődnek, ugyanis az útszakasz forgalomtechnikai kezelője, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Közút Zrt. a munkavégzés megkezdéséhez szükséges engedélyt várhatóan ezen a héten küldi meg.
(tovább…)

Jövő héten elindul a Táncsics Mihály utca felújítása

2022. október 26. szerda

Csepel.hu

A Fővárosi Önkormányzat 2020-ban az összes fejlesztési forrást elvonta a csepeliektől, a pénzt pedig más budapesti kerületek között szétosztották. Ez egy tényállítás – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: ezért nem épült új P+R parkoló és ezért maradt el a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása, és így járt a mintegy másfél kilométer hosszú Táncsics Mihály utca is, amelyet 2020-ban kellett volna felújítania a fővárosnak. (tovább…)

Járdabontási munkálatok a Jedlik Ányos Gimnázium előtt

2022. október 25. kedd

Csepel.hu

A Táncsics Mihály u. 96-98. szám alatti Jedlik Ányos Gimnázium előtti járdaterületet érintően az E.ON Energiamegoldások Kft. beruházásában villamosenergia-hálózattal kapcsolatos építési munkálatok vették kezdetüket 2022. október 24. napjától 2022. november 15-ig bezáróan.

A gyalogosforgalom áthaladása a munkálatok alatt biztosított marad az iskola előtti járdaszakaszon, a gépjármű forgalom sávszűkítéssel közlekedhet a bontással érintett járdaszakasszal párhuzamos úton.
(tovább…)

Hatalmas fejlődés a magyar vasútnál, Csepelen is kinyitottuk a kapukat az ukrán gabonának

2022. október 20. csütörtök

Agroinform, Csepel.info

Fényeslitke, 2022. október 18.
Konténereket szállító tehervonat-szerelvény az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. új vasúti terminálján Fényeslitkén 2022.október 18-án.
MTI/Balázs Attila

Fényeslitkén vasúti terminált adtak át, melynek jelentős szerepe lesz a háború miatt megszakadt ukrán gabonaexport folytonosságának biztosításában, és ezáltal a világélelmezési válság enyhítésében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vasúti nyomtávváltáson alapuló központjának átadásán.

Az ünnepélyes átadón begördült a terminálra az első, ukrán mezőgazdasági árukat szállító szerelvény, az EWG saját szervezésű szállítmánya. Az Ugrain Trade LLC által feladott, összesen 1146 tonna búza, köles és zöldborsó 44 darab húszlábas konténerben érkezett; a szállítmányt az átrakást követően a Csepeli Szabadkikötőbe szállították tovább. (tovább…)

Helyreállítás után lett balesetveszélyes a kerékpárút

2022. október 5. szerda

A kerékpározók és a csepeli önkormányzat szerint is kritikán aluli módon próbálnak meg helyreállítani egy kerékpárutat Csepelen. Az ügyben a kerületi vezetés gyorsan lépett, csakhogy a tulajdonos fővárosi önkormányzat cége, a Budapest Közút Zrt. azóta sem áll a helyzet magaslatán.

Kevesen tudják: a Weiss Manfréd kerékpárutat több mint 10 éve adták át. A minőséget illetően sokan az egyik legjobb biciklisútnak tartják a fővárosban. Vagyis tartották ezidáig. Alig néhány napja történt ugyanis, hogy a Magyar Kerékpárosklub és a lakosság részéről is nagy mennyiségben érkeztek, és érkeznek mind a mai napig bejelentések a csepeli önkormányzathoz, mondván: a Weiss Manfréd út melletti kerékpárúton folyó munkálatokkal kapcsolatban valami nem stimmel. (tovább…)