‘Közlekedés’ kategória archívum

Utasbaleset miatt nem közlekedik a Csepeli HÉV

2019. december 9. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

7:12-től helyreállt a forgalom

MIXA kísérleti HÉV a Szabadkikötőnél 1964 Forrás: www.roum.index.hu

Hétfőn 6:34-től – visszavonásig utasbaleset miatt a H7-es HÉV nem közlekedik a teljes vonalon, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. 

A Boráros tér és a Szent Imre tér között pótlóbusszal, a Szent Imre tértől pedig a 38-as, a 38A és a 238-as autóbusszal lehet utazni.

Frissítés: Mr,Gabee információi szerint egy 15 éves lány a MÜPA megállónál leesett a HÉV-ről leszállás közben. A mentőt várják.

Ismét benézték a kiegészítő lámpát

2019. december 7. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info


A Csepel Hol-mi Facebook csoport  információi szerint baleset történt szombaton délután Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben két személygépkocsi ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt időben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat. (tovább…)

Baleset történt a Szent István úton

2019. december 7. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee fényképes információi szerint szombaton kora délután baleset történt Csepelen a Szent István út és az Erdélyi utcák kereszteződésében. 

A balesetben egx türkiz színű Suzuki Swift és egy sötét színű Opel Corsa ütközött össze. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Ismét benézték a kiegészítő lámpát

2019. december 6. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info


Mr.Gabee fényképes információi szerint baleset történt pénteken délután Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben egy Honda CR-V és a és egy Daewoo Lanos ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt időben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat. (tovább…)

A hóhelyzetet kezelni képtelen Karácsony megtette bűnbaknak az FKF vezérigazgatóját

2019. december 5. csütörtök

Pesti Srácok

Karácsony Gergely főpolgármester rövid Facebook-posztban jelentette be, hogy csütörtöki hatállyal meneszti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet.

Karácsony már korábban megtette bűnbaknak az FKF vezérigazgatóját, amikor arról beszélt, nem elégedett  azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megérti sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás.
(tovább…)

‘Tujáztak’ a HÉV-en: veszélyes utazás a H7-es HÉV-en

2019. december 4. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

A vonat ütközőjén utazott, azaz tujázott valaki a H7-es HÉV-en. Az esetről egy menetrend szerint közlekedő autóbuszból készítettek felvételt és elküldték Mr.Gabee szerkesztőnek.

A potyautas diák vélhetően a Szent Imre téren pattant fel az egyik Boráros tér felé közlekedő szerelvény ütközőjére.

Épül a Medve utca – fotók!

2019. december 4. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Végső fázisban jár a Medve utca építése – számolt be Facebook oldalán Bercsik Károly önkormányzati képviselő. Bejegyzésünkben a képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Hókotrás: majd este dolgoznak – ígéri Karácsony Gergely

2019. december 2. hétfő

Mandiner, Csepel.info

Karácsony Gergely szerint a latyak letakarítása csak tovább lassítaná a forgalmat, így azt csak estefelé végzik majd el. A szükséges 300-400 hóeltakarító munkás helyett a kínált pénzért összesen 216-an jelentkeztek munkára.

A főpolgármester hozzátette, hogy az utak sózása folyamatos, viszont a latyak letakarítása csak tovább lassítaná a forgalmat, ezárt azt csak a délutáni csúcs után, este csinálják meg.  (tovább…)

Idén is lesz “csillamos” Budapesten – már mától utazhattok vele

2019. november 29. péntek

888

Lassan hagyománnyá válik az ünnepi időszakban a csillamosozás.

A szokásokhoz híven idén is a Ganz-gyár egyik remekműve, az ikonikus UV lesz a fényvillamos, motorkocsi-pótkocsi-motorkocsi leosztásban. Ez az a típus egyébként, ami 1955-től 2007-ig közlekedett Budapesten napi szinten, a pótkocsik pedig már az 1930-as évek óta szolgáltak a fővárosban (szintén 2007-ig), igaz, a második világháborút követően komoly felújításon estek át. Érdekesség a típussal kapcsolatban, hogy az 1956-os forradalom idejére az akkor még „űrtechnikát” képviselő új villamosokat kivonták a forgalomból, nehogy megsérüljenek. Az UV volt egyébként az első olyan villamos, aminek gyárilag távműködtetéssel záródó ajtaja volt, azaz ezeken a villamosokon már nem lehetett „tujázni”. (tovább…)

Elérhető a HÉV szerelvényein az ingyenes internet

2019. november 27. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

László és Cinemas olvasóinknak is feltűnt, hogy a H7-es HÉV járatok egyes szerelvényein elérhető a “HEV-WiFi”. 

Úgy tűnik, hogy a MÁV-HÉV az utóbbi időben egyre nagyobb ütemben elkezdte beüzemelni a járművein az ingyenes internet hozzáférést. Cinemas olvasónk tesztelte a hozzáférést, véleményét az alábbiakban olvashatják: (tovább…)