‘Közlekedés’ kategória archívum

Új útszakaszt adtak át az Auchan Szigetnél

2019. október 12. szombat

Ogilvy, Mr.Gabee, Csepel.info

Fotó: Ogilvy

A szigetszentmiklósi Auchannál átadták az M0-s déli szakasza és a hozzá kapcsolódó úthálózat fejlesztésének legújabb elemét. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., Szigetszentmiklós Város Önkormányzata és az Auchan csoport együttműködésének keretében megépült út része annak a nagyszabású fejlesztésnek, amely jelentősen javítja majd a környék közlekedési infrastruktúráját.

A most megnyitott, az Auchan beruházásában elkészült 300 méter hosszú kétsávos útszakasz a Csepel-szigeti gerincút körforgalmát és a szigetszentmiklósi Auchan hipermarket belső úthálózatát köti össze. Ez az útszakasz annak a gyűjtőútnak a része, amely a Csepel-szigeti gerincút és a II. Rákóczi Ferenc út között teremt újabb közlekedési kapcsolatot az M0-s autóúttal párhuzamosan. (tovább…)

Friss: Felborult egy autó a Szent István úton

2019. október 11. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee egyik titkos informátorának információi szerint felborult egy autó a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében pénteken délután.  

Szerkesztőnk információi szerint nem ütközött senkivel, csak megijedt egy másik autótól, félrerántotta a kormányt, és úgy pattogott, hogy végül felborult. Végül nem lett személyi sérülés

Akitől megijedt, az nem észlelte a borulást, ezért hazament a lakótelepre, de a tömeget észlelve visszajött.

A kiegészítő jelzésen közlekedőtől ijedt meg.

Ismét benézték a kiegészítő lámpát

2019. október 8. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Foto: police.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy feltehetően a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében pár héttel ezelőtt felszerelt kiegészítő lámpa miatt történt baleset. 

Mr. Gabee információi szerint kedden délután ismét benézték a lámpát, ugyanis egy elég csúnya balesetnek voltak szemtanúi az arra közlekedők. Ebben a balesetben egy Lancia és egy Mercedes típusú gépkocsi ütközött össze. (tovább…)

Baleset történt a Szent István úton

2019. október 6. vasárnap

Mr.Gabee Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint baleset történt vasárnap délután Csepelen a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben egy Smart Fortwo és egy Opel Astra ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt hetekben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat. (tovább…)

Üzemanyagár-változás 2019.10.04-től

2019. október 3. csütörtök

HolTankoljak, Mr.Gabee, Csepel.info

Péntektől tovább csökken a gázolaj átlagára bruttó 4 forinttal literenként.

A benzin ára a héten már nem változik, átlagára 389 Ft/liter a hazai kutakon. A gázolaj átlagára 411 forintra csökken.

Hétfőtől a havi és félhavi bérletek is megválthatók mobilon

2019. szeptember 30. hétfő

INDEX, Mr.Gabee, Csepel.info

Újabb termékekkel bővül a budapesti mobiljegyrendszer: a repülőtéri vonaljegy és a napijegy típusú termékek mellett hétfőtől már a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével a teljes közösségi közlekedési hálózaton – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Mobiljegyet első lépésként a 100E reptéri buszra lehetett váltani júniustól. Az első fázis kedvező tapasztalatai alapján szeptember 2-án megkezdődött a rendszer hálózati kiterjesztése, új termékekkel – a Budapest 24 órás jegy, a Budapest 72 órás jegy és a Budapest-hetijegy megvásárlásának lehetőségével – bővült az alkalmazás és maga a projekt – olvasható a közleményben.

Az alkalmazás használatáról bővebb információ a bkk.hu/mobiljegy oldalon található.

Árvízvédelmi mobilgátat avattak fel a Csepeli Szabadkikötőben

2019. szeptember 28. szombat

Csepel.hu

Mobil árvízvédelmi gátat és egy hozzá kapcsolódó csarnokot építettek a Csepeli Szabadkikötő területén – jelentette be Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója szeptember 27-én. A beruházást európai uniós támogatásból és hazai forrásból valósították meg egymilliárd 359 millió forint értékben. Az ünnepélyes eseményen Cseh Ottó, a Budapest Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte a fejlesztést. Borbély Lénárd polgármester szerint a Szabadkikötő eredményessége hozzájárul Csepel fejlődéséhez.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a csepeli önkormányzat egyik legfontosabb partnere a Csepeli Szabadkikötő. Ha fejlesztések történnek ezen a területen, az Csepel javát is szolgálja. A korszerű mobil árvízvédelmi gát létrehozása jelentős előrelépés a korábbiakhoz képest, amikor homokzsákokkal védték a partszakaszt árvizek idején. A rendszer megépítése köszönhető az Európai Unió és a kormány támogatásának. Csepel a reneszánszát éli, és soha nem látott jelentős beruházások előtt áll. A Csepel belvárosát elkerülő út érinti a Szabadkikötőt is. Folyamatban van a Gubacsi híd felújítása és a Corvin-csomópont kétszintűvé alakítása.

(tovább…)

Autóbusz jár a H7-es HÉV helyett szeptember 28-29-én karbantartás miatt

2019. szeptember 27. péntek

BKK, Mr. Gabee, Csepel.info

Nem közlekedik a H7-es HÉV, helyette pótlóbusz viszi az utasokat a Boráros tér és a Szent Imre tér között 2019. szeptember 28-án, szombaton, és 29-én, vasárnap, mert a vonalon karbantartási munkákat végeznek.

A Karácsony Sándor utca és a csepeli HÉV-végállomás környéke a csepeli buszjáratokkal érhető el. (tovább…)

Borbély Lénárd csepeli polgármester: Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli HÉV felújításáról, átfogó rekonstrukciójáról tartott közös sajtótájékoztatót Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd polgármester szeptember 26-án a Szent Imre téren. A politikusok bejelentették, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával az elkövetkező években megújul a csepeli HÉV.

A felújított nyomvonalon új, modern szerelvényeket állítanak forgalomba, meghosszabbítják a Hév vonalát a Kálvin térig, a korszerűsítés utolsó szakaszában pedig a ráckevei HÉV-vel is megteremtik az összeköttetést.

(tovább…)

Megszépült a Kölcsey utcai buszváró

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.hu

Maroknyi gyerekcsapat varázsolta újjá a Kölcsey utcai buszváró külső homlokzatát.

A gyerekek ezúttal kedvelt képzőművészeti alkotásokból válogattak, például Salvador Dali, Marc Chagall és Csontváry Kosztka Tivadar híres festményei inspirálták a közös munkát.

(tovább…)