‘Közlekedés’ kategória archívum

Üzemanyagár-változás 2021.03.03-tól

2021. március 1. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

A március hónap is üzemanyagár emelkedést hoz a hazai kutakon. A héten szerdán a benzin átlagára további 6 forinttal emelkedik, gázolajat pedig bruttó 2 forinttal magasabb áron tankolhatunk a hét közepén.

Az átlagárak így már inkább 420 forint körül alakulnak, egyre kevesebb kúton tankolhatunk már 400 forint alatti literenkénti áron. Január óta a benzin átlagára közel 50 forinttal emelkedett, a gázolaj literenkénti átlagára pedig közel 40 forinttal változott!

  • 95-ös benzin átlagára: 419 Ft/liter
  • Gázolaj átlagára: 429 Ft/liter

Mérföldkő a Déli Körvasút fejlesztésében

2021. február 27. szombat

Az utolsó elem beemelésével immár átjárható a Déli Körvasút fejlesztésének első, már épülő ütemeként megvalósuló új hídszerkezet, amely a Déli összekötő vasúti Duna-híd harmadik vágányának ad helyet. Ezzel közel hetven év után először új vasúti vágányon nyílik majd átkelési lehetőség a Duna felett.

A Duna magas vízállása miatt közel egy hónapot töltött kényszerű várakozással az utolsó hídelem a pesti oldalon, a Petőfi és a Rákóczi híd között.  2021. február 18-án azonban lehetővé vált a beemelés megkezdése, amely mostanra be is fejeződött és immár teljesen átjárható az új vasúti vágányt hordozó hídszerkezet. Az első vonatok még idén tavasszal átkelhetnek az új hídszerkezeten.
(tovább…)

Üzemanyagár-változás 2021.02.26-tól

2021. február 25. csütörtök

HolTankoljak, Mr.gabee, Csepel.info

Még mindig emelkednek a hazai üzemanyagárak! Péntektől a benzin ára bruttó 3 forinttal kerül majd többe, a gázolajért pedig bruttó 2 forinttal kell majd többet fizetnünk a kutakon. Így az átlagárak már a következő szintre emelkednek:

95-ös benzin: 413 Ft/liter
Gázolaj: 427 Ft/liter

Változik a 71 és a 152-es útvonala

2021. február 25. csütörtök

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

A BKK tájékoztatása szerint Március 1., hétfő üzemkezdettől – április 30., péntek 18:00-ig a következő járat(ok) közlekedése felújítás miatt az alábbiak szerint módosul:

  • 71-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Görögkatolikus templom, a Katona József utca, a Komáromi utca és a József Attila utca megállót.
    Az autóbusz a Széchenyi István utcában a 151-es autóbusz Rákóczi tér megállójában áll meg.

152-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Komáromi utca, a Kolozsvári utca, a Görögkatolikus templom és a Bajcsy-Zsilinszky út megállót.
Az autóbusz a Vágóhíd utcában és a Bajcsy-Zsilinszky úton kijelölt ideiglenes megállóban áll meg.

Február 25-én reggel indul a Hullám utca felújítása

2021. február 24. szerda

Csepel.hu

Információink szerint február 25-én, azaz holnap megkezdik a királyerdei Hullám utca felújítási munkálatait. Az ott lakókat a mai napon szórólapon tájékoztatják a részletekről. Az útépítés mellett járdarekonstrukció, valamint csapadékvíz-elvezetés is épül.

Ahogy korábban beszámoltunk, jelenleg három utcaszakasz kivitelezése zajlik (Horgony utca, Horgász utca, Diós út). Az utcák szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapnak. A vállalkozónak a forgalomba helyezési engedélyt 2021.május 15-ig meg kell kérnie. Ezen kívül összesen 18 (!) utcaszakasz rendelkezik építési engedéllyel.

(tovább…)

Munkálatokat végeznek a Teller Ede úton

2021. február 23. kedd

csepel.hu

2021.02.24-én a Teller Ede úton a Corvin út – Weiss Manfréd út csomóponttól a Posztógyár utcáig mindkét irányban több helyen útjavítási munkálatokat végeznek az útpályán illetve a járdán, amennyiben az időjárás ezt megengedi.

(tovább…)

Üzemanyagár-változás 2021.02.24-től

2021. február 23. kedd

HolTankoljak, Mr.Gabee, Csepel.info

 

Tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak! Szerdától a benzin átlagára bruttó 6 forinttal fog változni, a gázolaj átlagára pedig 4 forinttal emelkedik. Így a hét közepén a következő átlagárakkal találkozhatunk a hazai kutakon:

  • 95-ös benzin: 410 Ft/liter
  • Gázolaj: 425 Ft/liter

Eladták! Végleg bezár a Pusoma Vendéglő

2021. február 21. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

A fenti kép jelent meg a Pusoma Vendéglő facebook oldalán! a Dagi vendéglő mellett sokan nagyon szerették a Pusoma Vendéglőt.

Sajnáljuk, hogy így alakult.

Baleset történt a Szent István úton

2021. február 21. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap dél körül a Szent István úton a Tövis utcánál. 

Az eset feltehetően a követési távolság elmulasztásából adódott.

Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Az FCSM Kft. munkálatai miatt terelésre kell számítani március 1-től

2021. február 19. péntek

csepel.hu

A Katona József utca – Kolozsvári utca csomópontban csatornafelújítási munkálatokat végeznek. A rekonstrukció ideje alatt a 71-es és a 152-es buszok terelt útvonalon közlekednek.

(tovább…)