‘Közlekedés’ kategória archívum

A csepeli polgármester kérésére bővítették az új buszpályaudvar terveit

2019. február 19. kedd

Új BKK ügyfélközpont nyílik nyáron Csepelen

Csepel.info, HVG, Magyar Nemzet

A buszpályaudvar jelenlegi betonsivatagának nagy részét parkosítaná az önkormányzat

Borbély Lénárd polgármester külön kérte, hogy a Szent Imre térre tervezett új buszmegállók fedettek legyenek. Egy zöldfalat is be kellett iktatni, ezért megdrágult a buszpályaudvar áttervezése – írja a HVG.

A csepeli buszállomás átépítésének terveit kritizáló ellenzéki lap csak arról feledkezett meg, hogy a polgármesternek pont az a dolga, hogy odafigyeljen a kerület lakosságának igényeire. Ráadásul elismerik, hogy az áremelkedéssel együtt is bőven benne vannak a tervezési költségkeretben. Az MSZP-s városvezetés egy újabb plázát vagy boltot épített volna a buszpályaudvar helyére, a jelenlegi parkosítani kíván. (tovább…)

Képmentő: Helsinki út a Csepeli átjárónál 1976-ban és 2012-ben

2019. február 19. kedd

Fortepan

A két fenti kép 1976-ban és 2012-ben készült, utóbbi fotónk a Google Maps utcaképéből származik. Itt nézhetik meg: https://goo.gl/maps/hjyCvoYD24q

Autó a sínen a H7-es hév vonalán

2019. február 17. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: BKK

BKK  tájékoztatása szerint A H7-es HÉV Szent Imre tér és Csepel között nem közlekedik baleset miatt vasárnap délelőtt. A kimaradó szakaszon a 35-ös, a 36-os, a 38-as, a 138-as, a 159-es és a 238-as autóbusszal lehet utazni. Türelmeteket kérjük!

Mr. Gabee információi szerint az autó a Szent Imre téren hajtott a sínre, de a Rákóczi Ligetig tudott menni.

Kamionnal ütközött egy személyautó

2019. február 15. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Kamionnal ütközött egy személyautó péntek délután a Csepel-sziget déli részén, a csepeli bevásárlóközpont parkolójában pénteken délután.

A balesethez a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják.

Kamerák az illegális szemetelők ellen

2019. február 13. szerda

Csepel.hu

Az illegális szemétlerakás elleni fellépés jegyében, a csepeli önkormányzattal együttműködve, térfigyelő kamerákat állított szolgálatba a helyi rendőrkapitányság a kerületben.

Az illegális hulladék felszámolása minden évben komoly kihívás elé állítja az önkormányzatot. A kerületben léteznek olyan gócpontok, ahol jellemző módon rendszeresen felhalmozódik a hulladék. Ezek közé tartozik a Francia-öböl, az Ófalu, a Csepeli út és a Vasas utcakörnyéke, de ilyen például a Budafoki útnak a Duna-partiszakasza és a Petőfi tér is. Az ilyen típusú szeméttelepek végleges felszámolása csak összehangolt munkával lehetséges, ezért tavaly, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére, a kerületi rendőrség, a helyi közterület-felügyelet, valamint a Csepeli Városgazda Zrt. szakembereinek részvételével munkacsoport alakult, amely célul tűzte ki az illegális telepek megszüntetését.

(tovább…)

Baleset történt a Kossuth Lajos utcában

2019. február 9. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Mr. Gabee

Mr. Gabee információi szerint baleset történt Csepelen a Kossuth Lajos utcában szombaton 12:30-kor. 

A balesetben két személyautó ütközött össze. Személyi sérüléséről nem érkezett jelentés. A 159-es autóbuszokat nem terelik.

Az M0-s autóút déli szektorán zajló fejlesztés kapcsán csúcsidőn kívül újítják fel az ideiglenes sárga burkolati jeleket

2019. február 4. hétfő

Csepel.hu

Az M0-s autóút déli szektorán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló fejlesztési munkák kapcsán az ideiglenes sárga burkolati jelek felújító festését végzik a szakemberek, mivel a téli időjárás és a nagy forgalom miatt megkoptak.

Sávzárásra kell számítani a Soroksári híd és a Hárosi híd környezetében, illetve az M6-os autópálya csomópontja és Hárosi híd között is.

(tovább…)

Képmentő: Szent Imre tér, 1960

2019. február 4. hétfő

MTVA Archívum

Nagy a forgalom a csepeli HÉV Tanácsház (1990-től Szent Imre) téri megállójában 1960. március 26-án.

MTI fotóját Fényes Tamás készítette.

Filmforgatás miatt korlátozást vezetnek be az Árpád utcában

2019. január 25. péntek

Mr.Gabee Csepel.info

Az alábbiakban a Csepeli Munkásotthon közleményét olvashatják:

2019. Január 26. 0.00 órától január 30. 06.00 óráig a Munkásotthon előtti parkolók (közterület!) le lesznek zárva, forgatás miatt. Ebben az időszakban a parkolás fokozott figyelmet igényel. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

Három autó ütközött a Festő utcában

2019. január 24. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: Sz. Dominika

Mr. Gabee információi szerint három autó ütközött össze Csepelen a Szent László és a Festő utca kereszteződésben csütörtökön délután.

Köszönjük az információt olvasónknak.