‘Közlekedés’ kategória archívum

Fotón az új Bubi-bicikli: ezt is Csepelen gyártják majd

2020. december 1. kedd

Vezess

Az eddigi üzemeltető, azaz a Csepel-Nextbike konzorcium nyerte a Mol Bubi következő öt évre szóló üzemeltetési pályázatát.

(tovább…)

Elkészültek a parkolóbővítéssel a Kiss János altábornagy utcában

2020. november 30. hétfő

Csepel.info

Elkészültek a parkolók felújításával és bővítésével a csepeli Kiss János altábornagy utca buszpályaudvartól délre eső részén – értesült a Csepel.info.

Múlt hét végén a parkolók egy részét már átadták, most a “maradékra” került sor Borbély Lénárd polgármester és Czibulya Szilvia képviselő asszony jelenlétében. Egy járdaszakasz építése még folyamatban van. (tovább…)

A rendőrségre vitte a késsel fenyegetőző utast 151-es busz sofőrje

2020. november 30. hétfő

Vezess

A buszsofőr megtámadása közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül, ami börtönbüntetést von maga után. Ezzel még mindig nem mindenki van tisztában. Mindezt jól mutatja az alábbi eset is.

Vasárnap éjszaka megkezdte fiatalító téli álmát a MOL Bubi

2020. november 30. hétfő

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

 

November 29-én, vasárnap tekerhettünk utoljára a MOL Bubi almazöld bringáival, ugyanis a közbringarendszer éjfélkor téli álomra hajtotta a fejét.

A fiatalító, regeneráló álom a tervek szerint tavaszig tart, ekkor egy modernebb, az elmúlt hat év alatt fokozatosan megváltozott felhasználói igényekhez illeszkedő közbringarendszerként ébred majd fel. A Budapesti Közlekedési Központ ezúton köszöni a százezernél is több MOL Bubizónak, hogy jó példával elöl járva a BKK-val együtt pedáloznak a városi kerékpározás terjesztéséért, és ezzel ők is aktív részesei Budapest zöldebbé, élhetőbbé tételének. (tovább…)

Videó: elképesztő amit ez az autós csinált Csepelen

2020. november 28. szombat

Budapesti Autósok

Előtte gyalogátkelő, mellette buszmegálló, de nem érdekli. A szemből érkező kamionnak állóra kellett fékeznie.

Tükörből látva nagy sebességgel jött Mr. Cabrio… Félre is kellett rántani a kormányt mert majdnem belémjött hátulról. Szinte biztos vagyok benne, ha ezt nem hajtom végre, lezúzza az autóm. Szerintem simán 100 km/h-val jött. Mint a videón látszik, ezután csodás manővereket hajtott végre, a szemből érkező kamionnak is állóra kellett fékeznie. Kb. 100 méter múlva egy körforgalom jött, ahol kénytelen volt megállni. (tovább…)

Videóval: börtönt kapott a csepeli buszon verekedő

2020. november 26. csütörtök

Ügyészség

A sértett szóvá tette nekik, hogy mielőtt a buszra felszállnak előbb a babakocsis és karon ülő gyermeket tartó kismamát kellene leengedniük, emiatt életveszélyesen bántalmazták; csütörtökön egyiküket 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 

A vádirat szerint egy 51 éves férfi és 23 éves társa 2018. május 7-én, kora este, szidalmazás és köpködés után bántalmaztak egy utast a csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő 148-as buszjáraton. (tovább…)

Új parkolóhelyeket adtak át a Belvárosban

2020. november 26. csütörtök

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester és Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet fideszes önkormányzati képviselője új parkolóhelyeket adott át a Kiss János altábornagy utcában.

A november 26-án átadott mintegy negyven parkolóhely része annak a beruházásnak, amelynek során rendezetté válik az Eszterháza környékének parkolása és a gyalogos közlekedés is biztonságosabb lesz.

(tovább…)

Autóval koccant egy busz a Kossuth Lajos utcában

2020. november 26. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott fényképes információk szerint a 159 és busz a Kossuth Lajos utcai megálló előtt autóval találkozott csütörtökön kora délután. 

Elmondása szerint egy fehér kocsi kikanyarodott a busz elé a parkolóból.

Félreálltak, hogy szabadon hagyják a parkolót. Utasokat leszállították.

Indul a fényvillamos

2020. november 26. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info


A nosztalgia villamosozás Facebook oldala Nagy örömmel jelenti be, hogy a mai nappal elindul a hagyományos Fényvillamos szezon!

2009 óta Budapest elválaszthatatlan része a fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán közlekedett, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon, az elmúlt években pedig egyre több budapesti kerületben is feltűnik a káprázatos UV nosztalgiavillamos, amelyet közel negyvenezer LED borít fényárba, utasterében pedig hópelyhes ünnepi díszítés fogadja a belépőt. (tovább…)

E-rollerek lepték el Csepelt

2020. november 25. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint LIME e-rollerek, melyek megoldást kínálnak a dugók elkerülésére, a gyors és környezetbarát közlekedésre.

A Lime rollerjei új alternatívát kínálnak a felhasználók számára a közlekedés során jellemzően legtöbb időt igénybe vevő első és utolsó kilométer gyors és környezetbarát megtételére. A szolgáltatás az egyéb közlekedési módokat kiegészítve kényelmes és egyszerű helyváltoztatási lehetőséget biztosít akár a munkába járás, akár a szabadidős programokhoz kapcsolódó, városon belüli utazás során. (tovább…)