‘Közlekedés’ kategória archívum

Nagyszabású útfejlesztés a kerületben

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Jelentős önerőből, valamint a Kormány támogatásával, polgármesteri programon részeként vágtunk bele a kerületi útépítésekbe évekkel ezelőtt – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy van mit rendbe tenni.

Azóta viszont számos útszakaszt megépítettek, a munkát pedig gőzerővel folytatják, hogy előbb-utóbb minden csepeli útszakasz megújuljon. (tovább…)

Műemlék lett a Kvassay-zsilip

2022. május 3. kedd

Csepel.hu

Információink szerint műemlékvédelem alá került Csepelen a 210001 helyrajzi számú ingatlanon álló Zsilipkezelő épület, a Kvassay-zsilip egykori szolgálati épületeiként a Cementkísérleti és Anyagvizsgáló Állomás épülete, az egykori Kettős zsilipőrház épülete, az egykori Zsilipmesteri épület, valamint az ezen épületeket északi és keleti oldalon határoló kerítés.

A műemlékké nyilvánítás célja a Kvassay-zsiliphez tartozó építményegyüttes fentebb említett építményeinek történeti és építészeti értékeinek megőrzése. (tovább…)

Nemzetközi kerékpárverseny a Teller Ede úton 

2022. április 30. szombat

Csepel.hu

Pontosan 19 óra 20 perckor rajtolt el az első kerékpárversenyző a Csepel Művek főbejáratától a Kárpátok Kerékpáros Futárversenyen április 29-én. Az időpont jelképes, mivel 1920-ban a Weiss Manfréd Gyár több millió lőszerrel segítette Lengyelországot a bolsevik Szovjetunió elleni háborújában. A nemzetközi versenyen huszonkét csapat csaknem száztíz kerékpározója vett részt.

A sportolókat köszöntötte, majd a díjakat átadta Borbély Lénárd polgármester, valamint Maciej Szymanowski,  a varsói Wacław Felczak Intézet igazgatója, Tomasz Wójcik versenyigazgató és Laurinyecz Imre, a Wacław Felczak Alapítvány budapesti igazgatója. (tovább…)

Nemzetközi kerékpárverseny Csepelen

2022. április 29. péntek

Csepel.hu

Csepelen rendezik meg április 29-én a Kárpátok Kerékpáros Futárversenyt. Az esemény kapcsán a Lengyel Intézetben tartottak sajtótájékoztatót, melyen Borbély Lénárd csepeli polgármester mellett részt vett: Maciej Szymanowski,  a varsói Wacław Felczak Intézet igazgatója, Tomasz Wójcik versenyigazgató és Laurinyecz Imre, a Wacław Felczak Alapítvány budapesti igazgatója is.

A nemzetközi versenyt 1975-ben hívták életre, a II. világháború idején működő lengyel földalatti állam hősies futárainak emlékére. A verseny az eredeti elképzelések alapján Lengyelország, Szlovákia és Magyarország országútjain zajlott egészen 2000-ig. A megmérettetést 2009-ben indították újra, mára pedig része lett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) éves versenynaptárának. Az esemény különlegességét a földrajzi környezet, a történelmi háttér, valamint a híres sportolók adják. A versenyt 2019 óta Wacław Felczak emlékének szentelik, aki létrehozta a lengyel földalatti állam futárhálózatát és egyben a Jagelló Egyetem kiváló történészprofesszora is volt. (tovább…)

Lezárják pénteken a Teller Ede út Színesfém utca és Posztógyár utca közötti szakaszát

2022. április 27. szerda

Csepel.hu

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. április 29-én (pénteken) 17 órától nemzetközi kerékpárverseny miatt a Teller Ede út Színesfém utca és Posztógyár utca közötti szakasza lezárásra kerül.

A lezárás várhatóan 22 óráig tart. A verseny ideje alatt a 179-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik, valamint a Teller Ede úthoz csatlakozó mellékutcákba kizárólag a lakóingatlanjaik megközelítése céljából érkező autók hajthatnak be. (tovább…)

Hétvégén pótlóbusz jár a csepeli HÉV vonalán

2022. április 20. szerda

Origo

Karbantartás miatt hétvégén nem jár a csepeli (H7-es) HÉV – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. 

A szerelvények helyett a Boráros tér és a csepeli Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusszal, a Szent Imre tér és a csepeli HÉV-állomás között pedig egyéb járatokkal lehet utazni. (tovább…)

Így változik a közlekedés húsvétkor

2022. április 14. csütörtök

Index

Ünnepi menetrend szerint járnak a vonatok, a távolsági buszok és a HÉV-ek is.

Az ünnepi hosszú hétvégén megváltozik a vasúti közlekedési rend. A vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek, de a Volánbusz-járatok és HÉV-ek közlekedési rendje is módosul – tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV.

(tovább…)

Részegen okozott Csepelen balesetet, cserbenhagyta áldozatát, majd elbújt a bokorban

2022. április 13. szerda

Origo

Most zárták le a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki részegen balesetet okozott Csepelen, majd elszaladt a helyszínről, aztán megpróbált az apjára fogni mindent.

A XXI. kerületi rendőrök cserbenhagyás és ittas vezetés miatt nyomoztak a 38 éves, budapesti P. Dáviddal szemben, aki 2020. április 6-án este 9 körül a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe a XXI. kerületben és összeütközött egy kocsival.

(tovább…)

Két karambolban öt autó sérült a Kvassay hídon

2022. április 1. péntek

Csepel.info

A belváros felé tartó oldalon ütközött össze először két autó, ehhez a balesethez két rendőrautó is kiment. Éppen megkezdték a munkát, amikor három autó koccant össze ugyanazon az oldalon – értesítette lapunkat olvasónk.

Informátorunk mentőt nem látott a helyszínen, és az összekoccanó kocsiknál sem látott sérültet.

Itt lesnek rád a zsaruk Csepelen

2022. március 24. csütörtök

Csepel.info

Hétfőn kezdődött az a rendőrségi akció, melynek során a notórius és alkalmi gyorshajtókat tanítják móresre a rend őrei. Csepelen is sokan belefuthattak már az ellenőrzésbe például a Weiss Manfréd úton, de más helyeken is mérnek a rendőrök – ráadásul nem mindig rendőrautóból.

Adataink szerint jelenleg is mérnek – és ez délig így marad  – a csepeli Weiss Manférd úton, a Szabadkikötőnél. A Teller Ede úton (a gerincúton) a Budafoki útnál délután 13:30-tól 16:30-ig terhelhetjük meg a számlánkat egy kiadós büntetéssel gyorshajtás esetén. A rendőrség által közzétett lista szándékosan hiányos, vagyis nem csak az említett helyeken futhatunk bele egy traffipaxba. Ugyanez a helyzet az ország összes más pontján is, mivel a sebességellenőrzési akció országos.