‘Közlekedés’ kategória archívum

Zseniális poént tett közzé a Volánbusz

2020. április 7. kedd

A Volánbusz is reagált a koronavírus-járványra a Facebookon.

A mindennapos közlekedést egy ideje sokan az otthon vonalhálózatára cseréltétek. Ha már nagyon utaznátok egyet, adunk egy kis segítséget, hogy a lakásotok eddig nem érintett megállóit is felfedezzétek! Köszönjük, hogy otthon maradtok!” – írta a Volánbusz a Facebookon.

(tovább…)

Baleset történt a Széchenyi István utcában

2020. április 6. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: K. Attila

Mr.Gabee és K. Attila információi szerint két személygépkocsi ütközött össze hétfőn este Csepelen, a Széchenyi István és a Táncsics Mihály utcák kereszteződésében. 

A balesetben egy Peugeot és egy Suzuki Wagon R+ ütközött össze. Az eset következtében a Suzuki a felborult. Mr.Gabee információi szerint a Peugeotban utazó két utazó az eset után elhagyta a helyszínt.

A baleset időpontjában a jelzőlámpa megfelelően működött. Szerkesztőnk a helyszínen van, amint bővebb információval rendelkezünk, a frissítjük a bejegyzést.

A 71-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik a műszaki mentés és a helyszínelés idejére.

Update: a Peugeotban utazó két embert a Béke tér környékén sikerült megfogni. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Gyomirtás a csepeli HÉV vonalán

2020. április 6. hétfő

Csepel.hu

Ahogy minden évben, úgy idén is, a vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása céljából a MÁV-HÉV Zrt. Csepel önkormányzatának területét érintő tavaszi, vegyszeres gyomirtást végez – tájékoztatta portálunkat a MÁV – HÉV Zrt.

A gyomirtás a HÉV vonalakat, a HÉV üzemi területeit, az állomásokat, megállóhelyeket, valamint ezek közvetlen környezetét érinti. Az anyag a méhekre nem ártalmas, a gyomirtás során a kötelező és szokásos óvintézkedéseket megteszik.

(tovább…)

Ilyen Csepel hétfőn reggel

2020. április 6. hétfő

Csepel.info

Csepelen hétfőn reggel kilenckor kis forgalom volt az utakon, kisebb sorok álltak az OTP fiókjainál, és hosszú sor, számos várakozó volt a Szent Imre téri posta előtt. A Városgazda munkatársai már dolgoztak: virágot ültettek, valamint a közterületeket rendezték, tisztították és fertőtlenítették. Videónk alatt az Info rádió híreit hallhatják. 

Hétfőre 744 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma – számolt be a Koronavirus.gov.hu. Miután Karácsony Gergely főpolgármester nem volt hajlandó a fővárosiak egészségmegőrzése érdekében ingyenessé tenni a parkolást, ezt Orbán Viktor miniszterelnök tette meg helyette. Budapesten már vasárnapra kritikussá vált a helyzet, a szakemberek szerint itt “berobbanhat” a járvány. (tovább…)

Karácsony Gergely lemondását követelik a budapestiek

2020. április 4. szombat

Karácsony Gergelynek nem sikerül a helyzeten felülkerekedni, lassan elnyeli a káosz Budapestet. A koronavírus-járvány közepén sikerült meghoznia azt a döntést, hogy ritkábban járjanak a tömegközlekedési eszközök a fővárosban (bár a tömegfelháborodás miatt visszakozott később), a parkolási díjakhoz pedig foggal-körömmel ragaszkodik – írja a Ripost.

Az emberek természetesen fel is háborodtak és a főpolgármester Facebookján kérik számon: mégis miért játszik még mindig emberéletekkel?
(tovább…)

Hétfőtől újra a tanszüneti menetrend lesz érvényben Budapesten

2020. április 2. csütörtök

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Április 6-tól, hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten. Az április 1-jén életbe léptetett új menetrenddel és annak mai korrigálásával a BKK célja az volt, hogy a nemzetközi gyakorlatban is használatos, 30 százalékos telítettségi mutatót alkalmazhassuk a járműveken.

Figyelembe véve azonban Karácsony Gergely főpolgármester kérését, továbbá azt is, hogy a legtöbb vonalon tapasztalt, átlagosan 20-30 százalékos telítettség is zsúfoltságérzetet keltett az utazóközönségben, a BKK a tanszüneti menetrend visszaállítása mellett döntött. Az ehhez szükséges járművezetői beosztások elkészítésének időigényessége miatt április 3-án, pénteken még nem tudjuk életbe léptetni a változtatást, azonban számos vonalon a maihoz képest további sűrítéseket alkalmazunk már holnap is. (tovább…)

Ideiglenes módosul négy busz útvonala

2020. április 1. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee és a BKK információi szerint csütörtök 9 órától 12 óráig a következő járat(ok) közlekedése a II. Rákóczi Ferenc úton végzett csatornajavítási munkálatok miatt az alábbiak szerint módosul:

  • A 38-as, a 138-as és a 238-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H és a Karácsony Sándor utca H megállót.
  • A 179-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H, a Karácsony Sándor utca H és a Mansfeld Péter utca megállót.

(tovább…)

Holnaptól a mainál sűrűbb menetrend lép életbe számos fővárosi vonalon

2020. április 1. szerda

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: Omnibusz

A BKK a fővárosi közösségi közlekedésben ma reggel tapasztaltak alapján április 2-től, csütörtöktől gyakoribb járatindulást biztosít számos vonalon. A járatsűrítés célja, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a járművek kihasználtsága a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, azaz az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól.

Április 1-jén reggeltől egy szombati menetrenden alapuló, de frekventált vonalakon annál sűrűbb járatindulást biztosító közösségi közlekedési rend lépett életbe a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ számos dolgozója figyelte a fővárosi közösségi közlekedés kihasználtságát a ma hajnali, reggeli órákban és a közösségi médiában is sok visszajelzést kaptunk a járatok utasszámát illetően. A tapasztalatok alapján már április 2-án, csütörtökön reggeltől sűrítik a járatindulást számos vonalon, kiemelten a hajnali, reggeli órákban a dél-pesti térségben. (tovább…)

Tízezrek háborodtak fel Budapesten Karácsonyék döntése miatt

2020. április 1. szerda

Origo

A szerda reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével – írta Vitézy Dávid Facebook-oldalán. Közölte, az utasok véleménye jól követhető a Facebookon is. Számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki, ráadásul a buszok eleje nagyon helyesen a járművezetők védelmében le van zárva – tette hozzá.

Fürjes Balázs szerint a fővárosi vezetésnek vissza kell vonnia a hétvégi menetrendet.  (tovább…)

Változik a Csepeli Piac működési rendje

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Többen jelezték, hogy a Csepeli Piac nyitva tartásával kapcsolatban szeretnének változást kérni, hogy a 65 év alattiak kora reggel is be tudjanak vásárolni. Az elmúlt napok tapasztalatait összegeztük – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a piacot meglátogatva hallgatta meg a vásárlók és az árusok véleményét.

Ennek alapján változik a működési rend.

(tovább…)