‘Közlekedés’ kategória archívum

Kidöntöttek egy táblát a Piacnál

2020. szeptember 19. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A fenti fotókat K. Attila olvasónk készítette, melyen jól látható, hogy feltehetőleg egy sofőr nem tudott megfelelő ívben bekanyarodni autójával és a piacnál egy táblát kidöntött.

Köszönjük a képet olvasó-riporterünknek.

Zseniális közlekedési tükröt telepítettek Csepelen

2020. szeptember 18. péntek

Csepel.info

Bár a közlekedési panorámatükrök feladata – nevükből adódóan – elsősorban a kereszteződések beláthatóságának javításával a közlekedés segítése lenne, Csepelen most sokkal természetközelibb értelmet kapott az új eszköz.

A Szent István és a Szarvas utcák kereszteződésénél felállított panorámatükör a fák szerelmeseinek jelent újdonságot. Azoknak, akik nem szeretik a fákat pusztán elölről szemlélni, és szeretnék egyszerre megtekinteni hátulról is a természet eme gyöngyszemeit. Valahogy így: (tovább…)

Kifizetné Karácsony jogosítványát Pethőhenye önkormányzata – „mi is járunk Budapesten”

2020. szeptember 17. csütörtök

888

A zalai Pethőhenye önkormányzata felajánlotta Karácsony Gergelynek, hogy kifizetik a jogosítványszerzése költségeit. „Egyszer tapasztalja meg főpolgármester úr, milyen az, amikor valaki, valamit önállóan, 40 tanácsadó nélkül vezet (…) a budapesti forgalmi helyzet olyan, mint mikor nagyapám nekiindult a hegynek tehenes szekérrel. És nekünk is kell járnunk Budapesten”, nyilatkozta a 888-nak Deák István György polgármester.

Mi is járunk Budapesten, de a főváros közlekedése siralmassá vált

– szögezte le lapunknak Deák István György, Pethőhenye polgármestere, aki az általa vezetett képviselő testülettel megszavazta, hogy ajánlják fel Karácsony Gergely főpolgármesternek: kifizetik a jogosítványszerzése költségeit. (tovább…)

Baleset a Szent László utcában

2020. szeptember 16. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

A fenti képeket olvasónk küldte be, melyen jól látható, hogy egy Renault Clio és egy Volkswagen Golf ütközött össze a Festő utca és a Szent László utca kereszteződésében.

Baleset feltehetően a forgalmi rend változásból adódott, melyről korábban itt adtunk hírt.

Köszönjük a képet olvasónknak.

Üzemanyagár-változás 2020.09.16-tól

2020. szeptember 15. kedd

Mr,Gabee, Csepel.info

2020.09.16-tól várhatóan tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A benzin ára továbbra is változatlan marad a hét közepén, szerdától a 95-ös átlagára 370 forinton marad.

Viszont a gázolaj átlagára bruttó 4 forinttal csökken, így gázolajat átlagosan már 360 forintért tudunk tankolni a hazai kutakon.

Csepel, Soroksár, Szentendre, Ráckeve: Minden idők legnagyobb HÉV-fejlesztése zajlik

2020. szeptember 14. hétfő

Átszállás nélkül, száz kilométeres óránkénti sebességgel mennek a légkondis szerelvények

Mno, Mandiner

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint minden idők legnagyobb HÉV-fejlesztése kezdődött Budapesten.

Megújul és meghosszabbodik a csepeli HÉV – jelentette be Németh Szilárd, Csepel fideszes országgyűlési képviselője is az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. „Ez az a köldökzsinór, ami összeköti Csepelt a belvárossal” – fogalmazott, hozzátéve: ez most meghosszabbodik, Szentendréig, vagy Ráckevéig is el lehet majd jutni átszállás nélkül. (tovább…)

Új autóbuszok Csepelen és az agglomerációban

2020. szeptember 14. hétfő

Vitézy Dávid, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Vitézy Dávid facebook oldala

Új, klimatizált, alacsonypadlós és kék: bővül az alacsonypadlós buszflotta Budapesten. A 30 db új csuklós Mercedes buszt a Volánbusz Zrt. a budapesti agglomerációs járatokra vette, a Kormány által biztosított költségvetési források segítségével. Az első busz most állt forgalomba, a többi 29 db még idén követi.

A Mercedes-Benz Conecto G városi csuklós buszok megvásárlására idén márciusban szerződött a Volánbusz az ITK Holding leányvállalatával, az Inter Traction Electrics Kft.-vel. A Törökországban készülő, végig alacsonypadlós, légkondicionált buszflotta gyártása zajlik, várhatóan mindegyik forgalomba áll még ebben az évben. (tovább…)

Körjáratot csinálnak a 71-es és a 152-es vonalakból

2020. szeptember 13. vasárnap

Mr.Gabee Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint mivel a 152-es és a 71-es külső végállomásait összekötő út megépült (A Szentmiklósi és a Hollandi utat összekötő Királyerdő út), ennek értelmében ez két vonal egymással ellentétesen haladó körjárattá változik át, továbbá egy vonalcsoport lesz a 179-essel.

Ezen felül Budapest területén számos változás lesz a közösségi közlekedésben:

(tovább…)

Suttyók parkolnak: találós kérdés

2020. szeptember 12. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee mai találós kérdése: 4 kereke van, több mint két ember ülhet bele, és bicajnak érzi magát?

Az utóbbi időben nem nagyon tettünk közzé suttyó parkolós képeket, de van, ami igazán viszi a pálmát. A fenti kép két olvasónknál verte ki a biztosítékot, amit a Kossuth Lajos utcai kerékpársávon és a Katona József utcai járdán készített.

Jelige: ha nincs parkoló, csinálunk!

Újabb képek érkeztek az éjszakai balesetről

2020. szeptember 11. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee fotója

Pénteken hajnalban beszámoltunk róla, hogy hatalmas baleset történt a Hollandi úti strand előtti szakaszon. Az autó két utasát a mentők kórházba szállították, állapotuk nem életveszélyes.

Mr.Gabee e-mail címére újabb képek érkeztek, melyet a fentiekben megtekinthetnek.

Kapcsolódó anyag:

Friss: Beleszállt egy autó a strandfürdő kerítésébe – Galéria