‘Közlekedés’ kategória archívum

Újra közösen Csepelért

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

A koronavírus-járvány az elmúlt évben nem tette lehetővé, most viszont ismét tartalmas találkozóra került sor a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület tagjai és Borbély Lénárd csepeli polgármester között.

Az egyesületben olyan illusztris neveket találunk, mint Csurgay Árpád és Sára Ernő akadémikusok, Mészáros László tanár, dr. Filip Tamás közjegyző, Versics Judit és Klinghammer István akadémikus, professzor. A baráti beszélgetés során felvetődött a koronavírus-járvány kérdése, a Kis-Duna-part ügye, a közbiztonság, valamint a fizetős parkolás témája is. (tovább…)

ÚJ BUDAPESTI HÍD

2021. szeptember 6. hétfő

Figyelő

Akár már 2025-re elkészülhet Budapest legújabb hídja, a Galvani és „kistestvére”, egy átkelő a Soroksári-Dunán. A kormányzati Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a Figyelővel közölte: az új fővárosi híd és a kapcsolódó úthálózat megépítése hozzájárul a Hungária körgyűrű, valamint a többi átkelő forgalmának a csillapításához.

Budapest déli városrészei között jelenleg több mint tíz kilométer hosszon nincs a városhatáron belüli közvetlen dunai összeköttetés. A fővárossal 1950-ben egyesült Csepel hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. A Galvani híd összeköti majd Dél-Pestet, Dél-Budát és Észak-Csepelt. Az új objektumnak köszönhetően a csepeli és a ferencvárosi rozsdaterületek fejlesztésére is lehetőség nyílik majd.

(tovább…)

Hatalmas a dugó: elesett Budapest az első tanítási napon – Fotók

2021. szeptember 1. szerda

Ripost, Csepel.info, Facebook

Hatalmas torlódások alakultak ki szerda reggel a fővárosban. Egyszerűen lehetetlenné vált a közlekedés Budapesten. Korábban a fővárosi ellenzéki politikusok azt állították, hogy az M0-ás javítása miatt van dugó a belvárosban: mivel az M0 javítása befejeződött, nyilvánvalóvá vált, hogy semmi köze nem volt a most még jobban eldurvult belvárosi káoszhoz.

Elképesztő torlódásokra kell készülniük azoknak, akik Budapesten közlekednek, ugyanis szeptember 1-jével szinte teljesen lebénult a főváros. A főbb csomópontoknál kivétel nélkül mindenhol hatalmas dugó alakult ki. (tovább…)

Tanévnyitó a Mátyás iskolában

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

Szeptember elsejétől 380 tanuló veheti birtokba a megújult Mátyás Király Általános Iskolát, ahol tegnap tartották a központi tanévnyitó ünnepséget. Az idén 82 éves intézményben Juhász Katalin intézményvezető nyitotta meg a 2021/2022-es tanévet.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében, az iskolafelújítási projekt újabb állomásaként felújított iskola teljes beruházása közel 390 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg – közölte Borbély Lénárd polgármester beszédében. (tovább…)

Újra a kerületben a Covid-szűrőbusz

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Információink szerint ma reggeltől újra igénybe lehet venni a Csepeli Piacnál a Covid-szűrőbusz szolgáltatását.

A busz egyelőre keddenként és csütörtökönként, reggel 9.00 órától délután 16.00 óráig áll a lakosok rendelkezésére. (tovább…)

Biztonságosabb közlekedésre hívja fel a figyelmet az önkormányzat

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Az iskolakezdésre időzítve önkormányzatunk figyelemfelhívó akciót indít gyerekeink biztonságosabb közlekedése érdekében. Jól látható helyekre, iskolák közelébe, forgalmasabb gyalogátkelőhelyekhez olyan szövegeket festünk fel, ami a körültekintő átkelésre figyelmeztet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Sajnos időről időre megtörténnek olyan elkerülhető balesetek a gyalogátkelőhelyeknél, ami sok esetben a nem eléggé körültekintő átkelésből adódik. A fiatalok, gyerekek zenét hallgatva sokszor fülhallgatóval közlekednek, ami balesetveszélyes.

(tovább…)

Így indul újra a csepeli HÉV

2021. augusztus 31. kedd

BKK, MÁV-HÉV, Csepel.info

A vágányépítési-felújítási, hídfelújítási munkák befejezésének köszönhetően csepeli HÉV szeptember 1-től, szerdától újra a teljes vonalon, a Boráros tér és Csepel között közlekedik. Ennek köszönhetően Csepel központjából – a legforgalmasabb időszakokban is – újra 9 perc alatt lehet eljutni a Boráros térre.

Szeptember 1-től a Boráros téren az 54-es és az 55-ös buszokra újra a tér közepén lehet felszállni. Szeptember 4-étől  hétvégén és ünnepnapokon a H7-es HÉV-en is díjmentesen lehet kerékpárt szállítani. A kerékpárszállítás általános tudnivalói ezen a linken olvashatók. A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek#H7 weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!

Karácsonyék elkaszálták, a kormány felkarolta a dél-pesti kerékpáros fejlesztést

2021. augusztus 19. csütörtök

Mandiner

A Fővárosi Önkormányzat döntése rendkívül hátrányosan érintette volna Csepel, Soroksár és Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát, hiszen egy életminőséget alapjaiban javító, a fenntartható közlekedés fejlesztését célzó beruházás úszott volna el, ha a kabinet nem dob mentőövet az egyébként kerületi polgármesterek által is támogatott projektnek.

Ez a fejlesztés már bőven közbeszerzési eljárási szakaszban lehetne, legalábbis bizonyos szakaszai” – reagált a Mandinernek Ughy Attila volt fideszes XVIII. kerületi polgármester arra a felvetésre, miszerint hol tartana ma annak a mintegy 23 kilométer hosszúságú, „Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút” című projektnek a megvalósítása, amelyből még tavaly hátrált ki a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat. Annak ellenére, hogy Budapest első embere a választási kampányában előszeretettel hangoztatta, mi több, szorgalmazta további parkok, kerékpárutak létesítését.

(tovább…)

Vegyszeres gyomirtás a csepeli HÉV vonalán

2021. augusztus 13. péntek

Csepel.hu

Ezúton értesítjük Önöket, hogy ahogy minden évben, úgy idén is, a vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása céljából a MÁV-HÉV Zrt. őszi, vegyszeres gyomirtást végez.

A gyomirtás a HÉV vonalakat, a HÉV üzemi területeit, az állomásokat, megállóhelyeket, valamint ezek közvetlen környezetét érinti. Az alkalmazott anyag munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, az anyag a méhekre nem ártalmas, a gyomirtás során a kötelező és szokásos óvintézkedéseket megteszik.

 

(tovább…)

Szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatok a kerületben

2021. augusztus 13. péntek

Csepel.hu

2021. augusztus 16. napjától várhatóan 2021. november 15. napjáig bezáróan szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatok veszik kezdetüket a Kolozsvári utca Katona József utca és József Attila utca közötti szakaszán.

Az építkezés során teljes útlezárásokkal kell számolni az alábbi ütemezések szerint.

(tovább…)