‘Közlekedés’ kategória archívum

Előkészítik a csepeli, ráckevei és a szentendrei HÉV összekötését

2019. augusztus 23. péntek

Csepel.hu

Régi elképzelés valósulhat meg azzal, hogy a kormány döntése után, uniós támogatással elkezdik megtervezni a csepeli (H7), a ráckevei (H6) és a Szent-Endrei (H5) HÉV-vonalak összekötését és felújítását. A beruházással kapcsolatos tervezési feladatok elvégzésére 13,7 milliárd forintot szánnak uniós projekt keretében. A főváros északi és déli gyorsvasútjait érintő fejlesztések előkészítése nagy előrelépést jelent majd a közlekedésben a Csepelen és a Csepel-szigeten élők számára.

Mi várható?

A tervezés előkészítő fázisában három célra összpontosítanak. Az egyikben a csepeli és a ráckevei HÉV-vonalak korszerűsítését, összekapcsolását, valamint a Kálvin térig érő meghosszabbítását tervezik. A másikban a szentendrei HÉV-vonal felújítását készítik elő. A harmadikban részletes tanulmányt készítenek arról, hogyan kapcsolják össze a főváros északi és déli gyorsvasútjait, vagyis a szentendrei és a csepeli-ráckevei HÉV-et a Duna alatt. A célok között szerepel, hogy átszállásmentesen, vagy legalábbis kevesebb átszállással lehessen eljutni Budapest déli részéről északra. Közvetlen kapcsolatot teremtenének a belvárosi metróvonalakkal.

(tovább…)

Megépült a Vadgalamb utca

2019. augusztus 22. csütörtök

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Elkészült a Vadgalamb utca aszfaltozása. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg. Idén összesen 7 kilométer utca épül Csepelen.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Épül a Medve utca

2019. augusztus 21. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Bercsik Károly önkormányzati képviselő közölt friss fotókat a Medve utca építéséről, melyeket bejegyzésünkben osztunk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Baleset történt az Erdősor utcában

2019. augusztus 21. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Fotó: POLICE

HawakerTornado olvasónk információi szerint baleset történt szerda hajnalban az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésben, ahol egy VW Tuareg és egy Opel Vectra ütközött össze.

A rendőrség közleményében olvasható, hogy 2019. augusztus 21-én 1 órakor két autó ütközött össze Budapest XXI. kerületében, az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésénél, mert az egyik jármű vezetője nem tett eleget elsőbbségadási kötelezettségének. A baleset következtében az autó kerítésnek csapódott.  A balesetben hárman könnyebben megsérültek.

Suttyók parkolnak – olvasói fotó

2019. augusztus 19. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

A fenti képet olvasónk küldte be szerkesztőségünkbe.

A képhez nem kell semmit fűzni, maximum annyit hogy a Csepeli Mömax parkolójában készült, ahol csak üres parkoló van.

Lángol a komplett tetőtér egy Soroksár úti házban

2019. augusztus 19. hétfő

FKI, Mr.Gabee, Csepel.info

INDEX fotója

Körülbelül kétezer-négyszáz négyzetméteren ég a tetőszerkezet Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő hétemeletes társasházban. A tűzoltás idejére az épületet és a környező lakásokat kiürítették. A helyszínre több mint tíz tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók.

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését. A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani.

Update: olvasónk elmondása szerint A forgalmat Soroksár felől a dandár utcába terelik, a város felől a Lechner Ödön fasorra terelik.

Metróért Egyesület: nagy lehetőség a HÉV-vonalak összekötése

2019. augusztus 19. hétfő

Infostart

hdr

Megvalósíthatónak látja a Metróért Egyesület elnöke a szentendrei és a ráckevei/csepeli HÉV összekötését; Bíró Endre azután fogalmazott így az InfoRádióban, hogy zöld jelzést kapott a gigaberuházás tervezése. Szerinte az agglomerációban élők nyerhetnek vele a legtöbbet.

Mint az Infostart is beszámolt róla, egy kormánydöntésnek köszönhetően indulhat a szentendrei és a ráckevei/csepeli HÉV összekötésének tervezése, az egész projekt várható befejezési idejét pedig 2023-ra teszik.

(tovább…)

Közvilágítás-fejlesztés a Poprádi utcában

2019. augusztus 19. hétfő

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Bercsik Károly javaslatát követően új lámpatestet szereltek fel a Poprádi utcában, így javult az utca közvilágítása – számolt be az önkormányzati képviselő a Facebook oldalán. A fotót bejárása alkalmával készítette.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

 

Traffipax a Hollandi úton

2019. augusztus 19. hétfő

Mr.Gabee

 

Mr. Gabee traffipaxot látott Csepelen a Hollandi úton. A sebesség-ellenőrző készülék a Pusoma vendéglőnél található és a  strand felől érkezőket méri.

Sajnos egy ideje nem teszi közzé a rendőrség a várható helyszíneket. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a Szent István út Hollandi úthoz eső szakaszán is fel fog bukkanni a mai napon sebességmérő készülék.

Közlekedési körkép az ünnepek közeledtével

2019. augusztus 18. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Forrás: Omnibusz

A BKK info és a Volánbusz.hu tájékoztatása szerint a következő járat(ok) közlekedése rendezvény miatt az alábbiak szerint módosul:

augusztus 19. 20:40-tól – 21:30-ig 

  •  23-as, a 66-os és a 148-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Pesterzsébet, városközpont, az Ady Endre utca (Topánka utca) és a Szent Erzsébet tér megállót.
  • 35-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Pesterzsébet, városközpont és az Ady Endre utca (Topánka utca) megállót.

Augusztus 20. 10:00 – 18:00 óra között

  • 682 Szigetszentmiklós, Városháza – Ádám Jenő sétány – Boglya utca – Városháza autóbuszvonal járatai nem érintik a Szent Erzsébet tér megállóhelyet.

Augusztus 20. 18:00-tól – 23:00-ig

 

  • 38-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Városi Könyvtár és a Miklós Pláza megállót.
  • 673, 674 Budapest – Szigetszentmiklós – Szigethalom – Tököl  autóbuszvonal járatai Tököl felé nem érintik a Városi könyvtár, Miklós Pláza megállóhelyeket.