‘Közlekedés’ kategória archívum

Vasárnap vizsgálják a Gubacsi hidat

2020. július 11. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Vasárnap 5 órától várhatóan 14 óráig a Gubacsi hídon félpályán haladhat a forgalom, jelzőlámpás irányítással a híd vizsgálata miatt. 

QR kód leolvasásával lesz igazolható az utazási jogosultság a Volánbusz járatain

2020. július 10. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

A közlekedési társaság QR kódot (azaz kétdimenziós pontkódot) tartalmazó matricákat helyez ki az autóbuszokra, amelyeket a Közlekedési Mobiljeggyel utazóknak le kell olvasniuk mobilkészülékükkel.

A menetjegy vagy bérlet már felszállás előtt érvényesíthető úgy, hogy az utas a jármű külső felületén, az első ajtó közelében elhelyezett matricán található QR kódot beolvassa az applikációban, majd az autóbusz-vezetőnek bemutatja a képernyőn megjelenő, mozgó ábrát tartalmazó jegyképet. Így a jegyellenőrzés csak egy pillanatot vesz igénybe a népszerű Közekedési Mobiljeggyel utazók esetében. (tovább…)

Gázvezetékek cseréje kezdődik meg a Táncsics Mihály utcában

2020. július 10. péntek

csepel.hu

NKM Földházhálózati Kft. megbízásából a Colas-Alterra Zrt. gázvezeték felújítását kezdi meg a Táncsics Mihály utca Károli Gáspár utca-Deák Ferenc utca szakaszán, valamint a Táncsics Mihály utcával párhuzamos névtelen utcában.

A kivitelezés július 13-tól várhatóan augusztus 31-ig tart. A felújításra a gázvezeték kora és leromlott műszaki állapota miatt van szükség.

(tovább…)

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

2020. július 9. csütörtök

BFKH, Mr.Gabee, Csepel.info

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

A 2020. július 4-től lejáró műszaki vizsgákat a hagyományos rendben, tényleges időszakos műszaki vizsgálattal szükséges meghosszabbíttatni. Tehát amelyik jármű forgalmi engedélye e napon, vagy e napot követően járt le, arra ez a kedvezmény nem vonatkozik. (tovább…)

Leakadt egy kamion pótkocsija az Árvay csárdánál

2020. július 9. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint leakadt egy kamion pótkocsija csütörtökön délután a II. Rákóczi Ferenc úton az Árvay csárdánál. A környéken hatalmas a forgalom. A helyzetet tetézi, hogy a Vízművek lakótelepnél egy újabb baleset van.

Aki a Hároson keresztül próbál menekülni, azoknak jelezzük, hogy az M0-s előtti részen útfelbontás van és áll a Csepeli út egészen a temetőig.

Traffipax a Szent István úton

2020. július 9. csütörtök

Mr.Gabee

Mr. Gabee traffipaxot látott csütörtök dél körül Csepelen a Szent István út Hollandi úti végénél. A sebesség-ellenőrző készülék a  Hollandi út felől érkezőket méri.

Sajnos egy ideje nem teszi közzé a rendőrség a várható helyszíneket. A korábbi gyakorlatnak megfelelően kerültünk több területén is fel fog bukkanni a mai napon sebességmérő készülék.

Üzemanyagár-változás 2020.07.10-től

2020. július 9. csütörtök

HolTankoljak, Mr.Gabee, Csepel.info

Ahogy arra számítani is lehetett, péntektől újra emelkednek az üzemanyag árak. A benzin átlagára várhatóan 3 forinttal emelkedik, a gázolaj átlagára pedig 4 forinttal változik a hét második felében. A hazai átlagárak az alábbiak szerint alakulnak péntektől: 

  • 95-ös benzin: 369 Ft/liter
  • Gázolaj: 385 Ft/liter

Forgalommal szemben hajtott be egy kamion a Corvin csomópontba

2020. július 9. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee információi szerint csütörtökön kora délelőtt forgalommal szembe próbált haladni egy kamion a Corvin csomópontban.

Sajnos az eset során egy személygépkocsival is találkozott.

Baleset a Weiss Manfréd úton

2020. július 8. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee és a Balesetinfo facebook csoport információi szerint baleset történt a Weiss Manfréd úton (A Corvin csomóponttól néhány méterre) szerdán délután.

A balesetben egy motorkerékpár és egy Nissan Micra ütközött össze. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Baleset történt a Sólyom utcában

2020. július 7. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint kedden délután baleset történt a Sólyom utca és a Mária királyné útja kereszteződésében.

A balesetben egy Ford típusú személygépkocsi és egy kerékpár ütközött össze. Szerkesztőnk helyszínen megtudta, hogy a baleset a jobbkézszabály elmulasztásából adódott. Továbbá a bicajos 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.