‘Közlekedés’ kategória archívum

Szombattól három hétig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett

2024. június 20. csütörtök
Csepel.hu
 Június 22-e szombattól július 11-ig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusz jár. A Szent Imre tér és a csepeli HÉV-végállomás között pedig az arra közlekedő 35-ös, 36-os, 38-as, 38A, 71-es, 138-as, 148-as, 151-es, 152-es, 159-es, 238-as és 278-as buszokkal utazhatnak az utasok.
A pótlóbuszok a Boráros téren a belső autóbusz-végállomásról, a 224-es busz eredeti megállójából indulnak, Csepelen pedig a Szent Imre téren az autóbusz-végállomás mellett a Kiss János altábornagy utcánál, vagy a HÉV-állomás mellett lehet felszállni – hívták fel a figyelmet.

(tovább…)

A csepeli önkormányzat egy Csepel Kerékpárt ajándékozott a zágrábi Liszt Intézetnek

2024. május 15. szerda

Csepel.hu

A zágrábi Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ idén januárban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját és ezen alkalomból egy Csepel kerékpárral lepte meg a polgármester az intézet dolgozóit. A biciklit dr. Mladenovics Anna, a Központ igazgatója vette át Borbély Lénárdtól.

Az igazgatóasszony megköszönte az ajándékot az önkormányzatnak, amellyel elmondása szerint hosszú évek óta kiváló kapcsolattal rendelkeznek. „Őszintén mondhatom, a kerékpár a legjobb helyre került. Még korábban Fiuméba szerettünk volna magyar napokat szervezni, ami nem valósulhatott volna meg Csepel nélkül. Ezt szerettük volna megismételni, ennek kapcsán pedig úgy gondoltunk, hogy Csepelnek vannak olyan értékei, amit Zágrábban is bemutathatunk. Tavaly Csepel egy rendkívül színvonalas programmal mutatta meg kultúráját, múltját. Megtudhattuk azt is, hogy milyen vendégszeretők a csepeliek. Hogy a megélt, közös élmények ne merüljenek feledésbe, úgy gondoltunk, hogy az intézetben szeretnénk elhelyezni egy Csepel kerékpárt, amit majd mindenki megcsodálhat.” (tovább…)

E-kerékpáros közterület-felügyelők Csepelen

2024. május 9. csütörtök

Csepel.hu

Május 1-én megkezdte szolgálatát Csepel Közterület-felügyeletének e-kerékpáros járőrszolgálata. Munkájuk során fokozottan jelen lesznek Csepel belvárosában, a sétáló utcában és annak környékén, de megtalálhatóak lesznek kerületünk bármely pontján.

Aktív és fokozott közterületi jelenlétük során intézkednek a jogsértések elkövetőivel szemben és határozott, magabiztos szolgálati fellépésükkel mindent megtesznek a szabályokat megsértők visszaszorítása, s ezáltal egy barátságosabb belváros kialakítása érdekében – írja a csepeli közterület-felügyelet közösségi oldala. (tovább…)

Gyomirtás a HÉV-vonal mentén

2024. április 18. csütörtök

MÁV-HÉV Zrt.

Az április 22-25. közötti időszakban vegyszeres gyomirtást végez a MÁV-HÉV a HÉV-vonalak mentén az esti órákban egy UNIMOG típusú járművel.

A gyomirtás a HÉV-vonalakat, a HÉV üzemi területeit, az állomásokat, megállóhelyeket, valamint ezek közvetlen környezetét érinti.

(tovább…)

Emléktáblát avattak a csepeli HÉV-katasztrófa áldozatainak tiszteletére

2024. április 13. szombat

Csepel.hu

1978. április 13-án, 17 óra 10 perckor szörnyű tragédia történt, amikor a Boráros térre késve érkező HÉV-szerelvény fékhiba miatt belerohant az állomás épületébe. A tömegbalesetben 18 ember meghalt, sokan súlyos sérülésekkel kerültek kórházba.

A legtöbb csepeli, aki megélte azt a napot, ma is pontosan emlékszik, hol volt, mi történt a baleset idején.  (tovább…)

Súlyos HÉV-problémák: időnként ekkora fémdarabok repkednek a töltésről

2024. április 3. szerda

Csepel.info

Balesetveszélyes lett a csepeli HÉV töltése, mióta kivágták ott a fákat és a növényzetet – állítja egy ott lakó olvasónk. Képet is kaptunk egy szerelvény által kivágott fémdarabról, ami súlyos sérülést okozhatott volna, ha valakit eltalál.

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük: (tovább…)

Zajlanak az útépítések Csepelen

2024. március 25. hétfő
Csepel.hu
 
Miközben az Arany János utcánál már a vége felé járnak a felújítással, napok óta zajlanak a munkálatok Kapisztrán utcánál. Itt Borbély Lénárd polgármester Tóth Sándor önkormányzati képviselővel járta be a területet ma reggel.
A Toboz utcánál az építés a legintenzívebb fázisban van, egyszerre épül a csapadékvíz-elvezetés és az útpálya, járdafelület is. A földmunkák befejezése után a betonréteg építését kezdik meg. Április végére el is készülhet teljesen az utcaszakasz.

(tovább…)

Ismét akcióztak a csepeli rendőrök és a közterület-felügyelet

2024. február 15. csütörtök
A kép illusztráció
Tovább folytatták az ellenőrzéseket a közteres kollégák és a csepeli rendőrség járőrei. A keddi naphoz hasonlóan február 14-én szerdán is fülön csíptek néhány notórius lomizó szabályszegőt. Az eredmény: egy esetben műszaki érvénytelenítés, hét esetben pedig műszaki vizsgára berendelés volt. Ők esetenként 100.000 Ft feletti pénzbírságra is számíthatnak.
A rendőrség ezen kívül négy alkalommal szabott ki bírságot, alkalmanként 42 500 Ft-os büntetést kaptak az illetők. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv miatt, és összesen 43 alkalommal igazoltattak.

(tovább…)

Megkettőzött erővel dolgozik a csepeli közterület-felügyelet a lomtalanítás alatt

2024. február 13. kedd

Csepel.hu

Kerületünkben, Csepelen 2024.02.11- 02.22-ig tart az FKF lomtalanítási szolgáltatása, amelynek keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Csepel Közterület-felügyelete kiemelt feladatként tekint erre az időszakra, ezért folyamatosan együttműködnek a kerületi Rendőrkapitánysággal, a Csepeli Városgazda munkatársaival, az FKF Divízió felelős vezetőjével a közös gondolkodás és a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

A lomtalanítás során a kerületrészekre beosztott közterület-felügyelők minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik az aktuális „lomis” körzetet, ahol a fokozatosság elvének betartása mellett, akár helyszíni bírság kiszabására, illetve feljelentés megtételére is van jogszabályi felhatalmazása kollégáinknak. Az intézkedések, a korábbi évek tapasztalatai alapján lehetnek: (tovább…)

Üzemszünet miatt nem jár a komp Csepel és Soroksár között

2024. január 24. szerda

Csepel.hu

A gépházban végzendő munkálatok miatt, üzemszünet lesz a D14-es viszonylaton.

  1. január 29-én, 30-án és 31 -én (hétfőtől-szerdáig) a munkálatok miatt teljesen szünetel a forgalom.

(tovább…)