‘Közlekedés’ kategória archívum

Így mondtak nemet áprilisban a csepeli DK-MSZP-Momentum képviselői a gerincútra

2023. szeptember 8. péntek

Csepel.info

2023. április 24-én volt a legutolsó olyan önkormányzati döntés, melyen a csepeli gerincút folytatásáról szavaztak. Ebben az önkormányzat arra kérte Budapest főpolgármesterét, hogy folytassa a csepeli gerincút építéséhez szükséges előkészületeket.

A testületi ülésen heves vitát követően a csepeli DK-MSZP-Momentum összes képviselője nemmel szavazott a javaslatra. A képen a testületi ülésről készült jegyzőkönyv kivonata látható. Bár a javaslatot még így is elfogadták, a DK-MSZP-Momentum többségű Fővárosi Közgyűlés és Karácsony Gergely főpolgármester még csak nem is reagált a csepeliek kérésére.

Parkolókat alakítanak ki kerületszerte

2023. szeptember 7. csütörtök

Csepel.hu

Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki. (tovább…)

Okoszebrák Csepelen

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

Zajlik az Erdősor – Festő utca kereszteződésében az okoszebra kiépítése. Az innovatív gyalogosvédelmi rendszer nagy mértékben hozzájárul majd a gyalogosbiztonság elősegítéséhez – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán. Az önkormányzat célja az Erdősor utca – Festő utcai csomópontjában található, meglévő gyalogátkelőhely kiemelése speciális megvilágítással, hozzájárulva ezzel a közlekedés biztonságosabbá tételéhez.

A tervek elkészültek és a kivitelezés is hamarosan megkezdődik. Az Erdősor utcában a Festő utcai gyalogosátkelő balesetveszélyes, szükséges olyan megvilágítása, amely biztonságossá, láthatóvá teszi a gyalogosokat az úttesten átkeléskor. (tovább…)

Új parkolók a kerületben

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.hu

A Zrínyi utcai lakók kérésére és Kovács Dávid Attila képviselő javaslatára a parkolás megkönnyítése érdekében a Zrínyi utca 3-4-es szám között 22 darab parkolóhelyet alakítunk ki felfestéssel – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.

A munkálatok ma kezdődtek el, annak befejezéséig a lakosok türelmét kérik. A parkolók felfestését folytatni fogják kerületszerte. (tovább…)

Átadták a felújított Táncsics Mihály utca teljes szakaszát

2023. szeptember 1. péntek

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester beszédében kiemelte: a Táncsics Mihály utca a kerület egyik legfontosabb útszakasza, melynek egy része a Fővárosi Önkormányzat kezelésében és tulajdonában áll, az ő feladatuk lenne ezt az útszakaszt rendben tartani.

A Táncsics Mihály utca felújítására 2017-ben a BKK Zrt. készített tervet, mely a Károli Gáspár utca – Széchenyi István utca közötti, fővárosi kezelésű utcaszakaszra vonatkozott. A felújításra végül a Fővárosi Önkormányzat negatív döntése miatt nem került sor.

(tovább…)

Nyomásszabályozó állomás rekonstrukciós munkálatai a Belvárosban

2023. augusztus 24. csütörtök

Csepel.hu

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. beruházásának keretében a Betű utca – Petőfi utca kereszteződésében nyomásszabályozó állomás rekonstrukciójával kapcsolatos munkálatok kezdődnek meg augusztus 28-án.

A Telepes utca és Petőfi utca között a Betű utca munkálatokkal érintett szakaszán az út egy forgalmi sávra szűkül, továbbá 30 km/h sebességkorlátozás lesz bevezetve a munkaterület környékén.

(tovább…)

Folytatódik az önkormányzat figyelemfelhívó akciója

2023. augusztus 9. szerda

Csepel.hu

Folytatjuk gyerekeink biztonságosabb közlekedése érdekében indított figyelemfelhívó akciónkat – írja Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.

Ennek lényege, hogy jól látható helyekre, iskolák közelébe, forgalmasabb gyalogátkelőhelyekhez olyan szövegeket festenek fel, ami a körültekintő átkelésre figyelmeztet. (tovább…)

Baleset a Szent Imre téren

2023. július 25. kedd

Csepel.info

Egy Fiat típusú személygépkocsi ütközött a Szent Imre téren, a belváros felé tartó menet rendszerint közlekedő H7-es HÉV-el, így a Károli Gáspár utca-II. Rákóczi Ferenc kereszteződésénél torlódásra kell számítani.

(tovább…)

Parkolókat alakítanak ki a Kiss János altábornagy utca elején

2023. július 17. hétfő

Csepel.hu

Az állapota miatt használhatatlan sportpálya elbontásra kerül és a területen 20 férőhelyes gyeprácsos burkolatú, merőleges várakozást lehetővé tevő parkoló kerül kialakításra bekötőút építéssel, megújuló környezetben. A munkálatok 2023.07.15.-én, a sportpálya bontásával megkezdődtek. A parkoló megépítését követően a területhez kapcsolódó zöldfelület is megújításra kerül.

Az Ady Endre út 13-15. szám alatti társasház (Lottóház) és a Nevelési tanácsadó közötti játszótér hamarosan átadatásra kerül. Az ehhez kapcsolódó zöldfelület is meg fog újulni a parkoló megépítését követően.

(tovább…)

Terelés Csepel napján a Szent Imre téren és környékén

2023. július 17. hétfő

Csepel.hu

Csepel napját július 18-án ünnepeljük, a rendezvények miatt lezárásra, terelésre kell számítani, melyek július 18-án, hajnali 4 órától július 19-e, hajnali 4 óráig tartanak. A lezárásban érintett útszakasz a Szent Imre tér II. Rákóczi Ferenc út és Kossuth Lajos utca közötti szakasza. Az érintett buszjáratok: 138, 38, 238, 152, 179, 35, 38A, 278, 151.

A jelzett időszakban a busz végállomásról induló HÉV-pótló buszok ideiglenesen a Kossuth Lajos utcán közlekednek, nem érintik a Rákóczi Ferenc úti HÉV-megálló melletti buszmegállót.

(tovább…)