‘Duna’ kategória archívum

Értelmetlen rongálás a Kis-Duna-parton: letépték a madártani egyesület tábláját

2022. május 20. péntek

Csepel.info

Letépték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik tájékoztató tábláját a Csepeli Kis-Duna-parton – értesült a Csepel.info.

Néhány évvel ezelőtt Borbély Lénárd polgármester arról kérdezte a csepelieket, hogy engedélyezze-e az önkormányzat a madarak etetését a Kis-Duna-parton. Több szakember is azt tanácsolta akkor, hogy ezt a madarak egészsége miatt nem kellene engedni. Ez után kerültek ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tájékoztató táblái a parti sétányra. Valakinek azonban ez most nem tetszett, és letépte az egyiket.

 

Még a birkózószövetség beszámolója szerint is látogathatóvá kellene tenniük a csepeli fitnesz parkot

2022. május 16. hétfő

Csepel.info

2019. november 22-én adták át a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) területén a tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot.

A szabadtéri kondiparkot még a birkózószövetség korabeli cikke szerint is a csepelieknek építették, így bárki számára elérhetőnek kellene lennie. Ám a KIMBA kordont épített az épület és a fitnesz park köré, a Csepeli Birkózó Clubot pedig – akiknek a birkózócsarnok épült – nem engedi be az épületbe. Ezt tetézi, hogy Németh Szilárd, a szövetség elnöke a csepeli birkózók szerint egy alkalommal azt is kijelentette, hogy ha közpénzt kap valamire, azt onnantól a sajátjának tekinti. (tovább…)

Tervezzünk közösen! – Fórum a Hollandi úti Ifjúsági Tábor fejlesztéséről

2022. április 14. csütörtök

Csepel.info

Közösségi tervezéssel folytatódik a Kis-Duna-part fejlesztése. Erről tart most fórumot a csepeli önkormányzat most csütörtökön 17 órai kezdettel a helyszínen, a Hollandi út 10 szám alatt.

Durva, amit ez a csepeli gazdi megengedett magának – és a kutyájának

2022. április 12. kedd

Csepel.info

Hiába biztosít ingyen 500 zacskót az önkormányzat minden kutyatartónak, hogy összeszedje kedvence ürülékét, sokan erre sem képesek. De amit most az egyik csepeli gazdi tett, arra szavak se nagyon vannak.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere olyan fotót posztolt a Facebookon, amelyen az látszik, hogy valaki bement a kutyájával a kis-duna-parti nyilvános illemhelyre, majd ott hagyta kutyája ürülékét a toalett padlóján. (tovább…)

Szombaton támadnak a csepeli kalózok

2022. március 7. hétfő

Csepel.info

Szombaton reggel 8 órakor nyit a híres-neves kalózhajós játszótér – értesítette olvasóit Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán.

A kalózhajós játszóteret 2016. június 9-én adták át, és hagyományosan tavasztól őszig tart nyitva. A kalózhajó, a kalózfalu és a többi különleges, egyedi készítésű játék rendkívül népszerű. A fából készült játszóteret ugyanakkor ősszel téliesítik, hogy tovább bírja az egyébként is komoly igénybevételt és a párás levegőt.

Megtisztítja a Városgazda a Daru-domb északi részét

2022. január 31. hétfő

Csepel.hu

A csepeli Daru-domb és a Kis-Duna-part nagy részén jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években, így a már felújított területek, parkok kiválóan alkalmasak szabadidős tevékenységek megrendezésére, családi programokra, sétálásra és sportolásra.

A Daru-domb északi „csücske” azonban még rendezetlen, ezért is döntött a Városgazda a rendbetétele mellett – tájékoztatta portálunkat a kerület önkormányzati tulajdonú cége. Megtudtuk, a „csücsök” a skate pályától északra eső területet jelenti. (tovább…)

Hód döntött ki egy fát a Kis-Duna parton

2021. december 21. kedd

Csepel.info

Minden jel arra mutat, hogy egy hód rágta körül majd döntött ki egy fiatal és egészséges fát a Kis-Duna öbölnél, a fahíd mellett – értesült a Csepel.info.

A Csepel.info többször is hírt adott arról, hogy hódra utaló nyomokat, farágásokat találtak a csepeli Kis-Duna parton. Most egy szép, egészséges fa dőlt ki úgy, hogy minden jel szerint hód rágta ki és döntötte le. A fotókat a közelben lakó Brujman Roland készítette.

Keddtől átmenetileg nem jár a komp Csepel és Soroksár között

2021. november 22. hétfő

Profitline

D14-es jelzéssel jár és bérlettel is használható a Soroksári rév

Karbantartás miatt átmenetileg szünetel a kompközlekedés Csepel és Soroksár között kedd reggeltől szerda délutánig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a D14-es kompjárat kedden 8.40-től szerdán várhatóan 16 óráig nem közlekedik. (tovább…)

Kérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről

2021. november 9. kedd

Csepel.hu

A Budapest Fejlesztési Központ a Ráckevei (Soroksári)-Duna revitalizációjának előkészítését konzorciumban valósítja meg az Országos Vízügyi Főigazgatósággal.

A most induló előkészítési projektben többek között megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatástanulmány készül. Csak ezen gondos előkészítő vizsgálatok lezárulta után valósulhat meg bármilyen, a folyóágat, medret érintő fizikai beavatkozás a Ráckevei (Soroksári)-Dunán. (tovább…)

Megkötötték a szerződést az észak-csepeli park megépítésére

2021. október 27. szerda

Fürjes Balázs, Facebook

A barnamezős, ma még építési törmelékkel, ottfelejtett autókkal és gumiabroncsokkal szennyezett észak-csepeli városrészen egy minden budapesti előtt nyitott, hatalmas, több mint három Városmajornyi területű zöld park jön létre. Természetesen nem fővárosi forrásból és kivitelezéssel, hiszen Karácsony Gergely minden Csepelt érintő fővárosi fejlesztést megszüntetett.

Megkötötték a tervezési szerződést a csepeli speciális vizes élőhely kialakítására és a csapadékvíz természetes elvezetésére.
Az utóbbi évek egyik legnagyobb zöldfejlesztését tervezik Észak-Csepelen – jelentette be Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Facebook oldalán.

(tovább…)