‘Duna’ kategória archívum

Építési engedélyt kapott az Új Duna-híd

2022. november 22. kedd

Magyar Építők

A híd acélszerkezetű, acél a pilon, a merevítőtartó és a ferdekábelek is.

A Galvani hídként is ismert Új Duna-híd megkapta az építési engedélyt – számolt be közösségi oldalán a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.

(tovább…)

Holtan találtak meg egy eltűntként keresett fiút az M0-ás Duna-híd alatt

2022. július 2. szombat

24.hu

Holtan találtak egy fiatalt Csepelen. Értesüléseink szerint egy eltűntként keresett fiú holttestét találták meg néhány nappal ezelőtt az M0-ás autóútnál, a Duna-híd alatt.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja és a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

„Megvédjük a Kis-Duna-partot”

2022. június 3. péntek

csepel.hu

Csak a part melletti kondiparkot volt hajlandó szabaddá tenni a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA), miután Borbély Lénárd polgármester a kordon lebontására szólította fel őket. A létesítmény köré engedély nélkül épített kordont beljebb húzták, de megmaradt.

Az Ifjúsági Tábor területének beépítéséhez is ragaszkodnak. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere ugyanakkor a kordon lebontása érdekében bírósághoz fordul. Kiemelte: a csepeliek 84 százaléka ellenezte a „sportkollégium” kis-Duna-parti megépítését, ezért az önkormányzat megvédi a partot a beépítéstől, az Ifjúsági Tábort pedig a terveknek és a csepeli lakosság kérésének megfelelően a csepeli gyerekek táboroztatása érdekében újítja fel. (tovább…)

Csepelen van Budapest egyik legszebb parti sétánya

2022. június 1. szerda

Turistamagazin.hu

“Egy hely a városban, ahol azonnal körülvesz a természet, méghozzá ott, ahol a legkevésbé számítanál rá. Ártéri fák árnyas lombsátra kilométereken keresztül, hihetetlen folyóparti kilátásokkal. Ligetek, parkok, nádasok, hattyúk, vadkacsák, csend és lustán hömpölygő Duna. Bringával és gyalogosan is végigjártuk a csepeli Kolonics György sétányt, és minden méterét imádtuk.”

Sokan csodálkoznak rá, milyen klassz hely lett Csepel, mióta a kerület újra felfedezte és ápolja természeti értékeit. Az alábbiakban a Turistamagazin beszámolóját olvashatják.

(tovább…)

Értelmetlen rongálás a Kis-Duna-parton: letépték a madártani egyesület tábláját

2022. május 20. péntek

Csepel.info

Letépték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik tájékoztató tábláját a Csepeli Kis-Duna-parton – értesült a Csepel.info.

Néhány évvel ezelőtt Borbély Lénárd polgármester arról kérdezte a csepelieket, hogy engedélyezze-e az önkormányzat a madarak etetését a Kis-Duna-parton. Több szakember is azt tanácsolta akkor, hogy ezt a madarak egészsége miatt nem kellene engedni. Ez után kerültek ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tájékoztató táblái a parti sétányra. Valakinek azonban ez most nem tetszett, és letépte az egyiket.

 

Még a birkózószövetség beszámolója szerint is látogathatóvá kellene tenniük a csepeli fitnesz parkot

2022. május 16. hétfő

Csepel.info

2019. november 22-én adták át a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) területén a tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot.

A szabadtéri kondiparkot még a birkózószövetség korabeli cikke szerint is a csepelieknek építették, így bárki számára elérhetőnek kellene lennie. Ám a KIMBA kordont épített az épület és a fitnesz park köré, a Csepeli Birkózó Clubot pedig – akiknek a birkózócsarnok épült – nem engedi be az épületbe. Ezt tetézi, hogy Németh Szilárd, a szövetség elnöke a csepeli birkózók szerint egy alkalommal azt is kijelentette, hogy ha közpénzt kap valamire, azt onnantól a sajátjának tekinti. (tovább…)

Tervezzünk közösen! – Fórum a Hollandi úti Ifjúsági Tábor fejlesztéséről

2022. április 14. csütörtök

Csepel.info

Közösségi tervezéssel folytatódik a Kis-Duna-part fejlesztése. Erről tart most fórumot a csepeli önkormányzat most csütörtökön 17 órai kezdettel a helyszínen, a Hollandi út 10 szám alatt.

Durva, amit ez a csepeli gazdi megengedett magának – és a kutyájának

2022. április 12. kedd

Csepel.info

Hiába biztosít ingyen 500 zacskót az önkormányzat minden kutyatartónak, hogy összeszedje kedvence ürülékét, sokan erre sem képesek. De amit most az egyik csepeli gazdi tett, arra szavak se nagyon vannak.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere olyan fotót posztolt a Facebookon, amelyen az látszik, hogy valaki bement a kutyájával a kis-duna-parti nyilvános illemhelyre, majd ott hagyta kutyája ürülékét a toalett padlóján. (tovább…)

Szombaton támadnak a csepeli kalózok

2022. március 7. hétfő

Csepel.info

Szombaton reggel 8 órakor nyit a híres-neves kalózhajós játszótér – értesítette olvasóit Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Facebook oldalán.

A kalózhajós játszóteret 2016. június 9-én adták át, és hagyományosan tavasztól őszig tart nyitva. A kalózhajó, a kalózfalu és a többi különleges, egyedi készítésű játék rendkívül népszerű. A fából készült játszóteret ugyanakkor ősszel téliesítik, hogy tovább bírja az egyébként is komoly igénybevételt és a párás levegőt.

Megtisztítja a Városgazda a Daru-domb északi részét

2022. január 31. hétfő

Csepel.hu

A csepeli Daru-domb és a Kis-Duna-part nagy részén jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években, így a már felújított területek, parkok kiválóan alkalmasak szabadidős tevékenységek megrendezésére, családi programokra, sétálásra és sportolásra.

A Daru-domb északi „csücske” azonban még rendezetlen, ezért is döntött a Városgazda a rendbetétele mellett – tájékoztatta portálunkat a kerület önkormányzati tulajdonú cége. Megtudtuk, a „csücsök” a skate pályától északra eső területet jelenti. (tovább…)