‘Duna’ kategória archívum

Borbély Lénárd: megőrizzük a Kis-Duna-partot!

2020. november 10. kedd

CSepel.hu

Nemrég megemlékeztünk a csepeli Kis-Duna park közösségi munkával történő 1977-es felújításáról. Az ennek állított emléktáblát felújítottuk – írta tegnap Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. Hozzátette: Most a jövőnek üzennek és kiállnak amellett, hogy rendbe tették a teljes partszakaszt. 

„A csepeliek akarata szerint a továbbiakban is megőrizzük a Kis-Duna partot, hogy a lakosság pihenését és kikapcsolódását szolgálja. A munka nem áll meg, van még dolgunk bőven”.

(tovább…)

Videó az új csepeli Duna hídról

2020. október 13. kedd

Magyar Építők

Az Új Duna-híd megépítésének célja a belváros forgalomcsillapítása, valamint a nagy kiterjedésű dél-budapesti rozsdaövezetek fejlesztésének elősegítése.

Az Új Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat a 21. század szemléletével épül. A Budapest Fejlesztési Központ a tervezés kezdetétől fogva szem előtt tartja, hogy a híd és a kapcsolódó körút igazi városias főútként működjön: szintbeli csomópontjai legyenek, gyalogos aluljárók vagy felüljárók helyett zebrákon lehessen átkelni rajta, és ne csupán közlekedési folyosó, hanem a környező városrészek fejlődését, a kiterjedt rozsdaövezetek átalakulását szolgáló tengely legyen. A 2×2 sávos útpályát teljes hosszában irányhelyes kerékpáros létesítmények kísérik, a forgalomtól védett járdákat fasorok szegélyezik majd és Újbudán még egy kisebb útmenti parkot is terveznek.

(tovább…)

Borbély: Megőrizzük a csepeli Kis-Duna-partot

2020. október 5. hétfő

Csepel.hu

Megosztónak érzi a jelenlegi terveket, ezért más helyszínt javasol a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kollégiumának Borbély Lénárd polgármester. Csepel polgármestere az után döntött így, hogy heves vita alakult ki a birkózók sportkollégium-építésével kapcsolatban. Bár építkezéséhez szükséges telekmegosztást az ellenzék támogatta, érezhető volt, hogy a tervek hosszú és elmérgesedő vitát gerjesztenek.

Az indulatokat az is felkorbácsolta, hogy egy prospektusból kiderült: már nem is egy kollégiumot terveznek a birkózó csarnok mellé, hanem kettőt. Borbély Lénárd polgármester bejegyzése az alábbiakban olvasható.

(tovább…)

Kvassay Jenőnek és Sajó Elemérnek állítanának emlékművet

2020. október 2. péntek

Csepeli Hírmondó

Csepel képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött arról, hogy támogatja a Kvassay Jenő és Sajó Elemér emlékhelyének létesítését. Az önkormányzathoz Molnár Sándor, a Kvassay Jenő Baráti Társaság képviselője fordult.

A társaság azt szorgalmazza, hogy Kvassay Jenőnek és Sajó Elemérnek állítsanak emlékhelyet egyelőre pontosan nem meghatározott helyen, de lehetőleg a Kvassay-zsilip közelében. A két kiváló vízügyi szakember jelentős érdemeket szerzett egyebek között a Kis-Duna szabályozásában.

(tovább…)

Fordulat: megszavazta az ellenzék Németh Szilárd kérését

2020. szeptember 24. csütörtök

Csepel.info

Miután a Fidesz egyik képviselője koronavírusos lett, matematikailag nem maradt esély arra, hogy – Németh Szilárd kérésére – döntsön a csepeli birkózó csarnok telekmegosztásáról a kerület önkormányzatának képviselő testülete.

Meghökkentő módon, ellenzéki javaslatra, ellenzéki támogatással, az eredeti javaslattól kissé eltérően, ám éppen Németh Szilárd kérésének megfelelő tartalommal szavazták meg végül a határozati javaslatot – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Most jött: beazonosították a Duna csepeli oldalán talált holttestet

2020. szeptember 18. péntek

Blikk

Beazonosították a férfit, akinek holttestét tegnap este találták meg Csepelnél a Dunában.

Ahogy a Blikk korábban megírta, csütörtök este Csepelnél a Dunában találtak rá egy ismeretlen férfi holttestére. A rendőrségnek nemrégiben sikerült beazonosítania az elhunyt személyt, a 79 éves férfi feltehetőleg öngyilkosságot követett el.

(tovább…)

Szavazás indul az új csepeli Duna-híd első szakaszáról

2020. szeptember 14. hétfő

MTI, Mandiner

A kérdőívet szeptember 29-ig a projektet bemutató új, www.ujdunahid.hu linken elérhető honlapon lehet kitölteni.

Társadalmi egyeztetést indít az új Duna-híd úthálózatának első, a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó szakaszáról a tervezést irányító Budapest Fejlesztési Központ (BFK). A kérdőívet szeptember 29-ig a projektet bemutató új, www.ujdunahid.hu linken elérhető honlapon lehet kitölteni.

(tovább…)

Elkapták a Daru-dombi vandált

2020. szeptember 14. hétfő

Csepel.info

Fotó: Facebook

Hat szemetest fordított fel, és próbált szétrúgni az a vandál, akit szerencsére el is kapott a rendőrség, még a hétvégén – értesült a Csepel.info.

Mivel a szemeteseket a beton alappal együtt döntötte ki, csak a mai napon tudják helyreállítani az eredeti állapotot a Városgazda szakemberei. Úgy tudjuk, hogy egy kukát sikerült teljesen tönkretenni, azt pótolni kell. A rongáló ellen eljárás indult.

Januártól újra a korábbi nyomvonalán haladhat a csepeli HÉV

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Megújul és bővül a budapesti HÉV hálózat, várhatóan 2030-ig összekötik a csepeli, ráckevei és a szentendrei vonalakat a Duna alatt. Több százezer budapesti és az agglomerációban élő lakos napi közlekedését könnyítik meg és teszik kényelmesebbé.

Egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csepeli HÉV végállomás kocsiszínében rendeztek szeptember 9-én.

(tovább…)

7 szuper kirándulóhely a pesti oldalon

2020. szeptember 8. kedd

Nem csak szerintünk szép a csepeli és soroksári Kis-Duna

Welovebudapest.com, Toplista

A Kolonics sétány Csepelen (fotó: Welovebudapest.com)

Buda meredeken vezet Pesttel szemben a kirándulóhelyek számában, amit földrajzi helyzetének, dombjainak, hegyeinek köszönhet. Ennek ellenére a pesti oldal sem szenved hiányt olyan zöldterületekben, amelyek jelentős természeti értékeket képviselnek. Mivel olvasóink már többször számon kérték tőlünk ezt az összeállítást, lássuk hát, melyek ezek! – írja a Welovebudapest.com.

És bizony Csepel, valamint a csepeli, soroksári Kis-Duna part fontos szerepet kap az összeállításban.

(tovább…)