‘Duna’ kategória archívum

Ilyen volt, ilyen lett: a “kalózhajós játszótér”

2023. augusztus 24. csütörtök

Csepel.info

A “kalózhajós játszótér” a Google utcaképén 2011-ben, és tíz évvel később, 2021-ben.

Ez volt az elmúlt 13 év egyik olyan fejlesztése, amit az ellenzéki pártok is támogattak. Méghozzá a bővítésében, ugyanis hamar olyan népszerű lett, hogy sokszor már nem fértek be az oda érkezők. Így ez közös sikernek is tekinthető. Bónuszban még néhány kép a játszótérről, ami abban is különleges, hogy szezonálisan, vagyis tavasztól őszig tart nyitva. (Más kerületekben viszont vannak hasonlóan, szezonálisan nyitva tartó játszóterek.)

(tovább…)

Kedden nyit a Csepeli Strandfürdő

2023. augusztus 7. hétfő

Csepel.info

Több száz fát döntött ki Csepelen a brutális szombat hajnali vihar. Az elmúlt napokban azonban sikerült annyira elhárítani a károkat, hogy kedden már a nagyközönség előtt is megnyithat a Csepeli Strandfürdő.

Erről Borbély Lénárd polgármester tájékoztatta a csepelieket a közösségi oldalán: (tovább…)

Mindenkinek elege van a Hollandi zaklatójával

2023. augusztus 3. csütörtök

Csepel.info

Most az egyik anyuka fakadt ki a rendszeresen, bunkó módon ordítozó férfi miatt a Facebookon.

Nem mindenki tudja elfogadni, hogy a csepeli Kis-Duna-part közkincs, és az önkormányzatnak köszönhetően a csepeli gyerekeknek is két helyen állandó nyári napközis táborul szolgál. Információink szerint egyik lakó a Napközis Tábor újranyitása óta folyamatosan jár tiltakozni a gyerekek miatt, zaklatja a tanárokat és a szülőket is. (tovább…)

Szállodák helyett közösségi terek: szombaton adják át a Kolonics György Szabadidőközpontot

2023. június 29. csütörtök

Csepel.info

Szombaton avatják fel Csepel új büszkeségét, a kerület híres sportolójáról, Kolonics Györgyről elnevezett szabadidőközpontot.

Az egykori Ifjúsági Tábor helyén létrejött Kolonics György Szabadidőközpontot közösségi tervezéssel, az itt élők akarata alapján építette újjá az önkormányzat.

Itt szálloda épült volna, most a csepeli családoké lesz

2023. április 18. kedd

Csepel.info

Hatszintes wellness szálloda helyett a csepeli családok kedvenc pihenőhelye lesz ez a Kis-Duna-parti liget.

Borbély Lénárd polgármester a közelmúltban a közösségi oldalán jelentette be, hogy a csepeli önkormányzat megnyitja, és látogathatóvá teszi azt a kiserdőt, amit 2010 előtt eladási céllal zártak le a Kis-Duna-parton. 2006-ban a Kis-Duna öbölben fahidat épített az akkori önkormányzat, hogy a szomszéd telket értékesebbé tegye, de most a kis fahíd, az öböl és a liget egyetlen nagyszerű közösségi tér részei lesznek. (tovább…)

Építési engedélyt kapott az Új Duna-híd

2022. november 22. kedd

Magyar Építők

A híd acélszerkezetű, acél a pilon, a merevítőtartó és a ferdekábelek is.

A Galvani hídként is ismert Új Duna-híd megkapta az építési engedélyt – számolt be közösségi oldalán a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.

(tovább…)

Holtan találtak meg egy eltűntként keresett fiút az M0-ás Duna-híd alatt

2022. július 2. szombat

24.hu

Holtan találtak egy fiatalt Csepelen. Értesüléseink szerint egy eltűntként keresett fiú holttestét találták meg néhány nappal ezelőtt az M0-ás autóútnál, a Duna-híd alatt.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja és a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

„Megvédjük a Kis-Duna-partot”

2022. június 3. péntek

csepel.hu

Csak a part melletti kondiparkot volt hajlandó szabaddá tenni a Németh Szilárdhoz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA), miután Borbély Lénárd polgármester a kordon lebontására szólította fel őket. A létesítmény köré engedély nélkül épített kordont beljebb húzták, de megmaradt.

Az Ifjúsági Tábor területének beépítéséhez is ragaszkodnak. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere ugyanakkor a kordon lebontása érdekében bírósághoz fordul. Kiemelte: a csepeliek 84 százaléka ellenezte a „sportkollégium” kis-Duna-parti megépítését, ezért az önkormányzat megvédi a partot a beépítéstől, az Ifjúsági Tábort pedig a terveknek és a csepeli lakosság kérésének megfelelően a csepeli gyerekek táboroztatása érdekében újítja fel. (tovább…)

Csepelen van Budapest egyik legszebb parti sétánya

2022. június 1. szerda

Turistamagazin.hu

“Egy hely a városban, ahol azonnal körülvesz a természet, méghozzá ott, ahol a legkevésbé számítanál rá. Ártéri fák árnyas lombsátra kilométereken keresztül, hihetetlen folyóparti kilátásokkal. Ligetek, parkok, nádasok, hattyúk, vadkacsák, csend és lustán hömpölygő Duna. Bringával és gyalogosan is végigjártuk a csepeli Kolonics György sétányt, és minden méterét imádtuk.”

Sokan csodálkoznak rá, milyen klassz hely lett Csepel, mióta a kerület újra felfedezte és ápolja természeti értékeit. Az alábbiakban a Turistamagazin beszámolóját olvashatják.

(tovább…)

Értelmetlen rongálás a Kis-Duna-parton: letépték a madártani egyesület tábláját

2022. május 20. péntek

Csepel.info

Letépték a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik tájékoztató tábláját a Csepeli Kis-Duna-parton – értesült a Csepel.info.

Néhány évvel ezelőtt Borbély Lénárd polgármester arról kérdezte a csepelieket, hogy engedélyezze-e az önkormányzat a madarak etetését a Kis-Duna-parton. Több szakember is azt tanácsolta akkor, hogy ezt a madarak egészsége miatt nem kellene engedni. Ez után kerültek ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tájékoztató táblái a parti sétányra. Valakinek azonban ez most nem tetszett, és letépte az egyiket.