‘Duna’ kategória archívum

Ismét lecsapott a vidragyűlölő vandál a Kis-Duna parton

2018. december 3. hétfő

Facebook, Csepel.info

A Kis-Duna part Csepel egyik legszebb része, és sajnos a csepeli vandálok egyik legfontosabb célpontja is egyben. Most egy hónapon belül kétszer verték szét az egyik tájékoztató táblát – írta a közösségi oldalon Bercsik Károly képviselő.

A Kis-Duna parton eddig több tucatnyi lámpát tettek tönkre, többször megrongálták a komp melletti nyilvános illemhelyet, és egyszer gyakorlatilag darabokra törték a kis öböl feletti fahidat. A tájékoztató táblák szétverése vagy a festékszórós rongálás már csak hab a tortán. (tovább…)

Orvhalászokat fogtak a Kis-Dunán

2018. november 5. hétfő

Facebook, Csepel.info

Szomorú rekordot döntöttek meg a Ráckevei (Soroksári) Duna halőrei. Az RSD és DVRK kollégái által összevont ellenőrzés során közel 60 pontyot foglaltak le egy régóta figyelt és tetten ért  horgásznál.

A halak megállapított értéke alapján az orvhorgász ellen büntető eljárást kezdeményeztek a Halászati Hatóság bevonásával – számoltak be a történtekről a Facebookon.

Videó: roncsvadászok is megkeresték a Dunából kihúzott Zsigulit

2018. október 30. kedd

Csepel.info

A Szellemvárosok blog  “Roncsok” című sorozata foglalkozik most a Dunából Csepelen kihúzott 1200-as Ladával, amelyet mára alaposan leharcoltak a látogatók.

Az idén nyár vége óta tartó csapadékhiányos időszak leginkább a Duna vízszintjén mutatkozik meg. A folyó apadása már megdöntötte az eddigi rekordot: 71 éve nem volt ilyen alacsony a víz szintje a fővárosban. Ennek örömére rengeteg érdekesség, hajóroncsok, régi pénzérmék, meg persze több autó is előkerült már a Duna mélyéről. Ezen autók egyike egy 1200-es Lada, ami Csepelen bukkant ki a vízből. (tovább…)

Itt a Zsiguli, ami Csepelnél került elő a Dunából

2018. október 29. hétfő

Csepel.info

Fotó: Ma.hu

Sok fotó jelent meg arról a kocsiról, ami a Duna különösen alacsony vízállása miatt került felszínre Csepelnél.

A Yuoutbeon egy kis videót is készítettek a képekből, ezt láthatják a kattintás után. (tovább…)

Panorámakép: ilyen szép őszi időnk van

2018. október 15. hétfő

Csepel.info

Aki csak tudta, kihasználta a gyönyörű őszi időt a hévégén: tele volt a Kis-Duna part gyerekekkel sétálókkal, sportolókkal.

Most a Kalózhajós játszótérről és a játszótér melletti partról kaptunk egy-egy panorámaképet. Tavaly egy egész galériát töltöttünk meg képekkel, amely most is aktuális 😉 (tovább…)

Különleges létesítmény védi a csepeli kikötőt

2018. augusztus 29. szerda

infostart.hu

Fotó: MTI, Mohai Balázs

A csepeli Szabadkikötőben átadták az új mobil árvízvédelmi falat, a létesítmény műszaki próbája sikeres volt – közölte a Mahart Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója.

(tovább…)

Kellemes utazás, szép élmények a családi hajókiránduláson

2018. augusztus 27. hétfő

Csepel.hu

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén második alkalommal vettek részt érdeklődő családok az önkormányzat ingyenes dunai hajókirándulásán. A Boráros téri kikötőből indult Zsófia főhercegné rendezvényhajón színes programok, felejthetetlen panoráma és teljes körű vendéglátás fogadta a résztvevőket. A gyerekek és szülők egyaránt jól érezték magukat a Csepeli Városkép szervezte nyárutó rendezvényen.

A programon jelen volt Borbély Lénárd polgármester is, aki rövid köszöntőjében utalt rá, hogy idén 2018-ban hivatalosan a családok éve van. Mint mondta, ezért döntöttek úgy, hogy ebben az évben három hajókirándulást szerveznek a családoknak. (tovább…)

Összeomlott a csepeli DK vezetője

2018. augusztus 23. csütörtök

Csepel.info

Horváth Gyula a Dunán: csak neki szabad ott mosolyogni

Minden jel szerint idegösszeomlást kapott a hetek óta tartó melegben Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke. A politikuson teljesen elhatalmasodott az üldözési mánia, legújabb teóriája szerint pedig, ha valaki augusztus 20-át ünnepel a csepeli Kis-Duna parton, az antiszemita és fasiszta. 

Horváth ezt azzal indokolja, hogy

“ezen a környéken rendezték be 1944-ben a csepeli zsidók internáló táborát. Ide hurcolták a fasiszták Csepel zsidó lakosságát, majd innen szállították-, és pusztították el őket Auschwitzba.” (tovább…)

Fejlesztések Csepelen: ezek a munkák folynak jelenleg

2018. augusztus 22. szerda

Csepel.info

2011 óta milliárdokat költ a kerületünk útépítésekre, és még mindig nagy a lemaradásunk

Bejárást tartott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a folyamatban lévő fejlesztések helyszínein. Az önkormányzati közigazgatási szünet augusztus 21-én ért véget, de a fejlesztések egész nyáron, szünet nélkül folytak tovább.

A Repkény utcában és a Csónak utcában megkezdődött az utak építése, az esővíz elvezetésének kiépítése. A Csónak utcában a közművekkel kapcsolatos egyeztetések miatt sajnos megakadtak a munkálatok. De nemsokára folytatódnak, több utcában pedig hamarosan kezdődik az útépítés. Idén 1,7 milliárd forintot fordítunk a földes utak aszfaltozására

– számolt be a polgármester a Facebook oldalán az útépítésekről. (tovább…)

Kép és videó: rovarok tízezrei özönlötték el a csepeli HÉV-et

2018. augusztus 13. hétfő

Csepel.info, Bors

Filmbe illő jelenetek zajlottak az elmúlt napokban a csepeli HÉV-en: kérészek tízezrei repültek be az esti járatokon a szerelvényekbe. Ha hozzátesszük, hogy a Wikipedia szerint minden egyes rovar eszmei értéke 10 ezer forint, százmilliók repkedtek az emberek körül – de ennek az utasok picit sem örültek.

Augusztus elején kezdődött meg a dunavirágok rajzása a fővárosban. A kérészszerű rovarok az esti órákban elözönlik a folyót, s tény és való: a több millió példány pazar látványt nyújt a Duna megvilágításában. Igen ám, de a dunavirágokat mágnesként vonzza a fény, így a folyón túl a tömegközlekedési eszközökbe is betörnek. (tovább…)