‘Duna’ kategória archívum

Fordulat: megszavazta az ellenzék Németh Szilárd kérését

2020. szeptember 24. csütörtök

Csepel.info

Miután a Fidesz egyik képviselője koronavírusos lett, matematikailag nem maradt esély arra, hogy – Németh Szilárd kérésére – döntsön a csepeli birkózó csarnok telekmegosztásáról a kerület önkormányzatának képviselő testülete.

Meghökkentő módon, ellenzéki javaslatra, ellenzéki támogatással, az eredeti javaslattól kissé eltérően, ám éppen Németh Szilárd kérésének megfelelő tartalommal szavazták meg végül a határozati javaslatot – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Most jött: beazonosították a Duna csepeli oldalán talált holttestet

2020. szeptember 18. péntek

Blikk

Beazonosították a férfit, akinek holttestét tegnap este találták meg Csepelnél a Dunában.

Ahogy a Blikk korábban megírta, csütörtök este Csepelnél a Dunában találtak rá egy ismeretlen férfi holttestére. A rendőrségnek nemrégiben sikerült beazonosítania az elhunyt személyt, a 79 éves férfi feltehetőleg öngyilkosságot követett el.

(tovább…)

Szavazás indul az új csepeli Duna-híd első szakaszáról

2020. szeptember 14. hétfő

MTI, Mandiner

A kérdőívet szeptember 29-ig a projektet bemutató új, www.ujdunahid.hu linken elérhető honlapon lehet kitölteni.

Társadalmi egyeztetést indít az új Duna-híd úthálózatának első, a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó szakaszáról a tervezést irányító Budapest Fejlesztési Központ (BFK). A kérdőívet szeptember 29-ig a projektet bemutató új, www.ujdunahid.hu linken elérhető honlapon lehet kitölteni.

(tovább…)

Elkapták a Daru-dombi vandált

2020. szeptember 14. hétfő

Csepel.info

Fotó: Facebook

Hat szemetest fordított fel, és próbált szétrúgni az a vandál, akit szerencsére el is kapott a rendőrség, még a hétvégén – értesült a Csepel.info.

Mivel a szemeteseket a beton alappal együtt döntötte ki, csak a mai napon tudják helyreállítani az eredeti állapotot a Városgazda szakemberei. Úgy tudjuk, hogy egy kukát sikerült teljesen tönkretenni, azt pótolni kell. A rongáló ellen eljárás indult.

Januártól újra a korábbi nyomvonalán haladhat a csepeli HÉV

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Megújul és bővül a budapesti HÉV hálózat, várhatóan 2030-ig összekötik a csepeli, ráckevei és a szentendrei vonalakat a Duna alatt. Több százezer budapesti és az agglomerációban élő lakos napi közlekedését könnyítik meg és teszik kényelmesebbé.

Egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csepeli HÉV végállomás kocsiszínében rendeztek szeptember 9-én.

(tovább…)

7 szuper kirándulóhely a pesti oldalon

2020. szeptember 8. kedd

Nem csak szerintünk szép a csepeli és soroksári Kis-Duna

Welovebudapest.com, Toplista

A Kolonics sétány Csepelen (fotó: Welovebudapest.com)

Buda meredeken vezet Pesttel szemben a kirándulóhelyek számában, amit földrajzi helyzetének, dombjainak, hegyeinek köszönhet. Ennek ellenére a pesti oldal sem szenved hiányt olyan zöldterületekben, amelyek jelentős természeti értékeket képviselnek. Mivel olvasóink már többször számon kérték tőlünk ezt az összeállítást, lássuk hát, melyek ezek! – írja a Welovebudapest.com.

És bizony Csepel, valamint a csepeli, soroksári Kis-Duna part fontos szerepet kap az összeállításban.

(tovább…)

Fontos állomásához érkezett az új csepeli Duna híd tervezése

2020. szeptember 3. csütörtök

Vitézy Dávid

Fontos állomásához érkezett az új Duna-híd közlekedési kapcsolatainak tervezése: a közbeszerzési hirdetménnyel megindult a hídon átvezető villamosvonal tervezése is. Az új kapcsolat révén villamosösszeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között a Rákóczi hídtól délre, a budai Galvani utca és pesti Illatos út vonalában tervezett új Duna-hídon át, amely naponta több mint 50 ezer gépkocsival tehermentesíti a Budapest belvárosát – írja Facebook oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Az érintett dél-budai és dél-pesti térségek Budapest dinamikusan fejlődő területei, megújulásuknak az új Duna-híd és rajta a villamosvonal fontos, nélkülözhetetlen láncszeme lesz. A leendő villamosvonal akadálymentes átszállási kapcsolatot fog biztosítani a Csepel-szigeten a megújuló H7-es, a pesti hídfőnél pedig a soroksári, ráckevei H6-os HÉV felé.

(tovább…)

A Közvágóhídnál találkozik a Déli körvasút a megújult HÉV-vonalakkal

2020. június 24. szerda

Magyar Építők

A Déli Körvasút fejlesztése során Kelenföld és Ferencváros között egy, – egyes szakaszokon két – új vágánnyal és három vadonatúj vasúti megállóhellyel bővül. Ha elkészül a bővítés, a Déli körvasúton 10-15 percenként járhatnak majd a vonatok.

Az érdi, a budaörsi és a környező budai, vagy akár a kelet-pesti agglomerációból érkezők átszállás nélkül érhetik el nemcsak Budafok-Nagytétényt, Kelenföldet és az újbudai egyetemvárost, de könnyebben elérhetővé válik a pesti oldal, vagyis a Soroksári út térsége és a Népliget is.

(tovább…)

Így halad a Déli Körvasút beruházása Budapesten – galéria

2020. június 16. kedd

Magyar építők

Az építkezés galériája itt tekinthető meg

A Déli összekötő vasúti híd korszerűsítése a Déli körvasút projekt első üteme, amelynek keretében a múlt héten újabb hídelemet szereltek össze és emeltek hajóra Csepelen.

Ütemterv szerint zajlanak a feladatok a fővárosi Déli Körvasút beruházásán: a projekt keretében megújuló budapesti Déli összekötő vasúti híd felújításához nemrég az első és a második hídelemeket is összeszerelték és bárkára emelték Csepelen.

(tovább…)

Videó: végigtekertek a csepeli Kis-Duna parton

2020. május 20. szerda

Csepel.info

A legnagyobb videómegosztón találtuk azt a kerékpáros felvételt, amely a Daru dombtól a Nádfedeles Csárdáig mutatja egyik büszkeségünket, a megújult csepeli Kis-Duna partot.