‘Duna’ kategória archívum

Ismét csepeli videó tarol a neten

2019. február 13. szerda

Csepel.info

A fent látható, lenyűgöző felvételeket Borbély Lénárd csepeli polgármester tette közzé a Facebook oldalán.

A Legikepek.hu oldal által készített felvételek egyszer már “letarolták” az internetet. A csepeli korcsolyapályáról készült éjszakai videót több százezren látták, és a hazai kereskedelmi tévécsatornák is bemutatták érdekességként.

Videó: hódok nyomában a Csepel-szigeten

2019. január 3. csütörtök

Youtube

A természetjáró fiatalok legutóbbi túrájuk során a Duna rejtett kincseit tárták fel a Csepel-szigeten, Tököl – Halásztelek – Érd térségében. Elsősorban a hódok megfigyelése és bemutatása volt a céljuk: bepillantást engednek a XIX. század közepén kipusztult, majd 1996-tól fokozatosan visszatelepített eurázsiai hódok életébe.

Útjuk során ugyanakkor háborús és hidegháborús létesítményekkel, a második világháborúban lezuhant repülőgép maradványaival, úszó vízimalom alkatrészeivel, Magyarország egyik első gépesített vízművével és további értékes leletekkel, valamint az ártéri erdő élővilágával, kárókatonákkal, gémekkel, kétéltűekkel, puhatestű, növény és gombafajokkal, és természetesen hódokkal találkoztak. Videó kattintás után. (tovább…)

Boldog új évi fotók a Kis-Duna partról ;-)

2019. január 1. kedd

Csepel.info

Bár a fenti képek még az óév utolsó napjaiban készültek, szépen mutatják, milyen jó is itt, Csepelen élni. Boldog új évet kívánunk!

Gyönyörű felvételek Csepelről, Soroksárról és a Kis-Dunáról

2018. december 18. kedd

Csepel.info

Milyen jó érzés is a hideg télben felidézni a derűs, nyár végi napokat!

Most ebben segít egy új drónvideó, melyet a Youtube-on találtunk. Köszönjük a készítőknek, jó szórakozást a nézőknek! (tovább…)

Ismét lecsapott a vidragyűlölő vandál a Kis-Duna parton

2018. december 3. hétfő

Facebook, Csepel.info

A Kis-Duna part Csepel egyik legszebb része, és sajnos a csepeli vandálok egyik legfontosabb célpontja is egyben. Most egy hónapon belül kétszer verték szét az egyik tájékoztató táblát – írta a közösségi oldalon Bercsik Károly képviselő.

A Kis-Duna parton eddig több tucatnyi lámpát tettek tönkre, többször megrongálták a komp melletti nyilvános illemhelyet, és egyszer gyakorlatilag darabokra törték a kis öböl feletti fahidat. A tájékoztató táblák szétverése vagy a festékszórós rongálás már csak hab a tortán. (tovább…)

Orvhalászokat fogtak a Kis-Dunán

2018. november 5. hétfő

Facebook, Csepel.info

Szomorú rekordot döntöttek meg a Ráckevei (Soroksári) Duna halőrei. Az RSD és DVRK kollégái által összevont ellenőrzés során közel 60 pontyot foglaltak le egy régóta figyelt és tetten ért  horgásznál.

A halak megállapított értéke alapján az orvhorgász ellen büntető eljárást kezdeményeztek a Halászati Hatóság bevonásával – számoltak be a történtekről a Facebookon.

Videó: roncsvadászok is megkeresték a Dunából kihúzott Zsigulit

2018. október 30. kedd

Csepel.info

A Szellemvárosok blog  “Roncsok” című sorozata foglalkozik most a Dunából Csepelen kihúzott 1200-as Ladával, amelyet mára alaposan leharcoltak a látogatók.

Az idén nyár vége óta tartó csapadékhiányos időszak leginkább a Duna vízszintjén mutatkozik meg. A folyó apadása már megdöntötte az eddigi rekordot: 71 éve nem volt ilyen alacsony a víz szintje a fővárosban. Ennek örömére rengeteg érdekesség, hajóroncsok, régi pénzérmék, meg persze több autó is előkerült már a Duna mélyéről. Ezen autók egyike egy 1200-es Lada, ami Csepelen bukkant ki a vízből. (tovább…)

Itt a Zsiguli, ami Csepelnél került elő a Dunából

2018. október 29. hétfő

Csepel.info

Fotó: Ma.hu

Sok fotó jelent meg arról a kocsiról, ami a Duna különösen alacsony vízállása miatt került felszínre Csepelnél.

A Yuoutbeon egy kis videót is készítettek a képekből, ezt láthatják a kattintás után. (tovább…)

Panorámakép: ilyen szép őszi időnk van

2018. október 15. hétfő

Csepel.info

Aki csak tudta, kihasználta a gyönyörű őszi időt a hévégén: tele volt a Kis-Duna part gyerekekkel sétálókkal, sportolókkal.

Most a Kalózhajós játszótérről és a játszótér melletti partról kaptunk egy-egy panorámaképet. Tavaly egy egész galériát töltöttünk meg képekkel, amely most is aktuális 😉 (tovább…)

Különleges létesítmény védi a csepeli kikötőt

2018. augusztus 29. szerda

infostart.hu

Fotó: MTI, Mohai Balázs

A csepeli Szabadkikötőben átadták az új mobil árvízvédelmi falat, a létesítmény műszaki próbája sikeres volt – közölte a Mahart Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója.

(tovább…)