‘Közterületek’ kategória archívum

Ilyen volt, ilyen lett: megszépülő Csepel

2019. május 22. szerda

Csepel.info

Lakossági munkával szépült meg a bejegyzésben látható terület Csepelen. A fotót Roland nevű olvasónktól kaptuk. Ezúton is köszönjük a közreműködők munkáját. 

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Épül a Vadgalamb utca – Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotói

2019. május 21. kedd

Bercsik Károly, Csepel.info

Útépítési munkálatok zajlanak a Vadgalamb utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő helyszíni fotóit osztjuk meg. Idén összesen hét kilométeren épül út, és csapadékvíz-elvezetés a kerületben.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Épül a Királyerdő út – már aszfaltoznak

2019. május 17. péntek

Csepel.info

Április végén megkezdődtek az aszfaltozási munkálatok az épülő Királyerdő út déli (a Hollandi úthoz közel eső) szakaszán. Bejegyzésünkben olvasónk helyszínen készült fotóját osztjuk meg. 

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Képek: csepeli gyerekekkel voltak tele a parkok, játszóterek

2019. április 26. péntek

Csepel.info

Pénteken valóságos gyerekparadicsommá vált a kalózhajós játszótér, a Rákóczi Kert, az Iskola téri KRESZ park és a többi felújított csepeli játszótér. Úgy tűnik, hogy az itt élő családok már nem más kerületekbe, hanem a csepeli, különleges élményeket kínáló nagy játszóterekre, felújított parkokba viszik a gyerekeiket akkor is, ha nem csak egy óra jut a játékra.

Ezzel megbukott az ellenzék utolsó érve is a fejlesztések ellen. Az egyik visszatérő bírálat ugyanis az volt, hogy kevés a gyerek, és így nincs játszóterekre igény, mert nincs “alanya” az önkormányzat fejlesztéseinek. A csepeli DK a felújított KRESZ parkot azzal is bírálta, hogy felesleges a KRESZ oktatása, mert a gyerekek úgyis mindent megtanulnak a szüleiktől. (tovább…)

Hétfőn hivatalosan is megnyílt a kalózhajós játszótér

2019. április 3. szerda

Facebook/ Borbély Lénárd, Csepel.info

Hivatalosan is nyitva van a kalózhajós játszótér. Jó szórakozást kívánok, vigyázzunk rá! – tájékoztatott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a saját Facebook oldalán. (tovább…)

Pótolták a hiányzó csatornafedelet

2019. április 2. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Olvasónk fotója a hiányzó csatornafedélről

István nevű olvasónk arról tájékoztatta Mr. Gabee-t hogy a Weiss Manfréd úton a Kvassay híd felé az egyik csatornafedél eltűnt.

Szerkesztőségünk Bercsik Károly önkormányzati képviselő közbenjárásával elérte, hogy pótolják a hiányzó csatornafedelet.

Már kátyúzzák a csepeli utakat

2019. március 29. péntek

Csepel.info

Csepelen is elkezdődött a téli úthibák, kátyúk javítása, betömése – értesült a Csepel.info.

A téli időszakban a naponta többször is befagyó és kiolvadó csapadékvíz és az autóforgalomból, kerekekből kiinduló rezgés, mozgás együttesen okozza az úthibák sűrűsödését. (tovább…)

Te szedd: tavaly 290 millióba került az illegális szemetelés Csepelen

2019. március 20. szerda

Csepel.info, Facebook

Előtte és utána: több olyan pont van Csepelen, ahová folyamatosan hordják a szemetet – a felújított Daru-domb környékén is van ilyen

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára fiatalokkal, a csepeli Fidesz és Fidelitas tagjaival csatlakozott a Te szedd akcióhoz a Kis-Duna parton. Borbély Lénárd polgármester sokkoló adatokat tett közzé: az illegális szemétlerakás több mint 290 millió forintjába került tavaly a csepeli adófizetőknek.

A polgármester a tervezett csepeli iskolafelújítási program bejárásán vett részt, amely után Facebook oldalán közölte: ez az összeg tartalmazza az emberek bérét, akik elviszik a szemetet, a gépjárművek költségét, valamit az illegális szemét legális lerakását egy szeméttelepen. (tovább…)

Ismét csepeli videó tarol a neten

2019. február 13. szerda

Csepel.info

A fent látható, lenyűgöző felvételeket Borbély Lénárd csepeli polgármester tette közzé a Facebook oldalán.

A Legikepek.hu oldal által készített felvételek egyszer már “letarolták” az internetet. A csepeli korcsolyapályáról készült éjszakai videót több százezren látták, és a hazai kereskedelmi tévécsatornák is bemutatták érdekességként.

A csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről

2019. január 17. csütörtök

Csepel.hu

2019 fontos év, hiszen két választásra is sor kerül. Májusban arról fogunk dönteni, hogy kik képviseljék hazánkat az Európai Unióban. Azok, akik a migrációt elutasítják és a magyar nemzet megmaradását szorgalmazzák, vagy azok, akik támogatói a migrációnak. Ősszel pedig Csepel jövőjéről fogunk dönteni.

De itt nem csak az a kérdés, hogy a Főváros és a Kormány támogatásával tovább mehetünk-e a megkezdett úton, tovább fejlődhet-e a kerület, hanem arról is döntünk, hogy akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk. Ez lesz az önkormányzati választás igazi tétje – mondta el lapunknak Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)