‘Közterületek’ kategória archívum

Újra elöntötte a mocsok a baloldali vezetésű Józsefvárost

2020. június 22. hétfő

Csepel megúszta a hajléktalanexportot

Bors

Mocsok és fertő – megint ez jellemzi Józsefvárost az ott lakók szerint, és a Bors munkatársai is ezt tapasztalták a helyszínen. Azért „megint”, mert a kerület előző, fideszes vezetése az elmúlt évek során sok pénzt és energiát ölt abba, hogy a gettóként elhíresült kerületet rendbe tegyék.

Karácsony Gergely segítségével a Józsefvárosból buszokkal akarták Csepelre szállítani a problémás hajléktalanokat, amit a csepeli baloldal – Szabó Szabolcs országgyűlési képviselővel az élen – támogatott. A csepeliek viszont nem. Így egyelőre sikerült a hajléktalanexportot megakadályozni, a probléma pedig ott maradt. Az alábbiakban a Bors cikkét olvashatják.

(tovább…)

Elkészült az Összetartozás emlékműve Budapesten

2020. június 3. szerda

A trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára elkészült az Összetartozás emlékműve Budapesten a Kossuth tér és az Alkotmány utca találkozásában. A Steindl Imre program keretében létrejött tájépítészeti alkotást a járvány miatt augusztus 20-án avatják fel.

Zimay Balázs építész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, már a tervezésnél tudták, hogy egy földalatti emlékművet kell tervezniük, illetve azt is, hogy el kell rajta helyezniük 12 ezer helységnevet.

(tovább…)

Új park nyílt a Normafánál a romos hotel helyén

2020. május 24. vasárnap

A környékbeleik kérését teljesítve, több mint négyezer négyzetméteren új parkot alakított ki Hegyvidék önkormányzata a Normafánál, ahol a kisebb gyerekek igényeihez igazodó játszótér, valamint egy vízfelülettel ölelt csobogó is helyet kapott.

„Budapesten újra megnyílnak a játszóterek, valamint az iskolák, óvodák és bölcsődék. Keresve se lehetett volna jobb alkalmat találni a park és a játszótér avatásához” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Normafa mellett nyílt Eötvös Loránd park hivatalos átadásán, amin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a XII. kerület országgyűlési képviselője, valamint számos környékbeli lakó is megjelent.

(tovább…)

Szép és fájdalmasan üres Csepel legújabb szabadidőparkja

2020. április 21. kedd

Csepel.info

Hétfőn már nem dolgoztak Csepel legújabb, Tejút utcai szabadidőparkjában a munkások – értesült a Csepel.info. Kívülről nézve a park készen áll, de vélhetően még nem történt meg az átadás-átvétel. Ezért az sem biztos, hogy a kijárási korlátozás után megnyithatják. Ez a park a Tarlós Istvánhoz kötődő utolsó nagy fejlesztés Csepelen.

A szépen rendezett területen kültéri edzőeszközök, sportpálya, futókör, játékok valamint pihenő- és közösségi tér egyaránt helyet kapott. Ezeket egészíti ki közvilágítási és információs rendszer, utcabútorok, mosdó. Talán éppen a Csillagtelep elnevezés ihlette, de tény, hogy egy nagy rakéta-mászókát is építettek. A csepeli ellenzék szokás szerint ezt a fejlesztést is élesen támadta. Mi azonban biztosak vagyunk abban, hogy a pihenésre, játékra és egészségmegőrző sportra is egyaránt alkalmas szabadidőparknak a gyerekek, fiatalok, a felnőttek és a közeli idősotthon lakói részéről egyaránt óriási sikere lesz. (tovább…)

Orbán Viktor: Hétfőtől ingyenes a közterületi parkolás Magyarországon

2020. április 5. vasárnap

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök.

“A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját” – fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá.

(tovább…)

Változik a Csepeli Piac működési rendje

2020. április 1. szerda

Csepel.hu

Többen jelezték, hogy a Csepeli Piac nyitva tartásával kapcsolatban szeretnének változást kérni, hogy a 65 év alattiak kora reggel is be tudjanak vásárolni. Az elmúlt napok tapasztalatait összegeztük – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki a piacot meglátogatva hallgatta meg a vásárlók és az árusok véleményét.

Ennek alapján változik a működési rend.

(tovább…)

Zajlanak a tavaszi munkák, ültetik a virágokat

2020. március 10. kedd

Csepel.info

Bár az ország most a koronavírus terjedésére és a gazdasági válság első jeleire figyel, azért az élet nem állt le.

Csepelen a Városgazda munkatársai megkezdték a tavaszi virágültetést, hogy a kerület lakossága a lehető legszebb körülmények között élvezhesse az egyre több napsütést és a sétát legfontosabb terünkön. A virágültetés hamarosan megkezdődik a többi közterületen, parkokban is.

Elbontották a piac melletti city light hirdetőtáblát

2020. március 9. hétfő

Csepel.info

Amikor még volt: balesetveszélyessé tette a kihajtást

Ábel Attila alpolgármester lakossági kérést tolmácsolva kereste meg a hirdetőtábla működtetőit, az ugyanis nehezítette, és ezzel balesetveszélyessé tette a kihajtást a piaci parkolóból.

A city light hirdetőtáblák felállításáért cserében nem csak pénzt kap az önkormányzat. Kerületi programokat vagy felhívásokat is lehet közvetíteni rajtuk keresztül. Jelenleg például az ebösszeírást hirdetik. Nem mindig fizettek és szolgáltattak azonban így az önkormányzatnak: 2010 előtt semmit nem kapott a kerület a reklámcégektől.

Badacsonyi utca – ilyen volt, ilyen lett…

2020. február 27. csütörtök

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

A Badacsonyi utcában csapadékvíz-elvezetést, utat, és járdát épített a csepeli önkormányzat. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Jól halad a Szúnyog utca építése

2020. február 24. hétfő

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

Zajlik a csapadékvíz-elvezetés, út-, és járdaépítés a Szúnyog utcában. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő vasárnapi fotóit osztjuk meg. 

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)