‘Közterületek’ kategória archívum

Emelkedtek a kiszabható bírságok összeghatárai

2020. október 28. szerda

Koronavírus.gov.hu

Kiss Róbert alezredes hangsúlyozta, a házi karantén elrendelésére vonatkozó, az Országgyűlés által hétfőn módosított jogszabály szerdai hatályba lépésével szigorodtak a karanténintézkedések megszegése esetén alkalmazható szankciók.

Példaként említette: abban az esetben, ha a rendőrség ismételt vagy a figyelmeztetés ellenére történő maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyását észleli, a törvény lehetőséget enged 150 ezer forintig terjedő helyszíni bírság kiszabására is.

(tovább…)

Elmúlt egy év: „Azt tesszük, amire a csepeliek felhatalmaztak” – interjú Borbély Lénárd polgármesterrel

2020. október 23. péntek

Csepel.hu

Egy éve választott az ország önkormányzati vezetőket, képviselőket. Borbély Lénárd, Csepel újraválasztott polgármestere elmondta: személyesen is ez élete egyik legnehezebb időszaka, de mindig olyan döntéseket hozott, amivel a választói bízták meg.

Folytatódik az útépítési program, nem engednek új hajléktalanszállót, és várják az új HÉV-et, valamint az észak-csepeli fejlesztéseket, különösen az új híd építését. A Kis-Duna-parton a jövőben sem adnak el önkormányzati telkeket, és csak olyan pihenő- és sportcélú fejlesztések lehetnek, amelyek az itt élőket szolgálják.

(tovább…)

Rendezik az Eszterház melletti területet, több lesz a parkoló

2020. október 20. kedd

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a napokban bejegyzést tett közzé közösségi oldalán, amely szerint még az idei évben sor kerül az Eszterház melletti parkolás rendezésére.

Ennek köszönhetően nem csupán rendezett körülmények között fognak tudni majd parkolni az ott élők, hanem több parkolóhelyet is kialakítanak majd, megkönnyítve ezzel is a környéken lakó autósok életét.

(tovább…)

Ingyenes szűrővizsgálat a Tóth Ilona szakrendelő mellett

2020. október 15. csütörtök

Csepel.hu

Ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatot tartanak 2020. október 21-e és november 11-e között a Görgey téren a Tóth Ilona szakrendelő mellett.

Fontos, hogy a szűrővizsgálat díjmentesen igénybe vehető. A kerületben élő 45-65 év közötti nők, akiknek utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt két év, pedig névre szóló meghívót kapnak.

(tovább…)

Vandálbiztos, akadálymentes illemhely a Daru-dombnál

2020. október 8. csütörtök

Csepel.hu

Automatikus működtetésű bejárati ajtóval, beépített kommunikációs egységgel, világítással, fűtéssel rendelkező akadálymentes, vandálbiztos illemhelyet állítottak fel a napokban a Daru-dombnál.

Az automatikus működésű nyilvános WC jellemzően rozsdamentes acélból készült. Információink szerint az épület előszerelt állapotban került a helyszínre, ahol csak a végszerelést kellett elvégezni, illetve a szükséges közműcsatlakozások bekötését végrehajtani.

(tovább…)

Tisztelet az aradi vértanúknak

2020. október 6. kedd

Csepel.hu

Emlékműsorral és koszorúzással emlékezett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira. A városvezetők és az emlékezők október 6-án az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésénél álló emléktáblánál koszorúkkal és mécsesek elhelyezésével rótták le tiszteletüket.

Magyarországon 2001 óta nemzeti gyásznap október 6-a, amikor az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégezték a 13 hős vértanút, illetve ugyanekkor Pesten gróf Batthyány Lajost, Magyarország első független, felelős kormányának vezetőjét is megölték.

(tovább…)

Borbély: Megőrizzük a csepeli Kis-Duna-partot

2020. október 5. hétfő

Csepel.hu

Megosztónak érzi a jelenlegi terveket, ezért más helyszínt javasol a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kollégiumának Borbély Lénárd polgármester. Csepel polgármestere az után döntött így, hogy heves vita alakult ki a birkózók sportkollégium-építésével kapcsolatban. Bár építkezéséhez szükséges telekmegosztást az ellenzék támogatta, érezhető volt, hogy a tervek hosszú és elmérgesedő vitát gerjesztenek.

Az indulatokat az is felkorbácsolta, hogy egy prospektusból kiderült: már nem is egy kollégiumot terveznek a birkózó csarnok mellé, hanem kettőt. Borbély Lénárd polgármester bejegyzése az alábbiakban olvasható.

(tovább…)

A 71-es és 152-es járat összekötésével bővül Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közvetlen közlekedési kapcsolata

2020. október 1. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli Királyerdő térségének közlekedését javító infrastrukturális fejlesztések keretén belül a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott, megnyitva ezzel a lehetőséget a térség közlekedési kapcsolatainak továbbfejlesztésére. A Budapesti Közlekedési Központ ehhez igazodva innovatív megoldásként, a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, a jelenlegi 71-es és 152-es autóbuszvonal körjárati jellegű összekötésével október 3-ától bővíti Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket, egyelőre tesztjelleggel.

Október 3-ától, szombattól a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötésével a BKK két új körjáratot indít a térségben. Az új 152-es autóbusz a Szent Imre tértől a Királyerdő útig a korábbi útvonalán halad, majd a Királyerdő út–Hollandi út útvonalon megy vissza a Szent Imre térre. Az új 71-es ezzel ellentétes irányban, a Szent Imre térről a korábbi útvonalán éri el a Horgásztanyákat, majd a Királyerdő út–Szentmiklósi út útvonalon jut vissza a Szent Imre térre. A Királyerdő úton új megállóhely is épül a Vihorlát utca torkolatánál.

(tovább…)

Üléseztek a képviselők: az ellenzék is támogatta Németh Szilárd kérését

2020. szeptember 28. hétfő

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat szeptemberi képviselő-testületi ülésén döntés született arról, hogy két részre választják a Kis-Duna parti birkózócsarnoknak helyt adó önkormányzati telket. A javaslatot a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia kérésére, az ellenzéki pártok támogatásával szavazták meg.

Döntés született a Napközis Tábor építésének folytatásáról is – ez az egyike azon fejlesztéseknek, amelyek a járvány miatt megakadtak. A képviselők megszavazták a zárt hulladéktároló konténerekről szóló programot, valamint kibővítették a pneumococcus baktérium elleni védőoltásra térítésmentesen jogosultak körét.

(tovább…)

Itt az ősz, Csepelen már ültetik az árvácskákat

2020. szeptember 23. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Árvácskákat ültetnek az egynyári virágok helyére a Városgazda munkatársai – adta hírül a Csepeli Hírmondó.

Jelentősen megváltoztak a közterületek az elmúlt tíz évben. 2010-ben még a Szent Imre tér volt az egyetlen ápolt közpark Csepelen. Azóta azonban a kerület számos pontján, és nem pusztán a városközpontban alakítottak ki új virágágyásokat a Városgazda munkatársai.