‘Közterületek’ kategória archívum

Ezekkel a munkálatokkal indította a hetet a Városgazda

2021. április 20. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda Zrt. a hét elején folytatta azokat a munkálatokat, amelyeket a szokásos módon ilyenkor végeznek a kerületben. A Városgazda munkatársai a tervezett ütem szerint haladtak a zöldterületek rendbetételével is.

Mint megtudtuk, a cég kedden elkezdte a Béke téren található járda bontását, ugyanakkor elindult az óvodákban az öntözőrendszerek beüzemelése, valamint a Szent József Otthon előtti park kivitelezési, kertészeti munkái.

(tovább…)

Óvodapedagógusok és a közterületeken dolgozók kapják a politikusok pluszpénzét

2021. április 15. csütörtök

Csepel.hu

Április 1-jétől a budapesti átlag szintjére csökkentek Csepelen a politikusok tiszteletdíjai. Borbély Lénárd polgármester április 14-i döntése alapján az így megtakarított összeget a csepeli óvodapedagógusok és a Városgazda közterületeken dolgozó munkatársai kapják meg.

Az önkormányzatokat is sújtják a koronavírusos világjárvány miatti gazdasági hatások, és ez alól Csepel sem kivétel. Borbély Lénárd polgármester döntésére áprilistól a Budapesten megszokott, átlagos szintre csökkent a csepeli képviselők tiszteletdíja.

(tovább…)

Borbély Lénárd: pitiáner politikai támadásokkal terhelik az önkormányzatot

2021. április 8. csütörtök

Csepel.hu

Miközben azon dolgozunk a kollégáimmal megfeszítve, hogy a lakosság részére megszervezzük az oltási időpontokat, addig jellemző módon a Demokratikus Koalíció csepeli alakulata, vezetőjükkel az élen, azzal van elfoglalva, hogy milyen pitiáner politikai támadásokkal tudja megtámadni és leterhelni az Önkormányzatot – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: az elmúlt napok legfontosabb akciói azok voltak részükről, hogy megtudják, a Polgármesteri Hivatal 7 gépjárműve az elmúlt egy évben összesen 80.930 km-t futott.

 

(tovább…)

Kormányzati támogatással új gyermek szakrendelések indulnak Csepelen

2021. április 7. szerda

Csepel.hu

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében idén 750 millió forintot biztosít a csepeli önkormányzat számára. A támogatásból a Vermes Miklós utcai volt szülőotthonban fejlesztésekre és az ellátási terület bővítésére is sor kerül. A hangsúly a gyermekeken lesz, a támogatásnak köszönhetően gyermek szakrendelések indulnak:

•       Gyermekpulmonológia

•       Gyermek fül-orr-gégészet

•       Gyermekpszichiátria

•       Neurológiai szakrendelés

 

(tovább…)

Egy nap alatt kétezer oltás a szakrendelőben

2021. április 7. szerda

Csepel.hu

Tegnap délelőtt meglátogatta Borbély Lénárd polgármester a Tóth Ilona szakrendelőt, ahol a kerületi közművelődési intézmények dolgozóinak koordinálásával, valamint a polgármesteri kabinet és a hivatal kollégái szervezésének köszönhetően gőzerővel zajlik a tömeges oltás. Az épületben 16 oltóponton, összesen 2000 ember vakcinálására kerül sor a keddi napon.

A polgármester a közösségi oldalán megköszönte a szakrendelő dolgozóinak és a szervezőknek, hogy húsvét alatt is végezték ezt az embert próbáló feladatot, „hogy védve legyünk, és hogy minél előbb visszakaphassuk a régi életünket. Büszke vagyok rájuk!”

(tovább…)

Megint rengeteg illegális szemetet szállított el a Városgazda

2021. április 6. kedd

Csepel.hu

A múlt héten a csepeli Városgazda napi feladatai mellett ismételten az illegálisan kihelyezett hulladékok elszállításával foglalkozott a Budafoki úton, a Teller Ede úton és a Francia-öbölnél.

Az utóbbi években nagyon nagy mértékűvé vált az illegálisan közterületre kihelyezett hulladék mennyisége. A lakosság folyamatosan lomtalanít és közterületre helyezi nem csak a lomokat, hanem a háztartási hulladékot is. A folyamatos lakossági bejelentések miatt – a Csepeli Városgazda Zrt. Hulladékkezelési Csoportjának munkatársai gyűjtik össze és szállítják el a hulladékot, ezzel rohamosan kimerítve a hulladékelszállításra szánt költségkeretet.

(tovább…)

Folytatódik a Csepeli Zöld Sziget Program

2021. április 1. csütörtök
A Városgazda munkatársaival ma reggel faültetéssel indítottuk a napot, ezúttal a Királymajorban – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.
A Csepeli Zöld Sziget Program keretében hosszú idő óta kiemelt figyelmet fordítanak a kerületben a fásításra. Csepelen 2010 óta több mint tízezer új fát ültettek el – az összes kerület közül a legtöbbet.

(tovább…)

Nulla forint támogatás a fővárostól

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Több mint egy héttel ezelőtt tájékoztatta Borbély Lénárd polgármester a csepelieket arról a jó hírről, hogy a Kormány újabb 750 millió forinttal támogatja a kerületi egészségügyi fejlesztéseket az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Az EBP-ről annyit kell tudni, hogy ez egy hazai forrásból megvalósuló egészségügyi fejlesztés, amelyet állami költségvetésből finanszíroznak. A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján Budapest 50 milliárd forint plusz állami forrást is kap erre a programra, amelyet évenkénti 10 milliárd forintos felosztásban kap meg a Főváros, illetve a kerületek.

 

(tovább…)

Egyre látványosabban épül a megújuló Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház csepeli telephelye

2021. március 30. kedd

Csepel.hu

Ma délelőtt Dr. Mező Róbert osztályvezető főorvos úr meghívására meglátogattam a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs Osztályát. Nagy öröm számomra, hogy a csepeli telephely kormányzati forrásból szinte teljesen megújul, a felújítási munkálatok mellett pedig új épület kialakítására is sor kerül – írja Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

Mező Róbert főorvos Csepel első emberét tájékoztatta a tervekről, ezután bejárták a több épületből álló intézményt, ahol már sok helyen gőzerővel folyik a munka.

(tovább…)

Zajlanak a tavaszi munkálatok a Városgazdánál

2021. március 30. kedd

Csepel.hu

Az önkormányzat cége, a Csepeli Városgazda Zrt. a héten is folytatja a kerület karbantartásához kapcsolódó feladatok végzését. A múlt héten a tervezett ütem szerint haladtak a zöldterületek rendbetételével.

A mostani héten folytatják lombgyűjtési feladatokat Csillagtelepen, valamint a Radnóti Parkban, elvégzik az évelők és díszfüvek visszavágását a Daru-dombon, ezen kívül elkezdték az ősszel ültetett fák víztányérozását is.

(tovább…)