‘Közterületek’ kategória archívum

Járdajavítás a Vermes iskolánál

2022. június 30. csütörtök
Csepel.hu
 
A Tejút utca 2-nél, a Vermes Miklós Általános Iskolával szemközti oldalon, a park mellett lévő járdarész javítását végezte el a napokban Városgazda.
 
Mint írják, a járdarész állapota indokolta a javítást, amit április végén kezdtek meg.

(tovább…)

Semmelweis nap a Jahn Ferenc Kórházban

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház idén is megtartotta hagyományos Semmelweis napi ünnepségét.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester is. (tovább…)

A csepelieknek ingyenes kell maradjon a parkolás Csepelen

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzattal való egyeztetés nélkül került napirendre a Fővárosi Közgyűlés ülésére Karácsony Gergelynek a budapesti parkolási rendszer változtatásával kapcsolatos előterjesztése, amely többek között azt is tartalmazta, hogy Csepelen a Szent Imre tér fizetős övezet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hiba volt, hogy a kerületünkkel nem egyeztettek. Ha így lett volna, jeleztük volna, hogy már foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudjuk a csepelieket megvédeni attól, hogy Csepel az agglomeráció P+R parkolója legyen – folytatta.

 

(tovább…)

Tóth Ilona halálának 65. évfordulójára emlékeztek az 1956-os mártír nevét viselő csepeli szakorvosi rendelőintézetnél

2022. június 28. kedd
Csepel.hu
Az 1956-os tevékenysége miatt koncepciós perben elítélt és 1957-ben kivégzett orvostanhallgató emléktábláján a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, dr. Vincze Anikó jegyző, az intézmény nevében pedig a Szolgálat főigazgató-főorvosa, Dr. Dobák András és munkatársai helyezték el a megemlékezés koszorúját.
 
A csepeli Fidesz-KDNP nevében Bercsik Károly emlékezett meg virággal.

(tovább…)

Öntözőzsák alkalmazásával segítik a fák eredését

2022. június 23. csütörtök
Csepel.hu
 
A csepeli Zöld Sziget Program keretében a Városgazda Zrt. 80 db öntözőzsák alkalmazásával segíti a fiatal fák eredését, gyökeresedését az ültetést követő időszakban.
A zsákok kihelyezését 2022. június 24-én kezdik meg a Városgazda munkatársai.

(tovább…)

Tűzugrás, nyári napforduló, népi szokások

2022. június 22. szerda

Csepeli Hírmondó

A Szent Iván-nap közeledtével tűzgyújtásra, tűzugrásra és a nyári napforduló köszöntésére gyűltek össze az érdeklődők június 21-én a Karácsony Sándor utcánál. A csepeli néptáncosok közössége nevében Körömi Gábor tagintézmény-vezető, az esemény szervezője köszöntötte a résztvevőket, majd Morovik Attila alpolgármester mondott beszédet. A zenét a Botosánka együttes biztosította.

Az idei csepeli tűzugráson a fellépő Kis-Csepel és a Csepp Csepel Táncegyüttesek tagjai, valamint az Ifjú Kokányok néptáncosai menettánccal vonultak a Sétáló utcához, ahol a ceremónia, tűzgyújtás, szabad tánc és tűzugrás vette kezdetét. (tovább…)

Rossz szűrő miatt nem megy az élménymedence és a csúszda a strandon – 25 százalék kedvezmény a látogatóknak

2022. június 22. szerda

Csepel.hu

Információink szerint egy elromlott szűrő miatt nem működik a csepeli strandfürdő élménymedencéje és csúszdája, a hibán folyamatosan dolgoznak, addig is 25 százalék kedvezményt adnak a belépőjegyek árából.

A burkolat kijavítások múlt héten csütörtökön befejeződtek, ugyanakkor a medence vízzel történő feltöltése alatt a rossz szűrőtartály átszakadt, a benne lévő több tonna homok és széntöltet a csőrendszerbe került, mely az egész vízhálózati rendszert eldugította. A rendszert folyamatosan, napok óta, részenként leválasztva nyomatják, és átmosatják, hogy a rendszerből a homok, illetve a szén távozzon, de a csőrendszer maradéktalan kitisztítása jelenleg is zajlik, a töltet folyamatos távozása végett. Két napja a burkolatról kézi, illetve gépek segítségével végzik a Városgazda kollégái a homok és a szén eltávolítását, ezt követően tudják a medencét megtölteni vízzel. (tovább…)

Az önkormányzat gyors intézkedésének köszönhetően elszállították a Teller Ede és a Karácsony Sándor sarkán lévő hulladéktárolókat

2022. június 16. csütörtök

Csepel.hu

A területen a rengeteg szemét miatt volt már tűzeset is, most végül az önkormányzat többszöri megkeresése után elszállította az FKF a kezelésében lévő kukákat.

A gond az volt, hogy a szeméttárolók mellé rengeteg hulladékot dobtak, így köztisztasági és tűzvédelmi szempontból rendkívül veszélyes területnek számított. (tovább…)

Csúszik pár hónapot a Táncsics felújítása

2022. június 14. kedd

Csepel.hu

Késik néhány hónapot a Táncsics utca felújítása, tájékoztatta a lakosságot Borbély Lénárd polgármester, akinek az ezzel kapcsolatos levele a politikus Facebook oldalán jelent meg.

Mint írja, az elmúlt években soha nem látott útfejlesztéseket valósítottak meg a kerületben. Jelentős önerőből és a kormány támogatásával sorra újulnak meg Csepel útjai, járdái. Az egyik legfontosabb útszakaszt, a Táncsics Mihály utcát a Főváros helyett az önkormányzat újítja fel. (tovább…)

Nem tartja fontosnak a lámpás kereszteződés kiépítését a Főváros a Széchenyi – Kassai utcáknál

2022. június 13. hétfő

Csepel.hu

Az elmúlt években egyre több a személyi sérüléssel járó baleset a Széchenyi – Kassai utcák kereszteződésében. A csepeli önkormányzat szerette volna elérni, hogy az útszakaszt fenntartó Főváros egy jelzőlámpát helyezzen ki a kereszteződéshez, ezzel kapcsolatban az önkormányzat meg is kereste a Budapest Közút Forgalomtechnikai Igazgatóságát.

A napokban érkezett meg az elkeserítő válasz.

(tovább…)