‘Közterületek’ kategória archívum

Mézadomány a Tóth Ilona szakrendelő dolgozóinak

2020. december 19. szombat

Csepel.hu

Köszönete jeléül háromszáz üveg magyar termelői mézet adományozott Dienstmann Tamás a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat munkatársainak a koronavírus-járvány kapcsán végzett áldozatos munkájukért. A nemes felajánlást Dr. Dobák András főigazgató és Morovik Attila alpolgármester köszönték meg.

Ahogy az adományozó kérdésünkre válaszolt: ez csak egy csepp a tengerben.

(tovább…)

Átadták a Fenyves óvoda felújított udvarát

2020. december 17. csütörtök

Csepel.hu

Utolsó állomásához érkezett a Csepeli Gyermeksziget Program óvodaudvar felújítási projektje: ma délután átadták a gyerekeknek a Fenyves óvoda felújított udvarát, amely az óvodások nagy örömére egy teljesen új arculatot kapott.

A felújítás keretében elbontották a régi medencét a játszóudvaron, helyén új vizesblokk épült. A vadonatúj játékok mellett két homokozót kaptak a gyerekek, emellett megújult a mezitlábas ösvény, összesen 2500 négyzetméteren – automata öntözőrendszerrel, ivókúttal, padokkal- pedig a zöldfelületet varázsolták újjá.

 

(tovább…)

Szűrőbusz, oltás

2020. december 17. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli szűrőbusz november óta teljesít szolgálatot a piac parkolójában. A tesztelés tovább folytatódik, amíg igény van rá. Ugyanakkor a koronavírus elleni védőoltás is hamarosan elérhető lesz itthon, már zajlik a regisztráció.

Az oltás jelentőségéről és a szűrőbusz munkájáról is kérdeztük dr. Dobák Andrást, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) főigazgatóját.

(tovább…)

A Csepeli Birkózó Club csak kívülről nézheti otthonát

2020. december 16. szerda

Csepel.hu

2019. november 22-én örömünnepre gyűlt össze a csepeli birkózóélet apraja-nagyja. Akkor nézhették meg a befejezéséhez közeledő munkálatokat az új, modern és minden igénynek megfelelő Kis-Duna-parti csarnokukban. A csepeli birkózók 400 millió forintja került az épületbe, és teljesült régi vágyuk is: a kerület két egyesülete összeolvadt. Készült pár kép is Magyarország egyik legsikeresebb birkózócsapatáról, éppen leendő otthonuk, a csarnok bejárata előtt.

A Hollandi úti csarnokot szeptemberben avatták fel. Ám az átadásra sem az önkormányzat, sem a Csepeli Birkózó Club (CSBC) tagjai nem kaptak meghívót. A csepeli birkózók pedig azóta is csak kívülről nézhetik az „otthonukat”, ahová decemberben mások költöztek. „A választ tudjuk, de nem értjük” – mondta el erről a Csepeli Hírmondónak Märtz József, a CSBC elnöke.

(tovább…)

Németh Szilárd: Csak együtt sikerülhet!

2020. december 16. szerda

Csepel.hu

Németh Szilárd alapítványa, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) vásárolta meg a Csepel SC-t a teljes ingatlanvagyonnal együtt. A Csepelen élő országgyűlési képviselő bejelentette: húsz év után újra a kerületi és országos sportéletet szolgálhatják az egykori szocialista városvezetés által elpanamázott klub és a hozzá tartozó ingatlanok.

Az 1912-ben alapított klub sportolói 20 olimpiai, 68 világ- és 47 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar nemzetnek: ezt a színvonalat akarja elérni. Németh Szilárd kifejtette, hogy a Csepel SC felvirágoztatása a csepeli sportélet szereplőivel, vagyis a sportszervezetekkel és az önkormányzattal összefogva, csakis együtt sikerülhet.

(tovább…)

Most a pihenést és kikapcsolódást szolgálja a Daru-domb

2020. december 16. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester, Szuhai Erika képviselő asszony és Ábel Attila alpolgármester tartottak közös bejárást november közepén a csepeli Kis-Duna-parton a Daru-dombnál, ahol a közelmúltban nyílt egy új nyilvános vécé.

A környék most a kikapcsolódást, pihenést, egyéni sportot szolgálja: amíg tart a karantén és a súlyos járványveszély, nem lesznek rendezvények.

(tovább…)

Év végi interjú Borbély Lénárd polgármesterrel

2020. december 16. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Hírmondó év végi interjúja Borbély Lénárd polgármesterrel, aki többek között a koronavírus okozta kihívásokról, a Csepel SC-ről, a Jedlik és a HÉV felújításáról is beszélt a lapnak.

A járványhelyzet milyen pénzügyi terheket rótt az önkormányzatra?

(tovább…)

Befejeződött a parkolóépítés a Kiss János altábornagy utcánál

2020. december 15. kedd

Csepel.hu

27 fa elültetésével, valamint járdaépítéssel befejeződött a parkolóépítés a Kiss János altábornagy utcánál, adta hírül Facebook oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. A munkálatok végső fázisát Czibulyáné Szonday Szilviával, a körzet önkormányzati képviselőjével együtt tekintették meg.

Mint ismeretes, a polgármester kezdeményezésére a Csepeli Városgazda Zrt. az év végéig 1510 négyzetméteren közel 100 parkolóhelyet alakított ki, amelynek eredményeképpen a korábbi murvás, kitaposott zöldfelületen történő kaotikus parkolás immár kulturált, rendezett körülmények között valósulhat meg. A fejlesztéshez kapcsolódóan a Kiss János altábornagy utca és a játszótér közötti területen mintegy 110 négyzetméteren kiépítették a hiányzó járdát is.

(tovább…)

Ma és holnap fél sávon lesz használható a Szabadság-Akácfa utca kereszteződése

2020. december 14. hétfő

Csepel.hu

A Vízművek javítási munkálatokat végez a Szabadság és az Akácfa utca sarkán lévő szerelvényszekrénynél.

A javítás ideje alatt egy forgalmi sáv lesz biztosítva a forgalom részére. A munkát 2020.12.14-én kezdik a Krizantém utca irányába, majd 2020.12.15-én az Erdősor utca irányába zárják a forgalmi sávot.

(tovább…)

Átadták a Csalitos Tagóvoda legújabb felújított udvarát

2020. december 12. szombat

Csepel.hu

Négy új babaházzal, egy madárlessel és korszerűbb játékokkal is bővült a Csalitos Tagóvoda felújított udvara. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósult beruházás önkormányzati finanszírozásból 94 millió forintba került.

A gyerekek immáron játszhatnak az új mezítlábas ösvénynél, a megépült fűszerkertben, a lepkekertben, a sövény labirintusnál vagy kertészkedhetnek az elkészült magas ágyásoknál. A kibővített és felújított KRESZ parkban új aszfaltburkolaton bringázhatnak, kedvükre motorozhatnak annál is inkább, mivel a felfestett új burkolati jelek, az új jelzőtáblák és az új közlekedési jelzőlámpák elősegítik a biztonságos közlekedést. Ezen az udvar részen felfedezhetik még az új játékokat úgy a fészekhintát, mint a láncos egyensúlyozót, a mászóvárat csúszdával, az egyensúlyozó gerendákat és a dombcsúszdát.

(tovább…)