‘Közterületek’ kategória archívum

Megújult a Lottóház melletti játszótér

2023. szeptember 27. szerda

Csepel.hu

A környéken élők kérésére és Tóth Sándor, a körzet egyéni képviselője kezdeményezésére tették szebbé, zöldebbé a környezetet.

Borbély Lénárd polgármester az átadáson elmondta, hogy folytatják a parkok, játszóterek felújítását, hogy élhetőbb környezetben lakjunk.

(tovább…)

Nyomásszabályozó állomás rekonstrukciós munkálatai

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. beruházásának keretében a Betű utca – Petőfi utca kereszteződésében nyomásszabályozó állomás rekonstrukciójával kapcsolatos munkálatoknak az új kezdési időpontja október 2.

Anyagellátási problémák miatt módosult a munkálatok időpontja, melyek előreláthatóan október 31-ig tartanak.

(tovább…)

Borzasztó állapotok a csepeli temetőben

2023. szeptember 11. hétfő

 

Hetek óta méteres gaz borítja a több mint 100 éves csepeli temetőt. A Főváros cége, a Budapesti Temetkezési Intézet által fenntartott 2,4 hektáros terület döbbenetes állapotban van: sírokra teljesen ráhajló fásszárú növények, óriás méretűre nőtt gyomok mindenütt, miközben karbantartót vagy füvet nyíró ember egy szál se. De miért hanyagolja el folyamatosan Csepelt a fővárosi vezetés?

Nem könnyű megtalálni hozzátartozónk sírját a helyi temetőben, konstatáljuk mindjárt az elején, miután átléptük a csepeli temető főbejáratát. Körbenézve méteres gaz, gyom mindenütt, amerre a szem ellát. Néhánynak a magassága eléri a másfél, két métert. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy hosszú ideje nem történt a sírok között egy kapavágás sem. (tovább…)

Teljes forgalom-korlátozás a Kossuth végén található parkolóban

2023. szeptember 8. péntek

Csepel.hu

Csepel Csillagtelep szociális célú rehabilitációja program keretében a Kossuth Lajos utca 166-172. szám alatti társasház felújítási munkálataihoz kapcsolódóan 2023. szeptember 11-13. közötti időszakban a társasház előtti parkolóterületeket érintően daruzási és anyagszállítási munkálatok okán teljes lezárásból eredő forgalom-korlátozás várható, mely összességében 30 parkolóhelyet fog érinteni.

A daruzást követően a terület jelentős része (600 nm) a lakosság részére visszaadásra kerül, ugyanakkor az Erdősor utcához közelebbi 5 parkolóhely (100 nm) területe 2023.11.12-ig bezáróan deponálási területként a kivitelező kizárólagos használatában marad.

(tovább…)

Parkolókat alakítanak ki kerületszerte

2023. szeptember 7. csütörtök

Csepel.hu

Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki. (tovább…)

Átadták a megújult Jedliket

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

„A Magyar Kormánnyal közös sikerünk, hogy megújult kerületünk egyik büszkesége, a nagy múltú csepeli Jedlik Ányos Gimnázium, amelyet a csepeli önkormányzat készíttetett elő és terveztetett meg, és amelyet a tanévnyitóval egybekötött átadóünnepség keretében vehettek birtokba a diákok és a tanárok. Az országban is egyedülálló projekt a Magyar Kormány százszázalékos támogatásának köszönhető, hiszen Csepel úgy gazdagodhat egy mintaértékű beruházással, hogy az a csepeliek egyetlen fillérjébe sem került. A Jedlik kerületünk egyik büszkesége, és bár saját forrásunk nem lett volna rá, az intézmény újjászületéséhez Önkormányzatunk a kezdetektől fogva partner volt, és az előkészítés rögös útján kollégáimmal együtt rengeteget tettünk azért, hogy ez az álom valóra válhasson” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester a gimnázium ünnepélyes átadása kapcsán.

A felújított és kibővített Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) augusztus 31-én nyitotta meg kapuit. (tovább…)

Okoszebrák Csepelen

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.hu

Zajlik az Erdősor – Festő utca kereszteződésében az okoszebra kiépítése. Az innovatív gyalogosvédelmi rendszer nagy mértékben hozzájárul majd a gyalogosbiztonság elősegítéséhez – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán. Az önkormányzat célja az Erdősor utca – Festő utcai csomópontjában található, meglévő gyalogátkelőhely kiemelése speciális megvilágítással, hozzájárulva ezzel a közlekedés biztonságosabbá tételéhez.

A tervek elkészültek és a kivitelezés is hamarosan megkezdődik. Az Erdősor utcában a Festő utcai gyalogosátkelő balesetveszélyes, szükséges olyan megvilágítása, amely biztonságossá, láthatóvá teszi a gyalogosokat az úttesten átkeléskor. (tovább…)

Új parkolók a kerületben

2023. szeptember 4. hétfő

Csepel.hu

A Zrínyi utcai lakók kérésére és Kovács Dávid Attila képviselő javaslatára a parkolás megkönnyítése érdekében a Zrínyi utca 3-4-es szám között 22 darab parkolóhelyet alakítunk ki felfestéssel – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.

A munkálatok ma kezdődtek el, annak befejezéséig a lakosok türelmét kérik. A parkolók felfestését folytatni fogják kerületszerte. (tovább…)

Ahogy kitakarítottak, már oda is tojtak

2023. augusztus 28. hétfő

Csepel.info

Minden nap többször takarítanak a csepeli sétáló utcában és annak környékén, ahol a legdurvább a folyamatos szemetelés a kerületben. A hétvégén nagytakarítás is volt. De utána valaki máris “nagydologgal” üzente, mennyire irritálja a tisztaság.

A Városgazda Zrt. munkatársai hétvégén végeztek fertőtlenítő nagytakarítást a Kossuth Lajos, a Karácsony Sándor, a Petz Ferenc és a Kiss János altábornagy utcákban, valamint a Deák téren – számolt be a történtekről a csepeli önkormányzat Facebook oldala.

(tovább…)

Nyomásszabályozó állomás rekonstrukciós munkálatai a Belvárosban

2023. augusztus 24. csütörtök

Csepel.hu

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. beruházásának keretében a Betű utca – Petőfi utca kereszteződésében nyomásszabályozó állomás rekonstrukciójával kapcsolatos munkálatok kezdődnek meg augusztus 28-án.

A Telepes utca és Petőfi utca között a Betű utca munkálatokkal érintett szakaszán az út egy forgalmi sávra szűkül, továbbá 30 km/h sebességkorlátozás lesz bevezetve a munkaterület környékén.

(tovább…)