‘Közterületek’ kategória archívum

Általános tűzgyújtási tilalom lépett életbe

2017. június 21. szerda

Csepel.hu

KÖZLEMÉNY

Általános tűzgyújtási tilalom lépett életbe!

2017. június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter.

A tilalom érvényes az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

(tovább…)

A Városligetnek a legszélesebb réteget kell kiszolgálnia

2017. június 18. vasárnap

Hirado.hu

Hamarosan véget ér a próbaüzem a Városliget új pavilonjaiban. Ez azt jelenti, hogy a próbaidő lejárta után a kávézó-cukrászda, a lángosos, az artshop és a szabadidős kellékeket árusító bolt a hét minden napján várja a Liget szerelmeseit.

A húsvéti hétvége óta tart a próbaüzem a Városliget három pavilonjában. Az egykor ott álló, silány árukat kínáló bódékat lebontották, és a csaknem 200 éves Városliget látképe az Állatkert felől végre rendezett látványt mutat – az új létesítmények Feszl Frigyes 1860-ban készült, orientalista stílusú tervei alapján épültek.

(tovább…)

Elkezdődött a Nagy Imre Általános Művelődési Központ tornacsarnokának felújítása.

2017. június 16. péntek

Csepel.hu

A Csepel Diáksport Egyesülettel közös beruházás részben Csepel Önkormányzatának saját forrásából, részben a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s pályázatának 104 millió forintos támogatásával valósul meg.

A kivitelezés 2017. június 12-én kezdődött, a munkák befejezésének tervezett időpontja, 2017. szeptember 29.

(tovább…)

Kolonics emléke Csepelé marad – Sétányt és bronzszobrot avattak a sportoló tiszteletére

2017. június 4. vasárnap

Csepel.hu

2017. június 4-től Kolonics György nevét viseli a csepeli Kis-Duna parti sétány. Ezen a napon bronzszobrot avattak a 2008-ban tragikus körülmények között elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenusról. A sétány névadó ünnepségén átadták a Kolonics György Sport Érdemérmet.

A csepeli önkormányzat javaslatára a Fővárosi Közgyűlés májusban döntött arról, hogy a közterület a jövőben a legendás sportoló nevét viselje.

(tovább…)

Suttyók parkolnak – “éhes vagyok…”

2017. május 30. kedd

Csepel.info

DSC_0398

Ismét jelentkezünk Suttyó parkolós rovatunkkal, melynek áldozatát olvasónk ezúttal a Kossuth Lajos utcában kapta lencsevégre vasárnap délután.

A képen jól látható, hogy a Fiat Panda vezetője hanyag eleganciával hagyta magára gépkocsiját, aki feltehetőleg annyira éhes volt, hogy nem foglalkozott az parkolás megszokott szabályával, és keresztbe hagyta ott a kocsit. Mellesleg az olvasó még egy vandál módon ott hagyott tárgyat is talált, melyet fehér karikával jelölt meg,  A megrongált szemetest jelentettük az illetékes hatóságnak.

Újabb rongálások Csepelen

2017. május 29. hétfő

Csepel.hu

A Kossuth utcai kukatároló múlt heti felgyújtása után a hétvégén újabb rongálás történt a kerületben. Ezúttal a Hollandi úti akadálymentesített nyilvános illemhely pénzbedobó nyílását tették tönkre ismeretlenek a Kis-Duna parton. Borbély Lénárd polgármester a lakosság segítségét kéri.

Múlt héten csütörtökön a Kossuth Lajos utca egyik épületének kukatárolóját gyújtotta fel valaki az éjszaka Csepelen. A tűzoltók és a rendőrök percekkel később a helyszínen voltak, a lakók gyorsan elhagyták az épületet. A kiérkező mentők egy várandós nőt megfigyelésre elszállítottak. A Csepeli Városgazda szakemberei a károk felmérése során megállapították, hogy három ablakot cserélni kell, valamint újra kell festeni a kukatárolót is. A biztosító felé a kárigényt bejelentették.

(tovább…)

Május végén lomtalanítás – lomizók Csepel utcáin

2017. május 17. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Az FKF Zrt. tájékoztatása szerint 2017. május 21 és június 1 között lesz Csepelen a lomtalanítás. Ebből kifolyólag megkezdődött a kerületünkbe érkező lomisok helyfoglalása is.

A Közterület Felügyelet munkatársai rendszeresen járják az utcákat és büntetik a lomisok autóit. Szerkesztőségünk véleménye az esetről: amíg ingyenes a lomtalanítás, addig lesznek guberálók is. Ha a későbbiekben térítés ellenében fogják végezni a lomtalanítást, akkor várhatóan felhagynak a lomizással a kerületünkbe érkezők. Köszönjük a képeket olvasóinknak.

Új padok kerültek ki a Sétáló utcában

2017. május 12. péntek

Csepel.info, Mr.Gabee18426784_10155478315374113_179488230_o

Gombásné Gudenus Mária szerkesztőségünknek küldött fényképéből kiderült, hogy új padokat helyeztek ki Csepelen a Sétáló utcába.

 Köszönjük a képet szerkesztőségünknek.

Egynyári növényekkel szépülnek a kertek, parkok – Folytatódott a „Virágos Csepelért” program

2017. május 7. vasárnap

Csepel.hu

tbe_2908

Változatos színekben pompáztak a virágok szombaton reggel a Csepeli Városgazda telephelyén, ahol a Zöldterület-fenntartási Osztály munkatársai nyolc órától osztották az egynyári növényeket.

A „Virágos Csepelért” programra jelentkezők immáron negyedik éve május hónapban veszik át az igényelt darabokat. Az önkormányzat február végén meghirdetett felhívására több mint kilencszáz pályázat érkezett a társasházak és a kertes házak lakóitól. A virágágyások beültetésére lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) negyven darab egynyári virág volt elvihető.

(tovább…)

Munkálatokat végeznek Csepelen

2017. április 16. vasárnap

FŐTÁV, ELMÜ, Csepel.info, Mr.Gabee

Az alábbiakban az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Főtáv a következő két hétben tervezett, 18 helyszínen végzendő karbantartási munkálatok helyéről és idejéről kaphatnak információt. Az adatok tájékoztató jellegűek.

A szolgáltatás előre látható szüneteltetésének időpontjáról és időtartamáról társaságunk a továbbiakban is az üzletszabályzatban meghatározott módon értesíti érintett ügyfeleit. (tovább…)