‘Közterületek’ kategória archívum

Megrongált buszváró- képviselői javaslat

2019. december 12. csütörtök

Csepel.info

Két héttel ezelőtt ismét megrongálták a Szent István út végén található buszvárót. Bercsik Károly önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban arról tájékoztatott minket, hogy javaslatát követően a Csepeli Városgazda Zrt. Közterületi-műszaki Csoportja előjegyzésbe vette a szükséges javítás elvégzését.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Épül a Medve utca – fotók!

2019. december 4. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Végső fázisban jár a Medve utca építése – számolt be Facebook oldalán Bercsik Károly önkormányzati képviselő. Bejegyzésünkben a képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Épül a Badacsonyi utca – Képek!

2019. november 18. hétfő

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

A Badacsonyi utcában csapadékvíz-elvezetést és utat épít a csepeli önkormányzat. Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

18 ezer árvácska Csepelen: amíg szép őszi idő lesz, gyönyörködhetünk bennük

2019. október 11. péntek

Csepel.info

Csütörtökön a sétáló utcánál ültették az árvácskákat és a cserjéket

Jelenleg is folyik annak a 18 ezer árvácskának és több ezer cserjének a kiültetése Csepelen, ami ma már hagyománynak számít. Tavasszal és ősszel más-más növényeket ültetnek, hogy Csepel mindig a legszebb arcát mutassa.

Nem volt mindig így. 2010-ben Csepel önkormányzata még a pénzügyi csőd szélén tántorgott, közterületeink, főként a Kis-Duna part és a Kiserdő gazzal benőtt hajléktalantanyákká züllöttek. Akkoriban a Szent Imre tér maradt Csepel egyetlen ápolt közparkja.  (tovább…)

Őszi hangulat a Szent Imre térről

2019. október 4. péntek

Csepel.info

Kerületünk főtere egyben az egyik legszebb tér is Csepelen. Most innen kaptunk – névadójával együtt – pár képet olvasónktól.

Köszönjük!

Borbély Lénárd csepeli polgármester: Két-három éven belül a felújított csepeli HÉV-en lehet majd utazni

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli HÉV felújításáról, átfogó rekonstrukciójáról tartott közös sajtótájékoztatót Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és Borbély Lénárd polgármester szeptember 26-án a Szent Imre téren. A politikusok bejelentették, a magyar kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával az elkövetkező években megújul a csepeli HÉV.

A felújított nyomvonalon új, modern szerelvényeket állítanak forgalomba, meghosszabbítják a Hév vonalát a Kálvin térig, a korszerűsítés utolsó szakaszában pedig a ráckevei HÉV-vel is megteremtik az összeköttetést.

(tovább…)

18 ezer árvácskát ültetnek most Csepelen

2019. szeptember 24. kedd

Csepel.info

18 ezer árvácska kiültetését kezdte meg a Csepeli Városgazda. A virágokból jut Csepel minden szegletébe – értesült a Csepel.info.

Voltak idők, amikor Csepel önkormányzata a pénzügyi csőd szélén tántorgott, közterületeink, főként a Kis-Duna part és a Kiserdő gazzal benőtt hajléktalantanyákká züllöttek. Akkoriban a Szent Imre tér maradt Csepel egyetlen ápolt közparkja.  (tovább…)

Csepelen épül a diákváros, amely egyben sportközpont is lesz

2019. szeptember 11. szerda

Origo.hu

Teljesen új városrész születik 2026-ig a Budapest Diákváros Fejlesztési Programnak köszönhetően Csepelen. Decemberben már kihirdették a pályázat győztesét, a grandiózus terv kivitelezését pedig a Sohettára bízták. A svéd tervezőiroda már több sikeres nemzetközi projektet tudhat magáénak, többek között a norvég nemzeti operát és a Calgaryban található központi könyvár is hozzájuk köthető.

A Figyelő értesülései szerint 2026-ig befejeződik a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program, amely a Csepel-sziget északi részénél épülő 15 ezres atlétikai stadion megépítésével veszi kezdetét. A 4,7 milliárd forintos beruházást a Kvassay-zsilip közelében hozzák létre majd, és a tervek szerint ez a stadion ad majd otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak is.

(tovább…)

Épül a Repkény utca – Bercsik Károly önkormányzati képviselő fotója

2019. szeptember 10. kedd

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Bejegyzésünkben Bercsik Károly önkormányzati képviselő vasárnapi fotóját osztjuk meg. Idén összesen 7 kilométer utca épül Csepelen. A beruházások keretében a csapadékvízzel kapcsolatos problémák is megoldódnak.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk.

csepel.info

Reggeltől estig jár a locsolókocsi

2019. augusztus 27. kedd

Csepel.info

Kora reggeltől estig jár az a locsolókocsi, amely a csepeli facsemetéket, virágágyásokat, cserjéket öntözi – értesült a Csepel.info.

A Facebook-on rendszeresen megjelennek olyan rosszindulatú, hamis állítások, hogy a kiültetett facsemetéket és cserjéket, virágágyásokat nem locsolja, nem ápolja az önkormányzat. A helyzet ezzel szemben az, hogy minden nap reggeltől estig jár a locsolókocsi, és a facsemeték mellett a virágágyásokat is folyamatosan gazolják, öntözik. (tovább…)