‘Közterületek’ kategória archívum

Meddig csípnek még a szúnyogok?

2024. július 17. szerda

Csepel.hu

Szaporodnak a kritikák a szúnyogírtással kapcsolatban Csepelen is. Miközben hetente jönnek a legfrissebb hírek arról, hogy éppen merre járnak a szúnyoggyérítő platós kocsik, egyre több lakos kérdőjelezi meg a földi védekezés hatásosságát, és kérné vissza inkább a légi módszert, ami sokak szerint hatékonyabb védekezést jelent. De tényleg így lenne? És miért nem jönnek a repülők?

2013-ban addig nem látott árhullám vonult le a Dunán, mely extrém mértékű szúnyoginváziót eredményezett. A kormányzat úgy döntött, hogy az árvízi védekezés mellett az árvíz miatti szúnyogártalom elleni védekezést is a katasztrófavédelem feladatai közé utalja, melyhez a kormány minden évben a központi költségvetés terhére fedezetet biztosít. (tovább…)

Így változik a BKK menetrendje Csepel Napján

2024. július 11. csütörtök

Csepel.hu

Tisztelt Csepeliek!

Július 18-án (csütörtök) 4.00 órától július 19-én (péntek) 4.00 óráig a Csepel Napja rendezvény miatt lezárásra kerül a XXI., Szent Imre tér Károli Gáspár utcai szakasza a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között.

A forgalomkorlátozás miatt változik a 38-as buszcsalád, valamint a 35-ös, 151-es, 152-es és a 179-es buszjárat útvonala. (tovább…)

Így bukta el Karácsony Csepelt

2024. július 11. csütörtök

 

Nem erőlteti meg magát a Főváros az illetékességi körébe tartozó csepeli beruházásokat illetően, pedig öt évvel ezelőtt Karácsony Gergelyre szavaztak az itt élők. A fővárosi vezetés elmúlt ciklusának csepeli mérlege egyetlen gyalogátkelőhely és egy háromszáz méteres útszakasz, aminek a napokban álltak neki. Közben a csepeli önkormányzat saját forrásból milliárdos fejlesztéseket valósított meg.

Június 9-én Vitézy Dávid főpolgármesterjelölt jóval több szavazatott kapott Csepelen, mint a regnáló főpolgármester. Miközben Karácsony Gergelyre a szavazatok több mint 43 százaléka érkezett, Vitézyre a csepeli választók közel 50 százaléka szavazott. Az eredmény önmagáért beszél. Karácsony cserbenhagyta Csepelt, ezt pedig a szavazók nem hagyták szó nélkül. (tovább…)

Új félcső a daru-dombi skateparkban

2024. július 9. kedd

Csepel.hu

Új pályaelemmel bővült a daru-dombi skatepark, ahol a 2018-ban létesült gördeszka- és skatepálya, valamint a tavaly megépült pumpapálya után most egy vasbeton sávalapú félcsövet adtak át.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az ünnepélyes átadón felidézte, a csepeli skatepark megépítésének ötlete először Kispál György atya fejében fogant meg, aki tíz évvel ezelőtt azzal kereste meg a polgármestert, hogy szükség lenne az extrém sportokat kedvelő fiatalok számára egy sportpályát létesíteni. A polgármester hozzátette, a daru-dombi skatepark jól példázza az önkormányzat azon törekvését, hogy a Kis-Duna partot csak természetes környezetében, sport- és rekreációs céllal szabad fejleszteni, majd köszönetet mondott a környék önkormányzati képviselőjének, Szuhay Erikának, aki mindig szívén viselte a skatepark sorsát. (tovább…)

Szombattól három hétig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett

2024. június 20. csütörtök
Csepel.hu
 Június 22-e szombattól július 11-ig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusz jár. A Szent Imre tér és a csepeli HÉV-végállomás között pedig az arra közlekedő 35-ös, 36-os, 38-as, 38A, 71-es, 138-as, 148-as, 151-es, 152-es, 159-es, 238-as és 278-as buszokkal utazhatnak az utasok.
A pótlóbuszok a Boráros téren a belső autóbusz-végállomásról, a 224-es busz eredeti megállójából indulnak, Csepelen pedig a Szent Imre téren az autóbusz-végállomás mellett a Kiss János altábornagy utcánál, vagy a HÉV-állomás mellett lehet felszállni – hívták fel a figyelmet.

(tovább…)

Megújult az Akácfa utcai Kiserdő

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban teljesen megújította az önkormányzat Csepel egyik büszkeségét, az Akácfa utcai kiserdőt, amelyet ma sportos keretek között avattak fel.

Az eseményen részt vett a Mosoly Nővérszolgálat prevenciós csepeli csoportja is, amely a tiszta levegőn való mozgást népszerűsíti a méltán híres nordic walking edzésekkel. (tovább…)

Két ütemben megkezdődik a Kossuth Lajos utcai üzletsorok megújítása

2024. május 29. szerda

Csepel.hu

A több mint negyvenéves ingatlanok tetőszigetelése elöregedett, így elérkezett az idő a felújításra. A tervezésbe a vízszigetelés cseréjén túl az épület homlokzatát, álmennyezetét és sétálótereit is bevontuk, a tervek előreláthatóan június végén készülnek el.

A tetőszigetelésre elkülönített fedezet a 2024-es költségvetésben rendelkezésre áll, ezért a kivitelezés még ebben az évben megkezdhető. A beruházásra két ütemben kerül majd sor. Első ütemben a térszín feletti beavatkozások valósulnak majd meg, amelyeknek legfontosabb eleme a tetőszigetelés cseréje és a villámvédelmi rendszer megújítása lesz. (tovább…)

Nyitva a strand! – kedvezmények nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak

2024. május 23. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Strandfürdő május 19-én nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. A szokásos tavaszi nagytakarításon kívül az elmúlt hetekben karbantartási munkák is zajlottak: tisztasági festést és térkövezést végeztek, vízkőmentesítették a medencéket, valamint több új információs táblát helyeztek ki. A gyermekmedence burkolatának teljes fugázására is sor került.

Új napvitorlákat helyeztek ki a gyermekmedence és az élményelemek fölé. A fenntartási munkálatok során a gépházban található vízkezelő berendezések modernizálása, korszerűsítése is megtörtént. A locsolórendszer üzemeltetését gazdaságosabbá tették. Ugyanakkor új vendéglátó egységeket alakítottak ki, így több büfé kínálatából választhatnak a vendégek. A strandfürdő a közelmúltban egy új medencelifttel is bővült. A berendezés lehetővé teszi a mozgássérültek számára, hogy könnyedén és biztonságosan jussanak be a medencébe. A stand jelenleg előszezoni árakkal dolgozik, a csúszdák főszezonban, június 17-től működnek majd. (tovább…)

Négy éve került alapítványi magántulajdonba a Csepel SC

2024. május 23. csütörtök

Négy éve szerezte meg Németh Szilárd által gründolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia a Csepel SC-t, valamint annak ingatlanjait, köztük a Béke téri sporttelepet.

Az ingatlanokra sokáig az önkormányzat által elrendelt változtatási tilalom volt életben, azonban a rezsibiztos gondoskodott róla, hogy kiemelt kormányzati beruházásra minősítsék át a teljes ingatlanállományt. (tovább…)

Nepomuki Szent Jánosra emlékeztek

2024. május 16. csütörtök

Csepel.hu

Ma délelőtt Nepomuki Szent János vértanúságára emlékeztek az önkormányzat elöljárói. Liturgikus emléknapján az emlékezés virágait és mécseseit helyezte el a Szent Imre téri szobornál Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila, Pákozdi József alpolgármesterek, Tóth Sándor önkormányzati képviselő és dr. Vincze Anikó jegyző. A szobor egyben egyike a főváros legrégebbi köztéri alkotásának.

Nepomuki Szent Jánost a folyók, hidak, vízimolnárok, hajósok, halászok védőszentjeként, a gyónási titok mártírjaként tartják számon, árvizek idején is hozzá fohászkodtak. (tovább…)