‘Közterületek’ kategória archívum

Különleges kamerát szereltek fel a Csepeli úton

2022. november 16. szerda

 

Csepel.hu

Ne lepődjék meg az a közterületen szemetelő vagy a kutyáját póráz nélkül sétáltató személy, ha a Csepeli úton (vagy bárhol máshol a kerületben) láthatatlan módon hangszórón közlik vele: „Kérem, ne szemeteljen, szedje fel, amiket eldobált! A kutyáját kösse meg!”

Nem a fantasztikum világa ez, hanem a valóság: a csepeli közterület-felügyelet egy észrevehetetlen, öklömnyi nagyságú kamerát szerelt fel a Csepeli úton, hogy megfékezze az illegális hulladéklerakókat és más szabálysértőket – közölte érdeklődésünkre Papp Antal, a csepeli közterület-felügyelet vezetője, aki június elsejétől tölti be a posztját. (tovább…)

Park- és játszótér-felújítás: tavasszal folytatódik a munka

2022. november 16. szerda
Csepel.hu
Ahogy a környéken lakók és az arra járók is tapasztalhatták, munkák zajlottak a Strabag Generálépítő Kft. kivitelezésében, az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. beruházásában három csepeli helyszínen: a Kiss János altábornagy utca 2–30. szám előtti szakaszon, a Kossuth Lajos 24–28. számok előtti kiszolgálóúton, és annak környezetében, továbbá az Ady E. u. 13–15. szám alatti tömb, a Lottóház mögötti játszótér területén.
Ezeken a területeken távhővezeték-rekonstrukció és vízvezetékcsere is történt: a munkálatok – a kivitelező egy alkalommal hosszabbítást kért – végül a tervezettnél később, november elejére fejeződtek be. A felsorolt területeken a Csepeli Városgazda folytatja majd 2023 tavaszán azokat a még idén őszre tervezett, de a hosszabbítás miatt eltolódott munkákat, melyek egyrészt a téli időjárás, másrészt a Táncsics Mihály utca felújítása miatt (az első ütem a november 2-ai munkaterület-átadással elkezdődött) most már nem végezhetők el.

(tovább…)

Tájékoztatás a parkolási szokások felméréséről

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

Csepelen az elmúlt években jelentősen megnőtt azon agglomerációból napi rendszerességgel érkezők száma, akik gépjárműveiket a kerületünkben helyezik el a belvárosba történő továbbjutásukhoz, egyfajta P+R parkolónak használva a kerületünket.

Az így kialakult parkolási szokások mára jelentős parkolási feszültséget okoznak elsődlegesen a Csepel-Belváros kerületrészen, valamint nagymértékben csökkentik az itt élők parkolási lehetőségeit. Előbbi állapotok rendezésére Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 224/2021. (IX. 23.) Kt. határozatában felkérte Borbély Lénárd polgármestert arra, hogy komplex módon vizsgáltassa meg a kerület parkolási helyzetét a jelenlegi állapotok javítására.
(tovább…)

Márton-napi vigasságok: ki lett a győztes?

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

Miben volt más a mostani Márton-napi vigasságok a korábbiakhoz képest, amelyeket hagyományosan november 11-én (vagy egy nappal elcsúszva), a Radnóti Művelődési Ház környékén szoktak megrendezni?

Először is: új helyszínen, a Hollandi úton található napközis táborban fogadták a vendégeket, másodszor: ilyen sokan talán még sosem látogattak ki a mulatságra, harmadszor: hihetetlenül izgalmas küzdelmeket láthattunk a különféle vetélkedőkön. Ami viszont már megszokott: minden résztvevő ajándékot kapott. (tovább…)

Utánpótláskorúak ökölvívó bajnoksága Csepelen

2022. november 7. hétfő

Csepel.hu

Második alkalommal rendezték meg a legjobb utánpótláskorú ökölvívók bajnokságát Csepelen, a Nagy Imre Általános Iskola tornacsarnokában. A négynapos torna döntőit november 6-án tartották meg szép számú közönség előtt. Az esemény szervezője a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Halker-Kiraly Team és a csepeli önkormányzat volt. Köszöntő beszédet mondott Borbély Lénárd polgármester.

Megjelent Csötönyi László, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) tiszteletbeli elnöke, Kassai László, a MÖSZ elnökségi tagja, Bertók Róbert szövetségi kapitány, Gedó György olimpiai bajnok és Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes, többszörös profi világbajnok ökölvívó. (tovább…)

Mától indul a Táncsics Mihály utca felújítása

2022. november 2. szerda

Csepel.hu

Ma reggel megtörtént a munkaterület átadása a Táncsics Mihály utcában, amelynek a felújítása a Kormány támogatásából valósul meg.

A nagyszabású útfelújítás munkálatai, a komolyabb forgalmi korlátozások csak jövő héten kezdődnek, ugyanis az útszakasz forgalomtechnikai kezelője, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Közút Zrt. a munkavégzés megkezdéséhez szükséges engedélyt várhatóan ezen a héten küldi meg.
(tovább…)

Jövő héten elindul a Táncsics Mihály utca felújítása

2022. október 26. szerda

Csepel.hu

A Fővárosi Önkormányzat 2020-ban az összes fejlesztési forrást elvonta a csepeliektől, a pénzt pedig más budapesti kerületek között szétosztották. Ez egy tényállítás – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: ezért nem épült új P+R parkoló és ezért maradt el a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása, és így járt a mintegy másfél kilométer hosszú Táncsics Mihály utca is, amelyet 2020-ban kellett volna felújítania a fővárosnak. (tovább…)

Járdabontási munkálatok a Jedlik Ányos Gimnázium előtt

2022. október 25. kedd

Csepel.hu

A Táncsics Mihály u. 96-98. szám alatti Jedlik Ányos Gimnázium előtti járdaterületet érintően az E.ON Energiamegoldások Kft. beruházásában villamosenergia-hálózattal kapcsolatos építési munkálatok vették kezdetüket 2022. október 24. napjától 2022. november 15-ig bezáróan.

A gyalogosforgalom áthaladása a munkálatok alatt biztosított marad az iskola előtti járdaszakaszon, a gépjármű forgalom sávszűkítéssel közlekedhet a bontással érintett járdaszakasszal párhuzamos úton.
(tovább…)

Wittner Máriáról neveztek el parkot az 56-os forradalom évfordulóján

2022. október 24. hétfő

Csepel.hu

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek október 23-án, amelynek keretében Csepel elöljárói ünnepélyesen felavatták a Csikó sétányon található Wittner Mária parkot, majd megkoszorúzták az 56-os emlékművet a Szent Imre téren.

Borbély Lénárd polgármester a hagyományoknak megfelelően ezen a napon adta át a Csepel Örökség díjakat a polgármesteri hivatalban. Elismerésben részesült Fabók Ágnes és a Csepel Hangja énekkar, Kreiszné dr. Paál Sára pedagógus és Lévai Hangyássy László, a Zorall zenekar alapítója. (tovább…)

Költözik a tüdőgondozó, változások a fogászati szakrendelésben

2022. október 21. péntek

Csepel.hu

Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója beszámolt lapunknak néhány változásról. E szerint a tüdőgondozó november 2-ától a Csikó sétányon lévő rendelőbe költözik.

„Az áthelyezésre egyrészt az épület korszerűtlen fűtése miatt kerül sor, mely jelenlegi számítások szerint hatvanmillió forintos kiadással járna, másrészt pedig a jövő tavasztól ‒ az Egészséges Budapest Program keretében ‒ induló felújítások is indokolják ‒ mondta el dr. Dobák András. – A Kiss János altábornagy utcai rendelő bezárásával a vérvétel helyszíne is változik. A páciensek a Tóth Ilona szakrendelő mellett novembertől a Szent István úti háziorvosi rendelőben vehetik igénybe a laborvizsgálatokat, a már megszokott időpontokban. Vérvétel hétfőn, szerdán és pénteken 7 és 10 óra között lesz” ‒ tette hozzá a főigazgató. (tovább…)