‘Közterületek’ kategória archívum

Munkálatokat végeznek Csepelen

2017. április 16. vasárnap

FŐTÁV, ELMÜ, Csepel.info, Mr.Gabee

Az alábbiakban az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Főtáv a következő két hétben tervezett, 18 helyszínen végzendő karbantartási munkálatok helyéről és idejéről kaphatnak információt. Az adatok tájékoztató jellegűek.

A szolgáltatás előre látható szüneteltetésének időpontjáról és időtartamáról társaságunk a továbbiakban is az üzletszabályzatban meghatározott módon értesíti érintett ügyfeleit. (tovább…)

Megkezdődött a megrongálódott csatornafedél cseréje

2017. április 11. kedd

nevtelen

20170410_202821

Hétfőn számoltunk be, hogy a Táncsics Mihály utca és a Széchenyi István utca kereszteződésében egy balesetveszélyes csatornafedél található. Ezt az információt továbbítottunk a Közterület Felügyelet számára.

A második fotón jól látszik, hogy hétfőn este a BKK Közút munkatársai – a Közterület Felügyelet közbenjárásával a helyszínre érkezett, hogy rendbe hozza a megrongálódott csatornafedelet.

Visszaáll az eredeti autóbusz-közlekedési rend Csepel központjában

2017. április 11. kedd

Csepel.hu

bkk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetést követően, a csepeli önkormányzat kérésére úgy döntött, hogy május 5-től a 35-ös, a 36-os, a 148-as és a 151-es autóbuszjáratok újra az eredeti útvonalon, vagyis a Kossuth Lajos úton közlekednek majd Pesterzsébet felé.

A történet előzménye, hogy 2015-ben a Kossuth Lajos utca felújítási munkálatai során a 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es autóbuszjáratokat a Szent Imre teret követően ideiglenesen a II. Rákóczi Ferenc út-Ady Endre út nyomvonalára terelték. A BKK Zrt. a munkálatok befejeztével ezt az útvonalat kívánta véglegesíteni. A társaság álláspontja szerint az eredeti útvonal visszaállítására azért nem volt lehetőség, mert a felújítás után a szűk keresztmetszet miatt a Vermes Miklós utcáról a Kossuth Lajos utcára nagy ívben balra kanyarodás csak „komolyabb” építési munkálatokkal lehetett volna megvalósítani. (tovább…)

10.000 új fát Budapestre

2017. április 11. kedd

Csepel.info, Mr.Gabee

20170410_174939

Foto: Mr.Gabee

Ezzel a felhívással indított faültetési programot a Fővárosi Önkormányzat. Ennek eredménye, hogy az elmúlt napokban Csepel főútvonalain facsemeték kerültek ültetésre.

A program ötletgazdája, Persányi Miklós, a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásaiért felelős kormánybiztosa úgy fogalmazott: fakivágás nélkül nem lehet sem parkot, sem fasort fenntartani.

Balesetveszélyes csatornafedél a Táncsics Mihály utcában

2017. április 10. hétfő

Csepel.info, Mr.Gabee

received_10156703952007524

A Táncsics Mihály utca és a Széchenyi István utca kereszteződésében egy balesetveszélyes csatornafedélről értesítette szerkesztősegünket Ágnes olvasónk.

Az értesítést követően Mr. Gabee jelezte a problémát a közterület felügyeletnek.

Munkálatokat végeznek Csepelen

2017. április 9. vasárnap

Főtáv, ELMÜ, Csepel.info, Mr.Gabee

Útburkolati munkálatokat végeznek a Kolozsvári utcában

Az ELMÜ és a FŐTÁV az elkövetkezendő napokban munkálatokat végeznek. Az alábbiakban mutatjuk a helyszíneket: (tovább…)

Tegnapi újság: Nincs parkolóhely? Nem gond! Csinálunk…

2017. március 31. péntek

Csepel.info

12914745_971303309622856_182859037_o

Olvasónk a Kossuth Lajos 112-ből készítette a fenti képet, melyen jól látható, hogy az Opel Kadett parkhely hiányból adódóan gyorsan megoldotta magának a történetet.

Olvasó elmondása szerint borzalmas állapotok vannak az esti órákban a parkolóban.

 

Hat újabb utcát újítanak fel Csepelen

2017. március 26. vasárnap

Csepel.hu

csepel_uj_utakon11

Újabb utcákat aszfaltoznak le, valamint járdákat és csapadékvíz-elvezető rendszereket építenek Csepelen. Történik mindez annak jegyében, hogy a kerületről ne csak jelképesen legyen elmondható, hogy „új utakon jár”, hanem konkrét értelemben is.

A munkálatokat előre láthatóan március végén kezdik el. A beruházás részben vagy teljesen a Szebeni utcát, a Temesvári utcát, az Evezős utcát, a Csáklya utcát, a Kormányos utcát és a Szigony utcát érinti. (tovább…)

Közterületi munkálatok a Bánya utcai lakótelepen

2017. március 25. szombat

Pintér József Gáborné, Csepel.info

banya-ltp1

Tavaszi nagytakarítási munkálatokat végeznek a Városgazda Zrt. munkatársai a Bánya utcai lakótelepen. Tisztítják a zöldfelületet, vágják a bokrokat, nyesik a fákat.

A bejegyzésben Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő képes beszámolóját osztjuk meg. (tovább…)

Kökörcsin utcai árkok láthatóvá tétele – képviselői beszámoló

2017. március 25. szombat

Bercsik Károly/ Facebook, Csepel.info

kokorcsin1

A bejegyzésben Bercsik Károly önkormányzati képviselő beszámolójából idézünk és teszünk közzé fotókat.

“A Csepeli Hírmondó 2017. február 23-i számában az intérmények melletti árkok védelmének témáját is érintettem, mely egyben a környéken sétáló gyermekek védelmét is segíti. András Tenk képviselőtársam megkeresése nyomán, a kezdeményezésemre, lánccal ellátott pollerek kerültek kihelyezésre az Eötvös József Általános Iskola mellett, a Kökörcsin utcában.”

kokorcsin3

 

kokorcsin2

csepel.info

Borbély Lénárd: elkezdődik a gerincút hátralevő részének tervezése

2017. március 17. péntek

Csepeli Hírmondó

img_9695

Újabb fejlesztések indulnak

Milliárdos tartalékokkal vág neki a 2017-es évnek a csepeli önkormányzat. A megtakarításoknak hála soha nem látott fejlesztések, régóta várt beruházások valósulhatnak meg a kerületben. Az elfogadott költségvetés részleteiről Borbély Lénárd, a kerület polgármestere számolt be lapunknak.

A csepeli önkormányzat elfogadta a kerület 2017. évi költségvetését, ám a csepeliek javát szolgáló fejlesztések többségét sajnos az ellenzék nem támogatja. 2011-től kezdve látható volt, hogy Csepel kezd kimászni a gödörből. Megszüntették a működési hiányt, visszafizették a közel 4 milliárdos tartozást, és egyre több fejlesztésbe tudtak kezdeni. Azóta az önkormányzat anyagi helyzete évről évre jobb, 2017-ben pedig az eddigi évek legtöbb tartalékkal rendelkező költségvetése született. A több milliárd forintos tartaléknak hála a kerület biztonságban van. (tovább…)

Már a tavaszra készülnek a Városgazda munkatársai

2017. február 27. hétfő

Csepel.info

rendelo_ps_r

Éppen csak kisütött a nap, és emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet, a Csepeli Városgazda munkatársai már a parkokban dolgoznak. Nekik köszönhetően a tavasz ismét virágokkal és más dísznövényekkel köszönti majd a kerület lakosságát – értesült a Csepel.info.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, többek között 400 tő rózsát ültettek el a rendelőintézet körül a Városgazda munkatársai. Petőfi Sándor szobra mellett a róla elnevezett tűzpiros rózsafajta fog tavasszal új színt vinni a kerület látképébe. (tovább…)

Megkezdődött a Zrínyi utcai játszótér felújítása

2017. február 19. vasárnap

DUDU, Csepel.info, Mr.Gabee

16833003_10208745964306154_1746064082_o 16833035_10208745962666113_1864981530_o

Gundenus László tájékoztatása szerint megkezdődött a Zrínyi utca SPÁR élelmiszer diszkont meletti játszótér felújítása.

Reméljük ugyanolyan szép lesz mint a többi. Köszönjük a képet olvasónknak.

Egy olvasónk a segítségünkét kéri

2017. február 10. péntek

Cselel.info, Mr.Gabee, K.Attila, Csepel HOL-MI.

Level_toll[1]
Szerdai napon kb. 18.20-kor egy autós a posztógyári uszoda előtt végighúzta a parkoló autómat (bordó Skoda Fabia). Elmondása szerint 3 elem sérült a remek manővertől. Természetesen az elkövető ezt követően dolga végezetten elhagyta a helyszínt.

Aki bármilyen információval rendelkezik az esetről, írjon olvasónknak a lizavank@gmail.com e-mail címen.

Újabb padokat újítottak fel a kerületben

2017. február 9. csütörtök

K. Attila, Csepel.info, Mr. Gabee

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

K. Attila olvasó-riporterünk tájékoztatása szerint felújították a Táncsics Mihály utca 83 mögötti játszótér padjait. 

Köszönjük a képeket olvasónknak.