‘Közterületek’ kategória archívum

Könyvesszekér Csepelen

2024. február 24. szombat

Csepel.hu

Veress Márton tanár ötlete volt tíz évvel ezelőtt, hogy minél több ember vásárolhasson olcsón könyveket az országban s a határon túl is. Erre szolgálnak a könyvszekerek, ahol nagyságrendileg egy buszjegy áráért, egységesen 450 forintért kínálják a könyveket, de akciósan is megvehetők: a negyedik darab ingyen van.

A határon túl Szatmárnémetiben és Szovátán, vidéken számos városban, Budapesten pedig tíz helyen állítottak fel könyvszekeret.

(tovább…)

Fokozott ellenőrzések a lomtalanítás ideje alatt

2024. február 21. szerda

Csepel.hu

Hamarosan véget ér a lomtalanítás Csepelen, amelyet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkásai szakaszosan végeznek.

Ez alatt az idő alatt a csepeli közterület-felügyelet, a csepeli rendőrség, valamint a Fővárosi és Pest Vármegyei Közlekedési Hatóság munkatársai összehangolt járőrözési tevékenységet folytatnak a kerületben – közölte Papp Antal, a csepeli közterület-felügyelet vezetője.

(tovább…)

Változás a 38-as, a 238-as és a 38A autóbusz közlekedésében!

2024. február 16. péntek

Csepel.hu

II. Rákóczi Ferenc út – Karácsony Sándor utca csomópontjában lévő útpályaburkolat állapotával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja a Budapest Közút.

A gyalogátkelőnél lévő burkolathiba kijavítása érdekében a megfelelő intézkedést megtettük a javításokat megrendeltük.

(tovább…)

Ismét akcióztak a csepeli rendőrök és a közterület-felügyelet

2024. február 15. csütörtök
A kép illusztráció
Tovább folytatták az ellenőrzéseket a közteres kollégák és a csepeli rendőrség járőrei. A keddi naphoz hasonlóan február 14-én szerdán is fülön csíptek néhány notórius lomizó szabályszegőt. Az eredmény: egy esetben műszaki érvénytelenítés, hét esetben pedig műszaki vizsgára berendelés volt. Ők esetenként 100.000 Ft feletti pénzbírságra is számíthatnak.
A rendőrség ezen kívül négy alkalommal szabott ki bírságot, alkalmanként 42 500 Ft-os büntetést kaptak az illetők. Két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv miatt, és összesen 43 alkalommal igazoltattak.

(tovább…)

Újra elindul a komposztálási mintaprogram

2024. február 15. csütörtök

Csepel.hu

A Csepeli Zöldsziget Program keretében idén is útjára indítja az önkormányzat a komposztálási mintaprogramot a csepeli kertes házas (kerítéssel közrezárt) ingatlanok tulajdonosai, valamint óvodák és iskolák részére. Az akcióban 600 literes műanyag komposztáló edényeket adnak át ingyenesen a feltételeknek megfelelő igénylőknek.

Azok jelentkezését várják, akik szívesen kipróbálnák a háztartási komposztálást, és a korábbi években nem vettek részt önkormányzati komposztálási pályázaton. (tovább…)

Szigorú ellenőrzések Csepelen

2024. február 14. szerda
Csepel.hu
 
Gőzerővel dolgoznak a közterület-felügyelet munkatársai és a csepeli rendőrök, hogy napokban megkezdődött lomtalanítás szabályszegőit elkapják és felelősségre vonják. Úgy tudjuk, eddig 1 db rendszámlevétel, 3 db műszaki érvénytelenítés és 5 db műszaki vizsgára rendelés volt az akció eredménye.
A rendőrség részéről az ellenőrző ponton végrehajtott intézkedések:

(tovább…)

Megkettőzött erővel dolgozik a csepeli közterület-felügyelet a lomtalanítás alatt

2024. február 13. kedd

Csepel.hu

Kerületünkben, Csepelen 2024.02.11- 02.22-ig tart az FKF lomtalanítási szolgáltatása, amelynek keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. Csepel Közterület-felügyelete kiemelt feladatként tekint erre az időszakra, ezért folyamatosan együttműködnek a kerületi Rendőrkapitánysággal, a Csepeli Városgazda munkatársaival, az FKF Divízió felelős vezetőjével a közös gondolkodás és a lomtalanítás problémamentes lebonyolítása érdekében.

A lomtalanítás során a kerületrészekre beosztott közterület-felügyelők minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ellenőrzik az aktuális „lomis” körzetet, ahol a fokozatosság elvének betartása mellett, akár helyszíni bírság kiszabására, illetve feljelentés megtételére is van jogszabályi felhatalmazása kollégáinknak. Az intézkedések, a korábbi évek tapasztalatai alapján lehetnek: (tovább…)

Folyamatosan javítják a kátyús utakat Csepelen

2024. február 10. szombat

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai január 24-e óta folyamatosan végzik a kátyúzási munkálatokat a csepeli fenntartású utakon a kerület közterületein.

Az Ady Endre út 1-7. közötti útszakaszon, az Erdősor utca végén a Csille utca és a Tihanyi utca közötti részen, a Dunadűlő utcában, a Csikó sétányon a SPAR előtti területen, a Merkúr, Baross és Duna utcában zajlanak munkálatok.

(tovább…)

Változó Szabótelep

2024. február 8. csütörtök

Csepel.hu

Húsz férőhelyes parkolót alakítottak ki és adtak át a Kiss János altábornagy utcában január közepén. „A projekt megvalósítása 2022-ben indult.

Az új parkoló helyén korábban egy rossz állapotú futball- és kosárlabdapálya volt, melynek burkolata szándékos gyújtogatás miatt megsérült, balesetveszélyessé vált.

(tovább…)

Gázvezeték építési munkálatok az Árnyas utcában és a Szent István úton

2024. január 31. szerda

Csepel.hu

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. beruházásában a Szent István úton és az Árnyas utcában gázvezeték építési munkálatok kezdődnek meg február 5-én.

A munkálatokkal érintett Szent István úton az Árnyas utca kereszteződésénél az út egy forgalmi sávra szűkül, továbbá 30 km/h sebességkorlátozás lesz bevezetve a munkaterület környékén. Az Árnyas utcába a munkálatok alatt nem lehet behajtani a Szent István út felől, továbbá a Zsilvölgyi út felől az Árnyas utca zsákutca lesz.

(tovább…)