‘Közterületek’ kategória archívum

A jövő héten újra akciózik a közterület-felügyelet

2023. március 16. csütörtök

Csepel.hu

Tájékoztatjuk a tisztelt csepeli lakosokat, hogy 2023. 03. 20.-ától 2023. 03. 24.-éig a csepeli Közterület-felügyelet kezdeményezi az alábbi közterületeken tárolt, hatósági jelzés nélküli és a műszaki okokból üzemképtelen gépjárművek elszállítását. 

Kikötő utca 23. Rendszámtábla nélküli, kék Opel Hatósági jelzés hiánya
Rakéta utca 13. Rendszámtábla nélküli, szürke Ford Hatósági jelzés hiánya
Csikó sétány 21. Rendszámtábla nélküli, kék Mazda Hatósági jelzés hiánya
Mansfeld Péter út 27. Rendszámtábla nélküli, JHF-405, szürke Peugeot Hatósági jelzés hiánya
Rakéta utca 22. Rendszámtábla nélküli, kék Hyundai Hatósági jelzés hiánya
Kohász utca 2. GZT-142, kék Suzuki Műszaki okokból üzemképtelen
Kis János altábornagy utca 51. HIC-394, fekete Lancia Műszaki okokból üzemképtelen
Völgy utca 27. PJN-147, kék Suzuki Műszaki okokból üzemképtelen
Csikó sétány 23. mögött Rendszámtábla nélküli, LIC-589, zöld Ford Hatósági jelzés hiánya
Ladik utca 17. MFK-014, szürke Renault Műszaki okokból üzemképtelen
Formaöntő utca 2 IWP-049, kék Opel Műszaki okokból üzemképtelen
Csikó sétány 21. Rendszámtábla nélküli, MIJ-654, kék Mazda Hatósági jelzés hiánya
Krizantém utca 2. NKM-520, zöld Ford Műszaki okokból üzemképtelen
Rakéta utca 13. Rendszámtábla nélküli, szürke Ford Hatósági jelzés hiánya
Magyar utca 78. HLH-391, kék Citroen Műszaki okokból üzemképtelen
Iparvágány utca 4. Rendszámtábla nélküli, kék Renault Hatósági jelzés hiánya
Kassai utca 22. Rendszámtábla nélküli, fekete Mercédesz Hatósági jelzés hiánya
Kassai utca 22. Rendszámtábla nélküli, fehér Mercédesz Hatósági jelzés hiánya
Táncsics Mihály utca 83. Rendszámtábla nélküli, fekete Ford Hatósági jelzés hiánya
Rakéta utca 2. Rendszámtábla nélküli, PBU-835, barna, Chrysler Hatósági jelzés hiánya

(tovább…)

Lakossági fórum az Ady lakótelep környékével kapcsolatban

2023. március 7. kedd

Csepel.hu

Így akciózott a csepeli közterület-felügyelet

2023. március 1. szerda

Csepel.hu

Mint ismeretes, tegnaptól megkezdték a közterületen szabálytalanul várakozó, ott elhelyezett és üzemképtelen gépjárművek elszállítását, ezen kívül tagnap óta a Kossuth Lajos utca 112-120. szám alatti területről a várakozni tilos hatályában jogosulatlanul várakozó gépjárműveket is elviszik.

Most néhány pillanatképet is kapott a csepel.hu szerkesztősége, amelyeken a Tárház utca 48. és a Cirmos sétány 22. előtti címeken történt üzemképtelen járműelszállítások láthatók.

 

(tovább…)

Segít az önkormányzat a Led-csereprogram regisztrációjában

2023. március 1. szerda
Csepel.hu
Az önkormányzat támogatja a korszerű, energiatakarékos megoldásokat. A fővárosi kerületek közül elsőként Csepelen indult el a Led-csereprogram, amelynek keretében a jelentkezők meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak új, korszerű LED fényforrásokhoz.
A led-csereprogram regisztrációjához március 6-tól (hétfőtől) segítséget nyújt az önkormányzat.

(tovább…)

Tovább zöldül Csepel

2023. február 27. hétfő

Csepel.info, Csepel.hu

Információink szerint a mai napon összesen 17 darab fa elültetésére került sor a Krizantém utcánál, mint megtudtuk, csak a Csepeli útnál mintegy 70 darab fa kerül a földbe.

A csepeli önkormányzat a Csepeli Zöld Sziget program keretében tovább folytatja faültetési programját. A munka volumenét jól jelzi, hogy az elmúlt években több mint 10 ezer fát ültetett el a kerület – az összes fővárosi kerület közül a legtöbbet.

(tovább…)

Elszállítják a szabálytalanul várakozó autókat Csepelen

2023. február 27. hétfő

Csepel.info, Csepel.hu

A csepeli közterület-felügyelet, tájékoztatja a csepeli lakosságot, hogy február 27-től, azaz a mai naptól megkezdik a közterületen szabálytalanul várakozó, elhelyezett és üzemképtelen gépjárművek elszállítását.

A felügyelet kéri, hogy fokozottan legyenek körültekintők a járművekkel történő leparkoláskor, mert azon KRESZ szabálysértések, és szabályszegések esetén elszállításra kerülnek azok a járművek, amelyek az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztetik, valamint a közúti közlekedést zavarják.
(tovább…)

Több mint húsz autót tört fel egy fiatalkorú Csepelen

2023. február 10. péntek

Híradó.hu

(Képünk illusztráció)

Vádat emeltek egy 17 éves fiú és társa ellen, mert egy csepeli műhelyből két alkalommal onnan eltulajdonított járművekkel szerszámokat loptak, majd pár nappal később a fiú újabb 19 gépkocsit tört fel – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 áprilisában egy társával együtt betört egy csepeli szerelőműhelybe, ahol akkumulátorokat és különböző szerszámokat gyűjtöttek össze és egy telephelyen álló gépkocsival elvitték, amely útközben meghibásodott, ezért otthagyták. (tovább…)

“Tovább építjük az utakat Csepelen”

2023. február 9. csütörtök

Csepel.info

A mai napon a Dabas utcának álltunk neki, felkészül a Szigetújfalu utca, a Bodzás és a Dinnyés utca – fogalmazott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Napokon belül folytatják a Táncsics Mihály utca építését is.

(tovább…)

Csúcstechnológiával veszi fel a harcot a bűnözőkkel szemben a csepeli önkormányzat

2023. február 7. kedd

Csepel.hu

A kerület közbiztonságnak növeléséhez nagymértékben hozzájárul az a vadonatúj és a legkorszerűbb kamerákból álló térfigyelő kamerarendszer, amelyet február 6-án állított hadrendbe a csepeli önkormányzat. Az átadón jelen voltak Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, dr. Terdik Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya, Szilágyi Sándor csepeli rendőrkapitánya, valamint a kerületi közterület-felügyelet szakemberei.

62 új térfigyelő kamerával, 10 új vadkamerával, teljes rendszám regisztrációval és kontrollal növeli tovább a kerületi önkormányzat Csepel közbiztonságát. Ezen felül a kamerák számát még idén 7 új csillagtelepi helyszínnel tervezik bővíteni. Megújult a csepeli közterület-felügyelet ügyeleti és térfigyelő központja is, ahol a nap 24 órájában látják el a diszpécserek a szolgálatot. A csepeli rendőrkapitánysággal pedig továbbra is szorosan együttműködnek. (tovább…)

Ismét szabotál a főváros: két éve ígérgetik a Tejút park rendbetételét

2023. február 2. csütörtök

Csepel.info

A kép tavaly novemberben készült

A független Kovács Dávid Attila képviselő megkérdezte, mikor méltóztatja a főváros kijavítani a Tejút park hónapokkal ezelőtt tönkrement és körbekerített gumiszőnyegét. Majd tavasszal – hangzott a válasz, ám van olyan része a parknak, amiről két éve ezt ígérik.

A csepeli Tejút park Tarlós István főpolgármester úrnak és Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesnek köszönhetően épült meg, ám az új, Karácsony Gergely-féle fővárosi vezetés kezdettől fogva éreztette, hogy nem örülnek neki. A kivitelező ugyanis a FŐKERT volt. Ők eleve nem kapkodták el a megépítését, de erre még rá lehet fogni, hogy a késlekedés a világjárvány miatt történt. A park pedig végül csak megépült, szép és jó lett. A fővárosnak egy forintjába sem került a kivitelezés. Ám a park fenntartását már nekik kellene megoldaniuk. Ebből lettek a problémák gyakorlatilag az első pillanattól kezdve. (tovább…)